Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι Νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
  • [02] Έκτακτα μέτρα από την τροχαία Επιστρέφουν οι Αθηναίοι
  • [03] Υπέρ της αναβολής ο Σρεντάρ Ντεκτάς Οι αντιδράσεις στην πρόταση ΑΚΕΛ
  • [04] Γκαζάκια στο αυτοκίνητο του Κύπριου υποπρόξενου
  • [05] Πάλη: Ασημένιο ο Αβράμης, χάλκινο η Κολώνη
  • [06] Στη διαρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας Καινούριες τρομοσυλλήψεις στην
  • [07] Σε ροζ περιπέτειες ο Μπέκαμ
  • [08] Διάλεξε το 50-50 και κέρδισε Η θεά τύχη έδειξε "κόκκινο"
  • [09] "Αυτοκτονία στο Μπερναμπέου" για τη "Βασίλισσα"

    [01] Διεθνή

    Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι Νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

    12/4/2004 11:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2004 2:38:50 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Εξακολουθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή με τρεις Παλαιστίνιους ενόπλους να βρίσκουν το θάνατο σήμερα τα ξημερώματα σε σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό, αφού διείσδυσαν στην περίμετρο ενός εβραϊκού οικισμού στη λωρίδα της Γάζας. "Βρέθηκαν τρία πτώματα που είχαν επάνω τους όπλα, τα δύο σ ένα θερμοκήπιο και το τρίτο στο φράκτη ασφαλείας που περιβάλλει την κοινότητα", δήλωσε, Ισραηλινός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον οικισμό Νετζαρίμ που βρίσκεται νοτίως της Γάζας. Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν, ότι μια ομάδα πιθανόν τεσσάρων ατόμων είχε εντοπισθεί στον τομέα των θερμοκηπίων του οικισμού γύρω στις πέντε το πρωί. Μετά τον εντοπισμό της, η ομάδα άνοιξε πυρ και επιτέθηκε με χειροβομβίδες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών.

    Χαμάς, Τζιχάντ και Φατάχ υπεύθυνες

    Την ευθύνη για την εισβολή στον φρουρούμενο οικισμό Νετζαρίμ ανέλαβαν από κοινού με ανακοίνωσή τους: η Χαμάς, η ισλαμική Τζιχάντ και μία ένοπλη οργάνωση, που συνδέεται με το κίνημα Φατάχ. Μάλιστα στην ανακοίνωση τονιζόταν, ότι οιτρεις οργανώσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί και με τις άλλες παρατάξεις της αντίστασης έως την αποχώρηση του εχθρού από τα παλαιστινιακά δάφη.

    Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοιας σημασίας αντιισραηλινή επίθεση μετά τη δολοφονία στις 22 Μαρτίου, του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, για την οποία οι παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις υποσχέθηκαν να πάρουν εκδίκηση.

    [02] Εσωτερικά

    Έκτακτα μέτρα από την τροχαία Επιστρέφουν οι Αθηναίοι

    12/4/2004 11:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2004 6:19:12 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή και από τις 12 το μεσημέρι ανάλογα με την κίνηση μπήκαν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα. Τα τελευταία περιλαμβάνουν παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας και από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι το Δαφνί καθώς και παρεμβάσεις από τροχονόμους σε όλους τους κόμβους και των δύο εθνικών οδικών δικτύων. Στην Αθηνών-Κορίνθου τα προβλήματα επικεντρώνονται στα διόδια του Ισθμού, όπου η ουρά των αυτοκινήτων φθάνει τα 6 χιλιόμετρα, στην Κακιά Σκάλα τα 4 χιλιόμετρα, ενώ στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, η κυκλοφορία αν και είναι αυξημένη, διεξάγεται ομαλά. Η τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς η φετινή πασχαλινή έξοδος αποδείχτηκε ως μια από τις πιο αιματηρές των τελευταίων ετών.

    Τα μέτρα της τροχαίας

    Η κίνηση παρακολουθείται από αέρος και από τα δύο ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν περιπολικά, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, με συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας που έχουν ραντάρ για τον εντοπισμό της υπερβολικής ταχύτητας σε όλο το μήκος των εθνικών οδικών δικτύων.

