Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίπτει ο Ντενκτάς όλες τις προτάσεις Ανάν
  • [02] ''Πολιτικές οι διώξεις''
  • [03] Διχάζει η τηλεοπτική κάλυψη
  • [04] Tα διεθνή ΜΜΕ για τη δίκη 17Ν
  • [05] T. Mίλερ: ''Υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν''
  • [06] Oδός Σολωμού: Ο δρόμος. . . . της δίκης
  • [07] Πολεμικές προετοιμασίες
  • [08] Σε αναζήτηση λύσης ΗΠΑ-Τουρκία
  • [09] Επικίνδυνα ολλανδικά κοτόπουλα με γρίπη

    [01] Απορρίπτει ο Ντενκτάς όλες τις προτάσεις Ανάν

    4/3/2003 8:14:00 μμ

    Θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του σχεδίου Ανάν και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσής του, συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Λευκωσία ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο Αλβάρο ντε Σότο. Την Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, ενώ μία μέρα αργότερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την ίδια ώρα, προκλητικότερος από κάθε άλλη φορά εμφανίστηκε ο Ραούφ Ντενκτάς. Αποκάλυψε ότι έχει απορρίψει πλήρως όλες τις προτάσεις του νέου αναθεωρημένου σχεδίου Αναν, διακηρύσσοντας ταυτόχρονα ότι μόνη αποδεκτή λύση είναι η διαίρεση, την οποία χαρακτήρισε ως το αποτέλεσμα πολλών ετών και εθνικών διενέξεων των δύο κοινοτήτων. Ο Ντενκτάς μεταβαίνει αύριο στην Αγκυρα, για διαβουλεύσεις.

    Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Παπαδόπουλος

    Νέα συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη ο Τάσσος Παπαδόπουλος με τον Αλβάρο ντε Σότο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι στη συνάντηση θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων επί θεμάτων που αναφέρονται στη λειτουργικότητα του κράτους, προ όφελος και των δύο κοινοτήτων.

    Εν τω μεταξύ, ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό των δύο κυβερνήσεων, ενόψει της συνάντησης στη Χάγη στις 10 Μαρτίου, θα έχουν την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος της Κύπρου.

    Ωστόσο, την οριστική απάντηση σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος με βάση το σχέδιο Ανάν, θα λάβει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

    Επιμένει στην αδιάλλακτη στάση του ο Ντενκτάς

    Σε κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό φθάνει την Τετάρτη στην Αγκυρα ο Ραούφ Ντενκτάς, συνοδευόμενος από Τουρκοκύπριους αξιωματούχους.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς αποκάλυψε ότι έχει απορρίψει πλήρως όλες τις προτάσεις του νέου αναθεωρημένου σχεδίου του Κόφι Αναν, διακηρύσσοντας ταυτόχρονα ότι μόνη αποδεκτή λύση είναι η διαίρεση, την οποία χαρακτήρισε ως το αποτέλεσμα πολλών ετών και εθνικών διενέξεων των δύο κοινοτήτων.

    Ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε ότι καμία από τις αρχές της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο σχέδιο και η εφαρμογή του ως έχει, θα οδηγήσει στον εκτοπισμό μεγάλου αριθμού Τουρκοκυπρίων.

    Ο Ντενκτάς σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική λύση στο θέμα των περιουσιών, οι Ελληνοκύπριοι θα αξιώσουν τις ιδιοκτησίες τους και τότε θα αρχίσουν διενέξεις και προβλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι αλλοιώνεται και η υπόσταση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης.

    Την ίδια ώρα, η ζωή στα κατεχόμενα παρέλυσε από γενική απεργία, με στόσο να πειστεί ο Ντενκτάς να συμφωνήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στη ψευδοβουλή, που συνεδρίαζε επί του θέματος, και φώναζαν συνθήματα καλώντας την να ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος.

    Ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου Αλή Ερέλ τόνισε ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και κάλεσε τους ψευδοβουλευτές να ενεργήσουν κατάλληλα.

    [02] ''Πολιτικές οι διώξεις''

    Τζένη Χαραλαμπίδου 4/3/2003 9:00:00 μμ

    Από την υποβολή ενστάσεων για την αρμοδιότητα του δικαστηρίου και την τηλεοπτική κάλυψη, καθώς κι απ την επιθετική στάση των κατηγορουμένων, που ισχυρίζονται ότι είναι πολιτικοί κρατούμενοι χαρακτηρίστηκε η 2η μέρα της δίκης για τη 17Ν. Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων αρνείται τις κατηγορίες.

