Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο οδηγός της φονικής νταλίκας
  • [02] Ντενκτάς: ''Δεν υπογράφω το σχέδιο Ανάν στη μορφή αυτή''
  • [03] Στην κυκλοφορία τμήμα της Εγνατίας Οδού
  • [04] Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ δίνει νέο γκάλοπ
  • [05] Διαμαρτυρία Ιρανών κατά καθεστώτος Τεχεράνης
  • [06] Πρωτόπαπας: ''Καμία παρανομία Μανίκα-Νεονάκη''
  • [07] Καραμανλής για ποιότητα ζωής, ανεργία και ΧΑΑ
  • [08] Δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά με ένα νεκρό
  • [09] Σε αποκλεισμό δρόμων προχωρούν οι κάτοικοι Ζεφυρίου
  • [10] Αγγλία: Νεκροί από πυρκαγιά μητέρα και τρία παιδιά
  • [11] Κατεδάφιση αγάλματος του Σ. Χουσεΐν στο Τικρίτ
  • [12] Αρση Βαρών, Ευρωπαϊκό- Πρώτος ο Κουρτίδης
  • [13] Δικαστική διαμάχη για άρθρο στο διαδίκτυο
  • [14] Δεν είναι αιτία διαζυγίου το δημόσιο ντρόπιασμα του συζύγου
  • [15] Επτάχρονος ''έγκυος'' με τον δίδυμο αδελφό του

    [01] Προφυλακιστέος ο οδηγός της φονικής νταλίκας

    19/4/2003 3:20:00 μμ

    Προφυλακιστέος με ομοφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε ο 43χρονος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στην κοιλάδα των Τεμπών την περασμένη Κυριακή, Δημ. Ντόλλας, ο οποίος στη συνέχεια μετήχθη στις φυλακές Ιωαννίνων. Ο Ντόλλας απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Χρ. Παπαδοπούλου, και σύμφωνα με πληροφορίες κατέρρευσε ενώ με λυγμούς αναλάμβανε την ευθύνη του πολύνεκρου δυστυχήματος. ''Βάλτε με μέσα, ευθύνομαι για το θάνατο τόσων παιδιών'', φέρεται να είπε, ωστόσο δεν αποδέχεται τη βαριά κατηγορία που του αποδίδεται, καθώς θεωρεί ότι ήταν μια ''κακιά στιγμή''.

    ''Θα ήταν ύβρις να δώσω προτεραιότητα στην υπεράσπιση μου''

    Ο συνήγορός του Μιλτιάδης Καρπέτας, δήλωσε μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών Λάρισας ότι η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κρατηθεί προσωρινά.

    Ο κατηγορούμενος, είπε ο κ. Καρπέτας, απολογήθηκε θεωρώντας ότι αυτή τη φοβερή ώρα προέχει ο σεβασμός της μνήμης των παιδιών που χάθηκαν και της οδύνης των δικών τους και ότι θα ήταν ύβρις να δώσει προτεραιότητα στην υπεράσπιση του εαυτού του.

    "Αποδέχθηκε αγόγγυστα ως αναγκαία καθαρτήρια δική του συνεισφορά και την προσωρινή κράτηση. Η υπεράσπιση, όμως, οφείλει να τονίσει ότι ο χαρακτηρισμός ''ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και με ενδεχόμενο δόλο'' όσο και αν ανταποκρίνεται και ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα, αντιστρατεύεται τη λογική και αντίκειται στις διατάξεις που ισχύουν. Αν το υπάρχον πλαίσιο είναι ανεπαρκές για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων από αμέλεια, ο νομοθέτης οφείλει να το συμπληρώσει. Διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υπονόμευσης των θεμελιωδών αρχών του δικαίου και κατά επέκταση του πολιτισμού μας'', είπε ο συνήγορος του οδηγού της νταλίκας.

    Απόδοση ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο ζητά η Πολιτική Αγωγή

    Πάντως, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής τόσο του οδηγού του λεωφορείου, του 56χρονου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη -που ακόμα νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας-, όσο και του ΚΤΕΛ Ημαθίας στο οποίο ανήκει το λεωφορείο όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 21 νέα παιδιά, υποστηρίζουν ότι την πλήρη ευθύνη για το ατύχημα έχει ο οδηγός της νταλίκας.

