Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
  • [02] Παλαιστίνιος εικονολήπτης νεκρός από πυρά Ισραηλινών
  • [03] Κούβα: Αρνείται επίσκεψη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [04] Κρίσιμες εκλογές στη Νιγηρία
  • [05] Ατύχημα με 28 τραυματίες στη Μάγχη
  • [06] Συνελήφθη ο υπουργός Οικονομικών του Σαντάμ
  • [07] Ο Καναδάς μελετά την παροχή βοήθειας στο Ιράκ
  • [08] Αμερικανοί δικάζουν αιχμαλώτους πολέμου
  • [09] Να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το Ιράκ, ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος
  • [10] Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Λίβανο
  • [11] Κύπρος: Συναυλία Νταλάρα-Μαριλένας κατά του καρκίνου
  • [12] Αυστηρά μέτρα στην Ασία κατά της άτυπης πνευμονίας

    [01] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

    19/4/2003 10:46:00 πμ

    Μετά την εξασθένηση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη, από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου επετράπη ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [02] Παλαιστίνιος εικονολήπτης νεκρός από πυρά Ισραηλινών

    19/4/2003 10:55:00 πμ

    Ένας Παλαιστίνιος εικονολήπτης σκοτώθηκε το Σάββατο από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Νάμπλους, στην βόρεια Δυτική Όχθη, όπως ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Νάζεχ Νταρουάζι, 38 ετών, εικονολήπτης της παλαιστινιακής τηλεόρασης, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την ώρα που κατέγραφε τις συγκρούσεις στην παλιά πόλη. Αυτός είναι ο τρίτος δημοσιογράφος που σκοτώνεται από την έναρξη της παλαιστινιακής εξέγερσης τον Σεπτέμβριο του 2000. Οι δύο άλλοι ήταν ένας Αραβας που εργαζόταν για λογαριασμό παλαιστινιακής εφημερίδας και σκοτώθηκε στην Τζενίν τον Ιούλιο του 2002 και ένας ιταλός φωτογράφος που σκοτώθηκε στην Ραμάλα τον Μάρτιο του 2002.

    [03] Κούβα: Αρνείται επίσκεψη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

    19/4/2003 9:32:00 πμ

    Η Κούβα δεν θα επιτρέψει την επίσκεψη απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα ερευνήσει τις κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη διεθνή απομόνωση, η Κούβα σκέπτεται να αποσύρει ένα αίτημα για την ένταξή της σε μία συμφωνία για εμπόριο με προνομιακούς όρους και για βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πρώην αποικίες, εξαιτίας της ευρωπαϊκής κριτικής για τις επιδόσεις της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    ''Κίβδηλο και παράνομο'', χαρακτηρίζει η Κούβα το ψήφισμα του ΟΗΕ

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε, υποστήριξε ότι η Κούβα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να κλείσει τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ, τις οποίες η Αβάνα κατηγορεί ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος των προσπαθειών να υπονομευθεί η κυβέρνηση του νησιού της Καραϊβικής.

    Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ενέκρινε την Πέμπτη στη Γενεύη ψήφισμα με το οποίο καλεί την Κούβα να αποδεχθεί μία απόφαση της επιτροπής που είχε ληφθεί το 2002 και να επιτρέψει στη Γαλλίδα νομικό Κριστίν Σανέ να επισκεφθεί την Κούβα, προκειμένου να ετοιμάσει έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    "Η Κούβα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με αυτό το κίβδηλο και παράνομο ψήφισμα. Η Κούβα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή και δεν θα της επιτρέψει να έλθει στην Κούβα'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέρες Ρόκε, σε συνέντευξη Τύπου.

    [04] Κρίσιμες εκλογές στη Νιγηρία

    19/4/2003 10:02:00 πμ

    Το νέο πρόεδρο και τους κυβερνήτες των 36 ομοσπονδιακών Πολιτειών της Νιγηρίας, θα εκλέξουν σήμερα οι περίπου 61 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, που καλούνται στις κάλπες. Οι εκλογές αυτές θεωρούνται ως το αποφασιστικό βήμα για την εδραίωση της δημοκρατίας στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής. Οι κάλπες άνοιξαν στις 10:00 ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν στις 17:00, ενώ κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας η κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις απαγορεύεται, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

    Δύο είναι οι επικρατέστεροι για την προεδρία

    Οι υποψήφιοι για την προεδρία ανέρχονται στους είκοσι όμως ως μεγάλο φαβορί προβάλει ο απερχόμενος πρόεδρος Ολουσεγκούν Ομπάσαντζο, ο οποίος θα έχει ως κυριότερο αντίπαλο τον πρώην στρατηγό Μουχαμάντου Μπουχάρι. Και οι δύο κυβέρνησαν στο παρελθόν τη Νιγηρία ηγούμενοι στρατιωτικών δικτατοριών, ο πρώτος από το 1976 ως το 1979 και ο δεύτερος από το 1983 ως το 1985.

