Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ίσως να ήταν πολιτικά τα κίνητρα του δράστη Δολοφονία δημοσιογράφου στη
  • [02] Για το Κυπριακό Δύσκολη η επίτευξη λύσης
  • [03] Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Νέο μακελειό στη Βαγδάτη
  • [04] Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Γάζα
  • [05] Νίκη σε Βιρτζίνια και Τενεσί Πρωτοπόρος ο Κέρι
  • [06] Μεγάλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται Έτοιμη για τους Ολυμπιακούς η
  • [07] Πιθανό να μην καταθέσουν σήμερα Ξεκινούν οι καταθέσεις στη δίκη του ΕΛΑ
  • [08] Σεισμός στο Ισραήλ
  • [09] Ενόψει των Ολυμπιακών γίνονται οι έλεγχοι Επικίνδυνες παραβάσεις από
  • [10] To πρόβλημα λύνεται "Παραθυράκι" στους χάκερς ανοίγουν τα Windows

    [01] Διεθνή

    Ίσως να ήταν πολιτικά τα κίνητρα του δράστη Δολοφονία δημοσιογράφου στη Νικαράγουα

    (11/2/2004 1:09:00 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΑΠΕ

    Ο δημοφιλής δημοσιογράφος της τηλεόρασης, Κάρλος Γκουανταμούς, πρώην μέλος του κινήματος των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, δολοφονήθηκε την Τρίτη έξω από το τηλεοπτικό κανάλι όπου εργαζόταν. Ο 56χρονος δημοσιογράφος δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς, από μικρή απόσταση, την ώρα που κατευθυνόταν μαζί με ένα γιο του προς το στούντιο του Καναλιού 23 για να ξεκινήσει την καθημερινή εκπομπή του "Ντάρντος αλ Σέντρο" (Βέλη στο στόχο). Η αστυνομία, που έχει ήδη συλλάβει έναν ύποπτο, δεν αποκλείει τα κίνητρα του δράστη να ήταν πολιτικά.

    Ο Γκουανταμούς ήταν μέλος του Εθνικού Μετώπου Απελευθέρωσης των Σαντινίστας (FSLN) επί τρεις δεκαετίες. Αποπέμφθηκε, όμως, από το κόμμα το 1999 επειδή άσκησε δημοσίως κριτική στον ηγέτη του, τον πρώην πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα. Ταυτοχρόνως απολύθηκε και από το Ράντιο Για, το ραδιοφωνικό σταθμό των Σαντινίστας όπου κατείχε διευθυντική θέση.

    Στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, που μεταδιδόταν και από το ραδιόφωνο, ο Γκουανταμούς συνέχιζε να επικρίνει τον Ορτέγκα, που υπήρξε στενός φίλος του και με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο κελί επί επτά χρόνια, όταν και οι δύο στάλθηκαν στη φυλακή από το καθεστώς του δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζα. Δεν παρέλειπε, ωστόσο, να ασκεί κριτική και στο Φιλελεύθερο Συνταγματικό Κόμμα και τον πρώην πρόεδρο Αρνόλντο Αλεμάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για διαφθορά.

    [02] Εσωτερικά

    Για το Κυπριακό Δύσκολη η επίτευξη λύσης

    (11/2/2004 7:28:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και τα μέλη των διαπραγματευτικών τους ομάδων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Ανάν επέμενε να υπάρξει συμφωνία πάνω σε ένα κείμενο γενικών αρχών της λύσης του Κυπριακού και φαίνεται ότι υπήρξαν έντονες διαφωνίες όσον αφορά το περιεχόμενό του. Πρώτος αποχώρησε από τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα και σαράντα λεπτά, ο Ρ. Ντενκτάς χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ ο Τ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και πρόσθεσε πως είναι νωρίς ακόμα για να εξάγουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα. Την ίδια ώρα μετριοπαθής εμφανίστηκε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο, ο οποίος χαρακτήρισε "εποικοδομητικές" τις συνομιλίες και τόνισε με έμφαση ότι ο ΓΓ ζήτησε από εμπλεκόμενα μέρη να παραμείνουν στις συνομιλίες, να μην προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και να επανέλθουν σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ για μια νέα συνάντηση. Ωστόσο, ο κος Ντε Σότο παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο και στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των συνομιλιών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίσιμος γύρος συνομιλιών για το Κυπριακό

    [03] Ιράκ

    Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Νέο μακελειό στη Βαγδάτη

    (11/2/2004 9:31:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σαράντα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Ραλφ Μπέικερ, της 1ης αμερικανικής τεθωρακισμένης μεραρχίας. "Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας από έναν καμικάζι, ενώ στόχος ήταν μόνο Ιρακινοί" δήλωσε ο Μπέικερ. Καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε μπροστά από στρατολογικό κέντρο του Νέου Ιρακινού Στρατού, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και τα γραφεία μιας φονταμενταλιστικής Σιιτικής Μουσουλμανικής ομάδας στην κεντρική Βαγδάτη. Τα αμερικανικά στρατεύματα απέκλεισαν αμέσως την περιοχή γύρω από το κέντρο στρατολογίας που ονομάζεται αεροδρόμιο Μούθανα.

    Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στο Ιράκ μέσα σε ένα 24ωρο. Την Τρίτη τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, κάπου 25 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση καμικάζι στην Ισκεντιρίγια

    [04] Διεθνή

    Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Γάζα

    (11/2/2004 9:14:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τουλάχιστον εννιά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις που ξέσπασαν το πρωί στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σιτζάιγιεχ, ανατολικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών. Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι στρατιώτες με την κάλυψη αρμάτων μάχης εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό και άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικού φυλακίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί αρχικά ένας αστυνομικός. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και πέντε ένοπλοι. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα στέλεχος της Χαμάς και ο 17χρονος γιος ενός στελέχους της Φατάχ .

    Απειλεί με αντίποινα η Χαμάς

    Ήδη η Χαμάς απείλησε με αντίποινα για τη σημερινή αιματηρή επίθεση. "Η παλαιστινιακή αντίσταση είναι ικανή να δώσει ένα αξέχαστο μάθημα στον εχθρό σε αντίποινα για τις επιδρομές και τους φόνους", δήλωσε στο Ρόιτερ στέλεχος της Χαμάς.

    Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των Παλαιστινίων αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ με όλμους και αντιαρματικές ρουκέτες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων. Πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις στη Γάζα τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά και την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν ότι σχεδιάζει να αποσύρει όλους τους εβραίους εποίκους από τη λωρίδα της Γάζας.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Σαούλ Μοφάζ δήλωσε στην εφημερίδα "Χααρέτζ" ότι "η σχεδιαζόμενη από τον Αριέλ Σαρόν απομάκρυνση των εβραίων εποίκων από τη Γάζα δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και πλήρη στρατιωτική αποχώρηση των Ισραηλινών από την περιοχή, καθώς ο στρατός ενδέχεται να διατηρήσει τον έλεγχο σε κάποιες περιοχές ως 'διαπραγματευτικό χαρτί' ".

    [05] Διεθνή

    Νίκη σε Βιρτζίνια και Τενεσί Πρωτοπόρος ο Κέρι

    (11/2/2004 8:41:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Νέα νίκη για τον υποψήφιο -για το χρίσμα των Δημοκρατικών- Τζον Κέρι στο Τενεσί. Ο υποψήφιος γερουσιαστής έχει κερδίσει σε 12 από τις 14 πολιτείες και όπως όλα δείχνουν θα είναι αναμφισβήτητα ο αντίπαλος του Τζορτζ Μπους στις προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ο Τζον Κέρι υποσκέλισε τους δύο νότιους αντιπάλους του, Τζον Εντουαρντς και Ουέσλι Κλαρκ, οδήγησε τον δεύτερο στο να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την κούρσα. Ο Χάουαρντ Ντιν, από την πλευρά του, επικεντρώνει τις προσπάθειές του στο Ουϊνσκόνσιν, όπου ίσως δώσει την ''τελευταία του μάχη'' την ερχόμενη Τρίτη.

    Αποχώρησε ο Κλαρκ

    Ο Ντιν έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραμείνει στην κούρσα είτε κερδίσει είτε χάσει στην συγκεκριμένη πολιτεία, ωστόσο την Τρίτη δεν εμφανίστηκε τόσο σίγουρος, αναγνωρίζοντας ότι το Ουϊνσκόνσιν είναι "καθοριστική για μας με πολλούς τρόπους".

    Από την άλλη, ακόμη κι αν ο Κέρι κερδίσει στο Ουϊνσκόνσιν, θα απομένει να αναδειχθεί άλλο ένα 75% των 4.322 εκλεκτόρων για το συνέδριο των Δημοκρατικών που θα αναδείξει τον υποψήφιο πρόεδρο. Η μόνη ελπίδα σε αυτήν την περίπτωση οποιουδήποτε αντιπάλου του 60χρονου Κέρι θα ήταν να κερδίσει σε μεγάλες πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Οχάιο. Εν τω μεταξύ, ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ Ουέσλι Κλαρκ ήλπιζε ότι τα αποτελέσματα στις ψηφοφορίες σε δύο νότιες πολιτείες την Τρίτη θα τον διατηρούσαν στην κούρσα, αλλά οι νίκες του Κέρι διέψευσαν και τις τελευταίες ελπίδες του. Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας, Ματ Μπένετ δήλωσε ότι ο Ουέσλι Κλαρκ θα ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του αυτή αργότερα την Τετάρτη, σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας. Ο Μπένετ διευκρίνισε ότι η απόφαση είναι ''τελεσίδικη'' και δεν υπάρχει ακόμη απόφαση σχετικά με το αν ο Κλαρκ θα στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο.