    Παράλληλα, όμως, σε δηλώσεις τους, υπογράμμισαν ότι επειδή δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα για την κατάσταση του δρόμου στα Τέμπη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποδοθούν και αλλού ευθύνες, ακόμα και στην Τροχαία για τον μη επαρκή έλεγχο της νταλίκας. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσαν ότι το ΚΤΕΛ Ημαθίας θα διαφυλάξει τα συμφέροντά του και θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.

    Απολογούνται οι οκτώ της εταιρείας ''Ακρίτας''

    Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Ντόλλα, ξεκίνησαν και συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα οι απολογίες των οκτώ ατόμων της εταιρείας ''Ακρίτας'' (διευθυντού και προϊσταμένου βάρδιας, δύο χειριστών και δύο εργατών οι οποίοι φόρτωσαν τη νταλίκα και των δύο ιδιοκτητών της), οι οποίοι σε γενικές γραμμές, δεν αποδέχθηκαν καμιά ευθύνη. Αντίθετα την ευθύνη απέδωσαν εξ ολοκλήρου στον Ντόλλα, ο οποίος ως οδηγός ήταν και ο υπεύθυνος για τη φόρτωσή της.

    Κατηγορούνται πάντως για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, αλλά με την ιδιότητα των συνεργών (οι οκτώ).

    Η διαδικασία της απολογίας εξελίσσεται στο ερμητικά κλειστό (και λόγω αργίας) δικαστικό μέγαρο Λάρισας, στο οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους.

    [02] Ντενκτάς: ''Δεν υπογράφω το σχέδιο Ανάν στη μορφή αυτή''

    19/4/2003 5:55:00 μμ

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ραούφ Ντενκτάς λέει ότι θα μπορούσε να δεχθεί το σχέδιο Ανάν, αν η Τουρκία έδινε την εγγύηση ότι θα δεχόταν να "αποκαταστήσει" όσους "Τούρκους της ''ΤΔΒΚ'', δεν θέλουν να ζήσουν υπό τη διοίκηση των Ελληνοκυπρίων". Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Βατάν", ο κ. Ντενκτάς τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το σχέδιο Ανάν στη σημερινή μορφή του. "Με αυτή του τη μορφή, δεν το υπογράφω", λέει στον κ. Σεντάτ Σέρτογλου της "Βατάν". Απαντώντας στην ερώτηση τι εννοεί με την έκφραση "παρούσα μορφή", αναφέρει: "Αν η Τουρκία προσθέσει κάποιο άρθρο που θα αναγνωρίζει στους Τούρκους της ''ΤΔΒΚ'', που δεν θέλουν να ζήσουν υπό τη διοίκηση των Ελληνοκυπρίων, κάποια δυνατότητα αποκατάστασης στην Τουρκία, μπορεί τότε να το υπογράψω".

    ''Εναλλακτική'' στρατηγική Ντενκτάς

    Κληθείς να διευκρινίσει περαιτέρω τι εννοεί, ο Ρ. Ντενκτάς απαντάει: "Αν η Τουρκία, δώσει σε αυτούς τους Τουρκοκυπρίους γραπτώς υπόσχεση να μεταναστεύσουν και να εγκατασταθούν στην Τουρκία και να τους εξασφαλιστεί δυνατότητα εργασίας, τότε μπορεί να το υπογράψω".

    Αναπτύσσοντας την "εναλλακτική" στρατηγική που θα ήθελε να εφαρμόσει η Τουρκία στο Κυπριακό, ο Ρ. Ντενκτάς αναφέρει ότι "η Τουρκία μπορεί να ζητήσει από την Ε.Ε. να καλέσει την ΤΔΒΚ μαζί με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ένταξη". "Το σύστημα αυτό μπορεί να προχωρήσει", υποστηρίζει ο Ντενκτάς.

