Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνα: Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο με 23 νεκρούς
  • [02] FBI: ''Θα χτυπήσει τις ΗΠΑ μοναχικός εξτρεμιστής''
  • [03] Διπλωματικές μάχες... για το Ιράκ
  • [04] Ετοιμασίες πολέμου στην Ιορδανία
  • [05] Ο Σαντάμ θέλει τηλεοπτική μονομαχία... με τον Μπους
  • [06] Το Ιράκ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [07] Χωρίς Τζόρτζεβιτς-Ζε Ελίας ο Ολυμπιακός στη Τούμπα
  • [08] ΠΑΕ Αρης: Καταδικάζει τα επεισόδια στο ματς με ΠΑΟ
  • [09] Έτοιμη η αποστολή του ΠΑΟ για τον αγώνα με την Αντερλεχτ
  • [10] Παναχαΐκη: Παραιτήθηκε ο Λουκόπουλος
  • [11] Ευρωλίγκα: Την Τετάρτη ο αγώνας ΠΑΟ-Σκίπερ Μπολόνια

    [01] Κίνα: Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο με 23 νεκρούς

    24/2/2003 9:29:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Είκοσι τρεις ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και 28 αγνοούνται, μετά την ισχυρή έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική επαρχία Γκιζού της Κίνας, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σαράντα ανθρακωρύχοι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη, που συνέβη το απόγευμα στο ανθρακωρυχείο Μουτσόνγκου στην πόλη Λουπανσούι. Στο ανθρακωρυχείο εργάζονταν 353 άνθρωποι την ώρα της έκρηξης.

    [02] FBI: ''Θα χτυπήσει τις ΗΠΑ μοναχικός εξτρεμιστής''

    24/2/2003 7:53:00 μμ

    Το FBI πληροφόρησε το δίκτυό του σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανότητα να διενεργηθεί επίθεση από ''ένα μοναχικό εξτρεμιστή'' που δεν θα συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό δίκτυο, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. ''Πιστεύουμε πως κάποια άτομα μπορεί να δράσουν με μεμονωμένο τρόπο'', δήλωσε ο Μπιλ Κάρτερ. Σύμφωνα με τον ίδιον, η πληροφορία αυτή δεν συνιστά ''μία προειδοποίηση'' για τον πληθυσμό. Εμφανίζεται, διευκρίνισε ''σε ένα ενημερωτικό δελτίο που απευθύνεται στους υπευθύνους για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό να τους πληροφορήσει για τις γενικές κατευθύνσεις στον τομέα της αντιτρομοκρατικής μάχης''.

    Πορτοκαλί συναγερμός στις ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται από τις 7 Φεβρουαρίου σε κατάσταση ''πολύ αυξημένου'' τρομοκρατικού συναγερμού. Η απόφαση να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού, το οποίο ως τότε ήταν ''αυξημένο'', ελήφθη στην Ουάσινγκτον μετά τις απειλές για μεγάλη επίθεση από το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ, αυτός ''ο μοναχικός τρομοκράτης'' μπορεί να είναι εντελώς ανεξάρτητος ή να δράσει χωρίς να συμβουλευθεί την τρομοκρατική οργάνωση στην οποία ανήκει, με τη βοήθεια ενός ή δύο συνεργών.

    [03] Διπλωματικές μάχες... για το Ιράκ

    24/2/2003 11:27:00 μμ

    Μια νέα απόφαση που θα ανοίγει το δρόμο για μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ κατέθεσαν την Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι αντιπροσωπείες Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας με την υποστήριξη και της Ισπανίας. Σε απάντηση του νέου ψηφίσματος ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ που συναντήθηκε στο Βερολίνο με το Γερμανό καγκελάριο Σρέντερ, δήλωσε πως Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία κατέθεσαν ήδη στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόταση που προβλέπει την ενίσχυση της διαδικασίας των επιθεωρήσεων και τον αφοπλισμό του Ιράκ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Τι περιελαμβάνει το νέο σχέδιο

    Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων που εξασφάλισε αντίγραφο του νέου ψηφίσματος, το νέο αμερικανικό σχέδιο απόφασης υπογραμμίζει ότι ''το Ιράκ έχασε την τελευταία ευκαιρία που του προσφέρθηκε με την απόφαση 1441'' του ΟΗΕ.

