Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Ελλήνων βουλευτών στη Ραμάλα
  • [02] Σεισμός 4,3 βαθμών στη Μεγάλη Πρέσπα
  • [03] Κριτική Κωνσταντόπουλου στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης
  • [04] Γ. Σουφλιάς: Αναβάθμιση και όχι κατάργηση ΣΔΟΕ και ΑΣΕΠ
  • [05] Πρόσκληση Πάγκαλου για ένταξη Λαλιώτη στην προεκλογική ''μάχη''
  • [06] Υπόθεση Yukos: Συστάσεις στην εισαγγελία από Μεντβέντεφ
  • [07] Βουλγαρία: Προβάδισμα της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές
  • [08] Τσοχατζόπουλος: Δρόμος ανάπτυξης ο αγροτουρισμός
  • [09] Αρης - Ηρακλής: 0-0
  • [10] Μπάσκετ: Α1 Ανδρών
  • [11] Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον ΟΦΗ
  • [12] Ολυμπιακός - Ιωνικός: 2-2
  • [13] Καλλιθέα-Ακράτητος: 2-2
  • [14] Δίχως τέρματα το ματς Αιγάλεω - Πανιώνιος
  • [15] Σημαντική νίκη για την Ξάνθη

    [01] Επίσκεψη Ελλήνων βουλευτών στη Ραμάλα

    2/11/2003 11:19:00 μμ

    Την ανάγκη να κρατηθεί στη ζωή το ειρηνευτικό σχέδιο "οδικός χάρτης" για τη Μέση Ανατολή, με στόχο τη δημιουργία δύο βιώσιμων ειρηνικών κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, υπογράμμισε ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ραμάλα, ως επικεφαλής διακομματικής επιτροπής της Βουλής. ''Εντός των ημέρων'' σχηματίζεται το νέο υπουργικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου, Γιάσερ Αραφάτ, μετά τη συνάντηση που είχε με την ελληνική αντιπροσωπεία. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξήρε τη συμπαράσταση της Ελλάδας και ζήτησε τη στήριξη Αθηνών και Ε.Ε. για τη συνέχιση της ειρηνευτικής προσπάθειας.

    Αραφάτ: Μεγάλη η σπουδαιότητα του ευρωπαϊκού παράγοντα

    Κατά τη συνάντηση, ο κ. Αραφάτ φέρεται να προσδιόρισε ως ημερομηνία σχηματισμού της κυβέρνησης την 5η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ιδιαιτέρως πιθανόν να ηγηθεί της κυβέρνησης ο νυν Πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι, παραμένει ωστόσο προς συζήτηση το ζήτημα της ενοποίησης των σωμάτων ασφαλείας της Παλαιστινιακής αρχής υπο τον νέο υπουργό Εσωτερικών.

    Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της Κυβέρνησης ''έκτακτης ανάγκης'' του Κορέι λήγει στις 4 Νοεμβρίου.

    Ο Κορέι, μάλιστα, κατά την ιδιαίτερη συνάντηση του με τους Έλληνες Βουλευτές, είπε χαριτολογώντας, ότι ο Πρόεδρος Αραφάτ του έχει κλείσει όλες τις οδούς ώστε να μη δραπετεύσει από την πρωθυπουργία.

    Επιπλέον, ο Γιάσερ Αραφάτ τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου του ευρωπαϊκού παράγοντα, καθώς το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό θα ατονήσει λόγω της επερχόμενων Προεδρικών εκλογών, γεγονός, που όπως εκτίμησε, "θα δώσει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό του Ισραήλ να συνεχίσει τα εγκλήματα του".

    Ο 74χρονος ηγέτης της PLO εξιστόρησε -σύμφωνα με πληροφορίες- τις συνέπειες που επιφέρει στον Παλαιστινιακό λαό η ύψωση τειχών, από το Ισραήλ, στα κατεχόμενα, ενώ επισήμανε την ''κατάσχεση'' εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης των Παλαιστινίων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι η Ελλάδα καταδικάζει το τείχος που χωρίζει την περιοχή, ενώ ως μέλος της Ε.Ε. και φίλος του Παλαιστινιακού λαού εργάζεται για την ειρήνη και τη δημιουργία δύο βιώσιμων κρατών, της Παλαιστίνης και του Ισραήλ. Επίσης επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στον ''οδικό χάρτη'' για την επίλυση του προβλήματος.

    Το κλίμα κατά την συνάντηση του Αραφάτ με τους Έλληνες βουλευτές ήταν εγκάρδιο, δηλωτική δε της διάθεσης του Παλαιστίνιου ηγέτη προς τη χώρα μας ήταν η αναφορά του στο όνομα της πατρίδας του που προέρχεται από την Ελλάδα, αλλά και στο τρις ''ευχαριστώ'' που απηύθυνε στον Ελληνικό λαό.

