Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για πρωτοβουλίες Σημίτη
  • [02] Στη φυλακή δύο τσαντάκηδες
  • [03] Σκληρή απάντηση Μπερλουσκόνι στους επικριτές του
  • [04] Κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Κονδύλη
  • [05] Ινδία: Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό τρένου
  • [06] Το Ιράν θέλει να κατασκευάσει κι άλλους πυρηνικούς σταθμούς
  • [07] Ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στην Ιαπωνία
  • [08] Εκτέλεση στην Οκλαχόμα
  • [09] Αυστραλία: Πέντε τραυματίες από πανικό σε αεροσκάφος
  • [10] Πολυετή παραμονή στο Ιράκ προβλέπει Αμερικανός απόστρατος
  • [11] Υπέκυψε Αμερικανός στρατιώτης στα τραύματά του

    [01] Αντίστροφη μέτρηση για πρωτοβουλίες Σημίτη

    2/7/2003 11:48:00 πμ

    Από τις ευρωπαϊκές προκλήσεις στην εσωτερική ατζέντα. Σε φάση εξελίξεων μπαίνει πλέον η πολιτική ζωή, καθώς θέμα λίγων ημερών είναι η ανάληψη των πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού για κυβέρνηση και κόμμα. Αφετηρία είναι μάλιστα η σημερινή μέρα, από ώρα σε ώρα αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση με τον Γραμματέα του κόμματος, Κώστα Λαλιώτη. Εαλλου, πρόταση για τη διεξαγωγή προγραμματικού και καταστατικού συνεδρίου, σε χρόνο που θα επιλέξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τέσσερα μέλη της ΚΕ του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

    Ο Πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του

    Με την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης, η προσοχή στρέφεται στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.

    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και αλλαγών που έχει προαναγγείλει για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος, ο Κώστας Σημίτης συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας πάντως κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τις προθέσεις του για τον πολυσυζητημένο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

    Στο πολιτικό πεδίο, νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης υπήρξε με αφορμή τις εκλογές.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θοδωρής Ρουσοπουλος δήλωσε ότι η μόνη πρωτοβουλία που απέμεινε στον κ. Σημίτη είναι να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, ενώ απαντώντας ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας μίλησε για διαφορετικές απόψεις στην Αξιωματικη Αντιπολίτευση ως προς το θέμα των πρόωρων εκλογών.

    Νωρίτερα, η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για άνοιγμα των κωδικών των βουλευτών με τους οποίους είχαν συναλλαγές στο Χρηματιστήριο. Ερωτηθείς, σχετικά, ο Υπουργός Τύπου δήλωσε ότι η πρόταση αυτή δεν συναντά τη θετική αποδοχή της κυβέρνησης, καθώς προσκρούει στην ισχύουσα νομοθεσία και τους κανόνες της αγοράς

    Προγραμματικό και καταστατικό συνέδριο ζητούν μέλη της ΚΕ

    Πρόταση για τη διεξαγωγή προγραμματικού και καταστατικού συνεδρίου, σε χρόνο που θα επιλέξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

    Τα τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραυτόπουλος και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος και Πάτρας Χρήστος Λιακόπουλος.

    Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της πρότασης ο Αντώνης Κοτσακάς, "στόχος της πρότασης είναι να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ανάταξη του ΠΑΣΟΚ και την επανασύνδεσή του με τους πολίτες".

    Μεταξύ των καταστατικών αλλαγών που προτείνονται είναι και η πρόβλεψη διαδικασίας για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, αν και όποτε υπάρξει τέτοια ανάγκη.

    Ειδικά για το ζήτημα αυτό ο κ. Κοτσακάς ανέφερε ότι είχε τεθεί ως θέμα στο προηγούμενο συνέδριο, αλλά δεν είχε αντιμετωπιστεί, καθώς παραπέμφθηκε στην Διάσκεψη που έγινε αργότερα, αλλά και εκεί το θέμα δεν τέθηκε.

    [02] Στη φυλακή δύο τσαντάκηδες

    2/7/2003 11:13:00 πμ

    Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκαν την Τετάρτη δύο νεαροί από τη Γεωργία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία ότι διέπραξαν δέκα ληστείες σε βάρος γυναικών οδηγών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και παρακολουθούσαν γυναίκες οδηγούς αυτοκινήτων που κρατούσαν τσάντες. Όταν τα θύματά τους σταματούσαν σε σηματοδότες οι δράστες πλησίαζαν με τη μοτοσικλέτα, έσπαζαν με πέτρα το τζάμι του αυτοκινήτου και άρπαζαν της τσάντες. Οι δύο νεαροί τους τελευταίους τέσσερις μήνες διέπραξαν δέκα επιθέσεις σε βάρος γυναικών οδηγών αποκομίζοντας 8.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, κ.α. προσωπικά αντικείμενα, ενώ σε μια περίπτωση φέρονται ότι χρησιμοποίησαν κλεμμένη πιστωτική κάρτα θύματος και πήραν 1.000 ευρώ από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