    Ερχεται χιονοστιβάδα ενστάσεων των κατηγορουμένων

    Την 2η μέρα της δίκης, πρώτος κλήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος αφού αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτήρισε πολιτική τη δίκη.

    Ο Σάββας Ξηρός από την πλευρά του, χαρακτήρισε το δικαστήριο αναρμόδιο, προκατειλημμένο και μη δίκαιο. Υποστήριξε ότι η ομολογία του λήφθηκε κάτω από συνθήκες ψυχολογικής βίας με απειλές κατά της ζωής του, με δημιουργία ατμόσφαιρας φόβου, καθώς και με παροχής ψυχοφαρμάκων.

    Τις κατηγορίες όπως τις ανέγνωσε το δικαστήριο αρνήθηκαν επίσης, οι Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος, Πάτροκλος Τσελέντης, Διονύσης Γεωργιάδης, Θεολόγος Ψαραδέλλης, Κώστας Καρατσώλης, Ηρακλής Κωστάρης, Θωμάς Σερίφης, Παύλος Σερίφης, Σωτήρης Κονδύλης, Αγγελική Σωτηροπούλου, Βασίλης Ξηρός, Νίκος Παπαναστασίου, Ανέστης Παπαναστασίου.

    Ο Κώστας Τέλιος δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο τη φυσική του παρουσία στις ενέργειες σε βάρος του Κώστα Ανδρουλιδάκη, του Γιάννη Παλαιοκρασσά και της ληστείας στην τράπεζα στα Πατήσια.

    Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου το λόγο πήρε ο κατηγορούμενος Ανέστης Παπαναστασίου, ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ίδιος, καθώς ο εισαγγελέας κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου δεν αναφέρθηκε στο όνομά του. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Βασίλης Μαρκής τού απάντησε ότι αντιμετωπίζει μόνο μια πράξη που αφορά την κατηγορία βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση ''17Ν''.

    Ο Σωτήρης Κονδύλης δήλωσε ότι αποδέχεται αυτά που έχει πει στις απολογίες του.

    Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, υποστήριξε ότι βρίσκεται στο δικαστήριο γιατί το θέλουν οι Αμερικάνοι και ότι το κατηγορητήριο στηρίζεται σε κατασκευές και ομολογίες που έγιναν σε εντατικές μονάδες, από ανθρώπους που τους κατέστρεψαν με ψυχοφάρμακα και εκβιασμούς. Προέβλεψε μάλιστα, ότι θα υπάρξει χιονοστιβάδα ενστάσεων.

    Ολες τις κατηγορίες που του αποδίδονται αρνήθηκε και ο Γιάννης Σερίφης.

    [03] Διχάζει η τηλεοπτική κάλυψη

    Τζένη Χαραλαμπίδου 4/3/2003 9:18:00 μμ

    Η δεύτερη μέρα της πολύκροτης δίκης για τη 17Ν άρχισε με σημαντικές αλλαγές ως προς τις συνθήκες διεξαγωγής της, σε σχέση με την πρώτη μέρα. Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, τα αλεξίσφαιρα τζάμια γύρω από τους κατηγορούμενους αφαιρέθηκαν, κάτι που όλοι οι κατηγορούμενοι το είχαν ζήτησαν από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα, ελεύθερη είναι η χρήση των δημοσιογραφικών κασετοφώνων μέσα στη δικαστική αίθουσα, καθώς και η χρήση των κινητών στην αίθουσα Τύπου, αίτημα της ΕΣΗΕΑ που έγινε δεκτό από τις Δικαστικές Αρχές. Η δίκη θα συνεχισθεί την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί αν η δίκη θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι πάντως δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

    Aρνητικός στην τηλεοπτική κάμερα ο εισαγγελέας

    Ο εισαγγελέας έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου, ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας. Ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι ο νόμος που απαγόρευσε την τηλεοπτική κάλυψη είναι συνταγματικός και εφαρμοστέος και ότι τα θύματα έχουν δικαιώματα.

    "Οι κατηγορούμενοι τους στέρησαν πατέρα και σύζυγο. Ας μην τους στερήσει και η Πολιτεία την αξιοπρέπεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, που τόνισε ότι η δημοσιότητα της δίκης είναι εξασφαλισμένη.

    Eνσταση για να επιτραπεί η παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "17Ν" υπέβαλε ο συνήγορος της υπεράσπισης του Πάτροκλου Τσελέντη.

    Υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της διαδικασίας τάχθηκε και ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης, που ανέφερε ότι το άρθρο 93 του Συντάγματος δεν παρέχει καμία εξουσιοδότηση στο νομοθέτη να θεσπίσει περιορισμούς στη δημοσιότητα της διαδικασίας, αλλά μόνο στους δικαστές.

    Την παρέμβαση του φερόμενου ως μέλους της "17Ν" Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσαν οι ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απευθύνθηκε στον πρόεδρο ρωτώντας τον για το ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή των κατηγορουμένων και τι φοβούνται. "Δεν δεχόμαστε μεσαίες λύσεις. Η θα μεταδίδονται όλα ή τίποτα", είπε χαρακτηριστικά ο "Λουκάς" της οργάνωσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ένσταση της υπεράσπισης θα διαφωνήσουν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, που εκπροσωπούν τις οικογένειες του Παύλου Μπακογιάννη, του Μιχάλη Βρανόπουλου, του Νίκου Μομφεράτου και του Θάνου Αξαρλιάν.

    Ωστόσο, κάποιοι από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής θα ζητήσουν να επιτραπεί στη διαδικασία η παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων και να απομακρύνονται μόνο όταν εκδικάζονται οι τέσσερις συγκεκριμένες υποθέσεις.

    Καλύτερες οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων

    Ικανοποιημένος από τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων στις φυλακές Κορυδαλλού εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, καθώς:

    1. Επιτράπηκε η λειτουργία των κινητών τηλεφώνων στην αίθουσα τύπου, που βρίσκεται δίπλα στην αίθουσα, στην οποία διεξάγεται η δίκη, ενώ υπάρχει και η πρόθεση να μεταφερθούν περισσότερα καρτοτηλέφωνα.

    2. Τοποθετήθηκαν μικρόφωνα κοντά στους κατηγορουμένους, ώστε να μπορούν να ακούγονται και στην αίθουσα τύπου.

    3. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει άμεσα εάν θα χρησιμοποιηθούν και τηλεοπτικές κάμερες για την κάλυψη της δίκης.

    ''Το δικαστήριο έχει τον πρώτο λόγο''

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ενοχλημένος από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετικές δηλώσεις που του αποδίδουν την σύλληψη της ιδέας και την ευθύνη για την τοποθέτηση του αλεξίσφαιρου τζαμιού σε σχήμα "Πι" μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Τα μέτρα τάξης και ασφάλειας μέσα σε κάθε δικαστική αίθουσα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία), όπως τόνιζαν σήμερα ανώτατοι παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη δε σύσκεψη που είχε γίνει, πολύ πριν την έναρξη της δίκη για την τρομοκρατία, με τους συναρμόδιους φορείς (εκπροσώπους των υπουργείων Δημοσίας Τάξης και Τύπου, της ΕΛΑΣ, δικαστικών, κ.λπ.), για τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να τηρηθούν μέσα στην δικαστική αίθουσα, ο Πετσάλνικος είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο πρέπει να υπάρχει ο αλεξίσφαιρος κλωβός για την ασφάλεια των 19 κατηγορουμένων. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πολύ πριν την έναρξη της επίμαχης δίκης είχε πει ότι η χρήση των δημοσιογραφικών κασετοφώνων δεν θα μπορούσε να απαγορευθεί μέσα στην δικαστική αίθουσα. Επισημαίνοντας, ότι από τον αντιτρομοκρατικό νόμο δεν απαγορεύεται η χρήση των μαγνητοφώνων.

    Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Πετσάλνικος δεν είχε καμία αντίρρηση να επιτρέπεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στην αίθουσα Τύπου- δικηγόρων, μετά την παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), αλλά το μέτρο της απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων με την τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος, είχε υποδειχθεί από την Ασφάλεια.

    [04] Tα διεθνή ΜΜΕ για τη δίκη 17Ν

    4/3/2003 6:28:00 μμ

    Τις εξελίξεις από τη δίκη της 17Ν στη Αθήνα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ενώ όλες οι μεγάλες εφημερίδες και οι ιστοσελίδες μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων φιλοξενούν εκτενείς ανταποκρίσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας. Στο δημοσίευμα της Χέραλντ Τρίμπιουν ο Φρανκ Μπρούνι αναφέρεται συγκεκριμένα στην παρουσία των Κουφοντίνα, Χριστόδουλου και Σάβα Ξηρού, ενώ οι γαλλικές Λε Μοντ και Λιμπερασιόν υπογραμμίζουν το ρόλο και τη στάση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    Με αναλυτικά ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις

    Μάλιστα στη Μόντ ο Ντιντιέ Κουνζ αναφέρει λεπτομερώς το ιστορικό της 17Ν, ενώ το ΒΒC επικεντρώνει στις συνθήκες της δίκης, την πολυκοσμία και την ένταση των διαδικασιών, συνοδεύοντας το ρεπορτάζ με δηλώσεις Πετσάλνικου και Ραχιώτη.

