Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας Ένα gadget ...σκέτη γάτα
  • [02] Κηδεύτηκε σήμερα ο "πατέρας" της σόουλ μουσικής Το τελευταίο αντίο στο
  • [03] Στη Σαουδική Αραβία Στυγνή εκτέλεση Αμερικανού από την Αλ Κάιντα
  • [04] Πήρε Κράσιτς ο Πανελλήνιος
  • [05] Κοντά σε συμφωνία Κακιούσης - Ηρακλής
  • [06] Αρχικό "ναι" της Team για Τούμπα
  • [07] Τέσσερα άτομα Τρομοσυλλήψεις στην Τουρκία

    [01] Τεχνολογία

    Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας Ένα gadget ...σκέτη γάτα

    18/6/2004 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Η νέα τεχνική αναμένεται να φέρει μια πραγματική επανάσταση στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών γι αυτό ...ετοιμαστείτε. Και μπορεί να μη γνωρίζουμε, ακόμη, πότε θα κυκλοφορήσει, ωστόσο ο δημιουργός του, Τζουν Ρεκιμότο, διαβεβαιώνει, ότι το ηλεκτρονικό του "παιδί" θα διευκολύνει πολλή τη σχέση μας με τα PC.

    Και η αλήθεια είναι, πως δεν έχει άδικο, αφού με μια μόνο απλή κίνηση θα μπορείτε να δώσετε ή να λάβετε από ένα κείμενο μέχρι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και μουσικά αρχεία. Κι αν εντυπωσιαστήκατε ...υπομονή μέχρι να φτάσει και στη χώρα μας.

    [02] Πολιτισμός

    Κηδεύτηκε σήμερα ο "πατέρας" της σόουλ μουσικής Το τελευταίο αντίο στο Ρέι Τσαρλς

    18/6/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Περισσότεροι από 1200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δεκάδες αστέρια της μουσικής και της έβδομης τέχνης, είπαν σήμερα το στερνό αντίο στον Ρέι Τσαρλς. Τον μεγάλο αναμορφωτή της μαύρης μουσικής συνόδευσαν "μουσικά" στην τελευταία του κατοικία, ο μέτρ των μπλουζ, B.B King, ο θρύλος της κάντρι Μπίλ Νέλσον και ο Στίβι Γουόντερ, ενώ επικήδειους εκφώνησαν μεταξύ άλλων ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο μουσικός παραγωγός Κούινσι Τζόνς. Ο Ρέι Τσαρλς, πέθανε πριν από οκτώ μέρες από οξεία πάθηση στο συκώτι σε ηλικία 73 ετών.

    "Πατέρας" της σόουλ μουσικής

    Το στερνό αντίο στον Ρέι Τσάρλς, είπαν δεκάδες λάτρεις της μουσικής του, απλοί θαυμαστές αλλά και επώνυμοι όπως ο ηθοποιός Κλιντ Ιστγουντ και ο μαύρος αγωνιστής Τζέσι Τζάκσον.

    Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η σορός του Ρέι Τσαρλς (φορούσε μέχρι τέλους τα διάσημα μαύρα γιαλιά του) συνοδευόμενη από 26 μοτοσικλετιστές οδηγήθηκε στο νεκροταφείο, αφού πρώτα πέρασε από το στούντιο ηχογραφήσεων του Λος Αντζελες όπου ο καλλιτέχνης περνούσε πολλές ώρες και το θεωρούσε σπίτι του.

    Τραγουδιστής, συνθέτης πιανίστας ο Ρέι Τσάρλς στα 58 χρόνια της καριέρας του έκανε γνωστή τη σόουλ μουσική στα πέρατα της Γης και αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, όχι μόνο για τη μουσική του ιδιοφυΐα, αλλά και για τους αγώνες που έκανε για τα δικαιώματα των μαύρων.