    Οι εκλογές αυτές αποτελούν το δεύτερο μέρος των γενικών εκλογών. Στις 12 Απριλίου, στις εκλογές για τη Βουλή και τη Γερουσία πρώτο κόμμα αναδείχτηκε το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα του Ομπάσαντζο, διατηρώντας την απόλυτη πλειοψηφία και στα δύο Σώματα.

    Στην περίπτωση που κανένας από τους υποψηφίους δεν αναδειχθεί νικητής θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, στις 26 Απριλίου για την προεδρία και στις 29 για την ανάδειξη κυβερνητών.

    [05] Ατύχημα με 28 τραυματίες στη Μάγχη

    19/4/2003 12:47:00 πμ

    φωτό Αρχείου

    Είκοσι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά την Παρασκευή το βράδυ, όταν ένα πορθμείο, που διέσχιζε τη Μάγχη και συνδέει το Καλέ, στη βόρεια Γαλλία με το Ντόβερ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, προσέκρουσε σε μια προβλήτα ενώ έμπαινε στο βρετανικό λιμάνι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρίας, "P and O". "Είκοσι οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 επιβάτες και οι δέκα μέλη του πληρώματος, τραυματίστηκαν ελαφρά. Εννέα οδηγήθηκαν στο κοντινό νοσοκομείο και οι άλλοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες πάνω στο πλοίο, "Port of Providence", είπε ο εκπρόσωπος. Το 28.559 τόνων πορθμείο, που μετέφερε 489 επιβάτες και 159 μέλη του πληρώματος, προσέκρουσε σε μία προβλήτα κατά την είσοδό του στο λιμάνι γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας, μιάμιση ώρα μετά την αναχώρησή του από το Καλέ. Το πλοίο μπόρεσε ωστόσο να προσδέσει κανονικά στην προκυμαία για να αποβιβάσει τους επιβάτες. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι διατάχθηκε αμέσως έρευνα για τις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα.

    [06] Συνελήφθη ο υπουργός Οικονομικών του Σαντάμ

    19/4/2003 11:24:00 πμ

    Στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών του Σαντάμ Χουσεΐν, όπως ανέφερε το Σάββατο αμερικανίδα στρατιωτική εκπρόσωπος στο αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης στο Κατάρ. Ο Χίκματ Ιμπραχίμ αλ-Αζάουι συνελήφθη από την ιρακινή αστυνομία, η οποία και τον παρέδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις στην Βαγδάτη. Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης, που ήταν ο υπ' αριθμόν 45 στην κατάσταση με τους 55 καταζητούμενους από τις ΗΠΑ, παραδόθηκε την Παρασκευή στην Πρώτη Μεραρχία των Αμερικανών Πεζοναυτών. Επίσης, η ταγματάρχης Ράντι Στέφι, ανέφερε ότι ένας "διεθνής τρομοκράτης", με το όνομα Χάλα Χαντρ αλ-Σαλάχατ, και που ανήκει στην παλαιστινιακή οργάνωση του Αμπού Νιντάλ παραδόθηκε την Παρασκευή στους πεζοναύτες στην Βαγδάτη. Στο μεταξύ, στις αμερικανικές δυνάμεις παραδόθηκε και άλλος Ιρακινός αξιωματούχος.

    Νέα παράδοση Ιρακινού Αξιωματούχου

    Στις αμερικανικές δυνάμεις παραδόθηκε και ανακρίνεται Ιρακινός αξιωματούχος, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται στο πρόγραμμα παραγωγής χημικών αερίων του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Ο Ιμάμ Χουσέιν Αμπντάλα αλ-Ανι, που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 55 καταζητούμενων Ιρακινών αξιωματούχων, παραδόθηκε πρόσφατα, αλλά αρνείται ότι η χώρα του κατασκεύαζε όπλα μαζικής καταστροφής.

    Πριν από μία δεκαετία περίπου είχε αναμιχθεί στο πρόγραμμα παραγωγής του νευροπαραλυτικού αερίου VX, όμως δεν είναι σαφές πάνω σε τι εργαζόταν τον τελευταίο καιρό.