    Από τις τρεις το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου όλων των εθνικών οδικών δικτύων. Μέτρα για την επιστροφή έχουν προγραμματιστεί από την τροχαία και για αύριο από τις 2 το μεσημέρι και μετά καθώς και την Κυριακή του Θωμά.

    Ιδιαίτερα αιματηρή η έξοδος

    Η τροχαία παρακαλεί όλους τους οδηγούς να είναι υπομονετικοί, ψύχραιμοι, να μην τρέχουν και να μην οδηγούν ενώ έχουν πιει για να γυρίσουν όλοι στα σπίτια, κι αυτό γιατί ήδη ή έξοδος ήταν αιματηρή περισσότερο μάλιστα από πέρυσι.

    Ειδικότερα από τη Μεγάλη Πέμπτη που κορυφώθηκε η έξοδος μέχρι και τις 12 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα είχαν γίνει σε όλη την Ελλάδα 133 τροχαία ατυχήματα με 23 νεκρούς και 210 τραυματίες, ενώ σήμερα έχουν γίνει άλλα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με ισάριθμους νεκρούς. Από το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε υπολογίζεται, ότι αρχίζει η έξοδος μέχρι και τα μεσάνυχτα του Πάσχα έγιναν συνολικά 361 τροχαία ατυχήματα με 45 νεκρούς και 462 τραυματίες. Αντίστοιχα πέρυσι είχαν γίνει 466 τροχαία ατυχήματα με 34 νεκρούς και 395 τραυματίες.

    Η φετινή έξοδος, πάντως ήταν η μεγαλύτερη των τεκευταίων ετών, αφού υπολογίζεταιμ, ότι από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έφυγαν συνολικά και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, πάνω από 800 χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν περίπου 730 χιλιάδες.

    [03] Κυπριακό

    Υπέρ της αναβολής ο Σρεντάρ Ντεκτάς Οι αντιδράσεις στην πρόταση ΑΚΕΛ

    12/4/2004 12:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2004 3:24:43 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Διάσταση απόψεων έχει προκαλέσει στους κόλπους της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα, αναφορικά με το θέμα μιας ενδεχόμενης αναβολής των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου. Σε αντίθεση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων, ο Σερντάρ Ντενκτάς τάσσεται υπέρ της αναβολής, προκειμένου να δοθεί χρόνος για να συζητηθεί η κάθε πτυχή του σχεδίου Ανάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο Ανάν, στην πραγματικότητα είναι προϊόν "μη συμφωνίας" μεταξύ των δύο πλευρών και το ορθότερο θα ήταν η αναβολή της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων και η συνέχιση των συνομιλιών επί του σχεδίου. Στο ελληνοκυπριακό μέτωπο τα δύο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ καθορίζουν οριστικά τις θέσεις τους αυτή την εβδομάδα έναντι του πέμπτου σχεδίου Ανάν, ενώ η πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων προκαλεί διαφοροποιήσεις στον προγραμματισμό ή τις σκέψεις των κομμάτων.

    Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ντενκτάς

    Από την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς, παρόλο που και ο ίδιος έχει εισηγηθεί αναβολή των δημοψηφισμάτων, χαρακτήρισε την απόφαση του ΑΚΕΛ "προσπάθεια της ελληνικής κυπριακής πλευράς να εξασφαλίσει όσα μπορεί περισσότερα". Μάλιστα, μιλώντας στα κατεχόμενα, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, επανέλαβε ότι το σχέδιο Ανάν είναι απαράδεκτο "και γι αυτό ο λαός πρέπει να ενημερωθεί".

    Ισχυρίστηκε, δε ότι στην Τουρκία υπάρχει έντονη κινητικότητα για απόρριψη του σχεδίου Ανάν και ότι σε κάθε σύσκεψη εκφράζεται η άποψη ότι η Κύπρος εισέρχεται σε επικίνδυνη φάση. Ωστόσο, οι συχνές επισκέψεις του Ντενκτάς στην Τουρκία έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, ο οποίος κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να τερματίσει τις επισκέψεις του, και ό,τι έχει να πει, να το λεει στην Κύπρο.