    [03] Διεθνή

    Στη Σαουδική Αραβία Στυγνή εκτέλεση Αμερικανού από την Αλ Κάιντα

    18/6/2004 9:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/6/2004 11:00:09 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC, Reuters ΝΕΤ 105,8

    Τραγικό τέλος είχε η ομηρία του Αμερικανού μηχανικού, Πολ Τζόνσον, τον οποίο είχαν απαγάγει από το Σάββατο στο Ριάντ, ισλαμιστές που πιστεύεται πως ανήκουν σε οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Αραμπίγια, ο άτυχος Αμερικανός αποκεφαλίστηκε, ενώ λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν εικόνες από τη στυγερή εκτέλεση στον ισλαμικό δικτυακό τόπο, Αλ Ισλάχ. Για βάρβαρη πράξη, έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Νωρίτερα, τις φωτογραφίες του αποκεφαλισμού μετέδωσε και το CNN, αλλά ανακοίνωσε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση από τις σαουδαραβικές αρχές, για τα ακριβή στοιχεία του ομήρου.Στο δικτυακό τόπο του Αλ Ισλάχ πάντως, εμφανίζεται και ανακοίνωση, όπου αναφέρεται, ότι "όπως εμείς οι Μουτζαχεντίν είχαμε υποσχεθεί, αποκεφαλίσαμε τον Αμερικανό Πολ Μάρσαλ Τζόνσον γιατί έληξε η προθεσμία που είχαμε θέσει στις τυραννικές σαουδαραβικές αρχές." Υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχαν θέσει στη Σαουδική Κυβέρνηση και με το οποίο ζητούσαν την απελευθέρωση μελών της οργάνωσή τους προκειμένου να μη σκοτώσουν τον Τζόνσον.

    [04] Αθλητισμός

    Πήρε Κράσιτς ο Πανελλήνιος

    18/6/2004 9:42:00 μμ

    Την πρώτη του μεταγραφή ολοκλήρωσε την Παρασκευή και τυπικά με την απόκτηση του Μπάρισα Κράσιτς (2.03, 1978) ο Πανελλήνιος. Ο Κροάτης φόργουορντ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του -μονοετούς διάρκειας- στα γραφεία της ΚΑΕ και πλέον περιμένει την κλήση από τον τεχνικό των νεοφώτιστων, Μάνο Μανουσέλη, για να ταξιδέψει στην Κυψέλη και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

    Το βιογραφικό του Κροάτη

    Ο πρωταθλητής Κροατίας φέτος με τη φανέλα της Τσιμπόνα γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1978 στο Μόσταρ της Βοσνίας. Από το 1996 έως το 2001 αγωνίστηκε στην Μπρότνο Σίτλουκ και από το 2001 έως τώρα έπαιζε στην Τσιμπόνα. Στην Αδριατική Λίγκα τη σεζόν 2002-03 συμμετείχε σε 22 αγώνες και είχε 8,4 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο, ανά αγώνα. Φέτος στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με μέσο όρο, ανά αγώνα, 7 πόντους και 2,3 ριμπάουντ.

    Στην Ευρωλίγκα (σεζόν 2002-03) συμμετείχε σε 18 αναμετρήσεις με μέσο όρο, ανά αγώνα, 4 πόντους και 2.4 ριμπάουντ. Φέτος, στην ίδια διοργάνωση πέτυχε 6,3 πόντους και μάζεψε 1,9 ριμπάουντ μ.ο. ανά αγώνα σε 18 αγώνες.

    Ο 26χρόνος φόργουορντ είναι μέλος της Εθνικής Βοσνίας από το 1998. Διακρίνεται για την ευστοχία του στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση.

    [05] Αθλητισμός

    Κοντά σε συμφωνία Κακιούσης - Ηρακλής

    18/6/2004 9:46:00 μμ

    Με το Λευτέρη Κακιούση θα πορευτεί, όπως όλα δείχνουν, στη νέα περίοδο ο Ηρακλής. Ο Έλληνας τεχνικός φέρεται πως έχει δεχτεί να παραλάβει τις επιταγές της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας της Θεσσαλονίκης που είναι χορηγός της ομάδας, ως εγγύηση για τα δεδουλευμένα του ιδίου και των συνεργατών του της εφετινής χρονιάς, εισπράττοντας τα χρήματα σε ρευστό με τη σύσταση της νέας ΚΑΕ Ηρακλής. Η παραμονή του Κακιούση στον πάγκο του "Γηραιού" θα δρομολογήσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό κομμάτι.

    Στο επίκεντρο και τα μεταγραφικά

    Άμεσα συνδεδεμένο με αυτό είναι τα χρήματα που θα εισρεύσουν στο ταμείο της ομάδας από την παραχώρηση της ελευθέρας του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (σ.σ. το ζήτημα είναι τυπικό και αναμένεται να τελειώσει τη Δευτέρα με την έλευση του προέδρου του ΓΣ Ηρακλής, Νίκου Παναγόπουλου από την Κωνσταντινούπολη).

