Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση Ρέππα για τις συντάξεις
  • [02] Ο Γολγοθάς του Τόνι Μπλερ Ωρα κρίσης για τον Τόνι Μπλερ
  • [03] Κινδυνεύουν οι εκλογές στο Ιράν
  • [04] Για τη σύλληψη τρομοκρατών Δύο νεκροί στο Μαρόκο κατά τη διάρκεια
  • [05] Εκτιμά ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας "Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές
  • [06] Επίθεση στο αμερικανικό αρχηγείο στη Βαγδάτη
  • [07] Παρελθόν για την ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς
  • [08] Δεκαοκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια Κατέρρευσε 12όροφο κτήριο στο Κάιρο

    [01] Οικονομία

    Πρόταση Ρέππα για τις συντάξεις

    (26/1/2004 8:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την πρότασή του για το ύψος των αυξήσεων που θα καταβληθούν στις συντάξεις αναδρομικά από 1.1.2004 , απέστειλε σήμερα στον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, ο Υπουργός Εργασίας. Οι αυξήσεις να κυμανθούν από 3% έως 5%, προτείνει ο κ. Ρέππας. Συγκεκριμένα εισηγείται οι συντάξεις κύριας και επικουρικής ασφάλισης του ΙΚΑ, του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, του ΟΑΠ-ΔΕΗ, του ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ και του ΤΑΠ-ΟΤΕ για ποσό έως 500 ευρώ να αυξηθούν κατά 5% και από 501 έως 1.000 ευρώ η αύξηση να είναι της τάξης του 3%. Οι συντάξεις πρόνοιας που χορηγεί ο ΟΓΑ αυξάνονται από 170 σε 200 ευρώ το μήνα, ενώ κατά 30 ευρώ αυξάνεται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) και διαμορφώνεται σε 140 ευρώ. Ακόμη, ο ι συντάξεις των αυτοαπασχολούμενων όπως του ΤΕΒΕ κ.λ.π, τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν κατά 5%. Στο μεταξύ, την απόφαση που ορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης του φοιτητικού επιδόματος των 1000 ευρώ υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και θα εισπράττεται αυθημερόν με την υποβολή των δικαιολογητικών.

    Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, τα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων μπορούν να χορηγήσουν αυξήσεις έως 5% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και την οικονομική δυνατότητα του κάθε φορέα.

    Οι αυξήσεις των εφάπαξ προτείνεται επίσης να κινούνται μέχρι 5%.

    Επίσης, ο κ. Ρέππας, εισηγείται οι αυξήσεις για τους υπόλοιπους φορείς ασφάλισης να κινούνται στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής και να διαμορφώνονται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ταμείου.

    Ο Υπουργός Εργασίας, προτείνει να μην υπόκεινται στους περιορισμούς της εισοδηματικής πολιτικής οι παροχές ασθενείας των ασφαλιστικών οργανισμών.

    [02] Διεθνή

    Ο Γολγοθάς του Τόνι Μπλερ Ωρα κρίσης για τον Τόνι Μπλερ

    (26/1/2004 9:38:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δύσκολες ώρες, περνά στην Downing Street ο Τόνι Μπλερ. Πονοκέφαλο στον Βρετανό πρωθυπουργό, δημιουργούν από τη μια ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την Παιδεία, με το οποίο προτείνεται η αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και από την άλλη η υπόθεση θανάτου του Ντέιβιντ Κέλι. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Λόρδος Χάτον θα ανακοινώσει την Τετάρτη το μεσημέρι τα αποτελέσματα της έκθεσης του για τις συνθήκες θανάτου του ειδικού σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής και ακολούθως ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση.

    "Ο Μπλερ κοιτά κατάματα την άβυσσο"

    Χαρακτηριστικός και αποκαλυπτικός των πολιτικών εξελίξεων είναι και ο σημερινός τίτλος της βρετανικής Guardian " Ο Μπλερ κοιτά κατάματα την άβυσσο".

    Όπως γράφει στο άρθρο του ο Πάτρικ Γίντουρ, ο Βρετανός πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να σώσει τη θέση του , πρόκειται να κάνει νέες υποχωρήσεις στους βουλευτές του , σχετικά με το νομοσχέδιο για τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια.

    Όσον αφορά στην υπόθεση Κέλι, ο Λόρδος Χάτον θα ανακοινώσει την Τετάρτη στις 12.30 (τοπική ώρα) τα αποτελέσματα της έκθεσης του για τις συνθήκες θανάτου του ειδικού σε θέματα όπλων μαζικών καταστροφής.

