Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμμαχος η διαρκής αγάπη "Υποστηρίζουμε τη Ζωή"
  • [02] Βασίλισσα η Ρεάλ
  • [03] Ισοπαλία απέσπασαν οι "κανονιέρηδες" από την Τσέλσι
  • [04] Στη ανεξάρτητη επιτροπή του Κογκρέσο Καίει τον Μπους η κατάθεση Κλαρκ
  • [05] Για επίσκεψη στη Ουάσινγκτον στις 20 Μαΐου Πρόσκληση Μπους στον
  • [06] Δοκιμαστική εκδήλωση ρυθμικής γυμναστικής Μάγεψε η Μπεσόνοβα στο test
  • [07] Μπούργκενστοκ: Ένα νησί στην καρδιά της Ελβετίας
  • [08] Μεγάλη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της ρωσικής "Πάμε για μετάλλιο στο
  • [09] Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες είναι Αλβανοί Νέα επίθεση στο Κόσοβο
  • [10] "Η δολοφονία του Αχμαντ Γιασίν" Έκτακτη Σύνοδο του ΟΗΕ ζητά το Ισραήλ
  • [11] Ο Ελληνισμός της Κύπρου γιορτάζει Εορτασμός 25ης Μαρτίου

    [01] Υγεία

    Σύμμαχος η διαρκής αγάπη "Υποστηρίζουμε τη Ζωή"

    25/3/2004 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2004 10:15:03 πμ)

    Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής θα πραγματοποιήσει από 26 έως 28 Μαρτίου, η "Aνοιχτή Aγκαλιά των φίλων κοινωνικής Παιδιατρικής / Ιατρικής, στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο και Ψέριμο. Με το κοινωνικό και αισιόδοξο σύνθημα "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ", η Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής /Ιατρικής, ξεκινάει και φέτος τις εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής, που υλοποιεί κάθε χρόνο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της κοινωνικής ευθύνης, εδώ και επτά συνεχή χρόνια. Η πρώτη φετινή εκστρατεία περιλαμβάνει τα δύο ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου, Καστελόριζο και Ψέριμο. Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι η διαρκής αγάπη και το αμέριστο ενδιαφέρον της Ανοιχτής Αγκαλιάς για τους ακρίτες της χώρας μας. Χορηγός επικοινωνίας έχει αναλάβει η ΕΡΤ.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και Παιδείας &amp; Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή και υποστήριξη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, σε συνεργασία με το ΠΕ.Σ.Υ.Π. Δωδεκανήσου. Κλιμάκιο δέκα ατόμων, αποτελούμενο από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και μέλη της Ανοιχτής Αγκαλιάς, θα αναχωρήσει για την ΚΩ, από το αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», στις 26 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 08.45. Από την Κω με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα προωθηθεί στην Ψέριμο και στη συνέχεια στο Καστελόριζο.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Ιατρικές εξετάσεις όλων των κατοίκων Test PAP Test PSA (προληπτικός έλεγχος προστάτου) Ψυχαχωγικό πρόγραμμα και διανομή δώρων στα παιδιά Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από το Βιοχημικό Εργαστήριο του Θεραπευτηρίου "Ευαγγελισμού" και οι απαντήσεις θα αποσταλούν κατ' οίκον στους ενδιαφερομένους.

    [02] Champions League

    Βασίλισσα η Ρεάλ

    25/3/2004 12:13:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κοντά στην πρόκριση στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Ρεάλ. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η πρωταθλήτρια Ισπανίας επικράτησε στο "Μπερναμπέου" 4-2 της Μονακό και θα κληθεί να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα αυτό στη ρεβάνς του "Λουί Ντε", στις 6 Μαρτίου. Οι "μερένγκες" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, κάτι που άλλωστε αναμενόταν. Οι... επισκέψεις των Μαδριλένων στα καρέ του Ρόμα ήταν κάτι περισσότερο από συχνές, όμως έλειπε η ευστοχία. Ο Ζιντάν, ο Ρονάλντο και σε δύο περιπτώσεις ο Ραούλ (που απόψε έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο Τσάμπιονς Λιγκ με 86 συμμετοχές, έναντι 85 του Γκάρι Νέβιλ) δε σημάδεψαν σωστά και οι ευκαιρίες χάθηκαν .