    Εκτός από την παράγραφο αυτή, το νέο σχέδιο αποτελείται από προοίμιο 11 παραγράφων εκ των οποίων η πρώτη απαριθμεί σύνολο των αναφορών των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούν το Ιράκ, μεταξύ των οποίων και η απόφαση 1441 της 8ης Νοεμβρίου του 2002.

    Σε μία από τις επόμενες παραγράφους επισημαίνεται ότι η έκθεση του Ιράκ για τα όπλα του μαζικής καταστροφής ''περιέχει ψευδείς δηλώσεις και παραλείψεις''.

    Επισημαίνει επίσης ότι η άρνηση του Ιράκ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής και των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς θέτει απειλή στην ειρήνη και στη διεθνή ασφάλεια''.

    Πρόταση ειρηνικής διευθέτησης από Γαλλία-Γερμανία-Ρωσία

    Την αντίθεση τους στο νέο αμερικανικό σχέδιο, εξέφρασαν άμεσα Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, καταθέτοντας νέες προτάσεις για τον ειρηνικό αφοπλισμό του Ιράκ, καθώς όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, οι τρεις χώρες, δεν διάκεινται ευνοϊκά σε μια νέα απόφαση του ΟΗΕ για το Ιράκ.

    Μιλώντας τόσο για λογαριασμό του όσο και εξ ονόματος του καγκελαρίου Σρέντερ, ο Ζακ Σιράκ διευκρίνισε ότι, πρόκειται για ένα βήμα προς βήμα χρονοδιάγραμμα αφοπλισμού του Ιράκ, προσθέτοντας ότι στην συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχει λόγος για μια αλλαγή στάσης κλίνοντας προς μια λογική πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τις νέες προτάσεις υποστηρίζει και η Κίνα.

    Λίγο αργότερα και μετά από δείπνο που παρέθεσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στον Ζακ Σιράκ σε εστιατόριο της γερμανικής πρωτεύουσας, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ένας πόλεμος στο Ιράκ.

    Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης απόφασης. ''Φυσικά επιθυμούμε τον αφοπλισμό του Ιράκ, διότι το Ιράκ αντιπροσωπεύει ένα κίνδυνο για την περιοχή και για τον κόσμο'', πρόσθεσε ο Ζακ Σιράκ, ''πιστεύουμε όμως ότι αυτός ο αφοπλισμός πρέπει να γίνει με ειρηνικό τρόπο''.

    Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν, είχε ανακοινώσει ότι η Γαλλία θα καταθέσει εντός της ημέρας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ένα μνημόνιο που αποσκοπεί στο ''να προσδώσει αξιοπιστία και να καταστήσει σαφή την εργασία των επιθεωρητών'' του ΟΗΕ στο Ιράκ.

    Τις προτάσεις των τριών χωρών, δεν φαίνεται να συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση, που μέσω του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ, υπογράμμισε την απόφασή της να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, δηλώνοντας ότι ο Τζορτζ Μπους τρέφει ελάχιστες ελπίδες πλέον, στο αν ο Σαντάμ Χουσέιν θα ανταποκριθεί στη διπλωματία για να αποφύγει τη στρατιωτική δράση.

    [04] Ετοιμασίες πολέμου στην Ιορδανία

    24/2/2003 10:53:00 μμ

    Παρά τις συνεχιζόμενες κινήσεις στην διπλωματική σκακιέρα για την έγκριση μίας δεύτερης απόφασης του ΟΗΕ, που θα επιτρέπει την χρήσης στρατιωτικών μέσων κατά του Ιράκ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν εντατικά τις στρατιωτικές προετοιμασίες τους στην Μέση Ανατολή για μία ενδεχόμενη επίθεση. Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι στη χώρα ήδη βρίσκονται μερικές εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες για να βοηθήσουν στο χειρισμό των νέων συστοιχιών αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ που παραδόθηκαν στον στρατό της, ενόψει ενός πολέμου εναντίον του γειτονικού Ιράκ.

    Αναχώρησαν Βρετανοί και Ολλανδοί στρατιώτες

    Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλι Αμπου Ράγεμπ, τα αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα πρόκειται να τα χειρισθούν αμερικανοί στρατιώτες με τη βοήθεια των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων και θα υπάρξει παρουσία αμερικανκών στρατιωτών σε αμυντικές αεροπορικές βάσεις και για αυτό το σκοπό μόνο.