    "Δεν είναι μικρό ψάρι, ούτε όμως και φάλαινα", δήλωσε χαρακτηριστικά, Αμερικανός αξιωματούχος, που ρωτήθηκε για το πόσο σημαντική είναι η σύλληψη του αλ-Ανι.

    Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί ή συλληφθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις τέσσερις από τους 55 καταζητούμενους Ιρακινούς αξιωματούχους.

    [07] Ο Καναδάς μελετά την παροχή βοήθειας στο Ιράκ

    19/4/2003 10:45:00 πμ

    O Καναδός πρωθυπουργός

    Το ενδεχόμενο να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του μεταπολεμικού Ιράκ, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, μελετά ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, που ωστόσο θεωρεί απίθανο να στείλει στρατεύματα στην περιοχή. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η χώρα του θα εξετάσει το αίτημα, αλλά θα πρέπει να το συζητήσει περαιτέρω τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με τα Ηνωμένα Έθνη. Αξιοσημείωτο είναι πως οι σχέσεις των δύο χωρών περνούν κρίση μετά την άρνηση του Καναδά να συμμετάσχει στον πόλεμο στο Ιράκ.

    Δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα

    Την περασμένη Πέμπτη, η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Καναδά να συμμετάσχει στο πρόγραμμα "βοήθειας, ανοικοδόμησης και σταθεροποίησης" του Ιράκ, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ρεινάλτ Ντουαρόν.

    Ωστόσο, δεδομένου ότι η χώρα έχει άλλες υποχρεώσεις στο Αφγανιστάν και στα Βαλκάνια είναι μάλλον απίθανο να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

    Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Ζαν Κρετιέν είχε δηλώσει ότι ο Καναδάς ήταν έτοιμος, αν του ζητηθεί, να στείλει 1.000 άνδρες της Έφιππης Αστυνομίας, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης στο Ιράκ.

    [08] Αμερικανοί δικάζουν αιχμαλώτους πολέμου

    19/4/2003 9:07:00 πμ

    Τα αμερικανικά στρατιωτικά δικαστήρια στο Ιράκ άρχισαν να εκδικάζουν τις υποθέσεις των περίπου 6.850 ατόμων, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τεντ Γουόντσγουορθ. Μέχρι σήμερα τα δικαστήρια έχουν εκδώσει αποφάσεις για επτά αιχμαλώτους, από τους οποίους οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι τέσσερις χαρακτηρίστηκαν και επισήμως αιχμάλωτοι πολέμου. Στον έβδομο, που είναι γιατρός ή στρατιωτικός ιερέας, δόθηκε εντολή να τεθεί στη διάθεση των υπόλοιπων κρατουμένων.

    ''Προτεραιότητα μας είναι να μην κρατήσουμε κανέναν για περισσότερο χρόνο από όσο απαιτείται'', τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, που σημείωσε ότι όλοι οι κρατούμενοι για τους οποίους δεν έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια θα θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου μέχρι να περάσουν από δίκη.

    Ήδη, 925 άνθρωποι θεωρήθηκαν άμαχοι και έχουν αφεθεί ελεύθεροι, χωρίς να παρουσιαστούν ενώπιον των στρατιωτικών δικαστηρίων.

    [09] Να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το Ιράκ, ζητά ο Αραβικός Σύνδεσμος

    19/4/2003 8:48:00 πμ

    Την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής από το Ιράκ ζήτησε η περιφερειακή σύνοδος των ΥΠΕΞ, που συνεδριάζει στο Ριάντ. Στο τελικό τους ανακοινωθέν, οι υπουργοί Εξωτερικών έξι γειτονικών στο Ιράκ χωρών (Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ιράν, Συρία, Ιορδανία και Κουβέιτ), του Μπαχρέιν, που ασκεί την προεδρία του Αραβικού Συνδέσμου και της Αιγύπτου, εξετάζοντας την κατάσταση στο Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν, ζήτησε να επιτραπεί στους Ιρακινούς να κυβερνηθούν μόνοι τους, ενώ υπογράμμισαν, "την υποχρέωση των κατοχικών δυνάμεων να αποσυρθούν από το Ιράκ και να επιτρέψουν στους Ιρακινούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους για αυτοπροσδιορισμό".

    Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φαισάλ υποστήριξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο Ιράκ δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια της χώρας και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ θα πρέπει να τερματιστούν μόνο όταν το Ιράκ αποκτήσει νόμιμη κυβέρνηση.

    Εξάλλου, οι υπουργοί Εξωτερικών των οκτώ κρατών της περιοχής του Κόλπου τονίζουν ότι οι Ιρακινοί θα πρέπει να κυβερνήσουν οι ίδιοι της χώρα τους και ότι η εκμετάλλευση των φυσικών πηγών θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη θέληση της νόμιμης ιρακινής κυβέρνησης και του λαού.