    Την Τρίτη, επαφές με Ισραηλινούς βουλευτές

    Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης τους στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας (Π. Σγουρίδης, Γ.Κίρκος ΠΑΣΟΚ, Π. Τατούλης ΝΔ, Δ. Τσιόγκας-ΚΚΕ, Ι.Στεργίου -ΣΥΝ) επισκέφτηκαν επίσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τον προεδρεύοντα του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου Αμπού Νατζαρ, Παλαιστίνιους βουλευτές-μέλη της ''Κοινότητας των Πολιτών'', καθώς και την ελληνική κοινότητα που εκφράζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''Μακεδονία'' και το Σύλλογο Ελληνίδων Παλαιστίνης.

    Την Τρίτη, οι Έλληνες βουλευτές θα συναντηθούν με εξέχοντες συναδέλφους τους της Ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ) και με τα μέλη της επιτροπής Ελληνοισραηλινής Φιλίας.

    [02] Σεισμός 4,3 βαθμών στη Μεγάλη Πρέσπα

    2/11/2003 8:53:00 μμ

    Μεσαίου μεγέθους σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7:15 το απόγευμα της Κυριακής στη Μεγάλη Πρέσπα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές σε κτίρια της περιοχής.

    [03] Κριτική Κωνσταντόπουλου στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

    2/11/2003 8:51:00 μμ

    Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με έμφαση στη στήριξη της υπαίθρου και των αγροτών, άσκησε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, από τη Μαγνησία, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, κάνοντας λόγο για εξωραϊσμό της πραγματικότητας. "Μετά από οχτώ χρόνια διακυβέρνησης ο κ. Σημίτης εξακολουθεί να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και με την κοινωνία και με την οικονομία. Οι ισχυρές κυβερνήσεις αυτοδύναμης πλειοψηφίας δεν έχουν φτιάξει την ισχυρή οικονομία, όπως αρέσει στον κ. πρωθυπουργό να λέει, όπως επίσης δεν έχουν φτιάξει την πραγματική σύγκλιση", τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    ''Δύσκολη η ζωή για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας''

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, παρά το όσα λέγονται για τη στήριξη της υπαίθρου και τις περιφέρειες, "οι Καποδιστριακοι δήμοι δεν ενισχύονται και οι ανισότητες μεγαλώνουν", προσθέτοντας ότι οι καλλιέργειες μειώνονται και περιορίζεται ο αγροτικός πληθυσμός.

    " Η ζωή είναι δύσκολη για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η ανεργία, η ακρίβεια, η κατάσταση στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πολιτική μεγαλώνουν τις ανισότητες, το αίσθημα αδικίας και την αβεβαιότητα για το σήμερα και το αύριο. Η κυβέρνηση ζει στον κόσμο της και ασχολείται με τον εαυτό της", τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    Επιπλέον, ο ίδιος είπε πως "μετά τη διπλή γλώσσα, μετά το διπλό πρόσωπο, ολοκληρώνεται η κυβερνητική πολιτική και με την διπλή διαχείριση που αποκαλύφθηκε. Μια διαχείριση που δεν εξασφαλίζει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, ούτε προωθεί την πραγματική σύγκλιση. Μια διαχείριση που διογκώνει τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τις στρεβλώσεις και τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας".

    [04] Γ. Σουφλιάς: Αναβάθμιση και όχι κατάργηση ΣΔΟΕ και ΑΣΕΠ

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/11/2003 8:17:00 μμ

    H ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής της νίκης, όχι μόνον δεν θα καταργήσει αλλά, αντιθέτως, σκοπεύει να εκσυγχρονίσει τόσο το ΑΣΕΠ όσο και το ΣΔΟΕ. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στην εκπομπή "7η ημέρα" ο Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Γιώργος Σουφλιάς. Αντίθετα οι έλεγχοι θα ενταθούν, είπε ο κ. Σουφλιάς, και το ΣΔΟΕ θα εκσυγχρονιστεί γιατί θα του παρέχουμε νέες υποδομές και προσωπικό. Ο Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κατάργησης του ΑΣΕΠ γιατί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ως ανεξάρτητη αρχή και τα μέλη του δεν διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Πρόκειται για διαφοροποίηση της αρχικά διατυπωμένης θέσης από τη ΝΔ, η οποία μιλούσε για κατάργηση του ΣΔΟΕ και του ΑΣΕΠ. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη στο πρόγραμμα της ΝΔ, σε ειδικά άρθρα, αναφέρεται πως οι θεσμοί αυτοί δεν θα καταργηθούν, αλλά θα αντικατασταθούν ή θα αναβαθμιστούν.