    [06] Εσωτερικά

    Μεγάλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται Έτοιμη για τους Ολυμπιακούς η Αθήνα λένε οι Αυστραλοί

    (11/2/2004 9:24:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με θετικότερη ματιά φαίνεται, πως αρχίζουν ν αντιμετωπίζουν την πορεία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ύστερα κι από δημοσίευμα της εφημερίδας The Canberra Times, η οποία φιλοξενεί στις σελίδες της ανταπόκριση του Αυστραλιανού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο "Άνευ αστεϊσμών η Αθήνα θα είναι έτοιμη για τους αγώνες στην ώρα της". Συγκεκριμένα το κείμενο αφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας για την εντός των χρονικών ορίων παράδοση των Ολυμπιακών έργων.

    Πιο θετικοί κι οι Έλληνες για την προετοιμασία

    Στη ανταπόκριση αναφέρεται, πως οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν με δυσφορία τα διάφορα έργα που πραγματοποιούνται ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης και εμφανίζουν πολλές ενστάσεις λόγω της ταλαιπωρίας που αναγκαστικά υφίστανται εξαιτίας τους. Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του ρεπόρτερ της αθλητικής εφημερίδας Goal News Σωτήρη Τριανταφύλλου, μόνο το 40% των κατοίκων της Αθήνας είναι υπέρ των Αγώνων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

    "Τώρα συνειδητοποιούν ότι οι Αγώνες δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός αλλά και κοινωνικό και οικονομικό και πολιτικό", δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο στο δημοσίευμα αναφέρεται, πως παρά το χάος που επικρατεί στην Αθήνα και τον σκεπτικισμό των κατοίκων της, όλα τα έργα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

    Ακόμη η ανταπόκριση στέκεται σε δηλώσεις της Προέδρου της Ο.Ε.Ο.Α. κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία επεσήμανε την σημασία της επιστροφής των Αγώνων στην χώρα τους και μίλησε για διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος στα πέρατα του κόσμου.

    Τέλος γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Gilbert Felli υπεύθυνου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων και επανέλαβε ότι τα έργα θα είναι στην ώρα τους τον Μάιο.

    [07] Εσωτερικά

    Πιθανό να μην καταθέσουν σήμερα Ξεκινούν οι καταθέσεις στη δίκη του ΕΛΑ

    (11/2/2004 10:18:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τους πρώτους μάρτυρες στη δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ κάλεσε σήμερα στο δικαστήριο η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελισάβετ Μπρίλλη. Ωστόσο, είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα προλάβουν να καταθέσουν καθώς αναμένεται να υποβληθεί σωρεία ενστάσεων επί του κατηγορητηρίου και της προδικασίας. Εν τω μεταξύ, με άρνηση του συνόλου των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, απάντησαν εχθές οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση όταν, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον Εισαγγελέα Έδρας Ελευθέριο Πατσή, η πρόεδρος τους κάλεσε να τοποθετηθούν. Μόνο ο Χ. Τσιγαρίδας, επανέλαβε την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης έως το 1990.

    [08] Διεθνή

    Σεισμός στο Ισραήλ

    (11/2/2004 10:31:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Όπως ανέφερε η ισραηλινή τηλεόραση, η σεισμική δόνηση δεν προκάλεσε υλικές ζημιές. Οι πολίτες βγήκαν έξω στους δρόμους πανικοβλημένοι, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το προσωπικό του πρακτορείου Ρόιτερ εκκένωσε τα γραφεία του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται στο Τελ Αβίβ.

    [09] Εσωτερικά

    Ενόψει των Ολυμπιακών γίνονται οι έλεγχοι Επικίνδυνες παραβάσεις από εστιατόρια

    (11/2/2004 11:00:00 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Οι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις μαζικής εστίασης δεν πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας, όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν τα συνεργεία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Οι έλεγχοι αυτοί, γίνονται στο πλαίσιο της ετοιμότητας των επιχειρήσεων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και πραγματοποιούνται σε εστιατόρια, πιτσαρίες, ταβέρνες, catering, ψητοπωλεία , επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού, αναψυκτήρια, κινητές καντίνες, κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, καφενεία, μπαρ ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έτοιμου φαγητού.

