Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση του Ε.Γ του ΠΑΣΟΚ για πολιτικό κλίμα
  • [02] Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Κοινή δράση ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ για την απλή αναλογική
  • [04] Μηνύσεις για τις παράνομες χωματερές
  • [05] Βιβλίο - βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη
  • [06] Βρέθηκαν πτώματα λαθρομεταναστών στον Εβρο
  • [07] Πενταετές οικονομικό πρόγραμμα για την Παλαιστίνη
  • [08] Μετ' εμποδίων η προσγείωση του αεροσκάφους του Μπους
  • [09] Χωρίς πόσιμο νερό το Κιρκούκ
  • [10] Την Τετάρτη ανακοινώνεται η Χάρτα Σύγκλισης
  • [11] Αυξάνονται κατά 2,5% τα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [12] Νίκησε ο Ολυμπιακός τον Εργοτέλη
  • [13] Η IAAF απέρριψε τις δικαιολογίες της Γουάιτ για χρήση αναβολικών
  • [14] Νίκη πρόκριση για την Ξάνθη

    [01] Ικανοποίηση του Ε.Γ του ΠΑΣΟΚ για πολιτικό κλίμα

    9/9/2003 10:56:00 μμ

    Θετικό και ελπιδοφόρο χαρακτηρίστηκε το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση του κοινωνικού πακέτου και την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Ε.Γ για τις βασικές κατευθύνσεις της Χάρτας. Οπως επισημάνθηκε από το γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά το πέρας της συνεδρίασης, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στο έργο τους και προσηλωμένοι στους στόχους τους, με σκοπό την ανάδειξη της πολιτικής και ιδεολογικής υπεροχής έναντι της ΝΔ.

    Σε εγρήγορση τα μέλη του Εκτελεστικού

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, αποφασίστηκε επίσης να συγκληθεί στις 9 και 10 Οκτωβρίου το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος με θέμα τη Χάρτα Σύγκλισης και τη διάταξη μάχης του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών.

    Επιπλέον να συσταθεί ομάδα του Εκτελεστικού Γραφείου υπό την προεδρία του γραμματέα κ. Χρυσοχοΐδη για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Στην ομάδα αυτή θα μετέχουν οι κ.κ. Πολυζωγόπουλος ως συντονιστής, Κατσικαρέλης, Κουκουλόπουλος, Κοσμίδης και Αυγερινός.

    Ακόμα αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας του Ε.Γ υπό την εποπτεία του κ. Χρυσοχοΐδη για την προώθηση των οργανωτικών αλλαγών στο κόμμα.

    Στην 11μελή ομάδα θα μετέχουν η Αννα Διαμαντοπούλου με ρόλο εισηγήτριας, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τα μέλη του Ε.Γ Δημήτρης Θάνος, Αντώνης Κοτσακάς και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο γραμματέας του τομέα Οργανωτικής Πολιτικης Λευτέρης Κατσικαρέλης, τα μέλη της ΚΕ Δημήτρης Αγγέλου και Παντελής Οικονόμου, ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, το μέλος του Συμβουλίου της Νεολαίας Γ. Κίτσιος οι βουλευτές Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Χάρης Τσιόκας καθώς και τρεις γραμματείς νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών.

    Τέλος, το Ε.Γ αποφάσισε τη διοργάνωση συμποσίου στις 24 Οκτωβρίου με θέμα τη φυσιογνωμία ενός σύγχρονου σοσιαλιστικού κόμματος, στο οποίο θα πάρουν μέρος Ελληνες και ξένοι πολιτικοί του σοσιαλιστικού χώρου.

    [02] Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Γ. Παπανδρέου

    9/9/2003 10:37:00 μμ

    Ο συντονισμός της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με τις "απαραίτητες αλλαγές στο σχέδιο Ανάν" αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, την Τετάρτη. "Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις προτάσεις για τις αλλαγές και να βρούμε τρόπους να σπάσουμε τα ταμπού που καλλιεργούσε τόσα χρόνια ο Ντενκτάς ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στραμμένη την προσοχή της στις εκλογές που θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα. Περιμένει το σήμα των Τουρκοκυπρίων. Από την Τουρκία πάντως, τόσο στις κατ' ιδίαν όσο και στις δημόσιες συζητήσεις, λαμβάνουμε την διαβεβαίωση ότι η Αγκυρα επιθυμεί την λύση του Κυπριακού. Αλλωστε και από αυτό το θέμα θα κριθεί η εξέλιξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας", δήλωσε σχετικά ο κ. Παπανδρέου από την Στοκχόλμη, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος του Σουηδού πρωθυπουργού Γκόραν Πέρσον.