    Πολλοί Έλληνες δεν ανέμεναν να πραγματοποιηθεί ποτέ η δίκη αυτής της οργάνωσης που υπήρξε φάντασμα επί δεκαετίες, υπογραμμίζει η Έλενα Σμιθ στην βρετανική Γκάρντιαν.

    Το ιστορικό και η σημασία των συλλήψεων στον Αμερικάνικο Τύπο

    H εφημερίδα "Τhe New York Times" δημοσιεύει και στην έκδοση της Τρίτης, ανταπόκριση του Φρανκ Μπρούνι από την Αθήνα για τη δίκη της "17Ν". Στο δημοσίευμα καταγράφεται το ιστορικό σύλληψης των φερόμενων ως μελών της Οργάνωσης και σημειώνεται ότι "παρά την επαναστατική τους καταγωγή, διέπραξαν ποινικά εγκλήματα και ήταν περισσότερο δεμένοι με δεσμούς αίματος, παρά ιδεολογίας".

    Ο κ. Μπρούνι τονίζει ότι "είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τα μέλη της 17Ν δεν κινούνταν πάντοτε με την προσοχή και την ακρίβεια που θα περίμενε κανείς από μία τρομοκρατική οργάνωση τέτοιου τύπου. Απεναντίας, όπως παρατήρησε και ο Αμερικανός πρέσβης Tόμας Μίλερ, ο Σάββας Ξηρός, κατά τον τραυματισμό του από έκρηξη βόμβας το περασμένο καλοκαίρι, είχε μαζί του πορτοφόλι με ταυτότητα και πλήθος κλειδιών που οδήγησαν στον εντοπισμό των κρησφύγετων της Οργάνωσης", επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "εάν πρόκειται να διαπράξεις μια τρομοκρατική πράξη, είναι συνήθως, καλή ιδέα να μην φέρεις στοιχείο ταυτότητας".

    Στο κείμενο συμπεριλαμβάνονται δηλώσεις της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία τονίζει ότι "είναι απίστευτο πόσο μικροί φαίνονται οι τρομοκράτες".

    Επίσης, η σύζυγος του Τζώρτζ Τσάντες, πλοιάρχου των ΗΠΑ που δολοφονήθηκε από την "17Ν" διερωτάται "γιατί θα έπρεπε οι τρομοκράτες να είναι εξεζητημένοι; Είναι εγκληματίες και κλέφτες", υποστηρίζει.

    Για το ίδιο θέμα, η νεοϋορκέζικη εφημερίδα "Newsday" δημοσιεύει ανταπόκριση του πρακτορείου Associated Press στην οποία επισημαίνεται ότι "η δίκη των 19 υπόπτων, αποτελεί ιστορικό ορόσημο εφαρμογής του αντιτρομοκρατικού νομικού πλαισίου εν΄όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Είναι ένα επιπλέον βήμα των Ελληνικών Αρχών, να ανακτήσουν την αμαυρωμένη φήμη τους, εξαιτίας της αποτυχίας να σταματήσουν την δράση της "17Ν" για 27 ολόκληρα χρόνια".

    Στην ανταπόκριση αναφέρεται επίσης ότι "ίσως, οι κατηγορούμενοι θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν το βήμα του δικαστηρίου σε φόρουμ προβολής των φιλολαϊκών αισθημάτων που χαρακτήριζαν τις προκηρύξεις της "17Ν"".

    Στην ίδια ανταπόκριση φιλοξενούνται δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος τονίζει ότι "δεν πρόκειται για πολιτική δίκη. Αυτοί οι άνθρωποι παραβίασαν απόλυτα το νόημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

    [05] T. Mίλερ: ''Υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν''

    4/3/2003 5:09:00 μμ

    Την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, στους New York Times, ότι στη δίκη της 17 Νοέμβρη έχει παραπεμφθεί μόνο το επιχειρησιακό σώμα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, κάλεσε τον κ. Μίλερ να περιμένει την έκβαση της δίκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα εξαρτήσει την πολιτική της από δηλώσεις ξένων παραγόντων. "Να αφήσουμε το δικαστήριο να κάνει τη δουλειά του και να ασχοληθούμε με την Ελλάδα που αλλάζει και δημιουργεί, την Ελλάδα που ξεφεύγει από καταστάσεις όπως αυτές που ερευνώνται στη δίκη", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από την Αλεξανδρούπολη όπου επισκέφτηκε.

