Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πανηγυρικό κλίμα Ορκίστηκε η Νέα Βουλή
  • [02] "Να σας ζήσουν τα... τετράδυμα!"
  • [03] Τα γαλακτοκομικά βοηθούν στην απώλεια βάρους
  • [04] Πέφτουν οι τόνοι για τα Ολυμπιακά έργα
  • [05] Παγκόσμια κινητοποίηση για το Κόσοβο
  • [06] Ληστεία με ένα νεκρό σε μπαρ
  • [07] Λίγες ώρες μετά το μακελειό στη Βαγδάτη Έκρηξη στη Βασόρα
  • [08] Εκεί όπου η ναυτία απαγορεύεται Τελεφε-ριάλιτι....
  • [09] ΔΕΗ: "Κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των Ολυμπιακών"
  • [10] Οι μικροσυσκευές του μέλλοντος Σκληρός δίσκος σε μέγεθος γραμματοσήμου
  • [11] Τέσσερις νέες συλλήψεις Κύκλος συλλήψεων για το μακελειό στη Μαδρίτη
  • [12] Μέχρι 7 Απριλίου Στο ebay το σπίτι του Μπιλ Κλίντον

    [01] Εσωτερικά

    Σε πανηγυρικό κλίμα Ορκίστηκε η Νέα Βουλή

    (18/3/2004 1:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε ειδική ημερήσια διάταξη της Βουλής, ορκίστηκαν σήμερα οι 300 Βουλευτές, σε μια κατάμεστη αίθουσα από επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και συγγενείς των βουλευτών. Νωρίτερα, τελέστηκε αγιασμός από την Ιερά Σύνοδο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Βύρωνα Πολύδωρα είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ορίστηκε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ, στη Βουλή. Στο μεταξύ, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, παραιτήθηκε της βουλευτικής του ιδιότητας ο εκλεγείς με τη Ν.Δ στο νομό Κορινθίας Σταύρος Δήμας. Ο κ. Δήμας, που εκλέγεται συνεχώς από το 1977, αναλαμβάνει το αξίωμα του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε, μετά από σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού. Τη θέση του κ. Δήμα καταλαμβάνει η πρώτη αναπληρωματική της Ν.Δ Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, που αναμένεται να ορκιστεί αύριο.

    Αύριο η ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εισερχόμενος στην αίθουσα, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ στα υπουργικά έδρανα κάθισαν οι υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Σιούφας.

    Στο πρώτο έδρανο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάθισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας δίπλα του τους Απόστολο Κακλαμάνη και Θόδωρο Πάγκαλο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και την ευλογία του Θεού στις εργασίες τους.

    Αμέσως μετά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου από την Ολομέλεια της Βουλής, ορκίστηκε στο Κοράνι ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν.

    Αύριο Παρασκευή, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής, δηλαδή του προέδρου, 5 αντιπροέδρων, 3 κοσμητόρων και 6 γραμματέων.

    Η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη έχει προταθεί από τη ΝΔ και αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νέας Βουλής. Θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Από τα μέλη του προεδρείου ο 4ος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο 5ος αντιπρόεδρος και ένας ακόμη γραμματέας από το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της Αντιπολίτευσης. Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, θα γίνει το Σάββατο και αμέσως μετά θα αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τη συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

    Ορκίστηκαν και οι νέοι υπουργοί

    Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής, ορκίστηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας τα τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν είχαν ορκιστεί μέχρι τώρα. Παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, έλαβαν το υπουργικό χρίσμα, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος.

    Στον Υπουργό Τουρισμού παρέδωσε αρμοδιότητες ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ενώ έγινε γνωστό ότι λόγω προβλημάτων στέγασης, το νέο Υπουργείο θα συστεγαστεί προσωρινά με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η σύνθεση της νέας βουλής

    ΝΔ

    ΠΑΣΟΚ

    ΚΚΕ

    ΣΥΝ

    [02] Υγεία

    "Να σας ζήσουν τα... τετράδυμα!"