    Από την πλευρά της, η Μονακό μπορεί να κατέβηκε με έναν μόνο επιθετικό (Μοριέντες), όμως δεν εμφανίστηκε παθητική. Έψαξε όποτε μπορούσε τις αντεπιθέσεις και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ. Μάλιστα, "άγγιξε" το γκολ στο 19, όμως ο Σαλγκάδο λίγο πριν τη γραμμή έσωσε την εστία της ομάδας του σε πλασέ του Ζιουλί. Οι Γάλλοι απείλησαν και λίγο αργότερα με σουτ του Ροτέν που εξουδετέρωσε ο Κασίγιας, όμως μετά το 30 οι "μερένγκες" ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα. Η καρφωτή κεφαλιά του Ρονάλντο στο 33 έφυγε μόλις άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ζιντάν σταμάτησε στο δοκάρι του Ρόμα.

    Κι ενώ η Ρεάλ έχανε τις ευκαιρίες, η Μονακό "πάγωσε " το "Μπερναμπέου" στο 43. Προηγήθηκε η δύσκολη επέμβαση του Κασίγιας σε σουτ του Ζιουλί. Από το κόρνερ που ακολούθησε, ο Σκιλάτσι εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση στα ισπανικά καρέ και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

    Οι Ισπανοί όφειλαν πλέον να ακολουθήσουν το χθεσινό παράδειγμα της Μίλαν και έκαναν το πρώτο βήμα στο 51. Από το κόρνερ του Μπέκαμ, ο προωθημένος Παβόν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη ενός αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αφού το 1-1 δεν τους ικανοποιούσε, και στο 58 ο Ρονάλντο υποχρέωσε τον Ρόμα σε δύσκολη απόκρουση. Ο τερματοφύλακας της Μονακό αντέδρασε και στο 70 στο σουτ του Φίγκο, όμως ο Ζιντάν που πήρε το ριμπάουντ τον νίκησε, δίνοντας στο συγκρότημα του Κάρλος Κεϊρόζ το προβάδισμα.

    Επτά λεπτά αργότερα, ο Ρονάλντο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σκιλάτσι και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Φίγκο ανέλαβε να το εκτελέσει, ο Ρόμα απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Πορτογάλος πρόλαβε τους αντίπαλους αμυντικούς και σκόραρε. Στο 81 ήταν η σειρά του Ρονάλντο , μετά από πάσα του Ζιντάν, με δυνατό συρτό σουτ να βρει δίχτυα, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μοριέντες με το συνήθη τρόπο (κεφαλιά) διαμόρφωσε το τελικό 4-2 (καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του) και έδωσε στους Μονεγάσκους κάποιες ελπίδες για τον επαναληπτικό.

    Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία) Κίτρινες: Μπερναρντί, Σκιλάτσι, Μπέκαμ (χάνει τη ρεβάνς) Οι συνθέσεις : ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ : Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Μέχια, Ραούλ Μπράβο (28 Παβόν), Φίγκο, Μπέκαμ, Γκούτι (78 Μπόρχα), Ζιντάν, Ραούλ, Ρονάλντο (82 Σολάρι) ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Γκιβέ (83 Ιμπάρα), Ροντρίγκες, Σκιλάτσι, Εβρά (89 Ελ Φακιρί), Σισέ (66 Πλαζίλ), Μπερναρντί, Ζήκος, Ροτέν, Ζιουλί, Μοριέντες.

    [03] Champions League

    Ισοπαλία απέσπασαν οι "κανονιέρηδες" από την Τσέλσι

    25/3/2004 12:30:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πήρε αυτό που ήθελε απόψε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" η Άρσεναλ. Οι "κανονιέρηδες" απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από την Τσέλσι, στον πρώτο "εμφύλιο" προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, και πήραν το πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου στο "Χάιμπουρι". Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τους δύο αντίπαλους να εμφανίζονται μάλλον επιφυλακτικοί και χωρίς διάθεση να διακινδυνεύσουν και να ανοιχτούν. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έδειξε κάπως πιο επικίνδυνη και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Κάμπελ και Μπέργκαμπ, όμως συνολικά το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικές προοπτικές. Μόλις στο 49 η Τσέλσι έχασε καλή ευκαιρία με τον Λάμπαρντ, για να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα ο Ανρί. Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 53, με κοντινή προβολή του Γκούντγιονσεν.