    Επανερχόμενος, όμως, στο Κυπριακό με σημερινές του δηλώσεις, επεσήμανε, ότι οι κατοχικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν από την Κύπρο, εάν μία εκ των πλευρών απαντήσει όχι στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

    Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ παρατήρησε, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να γίνουν ταυτόχρονα τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο πριν την 1η Μαΐου, σημειώνοντας, ότι η μονομερής ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ ως εκπροσώπου ολόκληρης της Κύπρου "θα αποτελέσει εμπόδιο για τα πάντα".

    Κορύφωση διεργασιών στην ελληνοκυπριακή πλευρά

    Το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί μεθαύριο Τετάρτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, για να πάρει θέση μετά την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για αναβολή των δημοψηφισμάτων. Στόχος της αναβολής, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, είναι να υπάρξει αντικειμενική παρουσίαση του σχεδίου Ανάν στο λαό και να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης για κάλυψη των κενών που υπάρχουν, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η έγκρισή του από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός(ΔΗΣΥ), εν όψει του Έκτακτου Παγκυπρίου Συνεδρίου του, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Απριλίου, διοργανώνει προσυνεδριακές πανεπαρχιακές συνδιασκέψεις την Τρίτη και την Τετάρτη. Το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, αφού ενημερωθεί και συζητήσει επί του τελικού σχεδίου του Γενικού Γραμματέα θα καθορίσει την τελική στάση του κόμματος.

    Η πρόταση του ΑΚΕΛ δεν έχει σχολιαστεί επίσημα από το κόμμα, ωστόσο ο βουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε, ότι θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση της αρχικής τοποθέτησης του κόμματος υπό το φως της κίνησης του ΑΚΕΛ.

    Τουρκοκυπριακό "ναι" δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων προτίθεται να ψηφίσει υπέρ του σχεδίου για την επανένωση της Κύπρου. Σ αυτή, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου σε δείγμα 1.003 προσώπων, για λογαριασμό του τουρκικού ειδησεογραφικού περιοδικού Νόκτα, περίπου 63% των Τουρκοκυπρίων εγκρίνουν το σχέδιο Ανάν. Τα στοιχεία της ίδιας έρευνας φέρουν το 17% να το καταψηφίζει, και 19% να μην έχει ακόμη καθορίσει την απόφασή του.

    Σε άλλη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 870 προσώπων από τις 24 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου από ιδιωτική εταιρεία για την τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Γενί Ντουζέν, περίπου 59,5% των Τουρκοκυπρίων θα ψήφιζε υπέρ της επανένωσης, το 22,1% θα ψήφιζαν "όχι", ενώ το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν αναποφάσιστοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στηρίζει την αναβολή δημοψηφισμάτων το ΑΚΕΛ

    [04] Εσωτερικά

    Γκαζάκια στο αυτοκίνητο του Κύπριου υποπρόξενου

    12/4/2004 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    To αυτοκίνητο του υποπρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Παναγιώτη Γεωργιάδη έβαλαν στόχο άγνωστοι εμπρηστές. Η φωτιά προκλήθηκε στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, από έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο, στην οδό Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη, στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο υποπρόξενος της Κύπρου. Ο κ. Γεωργιάδης, που μένει στον πρώτο όροφο του κτηρίου, αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φωτιά στο όχημα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του προξενείου της Κύπρου και προσπάθησε να τη σβήσει, ωστόσο οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε διπλανό αυτοκίνητο ιδιώτη. Επιτόπου κατέφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άντρες που κατάφεραν τελικά να σβήσουν την πυρκαγιά. Προκλήθηκαν ζημιές, συνολικά, ύψους 11.500 ευρώ.

    [05] Αθλητισμός

    Πάλη: Ασημένιο ο Αβράμης, χάλκινο η Κολώνη

    12/4/2004 3:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2004 3:55:06 μμ)

    Με δύο ακόμη μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε χθες το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης και πάλης γυναικών, που διεξήχθη στην πόλη Χαπαράντα της Σουηδίας. Ο Δημήτρης Αβράμης στον τελικό των 84κ. ηττήθηκε με 3-1 από τον Τούρκο Αβλούτσα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 48κ. των γυναικών ανέβηκε η Μυρσίνη Κοκλώνη, μετά τη νίκη της με 6-4 επί της Γαλλίδας Μπερτενέ στον "μικρό" τελικό της κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 55 κιλά, χάνοντας στον τελικό από τον Τούρκο Οζντεμίρ.