    (18/3/2004 12:15:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από τρίχρονο αγώνα για να γίνουν γονείς, η φύση αντάμειψε γενναιόδωρα ένα ζευγάρι Αμερικανών, που έφερε στον κόσμο τετράδυμα που ανά δύο είναι πανομοιότυπα δίδυμα! Η Σέριλ Μαγκάουεν, 35 ετών, γέννησε την περασμένη Δευτέρα σε μαιευτική κλινική του Χιούστον, στο Τέξας, τέσσερα αγοράκια που προέρχονται από δύο ωάρια. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι οι πιθανότητες μια γυναίκα να γεννήσει δύο ζευγάρια διδύμων ταυτόχρονα είναι 1 στα 11.000.000! Στη μητέρα είχαν εμφυτευτεί δύο ωάρια, κάτι που συνηθίζεται ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας. Όμως και τα δύο ωάρια γονιμοποιήθηκαν.

    Υγιέστατα τα μωρά

    Τα δύο πρώτα αγόρια, που ονομάστηκαν Τζέικομπ και Τζέικομπι, δεν μοιάζουν καθόλου με τα αδελφάκια τους, τον Τζάστιν και τον Τζέισον. Όλα τα μωρά, μολονότι γεννήθηκαν πρόωρα, ζυγίζουν από 1 έως 1,5 κιλό, είναι υγιή και αναμένεται να βγουν αύριο από τα αναπνευστικά μηχανήματα με τα οποία είναι συνδεδεμένα για προληπτικούς λόγους.

    ''Ξυπνάω κάθε πρωί και αγγίζω αυτές τις μικρές ταυτότητες στους καρπούς τους για να βεβαιωθώ ότι είναι αλήθεια'', δήλωσε ο ευτυχής πατέρας, Τζέφρι Μαγκάουεν.

    ''Ξεκινήσαμε με δίδυμα . Δύο εβδομάδες αργότερα, ο υπέρηχος έδειξε ότι ένα από τα γονιμοποιημένα ωάρια είχε διαιρεθεί'' είπε ο Μαγκάουεν.

    Τον περασμένο Νοέμβριο ένας γιατρός ειδικευμένος σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου διαπίστωσε ότι τα μωρά ήταν τέσσερα.

    Η οικογένεια δύσκολα θα ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της. ''Από δύο μισθούς, τώρα θα έχουμε έναν και έξι μέλη στην οικογένεια αντί για δύο. Όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε'', είπε ο Μαγκάουεν.

    [03] Υγεία

    Τα γαλακτοκομικά βοηθούν στην απώλεια βάρους

    (18/3/2004 1:47:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ Γερμανικό Πρακτορείο

    Το ασβέστιο που περιέχεται στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους γιατί συμβάλλει στην απορρόφηση του λίπους από το στομάχι, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αποβληθεί ευκολότερα, ανακοίνωσε η Γερμανική Ένωση για την Ιατρική της Διατροφολογίας. Η συγκέντρωση ασβεστίου στα λιποκύτταρα παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο για την παχυσαρκία. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μεγάλη συγκέντρωση ασβεστίου μειώνει το βάρος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης. Το γάλα και τα προϊόντα γάλακτος φαίνεται να επιδρούν καλύτερα από άλλα προϊόντα που περιέχουν ασβέστιο ωστόσο η αιτία αυτής της δράσης δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί.

    [04] Αθήνα 2004

    Πέφτουν οι τόνοι για τα Ολυμπιακά έργα

    (18/3/2004 2:56:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Άρχισαν να πέφτουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων. Εθνική υπόθεση χαρακτήρισε του Ολυμπιακούς Αγώνες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ενώ ο τ. υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε ότι δεν έχει ακυρωθεί το κλίμα συναίνεσης για την Ολυμπιάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των Αγώνων μείζον εθνικό εγχείρημα. Το πρωί ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, επιθεώρησε τα έργα του προαστιακού σιδηροδρόμου η εμπορική λειτουργία του οποίου θα αρχίσει στις αρχές Ιουλίου.

    "Τα έργα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο"

    Στη συνέχεια, ο κ. Λιάπης επισκέφθηκε τα έργα από την Παλλήνη ως τη Νερατζιώτισσα συνοδευόμενος από το γ.γ. Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρο Καπράλο, και τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ. Ο κ. Λιάπης διαπίστωσε καθυστερήσεις στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας έως τη Νερατζιώτισσα και ζήτησε λύσεις για την επίσπευση του έργου.