    Το γκολ άλλαξε τελείως το ρυθμό του αγώνα. Ο ενθουσιασμός των "μπλε" παραλίγο να αποφέρει και δεύτερο τέρμα , όμως ο Λέμαν με εντυπωσιακή διπλή προσπάθεια είπε "όχι" σε Λάμπαρντ και Γκούντγιονσεν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59 ο Πιρές με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κόουλ ισοφάρισε, πετυχαίνοντας το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ για την Αρσεναλ.

    Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι "κανονιέρηδες" έστρεψαν την προσοχή τους στα μετόπισθεν και κατάφεραν να κρατήσουν τους παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι μακριά από τα καρέ τους. Η Τσέλσι προσπάθησε να πάρει τη νίκη, όμως η αποβολή του Ντεσαγί στο 83 (δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών) της... έκοψε τα πόδια και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την ισοπαλία, που τους φέρνει κοντά στην τετράδα.

    Διαιτητής: Μανουέλ Ενρίκε Μεχούτο Γκονζάλεζ (Ισπανία) Κίτρινες: Μακελελέ, Ντεσαγί Κόκκινη: Ντεσαγί (83, 2 κίτρινες) Οι συνθέσεις : ΤΣΕΛΣΙ: Αμπρόσιο, Γκαλάς, Τέρι, Ντεσαγί, Μπριτζ, Πάρκερ (72 Κόουλ), Λάμπαρντ, Μακελελέ, Νταφ, Μούτου (72 Κρέσπο), Γκούντγιονσεν (86 Μέλχιοτ) ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Λαουρέν, Κάμπελ, Τουρέ, Κόουλ, Λιούνγκμπεργκ (78 Ρέγες), Βιεϊρά, Εντου, Πιρές, Μπέργκαμπ (72 Τζιλμπέρτο Σίλβα), Τέρι.

    [04] Διεθνή

    Στη ανεξάρτητη επιτροπή του Κογκρέσο Καίει τον Μπους η κατάθεση Κλαρκ

    25/3/2004 12:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2004 2:09:49 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Καταπέλτης για την κυβέρνηση Μπους, υπήρξε η κατάθεση του πρώην συμβούλου του προέδρου για θέματα τρομοκρατίας, Ρίτσαρντ Κλαρκ στην ανεξάρτητη επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία ερευνά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Ο Κλαρκ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία στην απειλή Αλ Κάιντα, ενώ επέρριψε ευθύνες για το χειρισμό του ζητήματος και στο FBI. Η κατάθεση Κλαρκ έρχεται να συνταχθεί και με το πόρισμα προκαταρκτικής έκθεσης της επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνήσεις Μπους και Κλίντον έφεραν σοβαρές ευθύνες για τα χτυπήματα της 11 Σεπτεμβρίου καθώς, όπως τονίζεται στο εν λόγω κείμενο όφειλαν να έχουν προσφύγει στη βία κατά της Αλ Κάιντα πολύ νωρίτερα. Ο ίδιος Κλαρκ είχε υποστηρίξει τις θέσεις του αυτές και σε πρόσφατο βιβλίο του, το οποίο είχε δεχθεί δριμύα κριτική από την κυβέρνηση.

    "Είχα προειδοποιήσει για την Αλ Κάιντα"

    Ο ίδιος ξεκίνησε την κατάθεσή του ζητώντας συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων από την επίθεση στους δίδυμους πύργους, λέγοντας, ότι η Αμερικανική κυβέρνηση τους απογοήτευσε.

    Σύμφωνα, πάντως με τα λεγόμενα του Κλαρκ το ζήτημα Αλ Κάιντα αποτελούσε για την κυβέρνηση Μπους ένα σημαντικό αλλά όχι επείγον ζήτημα. Μάλιστα ανέφερε, ότι η εισβολή στο Ιράκ έθεσε σε δεύτερη μοίρα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. .Τόνισε δε, ότι εκατοντάδες φορές προτού να υποβάλει την παραίτηση του το 2001 είχε προειδοποιήσει έντονα τον Πρόεδρο Μπους για την επικινδυνότητα της Αλ Κάιντα.