    Στην ερώτηση τι θα μπορούσε να γίνει αν λόγω του Κυπριακού δυσκολέψουν και οι οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., ο κ. Ντενκτάς υποστηρίζει ότι "τότε και η Τουρκία μπορεί να στραφεί προς τις ΗΠΑ ή την Απω Ανατολή". "Αλλά, βέβαια, η Τουρκία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα", αναγνωρίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τη νέα κυβέρνηση στην Αγκυρα ο κ. Ντενκτάς σημειώνει πως "η μοναδική διαφορά αυτών με τους προηγούμενους είναι το γεγονός ότι λένε πιο συχνά ότι επιθυμούν λύση. Και αυτοί υπακούουν στις αποφάσεις που λαμβάνει το τουρκικό κράτος και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ)", λέει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

    "Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανα τίποτε χωρίς να το γνωρίζει η Αγκυρα και χωρίς να υπάρχει οδηγία της. Δεν έκανα κανένα βήμα χωρίς την Αγκυρα", αναφέρει ακόμα ο κ. Ντενκτάς και αφήνει να εννοηθεί ότι η Αγκυρα δεν επέτρεψε τη διενέργεια δημοψηφίσματος μεταξύ των Τουρκοκύπριων για το σχέδιο Ανάν. "Εγώ μόνος μου δεν μπορώ να αναλάβω τέτοιο ρίσκο διενέργειας δημοψηφίσματος", υποστηρίζει.

    Ο κ. Ντενκτάς αναγγέλλει τέλος στην ίδια συνέντευξη ότι δεν θα διεκδικήσει νέα εκλογή το 2005, οπότε έχουν προγραμματιστεί "προεδρικές" εκλογές στη λεγομένη ΤΔΒΚ.

    [03] Στην κυκλοφορία τμήμα της Εγνατίας Οδού

    19/4/2003 4:24:00 μμ

    Εγκαινιάστηκε και δόθηκε, σήμερα Σάββατο, στην κυκλοφορία το τμήμα της Εγνατίας οδού από τον ανισόπεδο κόμβο στην Ασπρη Αμμο Καβάλας (έξοδος-είσοδος προς και από την Ξάνθη) έως και τον ανισόπεδο κόμβο στη Χρυσούπολη Νέστου. Με την παράδοση του τμήματος αυτού ολοκληρώνεται ουσιαστικά το μέχρι σήμερα εγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον ανατολικό κλάδο του άξονα της οδού Εγνατίας. Τα εγκαίνια του έργου έκαναν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στον ανισόπεδο κόμβο της Πέρνης Νέστου. Το παραδοθέν οδικό τμήμα είναι μήκους 18 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει τέσσερα μεγάλα τεχνικά έργα, τρεις γέφυρες και μια σήραγγα, συνολικού προϋπολογισμού 76,3 εκατ. ευρώ (26 δισ. δρχ). Το έργο μελετήθηκε έτσι ώστε μελλοντικά να συνδέσει την Καβάλα με το νέο εμπορευματικό λιμάνι της πόλης, όπως επίσης και με το μελετώμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα φτάσει ως τη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

    ''Mέχρι το τέλος του 2004 σε κυκλοφορία το 83% της Εγνατίας''

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης είπε μεταξύ άλλων ότι ''με την απόδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατασκευή και λειτουργία του διευρωπαϊκού άξονα της Εγνατίας Οδού. Με 80 εγκατεστημένα εργοτάξια μέχρι το τέλος του 2004 προγραμματίζεται να τεθεί σε κυκλοφορία το 83% της Εγνατίας".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρίας "Εγνατία Οδός ΑΕ" Ιωάννης Οικονομίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 369 χιλιόμετρα νέου αυτοκινητόδρομου.

    [04] Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ δίνει νέο γκάλοπ

    19/4/2003 1:50:00 μμ

    "Η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει ελαφρώς το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ, που όμως διατηρεί εφεδρείες κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας". Αυτό είναι το συμπέρασμα της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή" με βάση δημοσκόπηση της εταιρείας ΔΗΜΕΛ που έγινε για λογαριασμό της στις εκλογικές περιφέρειες Αθηνών και Πειραιώς, το διάστημα 31/3-10/4 σε δείγμα 1.800 ατόμων. Στο άρθρο της, με τίτλο "Δεν ανεβαίνει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ πέφτει", η εφημερίδα σημειώνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3,1% από 2,9% τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εφημερίδα υπολογίζει ότι με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, η διαφορά των δύο κομμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο φθάνει στις 7-7,5 ποσοστιαίες μονάδες.