    Η Ιορδανία ανέπτυξε το εξελιγμένο αμερικανικής κατασκευής αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα Πάτριοτ από φόβο ότι το βασίλειο μπορεί να βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά αν το Ιράκ εξαπολύσει πυραύλους Σκουντ κατά του Ισραήλ, όπως έκανε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου το 1991.

    Την ίδια ώρα, 350 στρατιώτες από την 7η Θωρακισμένη Μεραρχία της Βρετανίας -γνωστοί ως ''Ποντικοί της Ερήμου''- εγκατέλειπαν τη βάση τους στη Γερμανία για την περιοχή του Κόλπου. Είναι τα πρώτα βρετανικά στρατεύματα που αναχωρούν από τη Γερμανία για τον Κόλπο και ο ακριβής προορισμός τους δεν έχει αποκαλυφθεί.

    Τέλος την Τετάρτη θα αναχωρήσει από την Ολλανδία για την Τουρκία, εκστρατευτικό σώμα 210 Ολλανδών στρατιωτικών των οποίων αποστολή είναι ο χειρισμός τριών συστοιχιών πυραύλων Πάτριοτ που εστάλησαν στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα. Το εκστρατευτικό σώμα θα στρατοπεδεύσει στις αεροπορικές βάσεις του Ντιγιάρμπακιρ και του Μπατμάν στη νοτιοδυτική Τουρκία.

    Οι συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ, αποσκοπούν στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων άμυνας της χώρας αυτής στην περίπτωση πολέμου στο Ιράκ και αποτελούν απάντηση σε αίτημα που είχε απευθύνει η Αγκυρα στην Ολλανδία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

    [05] Ο Σαντάμ θέλει τηλεοπτική μονομαχία... με τον Μπους

    24/2/2003 11:47:00 μμ

    Ο Σαντάμ Χουσέιν προκάλεσε τον Τζορτζ Μπους να αναμετρηθεί μαζί του σε μία τηλεοπτική συζήτηση που θα έχει ως θέμα την ιρακινή κρίση και θα μεταδοθεί ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS. Ο τηλεπαρουσιαστής του καναλιού Νταν Ράδερ, δήλωσε ότι πήρε μία αποκλειστική συνέντευξη από τον ιρακινό ηγέτη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να έχει μία τηλεοπτική μονομαχία με τον Μπους, κατά τα πρότυπα των αμερικανικών προεκλογικών αναμετρήσεων μεταξύ των υποψηφίων. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ αναφερόμενος στην πρόταση περί τηλεοπτικής συνάντησης Σαντάμ-Μπους δήλωσε ότι ''δεν πρόκειται περί σοβαρής δηλώσεως''.

    [06] Το Ιράκ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

    24/2/2003 11:43:00 μμ

    Το θέμα της κρίσης του Ιράκ απασχολείσαι την Δευτέρα το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, την προσεχή Πέμπτη, μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα Χαβιέ Σολάνα και τον Επίτροπο για τις Εξωτερικές σχέσεις Κρις Πάτεν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ, για συναντήσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τη σύμβουλο του προέδρου Μπους για θέματα ασφαλείας Κοντολίζα Ράις. Τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα και τυπικά το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ελληνας υπουργός υπογράμμισε ότι οι επόμενες κινήσεις θα αποφασισθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Αφοπλισμός χωρίς βία

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι οι 15 υπουργοί Εξωτερικών δεν συζήτησαν σήμερα για δεύτερο ψήφισμα αναφορικά με το Ιράκ, ούτε προσδιόρισαν κριτήρια απόδοσης της συνεργασίας του Σαντάμ Χουσέιν - που είναι, όπως είπε, ένα πιθανό επόμενο βήμα - γιατί όλες οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι, ''δεν υπάρχει μυστική ατζέντα'' και ότι η ευρωπαϊκή άποψη συνοψίσθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής και επιδιώκει τον αφοπλισμό και όχι την αλλαγή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, θεωρώντας την προσφυγή στη βία σαν τελευταία λύση, αφού εξαντληθούν όλα τα άλλα μέσα και ολοκληρώσουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ το έργο τους.