    Λίγο αργότερα στις 14.00 τοπική ώρα, ο Τόνι Μπλερ θα βρεθεί ενώπιον του κοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση που απασχολεί ιδιαίτερα τη βρετανική κοινή γνώμη.

    Τι θέλουν και τι πιστεύουν οι Βρετανοί

    Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της YouGov, η πλειοψηφία των Βρετανών (56%) θα ήθελαν να παραιτηθεί ο Τόνι Μπλερ, αν αποδειχθεί ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν ανάμιξη στην υπόθεση Κέλι, του ειδικού για θέματα όπλων μαζικής καταστροφής ο οποίος εργαζόταν για το υπουργείο Αμυνας και αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούλιο.

    Μόλις την περασμένη βδομάδα, μία άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian, έδειχνε ότι σε ποσοστό 48% οι Βρετανοί ήταν πεπεισμένοι ότι ο Μπλερ ψεύδεται όταν δηλώνει πως δεν διέταξε τη διαρροή του ονόματος του Κέλι στον τύπο, λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του.

    [03] Διεθνή

    Κινδυνεύουν οι εκλογές στο Ιράν

    (26/1/2004 9:43:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Η κυβέρνηση των μεταρρυθμιστών Ιρανών ενδέχεται να αρνηθεί να οργανώσει τις γενικές εκλογές της 20ης Φεβρουαρίου λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ανακύψει από την απόρριψη χιλιάδων υποψηφίων για τους θεσμούς της χώρας, οι οποίοι ελέγχονται από τους συντηρητικούς. Αυτή την ανακοίνωση έκανε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα που "δε θα είναι ανταγωνιστικό, ούτε υγιές, ούτε ελεύθερο".

    Ο εκπρόσωπος Αμπντουλάχ Ραμαζανζαντέχ τόνισε ότι "αυτή η κυβέρνηση θα οργανώσει αποκλειστικά και μόνο εκλογές που θα είναι ανταγωνιστικές, υγιείς και ελεύθερες".

    "Θα πρέπει να έχουμε ένα πραγματικό ανταγωνισμό μεταξύ όλων αυτών που επιθυμούν νομίμως να μετάσχουν στις εκλογές, πάντα εντός των πλαισίων του Συντάγματος", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και κατέληξε επισημαίνοντας: "Αυτή είναι και η μόνη προϋπόθεση της κυβέρνησης, άλλως είναι αδύνατον να οργανωθούν εκλογές χωρίς να γίνουν σεβαστά τα ανωτέρω".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εγκρίθηκε μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου στο Ιράν

    Συγκρούσεις με μεταρρυθμιστές διαδηλωτές στο Ιράν

    Κύμα παραιτήσεων στην κυβέρνηση του Ιράν

    [04] Διεθνή

    Για τη σύλληψη τρομοκρατών Δύο νεκροί στο Μαρόκο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

    (26/1/2004 10:04:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ένας αστυνομικός και ένας ύποπτος Μαροκινός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε κοντά στην περιοχή Μεκνές (κεντρικό Μαρόκο) τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, μετέδωσε το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων Map. Η επιχείρηση έγινε για τη σύλληψη 35 ανθρώπων που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις. "Ένα εγκληματικό στοιχείο της συμμορίας τρομοκρατών κτυπήθηκε θανάσιμα στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, καθώς και ένας αστυνομικός, ενώ και τέσσερα άλλα όργανα της τάξης τραυματίστηκαν", προσθέτει το πρακτορείο χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων ούτε άλλες λεπτομέρειες. Τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί οι αστυνομικές επιχειρήσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις του Μαρόκου και οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων της 16ης Μάη στην Καζαμπλάνκα όπου 45 άνθρωποι, περιλαμβανόμενων των 12 καμικάζι έχασαν τη ζωή τους.

    [05] Ιράκ

    Εκτιμά ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας "Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στο Ιράκ"

    (26/1/2004 10:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Την εκτίμηση ότι το Ιράκ δεν είναι ακόμη αρκετά ασφαλής χώρα για να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές εξέφρασε ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νούρι Μπαντράν. Ο Μπαντράν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε τη Δευτέρα ζήτησε την αναβολή των εκλογών μέχρι οι πολιτικές προετοιμασίες και οι προετοιμασίες για την ασφάλεια να μπορέσουν να εγγυηθούν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με "ελεύθερο και σίγουρο τρόπο". Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ έφερε ως παράδειγμα της βίας και της ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα ότι τώρα στόχος των ανταρτών δεν είναι μόνο οι αμερικανικές δυνάμεις αλλά και οι ίδιοι οι Ιρακινοί.

    Μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά ένοπλες συμμορίες, τρομοκρατικές ομάδες και διακινητές ναρκωτικών και τόνισε ότι μετά την αμερικανική απόφαση για διάλυση του ιρακινού στρατού έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στη χώρα ενώ ο έλεγχος στα σύνορα του Ιράκ είναι ελλιπής. Καταλήγοντας ο Υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ εκτίμησε ότι η Αλ Κάιντα έχει αφήσει τα ίχνη της στο Ιράκ και ιδίως σε όλες τις περιπτώσεις που σχετίζονται με τις επιθέσεις αυτοκτονίας .

    Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Ιράκ είχε σταματήσει τη συζήτηση του θέματος των εκλογών μέχρι τη στιγμή που ο σιίτης κληρικός Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι ζήτησε τη διενέργεια άμεσων εκλογών. Παράλληλα, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, αποφάσισε να αποστείλει στο Ιράκ μια ομάδα ειδικών για να αποφασίσουν μαζί με την ιρακινή ηγεσία εάν είναι δυνατόν να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές .

    [06] Ιράκ

    Επίθεση στο αμερικανικό αρχηγείο στη Βαγδάτη

    (26/1/2004 10:38:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πυρά ανταρτών χτύπησαν το βράδυ της Δευτέρας το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία. Η επίθεση έθεσε σε λειτουργία τις σειρήνες της "πράσινης ζώνης", όπου εδρεύουν οι δυνάμεις κατοχής του Ιράκ ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκε το ηχογραφημένο μήνυμα "καλυφθείτε". Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων είπε ότι τουλάχιστον μία ρουκέτα που πυροδοτήθηκε από τον Τίγρη χτύπησε το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στο παλάτι του Σαντάμ που χρησιμοποιείται από τον προσωρινό πολιτικό διοικητή του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, αλλά από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Τους τελευταίους μήνες η περιοχή αυτή στη δυτική όχθη του ποταμού Τίγρη έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της ιρακινής αντίστασης με ρουκέτες και όλμους.

    [07] Αθλητισμός

    Παρελθόν για την ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς

    (26/1/2004 10:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Οι παίκτες μου ζήτησαν να μείνω στην ομάδα, όμως δεν μπορούσα να αντιμετωπίζω τα ίδια κάθε μέρα. Ο κόσμος πρέπει από την Κυριακή να είναι δίπλα στην ομάδα. Η ΑΕΚ δεν χάνεται"

    Ντούσαν Μπάγεβιτς

    Παρελθόν είναι πλέον ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας προπονητής ανακοίνωσε την Δευτέρα την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα στην οποία προσέφερε τις υπηρεσίες του για περίπου 14 χρόνια, σε τρεις περιόδους. "Με πληγώνει που δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα μπορούσα, που άφησα ένα έργο στη μέση. Πιστεύω σ΄αυτούς τους παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ΑΕΚ ψηλά. Δεν ξέρω τι θα κάνω από εδώ και στο εξής. Οι παίκτες μου ζήτησαν να μείνω στην ομάδα, όμως δεν μπορούσα να αντιμετωπίζω τα ίδια κάθε μέρα. Ο κόσμος πρέπει από την Κυριακή να είναι δίπλα στην ομάδα. Η ΑΕΚ δεν χάνεται", δήλωσε ο "Ντούσκο" αμέσως μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον Πέτρο Στάθη και τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Παναγιώτη Βαλασόπουλο.

    "Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας"

    Την Δευτέρα, αποχαιρέτησε τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προπόνησης στους Θρακομακεδόνες και συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης, οι οποίοι κατέβαλαν προσπάθειες για να τον μεταπείσουν.

    Αμέσως μετά, ο Μπάγεβιτς οριστικοποίησε το προαναγγελθέν διαζύγιο με την ομάδα στην οποία γνώρισε για πολλά χρόνια, την υπέρτατη δόξα και τους τελευταίους μήνες, το απύθμενο μίσος.

    Ο Μπάγεβιτς είπε το τελευταίο "αντίο", 24 ώρες μετά από όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Ηρακλή, στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων. Παρά τα μέτρα που είχε πάρει η διοίκηση των γηπεδούχων, μία ομάδα περίπου 200 οπαδών αποδοκίμασε τον Μπάγεβιτς και μάλιστα με ένα πρωτοφανές σύνθημα που αφορούσε την οικογένειά του.

