Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Καραμανλή στην Κρήτη
  • [02] Τέλος ''ομηρίας'' στο αεροδρόμιο της Μανίλα
  • [03] Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σ. Αραβία
  • [04] Συνελήφθη στέλεχος της Τζιχάντ
  • [05] Λύση η κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

    [01] Περιοδεία Καραμανλή στην Κρήτη

    7/11/2003 11:19:00 μμ

    Έφθασε το απόγευμα στο Ρέθυμνο ο Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Κρήτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με το Νομάρχη και το Δήμαρχο καθώς και με το Μητροπολίτη Ρεθύμνου ενώ μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων της πόλης, κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη, ώστε να παταχθεί η διαφθορά. Το Σάββατο, θα επισκεφθεί τη Μονή Αρκαδίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο νομό Χανίων.

    Επαφές στο Ρέθυμνο

    Πρόσκληση για τη συγκρότηση πλειοψηφικού ρεύματος απηύθυνε την Παρασκευή, από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων.

    "Απόφαση μας είναι να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά. Δεν κάνουμε ούτε τους παντογνώστες ούτε τους από μηχανής σωτήρες. Ακούμε όμως και μετρούμε στα σοβαρά'' είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο των Χανίων υποδέχθηκαν τον Κώστα Καραμανλή, οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής Κωστής Χατζηδάκης, και τοπικά κομματικά στελέχη.

    Στο Ρέθυμνο, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δημήτρη Αρχοντακη πού του χάρισε ένα πιστό αντίγραφο αρχαίου αγγείου, το νομάρχη Γιώργο Παπαδάκη πού του δώρισε μια γκραβούρα της πόλης του Ρεθύμνου, και τον μητροπολίτη Ρεθύμνου-Αυλοποτάμου, Aνθιμο.

    Ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, παρέδωσαν στον αρχηγό της ΝΔ, υπομνήματα, με τα οποία του ζητούν να παρέμβει, ώστε να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στο Ρέθυμνο.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύει, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ανοιχτή συγκέντρωση στη Σούδα το Σάββατο

    Ο Κώστας Καραμανλής θα πάρει μέρος το Σάββατο, στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ενώ θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές στο δήμο Μουσούρων (Λάκκοι).

    Το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τις παραγωγικές τάξεις στο επιμελητήριο Χανίων ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Σούδας.

    [02] Τέλος ''ομηρίας'' στο αεροδρόμιο της Μανίλα

    7/11/2003 10:54:00 μμ

    Δυο νεκροί, είναι ο τελικός απολογισμός της αναταραχής που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μανίλα. Ο Πανφίλο Βιλαρουέλ, πρώην πιλότος και επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, κατέλαβε με την απειλή των όπλων, μαζί με άλλους δώδεκα οπλισμένους άνδρες, τον πύργο ελέγχου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφθορά που πλήττει, όπως είπε, τη χώρα.

    Ήθελε να χτυπήσει τη διαφθορά!

    Η αστυνομία των Φιλιππίνων, σε μία μεγάλη και καλά συντονισμένη επιχείρηση, έδωσε τέλος στο συμβάν, ανοίγοντας πυρ εναντίον του Βιλαρουέλ αλλά και των υπολοίπων ανδρών που είχαν εισβάλει στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.

    Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βιλαρουέλ, είχε δηλώσει ότι με την κίνηση του αυτή, αντιπροσωπεύει τους εκατομμύρια συμπολίτες του που φοβούνται να μιλήσουν για τη διαφθορά που υπάρχει στη χώρα του.

    Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο ίδιος και ακόμα ένας σύντροφος του.

    [03] Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σ. Αραβία

    7/11/2003 10:24:00 μμ

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όλες οι διπλωματικές αποστολές στις ΗΠΑ, καθώς εκφράζονται φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, αποφασίστηκε να διακόψουν τις εργασίες τους για το κοινό η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ αλλά και τα προξενεία στο Νταχράν και τη Τζέντα, μέχρι και τη Δευτέρα.

    Αξιόπιστες πληροφορίες

    Αξιωματούχος του State Department δήλωσε στο CNN ότι οι πληροφορίες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, κρίθηκαν αξιόπιστες καθώς οι τρομοκράτες φέρεται να πέρασαν από το στάδιο σχεδιασμού στο στάδιο της υλοποίησης των ενεργειών τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο και η Κυριακή είναι εργάσιμες μέρες στη Σαουδική Αραβία.

    Τις μέρες που θα μείνουν κλειστά η πρεσβεία και τα προξενεία θα γίνουν έλεγχοι στα συστήματα ασφαλείας.

    Πηγή: CNN

    [04] Συνελήφθη στέλεχος της Τζιχάντ

    7/11/2003 8:02:00 μμ

    Ο 36χρονος Αμτζάντ Αλ Ουμπέιντι, στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ, συνελήφθη στη Δυτική Όχθη, από τον ισραηλινό στρατό στην Τζενίν. Ο Ουμπέιντι θεωρείται υπεύθυνος για την επίθεση αυτοκτονίας στις 4 Οκτωβρίου σε εστιατόριο της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνια καμικάζι.

    Σκοτώθηκε Παλαιστίνιος στη Μπαλάτα

    Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων της Μπαλάτα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

    Νεκρός είναι ο 23χρονος Μοχάμαντ Αλ Χάσας, μέλος της ένοπλης οργάνωσης "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα", που συνδέεται με τη Φάταχ. Ο Χάσας τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα που δέχτηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στην είσοδο του καταυλισμού.

    [05] Λύση η κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

    7/11/2003 8:44:00 μμ

    Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η συνταγή φαρμάκων με βάση την κάνναβη, για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, εξετάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, με αφορμή μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Σύμφωνα με αυτή, η κάνναβη ανακουφίζει από τους επώδυνους σπασμούς ενώ είναι σε θέση να βελτιώσει σημαντικά και την κινητικότητα τους.

    Βελτίωση κινητικότητας

    Η έρευνα που έγινε σε 657 ασθενείς χρηματοδοτήθηκε από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο.

    Τα αποτελέσματα της έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που εδώ καιρό υποστήριζαν οι ίδιοι οι ασθενείς, ότι δηλαδή η χρήση κάνναβης, τους βοηθούσε να αντιμετωπίσουν ορισμένα συμπτώματα της ασθένειας, όπως επώδυνους σπασμούς, δυσκολία στην κίνηση, όπως προβλήματα στο περπάτημα, τρέμουλο και δυσκαμψία μυών.

    Η χρήση κάνναβης, απαγορεύεται από τη βρετανική νομοθεσία.

    Πολλοί πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, αναγκάζονται, να παραβιάσουν το νόμο και να την προμηθευτούν προκειμένου να βρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της ασθένειας.

    Πηγή: BBC


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 November 2003 - 21:56:16 UTC