    [03] Σκληρή απάντηση Μπερλουσκόνι στους επικριτές του

    2/7/2003 11:25:00 πμ

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που ανέλαβε επισήμως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενώσης για ένα εξάμηνο, απέκρουσε με άρθρο του στους Τάιμς τις κατηγορίες ότι δεν είναι ικανός να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του ξεχειλίζει από αξιοπρέπεια. Εξάλλου, στο Βερολίνο ο Ιταλός πρεσβευτής διαμαρτυρήθηκε στον καγκελάριο Σρέντερ για δηλώσεις στελέχους του κόμματός του, σύμφωνα με τις οποίες ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ''η προσωποποίηση του νεποτισμού'', σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Berliner Zeitung.

    ''Η αξιοπρέπεια δεν αποτελεί πρόβλημα για εμάς επειδή τη διαθέτουμε σε αφθονία. Ουδείς είναι σε θέση να δώσει μαθήματα ηθικής σε μια κυβέρνηση που εξελέγη από τους Ιταλούς'' σημειώνει ο Μπερλουσκόνι.

    ''Η αξιοπρέπεια και ο απολύτως αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας της ιταλικής κυβέρνησης στον ευρωπαϊκό της ρόλο δεν τίθεται σε αμφιβολία από τους σοβαρούς ανθρώπους που είναι αμερόληπτοι στην κρίση τους'' προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα μερίδας του ευρωπαϊκού τύπου που αμφισβητούν το ηθικό του ανάστημα.

    ''Η Ιταλία είναι σε θέση να εκπληρώσει το καθήκον της'' τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. ''Η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη, αλλά θα εργαστούμε σοβαρά και αποτελεσματικά'' πρόσθεσε.

    ''Το πρόγραμμά μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια συνήθης υπόθεση. Ο αγώνας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας: δεν είναι απλά μια συνήθης υπόθεση, όπως και οι προσπάθειες ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τη Ρωσία για την εδραίωση μιας διαρκούς και σταθερής ειρήνης στη Μέση Ανατολή'', τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Δυσφορία ιταλικής κυβέρνησης από δηλώσεις Γερμανού βουλευτή

    Ο Ιταλός πρεσβευτής στο Βερολίνο διαμαρτυρήθηκε στον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ για δηλώσεις στελέχους του κόμματός του, σύμφωνα με τις οποίες ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ''η προσωποποίηση του νεποτισμού'', γράφει σήμερα η εφημερίδα Berliner Zeitung.

    Ο Μίχαελ Μίλερ, ένα από τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, δήλωσε την Τρίτη ότι η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ''σκιάζει την Ευρώπη''.

    "Στην Ιταλία, (ο Μπερλουσκόνι) καταστρέφει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κόβει και ράβει τους νόμους στα μέτρα του, θέτει τα προσωπικά του συμφέροντα στο ίδιο επίπεδο με τα συμφέροντα του κράτους και υποδουλώνει τα ΜΜΕ'', υποστήριξε ο Γερμανός βουλευτής.

    Διαμαρτυρία Πρασίνων στο ''ευρωκοινοβούλιο''

    Εξάλλου, την διακοπή της ομιλίας του νέου προεδρεύοντα της Ε.Ε. στο ευρωκοινοβούλιο προκάλεσαν ευρωβουλευτές των Πρασίνων, υψώνοντας πανό στο οποίο αναγραφόταν σε γαλλικά και ιταλικά η φράση, "''όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου''.

    Με τον τρόπο αυτό οι Πράσινοι θέλησαν να στιγματίσουν τη στάση του Μπερλουσκόνι απέναντι στην ιταλική δικαιοσύνη. Οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων ύψωσαν τα πανό όταν ο ιταλός πρωθυπουργός άρχιζε την ομιλία του με την υπενθύμιση ότι η Ιταλία είναι μια ''από τις χώρες που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση''.

    Οι ευρωβουλευτές ανακλήθηκαν στην τάξη από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ και ο Μπερλουσκόνι συνέχισε την ομιλία του χωρίς διακοπή.