    [05] Πρόσκληση Πάγκαλου για ένταξη Λαλιώτη στην προεκλογική ''μάχη''

    2/11/2003 8:09:00 μμ

    Στην πρώτη του συνέντευξη ως συντονιστής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, την οποία παραχώρησε στην Κυριακάτικη Αυγή, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, καλεί τον Κώστα Λαλιώτη στη "μάχη" για νίκη του Κινήματος στις εκλογές, τονίζοντας ότι υπάρχει όλος ο χώρος της επικοινωνίας, στον οποίο πάντα διακρινόταν. Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος εμμένει στην ορθότητα της κριτικής που έχει ασκήσει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- πως και η κριτική έχει τις ώρες της, εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων ελήφθησαν αργά, ενώ υποστηρίζει ότι κρίσιμο παράγοντα για το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί το "ξύπνημα" του κυβερνώντος κόμματος. Επιπλέον, εκφράζει την πεποίθηση ότι το κυβερνών κόμμα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

    [06] Υπόθεση Yukos: Συστάσεις στην εισαγγελία από Μεντβέντεφ

    2/11/2003 10:48:00 μμ

    Μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο νέος προσωπάρχης του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάλεσε τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν τη νομική διαδικασία κατά του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα Yukos, να λάβουν υπόψη τον οικονομικό αντίκτυπο των ενεργειών τους, εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της δέσμευσης μεγάλου μέρους των μετοχών της πετρελαϊκής εταιρείας Γιούκος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Sunday Times", ο έλεγχος των μετοχών της εταιρείας Yukos που είχε ο επικεφαλής της Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, μεταβιβάστηκε στον Βρετανό τραπεζίτη Τζέικομπ Ροθτσάιλντ, στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήφθη πριν από τη σύλληψη του Χοντορκόφσκι.

    ''Σε ξένες εταιρείες ανήκουν επισήμως οι τίτλοι''

    Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε επίσης πως ο ίδιος δεν είναι σίγουρος ότι η δέσμευση μεγάλου μεριδίου μετοχών της Yukos, αρκετές ημέρες μετά τη σύλληψη του γενικού διευθυντή της εταιρίας, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, έχει ''νομική αποτελεσματικότητα''.

    ''Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί σε ποιο βαθμό η δέσμευση των μετοχών της Yukos ήταν αποτελεσματική από νομικής απόψεως'', δήλωσε στο κανάλι Rossia, υπενθυμίζοντας ότι επισήμως οι τίτλοι ανήκουν σε υπερπόντιες εταιρίες.

    ''Οι συνάδελφοί μας θα πρέπει να εκτιμήσουν όλες τις οικονομικές συνέπειες των ενεργειών στις οποίες προβαίνουν'', πρόσθεσε.

    Σε Βρετανό ο έλεγχος των μετοχών του Χοντορκόφσκι

    Τα δικαιώματα ψήφου βάσει του μεριδίου των μετοχών της Yukos που ήλεγχε ο Χορντοκόφσκι μεταβιβάστηκαν στον 67χρονο λόρδο Ροθτσάιλντ, βάσει των όρων εμπιστευτικής συμφωνίας που ορίζει ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει, αν ο Χοντορκόφσκι δεν μπορεί πλέον να ενεργεί ως διαχειριστής των μετοχών του, σύμφωνα με την "Sunday Times", η οποία δεν επικαλείται πηγή.

    Ο λόρδος Ροθτσάιλντ, που διευθύνει τη βρετανική πτέρυγα της οικονομικής αυτοκρατορίας της οικογενείας του, ελέγχει εφεξής τα δικαιώματα ψήφου τίτλων της Yukos συνολικής αξίας 8 δις λιρών (11,6 δις ευρώ), καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Εντείνονται οι ανησυχίες για το χειρισμό της υπόθεσης Yukos

    [07] Βουλγαρία: Προβάδισμα της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 11:31:00 μμ

    Το σταθερό προβάδισμα της Αριστεράς στον πολιτικό στίβο της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη χώρα την Κυριακή. Ωστόσο, η Δεξιά διατηρεί τα παραδοσιακά "κάστρα" της, Σόφια και Φιλιππούπολή, όπως και άλλα έξη περιφερειακά κέντρα. Το κυβερνών "Εθνικό Κίνημα Συμεών ο Δεύτερος" (ΕΚΣ) που πήρε στον Α' γύρο των εκλογών περίπου 10% των ψήφων, μπορεί να παρηγορηθεί με το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στη δίχρονη ιστορία του, έβγαλε δήμαρχο στον περιφερειακό διοικητικό κέντρο Ντόμπριτς στη Βορειοανατολική Βουλγαρία. Αυτές είναι οι βασικές εκτιμήσεις των Βούλγαρων παρατηρητών και τα προγνωστικά για τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών, τα οποία στηρίζονται στις παράλληλες καταμετρήσεις των ψήφων (exit pools).

    Σε ήπιο κλίμα

    Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ) και οι συμμαχικές παρατάξεις του εκλέγουν δημάρχους σε 20 από τα 29, συνολικά, διοικητικά κέντρα περιφερειών στη Βουλγαρία και κερδίζουν το 37% από τις θέσεις στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια στη χώρα.