    [03] Κοινή δράση ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ για την απλή αναλογική

    9/9/2003 10:28:00 μμ

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση της απλής αναλογικής αποφάσισε η επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ. Οπως ανακοίνωσαν στη διάρκεια ανοικτής σύσκεψης-συζήτησης θα επιδιώξουν τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της απλής αναλογικής πανελλαδικά, θα επανακαταθέσουν την σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, και όταν η κυβέρνηση φέρει δικό της νομοσχέδιο για άλλο εκλογικό σύστημα θα οργανώσουν διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο υπερασπιζόμενοι το αίτημά τους.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν οπι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Γκούσκος και Στέλιος Παπαθεμελής, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κατσιμπάρδης και Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο οποίος μίλησε υπέρ της απλής αναλογικής, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, καθώς και βουλευτές και στελέχη από τα τρία κόμματα.

    [04] Μηνύσεις για τις παράνομες χωματερές

    9/9/2003 10:16:00 μμ

    Με μηνύσεις απειλεί Δημάρχους και Κοινοτάρχες ο περιφερειάρχης Αττικής, για τη λειτουργία παράνομων χωματερών στα όρια των περιοχών τους. Ήδη, έχει δοθεί εντολή στα δασαρχεία και στα αστυνομικά τμήματα, να οδηγούν στο αυτόφωρο τους υπαλλήλους, που μεταφέρουν σκουπίδια, σε μη καθορισμένους χώρους.

    Συλλήψεις και για τους οδηγούς απορριμματοφόρων!

    Με δραστικά μέτρα ο περιφερειάρχης Αττικής επιχειρεί να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των παράνομων χωματερών στην Αττική.

    Ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες μηνύσεις κατά υπευθύνων σε δασικές περιοχές όπου λειτουργούν παράνομες χωματερές, ενώ στο επόμενο διάστημα θα συλλαμβάνονται και οι οδηγοί απορριμματοφόρων που αδειάζουν τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα.

    Η ομοσπονδία εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει στείλει εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τους υπαλλήλους να μη συμμετέχουν σε εργασίες ρίψης σκουπιδιών σε ανεξέλεγκτους χώρους.

    Στις 1260 ανέρχονται οι παράνομες χωματερές στην Ελλάδα

    Στην Αττική λειτουργούν συνολικά 30 τέτοιοι χώροι οι περισσότεροι σε δασικές εκτάσεις στη Β.Α, Ν.Α και Δ.Αττική, την ίδια στιγμή που η κατασκευή των νέων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία.

    Οι μελέτες για τη χωροθέτηση των τριών νέων Χ.Υ.Τ.Α προβλέπουν την κατασκευή τους στο Βραγόνι Κερατέας, το Μαύρο Βουνό Γραμματικού και στη θέση Σκαλιστήρη στα όρια Φυλής και Ανω Λιοσίων, δίπλα από τη σημερινή χωματερή.

    Ωστόσο, οι κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέας αντιδρούν και προαναγγέλλουν νέο γύρο κινητοποιήσεων.

    Στην Ελλάδα συνολικά λειτουργούν ανεξέλεγκτα 1260 παράνομες χωματερές, τη στιγμή που η χώρα μας είναι υπόλογη στην κοινότητα για οκτώ περιπτώσεις στην Αττική, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

    [05] Βιβλίο - βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη

    9/9/2003 7:50:00 μμ

    Μια μικρή ομάδα αναρχικών φαίνεται πως έστειλε το πακέτο βόμβα στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας, στη Μαδρίτη, το οποίο ευτυχώς έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους και εξουδετερώθηκε. Οι δράστες θέλησαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση σε ελληνικές φυλακές δυο Ισπανών διαδηλωτών, που συμμετείχαν στα έκτροπα του περασμένου Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σύνοδο Κορυφής.

    Εντάθηκαν οι απειλές μετά τη Σύνοδο της Θεσ/νικης

    Έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος έφτασε στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, εξουδετέρωσαν τη Δευτέρα, οι ισπανικές αρχές.

    Η αυτοσχέδια βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε βιβλίο, το οποίο προκάλεσε τις υποψίες των υπαλλήλων της πρεσβείας.

    Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικές υπηρεσίες στην Ισπανία δέχονται απειλές και πιέσεις.

    Ειδικότερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνιο, και τις συλλήψεις δυο Ισπανών διαδηλωτών, οι οποίοι έπαιρναν μέρος στις συγκεντρώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, οι πιέσεις αυξήθηκαν.