    Ποσοστά

    Στην ερώτηση "τι θα ψηφίζατε αν γινόταν σήμερα εθνικές βουλευτικές εκλογές" οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν:

    ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 33,8%, ΝΔ σε ποσοστό 36,9%, ΚΚΕ σε ποσοστό 7,8%, ΣΥΝ σε ποσοστό 6,0%, ΔΗΚΚΙ σε ποσοστό 3,6%, ΛΑΟΣ σε ποσοστό 1,3%, άλλο κόμμα σε ποσοστό 1,8%, λευκό/κανένα σε ποσοστό 3,7% και "δεν έχω αποφασίσει" σε ποσοστό 5,2%.

    Στην ερώτηση "ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές",

    το 30,8% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 46,4% η ΝΔ και το 22,2% απαντά "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

    [05] Διαμαρτυρία Ιρανών κατά καθεστώτος Τεχεράνης

    19/4/2003 1:31:00 μμ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δεκάδες Ιρανοί, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο του καθεστώτος των μουλάδων ενάντια στους μαχητές της δημοκρατίας και της ειρήνης στο Ιράν. Όπως αναφέρουν οι υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στην Ελλάδα, η εξόντωση τριών γενεών στο Ιράν δεν άφησε άλλη επιλογή στο λαό από το να στραφεί στον ένοπλο αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια η τρομερή καταπίεση των θεμελιωδών ελευθεριών από τους μουλάδες στο Ιράν, οδήγησε στην εκτέλεση 120.000 και τη φυλάκιση 150.000 από τους δυναμικότερους ανθρώπους της χώρας, κάτι που έκανε τη φυσική παρουσία ενός εκτεταμένου κύματος αντίστασης, πρακτικά αδύνατη.

    Nα σταθεροποιηθεί η ειρήνη στο Ιράν

    Σε ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους πολίτες φιλειρηνιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις, που θα γίνονται στο εξής παράλληλα σε Ευρώπη και Αμερική ενάντια στην επίθεση του ιρανικού καθεστώτος κατά της ιρανικής αντίστασης.

    Διαδηλώσεις που στόχο έχουν να σταθεροποιηθεί η ειρήνη στην περιοχή και η δημοκρατία στο Ιράν, ένα όνειρο του ιρανικού λαού εδώ και χρόνια. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή σε αυτές τις διαδηλώσεις θα δώσει υποστήριξη στις οικογένειες των μαχητών για την ελευθερία και θα στείλει ένα σήμα κινδύνου στην διεθνή κοινότητα.

    [06] Πρωτόπαπας: ''Καμία παρανομία Μανίκα-Νεονάκη''

    19/4/2003 5:23:00 μμ

    Δεν υπάρχει καμιά παρανομία όσον αφορά τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες του Στέφανου Μανίκα και του Μιχάλη Νεονάκη επανέλαβε το μεσημέρι από τα Χανιά όπου βρίσκεται ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε: ''Δεν υπήρξαν παράνομες συναλλαγές. Εξάλλου, αν υπήρχε κάτι παράνομο, όπως πάντα ισχύει, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα εμπλέκοντο σε παράνομες δραστηριότητες θα υφίσταντο αμέσως τις συνέπειες''. Πρόσθεσε επίσης ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2000 και αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές κυβερνητικών στελεχών τηρείται απόλυτα.

    ''Αναβαθμίστηκε η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. μετά τη Σύνοδο στην Αθήνα''

    Ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί σε ημερίδα κρητικών Συλλόγων της Αττικής που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη αναβαθμίστηκε, έπειτα και από την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης των νέων κρατών-μελών στην Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης στην ελληνική πρωτεύουσα.

    Αναφερόμενος στην ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια, τη χαρακτήρισε νίκη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή.