    [04] Κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Κονδύλη

    2/7/2003 10:12:00 πμ

    Σωτήρης Κονδύλης

    Με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Σωτήρη Κονδύλη συνεχίζεται την Τετάρτη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "17Ν", στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Η κ. Ευαγγελία Σωτηροπούλου, κατέθεσε ότι επί χρόνια ο Σωτήρης Κονδύλης ήταν στέλεχος της κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, αλλά ουδέποτε προσπάθησε να εξαργυρώσει τη δράση και τη θέση του στην οργάνωση. Η μάρτυρας χαρακτήρισε πολιτική επιλογή για τον κατηγορούμενο τη συμμετοχή του στη "17Ν", η οποία, όπως υποστήριξε, ήταν σύντομη και αποτελεί μικρή παρένθεση στην πολιτική του διαδρομή. Η αδελφή του κατηγορουμένου Αναστασία Κονδύλη κατέθεσε πως παρότι του δόθηκαν ευκαιρίες να ανέλθει, εκείνος ήθελε να παραμείνει εργάτης.

    Η Αναστασία Κονδύλη τόνισε ότι μαζί με τον αδελφό της ήταν στο ΚΚΕ έως ότου διαγράφηκαν, ενώ στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αναζητούσε πιο δυναμικές μορφές πάλης.

    ''Πιστεύω αυτά που λέει και τα οποία ομολόγησε από την αρχή. Αυτό θα τηρήσει και στην απολογία του. Δεν είναι ήξεις αφήξεις'', ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

    Ο γαμπρός του Σωτήρη Κονδύλη, Αντώνης Κωνσταντουδάκης, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας άνθρωπος "ντόμπρος" με έντονο το στοιχείο της ισχυρογνωμοσύνης που δεν αλλάζει ποτέ αυτά τα οποία υποστηρίζει''.

    [05] Ινδία: Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

    2/7/2003 10:21:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο κρατίδιο Αντρα Πραντές, στη Νότια Ινδία, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας. Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το πρωί της Τετάρτης τη στιγμή που εκινείτο σε γέφυρα κοντά στην πόλη Βαρανγκάλ ,150 χλμ. από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Χαϊντεραμπάντ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Μάλιστα, η μηχανή του τρένου κατέπεσε στον αυτοκινητόδρομο κάτω από τη γέφυρα και καταπλάκωσε δύο άμαξες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι επιβαίνοντες. Δύο από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας κρέμονταν επί ώρες από την γέφυρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυστύχημα προκλήθηκε λόγω βλάβης στο σύστημα πέδησης της αμαξοστοιχίας.

    [06] Το Ιράν θέλει να κατασκευάσει κι άλλους πυρηνικούς σταθμούς

    2/7/2003 10:05:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Στην κατασκευή κι άλλων πυρηνικών σταθμών, μετά από εκείνον του Μπουσέρ, σκοπεύει να προχωρήσει η Τεχεράνη, που πρότεινε στη Ρωσία να αναλάβει την κατασκευή τους. "Σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε πολλούς πυρηνικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 6.000 μεγαβάτ και προτείναμε στη Ρωσία να εκμεταλλευτεί αυτό το ενδεχόμενο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός αντιπρόεδρος Γκολομρέζα Αγκαζαντέχ, διευθυντής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας(OIEA). Η κατασκευή από τη Ρωσία του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον, που υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη θέλει να αναπτύξει μυστικό πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων.

    [07] Ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στην Ιαπωνία

    2/7/2003 9:05:00 πμ

    φωτο αρχείου

    Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι, όλοι μέλη του πληρώματος, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της βύθισης Ιαπωνικού αλιευτικού σκάφους μετά από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο στην Θάλασσα Τζενκάι, 60 χλμ ΒΑ της νήσου Οκινοσίμα στην Ιαπωνία. Τα υπόλοιπα 16 μέλη του πληρώματος στο υπό παναμαϊκή σημαία φορτηγό πλοίο 'Heung A Jupiter' είναι καλά, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς, νοσηλεύονται στην πόλη Σιμονοσέκι.

    Το βάρους 3.372 τόνων φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Πουσάν της Νότιας Κορέας με προορισμό την Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

    Την στιγμή της σύγκρουσης το ιαπωνικό αλιευτικό βρισκόταν μαζί με άλλα τέσσερα πλοιάρια σε περιοχή πλούσια σε ψάρια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πλειοψηφία των μελών του πληρώματος του αλιευτικού βρίσκονταν στο κατάστρωμα την ώρα της σύγκρουσης.

    [08] Εκτέλεση στην Οκλαχόμα

    2/7/2003 8:45:00 πμ

    Στην εκτέλεση καταδικασμένου για τέσσερις δολοφονίες προχώρησε την Τρίτη, η πολιτεία της Οκλαχόμα. Ο Λούις Έουτζεν Γκίλμπερτ, 31 ετών, πέθανε τρία λεπτά μετά την χορήγηση θανατηφόρου κοκτέιλ χημικών ουσιών με ενδοφλέβια ένεση. Ο Γκίλμπερτ εκτελέστηκε για τη δολοφονία της Ροξάν Λιν Ρούντελ στην Οκλαχόμα, μίας εκ των τεσσάρων ατόμων που σκότωσε σε τρεις πολιτείες, το 1994.