    Το αποκορύφωμα των τελευταίων απειλών

    Οι απειλές, είχαν συνήθως τη μορφή τηλεφωνημάτων, προκηρύξεων ή ακόμα και περιορισμένων συγκεντρώσεων έξω από τα κτίρια των ελληνικών αποστολών.

    Η χθεσινή βόμβα - πακέτο, την οποία αποτελούσαν εκρηκτικές ύλες, σκάγια και δυο μπαταρίες 9 βόλτ, ήταν το αποκορύφωμα των πιέσεων αυτών κατά της Ελλάδος, καθώς οι δυο Ισπανοί διαδηλωτές εξακολουθούν να κρατούνται.

    Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός είναι παρόμοιος με αυτούς, που στο παρελθόν είχαν αποστείλει αναρχικές ομάδες σε Ισπανούς δημοσιογράφους.

    [06] Βρέθηκαν πτώματα λαθρομεταναστών στον Εβρο

    9/9/2003 10:48:00 μμ

    Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι 12 λαθρομεταναστών για μία καλύτερη ζωή, καθώς τα πτώματά τους εκβράστηκαν το απόγευμα στις όχθες του ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πετάλου Πέπλου, επί ελληνικού εδάφους στην οριογραμμή με την Τουρκία. Τα πτώματα εντοπίστηκαν από στρατιωτική περίπολο και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε κατάσταση σήψης.

    Ανασύρθηκαν τα οχτώ

    Τα οκτώ από δώδεκα συνολικά πτώματα έχουν ανασυρθεί από συνεργεία της αστυνομίας. Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα, λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη, που εξέτασε τα πτώματα, ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και ο θάνατος επήλθε πριν από περίπου τέσσερις ημέρες.

    Το βάθος του ποταμού στο σημείο εκείνο αγγίζει τα δέκα μέτρα, ενώ το έργο της ανάσυρσης των πτωμάτων διακόπηκε αργά το βράδυ, λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει για τα συνεργεία, από τους επιπλέοντες κορμούς αλλά και ρίζες δένδρων.

    Η ανάσυρση των υπολοίπων τεσσάρων πτωμάτων, θα συνεχιστεί με το πρώτο φως της ημέρας.

    [07] Πενταετές οικονομικό πρόγραμμα για την Παλαιστίνη

    9/9/2003 8:58:00 μμ

    Οικονομική βοήθεια, ύψους πέντε δισ. ευρώ πρόκειται να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο Παλαιστινιακό κράτος μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, προκειμένου να ενισχυθεί την καταβαραθρωμένη οικονομία του, ανακοίνωσε την Τρίτη ο προεδρεύων της ΕΕ για το παρόν εξάμηνο ιταλός πρωθυπουργός, Σϊλβιο Μπερλουσκόνι. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε θα έχουν έτοιμο το πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά τα τέλη του έτους, πρόσθεσε ο κ. Μπερλουσκόνι μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δανό ομόλογό του, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    [08] Μετ' εμποδίων η προσγείωση του αεροσκάφους του Μπους

    9/9/2003 8:33:00 μμ

    Το προεδρικό αεροσκάφος ''Air Force One'' που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπους υποχρεώθηκε την Τρίτη να διακόψει τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα, καθώς ένα αυτοκίνητο διέσχιζε εκείνη τη στιγμή τον διάδρομο προγείωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Τη στιγμή της προσγείωσής του στο Τζάκσονβιλ, ο πύργος ελέγχου ζήτησε από το προεδρικό αεροσκάφος να πάρει και πάλι ύψος. "Ο πύργος ακύρωσε την άδεια του για προσγείωση", δήλωσε ο Σκοτ Μακλίλαν. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην συνέχεια χωρίς πρόβλημα κατα τη δεύτερη καθοδό του.

    Σύμφωνα με τα μέλη του προεδρικού περιβάλλοντος, ένα αστυνομικό αυτοκίνητο είχε εισέλθει στην πίστα τη στιγμή που επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος.