    "Δεν έχουμε κανένα λόγο να κατηγορούμε την αντιπολίτευση ούτε να αντιπαρατιθέμεθα σε ένα θέμα το οποίο θεωρούμε ότι είναι μείζον εθνικό εγχείρημα", δήλωσε ο γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης , σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών.

    Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την αντιπολίτευση σε συνεργασία τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στις ολιγωρίες της προηγούμενης κυβέρνησης και κατέληξε λέγοντας ότι με την εντατικοποίηση των ρυθμών , τα έργα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιπαράθεση για τα Ολυμπιακά έργα

    [05] Διεθνή

    Παγκόσμια κινητοποίηση για το Κόσοβο

    (18/3/2004 3:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για λήψη μέτρων με στόχο την αποφυγή της αποσταθεροποίησης της ειρήνης στο Κόσοβο, έχουν οδηγήσει τα βίαια επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Σέρβων, που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την περιοχή, προκαλώντας το θάνατο 22 και τον τραυματισμό 500 ανθρώπων. Από το μεσημέρι έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο του Κοσόβου σύμφωνα με ανακοίνωση της δύναμης του ΚFOR του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, οι πρεσβευτές του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτες συνομιλίες, ενώ στην περιοχή του Κοσόβου έχουν, ήδη μεταβεί ενισχύσεις 100 ως 150 στρατιωτών από τη Βοσνία. Δύναμη 750 οπλιτών ανακοίνωσε, πως θ αποστείλει και η Βρετανία, ενώ από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τους υπεύθυνους στην περιοχή σε τερματισμό της βίας. Εν τω μεταξύ, τη λήψη έκτακτων μέτρων ζήτησε από το Συμβούλειο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της Σερβίας, ενώ έντονες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

    Οι κινήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

    Κύκλο έκτακτων συνομιλιών ξεκίνησαν σήμερα οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ, ύστερα από απόφαση του Γενικού Γραμματέα, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ εξαιτίας της έντασης στο Κόσοβο. Δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ κάνουν λόγο για ένα έκτακτο συμβούλιο, που γίνεται κυρίως την ανταλλαγή απόψεων. "Μερικά μέτρα ελήφθησαν και στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο", τόνισε η ίδια πηγή.

    Μάλιστα, ο κ Σέφερ έκανε έκκληση για "απόλυτη αυτοσυγκράτηση και αποτροπή κάθε μορφής περαιτέρω βίας".

    Με ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δια στόματος του ιρλανδού υπουργού Εξωτερικών, Μπράιαν Κόουεν, η χώρα του οποίου βρίσκεται στην προεδρεία, κάλεσε τους υπευθύνους στο Κόσοβο να βάλουν τέλος στα βίαια επεισόδια.

    "Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώ από τους τοπικούς υπευθύνους να δράσουν με υπευθυνότητα αυτές τις επικίνδυνες ώρες, να χρησιμοποιήσουν όλη την επιρροή τους για να βάλουν τέλος στη βία και να αποκαταστήσουν την ηρεμία", δήλωσε ο Κόουεν.

    Εν τω μεταξύ, αργά το μεσημέρι η Βρετανία ανακοίνωσε, πως αποστέλλει 750 οπλίτες στο Κόσοβο, αποδεχόμενη αίτημα του ΝΑΤΟ για παροχή επιπλέον δυνάμεων, "ώστε να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα γαλήνη στη γιουγκοσλαβική επαρχία, όπου πλειοψηφεί το αλβανικό στοιχείο".

    Με τη σειρά τους Ρωσία και Ρουμανία ζητούν να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα του Κοσόβου. Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γιακοβένκοτόνισε, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει ενεργά στην αναζήτηση μιας λύσης στο ζήτημα του Κοσόβου, ενώ ο Ρουμάνος υπουργός εξωτερικών, Μίρτσεα Τζοάνα, καταδίκασε της βιαιότητες και ανακοίνωσε, ότι ήδη ο πρεσβευτής της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησε τη διαδικασία έκτακτης συνόδου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

    Την ίδια ώρα, από τη Γενεύη, η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα Ντελ Πόντε επεσήμανε, πως οι χθεσινές βιαιότητες αποτελούν ένα "σήμα κινδύνου", το οποίο φανερώνει, ότι η σύγκρουση μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν έχει σταματήσει.