    Αιτιολογώντας τις διαφορετικές απόψεις για το Ιράκ στους κόλπους της ΕΕ, ο κ. Σολάνα σημείωσε ότι η ΕΕ έχει κοινή εξωτερική πολιτική και όχι ενιαία. ''Είναι φυσικό, είπε, να μη συμφωνούμε πάντα. Προσπαθήσαμε, αλλά εγώ τουλάχιστον απέτυχα. Τα μέλη της ΕΕ που είναι και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα μπορούσαν να συντονίσουν τη στάση τους, αλλά η Συνθήκη δεν τους δεσμεύει σ΄αυτό''.

    Στο Γεύμα Εργασίας του Συμβουλίου που ακολούθησε παραβρέθηκαν, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Μαχμούντ Χαμούντ, με τους οποίους υπήρξε, όπως ανέφερε ο Ελληνας υπουργός, εποικοδομητικός διάλογος τόσο για το Ιράκ, όσο και για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή -στην κατέυθυνση εφαρμογής του ''οδικού χάρτη'' του ''Κουαρτέτου'' (ΗΠΑ,Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ)- αλλά και για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας.

    [07] Χωρίς Τζόρτζεβιτς-Ζε Ελίας ο Ολυμπιακός στη Τούμπα

    24/2/2003 11:17:00 μμ

    Με σημαντικές απώλειες θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την Δ΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς δεν θ΄ αγωνιστούν οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ζε Ελίας. Η συμμετοχή του "Τζόλε" στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, που δεν είχε ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από την περασμένη εβδομάδα στον οπίσθιο μηριαίο, χειροτέρεψε την κατάστασή του και τον έθεσε νοκ-άουτ. Ο Τζόρτζεβιτς, έκανε σήμερα θεραπεία για το λόγο αυτό και παράλληλα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

    Προβλήματα με κάρτες πονοκεφαλιάζουν τον Προτάσοφ

    Εκτός θα είναι και ο Ζε Ελίας που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Χούτο που έχει κάκωση δεξιού γόνατος και μεγάλου δακτύλου δεξιού άκρου ποδός. Οι δύο παίκτες, υποβλήθηκαν επίσης μαγνητική τομογραφία και οι Ζε Ελίας, Χούτος. Σήμερα επέστρεψε στο Ρέντη μετά από περίπου 15 μέρες, ο Ελευθερόπουλος και ξεκίνησε θεραπεία.

    Στο μεταξύ τα προβλήματα για τον Προτάσοφ δεν σταματούν εδώ και δεν αφορούν μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ακολουθεί το εκτός έδρας και ιδιαίτερα δύσκολο με την Προοδευτική στο οποίο οι απουσίες θα είναι και πάλι πολλές. Εκτός από τον Καρεμπέ θα λείπουν και οι Αμανατίδης, Τζόρτζεβιτς που συμπλήρωσαν 3 κίτρινες κάρτες, ενώ στο όριο (2) είναι οι Ανατολάκης, Χούτος, Γιαννακόπουλος. Το θετικό είναι πως εξέτισε τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του ο Παρασκευάς Αντζας και επιστρέφει. Τέλος ο Προτάσοφ προβληματίζεται και για την άμυνα.

    [08] ΠΑΕ Αρης: Καταδικάζει τα επεισόδια στο ματς με ΠΑΟ

    24/2/2003 9:23:00 μμ

    Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και η στάση των οπαδών που μετά τις αποδοκιμασίες σε βάρος του προέδρου Νίκου Τσαρούχα, προχώρησαν στις ζημίες με την καταστροφή καθισμάτων στο γήπεδο, καταδίκασε η ΠΑΕ Αρης. Οι ζημίες που καταγράφτηκαν στο γήπεδο ήταν αρκετές. Καταμετρήθηκαν 150 σπασμένα καθίσματα και 250 που υπέστησαν φθορές και χρειάζονται αντικατάσταση, στις θύρες 3 και 6 που κάθονταν οι φίλοι του Αρη. Ζημιές προκλήθηκαν και στη θύρα 1 όπου φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" έσπασαν 35 καθίσματα και προκάλεσαν υλικές ζημιές στα κάγκελα και στις τουαλέτες.

    Οι καταστροφές προκαλούν αισθήματα αποτροπιασμού

    Ο πρόεδρος του Αρη, Νίκος Τσαρούχας και η ΠΑΕ Αρης με ανακοίνωση τους, εξαπέλυσαν επίθεση στους φιλάθλους εκείνους που προκάλεσαν τα επεισόδια της Κυριακής.

