Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπλόκο σε εισαγωγές και εξαγωγές πουλερικών Συναγερμός για τη γρίπη των
  • [02] Απλουστεύεται η διαδικασία για την ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων
  • [03] Πρωτόκολλο συνεργασίας των Ενώσεων εργαζομένων στον Τύπο
  • [04] Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟ στο Αίγιο
  • [05] Παίρνει θέση ο πρώην υπουργός Την Πέμπτη η απόφαση Σαμαρά
  • [06] Ο Καραμανλής στο Μενίδι
  • [07] Κατηγορούμενος είναι μόνο ο κυβερνήτης Ξεκίνησε η δίκη για το μοιραίο
  • [08] Η νύφη φορούσε μαύρα γιατί ο γαμπρός ήταν νεκρός Και νεόνυμφη και χήρα
  • [09] Ο Κώστας Γκατσιούδης πρώτος Λαμπαδηδρόμος
  • [10] Ικανοποίηση ΗΠΑ "Η Λιβύη ξεπέρασε τις προσδοκίες μου" δηλώνει ο Πάουελ
  • [11] Νέα δημοσκόπηση της Opinion Στο 3,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [12] Πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του "θρύλου"

    [01] Υγεία

    Μπλόκο σε εισαγωγές και εξαγωγές πουλερικών Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών

    (11/2/2004 7:37:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Την προσωρινή απαγόρευση των εισαγωγών πουλερικών από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, μετά την εμφάνιση κρούσματος της γρίπης των πουλερικών σε αγρόκτημα της πολιτείας Ντέλαγουερ. Ήδη, από το Σάββατο, είχε απαγορευτεί από το Χονγκ Κονγκ η εισαγωγή όλων των ειδών πουλερικών από τη συγκεκριμένη πολιτεία, ενώ στην ίδια ενέργεια προχώρησαν η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες. Στο μεταξύ, η Μαλαισία σταμάτησε τις εισαγωγές και εξαγωγές όλων των πουλερικών, σε μια προσπάθεια να κρατήσει μακριά από τη χώρα τη γρίπη των πτηνών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Λάου Χιένγκ Ντινγκ. Επίσης, την Τετάρτη, επτά νέες εστίες της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

    Νέες εστίες μόλυνσης στην Κίνα

    Επέλαση της γρίπης των πτηνών παρατηρείται στην Κίνα, αφού ανακοίνωση το υπουργείο Γεωργίας της χώρας ανακοίνωσε πως, εντοπίσθηκαν επτά νέες εστίες της νόσου. Τέσσερις εστίες καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, δύο στη νότια επαρχία Χιουνάν και μια στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

    Σε 14 από τις 31 επαρχίες της ασιατικής χώρας έχουν αναφερθεί κρούσματα του θανατηφόρου ιού Η5Ν1, που έχει εντοπισθεί σε 23 περιπτώσεις.

    [02] Εσωτερικά

    Απλουστεύεται η διαδικασία για την ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων

    (11/2/2004 7:54:00 μμ)

    Με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τις διαδικασίες, που θα ακολουθούνται για την προσωρινή ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων κτισμάτων. Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτείται να υποβάλει ο ιδιοκτήτης της οικοδομής στην αρμόδια ΔΟΥ, θα είναι τα εξής: Η έγκριση απο το δήμο της περιοχής του, το έντυπο Ε283 των βασικών εργασιών της οικοδομής, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου της οικοδομής.

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υποβάλλονται φορολογικά στοιχεία καθώς και άλλα δικαιολογητικά ανέγερσης της οικοδομής. Αυτά θα πρέπει να φυλάσσονται από τον ιδιοκτήτη για να προσκομίζονται εφόσον η υπόθεση επιλεγεί για έλεγχο.