    Η κατάσταση στη Σερβία

    Την πεποίθηση του, ότι η έξαρση της βίας στο Κόσοβο ήταν "σχεδιασμένη και οργανωμένη" από τους Αλβανούς, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, αποδίδοντας τη σε μια προσπάθεια των τελευταίων για απομάκρυνση των Σέρβων, που βρίσκονται στην περιοχή.

    Ο ίδιος επέκρινε το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Εθνη για "ανεπαρκή μέτρα προστασίας των Σέρβων του Κοσόβου" και ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει "έκτακτα μέτρα" για την αποτροπή της προσπάθειας εθνικής εκκαθάρισης, όπως την χαρακτήρισε.

    Ωστόσο, η ίδια η κυβέρνηση του έχει, ήδη λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε, ότι τέθηκαν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας όλες οι αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων με το Κόσοβο προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης στο εσωτερικό της Σερβίας.

    Ενισχυμένες είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις στα νότια της χώρας, στην κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί την πλειονότητα.

    Από χθες, βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και ο στρατός της Σερβίας Μαυροβουνίου, ενώ στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Αμύνης εκφράστηκε η επιθυμία της Σερβίας να βοηθήσει τη νατοϊκή δύναμη KFOR - στην προστασία του σερβικού πληθυσμού στο Κόσοβο.

    Στο μεταξύ, διαδηλώσεις οργανώθηκαν, σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Σερβίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια στο Κόσοβο. Μάλιστα, περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν αργά σήμερα το πρωί στο κέντρο της Νις, τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Σερβίας, κατά των Αλβανών του Κοσόβου. Το πλήθος αποτελούσαν σε μεγάλο μέρος μαθητές λυκείου, οι οποίοι φώναζαν: "Πάμε στο Κόσοβο" και "Ας σφάξουμε τους Αλβανούς για να μην υπάρχουν πια". Οι διαδηλωτές παρήλασαν μπροστά από το τζαμί της πόλης, που πυρπολήθηκε χθες από άλλους διαδηλωτές.

    Επέμβαση από τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξε μόνο, όταν οι κάποιοι προσπάθησαν να αρπάξουν την σημαία, που κυμάτιζε μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της αλβανικής πρεσβείας. Έγινε χρήση δακρυγόνων και οι περισσότεροι διαδηλωτές διαλύθηκαν ήρεμα, εξαιρουμένης μίας ομάδας 20 περίπου μαθητών, η οποία πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς.

    Τέλος, πολλές εκατοντάδες φοιτητών διαδήλωσαν και στο κέντρο του Βελιγραδίου, μπροστά από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Τανγιούγκ.

    Κρίσιμη ώρες για το Κόσοβο

    Η κατάσταση στην περιοχή του Κοσόβου, πάντως, εξακολουθεί να είναι έκρυθμη. Η ένταση έχει μεταφερθεί στη Μιτρόβιτσα, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αλλά και κοντά στην Πρίστινα. Συγκεκριμένα, ομάδα Αλβανών έβαλε φωτιά σε σερβική ορθόδοξη εκκλησία σήμερα της πρώτης, παρά την προσπάθεια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να τους σταματήσουν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον τους. Ωστόσο, επίθεση με πέτρες από Αλβανούς δέχθηκαν στο Ουρόσεβατς και οι Έλληνες δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ Ντίνα Σύρπου και Γιώργος Βενέτης. Ευτυχώς, από την επίθεση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Καζάνι που βράζει" το Κοσσυφοπέδιο