    "Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Αρης καταδικάζει απερίφραστα και ανεπιφύλακτα την απαράδεκτη, ανεξήγητη και αψυχολόγητη συμπεριφορά μικρής ομάδας "αρειανών", οι οποίοι αμαύρωσαν το όνομα και την ιστορία του μεγάλου Συλλόγου μας. Οι καταστροφές στο δικό μας γήπεδο και από "δικούς" μας φιλάθλους, μόνον αισθήματα αποτροπιασμού προκαλούν στην πολυπληθή μάζα των αγνών φιλάθλων του Αρη. Δυστυχώς μία μικρή μειοψηφία, γνωστή για τη στείρα και παρατεταμένη διαμάχη της προς τον σύλλογο, επιθυμεί να τινάξει στον αέρα όλη τη σοβαρή δουλειά και τις υπεύθυνες προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση σήμερα, προκειμένου ο ΑΡΗΣ να εξέλθει από το μακρύ και σκοτεινό τούνελ που τον οδήγησε η πειρατική εποχή του ακατονόμαστου Ζαχουδάνη. Οι αγνοί φίλαθλοι του ΑΡΗ είδαν και σημείωσαν την ελεεινή συμπεριφορά ορισμένων, οι οποίοι καθύβριζαν, έφτυναν, απειλούσαν και λοιδωρούσαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Τσαρούχα, όταν αυτός στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προσπαθούσε να προσεγγίσει και να συνεννοηθεί με την Αστυνομία, για τον περιορισμό των επεισοδίων και καταστροφών. Η πρόφασή τους ότι προκλήθηκαν από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δεν δικαιολογεί τη δική τους άθλια συμπεριφορά και κυρίως τη μεγάλη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον ΑΡΗ".

    Επίσης, καταλήγει: "Η απρόκλητη και βάναυση συμπεριφορά των Παναθηναϊκών με τις κροτίδες και τις φωτοβολίδες με πιστόλι που έριξαν στις κερκίδες των αρειανών φιλάθλων είναι κατακριτέα αλλά οι φίλαθλοι του Αρη έπρεπε να αγνοήσουν τις προκλήσεις".

    Η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα κ. Δάρλα βρίσκεται από το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΑΠΕ.

    Ο κ. Δάρλας δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο περιεχόμενο της έκθεσής του πλην όμως άφησε να εννοηθεί ότι κάνει αναφορά σε όλα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο και στους τραυματισμούς των δύο βοηθών από αντικείμενα.

    Σε ότι αφορά τα "στυλό" με τα οποία έφευγαν οι φωτοβολίδες από τη θύρα των Παναθηναϊκών, ο κ. Δάρλας δήλωσε: "Δεν ξέρω αν πρόκειται για "στυλό" ή κάτι άλλο. Δεν το είδα με τα μάτια μου. Σίγουρα πάντως είχαν κάποιον μηχανισμό γιατί ένα χέρι δεν μπορεί να πετάξει τόσο μακριά μία φωτοβολίδα".

    [09] Έτοιμη η αποστολή του ΠΑΟ για τον αγώνα με την Αντερλεχτ

    24/2/2003 8:36:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Είκοσι έναν ποδοσφαιριστές επέλεξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Μαρκαριάν, για τον αγώνα της Πέμπτης (20.30), με την Αντερλεχτ. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί την Τρίτη, για Βέλγιο, στις 3 το μεσημέρι. Αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Βλάοβιτς, Σαϊνιο, Λίνκαρ και Γήτας. Πολλά είναι τα προβλήματα για τον Μαρκαριάν στον αγωνιστικό τομέα, αφού μαζί με τους αρκετούς τραυματισμούς στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αρη, αρκετοί ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στον αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας με την Παναχαϊκή.

    Τραυματισμοί και κάρτες

    Συγκεκριμένα, ο Ολισαντέμπε χτύπησε στο ζυγωματικό, σε μια μονομαχία του με τον Παπαδόπουλο και έχει έντονο πρήξιμο στο πρόσωπο και αιμάτωμα, γεγονός που τον καθιστά αμφίβολο για τον αγώνα με την Αντερλεχτ.