    [03] Εσωτερικά

    Πρωτόκολλο συνεργασίας των Ενώσεων εργαζομένων στον Τύπο

    (11/2/2004 8:20:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Συντονισμού υπεγράφη την Τετάρτη μεταξύ των Ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ το πρωτόκολλο με τις βασικές αρχές συνεργασίας, συντονισμού και ενιαίας έκφρασης υπέγραψαν: "ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ", "ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", "ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ", "ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ", "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ", "ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" και "ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ". Οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, δεσμεύονται να προωθήσουν κοινές διεκδικήσεις και δράσεις, σε τομείς όπου αυτό είναι δυνατό, να περιφρουρήσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών τους και να συντονίσουν τις ενέργειές τους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου επιτελικού συνδικαλιστικού οργάνου με κατάληξη το Συνδικάτο στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

    Σχετικά Links:

    ΕΣΗΕΑ

    [04] Αθλητισμός

    Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟ στο Αίγιο

    (11/2/2004 8:28:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το πρώτο βήμα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου έκανε στο Αίγιο ο Παναθηναϊκός νικώντας μπροστά σε 4.000 περίπου θεατές, τον Πατραϊκό με 1-0 (σε αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος), με γκολ του Μικαέλσεν στο 21'. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία ν΄ ανοίξει το σκορ και στο μόλις 8΄ με τον Επαλέ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο τερματοφύλακας του Πατραϊκού Σακελλαρόπουλος απέκρουσε.

    Το γκολ ο Μικαέλσεν

    Στο 12΄ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πάλι μπροστά με τον Ντεμπά αυτή τη φορά, που έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο Σακελλαρόπουλος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

    Στο 21΄ όμως οι παίκτες του ΠΑΟ κατόρθωσαν να σκοράρουν. "Δράστης" ο Μικαέλσεν, που πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, προχώρησε και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Από την πλευρά του ο Πατραϊκός είχε στο 35΄ ένα σουτ του Ντικουμέ από πλάγια θέση που πέρασε άουτ.

    Στην επανάληψη και στο 49΄ο Σαπάνης βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Σακελλαρόπουλος, ενώ ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Πατραϊκού να βγεί μπροστά, όμως το δυνατό σουτ του Γκίμπρο, αυτή τη φορά, εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς.

    Στο 74΄ σουτ του Βλάοβιτς μπλόκαρε ο Σακελλαρόπουλος. Από εκεί και πέρα... ουδέν. Όσο για το Γκονζάλες, στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι του στην Ελλάδα (έπαιξε και στα 90΄του αγώνα), ήταν από μέτριος έως κακός.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κούλιας(Θεσπρωτίας)

    ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ: Σακελλαρόπουλος, Παπαγρηγορίου, Δημητρόπουλος, Κόλτσης, Ντικουμέ(78΄ Γραβάνης), Γεωργόπουλος, Γκίμπρο, Στράντζαλης(65΄ Γκάτσης), Μαχαίρας, Μίχος, Αργυρόπουλος.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Μικαέλσεν, Σεϊταρίδης, Κώτσιος, Κωνσταντινίδης, Επαλέ (60΄ Βύντρα), Ζουτάουτας, Σαπάνης, Ντεμπά (68΄ Βλάοβιτς), Γκονζάλες.

    [05] Εκλογές

    Παίρνει θέση ο πρώην υπουργός Την Πέμπτη η απόφαση Σαμαρά

    (11/2/2004 8:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την Πέμπτη, με δημόσια δήλωσή του κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκαθαρίσει τη θέση του για το αν θα κατέβει και με ποιον στις επόμενες εκλογές, ο πρώην υπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πληροφορίες αναφέρουν εκτός της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, έχει μιλήσει και με το ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του στο πρότυπο της συνεργασίας με Μάνο και Ανδριανόπουλο. Πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τη ΝΔ στις εκλογές εντούτοις συνεργάτες του αναφέρουν πως όλα είναι ανοιχτά.

    Η Ρηγγίλης εκτιμά ότι θα υποστηρίξει τη ΝΔ

    Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό της ΠΟΛΑΝ, συνδέει φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου από την εποχή που ήταν συμφοιτητές στην Αμερική.

    Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να πάει στο ΠΑΣΟΚ αν και δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

    Πιο πιθανό είναι ο κ. Σαμαράς να υποστηρίξει τη Νέα Δημοκρατία και να δεσμευτεί στη συνέχεια το κόμμα ότι θα τον αξιοποιήσει μετεκλογικά.