    [06] Εσωτερικά

    Ληστεία με ένα νεκρό σε μπαρ

    (18/3/2004 3:52:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο 39χρονος Σπυρίδων Ντακόλιας είναι ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δύο Αλβανών κακοποιών που πυροβολούσαν αδιακρίτως μέσα στο μπαρ "Λίντο" στην οδό Μικρομάνης 3 στους Αμπελοκήπους στις 2:15 τα ξημερώματα. Οι δράστες είχαν μπει ως πελάτες στο μπαρ, κάθισαν σε ένα τραπέζι και ήπιαν τα ποτά τους, αλλά στη συνέχεια έβγαλαν πιστόλια και διέταξαν τους θαμώνες να αφήσουν ό,τι χρήματα είχαν πάνω στα τραπέζια. Ένας από τους πελάτες αντέδρασε και οι ληστές τον πυροβόλησαν στο πόδι. Στη συνέχεια πήραν 800 ευρώ που είχαν μαζέψει και πριν φύγουν άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στο μπαρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τέσσερις άντρες και μια γυναίκα. Σοβαρά τραυματίστηκε ο Ντακόλιας ο οποίος υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας οι δράστες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

    [07] Ιράκ

    Λίγες ώρες μετά το μακελειό στη Βαγδάτη Έκρηξη στη Βασόρα

    (18/3/2004 3:59:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και δυο τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Βασόρα στο νότιο Ιράκ. Αρχικές πληροφορίες εκπροσώπου του βρετανικού στρατού, δεν διευκρίνιζαν, αν η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο ή από εκρηκτικά, που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου. Σίγουρο ήταν, πως δεν είχε τραυματιστεί κανένας Βρετανός στρατιώτης. Λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του, ο Αλί Ράντι Ζαΐρ, αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης, επιβεβαίωσε, ότι επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Η τελευταία σημειώθηκε έξω από το ξενοδοχείο Μιρμπάντ στο κέντρο της πόλης, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά και από τις αρχές της πόλης.

    [08] Διάφορα

    Εκεί όπου η ναυτία απαγορεύεται Τελεφε-ριάλιτι....

    (18/3/2004 3:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Κουίζ: Τι μπορεί να κάνει κάποιος μέσα σε ένα τελεφερίκ; 1. Να θαυμάσει τη θέα από ψηλά 2. Να εύχεται πως θα κρατήσουν τα συρματόσχοινα μέχρι να φτάσει στην άλλη πλευρά 3. Να περάσει επτά ημέρες από τη ζωή του. Όσοι διαλέξατε το Νο3 βέβαια δεν κερδίσατε τίποτα, αλλά βρήκατε τη σωστή απάντηση. Η ιδέα ανήκει σε διοργανωτές διαγωνισμού, που όρισαν έπαθλο 30.000 δολαρίων για το ζευγάρι που θα ελέγξει τις σωματικές του λειτουργίες, προκειμένου να αιωρηθεί αξιοπρεπώς και επί 168 ώρες, μέσα σε μια καμπίνα τελεφερίκ, πάνω από τη Σιγκαπούρη. Να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι διοργανώνεται για τον εορτασμό της επετείου των 30 χρόνων λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εναέριου σιδηροδρόμου, SCC. Τα σχόλια δικά σας.

    "Επιβίωση στον Αέρα" για όποιον αντέξει

    Στο παιχνίδι, που ξεκίνησε την Τρίτη με τον τίτλο "Επιβίωση στον Αέρα" συμμετέχουν 36 ζευγάρια από τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα. Βλέπετε το χρηματικό δέλεαρ είχε διεθνή ανταπόκριση.

    Οι κανόνες απλοί, αλλά αυστηροί: Οι θαλαμίσκοι του εναέριου σιδηρόδρομου κινούνται σχεδόν διαρκώς μεταξύ του σταθμού στο βουνό Φαμπρε της Σιγκαπούρης και του κοντινού νησιού Σεντόσα. Σε κάθε καμπίνα βρίσκονται δύο ζευγάρια. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να μένουν συνεχώς μέσα στο θαλαμίσκο, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πάγκους και ένα στοιχειώδες σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Δικαίωμα επί του στερεού εδάφους έχουν μόνο για δέκα λεπτά την ημέρα, που μπορούν να βγουν να ξεμουδιάσουν σε έναν από τους δύο σταθμούς. Δικαιούνται επί καθημερινής βάσης τρία λίτρα νερό και τρία γεύματα.