    Επίσης κατηγόρησε και το FBI, ότι βάδισε στα χνάρια της κυβέρνησης αμελώντας το θέμα, ενώ ανέφερε, ότι ενώ το πρώτο είχε στη διάθεσή του πληροφορίες, ότι βρίσκονταν στις ΗΠΑ δυο στελέχη του εκτελεστικού τμήματος της ΑΛ Κάιντα δεν τις μεταβίβασε στην CIA.

    Εν τω μεταξύ και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Σάμιουελ Μπέργκερ κατέθεσε νωρίτερα την Τετάρτη, ότι στη διάρκεια της πρώτης συνόδου, που είχε με την διάδοχό του, Κοντολίζα Ράις, την προειδοποίησε ότι το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αθωώνει" τον Μπους ο Τένετ

    "Ο Μπους γνώριζε για τις απειλές της Αλ Κάιντα"

    [05] Εσωτερικά

    Για επίσκεψη στη Ουάσινγκτον στις 20 Μαΐου Πρόσκληση Μπους στον Καραμανλή

    25/3/2004 1:05:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόσκληση για να επισκεφθεί τη Ουάσινγκτον στις 20 Μαΐου απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Στη σχετική επίσημη ανακοίνωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, αναφέρεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος προσβλέπει στην πρώτη του συνάντηση με τον κ. Καραμανλή ως ηγέτη της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι αυτή "θα προσφέρει μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα στην προώθηση της δημοκρατίας, της ευημερίας και την ειρήνης στη Νοτιανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή". Ο κ. Μακλίλαν πρόσθεσε ότι "οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τις προετοιμασίες που γίνονται για να είναι επιτυχείς και ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, καθώς τον Αύγουστο οι θερινοί Αγώνες επιστρέφουν στην γη όπου γεννήθηκαν".

    [06] Αθήνα 2004

    Δοκιμαστική εκδήλωση ρυθμικής γυμναστικής Μάγεψε η Μπεσόνοβα στο test event

    25/3/2004 2:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2004 2:26:08 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Άννα Μπεσόνοβα, στο σύνθετο ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής, που διεξήχθη στο πλαίσιο της δοκιμαστικής διοργάνωσης. Η Μπεσόνοβα είναι η κόρη του παλιού διεθνή μέσου της Ντιναμό Κιέβου, που διέπρεψε με τη φανέλα και της εθνικής ομάδας της χώρας του τη δεκαετία του 90. Η Ουκρανή, που κατέκτησε την τρίτη θέση, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με τη φανέλα του πατέρα της. "Μου άρεσε πολύ η εγκατάσταση. Μου αρέσει, που οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα, γιατί εδώ γεννήθηκε η ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων", είπε η Μπεσόνοβα. Τη διαπίστωση ότι χρειάζεται και άλλη προσπάθεια για να είναι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε η νικήτρια του σύνθετου ατομικού, Ιρίνα Τσατσίνα: "Χρειάζομαι ακόμα δουλειά για να τελειοποιήσω το πρόγραμμά μου. Η ατμόσφαιρα εδώ ήταν πολύ ζεστή και η οργάνωση πολύ ωραία", είπε η Τσατσίνα ενώ η "ασημένια" νικήτρια, Αλίνα Καμπάεβα, δήλωσε συγκινημένη από τη φιλοξενία των Ελλήνων.

    [07] Διεθνή

    Μπούργκενστοκ: Ένα νησί στην καρδιά της Ελβετίας

    25/3/2004 2:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2004 3:15:52 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Το Μπούργκενστοκ (Burgenstock), με υψόμετρο 900 μ., είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ελβετίας και απέχει μόλις 18 χλμ. από τη γραφική πόλη της Λουκέρνης (Luzern). Βρίσκεται στην κορυφή της μικρής χερσονήσου της λίμνης της Λουκέρνης και για το λόγο αυτό τα πολυτελή ξενοδοχεία του προσφέρουν μια μοναδική θέα στη λίμνη και στα γύρω βουνά. Το ξενοδοχείο Grand Hotel, που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είναι ένα από τα δύο παλαιότερα ξενοδοχεία του Μπούργκενστοκ και διατηρεί το ύφος του 19ου αιώνα. Το Μπούργκενστοκ ήταν, επίσης, αγαπημένο μέρος διακοπών διάσημων αστέρων όπως της Όντρεϊ Χέπμπορν και της Σοφία Λόρεν.