    Από εκεί και πέρα, ανοικτό είναι το μέτωπο που αφορά την ύπαρξη ή όχι ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τον Ηρακλή στη νέα περίοδο.

    Στους "κυανόλευκους" κατατέθηκε πρόταση συμμετοχής στη FEL της FIBA, στην οποία και δεν έχουν απαντήσει, όπως έχουν πράξει αντίστοιχα και με την περίπτωση του ULEB Cup, διοργάνωση στην οποία αρχικά είχαν γνωστοποιήσει ότι θα λάβουν μέρος.

    [06] Αθλητισμός

    Αρχικό "ναι" της Team για Τούμπα

    18/6/2004 9:59:00 μμ

    Την Τούμπα επισκέφτηκε την Παρασκευή, τριμελής αντιπροσωπεία από στελέχη της Team που πήγε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις, τα γραφεία και όλους τους λειτουργικούς χώρους, που θα φιλοξενήσουν τον ένα από τους δύο προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, του ΠΑΟΚ, στις 10 ή τις 25 Αυγούστου. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν και ξενάγησαν εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παπαβραμίδης, ο υπεύθυνος μάρκετιγκ κ. Γιώργος Τζέτζης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Σάκης Λάϊος και ο υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων του ΑΣ ΠΑΟΚ κ. Γιάννης Χασιώτης.

    Διαβεβαίωσεις για τους χρόνους κατασκευής

    Οι εκπρόσωποι της εταιρείας που συνεργάζεται στο εμπορικό κομμάτι με την UEFA, αφού είδαν τους χώρους εντός και εκτός γηπέδου, εξέφρασαν την ικανοποίηση, για τον κατασκευαστικό οργασμό, που παρατηρείται στο γήπεδο, αλλά και ταυτόχρονα την ανησυχία τους, για τον χρόνο αποπεράτωσης όλων αυτών των έργων. Οι άνθρωποι της Τeam έδειξαν ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους λειτουργίας και φιλοξενίας των ανθρώπων του Τύπου, αλλά και για τους χώρους, που θα φιλοξενηθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι διαφημιστικές πινακίδες.

    Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ εξέφρασαν με τη σειρά τους τη βεβαιότητα, πως ως τις 25 Αυγούστου, που κατά τη γνώμη τους θα πρέπει να γίνει ο δεύτερος προκριματικός του Γ γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Θεσσαλονίκη, θα είναι όλα έτοιμα και από την αγωνιστική πλευρά των εγκαταστάσεων, αλλά και από την οργανωτική πλευρά, με τη φιλοξενία φιλάθλων, δημοσιογράφων και παραγόντων.

    [07] Διεθνή

    Τέσσερα άτομα Τρομοσυλλήψεις στην Τουρκία

    18/6/2004 10:01:00 μμ

    Υπό προσωρινή κράτηση έθεσαν οι τουρκικές αρχές δυο από τους τέσσερις άντρες που συνέλαβαν την Πέμπτη γιατί φέρονται να είχαν σχέσεις με την εξτρεμιστική κουρδο-ιρακινή οργάνωση Ανσαρ Αλ Ισλάμ, την οποία η Ουάσινγκτον συνδέει με το τρομοκρατικό δίκτυο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οι δυο τουρκικής υπηκοότητας συλληφθήντες κρατούνται με την κατηγορία της "συμμετοχής και υποστήριξης απαγορευμένης οργάνωσης". Να σημειώσουμε, ότι η διεύθυνση τρομοκρατικών υποθέσεων της Τουρκίας είχε ανακοινώσει, ότι οι τέσσερις ύποπτοι είχαν δεσμούς με εννέα Τούρκους, οι οποίοι είχαν τεθεί σε προσωρινή κράτηση από δικαστήριο της Μπούρσα (Προύσα), στη βορειοδυτική Τουρκία, στις αρχές Μαΐου, με την υποψία, ότι ανήκουν στην ίδια οργάνωση και ότι σκοπεύουν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη στις 28 και 29 Ιουνίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 June 2004 - 20:50:32 UTC