    [06] Διεθνή

    Στη διαρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας Καινούριες τρομοσυλλήψεις στην Ισπανία

    12/4/2004 3:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη σύλληψη τριών ακόμη Μαροκινών προχώρησαν οι ισπανικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη, που κόστισαν τη ζωή σε 191 ανθρώπους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο 28χρονος φοιτητής Φουάντ Ελ Μοράμπιτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί δυο φορές με την ίδια κατηγορία, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο Ελ Μοραμπίτ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο, όπου πρόκειται και πάλι να εμφανισθεί ενώπιον του δικαστή Χουάν ντελ Όλμο. Οι άλλοι δύο Μαροκινοί συνελήφθησαν στο προάστιο Πάρλα της Μαδρίτης στη διάρκεια "της Μεγάλης Εβδομάδας" και πιθανότατα θα οδηγηθούν την Τετάρτη ενώπιον του δικαστή ντελ Όλμο.

    [07] Διάφορα

    Σε ροζ περιπέτειες ο Μπέκαμ

    12/4/2004 4:17:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΒΒC

    Συνεχίζεται η "εβδομάδα των παθών" για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ έπειτα από νέες αποκαλύψεις σχετικά με την προσωπική του ζωή, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι "αποκλειστικές πληροφορίες" έδωσαν τροφή στα διεθνή κουτσομπολιά μέσα από τις σελίδες της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας "News of the World", που στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει πιπεράτες λεπτομέρειες για υποτιθέμενη "εξωσυζυγική σχέση" του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας με την πρώην συνεργάτιδα του Ρεβέκας Λους. Η ίδια εφημερίδα επανέρχεται τώρα με νέες σκανδαλιστικές αποκαλύψεις δια στόματος της 29χρονης καλλονής Σάρα Μάρμπεκ η οποία ισχυρίζεται ότι το 2001, πέρασε στιγμές πάθους με το διεθνή μέσο. Πως τα βλέπει όλα αυτά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ; Θα αναφέρουμε μόνο ότι σήμερα επιστρέφει στο Λονδίνο από τη Μαδρίτη και το πρώτο πράγμα που έχει στο πρόγραμμα είναι μια συνάντηση με τους νομικούς του συμβούλους, ώστε να σχεδιάσει τη δυναμική αντίδραση του.

    Για "γελοιότητες" κάνει λόγο ο διεθνής μέσος

    Με γραπτές του δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα ο 28χρονος αστέρας του ποδοσφαίρου είχε χαρακτηρίσει "γελοίους" τους ισχυρισμούς της πρώην συνεργάτιδας του Ρεβέκας Λους. "Τους τελευταίους δύο μήνες σχεδόν συνήθισα να διαβάζω ολοένα και πιο γελοίες ιστορίες σχετικά με την ιδιωτική μου ζωή. Η απλή αλήθεια είναι ότι είμαι ευτυχισμένος με το γάμο μου, έχω μια υπέροχη σύζυγο και δύο ξεχωριστά παιδιά" ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Μπέκαμ.

    Σα να μην έφταναν τα όσα "εξομολογήθηκε" η Λους, το δεύτερο χτύπημα για τον αρχηγό της Αγγλίας ήρθε από την Μάρμπεκ που γεννήθηκε στην Μαλαισία και τώρα ζει στην Αυστραλία. Ισχυρίζεται ότι τον γνώρισε τον Ιούλιο του 2001 στην Σιγκαπούρη όταν η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ έκανε περιοδεία στην Ανατολή, ότι πέρασαν δύο βράδια μαζί και ότι έκτοτε κράτησαν επικοινωνία για περίπου δύο χρόνια.