    [07] Καραμανλής για ποιότητα ζωής, ανεργία και ΧΑΑ

    19/4/2003 3:20:00 μμ

    Εμφαση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών δίνει και πάλι η ΝΔ, επιχειρώντας να μεταφέρει την πολιτική ατζέντα στα εσωτερικά ζητήματα ύστερα από ολιγοήμερη ''ανακωχή'' λόγω της Προεδρίας στην Ε.Ε. και της Συνόδου των Αθηνών. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το Αιγάλεω όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων του λεκανοπεδίου και άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε ομιλία του μετά την συνάντηση αναφέρθηκε στην ποιότητα ζωής, την ακρίβεια και την ανεργία που πλήττουν κυρίως υποβαθμισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου και το Αιγάλεω, αλλά και στο κυκλοφοριακό. Σύμφωνα με μετρήσεις, είπε ο κ. Καραμανλής, οι Αθηναίοι χάνουν μιάμιση ώρα την ημέρα για τις μετακινήσεις τους και ουσιαστικά σε ένα χρόνο δυο φορές την άδειά τους. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

    ''Η πτώση στο ΧΑΑ είναι το έγκλημα της Σοφοκλέους''

    O Kώστας Καραμανλής ανέφερε ως σύγχρονες πληγές του λεκανοπεδίου αλλά και της χώρας τον υπερδανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και το γεγονός ότι χιλιάδες Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Αναφέρθηκε ακόμη στο χρηματιστήριο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για έγκλημα στη Σοφοκλέους.

    Στην εκδήλωση έκανε την "παρθενική" του εμφάνιση ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών.

    Απάντηση Πρωτόπαπα

    Ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας αυτά που είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σήμερα στο Αιγάλεω, για την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την ανεργία, δήλωσε τα εξής: "Για να παραφράσουμε ένα στίχο γνωστού τραγουδοποιού "Τα πράγματα στην Ελλάδα προχωράνε δίχως να κοιτάνε τη δική του μελαγχολία"".

    Απαντώντας στον κ. Πρωτόπαπα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Θοδωρής Ρουσόπουλος, δήλωσε: "Στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη ταιριάζει το "Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε".

    [08] Δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά με ένα νεκρό

    19/4/2003 12:12:00 μμ

    Ένας ναυτικός, μέλος του πληρώματος του φορτηγού "Πόντος" σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε, το βράδυ του Σαββάτου στη ράδα του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της φορτο-εκφόρτωσης του πλοίου. Από την Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Υποπλοίαρχος του πλοίου, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

    [09] Σε αποκλεισμό δρόμων προχωρούν οι κάτοικοι Ζεφυρίου

    19/4/2003 3:43:00 μμ

    Σε αποκλεισμό των πιο βασικών οδικών κόμβων της περιοχής τους έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν οι κάτοικοι του Ζεφυρίου τη Μεγάλη Δευτέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για την επιβαρημένη κυκλοφορία λόγω της χωματερής. Τα σημεία που θα κλείσουν θα είναι: η 28ης Οκτωβρίου, η διασταύρωση Παναγίας Γρηγορούσης και Αχαρνών, καθώς και στις γραμμές του τρένου, η 25ης Μαρτίου σε τρία σημεία και η συμβολή Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγίας Γρηγορούσης.

    Προβλήματα στις μετακινήσεις

    Λόγω των αποκλεισμών αυτών η κυκλοφορία προς Ανω Λιόσια, τη χωματερή και τον Ασπρόπυργο θα διεξάγεται μέσω των οδών Δημοκρατίας, Αθηνών, Δέδε, Σαλαμίνος, Εθνικής Αντιστάσεως, Αιγαίου Πελάγους και Φυλής, ενώ η επιστροφή θα γίνεται από το κανονικό δρομολόγιο.

    Παρακαλούνται από την Τροχαία οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνησή τους στην παραπάνω περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων, ενώ γίνεται έκκληση και προς τους δήμους της Αττικής να μην κινήσουν τα απορριμματοφόρα προς τη χωματερή τη Μεγάλη Δευτέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

    [10] Αγγλία: Νεκροί από πυρκαγιά μητέρα και τρία παιδιά

    19/4/2003 1:36:00 μμ

    Μία μητέρα και τα τρία της παιδιά κάηκαν το Σάββατο ζωντανοί από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους στο Ροσντέιλ, στα περίχωρα του Μάντσεστερ, στην βορειοδυτική Αγγλία, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές Αρχές. Τα πτώματα της γυναίκας-περίπου 30 ετών και των τριών παιδιών ηλικίας γύρω στα 10- βρέθηκαν μέσα στο σπίτι στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί. Η αστυνομία κάνει έρευνες, ενώ δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των θυμάτων.