    Αμεση αντίδραση Πρωτόπαπα

    "Αίσθηση μου είναι ότι οι συλληφθέντες αντιπροσωπεύουν το κυρίως σώμα του επιχειρησιακού τμήματος της οργάνωσης", είναι η ακριβής δήλωση του Τόμας Μίλερ, υπονοώντας ότι υπάρχουν και ασύλληπτα μέλη.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τόμας Μίλερ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε πως ο κ. Μίλερ μέχρι πριν από λίγες μέρες έδινε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την εξάρθρωση της "17Ν" και σε λίγες μέρες να άλλαξε τις δηλώσεις του; Αν αποδόθηκαν σωστά υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας, επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας. "Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μίλερ ότι από τη στιγμή που άρχισε η δίκη, στο χώρο του δικαστηρίου κρίνονται και αποδεικνύονται όλα", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και του συνέστησε να έχει υπομονή, προκειμένου να δει τις εξελίξεις και να αναμένει τις απαντήσεις. "Να μη βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα" δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Δήλωση εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ ότι οι κατηγορούμενοι στη δίκη για συμμετοχή στη ''17 Νοέμβρη'' "αποτελούν το κύριο επιχειρησιακό στοιχείο της οργάνωσης", ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ δήλωσε ότι ''η εκτίμησή του βασίζεται νομίζω, στη δική του γνώση για το τι συνέβη από τότε και κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήγαγε η ελληνική κυβέρνηση'', προσθέτοντας ότι πολλές φορές και οι ελληνικές αρχές έχουν προβεί σε παρόμοιες τοποθετήσεις για τα άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση.

    ''Λένε ότι πιστεύουν ότι έχουν συλλάβει τα κύρια στοιχεία που εμπλέκονται στην υπόθεση'' τόνισε ο κ. Μπάουτσερ, αναφερόμενος στις δηλώσεις που, όπως είπε, έχουν γίνει και από Ελληνες αξιωματούχους.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την πορεία της δίκης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι μεταξύ των θυμάτων υπήρξαν και Αμερικανοί και σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε απόλυτο δίκιο όταν απηύθυνε εύσημα προς την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές για την όλη αντιμετώπιση της υπόθεσης και την παραπομπή της στη δικαιοσύνη.

    Σκανδαλίδης: Ο κ. Μίλερ να μην προβαίνει σε βιαστικές δηλώσεις

    Από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κώστας Σκανδαλίδης, κάλεσε τον Τόμας Μίλερ, να αφήσει την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για το θέμα της 17Ν.

    Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μίλερ στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", τόνισε ότι "ο Αμερικανός πρέσβης έχει την τάση να παρεμβαίνει σε θέματα εσωτερικής διάρθρωσης της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να περιμένει και καλό θα είναι να μην προβαίνει σε βιαστικές δηλώσεις και παρεμβάσεις. Μπορώ να διαβεβαιώσω την αμερικανική πλευρά ότι θα είναι πραγματική δίκαιη δίκη και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, χωρίς όμως να γίνει περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Σκληρή δήλωση ΣΥΝ

    Με ανακοίνωσή του, ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση να αρνηθεί στον κ. Μίλερ το δικαίωμα να υπαγορεύει εξελίξεις και να διαμορφώνει κλίμα αμφισβήτησης για τη δίκη που μόλις ξεκίνησε.

    O ΣΥΝ κατηγόρησε τον Αμερικανό πρέσβη, ότι συμπεριφέρεται ως τοποτηρητής και πως χρησιμοποιεί το σκιάχτρο της τρομοκρατίας για να ενοχοποιεί την ελληνική κοινωνία, και να ασκεί πολιτικές πιέσεις περιφρονώντας την Δικαιοσύνη.

    [06] Oδός Σολωμού: Ο δρόμος. . . . της δίκης

    Πηγή: ΑΠΕ 4/3/2003 9:57:00 μμ

    Η οδός Σολωμού είναι αναμφισβήτητα αυτή που για μεγάλο χρονικό διάστημα ''φιλοξενεί'' τις περισσότερες τηλεοπτικές κάμερες, δημοσιογράφους, τεχνικούς, αστυνομικούς. Είναι ο δρόμος που χωρίζει τις γυναικείες με τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Από χθες που άρχισε η πολύκροτη δίκη της ''17 Ν'', στις γυναικείες φυλακές, οι κάμερες αυξήθηκαν όπως και οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι αστυνομικοί. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους παράγοντες της δίκης είναι εύκολο να φανταστούμε τι συνέβαινε στο μικρό αυτό δρόμο. Η πρώτη μέρα της δίκης είχε άμεσες επιπτώσεις στους κατοίκους του Ανω Κορυδαλλού, αφού η Σολωμού έκλεισε και είναι η βασικότερη αρτηρία για να πάνε στα σπίτια τους ή να φύγουν από αυτά για να μεταβούν στις εργασίες τους.