    Οι αποκαλύψεις της Μάρμπεκ δεν γνωρίζουμε αν έγιναν με το αζημίωτο, πάντως η Λους έλαβε από τη "News of the World" περισσότερα από 500.000 ευρώ για να παραχωρήσει κατ αποκλειστικότητα τις λεπτομέρειες για τις "καυτές" στιγμές που πέρασε με τον Μπέκαμ. "Ότι συνέβη μεταξύ εμένα και του Ντέιβιντ ήταν κάτι παραπάνω από σεξ. Χρειαζόταν μια γυναίκα να είναι μαζί του και να τον βοηθήσει κατά τη διάρκεια μιας μοναχικής περιόδου που περνούσε στον γάμο του", δήλωσε η 26χρονη Λους η οποία ισχυρίστηκε ότι κοιμήθηκε με τον Μπέκαμ τέσσερις φορές. Η Λους δήλωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της αμοιβής που έλαβε από τη "News of the World" πήγε υπέρ των ορφανών παιδιών.

    [08] Διάφορα

    Διάλεξε το 50-50 και κέρδισε Η θεά τύχη έδειξε "κόκκινο"

    12/4/2004 5:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2004 6:13:08 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    "Μαύρο" ή "κόκκινο"; Όταν ο Ashley Revell, επαγγελματίας παίχτης του πόκερ, από το Κεντ, της Βρετανίας μπήκε σε γνωστό καζίνο του Λας Βέγκας το βράδυ της Κυριακής τα περιουσιακά του στοιχεία μεταφράζονταν αποκλειστικά σε 76,840 λίρες, μετρητά. Πλησίασε στο τραπέζι της ρουλέτας και αρχικά τοποθέτησε τους δύο σωρούς με τις μάρκες του, στο "μαύρο". "Ή μήπως κόκκινο" σκέφτηκε ο 32χρονος Βρετανός, καθώς η επιλογή του ήταν ανάμεσα σε "όλα" ή "τίποτα". Για να αγοράσει τις μάρκες που διέθετε εκείνη τη στιγμή είχε πουλήσει, πίσω στην πατρίδα του, τα πάντα, μέχρι και τα ίδια του τα ρούχα. Δίστασε λίγο, χαμογέλασε και μετέφερε τις προσδοκίες του, ακριβώς το τελευταίο λεπτό, στο "κόκκινο". Και η θεά τύχη του χαμογέλασε και αυτή. Όταν πέρασε την έξοδο του καζίνο το ίδιο βράδυ είχε στις τσέπες του νοικιασμένου του σμόκιν 153,680 λίρες, δηλαδή 233,578 ευρώ.

    "Όλα ή τίποτα" σε ένα γύρισμα της ρουλέτας

    Η στιγμή της "κρίσης" στο καζίνο του ξενοδοχείου Πλάζα του Λας Βέγκας αναμεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky One.

    Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τον Ashley Revell να κάνει εκείνη την επιλογή που θα άλλαζε έτσι κι αλλιώς δραματικά τη ζωή του. Έπειτα από λίγα λεπτά θα ήταν είτε εντελώς ταπί, είτε πολύ πλούσιος.

    Ο ίδιος ισχυρίστηκε, μετά, ότι αισθανόταν τυχερός, αλλά φυσικά δεν μπορούσε να προβλέψει την έκβαση των γεγονότων. "Εκείνη τη στιγμή ήθελα απλά να τελειώνω με αυτή την ιστορία" είπε ο κ. Revell, ο οποίος δήλωσε η πρώτη επένδυση των χρημάτων του θα ήταν σε μερικά καινούρια ρούχα και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

    Ερωτηθείς για τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό του τη στιγμή του πονταρίσματος απάντησε πως ένιωσε σα να βρισκόταν σε τρενάκι του λούνα παρκ "τη μία στιγμή είσαι ψηλά και την επόμενη χαμηλά".

    Ο κ. Revell, πάντως διευκρίνισε πως δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά για τα λεφτά: "Οικογένεια δεν έχω, παιδιά δεν έχω, ας πούμε ότι ήταν η τελευταία μου ευκαιρία για να κάνω μια μεγάλη τρέλα" είπε και πρόσθεσε πως δε θα έκανε τίποτα από όλα αυτά αν δεν είχε την οικογένεια και τους φίλους του στο πλευρό του.

    Το τηλεοπτικό συνεργείο του Sky One πρόκειται να συντροφεύσει τον 32χρονο επαγγελματία παίχτη του πόκερ επί ένα μήνα προκειμένου να γυρισει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Όλα η τίποτα".