    [11] Κατεδάφιση αγάλματος του Σ. Χουσεΐν στο Τικρίτ

    19/4/2003 5:00:00 μμ

    Αγαλμα που παρίστανε τον Σαντάμ Χουσεΐν έφιππο και είχε στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης Τικρίτ κατεδαφίστηκε σήμερα Σάββατο από τους Αμερικανούς πεζοναύτες, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Η κατεδάφιση του αγάλματος του Σαντάμ Χουσεΐν έγινε με τη βοήθεια δύο ελαφρών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης σε χρονικό διάστημα πολύ λιγότερο της μίας ώρας. Μετά την κατεδάφιση του αγάλματος στην πλατεία του Τικρίτ, από όπου το ιρακινό χωριό που γεννήθηκε ο Χουσεΐν απέχει ελάχιστα, δεκάδες Ιρακινοί αναφωνούσαν ''Ζήτω ο Σαντάμ, ζήτω ο Σαντάμ!''.-

    [12] Αρση Βαρών, Ευρωπαϊκό- Πρώτος ο Κουρτίδης

    19/4/2003 2:04:00 μμ

    Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του 17χρονου Νίκου Κουρτίδη, στα 94κ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αρσης Βαρών του Λουτρακίου. Ο νεότερος αρσιβαρίστας της ελληνικής ομάδας, αγωνίστηκε μαζί με άλλους 10 αθλητές στο Β΄ γκρουπ της κατηγορίας και κατέλαβε την πρώτη θέση στο σύνολο με 352,5κ. , καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ στο αρασέ με 157,5κ. και το ζετέ με 195κ. Η θέση που θα καταλάβει ο Κουρτίδης στην τελική κατάταξη, θα γίνει γνωστή μετά την ολοκλήρωση του Α΄ γκρουπ (20:00), όπου μετέχουν οκτώ αθλητές.

    Ήθελε να σηκώσει 200 κιλά αλλά πονούσε

    "Ευχαριστώ πολύ τον κ. Χρήστο Ιακώβου, που μου έκανε την τιμή και με συμπεριέλαβε στην ομάδα των Ανδρών. Ήθελα να κάνω τα 200 κιλά στο ζετέ, αλλά πονούσα στη μέση και δεν δοκίμασα καν. Αυτά τα κιλά θα προσπαθήσω να σηκώσω στον επόμενο στόχο μου, που είναι το παγκόσμιο Εφήβων, τον Ιούνιο στο Μεξικό" τόνισε ο νεαρός πρωταθλητής μας, που συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε διεθνή διοργάνωση Ανδρών.

    [13] Δικαστική διαμάχη για άρθρο στο διαδίκτυο

    19/4/2003 11:52:00 πμ

    Νέα τροπή πήρε η δικαστική διαμάχη μεταξύ του εβραϊκής καταγωγής, Αυστραλού επιχειρηματία, Τζόσεφ Γκούτνικ και του Αμερικανικού εκδοτικού οίκου Dow Jones αναφορικά με κάποιο άρθρο που είχε καταχωρηθεί στο διαδίκτυο. Ο Γκούτνικ είχε θεωρήσει το άρθρο αυτό "δυσφημιστικό" για τον ίδιο μήνυσε τον συγγραφέα του, Ουίλιαμ Αλπερτ, και πέτυχε η αγωγή του να εκδικαστεί από το Ανώτερο Δικαστήριο της Μελβούρνης. Ωστόσο, ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος είχε αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι η δίκη έπρεπε να γίνει στις ΗΠΑ όπου και καταχωρήθηκε το επίμαχο άρθρο στο διαδίκτυο. Όμως, η αυστραλιανή δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεδομένου πως το διαδίκτυο φθάνει παντού η εκδίκαση της αγωγής μπορεί να γίνει στη Μελβούρνη, όπου διαβάστηκε το άρθρο.

