Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή
  • [02] Δωδεκάμηνη θητεία σε όλα τα σώματα
  • [03] Κλειστό για τα αυτοκίνητα το κέντρο την Κυριακή
  • [04] Νέες διαδηλώσεις στην Γεωργία
  • [05] Τέλος συναγερμού στα ταχυδρομεία της Ουάσινγκτον
  • [06] Ισόπαλοι Προοδευτική και Καλλιθέα
  • [07] Βραβεία πολυμέσων Mobius

    [01] Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

    8/11/2003 8:51:00 μμ

    Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή, με θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας oι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν και τα 8 μποφόρ με τάσεις ενίσχυσης, ενώ από την Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ήδη από σήμερα ο υδράργυρος έφθασε 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν στη Φλώρινα, 3 στα Ιωάννινα και 4 σε Λάρισα, Σέρρες και Κοζάνη.

    [02] Δωδεκάμηνη θητεία σε όλα τα σώματα

    8/11/2003 9:43:00 μμ

    Θητεία δώδεκα μηνών για όλους τους στρατεύσιμους και των τριών σωμάτων, η οποία θα ισχύσει απο τις αρχές του 2004, προαναγγέλει στο Έθνος της Κυριακής, με συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου. Να σημειωθεί ότι το δωδεκάμηνο ισχύει ήδη, για το στρατό ξήρας, ενώ για τους στρατευμένους στην αεροπορία η θητεία είναι 14 μήνες και στο ναυτικό 15 μήνες.

    [03] Κλειστό για τα αυτοκίνητα το κέντρο την Κυριακή

    8/11/2003 9:03:00 μμ

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή, όσοι οδηγοί κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θα παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι από τις 10 το πρωί, έως τη μία και μισή το μεσημέρι, λόγω της διεξαγωγής του Ποδηλατικού Γύρου, που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Την εκκίνηση θα δώσει η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, από το άγαλμα του Δισκοβόλου και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Πατησίων, Αιόλου, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Αμαλίας και θα τερματίσουν στο Ζάππειο.

    [04] Νέες διαδηλώσεις στην Γεωργία

    8/11/2003 8:13:00 μμ

    Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γεωργία, όπου χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, ζήτησαν το Σάββατο σε νέα διαδήλωση την παραίτηση του προέδρου Σεβαρντνάντζε και την ακύρωση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών. Η εκλογική επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, τα τελικά αποτελέσματα, αλλά μετά από νέα ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν έπειτα από δύο εβδομάδες.

    Ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι ΗΠΑ ζήτησαν από την εκλογική επιτροπή να επισπεύσει την καταμέτρηση ,επικαλούμενοι ανησυχίες για νοθεία. Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι το κόμμα «Για μία Νέα Γεωργία», που πρόσκειται στον πρόεδρο είναι δεύτερο, πίσω από αυτό της «Ένωσης για Αναγέννηση» της αντιπολίτευσης.

    Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν το 2005 και τα αποτελέσματα των βουλευτικών, ενδέχεται να εμπεριέχουν τις πρώτες ενδείξεις για τον διάδοχο του Σεβαρντνάντζε, ο οποίος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία.

    [05] Τέλος συναγερμού στα ταχυδρομεία της Ουάσινγκτον

    8/11/2003 7:54:00 μμ

    Κανονικά λειτούργησαν το Σάββατο, τα ταχυδρομεία στην περιοχή της Ουάσινγκτον, μετά το προληπτικό κλείσιμο έντεκα ταχυδρομικών γραφείων την Πέμπτη, όταν αισθητήρας εντόπισε σπόρια άνθρακα στην υπηρεσία διακίνησης της στρατιωτικής αλληλογραφίας. Χθες Παρασκευή αξιωματούχοι ακύρωσαν τον συναγερμό που αποδείχθηκε λάθος, καθώς μετά από μία σειρά δοκιμών που έγιναν δεν βρέθηκαν ίχνη σπορίων άνθρακα. Επιστολές με σπόρια άνθρακα στο εσωτερικό προκάλεσαν τον θάνατο πέντε ανθρώπων και διάφορα συμπτώματα σε 17 άλλα άτομα στις ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια.Η Υπηρεσία Ταχυδρομίων τοποθέτησε αυτόματους βιολογικούς αισθητήρες και έθεσε σε εφαρμογή νέα προληπτικά μέτρα μετά τα περιστατικά εκείνα,για τα οποία οι υπεύθυνοι δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

    [06] Ισόπαλοι Προοδευτική και Καλλιθέα

    8/11/2003 9:56:00 μμ

    Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, Προοδευτική και Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1, στο γήπεδο της Νίκαιας. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα "δεσμεύει" και πάλι τις δύο ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς θα συνεχίσουν να ισοβαθμούν με οκτώ βαθμούς στη 13η θέση.