    [06] Εκλογές

    Ο Καραμανλής στο Μενίδι

    (11/2/2004 8:59:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Τους στόχους της κοινωνικής πολιτικής τής Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μενίδι ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής . Ο κ. Καραμανλής είπε ότι στόχος τής ΝΔ είναι να αλλάξει τα πράγματα και τη ζωή των πολιτών γιατί, όπως είπε, εκεί μετριούνται οι ρυθμοί ανάπτυξης, η ύπαρξη και η ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους και δοκιμάζεται η πολιτική. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στην ανεργία και τάχθηκε εναντίον της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για ανασφάλιστη εργασία των νέων εκτιμώντας ότι δημιουργεί κινδύνους απολύσεων για τους εργαζόμενους. Το πρωί ο κ. Καραμανλής παρουσίασε στο Περιστέρι την πρόταση του κόμματός του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Μέτρα ενίσχυσης παλλινοστούντων και μεταναστών

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην αυξημένη εγκληματικότητα της περιοχής, στο θέμα των ναρκωτικών και στα προβλήματα στέγασης των σεισμοπαθών λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

    Αναφερόμενος στους μετανάστες, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως στόχος του κόμματός του είναι η ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις στην υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία. Για τους τσιγγάνους ο κ. Καραμανλής τόνισε πως δικαιούνται να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ότι πρέπει να ενταχθούν στην εκπαίδευση και την παραγωγική διαδικασία με σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τις προτάσεις του για τους παλιννοστούντες σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τους έβλεπαν ως ψήφους και όχι ως ανθρώπους. Μάλιστα, δεσμεύτηκε για ταχεία απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας και άμεση χορήγηση του ειδικού δελτίου ταυτότητας σε όσους το δικαιούνται καθώς και διευκολύνσεις.

    Επίσης ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τα μέτρα για τη στήριξη των ομογενών που διαμένουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ τόνισε ότι επιδίωξή του είναι να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το 5%.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις βασικές του θέσεις για την ενίσχυση των κοινωνικά αδυνάτων ομάδων, την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, την ενίσχυση των κατώτατων συντάξεων, τη στήριξη των πολυτέκνων και της εργαζόμενης μητέρας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την επίλυση του προβλήματος με τα πανωτόκια , τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την πρόταση της ΝΔ για τα αστικά κέντρα παρουσίασε ο Κ. Καραμανλής

    [07] Εσωτερικά

    Κατηγορούμενος είναι μόνο ο κυβερνήτης Ξεκίνησε η δίκη για το μοιραίο Φάλκον

    (11/2/2004 9:31:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ξεκίνησε την Τετάρτη ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης του αεροπορικού δυστυχήματος το Σεπτέμβριο του 1999 με το πρωθυπουργικό "Φάλκον", που οδήγησε στο θάνατο τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και άλλα έξι άτομα. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται μόνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή, καθώς οι άλλοι εννέα συγκατηγορούμενοί του απηλλάγησαν με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου από τα αδικήματα που τους αποδίδονται. Η διαδικασία ξεκίνησε με την υποβολή ένστασης για αναβολή της δίκης λόγω απουσίας του πραγματογνώμονα και μάρτυρα, Ακριβού Τσολάκη, για την οποία επιφυλάχθηκε το δικαστήριο.

    [08] Διάφορα

    Η νύφη φορούσε μαύρα γιατί ο γαμπρός ήταν νεκρός Και νεόνυμφη και χήρα

    (11/2/2004 8:31:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: Reuters

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η απόφαση μίας 35χρονης γυναίκας να παντρευτεί το φίλο της που είχε πεθάνει πριν από δυο χρόνια σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Η Κριστέλ Ντεμισέλ, προσήλθε πριν από δυο μέρες στο δημαρχείο της Νίκαιας ντυμένη στα μαύρα και παρουσία λίγων φίλων και συγγενών, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με το νεκρό αρραβωνιαστικό της. "Με το γάμο μας επισφραγίζουμε μία υπέροχη ιστορία αγάπης" δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η "νεόνυμφη χήρα". Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γαλλία, σύμφωνα με νόμο που θεσπίστηκε επί προεδρίας Σαρλ Ντε Γκολ, επιτρέπεται ο μεταθανάτιος γάμος.

    "Αιώνια" αγάπη

    Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία. Και αυτό γιατί αν ζούσε, ο Ερικ Ντεμισέλ θα έκλεινε τα τριάντα χρόνια ζωής.