    Παντού αστυνομικοί, παντού κάμερες

    Ωστόσο, ''ουδέν κακόν αμιγές καλού'' και οι Κορυδαλλιώτες ειδικότερα αυτοί που κατοικούν κοντά στις φυλακές πρέπει να ένιωθαν, παρά το γεγονός ότι μέσα στις φυλακές βρίσκονταν και δικάζονταν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα, μεγάλη ασφάλεια. Η Αστυνομία ήταν παντού. Μπροστά στις φυλακές, πίσω, στους γύρω δρόμους, σε ετοιμότητα και επιφυλακή.

    Μετά το τέλος της διαδικασίας η οδός Σολωμού άνοιξε και παραδόθηκε πάλι στους κατοίκους. Παρέμειναν βέβαια οι κάμερες που είναι εκεί καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί. Ο δρόμος όμως δεν προσφέρεται για να εξυπηρετήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ετσι ένα κτήριο που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από τις γυναικείες φυλακές και μέχρι πριν λίγο καιρό στέγαζε την Τροχαία Κορυδαλλού νοικιάστηκε από τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, με 45.000 ευρώ για έξι μήνες, και εκεί δημιουργήθηκαν στούντιο για να διευκολύνεται η δουλειά των καναλιών.

    ''Ομηροι'' μαθητές, γονείς, αθλητές, οδηγοί Ι.Χ

    Η πρώτη μέρα της δίκης, παρά τις δυσκολίες της προσαρμογής ήταν καλύτερη για τους ανθρώπους της ενημέρωσης αφού ήταν ηλιόλουστη, ενώ είχαν την Σολωμού δική τους.

    Τη δεύτερη μέρα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δυνατή βροχή από το πρωί δυσκόλευε το έργο τους και η Σολωμού ανοιχτή. Η τέντα που έχει τοποθετήσει η δημοτική αρχή δεν επαρκούσε για να τους προστατεύσει όλους και έτσι εμφανίστηκαν μέχρι ομπρέλες θαλάσσης. Δεν είναι όμως μόνο οι φυλακές που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

    Σε μια μικρή σχετικά έκταση υπάρχουν, μάλλον συνυπάρχουν, εκτός από τις φυλακές, σχολικό συγκρότημα, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, δημοτικός κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

    Στους προαναφερόμενους λοιπόν προστίθενται και γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο, είτε όταν πηγαίνουν, είτε όταν αποχωρούν. Αθλητές και αθλήτριες που αθλούνται στο κλειστό γυμναστήριο, στου οποίου την αυλή έχουν σταθμεύσει και αρκετά ''βαν'' τηλεοπτικών σταθμών και το χρησιμοποιεί ως ''έδρα'' και η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιριστές που προπονούνται ή αγωνίζονται λίγα μέτρα πίσω από τις γυναικείες φυλακές. Ενας χώρος με λίγα λόγια που σφύζει από ζωή και στον οποίο συνωστίζονται πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους δραστηριότητες.

    Να είναι η τελευταία δίκη στον Κορυδαλλό, εύχονται οι κάτοικοι

    Οι δύο πρώτες μέρες της δίκης δεν είχαν εκπλήξεις. Αλλωστε, ο Κορυδαλλός είναι συνηθισμένος.

    Εκεί έγινε, σε διαφορετικές συνθήκες βέβαια, και η δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, εκεί έγινε και η δίκη του νυν κατηγορούμενου για συμμετοχή στη ''17 Ν'' Γιάννη Σερίφη. Κάπως έτσι με εκπλήξεις ή όχι με κρύο, βροχή, λιακάδες, ζέστη θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί και η δίκη της ''17 Ν''.

    Πέρα, από το γενικότερο ενδιαφέρον για μια ''δίκαιη δίκη'' οι Κορυδαλλιώτες εύχονται αυτή να είναι η τελευταία και το τέλος της να σηματοδοτήσει την απομάκρυνση επιτέλους των φυλακών από την πόλη τους. Με αυτό το αίτημα άλλωστε, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής την παραμονή της έναρξης της δίκης, έξω από τις φυλακές, στην οδό Σολωμού.