    Το Grand Hotel χτίστηκε το 1873 και διαθέτει μόλις 54 δωμάτια και, όπως και τα άλλα δύο ξενοδοχεία της περιοχής, το Palace και το Park Hotel, προσφέρει στους εύπορους, συνήθως, πελάτες του όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις που θα αναζητούσε και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης. Οι πελάτες των ξενοδοχείων μπορούν να διασκεδάσουν περνώντας την ώρα τους στα γήπεδα του τένις και του γκολφ αλλά και κάνοντας, τι άλλο, ορειβασία κοιτώντας τη λίμνη της Λουκέρνης από ύψος 450 μ.

    Το υπερπολυτελές Grand Hotel, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, χτίστηκε από το γιο ενός αγρότη ο οποίος κατάφερε να γίνει ο πιο επιτυχημένος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων της εποχής του καθώς επέκτεινε τις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις μέχρι το Κάιρο. Με τον καιρό το Μπούργκενστοκ έγινε ένα από τα πιο πολυσύχναστα θέρετρα του είδους του και πολλοί τουρίστες που ήθελαν να το επισκεφθούν αναγκάζονταν να μένουν μέχρι και δύο εβδομάδες στη Λουκέρνη μέχρι να καταφέρουν να κλείσουν ένα δωμάτιο στα πολυτελή ξενοδοχεία του.

    Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικές από τις καυτές, παρά το κρύο που επικρατεί, τιμές του. Η πολυτελής σουίτα, για παράδειγμα, με θέα στη λίμνη, αυτήν την περίοδο, κοστίζει 485 ευρώ. Αν θέλετε να αρκεστείτε σε κάτι φτηνότερο μπορείτε με 245 ευρώ να κλείσετε ένα δίκλινο και να απολαύσετε τη μοναδική θέα της λίμνης. Τέλος, εάν μετά από όλα αυτά, σκέφτεστε να επισκεφθείτε την περιοχή, μην παραλείψετε να ανεβείτε στο εστιατόριο Hammetschwand με τον ψηλότερο και γρηγορότερο εξωτερικό ανελκυστήρα που υπάρχει Ευρώπη.

    Σχετικά Links:

    http://www.myswitzerland.com/

    http://www.buergenstock-hotels.ch/

    [08] Αθήνα 2004

    Μεγάλη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της ρωσικής "Πάμε για μετάλλιο στο σόφτμπολ"

    25/3/2004 2:28:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θριαμβευτικό ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας στο Διεθνές Τουρνουά Σόφτμπολ, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Γήπεδο Σόφτμπολ (στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού). Νίκησε τη Ρωσία 16-3 σε μια αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε σε πέντε γύρους, καθώς η διαφορά ήταν μεγαλύτερη, στο σημείο, αυτό από επτά πόντους. Οι περίοδοι, με πρώτη την Ελλάδα, ήταν: 1-2, 6-0, 4-0, 5-1, 0-0. Αμέσως μετά τον αγώνα η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας, Λίντα Γουέλς, δήλωσε: "Δουλέψαμε αρκετά και είμαι ευχαριστημένη από το σημερινό αποτέλεσμα. Κάναμε καλή αρχή. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζεται βελτίωση η ομάδα και για αυτό πρέπει να εργαστούμε σκληρά". Η Κρίστα Νταλάκις, αθλήτρια της ελληνικής ομάδας τόνισε: "Ηταν ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλά". Παρά το τελικό σκορ η αθλήτρια της Ρωσίας, Σβετλάνα Γκλάζοβα, φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τον αγώνα και ελπίζει να περάσει η ομάδα της στον τελικό. Το Διεθνές Τουρνουά Σόφτμπολ, που αποτελεί και δοκιμαστική διοργάνωση, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συνεχίζεται αύριο με το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας.