    [10] Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Λίβανο

    18/4/2003 9:07:00 μμ

    Να μην δεχτεί αξιωματούχους του ανατραπέντος ιρακινού καθεστώτος ζήτησαν από το Λίβανο οι ΗΠΑ και διαβεβαίωσαν, ότι μια άρνηση της Βηρυτού θα ερμηνευτεί ως εχθρική ενέργεια, όπως έγινε σήμερα γνωστό από πηγή που πρόσκειται στο λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο αμερικανός πρεσβευτής Βίνσεντ Μπάτλ υπέβαλε αυτό το αίτημα στον πρωθυπουργό Ραφίκ Χαρίρι, λίγες ώρες πριν υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, την Τρίτη.

    Ο ίδιος στη συνέχεια ενημέρωσε για το ζήτημα αυτό το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή οι ΗΠΑ αποφάσισαν να παρακολουθούν τα σύνορα του Λιβάνου με την αεροπορία τους, και τον 6ο στόλο που κάνει περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο και παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων κατά μήκος των λιβανικών και των συριακών ακτών. Οι δυνάμεις του αμερικανοβρετανικού Συνασπισμού, που κατέχουν πλέον όλο το Ιράκ δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τη μεγάλη πλειοψηφία από τους περίπου πενήντα αξιωματούχους του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, που βρίσκονται στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων ατόμων, τους οποίους σκοπεύουν να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη.

    [11] Κύπρος: Συναυλία Νταλάρα-Μαριλένας κατά του καρκίνου

    19/4/2003 11:38:00 πμ

    Στην Κύπρο θα βρεθούν ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρινέλα, προκειμένου να δώσουν τρεις συναυλίες στη Λευκωσία, για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Τις συναυλίες διοργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, με τη χορηγία της Τράπεζας Κύπρου και θα δοθούν στο Στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία, το Σάββατο και τη Δευτέρα για το κοινό και την Κυριακή για το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου. Οι δύο καλλιτέχνες έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε και η απονομή του πλατινένιου δίσκου για τις πωλήσεις του CD με τον τίτλο "Μαζί", από τη ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής.

    [12] Αυστηρά μέτρα στην Ασία κατά της άτυπης πνευμονίας

    19/4/2003 10:21:00 πμ

    Στους δεκατέσσερις έφτασαν οι νεκροί στην Σιγκαπούρη από την επιδημία της άτυπης πνευμονίας, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από τις τοπικές αρχές. Το τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας 85 ετών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Στο Ανόι, το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ πρότεινε σήμερα στον πρωθυπουργό της χώρας να δώσει εντολή να ανασταλεί η είσοδος Κινέζων από τα βόρεια σύνορα της χώρας. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από το σύνδρομο SARS στο Βιετνάμ έφτασαν τους πέντε, ενώ σε 63 ανέρχονται οι τραυματίες. Την ίδια ώρα με αυστηρή τιμωρία απειλεί ο Πρωθυπουργός της Κίνας, όσους αξιωματούχους καλύπτουν κρούσματα της νόσου.

    Πόλεμος κατά της θανατηφόρας ασθένειας

    Οποιοσδήποτε αξιωματούχος προσπαθήσει να αποκρύψει κρούσματα της άτυπης πνευμονίας ή δεν παράσχει εγκαίρως πληροφορίες για την επιδημία θα τιμωρηθεί αυστηρά, προειδοποίησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Ζιαμπάο, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νέα στρατηγική του Πεκίνου για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

    Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, που επισκέφτηκε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και κολέγια, τόνισε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις σε όποιον συγκαλύπτει περιπτώσεις της SARS ή καθυστερεί τη μετάδοση πληροφοριών, καθώς το θέμα αυτό αφορά την υγεία και την ασφάλεια του λαού.

    Το πανίσχυρο Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας υποσχέθηκε την Πέμπτη να εξαπολύσει ανοιχτό πόλεμο κατά της θανατηφόρας ασθένειας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στην επαρχία Γκουανγκντογκ της Νότιας Κίνας.

    Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Μπανγκόκ σε μία προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου στην περιοχή. Η σύνοδος έχει προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου και μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους 7 από τα 10 κράτη μέλη της ASEAN.

    Από ο Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο, που έχει πλήξει 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, έχουν χάσει την ζωή τους 170 άνθρωποι και περίπου 3.400 έχουν προσβληθεί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 April 2003 - 8:52:53 UTC