    Ο φίλος της που ήταν αστυνομικός σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το Σεπτέμβριο του 2002.

    Μάλιστα, μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και η "νεόνυμφη χήρα", η οποία ενώ κατάφερε να επιζήσει, έχασε το μωρό που κυοφορούσε.

    [09] Αθλητισμός

    Ο Κώστας Γκατσιούδης πρώτος Λαμπαδηδρόμος

    (11/2/2004 9:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο πρωταθλητής του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης θα είναι τελικά ο πρώτος αθλητής στίβου που θα παραλάβει την Ολυμπιακή φλόγα από την Πρωθιέρεια στις 25 Μαρτίου κατά την Τελετή της Αφής, στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τιμώντας τον 29χρονο αθλητή από το Διδυμότειχο. Την ανακοίνωση του ονόματος του έκτου Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και κατόχου τριών μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Λάμπης Νικολάου."Είναι μεγάλος αθλητής που είχε πολλές ατυχίες. Πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα θα πάει ακόμη καλύτερα", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ ανακοινώνοντας ακόμη ότι τη θέση του τελευταίου αθλητή που θα μπει με τη φλόγα στο Παναθηναϊκό στάδιο, στις 31 Μαρτίου, θα είναι η Κατερίνα Θάνου. Ο κ. Νικολάου ξεκαθάρισε επίσης εκτός της Θάνου και όλοι οι άλλοι Ολυμπιονίκες θα έχουν τη χρυσή ευκαιρία να βάλουν υποψηφιότητα για το τελευταίο κομμάτι της λαμπαδηδρομίας την ημέρα της Τελετής Έναρξης.

    Γκατσιούδης: "Σαν να πήρα το χρυσό"

    Ο Κώστας Γκατσιούδης έμαθε την απόφαση λίγο αργότερα καθώς δεν του είχε ανακοινωθεί από την ΕΟΕ, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος. "Αισθάνομαι σαν να έχω πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αποτέλεσε έκπληξη για μένα η επιλογή στο πρόσωπό μου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος", δήλωσε ο Έλληνας ακοντιστής.

    Στο πρώτο σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα πάρουν μέρος επίσης και επτά ξένοι Ολυμπιονίκες. Πρόκειται για το Ρώσο δυο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλεξάντερ Ποπόφ που θα τρέξει αμέσως μετά τον Κ. Γκατσιούδη στην Αρχαία Ολυμπία, το Γάλλο χρυσό Ολυμπιονίκη του Μόντρεαλ το 1976 στα 110μ. εμπόδια Γκι Ντρι, που θα τρέξει επίσης στην Αρχαία Ολυμπία, τον "τσάρο των αιθέρων" Ουκρανό Σεργκέι Μπούμπκα, που θα ανάψει το βωμό στην Ιλιδα, την Ιταλίδα χρυσή Ολυμπιονίκη σε χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες Μανουέλα Ντι Τσέντα (Μεθώνη), το "θρύλο" της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης με συμμετοχή σε έξι Ολυμπιακούς αγώνες και χρυσό Ολυμπιονίκη με την Ισπανία, Μανουέλ Εστιάρτε(Μυστράς), τη Μαροκινή χρυσή Ολυμπιονίκη στα 400μ. στο Λος Άντζελες Ναουάλ Ελ Μουνταουακέλ και τον Πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτο, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ που έχει συμμετάσχει σε πέντε χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

    Κορυφαίοι αθλητές στη Λαμπαδηδρομία

    Στους παραπάνω Ολυμπιονίκες, την Ολυμπιακή φλόγα θα δώσουν και θα πάρουν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές όπως ο Περικλής Ιακωβάκης(στίβος), Τασούλα Κελεσίδου (στίβος), Γιώργος Μαυρωτάς (υδατοσφαίριση), Κώστας Λούδης (υδατοσφαίριση), Σοφία Μπεκατώρου (Ιστιοπλοΐα), Αιμιλία Τσουλφά (Ιστιοπλοΐα), Αντζελα Μαρία Κωσταντινίδου (χιονοδρομία) και Βασίλης Δημητριάδης (Χιονοδρομία).