    [09] Χωρίς πόσιμο νερό το Κιρκούκ

    9/9/2003 9:42:00 μμ

    ''Πράξη δολιοφθοράς'' χαρακτήρισαν οι τοπικές αρχές του Κιρκούκ τη διακοπή παροχής πόσιμου νερού, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση της πόλης. Εκπρόσωποι των αρχών στο Κιρκούκ ανέφεραν ότι στις 15.00 τοπική ώρα ανατινάχθηκε γραμμή ηλεκτροδότησης υψηλής τάσης τοποθετημένη περίπου 15 χλμ. από το κέντρο του Κιρκούκ, προκαλώντας ταυτόχρονα συσκότιση σε πολλά τμήματα του Κιρκούκ, αλλά και διακοπή της παροχής πόσιμου νερού-τουλάχιστον για 72 ώρες- δεδομένου ότι παρέμειναν χωρίς ρεύμα οι αντλίες του υδραγωγείου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικού οργανισμού ύδατος, Αμπντεραχμάν Ζανκανέχ.

    Η διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζει κυρίως βιομηχανικές συνοικίες του Κιρκούκ.

    Τη Δευτέρα, έγινε δολιοφθορά σε δύο πετρελαιαγωγούς που είναι συνδεδεμένοι με σημαντικό κοίτασμα "μαύρου χρυσού" στην περιοχή του Κιρκούκ.

    [10] Την Τετάρτη ανακοινώνεται η Χάρτα Σύγκλισης

    9/9/2003 9:43:00 μμ

    Συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις, θα περιλαμβάνει η Χάρτα Οικονομικής και Κοινωνικής Σύγκλισης, που θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. "Η Σύγκλιση είναι εθνικός στόχος, δεν μας χαρίζεται από τρίτους και απαιτείται κοινή προσπάθεια" δήλωσε ο Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λίγο αργότερα, τις τελευταίες λεπτομέρειες της Χάρτας, συζήτησε με τον υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος έδωσε το στίγμα όσων θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

    Χάρτα Οικονομίας με ορίζοντα το 2008

    Ξεκάθαροι στόχοι με συγκεκριμένες πολιτικές και με ακριβή κοστολόγηση καθορίζονται για την επόμενη τετραετία 2004-2008, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

    Οι συγκεκριμένες πολιτικές θα προβλέπουν επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και αύξηση της απασχόλησης ώστε να επιτευχθεί η σύγκλιση με την Ε.Ε. και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή

    Αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης τετραετίας 2004-2008 ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε με έμφαση

    "Οι συγκεκριμένες πολιτικές δεν είναι ούτε ευχολόγια αλλά ούτε και επικλήσεις" προσθέτοντας ότι παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τα προβλήματα, η Ελλάδα κάνει σημαντικά βήματα στην οικονομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στους βασικούς στόχους της Χάρτας Σύγκλισης, προβλέπεται μείωση της ανεργίας στο 5%, μείωση του πληθωρισμού και δραστική αύξηση των εισοδημάτων, κυρίως των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.

    Σημίτης: ''H Σύγκλιση δεν μας χαρίζεται''

    Νωρίτερα, η Χάρτα Σύγκλισης και οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    «Το κύριο θέμα τώρα, είναι η σύγκλιση, για περισσότερη ευημερία, που προϋποθέτει τη σταθερότητα και έχει ως μέσο την ανάπτυξη" δήλωσε απευθυνόμενος στον Κωστή Στεφανόπουλο ο Κώστας Σημίτης και πρόσθεσε:

    " Πρέπει, όλοι να συμβάλουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες, γιατί η σύγκλιση δεν μας χαρίζεται από τρίτους, όπως δεν μας χαρίστηκε και η ΟΝΕ"

    Την Τετάρτη στις 10.00 ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου όπου θα παρουσιαστεί η Χάρτα της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, την οποία θα παρουσιάσει εν συνεχεία σε δημόσια εκδήλωση ο πρωθυπουργός στις 14.00 μ.μ. στο Ζάππειο.

    [11] Αυξάνονται κατά 2,5% τα τιμολόγια της ΔΕΗ

    9/9/2003 8:04:00 μμ

    Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1ης Σεπτεμβρίου κατά 2,5% ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Το αίτημα της ΔΕΗ ήταν αύξηση τιμολογίων 4% από 1ης Ιουλίου, αλλά από το Υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμήθηκε ότι αυτή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε καμιά περίπτωση τον πληθωρισμό.