    Ο 55χρονος προπονητής αποχώρησε για τα αποδυτήρια και δήλωσε: "Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας".

    Οι διακρίσεις του Μπάγεβιτς

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1948 στο Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Είναι παντρεμένος με τη Μπέγκα. Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στη Βελέζ Μόσταρ και την ολοκλήρωσε την τετραετία 1978-1982 στην ΑΕΚ (106 συμμετοχές-65 γκολ στο πρωτάθλημα).

    Ο "πρίγκιπας του Νερέτβα", προσωνύμιο που πήρε από τον ποταμό που διασχίζει την γενέτειρά του, είναι ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας με 29 γκολ σε 37 συμμετοχές, ενώ πήρε μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλουτου 1974. Ακολούθησε την ίδια πορεία ως προπονητής, καθώς ξεκίνησε στη Βελέζ, με την οποία κατέκτησετο 1986 το κύπελλο Γιουγκοσλαβίας.

    Την διετία 1986-88 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολυμπιακής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας.Επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1988 και 10 μήνες αργότερα (Μάιος 1989), οδηγούσε την ΑΕΚ στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος μετά από 10 χρόνια.

    Έμεινε οκτώ χρόνια στην "Ένωση", κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (1989, 1992, 1993, 1994), ένα κύπελλο (1996), ένα Σούπερ Καπ (1989) κι ένα Λιγκ Καπ (1991).

    Επόμενος σταθμός του ήταν ο Ολυμπιακός. Τον οδήγησε στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων (1997, 1998, 1999) κι ενός κυπέλλου (1999 νταμπλ). Τον Ιανουάριο του 2000 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας (2001).

    Το καλοκαίρι του 2002 βρέθηκε ξανά στον πάγκο της ΑΕΚ, όμως η τελευταία θητεία του έμελλε να είναι και η πιο σύντομη. Ως προπονητής, έχει λάβει μέρος 5 φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Τσάμπιονς Λιγκ. Την περίοδο 1998-99 οδήγησε τον Ολυμπιακό στους "8" της διοργάνωσης

    Οι διακρίσεις του Μπάγεβιτς:

    Ως ποδοσφαιριστής

    2 πρωταθλήματα Ελλάδας 1978 (ΑΕΚ), 1979 (ΑΕΚ) 1 κύπελλο Ελλάδας 1978 (ΑΕΚ) Πρώτος σκόρερ την περίοδο 1979-80 (πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα) με 25 γκολ

    Ως Προπονητής

    7 πρωταθλήματα Ελλάδας 1989 (ΑΕΚ), 1992 (ΑΕΚ), 1993 (ΑΕΚ), 1994 (ΑΕΚ), 1997 (ΟΣΦΠ), 1998 (ΟΣΦΠ), 1999 (ΟΣΦΠ) 3 κύπελλα Ελλάδας 1996 (ΑΕΚ), 1999 (ΟΣΦΠ), 2001 (ΠΑΟΚ) 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας 1989 (ΑΕΚ) 1 Λιγκ Καπ Ελλάδας 1991 (ΑΕΚ) 1 κύπελλο Γιουγκοσλαβίας 1986 (Βελέζ Μόσταρ)

    [08] Διεθνή

    Δεκαοκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια Κατέρρευσε 12όροφο κτήριο στο Κάιρο

    (26/1/2004 11:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ένα 12όροφο κτήριο κατέρρευσε στο Κάιρο το βράδυ της Δευτέρας μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν κάνουν λόγο για θύματα αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας μιλούν για τουλάχιστον 18 εγκλωβισμένους στα ερείπια. Το κτήριο βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο του Καΐρου, στην περιοχή Νασρ, που απέχει μόλις 15 λεπτά από το κεντρικό Κάιρο. Οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το κτήριο και να σβήσουν τη φωτιά καθώς με την εκδήλωση της πυρκαγιάς άρχισαν να πέφτουν τμήματά του. Τα περισσότερα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί είναι πυροσβέστες και αστυνομικοί που προσπαθούσαν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. Αστυνομικός που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα εστιατόριο που βρισκόταν στο ισόγειο γεγονός το οποίο προκάλεσε την εκκένωση του κτηρίου από τα άτομα που βρίσκονταν στους πάνω ορόφους πριν αυτό καταρρεύσει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 January 2004 - 21:52:38 UTC