    [09] Αθλητισμός

    "Αυτοκτονία στο Μπερναμπέου" για τη "Βασίλισσα"

    12/4/2004 6:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2004 6:51:22 μμ)

    Η Ρεάλ Μαδρίτης πάει από το κακό στο χειρότερο. Μετά την απώλεια του κυπέλλου από τη Σαραγόσα, την ήττα από τη Μονακό και την έξοδο από το τσάμπιονς λιγκ, τώρα η "Βασίλισσα" κινδυνεύει να χάσει και το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Στο πλαίσιο της 32ης ημέρας γνώρισε νέα ήττα σοκ, αυτή τη φορά μέσα στο "Μπερναμπέου" με 3-0 από την Οσασούνα! Ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 11 μήνες, ενώ συνάμα η Ρεάλ έχασε και την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς η Βαλένθια επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Σαραγόσα και ανέβηκε στους 69 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και σα να μην έφθανε αυτό στο χθεσινό ματς τραυματίστηκε ο Ρονάλντο και θα μείνει για αρκετές ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο στο 25ο λεπτό του παιχνιδιού και αντικαταστάθηκε από τον Μπόρχα. Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά σίγουρα δεν θα είναι σε θέση ν αγωνιστεί στο ντέρμπι της Μαδρίτης, την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στην Ατλέτικο του Ντέμη Νικολαίδη.

    Αποδοκιμάζουν οπαδοί και Τύπος

    Η κατηφόρα φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά τους "μερένγκες" και οι οπαδοί δεν έκρυψαν την οργή τους. Τα λευκά μαντίλια (συνήθης κίνηση αποδοκιμασίας των Ισπανών) έκαναν την εμφάνισή τους χθες βράδυ από τους φίλους της ομάδας που... άντεξαν να παρακολουθήσουν ως το τέλος το μαρτύριο. Οι ταυτόχρονες επιδοκιμασίες προς τους ποδοσφαιριστές της Οσασούνα έκαναν ακόμη πιο περίεργη την ατμόσφαιρα στο "Μπερναμπέου", όπου τα μαύρα σύννεφα είναι πιο απειλητικά από ποτέ.

    Αλλά και ο ισπανικός Τύπος υποδέχθηκε με ιδιαίτερα πικρόχολα σχόλια το χθεσινό διασυρμό της "βασίλισσας". Κι αν το "Γαλαξιακό ανέκδοτο", με το οποίο κυκλοφορεί η "Sport" δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα εδρεύει στη Βαρκελώνη και παραδοσιακά κάνει... πόλεμο στη Ρεάλ, υπάρχει και συνέχεια. "S.O.S." είναι ο λακωνικός (πλην εύγλωττος) τίτλος της "As", ενώ η "El Mundo" κάνει λόγο για "Αυτοκτονία στο Μπερναμπέου". Ιδιαίτερα δηκτικό είναι όμως και το σχόλιο του αρθρογράφου της εφημερίδας "Marca", Ρομπέρτο Παλομάρ: "Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, μην ανησυχείτε, αύριο θα είναι χειρότερα"!

    Όπως είναι φυσικό, μετά από όλα αυτά, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. "Πιθανότατα ο σύλλογος περνά την χειρότερη φάση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια", δηλώνει χαρακτηριστικά ο αθλητικός διευθυντής των Μαδριλένων, Χόρχε Βαλντάνο, και προσθέτει: "Οι συνεχείς απογοητεύσεις έχουν επηρεάσει το ηθικό όλων. Τώρα, οι παίκτες οφείλουν να βγάλουν το σύλλογο από αυτή την κατάσταση και αυτό ακριβώς θα κάνουν".

    Στην κορυφή η Βαλένθια

    Στο μεταξύ, η Βαλένθια έχει κάθε λόγο να χαμογελά καθώς αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της πριμέρα ντιβιζιόν. Με γκολ του Ανγκούλο στο 70΄, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Σαραγόσα, στο πλαίσιο της 32ης ημέρας, και ανέβηκε στους 69 βαθμούς.

    Το αρνητικό για τις "νυχτερίδες" είναι ότι πιθανότατα χάνουν για το υπόλοιπο της σεζόν τον Μοχάμεντ Λαμίνε Σισόκο, που αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και εκφράζονται φόβοι ότι έχει πάθει ζημιά στους χιαστούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 April 2004 - 16:51:17 UTC