    Και φυσικά πρέπει να αντεπεξέλθουν στις διάφορες δοκιμασίες, που τους επιφυλάσσουν οι εμπνευστές του παιχνιδιού για να κερδίσουν πόντους. Για παράδειγμα, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αντισταθούν στις σοκολάτες-έκπληξη, που τους πετούν στο εσωτερικό της καμπίνας, και να μην παραβούν τους κανόνες που ισχύουν για τα γεύματα. Επίσης, σε κάποιον ταλαίπωρο παίχτη ζητήθηκε να περάσει το δεκάλεπτο διάλειμμα που δικαιούται χοροπηδώντας στο ένα πόδι.

    Κιόλας από τη δεύτερη ημέρα του διαγωνισμού, δέκα ζευγάρια αποκλείστηκαν επειδή παρέβησαν τους κανόνες περί εμετού, δεδομένου ότι η προαναφερθείσα λειτουργία του οργανισμού απαγορεύεται. Άλλος ένας 31χρονος βγήκε και αυτός εκτός, λόγω κρίσης διάρροιας. Οι υπόλοιποι, όπως ανακοίνωσε η παραγωγή του σόου, αντέχουν ακόμα.

    Φυσικά είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις για το ποιος θα είναι ο νικητής. Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά είναι ότι ο νικητής δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει τον εναέριο σιδηρόδρομο ποτέ ξανά στη ζωή του.

    [09] Αθήνα 2004

    ΔΕΗ: "Κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των Ολυμπιακών"

    (18/3/2004 4:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τονίζει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι "όλο και περισσότεροι επισημαίνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος". Η ανακοίνωση επικρίνει όσους συνεχίζουν να κινδυνολογούν για το θέμα τονίζοντας ότι "εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες". Η Ομοσπονδία του προσωπικού εκφράζει, επίσης, την ικανοποίηση της που και ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) διαβεβαιώνει πως "δεν υφίσταται πρόβλημα" σχετικά με την επάρκεια της ηλεκτρικής τροφοδοσίας κατά το μήνα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [10] Τεχνολογία

    Οι μικροσυσκευές του μέλλοντος Σκληρός δίσκος σε μέγεθος γραμματοσήμου

    (18/3/2004 5:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: BBC, Cebit

    Αυτή η μικροσκοπική συσκευή είναι μία από τις πολλές νέες εφευρέσεις που θα παρουσιαστούν στην έκθεση Cebit που ανοίγει την Πέμπτη τις πύλες της στο Ανόβερο και θα υποδέχεται το κοινό που διψάει για νέες και πρωτοποριακές συσκευές μέχρι τις 24 Μαρτίου. Στην έκθεση θα παρουσιάσουν τα καινούργια τους προϊόντα πολλές εταιρείες που η καθεμιά ελπίζει να αφήσει άφωνους τους λάτρεις των νέων τεχνολογιών με τις πρωτοποριακές ιδέες και συσκευές της. Ο μικροσκοπικός σκληρός δίσκος της Toshiba με χωρητικότητα 2 έως 4 GB είναι απλώς μία από τις συσκευές που θα παρουσιαστούν στη Cebit και οι κατασκευαστές του ευελπιστούν να ανοίξει το δρόμο για μια νέα γενιά έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών που θα είναι τόσο μικρές ώστε να μπορούμε να τις φοράμε!

    Φορώντας έναν υπολογιστή

    Ο μικροσκοπικός αυτός ηλεκτρονικός υπολογιστής που μοιάζει με ρολόι μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν ένας άλλος Τζέιμς Μποντ. Και όχι άδικα καθώς διαθέτει οθόνη για να μπορείτε να βλέπετε βίντεο αλλά και τεχνολογία αναγνώρισης φωνής για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε απλώς μιλώντας του!

    Το διαφορετικό αυτό ρολόι χειρός θα ταίριαζε απόλυτα με δύο άλλες συσκευές που θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Γερμανίας. Η μία είναι ένας υπολογιστής που μοιάζει με γυαλιά ηλίου φτιαγμένα από κάποιον εκκεντρικό σχεδιαστή.

    Οι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν το απαραίτητο αυτό εξάρτημα με τη ματιά σας καθώς, όταν θα επικεντρώνετε το βλέμμα σας πάνω σε μία συγκεκριμένη εντολή, αυτό θα επιλέγεται χωρίς να εσείς χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο.