    [07] Πολεμικές προετοιμασίες

    4/3/2003 9:43:00 μμ

    Στο αποκορύφωμα τους φτάνουν οι πολεμικές προετοιμασίες Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας στον Περσικό Κόλπο, παρά το γεγονός ότι το Ιράκ συνεχίζει να καταστρέφει απαγορευμένους πυραύλους και εξοπλισμό, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Θα νικήσουμε τους τυράννους, δηλώνει ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν.

    Βρετανία: Εχουμε νόμιμη άδεια για επέμβαση

    Την ίδια ώρα ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την καταστροφή των Αλ Σαμούντ από το ιρακινό καθεστώς, πρόσθεσε όμως ότι εναπόκειται στο Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει τις αποφάσεις, με βάση την νέα έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ που αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή.

    Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν πάντως πότε θα υποβάλουν σε ψηφοφορία τη νέα απόφαση, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα ακούσουν τι έχουν να πουν ο Χανς Μπλιξ και ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ξεκαθάρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ .

    "Η επιλογή είναι του Σαντάμ Χουσέιν. Εκείνος θα αποφασίσει αν θα υπάρξει πόλεμος ή ειρήνη", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας όμως ότι θα αφοπλιστεί έτσι κι αλλιώς.

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ δήλωσε για άλλη μια φορά πως η Μόσχα δεν θα υποστηρίξει οποιοδήποτε μέτρο που θα οδηγεί σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράκ, προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Παράλληλα, ο Κινέζος πρόεδρος Τζιαν Τζεμίν και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ επανέλαβαν σήμερα στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις επιθεωρήσεις του ΟΗΕ στο Ιράκ, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

    Ο Κινέζος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι, ο τρόπος με τον οποίο θα επιλυθεί η κρίση στο Ιράκ θα επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο και τις διεθνείς σχέσεις.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ από την πλευρά του, κάλεσε σήμερα το Ιράκ να αφοπλιστεί, τασσόμενος υπέρ μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση, ενώ χαρακτήρισε ως "εικασίες" τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ θα ήθελαν μια ψηφοφορία την προσεχή εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια νέα απόφαση για το Ιράκ.

    Αντίθετα, το Λονδίνο εκτιμά πως με την απόφαση 1441 έχει τη νόμιμη άδεια για να αρχίσει, στο πλευρό των ΗΠΑ, έναν πόλεμο εναντίον του Ιράκ, χωρίς να χρειάζεται μια νέα απόφαση του ΟΗΕ, όπως δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο.

    Στην Ισπανία τέλος το κοινοβούλιο καλείται απόψε σε μυστική ψηφοφορία επί των αντικρουόμενων προτάσεων, αφενός της κυβέρνησης Αθνάρ υπέρ των αμερικανικών θέσεων για στρατιωτική επέμβαση σχεδίων και αφετέρου της αντιπολίτευσης υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του ιρακινού.

    Κινητοποιήσεις στρατευμάτων

    Συνεχίζοντας τις εντατικές προετοιμασίες για μια στρατιωτική επέμβαση στο Περσικό Κόλπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν την εντολή για άμεση κινητοποίηση επιπλέον 60 χιλιάδων στρατιωτών, όπου θα συμπαραταχθούν με μία ήδη πολύ σημαντική αμερικανοβρετανική στρατιωτική δύναμη.

    Η εντολή δόθηκε στην Πρώτη Τεθωρακισμένη Μεραρχία που σταθμεύει σε γερμανικό έδαφος, αλλά και σε Μεραρχία Πεζικού που εδρεύει στο Οχυρό Χουντ στο Τέξας που είναι και οι δύο οι μεγαλύτερες στρατιωτικές μονάδες στο πλαίσιο της φάσης αυτής της στρατιωτικής κινητοποίησης, αναφέρθηκε απο το Πεντάγωνο.

    Υπενθυμίζεται οτι στην περιοχή του Κόλπου έχουν πάρει θέσεις 250 χιλιάδες στρατιώτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, πολλές δεκάδες πολεμικά πλοία επιφανείας (και ανάμεσά τους αεροπλανοφόρα) και υποβρύχια, αλλά και περίπου 500 πολεμικά αεροσκάφη.