    Με τα στοιχεία αυτά υποστήριξε την θέση του για εκλογική νίκη των αριστερών υποψηφίων ο αντιπρόεδρος του ΒΣΚ Ρούμεν Οβτσάροφ, ο οποίος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επιδιώξει πρόωρες εκλογές επειδή εκτιμά πως "ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση θα ήταν επικίνδυνη και βλαβερή για τη Βουλγαρία παραμονές της ένταξης στο ΝΑΤΟ και ενόψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων προσχώρησης στην ΕΕ".

    Ευχαρίστηση από τη νίκη του μέχρι τώρα δημάρχου Στέφαν Σοφιάνσκι στη Σόφια (55 σε 45 %, σύμφωνα με τα προγνωστικά) έναντι του υποψήφιου της Αριστεράς Στογιάν Αλεξάνδροφ και χάρις στην ενωμένη προσπάθεια της "Ενωσης των Δημοκρατικών Δυνάμεων" (ΕΔΔ) και των υπόλοιπων παρατάξεων του κεντροδεξιού χώρου, εξέφρασαν εκπρόσωποι της βουλγάρικης Δεξιάς.

    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Στανιμίρ Ίλτσεφ υπογράμμισε τη σημασία της εκλογής δημάρχου του ΕΚΣ στο διοικητικό κέντρο Δόμπριτς ως επιβεβαίωση της σταθερής θέσης της παράταξης στο πολιτικό κέντρο της Βουλγαρίας.

    Σε ήπιο κλίμα, χωρίς ουσιαστικές παραβάσεις και επεισόδια διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των εκλογών εδώ, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στη Βουλγαρία

    [08] Τσοχατζόπουλος: Δρόμος ανάπτυξης ο αγροτουρισμός

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 8:35:00 μμ

    "Ο ελληνικός αγροτουρισμός έχει σκοπό να στηρίξει τον αγρότη, ώστε να παράξει αγροτικό τουριστικό προϊόν προσβάσιμο για κάθε τουρίστα και να διευρύνει τη δική του παραγωγική δυνατότητα. Δίνουμε τη δυνατότητα στον Έλληνα αγρότη, μέσα από την πολιτική αγροτουρισμού, να εξελιχθεί σε ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία, που πέραν της διαχείρισης της αγροτικής του παραγωγής, έρχεται να ανακαλύψει μια δεύτερη πηγή εισοδήματος και απασχόλησης". Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας την Κυριακή στην ημερίδα "Αγροτουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη", που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", στο πλαίσιο της 19ης Philoxenia.

    Κλειδί η συνεργασία των φορέων

    "Στην πολιτική που καταθέσαμε, προβλέπεται ένας ιδιαίτερος ρόλος για τον αγροτουρισμό", είπε ο υπουργός και επισήμανε: "Η πολιτική μας για τον αγροτουρισμό πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί, να ξεπεράσουμε το πρώτο αρχικό στάδιο προσέγγισης, που ήταν πολύ θετικό και δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας νέες πρωτοβουλίες που ανέδειξαν το τουριστικό προϊόν. Τώρα όμως χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για τον αγροτουρισμό".

    Σύμφωνα με τον κ.Τσοχατζόπουλο, "οι συνθήκες είναι καθαρές και ευνοϊκές" και αυτό που χρειάζεται είναι "σχέδιο και δουλειά" και το κλειδί βρίσκεται στη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

    Καταλήγοντας, ο υπουργός επανέλαβε τη σημασία ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην οικονομική, όσο και για την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και τόνισε: "Αυτό, όμως, που πάνω από όλα μπορεί να προσφέρει ο αγροτουρισμός, είναι ότι συγκροτεί όρους δυναμικής ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία, το χωριό, το νομό, την περιφέρεια. Δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει συμμετοχή στον πλούτο, στην παραγωγή και στην οικονομία, ουσιαστικά φέρνει τη δημοκρατία στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας".

    [09] Αρης - Ηρακλής: 0-0

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 10:50:00 μμ

    Νευρικό και δυνατό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Καλαμαριάς για την 9η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μεταξύ του Αρη και του Ηρακλή. Κατά την είσοδο των φιλάθλων του Ηρακλή στο γήπεδο της Καλαμαριάς δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά χωρίς ευτυχώς τα επεισόδια να πάρουν μεγάλη έκταση. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν ανέδειξε νικητή, αφού οι δύο ομάδες δημιούργησαν λίγες ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησαν με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα. Οι δύο ομάδες έδειξαν αρκετό άγχος στον αγωνιστικό χώρο και βασικό τους μέλημα ήταν να μην δεχθούν γκολ, παρά να σκοράρουν. Πάντως, ευχαριστημένος, είναι περισσότερο ο Ηρακλής, που απέσπασε τον εκτός έδρας βαθμό της ισοπαλίας.

    Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερο ποιοτικά και οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν.

    Ο Αρης ήταν πιο επιθετικός κι έχασε ευκαιρίες με τους Κυζερίδη (στο 12 δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο 43` γυριστή κεφαλιά που απέκρουσε ο Αμπάρης), Φραντσέσκο (στο 10΄ σουτ που απέκρουσε ο Αμπάρης), Σελάντερ (σουτ στο 15` απέκρουσε πάλι ο τερματοφύλακας του Ηρακλή). Στην επανάληψη το ματς έγινε περισσότερο νευρικό και δυνατό και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με ψηλές μακρινές μπαλιές να μπουν στις αντίπαλες περιοχές.

    Έτσι έχασαν από μία μόνο καλή ευκαιρία για να σκοράρουν. Ο Αρης με τον συνήθη ...ύποπτο Κυζερίδη στο 66`, όταν δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Αμπάρη και ο Ηρακλής στο 76` με κεφαλιά του Μαχλά.

    Διαιτητής: Γιώργος Μποροβήλος

    Κίτρινες κάρτες: Κολτσίδας, Διγκόζης, Σνάουτσερ, Νεμπεγλέρας, Πουρσανίδης.

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Αρης: (Γιώργος Παντζιαράς) Γκίτκος, Μαλλούς (63` Κούσας), Κατσιαρός, Ν. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Καραλιόπουλος, Κυζερίδης, Φραντσέσκος (85` Καζαντζής), Σελάντερ, Διγκόζης (79΄Αβρ. Παπαδόπουλος), Λαζανάς.

    Ηρακλής: (Εγκεν Γκέραρντ) Αμπάρης, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Νατσούρας (46` Χολφάιν), Νεμπεγλέρας, Μουράτι, Πουρσανίδης, Κιάσσος, Ιωάννου, Μίετσελ (77` Κουχάρσκι), Μαχλάς (87` Καπετάνος).

    Βαθμολογία Α' Εθνικής (9η ημέρα)

    1. Ολυμπιακός 22

    2. Παναθηναϊκός 20

    3. ΠΑΟΚ 17

    . Αιγάλεω 17

    5. ΑΕΚ 15

    6. Πανιώνιος 14

    7. Χαλκηδόνα 13

    . ΟΦΗ 13

    9. Ηρακλής 10

    10.Πανηλειακός 9

    . Ξάνθη 9

    . Αρης 9

    13.Προοδευτική 7

    . Καλλιθέα 7

    15.Ακράτητος 6

    16.Ιωνικός 5

    [10] Μπάσκετ: Α1 Ανδρών

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 10:45:00 μμ

    Στο άδειο από φιλάθλους κλειστό των Ανω Λιοσίων, η ΑΕΚ εξέτισε την ποινή αποκλεισμού της έδρας της για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και παράλληλα πέτυχε την 5η νίκη της, αφού απόψε επικράτησε με 88-77 του Ηλυσιακού. Νικηφόρα πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Πάτρα, κερδίζοντας 80-72 τον τοπικό Απόλλωνα, σε παιχνίδι για την 6η ημέρα της Α1 μπάσκετ. Οι "πράσινοι" πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε παιχνίδια και παραμένουν κοντά στην κορυφή, ενώ το αχαϊκό συγκρότημα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη.

    ΑΕΚ-Ηλυσιακός: 88-77

    Ο Νίκος Χατζής (19π.) ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά την πλέον κατάλληλη στιγμή, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Γιάννη Μπουρούση (15π.). Μία ακόμη φορά, ο Χόρας Τζένκινς αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Ένωσης (25π.). Οκτώ λεπτά αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Σέρβος σέντερ, Μπλάκουτα Σέκουλιτς στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

    Τα δεκάλεπτα: 25-20, 42-37, 65-56, 88-77.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 11, Νικολαϊδης, Ζήσης 2, Ταπούτος 10, Μισσιακός, Χατζής 19, Τζένκινς 25, Γλυνιαδάκης 2, Αντιτς 4, Σέκουλιτς, Μπουρούσης 15

    ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Ντιν 26, Μπούκι 1, Μακρής 3, Κακιούζης, Ογιεντέζι 10, Αγγελόπουλος 9, Τσουκ 4, Περπέρογλου 9, Μασκολίουνας 9, Πέτρουλας, Κούρος 6

    Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός: 72-80

    Οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και πήραν νωρίς μια διαφορά που έφτασε ακόμα και τους έντεκα πόντους. "Κλειδί" για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς η ευχέρεια στο σκοράρισμα από την περιφέρεια, με τους Χατζηβρέττα και ΜακΝτόναλντ να... σέρνουν το χορό. Όμως, λίγο μετά το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Πατρινοί βρήκαν λύσεις εκτός του Τζόουνς, που ως τότε πάλευε μόνος του στην επίθεση.

