Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις νεκροί από βομβιστική επίθεση σε συνοικία της Κολομβίας
  • [02] ΗΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής Ρεπουμπλικάνοι-Δημοκρατικοί
  • [03] Νέες σεισμικές δονήσεις τάραξαν την Ιαπωνία
  • [04] Κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου στο Ιράκ

    [01] Τρεις νεκροί από βομβιστική επίθεση σε συνοικία της Κολομβίας

    2/11/2003 11:29:00 πμ

    Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι, είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το Σάββατο σε σπίτι στην πόλη Φλορένσια της Κολομβίας. Αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας εξέφρασαν το φόβο τους για αύξηση των θυμάτων, αφού από την έκρηξη καταστράφηκαν περίπου 15 σπίτια και έρευνες των σωστικών συνεργείων κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται. Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε δρόμο συνοικίας, που οδηγεί στο τοπικό αεροδρόμιο, αποδίδεται από τις αρχές στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Η Φλορένσια, πρωτεύουσα της επαρχίας Κακέτα, απέχει 700 χιλίομετρα νοτίως της Μπογκοτά. Στην ίδια περιοχή είχε απαχθεί, στις 23 Φεβρουαρίου 2002, η υποψήφια πρόεδρος της Κολομβίας Ινγκριντ Μπετανκούρ.

    [02] ΗΠΑ: Σε απόσταση αναπνοής Ρεπουμπλικάνοι-Δημοκρατικοί

    2/11/2003 11:22:00 πμ

    Διχασμένοι ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς εμφανίζονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην αμερικανική εφημερίδα Wahington Post. Ο νυν πρόεδρος Τζορτζ Μπους προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων (48%) αλλά με διαφορά μόλις μιας μονάδας από τον υποψήφιο που θα προτείνει το Δημοκρατικό κόμμα (47%). Ενα 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιο κόμμα θα στηρίξει στις εκλογές. Η δημοτικότητα του Μπους, που άγγιζε ακόμη και το 90% μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, έχει πέσει στο 56%, ενώ 42% των Αμερικανών έχουν αρνητική άποψη για τον πρόεδρό τους.

    Ποιον όμως θα ''κατεβάσουν'' οι Δημοκρατικοί;

    Ωστόσο, παρά το χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε ο Μπους, οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους δεν ήταν σε θέση να ονομάσουν παρά έναν ή το πολύ δύο υποψηφίους των Δημοκρατικών για το χρίσμα.

    Σχετικά με τα προβλήματα που τους απασχολούν, οι ερωτηθέντες είπαν ότι ανησυχούν για την ανεργία και τους Aμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ.

    Από τους 1.003 που ρωτήθηκαν, το 54% πιστεύει πως ο πόλεμος στο Ιράκ έπρεπε να γίνει, ενώ το 42% έχει διαφορετική άποψη.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Wahington Post και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC στο διάστημα 26-29 Οκτωβρίου.

    Το ποσοστό λάθους ανέρχεται στο +/- 3%.

    [03] Νέες σεισμικές δονήσεις τάραξαν την Ιαπωνία

    2/11/2003 11:13:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα τη βορειοανατολική Ιαπωνία, δίχως ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές. Η δόνηση σημειώθηκε στις 04.58 (ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρό της ήταν στη θάλασσα, 350 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων. Οι αρχές δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για παλιρροϊκό κύμα (τσουνάμι). Μία άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ είχε καταγραφεί από τους σεισμογράφους λίγες ώρες νωρίτερα, κοντά στη νήσο Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία. Την περασμένη Παρασκευή, δύο σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μία με μέγεθος 6,8 Ρίχτερ, είχαν συγκλονίσει και πάλι τη βόρεια Ιαπωνία, δίχως να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.

    [04] Κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου στο Ιράκ

    2/11/2003 11:08:00 πμ

    Ιρακινοί αντάρτες κατέρριψαν με πυραύλους εδάφους αέρος αμερικανικό μεταγωγικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ κοντά στην Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που παρέχει ο αμερικανικός στρατός υπάρχουν τουλάχιστον ένας νεκρός και 20 τραυματίες. Δεν διευκρινίζεται εάν το θύμα ήταν στρατιώτης, ενώ δεν έχει γίνει η γνωστή η κατάσταση των τραυματιών. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 32 έως 35 άτομα. Νωρίτερα, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης σε δρόμο της Βαγδάτης. Τα περιστατικά αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις της ιρακινής αντίστασης για κλιμάκωση των αντιαμερικανικών επιθέσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Δυο αιματηρές επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων με διαφορά λίγων ωρών

    Αυτόπτες μάρτυρες στη Φαλούτζα ανέφεραν ότι εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι εδάφους και ο ένας έπληξε το ελικόπτερο.

    Ωστόσο, Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη από "αγνώστου προελεύσεως όπλο", ενώ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το θύμα ήταν στρατιώτης ή πολίτης, ούτε ποια ήταν η εθνικότητα του.

    Στην περιοχή πετούσαν δύο Σινούκ CH-47 τα οποία κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης μεταφέροντας προσωπικό του στρατού που επέστρεφε από άδεια.

    Στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει τα συνεργεία διάσωσης.

    Στο μεταξύ, το CΝΝ μετέδωσε ότι νωρίτερα στην ίδια περιοχή είχε αναφερθεί βομβιστική επίθεση εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας, δίχως να αναφέρει αν υπήρξαν θύματα.

    Λίγο αργότερα την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού αναφέροντας ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε δρόμο της Βαγδάτης, όταν οδηγώντας το αυτοκίνητο του πέρασε πάνω βόμβα που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

    Με το θάνατο του ανεβαίνουν πλέον στους 123 οι απώλειες των αμερικανικών δυνάμεων από τότε που σήμανε το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 November 2003 - 9:56:41 UTC