    [09] Διεθνή

    Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες είναι Αλβανοί Νέα επίθεση στο Κόσοβο

    25/3/2004 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ την Τετάρτη το βράδυ εναντίον αστυνομικών του Κοσόβου. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ποντούγεβο. Στη περιοχή δεν υπάρχουν Σέρβοι, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι οι δράστες είναι αλβανικής εθνότητας. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ένοπλοι έξω από την Πρίστινας άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος του ΟΗΕ, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη από τη Γκάνα και τον Αλβανό διερμηνέα του. Στο μεταξύ συνελήφθη στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ο νεαρός που πέταξε χθές βράδυ χειροβομβίδα εναντίον Γάλλων στρατιωτών. Πρόκειται για Σέρβο με εγκληματικό παρελθόν που δραπέτευσε, πριν από ένα χρόνο, από φυλακή της Σερβίας και κρυβόταν στο Κόσοβο.

    Με την παρέμβαση της KFOR

    Στη σύλληψη του βοήθησαν και Σέρβοι πολίτες της Μιτρόβιτσα οι οποίοι μόλις τον εντόπισαν προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

    Με την παρέμβαση ωστόσο της KFOR τα πνεύματα ηρέμησαν και ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου και κρατείται.

    Η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του ΟΗΕ στο Κοσοβο Τρέισι Μπέικερ ευχαρίστησε τους πολίτες της Μιτρόβιτσα για την βοήθεια τους στην σύλληψη του νεαρού βομβιστή.

    [10] Διεθνή

    "Η δολοφονία του Αχμαντ Γιασίν" Έκτακτη Σύνοδο του ΟΗΕ ζητά το Ισραήλ

    25/3/2004 10:05:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με καταδικάσει την τρομοκρατία, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, από το γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, συγκαλώντας έκτακτη Σύνοδο του Οργανισμού. "Η σύνοδος αυτή, θα πρέπει να καταδικάσει την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό, το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό'', τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κόφι Αναν. Επίσης, επανέλαβε ότι η δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, Αχμαντ Γιασίν, είχε ως στόχο να εμποδιστούν οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών πολιτών. ''Πιστεύω ότι ο Αναν καταλαβαίνει καλά το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται'' πρόσθεσε ο Σαλόμ. Η δολοφονία του Γιασίν είναι ένα θέμα που εξετάζεται ήδη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στον Οργανισμό, Νάσερ αλ-Κίντουα, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παλαιστίνιου ηγέτη ως ''έγκλημα πολέμου'' και ζήτησε από το Συμβούλιο να την καταδικάσει. Στο προσχέδιο της απόφασης που κατατέθηκε την Τετάρτη από την Αλγερία, τη μοναδική αραβική χώρα που συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν γίνεται καμία αναφορά στη Χαμάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή

    [11] Εσωτερικά

    Ο Ελληνισμός της Κύπρου γιορτάζει Εορτασμός 25ης Μαρτίου

    25/3/2004 10:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2004 11:07:23 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα στις 3 το μεσημέρι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Σε ισχύ έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των λεωφορείων. Στο μεταξύ, με πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις ο Ελληνισμός της Κύπρου γιορτάζει σήμερα, την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Στις 10 το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στη Λευκωσία Πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Χωρεπισκόπου Σαλαμίνας Βαρνάβα. Στις 11 θα γίνει έξω από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία παρέλαση, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης. Στη παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις. Παρελάσεις θα γίνουν και στις άλλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, καθώς επίσης στο Παραλίμνι, την Πόλη Χρυσοχούς και την Ευρύχου. Τον χαιρετισμό τους θα δεχθούν Υπουργοί.

    Διακηρύξεις κομμάτων

    Τα κόμματα, με διακηρύξεις τους χαιρετίζουν την Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τονίζουν ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός αγωνιζόμενος για τη δική του ελευθερία εμπνέεται από τα ιδανικά του εικοσιένα.

    Επίσης, τονίζουν ότι η Κύπρος παλεύει για την επίτευξη ειρηνικής λύσης του Κυπριακού που θα επιτρέψει σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να ζήσουν ξανά και να ευημερήσουν μαζί στην κοινή πατρίδα και καλούν τον Κυπριακό Ελληνισμό να στηρίξει την πολιτική ηγεσία ενισχύοντας έτσι τη διαπραγματευτική της θέση.

    Την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, τονίζουν στα μηνύματα τους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Κάνουν ειδική αναφορά στο εξαιρετικά εύθραυστο διεθνές σκηνικό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 March 2004 - 9:52:45 UTC