    Ο καθένας θα μπορεί να μηνύει οποιονδήποτε... οπουδήποτε!

    Πολλοί υποστήριξαν, τότε, πως η απόφαση αυτή δημιουργεί το "δεδικασμένο" για τις καταχωρήσεις στο ίντερνετ, καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να μηνύσει οπουδήποτε κάποιον, αν θεωρήσει ότι τον δυσφήμισε με καταχώρηση.

    Τώρα ο συγγραφέας του άρθρου, Ουίλιαμ Aλπερτ, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς στη Μελβούρνη, προσέφυγε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του αυστραλιανού δικαστηρίου είναι παράνομη γιατί "καταπιέζει βάναυσα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης".

    Ο κ. Aλπερτ υποστηρίζει πως αν η μηνυτήρια αναφορά του κ. Γκούτνικ σε βάρος του εκδικαστεί στη Μελβούρνη τότε "θα περιοριστούν οι οικονομικοί συντάκτες να ενημερώνουν τους επενδυτές των ΗΠΑ για τους ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά".

    [14] Δεν είναι αιτία διαζυγίου το δημόσιο ντρόπιασμα του συζύγου

    19/4/2003 1:32:00 μμ

    Εάν η σύζυγος σας κάνει την ζωή κόλαση, σας κάνει ρεζίλι μπροστά σε φίλους και συγγενείς, σας προσβάλει συνεχώς και ακόμη σας επιπλήττει επειδή δεν την ικανοποιείτε στο κρεβάτι. . .τότε αυτό δεν αποτελεί έκτακτο λόγο για διαζύγιο και εάν θα την χωρίσετε θα πρέπει να της καταβάλετε διατροφή! Αυτό αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΙΛ ΜΕΣΑΤΖΈΡΟ. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Αντόνιο Τζούλια, δικαστής από την Νάπολη, που άφησε την σύζυγο του μετά από 10 χρόνια τέτοιας συμπεριφοράς της, δεν ενήργησε νόμιμα που διέκοψε την έγγαμη συμβίωση και πρέπει να πληρώσει!

    Φυσιολογικές οι εκρήξεις της πρώην συζύγου λέει το δικαστήριο

    ''Η γυναίκα αυτή με έσφαζε για 10 χρόνια. Δεν πέρασε ούτε μία ημέρα χωρίς να με κάνει ρεζίλι μπροστά στον καθένα. Ακόμη μου φώναζε ότι δεν την ικανοποιώ σεξουαλικά και τώρα πρέπει να την πληρώσω; ''φώναζε ο Τζούλια εξαγριωμένος μετά την έκδοση της απόφασης.

    H πρώην σύζυγος του Μαρία υποστήριξε ότι η συμπεριφορά της ήταν φυσιολογική για ένα παντρεμένο ζευγάρι και δεν πρέπει να κατηγορηθεί για λίγες ''εκρήξεις''.

    Kαι το δικαστήριο. . . συμφώνησε!

    [15] Επτάχρονος ''έγκυος'' με τον δίδυμο αδελφό του

    19/4/2003 11:59:00 πμ

    Μία ασυνήθιστη χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ένα επτάχρονο αγόρι στο Καζακστάν, στην κοιλιά του οποίου ''ζούσε'' ο μη αναπτυχθείς δίδυμος αδελφός του, όπως μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο ειδήσεων του Καζακστάν. Το αγόρι μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Τσιμκέντ για ιατρικές εξετάσεις, καθώς διαπίστωσαν ότι είχε διογκωμένη κοιλιά. Αρχικά, οι γιατροί υποπτεύθηκαν κάποιο όγκο ή κάποια άλλη άγνωστη διάπλαση. Από την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το αγόρι είχε στην κοιλιά του τον μη αναπτυχθέντα δίδυμο αδελφό του που τρεφόταν από τον οργανισμό του. Είχε μαλλιά στο κεφάλι δεν παρουσίαζε όμως ενδείξεις ζωής. Ο ''δίδυμος αδελφός του'', αφαιρέθηκε από την κοιλιά του μικρού αγοριού, το οποίο στην συνέχεια εξήλθε από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 April 2003 - 16:54:55 UTC