Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ομιλία του στο Ρίο Έντονη επίθεση Παπανδρέου στη ΝΔ
  • [02] Στη θέση του Τζον Νεγρεπόντε Ανακοινώθηκε ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ
  • [03] Τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Ικανοποίηση ΗΠΑ για την έκθεση
  • [04] Σε ομιλία της στην Πάτρα Σκληρή κριτική από Παπαρήγα
  • [05] Η Ολυμπιακή Φλόγα αλλάζει το κλίμα στην Αυστραλία Συγκίνηση και άρωμα

    [01] Ευρωεκλογές

    Σε ομιλία του στο Ρίο Έντονη επίθεση Παπανδρέου στη ΝΔ

    4/6/2004 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε συγκέντρωση στο Ρίο, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε μήνυμα ενότητας στο κόμμα του, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση. "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό", τόνισε και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι έχει υποθηκεύσει το οικονομικό μέλλον της χώρας με το να κάνει αντιπολίτευση στην παράταξή του και το έργο της. "Σε 100 μέρες που είναι κυβέρνηση κατάφερε να βάλει την Ελλάδα σε μια μεγάλη περιπέτεια", δήλωσε. Ο ίδιος επεσήμανε, ότι η ΝΔ δεν έχει όραμα και στρατηγική και πως από το φθινόπωρο "θα προωθήσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας". Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, και τους πρώην υπουργούς Βάσω Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη, περπάτησε στη νέα γέφυρα.

    Κριτική στην πολιτική της Κυβέρνησης

    Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ο κ Παπανδρέου τόνισε: "εμείς παλεύουμε για την κοινωνική αλληλεγγύη και τον μη προνομιούχο" και προειδοποιώντας, ότι η παράταξή του θα ασκεί σκληρή αντιπολίτευση "όταν οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού υπονομευθούν από την πολιτική της Κυβέρνησης".

    Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπογραμμίζοντας, ότι οι τελευταίοι ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού και δεν μπορούν λίγες μέρες πριν την τελέσή τους υπουργοί της κυβέρνησης να λένε ότι δεν έπρεπε να τους πάρουμε. "Αυτό είναι ένα νέο βήμα δυσφήμισης της χώρας και θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, στον τουρισμό, την ανάπτυξη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως οι χειρισμοί για το Κυπριακό, το ταξίδι στις ΗΠΑ, την επίσκεψη του Ερντογάν, ενώ με επικριτικά σχόλια αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας, η οποία όπως είπε - πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    [02] Διεθνή

    Στη θέση του Τζον Νεγρεπόντε Ανακοινώθηκε ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

    4/6/2004 11:24:00 μμ

    Τον Τζον Ντάνφορθ όρισε ο Τζωρτζ Μπους ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, σε αντικατάσταση του Τζον Νεγροπόντε, που διορίστηκε πρεσβευτής στο Ιράκ. Ο Ντάνφορθ, που γεννήθηκε στο 1936, ήταν τους τελευταίους μήνες ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν. Σημειώνουμε, ότι ο Ντάνφορθ ήταν για 18 χρόνια Γερουσιαστής του Μιζούρι.

    [03] Κυπριακό

    Τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Ικανοποίηση ΗΠΑ για την έκθεση Ανάν

    4/6/2004 11:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στον απόηχο της ανακοίνωσης της έκθεσης Ανάν κινήθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία Μάϊκλ Κλόσον και του "πρωθυπουργού" του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα της άρσης της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ο Λόσον χαρακτήρισε την έκθεση Ανάν αντικειμενική και τόνισε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τα συμπεράσματα και τις εισηγήσεις στις οποίες προβαίνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης δήλωσε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαβάσει την έκθεση Ανάν την οποία και χαιρετίζει. Από την πλευρά του, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε, ότι συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Κλόσον και τόνισε ότι η έκθεση Ανάν είναι ρεαλιστική.

    [04] Ευρωεκλογές

    Σε ομιλία της στην Πάτρα Σκληρή κριτική από Παπαρήγα

    4/6/2004 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με ομιλία στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Πάτρα, συνέχισε την Παρασκευή την προεκλογική της δραστηριότητα η γγ του κόμματος του ΚΚΕ. Η κ Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ. Συγκεκριμένα αναφερόμενη στην Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν καμία πίστωση χρόνου, ενώ προειδοποίησε, ότι η ΝΔ "μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα επιτεθεί ακάθεκτη στα λαϊκά συμφέροντα". Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν έχει ελπίδα αναγέννησης και κάλεσε τους "απογοητευμένους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ να το εγκαταλείψουν πριν εγκλωβιστούν". Η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε και στους ψηφοφόρους του Συνασπισμού προτρέποντας τους να ξεφύγουν από την ηττοπάθεια και την επίφαση ανανέωσης του. Τέλος κάλεσε κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

    [05] Αθήνα 2004

    Η Ολυμπιακή Φλόγα αλλάζει το κλίμα στην Αυστραλία Συγκίνηση και άρωμα Ελλάδας στη Μελβούρνη

    5/6/2004 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μία λαοθάλασσα ομογενών υποδέχθηκε σήμερα στη Μελβούρνη την Ολυμπιακή Φλόγα. Το ιερό φως των Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της πόλης που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να το δουν από κοντά και να το αποθεώσουν. Ανείπωτη η συγκίνηση για τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι κρατώντας ελληνικές σημαίες, δίνουν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα σε κάθε γωνιά της πόλης. Την ίδια ώρα, απίστευτη είναι η μεταβολή του κλίματος στον Αυστραλιανό Τύπο."Οι Έλληνες αποστομώνουν με έργα τους ανά τον κόσμο τους επικριτές τους" μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ενώ η Herald Sun της Μελβούρνης αφιερώνει όλη την πρώτη της σελίδα στη Φλόγα της Χαράς. "Αν η Ακρόπολη θα συμβολίζει τη δόξα της αρχαίας Ελλάδας, το στέγαστρο Καλατράβα θα συμβολίζει την πρόοδο της σύγχρονης Ελλάδας" γράφει από την πλευρά της η εφημερίδα The Weekend Australian.