    Επίσης η ΕΟΕ έχει προτείνει στο χρυσό Κενυάτη Ολυμπιονίκη του στίβου Κίπ Κέινο και τον Ουκρανό Ολυμπιονίκη Βαλερί Μπορζόφ να μεταφέρουν τη φλόγα στην Επίδαυρο και τη Νεμέα αντίστοιχα, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Τέλος ο πρόεδρος της ΕΟΕ διευκρίνισε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή θα αγοράσει τις δάδες και θα τις προσφέρει στους αθλητές που η ίδια πρότεινε να τρέξουν.

    [10] Διεθνή

    Ικανοποίηση ΗΠΑ "Η Λιβύη ξεπέρασε τις προσδοκίες μου" δηλώνει ο Πάουελ

    (11/2/2004 10:11:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Προς την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων της με την Τρίπολη, προσανατολίζεται η Ουάσινγκτον. Ενδεικτική του θετικού κλίματος που υπάρχει είναι και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. "Η Λιβύη ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες μου" είπε ο Κόλιν Πάουελ, υπογραμμίζοντας ότι η Τρίπολη εκπληρώνει πολύ καλά τις δεσμεύσεις για τη διάλυση του προγράμματος των όπλων μαζικής καταστροφής. Παράλληλα, τόνισε ότι πολύ σύντομα πρόκειται να επαναλειτουργήσει η αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη.Την ίδια ώρα, προς πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με τη Λιβύη, προσανατολίζεται και η Βρετανία μετά την ιστορική συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Λονδίνο, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Αμπντουλάχμαν Σαλγάμ με τον Τόνι Μπλερ και τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Τζακ Στρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άνοιγμα της Λιβύης προς τη Δύση

    [11] Εκλογές

    Νέα δημοσκόπηση της Opinion Στο 3,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    (11/2/2004 10:06:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Μια νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion που έγινε με τη μέθοδο της κάλπης για λογαριασμό τού τηλεοπτικού σταθμού MEGA παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης. Η δημοσκόπηση, που έγινε το διάστημα εντός του οποίου εξελέγη ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (2-10 Φεβρουαρίου), εμφανίζει τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να βρίσκεται στο 3,2%, δηλαδή μειωμένη κατά 0,8% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση που είχε παρουσιαστεί στις 2 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, στο ποσοστό της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,1%, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 35,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, ο ΣΥΝ 2,9%, το ΔΗΚΚΙ 1,2% και το ΛΑΟΣ 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 13,1% των ερωτηθέντων.

    Προηγείται ο Παπανδρέου και η ΝΔ

    Στην παράσταση νίκης προηγείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 54,3% έναντι 33,2% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα "ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό " ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 45,2% έναντι του Κώστα Καραμανλή που συγκεντρώνει 43,1%.

    Ωστόσο, ικανότερο κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας εμφανίζεται η ΝΔ με 39,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 36%.

    Όσον αφορά τη συσπείρωση , η ΝΔ εμφανίζει καλύτερη εικόνα από αυτή του ΠΑΣΟΚ, με καταγεγραμμένο ποσοστό 91,3% και "διαρροές" 2% προς το ΠΑΣΟΚ και 6,7% προς τα άλλα κόμματα, ενώ το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει μικρότερη συσπείρωση (80,7%) και μεγαλύτερες "διαρροές", προς τη ΝΔ 9,1% και προς τα άλλα κόμματα 10,2%.

    Τι προτιμούν οι αναποφάσιστοι

    Προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στις προτιμήσεις των αναποφάσιστων.

    Όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά των ερωτηθέντων που δηλώνουν αναποφάσιστοι , ένα 41,5% λέει ότι κλίνει προς το ΠΑΣΟΚ ενώ μόλις ένα 27,9% φαίνεται να προτιμά τη ΝΔ.

    Οι αναποφάσιστοι θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου (37,3%) από τον Κώστα Καραμανλή (21,6%), ενώ μοιρασμένοι εμφανίζονται ως προς την επιλογή του καταλληλότερου κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας καθώς στο ερώτημα αυτό το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ένα 16,7% έναντι ενός 16,4% που παίρνει η ΝΔ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή και στη δημοτικότητα με 61,2%, έναντι 51,8%. Ωστόσο, η ίδια ομάδα των αναποφάσιστων δίνει μεγαλύτερη "παράσταση νίκης" στη ΝΔ (43,1%) απ ό,τι στο ΠΑΣΟΚ (23,9%).