    Τέσσερεις δολοφονίες βάρυναν τον δράστη

    Σύμφωνα με την δικογραφία ο Γκίλμπερτ και ο συνεργός του αρχικά απήγαγαν την Ρουθ Λουσίλ Λόαντερ από το Οχάιο, τη μετέφεραν με το αυτοκίνητο της σε απομονωμένη περιοχή, της έκλεψαν 40 δολάρια και στη συνέχεια την πυροβόλησαν τρεις φορές στο κεφάλι.

    Έπειτα πήραν το αυτοκίνητο της και πήγαν στο Μιζούρι, όπου σταμάτησαν στο σπίτι του Γουίλιαμ και της Φλόσι Μπριούερ. Οι δράστες ζήτησαν από το ζευγάρι να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο και αφού μπήκαν στο σπίτι τους έδεσαν και τους πυροβόλησαν στο κεφάλι.

    Στη συνέχεια οδήγησαν μέχρι την Οκλαχόμα όπου βρήκαν την Ρούντελ να ψαρεύει μόνη της σε μια απομονωμένη λίμνη. Την έδεσαν σε ένα δέντρο, έψαξαν στην τσάντα της, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και λίγα χρήματα. Στο τέλος την πυροβόλησαν στο κεφάλι, παρόλο που τους παρακάλεσε να μην την σκοτώσουν. Οι δράστες παραδόθηκαν στο Νέο Μεξικό, όπου ομολόγησαν τα εγκλήματα τους.

    Ο συνεργός του Γκίλμπερτ, Έρικ Έλιοτ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης.

    [09] Αυστραλία: Πέντε τραυματίες από πανικό σε αεροσκάφος

    2/7/2003 8:25:00 πμ

    Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκκένωσης αεροσκάφους της αυστραλιανής εταιρίας Quantas. Το περιστατικό συνέβη, όταν ένας από τους τροχούς του αεροπλάνου έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ. Τότε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δόθηκε εντολή για εκκένωση, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους επιβάτες.

    ''Η έλλειψη ενημέρωσης προκάλεσε τον πανικό''

    Σύμφωνα με τον επιβάτη Γκόρντον Γκαράτλεϊ, μια από τις πλάγιες εξόδους διαφυγής κατέρρευσε την ώρα που την χρησιμοποιούσαν οι επιβάτες. "Δύο ή τρία άτομα κατέβαιναν εκείνη την στιγμή. Θα πρέπει να έπεσαν από ύψος περίπου 3 μέτρων" είπε φανερά ταραγμένος ο άντρας.

    Σύμφωνα με ορισμένους επιβάτες δεν έγινε καμία ενημέρωση για τους λόγους της εκκένωσης και για αυτό προκλήθηκε ο πανικός. Τελικά, τα σωστικά συνεργεία έσβησαν τη φωτιά στον τροχό του αεροπλάνου.

    [10] Πολυετή παραμονή στο Ιράκ προβλέπει Αμερικανός απόστρατος

    2/7/2003 9:17:00 πμ

    Τουλάχιστον 10 χρόνια ενδέχεται να παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, δήλωσε πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού, ο οποίος ηγήθηκε της αμφιλεγόμενης επίθεσης κατά την απελευθέρωση του Κουβέιτ το 1991. "Νομίζω ότι θα είμαστε εκεί για 10 χρόνια" δήλωσε στην εκπομπή "Newsnight" του BBC ο στρατηγός Μπάρι ΜακΚάφρεϊ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι επόμενοι 12 μήνες στο Ιράκ θα είναι πολύ σκληροί. "Έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο σε ένα πολύ μπερδεμένο, επικίνδυνο και βίαιο περιβάλλον το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε" δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 1996. Σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό, ο αμερικανικός λαός, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το διάστημα παραμονής τους στο Ιράκ.

    [11] Υπέκυψε Αμερικανός στρατιώτης στα τραύματά του

    2/7/2003 11:47:00 πμ

    Αμερικανός στρατιώτης που είχε τραυματιστεί σοβαρά την Τρίτη κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας στη Βαγδάτη υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Ο στρατιώτης ανήκε στην 32η Διοίκηση Πολιτικών Υποθέσεων που ασχολείται με την ανοικοδόμηση του μεταπολεμικού Ιράκ. Το όχημα στο οποίο επέβαινε επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές. Από την 1η Μαΐου που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους ανακοίνωσε το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, έχουν χάσει τη ζωή τους 23 Αμερικανοί και 6 Βρετανοί στρατιώτες. Οι αμερικανικές δυνάμεις δέχονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις στο Ιράκ από οπαδούς του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 July 2003 - 9:25:31 UTC