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι το κάτι άλλο"

    Η Μελβούρνη πήρε την σκυτάλη από το Σίδνεϊ και υποδέχεται με ενθουσιασμό σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα.

    Η λαμπαδηδρομία, ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Παίδων της πόλης, με πρώτη λαμπαδηδρόμο την ομογενή πρωταθλήτρια του εναέριου σκι, Λύδια Ιεροδιακόνου.

    "Αποτελεί ξέχωρη τιμή για μένα που επιλέχθηκα να είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στη Μελβούρνη" δήλωσε την ώρα που δάκρυα χαράς έτρεχαν από τα μάγουλά της.

    Χιλιάδες Μελβουρνιώτες ήταν παρατεταγμένοι στους δρόμους για να δουν από κοντά το ιερό φως των Ολυμπιακών Αγώνων, πολλοί από αυτούς κρατώντας ελληνικές σημαίες.

    Οι λαμπαδηδρομείς, ανάμεσά τους και αρκετοί ομογενείς, αφού πέρασαν την Φλόγα από την ιστορική αγορά της Μελβούρνης, Βικτόρια Μάρκετ, το περίφημο Exhibition Building, τον Ευαγγελισμό, τον πρώτο Ελληνορθόδοξο ναό της πόλης, κατέληξαν στην LongSteil Street, την ελληνική γωνιά της πόλης όπου περίμενε μια λαοθάλασσα ομογενών.

    Με ξεχωριστό ενθουσιασμό, οι Έλληνες ομογενείς, υποδέχτηκαν τον ομογενή, Αλέκο Ανδριανόπουλο, πρώην πρόεδρο της Βουλής της Βικτόρας, ο οποίος μετέφερε τη Φλόγα σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

    To καλωσόρισμα του Δημάρχου

    Ακολούθησε μια σύντομη τελετή από ομογενείς καλλιτέχνες και το καλωσόρισμα της Φλόγας από το δήμαρχο Μελβούρνης κ. Τζο Σο, παρουσία του ομογενή υπουργού Τουρισμού, Γιάννη Πανταζόπουλου.

    Ο κ. Σο, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επιτυχία των αγώνων της Αθήνας και την μεγάλη ικανοποίησή του που "η Φλόγα που ενώνει τους λαούς επισκέπτεται για τρίτη φορά τη Μελβούρνη".

    Ακολούθως η λαμπαδηδρομία, με πρώτο λαμπαδηδρόμο το θρύλο του αυστραλιανού φούτμπολ, Ρον Μπαράσι, συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Στην Colins Street, η Φλόγα επιβιβάστηκε σε ...τραμ όπου βρισκόταν οι θρύλοι των Ολυμπιακών Αγώνων του 1956 (έγιναν στη Μελβούρνη) ανάμεσα στους οποίους ο κυβερνήτης της Βικτόριας Τζον Λάντι (πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής), ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Κέβιν Γκόσπερ, η, χρυσή ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Ντάουν Φρέιζερ, η Φεθ Λιτς και ο Τζον Κόνραντς που ήταν μόλις 14 ετών όταν έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς του 1956!

    Όλοι τους εμφανίσθηκαν βέβαιοι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι μοναδικοί.

    "Αν τρεις μήνες πριν την έναρξη των αγώνων η Μελβούρνη ζει στον ολυμπιακό πυρετό, φαντάζομαι τι θα γίνει στην Αθήνα τον Αύγουστο. Το πιο συναρπαστικό όνειρο των αθλητών θα γίνει πραγματικότητα" είπε χαρακτηριστικά, η Ολυμπιονίκης, Ντάουν Φρέιζερ.

    Επόμενος σταθμός της Φλόγας, ήταν το γήπεδο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας "Ελλάς", στο Άλμπερτ Παρκ, όπου επίσης έγινε μεγάλη εκδήλωση με την συμμετοχή χιλιάδων κόσμου και ομογενειακών συγκροτημάτων.

    Την Φλόγα μετέφερε στο συγκεκριμένο χώρο η δημοφιλής και βραβευμένη ομογενής ηθοποιός Μαίρη Κούστα και την παρέλαβε η γνωστή ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

    Η Φλόγα αφού θα περάσει μέσα από πολλά προάστια της πόλης, θα καταλήξει το απόγευμα στο γήπεδο του MCG όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1956.

    Τελευταίος σταθμός της Φλόγας στη Μελβούρνη, θα είναι η νέα της πλατεία, Federation Square με τελευταίο λαμπαδηδρόμο το διάσημο Αυστραλό καλαθοσφαιριστή Άντριου Γκέϊζ.

    Εκεί θα γίνει η τελευταία και μεγάλη γιορτή και ακολούθως η Φλόγα θα αναχωρήσει για το Τόκιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 June 2004 - 8:52:23 UTC