    Μια άλλη συσκευή που θα ολοκλήρωνε μοναδικά το φουτουριστικό αυτό συνδυασμό, είναι ένα σετ ασύρματων ακουστικών που όχι απλώς σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνετε με τις ώρες τα αγαπημένα σας mp3, αλλά σας επιτρέπουν ανά πάσα στιγμή να κατεβάζετε από το internet όποιο τραγούδι επιθυμείτε να ακούσετε και το οποίο δεν έχετε στη συλλογή σας.

    Το μπρελόκ του μέλλοντος

    Και τι έχουν προβλέψει οι κατασκευαστές για τους ξεχασιάρηδες; Όσους δηλαδή πηγαίνουν για ψώνια και ξεχνούν να πάρουν μαζί τους τη λίστα με τα ψώνια, τα κλειδιά τους, την πιστωτική τους κάρτα ή το πορτοφόλι τους; Η λύση είναι πιο απλή από ό,τι φαντάζεστε. Το μπρελόκ του μέλλοντος τα έχει όλα. Εκτός από τη συνηθισμένη χρήση του, λειτουργεί ως πιστωτική κάρτα καθώς σας επιτρέπει να ψωνίζετε απλώς δίνοντάς το στον ταμεία του σούπερ μάρκετ, ενώ χρησιμεύει και ως ηλεκτρονική ατζέντα στην οποία θα μπορείτε να σημειώνετε όλα όσα ξεχνάτε.

    Μήπως μετά από όλα αυτά, ο υπολογιστής σας σάς φαίνεται απλώς πολύ ξεπερασμένος;

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οθόνες τσέπης!

    Σχετικά Links:

    Cebit

    [11] Διεθνή

    Τέσσερις νέες συλλήψεις Κύκλος συλλήψεων για το μακελειό στη Μαδρίτη

    (18/3/2004 6:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη σύλληψη τεσσάρων ακόμη υπόπτων ως πιθανών υπευθύνων για τις τρομοκρατιικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη, προχώρησε σήμερα η ισπανική αστυνομία. Οι τρεις από τους υπόπτους συνελήφθησαν στην περιοχή Αλκαλά ντε Χενάρες, στα ανατολικά περίχωρα της ισπανικής πρωτεύουσας, ενώ ο τέταρτος στα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, που επικαλείται το BBC, δυο από τους κρατούμενους είναι Μαροκινοί. Στο σύνολό τους, πάντως ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ισπανικής αστυνομίας. Υπενθυμίζουμε, ότι το περασμένο Σάββατο συνελήφθησαν οι πέντε πρώτοι ύποπτοι, τρεις Μαροκινοί και δύο Ινδοί, οι οποίοι σήμερα πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου της Μαδρίτης.

    [12] Τεχνολογία

    Μέχρι 7 Απριλίου Στο ebay το σπίτι του Μπιλ Κλίντον

    (18/3/2004 6:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Είναι γωνιακό, γύρω στα 100 τετραγωνικά μέτρα, ευάερο, ευήλιο αλλά κυρίως είναι το σπίτι που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένας πρώην πλανητάρχης. Ο λόγος για το σπίτι όπου έμενε κάποτε ο Μπιλ Κλίντον, στο Χόουπ του Αρκανσας. Ο ιδιοκτήτης του Γκάρι Τζόνσον, αποφάσισε να το βγάλει στο σφυρί μέσω Internet, αφού είδε ότι όλες οι προσπάθειες του να το πουλήσει είχαν αποβεί άκαρπες εδώ και ένα χρόνο. Η απόφαση του φαίνεται ότι τον δικαίωσε, καθώς από την αρχική τιμή των 45.000 δολαρίων, το σπίτι έχει φθάσει αυτήν την ώρα να πωλείται έναντι του ποσού των 250.000 δολαρίων. Καταληκτική ημερομηνία του πλειστηριασμού η 7η Απριλίου, οπότε όσοι "πιστοί" προσ..φέρετε. Για πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ebay.

    Σχετικά Links:

    Το σπίτι του Bill Clinton στο Ebay


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 March 2004 - 17:51:21 UTC