    Τα δεκάλεπτα: 16-26, 36-41, 51-58, 72-80

    Διαιτητές: Τανατζής-Μαχαιριανάκης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Μπάρλος 3, Αργυρόπουλος, Γεωργαλής 8, Κικίλιας, Μοσχοβίτης, Τόμας 23, Τζόουνς 20, Κουζμάνοβιτς 2, Μαρμαρινός 2, Βάρντα 12

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 9, Καλαϊτζής, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 16, Μπατίστ 21, Χατζηβρέττας 10, Μίντλετον 2, Τσαρτσαρής 2, ΜακΝτόναλντ 20, Σάκοτα.

    Βαθμολογία Α1 Ανδρών

    Με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ============ Β. ΑΓ. ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ ΑΕΚ 11 6 5-1 4-0 1-1 488-445 Μαρούσι 10 5 5-0 2-0 3-0 426-343 ΠΑΟΚ 10 6 4-2 2-1 2-1 498-467 Περιστέρι 9 6 3-3 2-1 1-2 399-409 Ηρακλής 9 6 3-3 3-0 0-3 481-479 Παναθηναϊκός 9 5 4-1 2-0 2-1 370-334 Ιωνικός ΝΦ 9 6 3-3 2-1 1-2 464-486 Ολυμπιακός 9 6 3-3 2-1 1-2 421-433 Μακεδονικός 8 6 2-4 1-1 1-3 392-415 Ηράκλειο 8 6 2-4 2-2 0-2 438-472 Πανιώνιος 8 6 2-4 1-2 1-2 452-445 Αρης 8 6 2-4 2-1 0-3 478-484 Ηλυσιακός 8 6 2-4 2-1 0-3 413-472 Απόλλων Πατρ. 7 6 1-5 1-2 0-3 444-480

    [11] Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον ΟΦΗ

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 8:50:00 μμ

    Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Α΄ Εθνική πήρε απόψε ο ΟΦΗ, που επικράτησε στο γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" 1-0 της Προοδευτικής, σε παιχνίδι για την 9η ημέρα. Ο ΟΦΗ πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του αγώνα, δεν μπόρεσε όμως να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ένα σουτ του Κώτσιου στο 10΄ (πέρασε άουτ), μια απόκρουση του Τζενάμο σε σουτ του Νεοφύτου στο 14΄ και μια ατομική προσπάθεια του Σοάρες στο 42΄ που ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει το πρώτο μέρος. Οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι στο 44΄, σε μαρκάρισμα στο Νεοφύτου μέσα στην περιοχή από τον Αντωνόπουλο, όμως ο Φινοκαλιώτης δεν... συγκινήθηκε και μάλιστα έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κύπριο επιθετικό.

    Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, όμως αυτή τη φορά ο ΟΦΗ κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Ήταν το 70ο λεπτό, όταν ο Δερμιτζάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τζενάμο έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο Σοάρες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ανοίγοντας το σκορ.

    Το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου (που λόγω τιμωρίας είδε το ματς από την εξέδρα, ενώ χρέη τεχνικού εκτελούσε ο βοηθός του, Αλέκος Λιθόπουλος) δεν κατάφερε να αντιδράσει. Αντίθετα, αφού οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν, οι Κρητικοί είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, με σπουδαιότερη ένα σουτ του Σοάρες στο 83΄ στο δοκάρι.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Σολίς, Νεοφύτου, Μάγγος, Σιδηρόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κώτσιος, Αδάμος, Κουνενάκης, Μπελεβώνης, Κουτσουρές (68΄ Ντεγιάνοφ), Ρουμπάκης (62΄ Δερμιτζάκης), Σολίς, Σοάρες, Μπικόφσκι, Νεοφύτου (77΄ Δέντσας)

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Τζενάμο, Καρανικόλας, Πουλόπουλος, Ανδράλας, Αντωνόπουλος, Μάγγος, Σιδηρόπουλος, Τσαγκαβέλης (60΄ Σαμαράς), Ρας, Ζαϊμι, Κουμεντάκος (90΄ Συγγελάκης)

    [12] Ολυμπιακός - Ιωνικός: 2-2

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 8:45:00 μμ

    Η παλικαριά των παικτών του Ιωνικού και το "συνονθύλευμα" που παρουσίασε στον αμυντικό τομέα ο Ολυμπιακός, στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, ήταν τα συστατικά για την ισοπαλία 2-2 που παραχώρησαν οι πρωταθλητές στον Ιωνικό. Με δεδομένη την χθεσινή "γκέλα" του Παναθηναϊκού, όλοι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αφήσει χαμένη την ευκαιρία, έστω και εάν την Τετάρτη παίζει τις ελπίδες του για καλύτερη συνέχεια στην Ευρώπη, υποδεχόμενος την Γαλατασαράι. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Προτάσοφ έκανε τις αναγκαίες αλλαγές στην 11αδα, οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα 2-0 πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά με τέρματα του Τζιοβάνι.

    Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Τζιοβάνι με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές. Ακολούθησαν δύο καλές φάσεις για τον Ολυμπιακό, αλλά τα σουτ των Πάντου (11`) και Μαυρογενίδη (18`) έστειλαν την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 20ο λεπτό οι παίκτες του Προτάσοφ έκαναν πιο εύκολο το έργο τους, καθώς ο Καφές βρήκε έξυπνα τον Τζιοβάνι μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος άσος δεν δυσκολεύθηκε να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ, διαμορφώνοντας το 2-0.

    Και ενώ ο Ολυμπιακός έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο Ιωνικός μείωσε όταν σε μία φάση στο 42` ο Λετιέρι έκλεψε την μπάλα από τον Αντζα και πλάσαρε ιδανικά τον Μπούτσεκ.

    Ο Σλοβάκος "πλήρωσε" αυτό το γκολ, αλλά και γενικότερα την "ελαφρά" παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, αφού ο Προτάσοφ τον αντικατέστησε στην ανάπαυλα με τον Κατεργιαννάκη. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και ο Μαυρογενίδης έχασε ένα γκολ απ΄ αυτά που δεν χάνονται, όταν στο 53` βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

    Τρία λεπτά αργότερα, ο Προτάσοφ προσπάθησε να βρει λύση στην "αφλογιστία" ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Γκώνια και Καστίγιο, οι οποίοι πήραν την θέση των Στολτίδη και Νινιάδη.

    Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και να σκέπτεται το παιχνίδι της Τετάρτης. Από την πλευρά του, ο Ιωνικός προσπάθησε όσο μπορούσε για να δημιουργήσει κάποια καλή φάση και τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 τα κατάφερε.

    Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν τραγική, γεγονός που διαπίστωσε ο Βαγγέλης Βλάχος και μετέφερε στους παίκτες του. Έτσι, σε μία φάση που δεν "μύριζε" γκολ, ο Λετιέρι έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Φρούσσος... ανενόχλητος διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 2-2.

    Ο Αθηναίος διαιτητής Γερμανάκος, έβγαλε άνετα το παιχνίδι, ενώ "κιτρίνισε" τους Καφέ, Κονέ, Αντζα και Γκούτμαν.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτσεκ (46` Κατεργιαννάκης), Πάντος, Ανατολάκης, Αντζας, Βενετίδης, Καφές, Στολτίδης (56` Γκώνιας), Μαυρογενίδης, Νινιάδης (56` Καστίγιο), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Φερεκίδης, Ξανθόπουλος, Φερέιρα, Βουρεξάκης (71` Γκούτμαν), Μάντζιος, Τσιμπλίδης (77` Σιμόνε), Μακόρ, Κονέ, Λετιέρι, Μαρκομιχάλης (30` Φρούσσος).

    [13] Καλλιθέα-Ακράτητος: 2-2

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 8:17:00 μμ

    Χωρίς νικητή έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι που έγινε στην Καλλιθέα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ακράτητο, καθώς οι "γαλάζιοι" παραχώρησαν ισοπαλία 2-2. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Τάτσης με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Σκαρμούτσο σε πλεονεκτική θέση και ο άσσος της Καλλιθέας πρόλαβε τον Γεωργίου που έκανε έξοδο και άνοιξε το σκορ. Στο 6` ο Λίνκαρ έστειλε την μπάλα άουτ σε εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 16` οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, αλλά το πλασέ του Γκέκα βρήκε το δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέκας πάσαρε στον Κυριάκο που δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

    Ο Ακράτητος κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 26ο λεπτό έφτασε την ισοφάριση με απευθείας φάουλ του Μιλόγεβιτς, ενώ λίγο αργότερα οι παίκτες της Καλλιθέας έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Σκαρμούτσο (32`) και Γκέκα (35`).

    Στην επανάληψη, η Καλλιθέα πίεσε τον Ακράτητο, όμως οι παίκτες του Ντουμιτρίου άντεξαν και κράτησαν σχετικά εύκολα τους "γαλάζιους" μακριά από την περιοχή του Γεωργίου. Και σαν να μην έφτανε η "φλύαρη" υπεροχή για τους γηπεδούχος, ο Ζιάκας στην αντεπίθεση που έκανε ο Ακράτητος στο 70ο λεπτό διπλασίασε τα γκολ για την ομάδα των Ανω Λιοσίων. Το γκολ αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Καλλιθέας, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση.

    Ετσι, στο 78ο λεπτό ο Τάτσης με κοντινή κεφαλιά μέσα από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στο 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

    Ο Τακίδης "κιτρίνισε" τους Τάτση, Πέτκοβιτς και Δαμίγο.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Μπασκάκης (46` Πέτκοβιτς), Γόγολος (74` Σάριτς), Κουλακιώτης, Τάτσης, Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Γκέκας, Σκαρμούτσος, Νταμπρόφσκι.