    Τέλος όσον αφορά τη σχέση αναποφάσιστων με την πολιτική, τα ποσοστά εμφανίζονται ιδιαίτερα χαμηλά καθώς μόλις το 8,1% απαντά ότι ενδιαφέρεται πολύ για την πολιτική, το 19,6% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται "αρκετά" ενώ το 34,9% απαντά "λίγο" και το 37,3% "καθόλου".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα δημοσκόπηση

    [12] Αθλητισμός

    Πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του "θρύλου"

    (11/2/2004 10:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σ΄ ένα ιδιαίτερα επεισοδιακό παιχνίδι για το κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Ριζούπολη 1-0 του Πανιωνίου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γεωργιάδης με πέναλτι στο 61΄, γεγονός που άναψε φωτιές στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων που αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση του διαιτητή Σπυρόπουλο. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι και ενώ είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως έμειναν με δέκα παίκτες στο 76΄, λόγω αποβολής του Κλίμεκ (προφανώς για διαμαρτυρία στον βοηθό διαιτητή), αφού ο Πολωνός δέχτηκε αγκωνιά από τον Κωστούλα. Οι αποφάσεις αυτές του διαιτητή προκάλεσαν πολλές διαμαρτυρίες στην πλευρά των φιλοξενούμενων, που προς στιγμήν απείλησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Το παιχνίδι διακόπηκε για δέκα λεπτά και ξανάρχισε μετά την αποχώρηση του γενικού αρχηγού των "κυανέρυθρων", Γιώργου Δέδε, τον οποίο απέβαλε ο κ. Σπυρόπουλος.

    Πέναλτι και ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

    Κατά τ΄ άλλα όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που κατέβηκε στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς.

    Όμως, από τους "ερυθρόλευκους" έλειπε η φαντασία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, απόντων των Τζόρτζεβιτς και Καρεμπέ, με συνέπεια οι φάσεις μπροστά στην εστία του Ντρόμπνι να είναι λίγες.

    Στο 8΄ ο Στολτίδης από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε, ενώ στο 19΄ η προβολή του Τζιοβάνι πέρασε λίγο άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και πλησίασε το γκολ στο 39΄, με μακρινό σουτ του Ανατολάκη, και στο 44΄ με σουτ του Καφέ μέσα από την περιοχή (και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε ο Ντρόμπνι).

    Στο 43΄, ο Πάντος πέρασε τρεις παίκτες και βρέθηκε απέναντι από τον Τσέχο τερματοφύλακα, όμως προτίμησε να σεντράρει και οι "κυανέρθυροι" αμυντικοί απομάκρυναν.

    Ο "γόρδιος δεσμός" της άμυνας του Πανιωνίου κόπηκε τελικά στο 61΄, όταν ο διαιτητής Σπυρόπουλος έδωσε πέναλτι σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Ραγκουέλ. Ο "παθών" εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έψαξε το δεύτερο γκολ που σχεδόν θα του εξασφάλιζε την πρόκριση, όμως ο Ντρόμπνι αντέδρασε σωστά σε σουτ του Καστίγιο, ενώ στο 99΄(!) σουτ του Νινιάδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν στο τελευταίο λεπτό για μια ανατροπή του Τζιοβάνι από το Ραγκουέλ, όμως ο Σπυρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) Κίτρινες: Κωστούλας, Παρόντι Κόκκινη: Κλίμεκ (76΄)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Βάλλας (20΄ Ανατολάκης), Κωστούλας, Πάντος, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (78΄ Νινιάδης), Καφές, Στολτίδης, Γεωργιάδης, Ζιοβάνι, Κούζμπα (62΄ Καστίγιο).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο, Τζιωρτζιώπουλος, Βλτσεκ, Γουνδουλάκης, Παρόντι (70΄ Πίνο), Σμίλιανιτς, Μάντζιος (67΄ Κλίμεκ), Ραγκουέλ, Τζιώλης, Κατσιαρός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 February 2004 - 21:53:52 UTC