    [12] Νίκησε ο Ολυμπιακός τον Εργοτέλη

    9/9/2003 9:34:00 μμ

    Προβλημάτισε ο Ολυμπιακός στη Λειβαδιά. Οι "ερυθρόλευκοι", στον πρώτο αγώνα για τη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, νίκησαν 3-2 τον Εργοτέλη, ωστόσο οι Κρητικοί ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από το 63' αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά. Ο Ολυμπιακός μόλις στο 19ο λεπτό, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μαυρογενίδης πάσαρε στο Νινιάδη και εκείνος με αριστερό πλασέ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Μακριδάκη. Η απάντηση των Κρητικών στο τέρμα του Νινιάδη, ήταν άμεση... Ο Σιλά συνδυάστηκε περίφημα με τον Λαμπράκη και ο πρώτος με ψιλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε για τον Εργοτέλη στο 21ο λεπτό. Ενα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, οι πρωταθλητές μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Στολτίδης με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους Πειραιώτες. Στο 52', ο Ογκουνσότο ξεδίπλωσε μέρος του ταλέντου που διαθέτει, αφού αρχικά πέρασε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και στη συνέχεια, αφού πέρασε και τον Κατεργιαννάκη, με πλασέ από πλάγια θέση ισοφάρισε για τον Εργοτέλη.

    Στο 63', ο Εργοτέλης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να βρεθούν και πάλι μπροστά στο σκορ όταν ο Γκώνιας σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μακριδάκη από τα 11 βήματα.

    Η... λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 88', όταν ο Στολτίδης με κεραυνό έξω από την περιοχή νίκησε τον Μακριδάκη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού.

    Διαιτητής: Ζωγράφος

    Κίτρινες κάρτες: Σπυριδάκης, Ανδριαδάκης, Ογκουνσότο, Γκώνιας, Ανατολάκης.

    Κόκκινες κάρτες: Σιλά.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατεργιαννάκης, Καφές, Βενετίδης (46' Πάντος), Νινιάδης (67' Καρεμπέ), Στολτίδης, Χούτος (59' Τάτσης), Τζιοβάνι, Μαυρογενίδης, Γκώνιας, Ανατολάκης, Κουλουχέρης.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μακριδάκης, Οικονομάκης, Ανδριαδάκης (90' Γκοσποντίνοφ), Ογκουνσότο, Λαμπράκης (55' Τζανετής), Σιλά, Αργυράκης, Σουτζής, Σπυριδάκης (85' Κοιλιάρας), Δημήτρης, Χαραλαμπάκης.

    [13] Η IAAF απέρριψε τις δικαιολογίες της Γουάιτ για χρήση αναβολικών

    9/9/2003 9:29:00 μμ

    Η Κέλι Γουάιτ

    Με δημόσια προειδοποίηση και αφαίρεση των χρυσών μεταλλίων που κατέκτησε στα 100μ και 200μ του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Παρίσι κινδυνεύει πλέον άμεσα η Κέλι Γουάιτ. Η Αμερικανίδα σπρίντερ βρέθηκε θετική στην ουσία Μονταφινίλ, αλλά οι εξηγήσεις που έδωσε για τη λήψη της ουσίας (για φαρμακευτικούς λόγους) δεν έγιναν δεκτές από την IAAF.

    Η αρμόδια εθνική ομοσπονδία έχει τον τελευταίο λόγο

    "Η IAAF έλαβε τις απαραιτητες διευκρινίσεις που ζήτησε από την αθλήτρια, η οποία διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση της ουσίας Μονταφινίλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε τον προηγούμενο μήνα στο Παρίσι. Μετά από προσεκτική εξέταση όλων των επεξηγήσεων που παρείχε, η IAAF αποφάσισε να τις απορρίψει", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Νικ Ντέιβις.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό της IAAF, η συνήθης πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η παραπομπή της υπόθεσης στην αρμόδια εθνική ομοσπονδία και συγκεκριμένα των ΗΠΑ, η οποία θα αποφασίσει για την ποινή της αθλήτριας.

    Αν από την εξέταση της υπόθεσης στην οποία θα προβεί η αμερικανική ομοσπονδία στίβου, αποφασιστεί ότι η Γουάιτ υπέπεσε σε παράβαση, η ποινή που προβλέπεται βάση του κανονισμού της IAAF είναι δημόσια προειδοποίηση και αποκλεισμός από τη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε.

    [14] Νίκη πρόκριση για την Ξάνθη

    9/9/2003 7:58:00 μμ

    Την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης εξασφάλισε η Ξάνθη. Το ακριτικό συγκρότημα στον πρώτο αγώνα για τη β` φάση της διοργάνωσης που έγινε στο Βύρωνα, επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Λαμπριάκος στο 32ο λεπτό με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Καραγεωργίου, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Ντρόμπνιακ με δεξί σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Φριζενμπίχλερ τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες ύστερα από τις αποβολές των Γαβριλόπουλου (85`) για τον Ατρόμητο και Μπαϊκαρά (89`) για τη Ξάνθη αντίστοιχα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 September 2003 - 20:53:31 UTC