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Γεωργίου, Στέχαρνικ, Δαμίγος, Ζιάκκας, Γκίτσης, Ηλιόπουλος (70` Ιορδανίδης), Ραζανάουσκας (26` λ.τρ. Στεφανίδης), Μπλέτσας, Λίνκαρ, Τελκίνσκι, Μιλόγεβιτς (80` Σκούφαλης).

    [14] Δίχως τέρματα το ματς Αιγάλεω - Πανιώνιος

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 8:15:00 μμ

    Απαντες ικανοποιημένοι έφυγαν σήμερα από το γήπεδο του Αιγάλεω, όπου "Σίτι" και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ. Στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν κάτι αξιόλογο, καθώς περιόρισαν τις προσπάθειες τους στο πως θα διαφυλάξουν το "μηδέν". Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν ελάχιστες καλές φάσεις με κορυφαία αυτήν του 21ου λεπτού, όταν ο Μαγέφσκι εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Σιντιμπέ.

    Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν φάνηκε διατεθειμένη να ρισκάρει.

    Ο Πανιώνιος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όμως το ανάποδο "ψαλίδι" που επιχείρησε ο Λιολίδης στο 53` βρήκε την ρίζα του αριστερού δοκαριού. Οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 68` όταν ο Παπουτσής με σουτ πάνω στην κίνηση, έδωσε την δυνατότητα στον Ντρόμπνι να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

    Ο Πανιώνιος έχασε μία καλή ευκαιρία αλλά ο Τζιωρτζιόπουλος στο 87` έκανε μία σέντρα σουτ χωρίς αποτέλεσμα.

    Ο Θεσσαλονικέας, Κύρος Βασσάρας παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Γιαννόπουλο, Εντουσέι, Λιολίδη, Φωτάκη και Αγρίτη.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Ουάνγκα, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Χλωρός (60` Μπάρκογλου), Αγρίτης, Νικολόπουλος.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζιωρτζόπουλος, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Σμίλιανιτς, Κόντης, Τζιουλιάνο, Μαγέφκσι, Ραγκουέλ, Λιολίδης (82` Μάντζιος), Κλίμεκ.

    [15] Σημαντική νίκη για την Ξάνθη

    Πηγή: ΑΠΕ 2/11/2003 8:15:00 μμ

    Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Ξάνθη, καθώς σε αγώνα για την 9η ημέρα της Α` εθνικής, επικράτησε του Πανηλειακού με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας όπως συνήθως με το γνωστό σύστημα των αντεπιθέσεων, απείλησαν την Ξάνθη στο δεύτερο λεπτό, όταν ο Μαρκορά εκμεταλλεύθηκε λάθος συνενόηση των αμυντικών και βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκραντέλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της στα καρέ του Λιούρδη, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ευτύχησε να προηγηθεί. Ήταν το 20ο λεπτό όταν ο Πέρεζ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Πανηλειακού, όπου ο Μπούτισα με κοντινή προβολή, άνοιξε το σκορ.

    Η αντίδραση των "ερυθρόλευκων" ήταν άμεση, και ενώ το δυνατό σουτ του Σωτήρχου στο 26` απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκραντέλ, στο 31` ο Ταραλίδης με έναν "κεραυνό" από τα 30 μέτρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της ακριτικής πόλης, στάθηκαν τυχεροί, καθώς οι δύο ομάδες δεν περιορίσθηκαν στην ισοπαλία και κυνήγησαν το γκολ.

    Πιο τυχερή η γηπεδούχος ομάδα, που δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου πήρε το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Μπαϊκαρά. Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 54`, αλλά το σουτ του Νικολαϊδη κατέληξε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία, όταν στο 66` ο Θωμαϊδης δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Γκραντέλ, που απομάκρυνε τον κίνδυνο.

    Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι, αφού η Ξάνθη κατάφερε να αντέξει στην φλύαρη πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Πανηλειακού.

    Καλός σε γενικές γραμμές ο διαιτητής Τεροβίτσας που παρατήρησε τους Μαρκορά, Μπούτισα, Θωμαϊδη, Ταραλίδη, Πέρεζ, Βύντρα

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΞΑΝΘΗ: Γκραντέλ, Ζαπρόπουλος, Μεσέρδης, Μπούτισα, Ζωγραφάκης (68` Τοροσίδης), Καρακατσάν, Πέρεζ, Καζάκης (73` Βασιλειάδης), Καλλιμάνης, Μπαϊκαρά (90΄+ Κέτλουν) , Νικολαϊδης.

    ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Λιούρδης, Σωτήρχος, Αρβανίτης (72` Παπαδόπουλος), Μάρης (61` Σπυρόπουλος), Δερμιτζόγλου (52` Κοταρέλας), Θωμαϊδης, Βύντρα, Ταραλίδης, Τσιώλης, Μαρκορά, Τασίδης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 November 2003 - 21:54:55 UTC