    Ο Κόλκα, έχει μυϊκή διάταση στο δικέφαλο μηριαίο, πρόβλημα στον τετρακέφαλο έχει ο Λυμπερόπουλος, κάκωση στο πόδι ο Χένρικσεν, ενώ μικροπροβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Νικοπολίδης, Κωνσταντίνου και Μικάελσεν.

    Παράλληλα, οι 4 απώλειες για το ματς με την Παναχαϊκή λόγω καρτών είναι οι εξής: Λυμπερόπουλος, Κόλκα και Φύσσας που συμπλήρωσαν 3 κίτρινες, ενώ ο Καραγκούνης έφτασε τις 6 και θα απουσιάσει και από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης δήλωσε "πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί όπως στην πρώτη αναμέτρηση. Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα".

    Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Αρη, ο Σέρχιο Μαρκαριάν τόνισε: "Μπράβο για το πάθος και την δύναμη που επιδείξατε. Νικήσαμε σε μια δύσκολη έδρα, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να παραμείνουμε το ίδιο σοβαροί για τo δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί".

    [10] Παναχαΐκη: Παραιτήθηκε ο Λουκόπουλος

    24/2/2003 11:23:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Μία ημέρα μετά την παραίτηση του Θοδωρή Πατρώνη από την τεχνική ηγεσία της Παναχαϊκής, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο πρόεδρος της ομάδας Αρης Λουκόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος του πατρινού συλλόγου, που είχε δηλώσει κατά καιρούς πως ήθελε να πουλήσει τις μετοχές του έθεσε σήμερα στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ την παραίτησή του από την προεδρία της ομάδας. Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο το οποίο λογικά θα κάνει δεκτή την παραίτηση του Λουκόπουλου. Στην συνέχεια ο Ερασιτέχνης θα ζητήσει να ορισθεί προσωρινή διοίκηση μέσω του πρωτοδικείου και μετά βλέπουμε... Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα προσπάθεια γίνεται για την ανεύρεση του ανθρώπου που θα καλύψει το κενό του Θοδωρή Πατρώνη.

    [11] Ευρωλίγκα: Την Τετάρτη ο αγώνας ΠΑΟ-Σκίπερ Μπολόνια

    24/2/2003 8:51:00 μμ

    Την Τετάρτη, με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Σκίπερ Μπολόνια, που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Καισαριανής (19.30), ξεκινά για τις ελληνικές ομάδες ο δεύτερος και σημαντικότερος κύκλος της Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που μετέχουν στον 5ο Όμιλο, θα προσπαθήσουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στη β' φάση της διοργάνωσης, η οποία θα κρίνει και τις ομάδες που θα δώσουν το παρών στη Βαρκελώνη για το Final Four. Η ήττα του Σαββάτου από το Περιστέρι έχει "βαρύνει" κάπως το κλίμα στο στρατόπεδο των "πρασίνων", οι οποίοι πάντως παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί από τον 5ο όμιλο για μια θέση στην τετράδα.

    Στη μάχη της διάκρισης, θα ριχτεί την Πέμπτη (21.30) ο Ολυμπιακός.

    Οι "ερυθρόλευκοι", σε αγώνα για τον 7ο όμιλο φιλοξενούνται στη Σλοβενία από την Ολίμπια Λουμπλιάνας, ευελπιστώντας στο ροζ φύλλο αγώνα που θα τους δώσει το προβάδισμα τόσο σε βαθμούς, όσο και στην ψυχολογία των παικτών του Σούμποτιτς, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

    Το πρόγραμμα:

    4ος Ομιλος

    Τετάρτη

    Μάλαγα (Ισπανία)-ΤΣΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) Εφές Πίλσεν (Τουρκία)-Τσιμπόνα (Κροατία)

    5ος Ομιλος

    Τετάρτη 19.30

    Παναθηναϊκός-Σκίπερ Μπολόνια (Ιταλία)

    Πέμπτη

    Σιένα (Ιταλία)-Ούλκερ (Τουρκία)

    6ος Ομιλος

    Τετάρτη

    Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)-Ταουγκρές (Ισπανία)

    Πέμπτη

    Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

    7ος Ομιλος

    Πέμπτη 21.30

    Ολίμπια Λουμπλιάνας (Σλοβενία)-Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 February 2003 - 21:53:53 UTC