    Στην τομέα της υγιεινή οι περισσότερες

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 3220 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 161 παραβάσεις . Οι περισσότερες υπάγονται στην κατηγορία της γενικής υγιεινής, ακολουθούν οι συστάσεις για μη ασφαλή τρόφιμα, ενώ 22 από αυτές αφορούσαν σε έλλειψη άδειας, παράνομο τεμαχισμό κρέατος και άλλες ειδικές περιπτώσεις. Συστάσεις έγιναν σε 1188 επιχειρήσεις , σε ποσοστό δηλαδή 36,9% των επιθεωρήσεων και σύμφωνα με το πρόγραμμα ελέγχων του φορέα, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.

    Ο εν λόγω φορέας παράλληλα με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιεί ελέγχους και σε παρασκευαστές-συσκευαστές, διανομείς-μεταφορείς, λιανικό εμπόριο, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παρασκευαστές που πωλούν λιανική. Συνολικά την περίοδο 2001-2003, διενεργήθηκαν 22.420 επιθεωρήσεις από τις οποίες προκύπτουν παρόμοια συμπεράσματα με το πρόγραμμα ελέγχων στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Ειδικότερα των το 8,2% του συνόλου των επιθεωρήσεων είχε διαπράξει κάποιου είδους παράβαση ενώ στο 34,3% έγιναν συστάσεις για συμμόρφωση.

    Εδώ, οι περισσότερες παραβάσεις έγιναν στον τομέα των μη ασφαλών τροφίμων και στην κατηγορία της γενικής υγιεινής, ενώ δεν έλειπαν οι σχετικές με έλλειψη άδειας ή παράνομο τεμαχισμό κρέατος. Τέλος, 66 ήταν οι παραβάσεις, που αφορούσαν σε σύνθεση ή νοθεία.

    [10] Τεχνολογία

    To πρόβλημα λύνεται "Παραθυράκι" στους χάκερς ανοίγουν τα Windows

    (11/2/2004 11:14:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: BBC online

    H Microsoft προειδοποιεί: ένα "σοβαρό" ελάττωμα στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, Windows, κάνει το πρόγραμμα ευάλωτο στους χάκερς, οι οποίοι μπορούν να έχουν "άνετη" πρόσβαση στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο ασφαλείας της εταιρίας, το πρόβλημα παρουσιάζουν οι εξής εκδόσεις των Windows: NT, 2000, XP και Server 2003. Η Microsoft αξιολογεί το πρόβλημα ως "σοβαρό" και καλεί τους χρήστες να "κατεβάσουν" δωρεάν από την ιστοσελίδα της εταιρίας την "αναβάθμιση ασφαλείας", προκειμένου να διορθωθεί το ελάττωμα . Η Microsft, πάντως τονίζει ότι το εν λόγω ελάττωμα δεν έχει σχέση με τους "νεοσύστατους" ιούς που δημιουργούν προβλήματα στους υπολογιστές ανά τον κόσμο.

    Δεν είναι ασφαλή χωρίς την αναβάθμιση

    Tα προγράμματα που παρουσιάζουν το πρόβλημα είναι:

    Windows NT® Workstation 4.0 Windows NT Server 4.0 Windows 2000 Windows XP Windows Server 2003

    Το "σοβαρό" ελάττωμα των Windows επιτρέπει στους χάκερς να "μπουν" στον υπολογιστή ενός χρήστη και να κλέψουν φακέλους, να διαγράψουν αρχεία ή απλά να υποκλέψουν τα προσωπικά του δεδομένα. Ο Marc Maiffret, της αμερικανική εταιρίας eEye Digital Security, η οποία ανακάλυψε το ελάττωμα, είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. "Είναι μία από τις σημαντικότερες αδυναμίες που παρουσίασε ποτέ η Microsoft και ένα πρόβλημα που παρουσιάζουν περισσότεροι υπολογιστές από ποτέ". Αλλά και ο Craig Schmugar από την αμερικανική εταιρία υπολογιστών Network Associates, συστήνει στους χρήστες να κατεβάσουν το δωρεάν λογισμικό το συντομότερο δυνατό , αν δε θέλουν να έχυν προβλήματα.

    Η αποκάλυψη του προβλήματος έρχεται λίγες εβδομάδες πριν ο πρόεδρος της εταιρίας Μπιλ Γκέιτς δώσει τον εναρκτήριο λόγο σε ένα συμβούλιο για την ασφάλεια των υπολογιστών στο Σαν Φρανσίσκο.

    Σχετικά Links:

    Η επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 February 2004 - 9:55:18 UTC