    Η έναρξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γρήγορο τέρμα που θα τους έδινε τόσο την υπεροχή στον αγώνα, όσο και τον εφοδιασμό με περίσσια ψυχολογία για τη συνέχεια της αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα 11 λεπτών και οι δύο ομάδες έφτασαν με αξιώσεις στην επίτευξη ενός τέρματος.

    Μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα η γηπεδούχος Προοδευτική απείλησε για πρώτη φορά την Καλλιθέα, καθώς ο Βιλανάκης με μακρινό σουτ οδήγησε τον Στάουτσε στην πρώτη του εκτίναξη. Ωστόσο, η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό πλάγιο δοκάρι της φιλοξενούμενης.

    Η συνέχεια βρήκε την Καλλιθέα να ανακτά την κυριαρχία του αγώνα, καθώς πρώτα στο 14' και εν συνεχεία στο 25' παραλίγο να παραβιάσει το τέρμα του Καλαμάκη. Η πρώτη φάση είχε πρωταγωνιστή τον Γόγολο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, από κόρνερ του Πέτκοβιτς, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στη δεύτερη ο Γκέκας αστόχησε από πολύ καλή θέση.

    Στο 42', μετά από διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες, η Καλλιθέα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τάτσης σέντραρε από τα αριστερά και ο Σκαρμούτσος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο ημίχρονο η Προοδευτική, η οποία βρέθηκε από το 42ο λεπτό να χάνει με 1-0, ανέβασε "στροφές" και με διαδοχικές αντεπιθέσεις κατάφερε στο 78', με κεφαλιά του Ανδράλα, να ισοφαρίσει.

    Ωστόσο η φάση στην οποία επετεύχθη το γκολ συνοδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες του Στάουτσε, καθώς ο τερματοφύλακας ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα. Το μόνο που κέρδισε πάντως ήταν μία δεύτερη κίτρινη κάρτα, που "μεταφράστηκε" σε κόκκινη και αποβολή.

    Στα υπόλοιπα 18 (12' +6' οι καθυστερήσεις) λεπτά του αγώνα, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλό της, παραμένοντας στο τελικό 1-1.

    Κίτρινες: Καλαμάκης, Αγγελόπουλος, Ζαΐμι, Νταγκουνάκης, Στάουτσε (2), Γκεοργκίεφ, Γόγολος.

    Κόκκινη: Στάουτσε

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Καλαμάκης, Καρανικόλας, Πουλόπουλος, Ανδράλας, Αγγελόπουλος, Βιλανάκης, Αντωνόπουλος (45' Νταγκουνάκης), Μάγγος (58' Γουλέτας), Σιδηρόπουλος, Ρας (75' Κουμεντάκος), Ζαΐμι

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Νταμπρόφσκι, Γόγολος, Κουλακιώτης, Τάτσης, Κυργιάκος, Πέτκοβιτς (80' Σουλογάνης), Ντραγκίσεβιτς, Σκαρμούτσος (65' Σάριτς), Γκέκας (87' Σαββίδης).

    [07] Βραβεία πολυμέσων Mobius

    8/11/2003 10:39:00 μμ

    Οι καλύτερες ψηφιακές δημιουργίες στους τομείς του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και της Μυθοπλασίας, βραβεύτηκαν το Σάββατο στον Πολυχώρο Αθηναΐς, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Βραβείων Πολυμέσων Mobius, που φέτος έγιναν στην Αθήνα, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.Το βραβείο πολιτισμού, πήρε το Ελληνικό Ακρόπολις, Τ΄Ανθη Της Πέτρας.Το βραβείο μυθοπλασίας, το Φιλανδικό Rolli and the spirit of the forest.Το βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το Γαλλικό Παρίσι Αρχαία Πόλη.Το βραβείο εκπαίδευσης το Γαλλικό Κατανοώντας Την Τηλεόραση. Το ειδικό βραβείο, το Φιλανδικό, Αnimaatiokone, ενώ το μεγάλο βραβείο πήρε το Κινεζικό Τai-Chi.

    Η επιλογή και βράβευση των έργων έγινε με βάση την ποικιλία των στόχων, των μέσων των θεμάτων και των αναδυόμενων συνθηκών παραγωγής, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από την ελεύθερη σκέψη των δημιουργών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 November 2003 - 21:54:26 UTC