Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο απαγωγέας του κτηνοτρόφου στη Θάσο
  • [02] Δολοφονία ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στο Ν. Κόσμο
  • [03] Ικανοποίηση Μπους-Πούτιν για συνεργασία για την πάταξη της τρομοκρατίας
  • [04] Απελευθερώθηκαν Ιρακινοί κρατούμενοι

    [01] Συνελήφθη ο απαγωγέας του κτηνοτρόφου στη Θάσο

    16/8/2003 9:06:00 μμ

    Ενας έμπορος κρεάτων από την Καβάλα, ο Χρήστος Μπαξεβάνης 46 χρόνων, φέρεται ως ο εγκέφαλος της ένοπλης απαγωγής, του 26χρονου κτηνοτρόφου Αθαν. Μακέδου, που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Λιμενάρια της Θάσου. Το άτομο αυτό κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια Καβάλας και ομολόγησε την πράξη του, ενώ τον αναγνώρισε και το θύμα. Οπως είπε προέβη στην απαγωγή γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, και δήλωσε μετανιωμένος. Ο Μπαξεβάνης ανακρίνεται για να αποκαλύψει και τα άλλα 2-3 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και μια νεαρή γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι οι απαγωγείς είχαν ζητήσει από την οικογένεια του θύματος λύτρα 500.000 ευρώ.

    [02] Δολοφονία ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στο Ν. Κόσμο

    16/8/2003 8:07:00 μμ

    Αγριο έγκλημα με θύμα 57χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ έγινε στις 5.20 το απόγευμα στην οδό Ηλία Ηλιού 67 στο Νέο Κόσμο, μπροστά στα μάτια ενός 17χρονου, που κρυμμένος παρακολουθούσε τις σκηνές της δολοφονίας. Τη στιγμή του συμβάντος μέσα στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ βρισκόταν ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λυρίτης πίσω από τον πάγκο και σε μια καρέκλα στο βάθος του καταστήματος καθόταν ένας 17χρονος και παρακολουθούσε από την τηλεόραση του καταστήματος ποδοσφαιρικό αγώνα. Ξαφνικά μπήκε στο κατάστημα ένας νεαρός που φορούσε άσπρο καπέλο και μαύρα γυαλιά, κατευθύνθηκε προς τον πάγκο του καταστήματος και απείλησε με περίστροφο τον ιδιοκτήτη. Λίγα λεπτά αργότερα, όπως κατέθεσε στην αστυνομία ο 17χρονος που δεν άκουσε τι είπε ο δράστης, ο άτυχος άνδρας σήκωσε την μπλούζα του και του έδειξε στο στήθος σημάδια από πρόσφατη εγχείρηση μπάι-πας παρακαλώντας τον να μην τον σκοτώσει, αφού έτσι και αλλιώς είχε λίγη διάρκεια ζωής. Αγνωστο για ποιο λόγο όμως ο δράστης πυροβόλησε τον 57χρονο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

    Δεν αφαίρεσε τα χρήματα από το ταμείο

    Ο 17χρονος αμέσως πήρε τηλέφωνο με το κινητό του το γιο του ιδιοκτήτη που μένει σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας στον 3ο όροφο και τον ειδοποίησε για το περιστατικό. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο και οι τραυματιοφορείς διαπίστωσαν ότι το θύμα ήταν νεκρό ειδοποίησαν την αστυνομία και αποχώρησαν.

    Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που απαγόρευσαν την είσοδο στους συγγενείς του θύματος, ενώ εξέτασαν τον 17χρονο σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν τις συνθήκες και τα αίτια του εγκλήματος.

    Επειδή ο δράστης δεν αφαίρεσε τα χρήματα από το ταμείο του πρακτορείου οι υπεύθυνοι με τις έρευνες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ήταν κίνητρο της δολοφονίας η ληστεία και εξετάζουν δύο ενδεχόμενα: πρώτον να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του δράστη και του θύματος και δεύτερον για λόγους που προς το παρόν γνωρίζει μόνο η αστυνομία ο δράστης να έκανε λάθος άτομο δηλαδή να εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου και να σκότωσε άλλον αντί άλλου.

    [03] Ικανοποίηση Μπους-Πούτιν για συνεργασία για την πάταξη της τρομοκρατίας

    16/8/2003 9:00:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Την ικανοποίησή τους για τα θετικά αποτελέσματα από τη στενή συνεργασία ΗΠΑ- Ρωσίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας εξέφρασαν οι πρόεδροι των δύο χωρών Τζορτζ Μπους και Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν. Οι δύο πρόεδροι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, χαιρέτισαν επίσης ''την επιχείρηση που διεξήχθη σε συντονισμό με τις ρωσικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και με τη συμμετοχή των βρετανικών υπηρεσιών'' για τη σύλληψη στις ΗΠΑ την Τρίτη ενός Βρετανού ινδικής καταγωγής που ήθελε να πουλήσει έναν πύραυλο εδάφους-αέρος ρωσικής κατασκευής σε πράκτορα του FBI που παρίστανε τον τρομοκράτη, σημειώνει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του. Οι κύριοι Μπους και Πούτιν αντήλλαξαν επίσης απόψεις για την προετοιμασία της προσεχούς ρωσο-αμερικανικής συνόδου κορυφής που προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [04] Απελευθερώθηκαν Ιρακινοί κρατούμενοι

    16/8/2003 8:10:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Διακόσιοι Ιρακινοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και αιχμάλωτοι πολέμου, που είχαν φυλακιστεί στο κέντρο κράτησης του Ουμ Κασρ, κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ, αφέθηκαν την Κυριακή, ελεύθεροι μπροστά από την έδρα της αμερικανο-βρετανικής συμμαχίας στη Βαγδάτη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου. Οι κρατούμενοι έφτασαν στην ιρακινή πρωτεύουσα με πέντε λεωφορεία και έσπευσαν βιαστικά να πάρουν ταξί για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή

    "Οι συμμαχικές δυνάμεις μας άφησαν ελεύθερους. Μας κακομεταχειρίστηκαν, δεν είχαμε αρκετή τροφή και νερό", είπε ένας από αυτούς, ο οποίος κρατείτο για τρεις μήνες. "Με συνέλαβαν μολονότι δεν είχα κάνει τίποτα", πρόσθεσε.

    Στις 4 Αυγούστου, η στρατηγός Γιάνις Καρπίνσκι, διοικητής του 800ου σώματος της αμερικανικής στρατιωτικής αστυνομίας είχε υπολογίσει σε 5.000 τον αριθμό των Ιρακινών που κρατούνται από τις συμμαχικές δυνάμεις. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι αιχμάλωτοι πολέμου, κρατούμενοι για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και άμαχοι που κρατούνται για λόγους ασφάλειας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 August 2003 - 20:52:29 UTC