    [08] Σε αναζήτηση λύσης ΗΠΑ-Τουρκία

    4/3/2003 9:30:00 μμ

    Την φόρμα η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Τουρκία, αναζητούν οι δύο χώρες μετά την καταψήφιση της πρότασης από το τουρκικό κοινοβούλιο. Την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Γκιούλ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αγκυρα, Ρόμπερτ Πίρσον, σε μια προσπάθεια να βρουν ένα σημείο προσέγγισης. "Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συζητούν αυτό που μπορεί να γίνει τώρα'', δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση, ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει αν η κυβέρνησή του θα ζητήσει να γίνει μια δεύτερη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων.

    ΗΠΑ: '' Πρώτα το ναι και μετά τα πακέτα''

    Υπό το βάρος του εξωτερικού χρέος να πιέζει το οικονομικό επιτελείο της χώρας η Τουρκία περίμενε μέσω της υπερψήφισης της πρότασης το πακέτο οικονομικής βοήθειας από τις ΗΠΑ σαν μάνα εξ ουρανού. Τώρα όμως τι γίνεται; ''Χωρίς μια συμφωνία δεν θα υπάρξει πακέτο οικονομικής βοήθειας'', ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός πρεσβευτής.

    Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, παρά τη σαφή θέση του κοινοβουλίου ελπίζει ότι οι δύο χώρες θα φθάσουν τελικά σε μία συμφωνία, καθώς η αμοιβαία κατανόηση υπερισχύει των αντιθέσεων.

    Αγκάθι οι Κούρδοι του Ιράκ

    Ένα άλλο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες είναι και το ζήτημα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ. "Οι ΗΠΑ, είναι αντίθετες σε μια μονομερή επέμβαση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ", προειδοποίησε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκ Γκρόσμαν.

    Αδιάλακτος, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε τους Κούρδους του Ιράκ να αποφύγουν τις εχθρικές ενέργειες κατά της χώρας του και την ιρακινή κυβέρνηση να μη προσπαθήσει να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο τουρκικό έδαφος.

    Πολλές χιλιάδες Κούρδοι του Ιράκ, διαδήλωσαν χθες στο Ερμπίλ την αντίθεσή τους προς τα σχέδια αποστολής τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ, το οποίο δεν ελέγχει η κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης από το 199.

    Η Τουρκία, φοβούμενη ότι οι δύο μεγάλες κουρδικές οργανώσεις που ελέγχουν το βόρειο Ιράκ θα επωφεληθούν από μία ενδεχόμενη επέμβαση των ΗΠΑ κατά της Βαγδάτης για να προχωρήσουν στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους, έχει προειδοποιήσει ότι στην περίπτωση αυτή θα επέμβει στρατιωτικά στην περιοχή.

    Παράλληλα ωστόσο ο Ερντογάν κάλεσε και τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας.

    Τέλος απευθυνόμενος στη Βαγδάτη, την κάλεσε ''να προσέχει τα βήματά της'' και να μην κάνει κατάχρηση της αρνητικής απόφασης των τούρκων βουλευτών.

    [09] Επικίνδυνα ολλανδικά κοτόπουλα με γρίπη

    4/3/2003 10:24:00 μμ

    Συναγερμός έχει σημάνει στις ευρωπαϊκές υγειονομικές Aρχές, μετά την εκδήλωση κρουσμάτων γρίπης σε κοτόπουλα της Ολλανδίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε τις εξαγωγές ζωντανών πουλερικών και αυγών, ενώ στην ίδια την Ολλανδία οργανώθηκε μαζική θανάτωση των ζώων. Οι χώρες που εισάγουν πουλερικά από την Ολλανδία ξεκίνησαν αυστηρούς ελέγχους στις επιχειρήσεις εισαγωγής.

    Αμεσοι έλεγχοι στην Ελλάδα

    Στην Ολλανδία η εκτροφή κοτόπουλων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κτηνοτροφίας, αφού μόλις πέρυσι σε 1100 φάρμες εξέθρεψαν 54 εκατομμύρια κοτόπουλα, αριθμό ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

    Αυτός ο ιός της γρίπης είναι θανατηφόρος για τα κοτόπουλα και μόνο μια παραλλαγή του μπορεί να περάσει στον άνθρωπο, όπως συνέβη πέρυσι στο Χόνκ Κόνγκ.

    Οι Ολλανδικές Αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης ανθρώπων.

    Στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης έδωσε εντολή για άμεσους ελέγχους προς τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες όλων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας. Ο κ. Χατζημιχάλης είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα στη χώρα μας ή έστω σύμπτωμα της ασθένειας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά τη λήψη μέτρων, ώστε να απαγορευτούν οι εξαγωγές από την Ολλανδία ζώντων πουλερικών και αυγών επώασης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 March 2003 - 21:53:06 UTC