Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντοκουμέντα φρίκης από την ανεξάρτητη επιτροπή Άκουσαν τη φωνή του Άτα
  • [02] Σε πέντε παράγοντες αποδίδεται το 34% των θανάτων Οι μεγάλοι εχθροί της
  • [03] Προληπτική η Εθνική Γερμανίας
  • [04] Νέα εκκαθαριστικά από την εφορία
  • [05] Η απιστία... θεραπεύεται!
  • [06] Ξεκαθάρισε ο Υφ. Εθνικής Αμυνας "Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατό στο
  • [07] Ο Σιγάλας εκτός Εθνικής
  • [08] Από τις 19-22 Ιουνίου Γιορτή Μουσικής στην Αθήνα
  • [09] UNICEF και Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [10] Υψηλά ποσοστά υποσιτισμού στο Νταρφούρ
  • [11] Στις 23 Ιουνίου "Παιδιά - Περιστέρια τραγουδούν για την Ειρήνη"
  • [12] Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρπαθο
  • [13] Ο Γιώργος Αφρουδάκης στον Ολυμπιακό
  • [14] Χάνει τα μετάλλια η Γουάιτ
  • [15] Η Εθνική ομάδα Τζούντο
  • [16] Πρόκληση ο Ολυμπιακός
  • [17] Διεξαγόταν άσκηση ρουτίνας Διαψεύδει δημοσίευμα το Υπ. Εθνικής Αμυνας

    [01] Διεθνή

    Ντοκουμέντα φρίκης από την ανεξάρτητη επιτροπή Άκουσαν τη φωνή του Άτα οι συγγενείς των θυμάτων της 11/9

    18/6/2004 12:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συγκλονιστικά ντοκουμέντα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, που συγκλόνισε την ανθρωπότητα πριν από τρία χρόνια, έφερε στο φως η ανεξάρτητη επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση στις ΗΠΑ, και αναβιώνει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τη φρίκη καθώς τα λόγια των αεροπειρατών αυτοκτονίας, προς τους επιβάτες των μοιραίων αεροπλάνων ακούγονται για πρώτη φορά... Οι συγγενείς των θυμάτων άκουσαν με φρίκη τη φωνή του αρχηγού των 19 καμικάζι της Αλ Κάιντα , του 33χρονου Αιγύπτιου Μοχάμετ Άτα, που μίλησε στους επιβάτες τη πτήσης 11 των "Αμερικανικών Αερογραμμών", λέγοντας, πως όλα θα πάνε καλά... λίγα λεπτά πριν το αεροπλάνο καρφωθεί και εκραγεί πάνω στην βόρεια πτέρυγα των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης.

    "Όλα θα πάνε καλά"... λίγο πριν το κάρφωμα στους Δίδυμους Πύργους

    Πανικόβλητοι οι επιβάτες της πτήσης 77 από Ουάσιγκτον , νιώθουν το αεροπλάνο να κάνει στροφή 18ο μοιρών ενώ η "ιπτάμενη βόμβα" κατευθύνεται προς το Πεντάγωνο. Στο τρίτο αεροπλάνο, ο αεροπειρατής της πτήσης 93, τρομάζει τους επιβάτες μιλώντας για βόμβα , λίγο πριν προκαλέσει την μοιραία συντριβή στο Πίτσμπουργκ.

    Αντιμέτωποι με το νέο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, βρέθηκαν οι συγγενείς των 3.000 νεκρών της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν προσκλήθηκαν ως μάρτυρες, από την ανεξάρτητη διερευνητική επιτροπή για την 11/9, όταν παρουσίαζε και τεκμηρίωνε τα στοιχεία για σύγχυση στις υπηρεσίες ασφάλειας και για ανεπάρκεια στην αμερικανική αεράμυνα.

    Στην έκθεση της επιτροπής επισημαίνεται επίσης ότι, δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του Ιράκ, στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Το τελικό πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής θα δημοσιευτεί στις 28 Ιουλίου, ελάχιστους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο πλήγμα για την αξιοπιστία του Τζορτζ Μπους

    [02] Υγεία

    Σε πέντε παράγοντες αποδίδεται το 34% των θανάτων Οι μεγάλοι εχθροί της παιδικής υγείας

    18/6/2004 1:27:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC-NEW SCIENTIST

    Σημαντικά στοιχεία για τους παράγοντες που κοστίζουν τις ζωές 100.000 παιδιών και εφήβων κάθε χρόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο φέρνει στην επιφάνεια μεγάλη έκθεση που παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO). Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία θα τεθούν υπόψη των Υπουργών και των εκπροσώπων 52 χωρών που συνέρχονται από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου στη Βουδαπέστη, για τις εργασίες συνεδρίου του WHO σχετικά με το περιβάλλον και την υγεία, πέντε παράγοντες ευθύνονται για το ένα τρίτο των παιδικών θανάτων ετησίως. Αυτοί είναι οι μόλυνση της ατμόσφαιρας εκτός και εκτός σπιτιού, το ακατάλληλο νερό, η έκθεση σε μεγάλες συγκεντρώσεις μολύβδου και οι τραυματισμοί.

    Παιδική θνησιμότητα και περιβάλλον

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την έκθεση, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση "The Lancet", ως τον πρώτο μεγάλο απολογισμό των συνολικών επιπτώσεων του περιβάλλοντος στην παιδική υγεία.

    Στην έρευνα, την οποία διεξήγαγαν δύο ιταλικά ινστιτούτα, αναφέρεται ότι το 34% των θανάτων των παιδιών και των εφήβων στην Ευρώπη, αποδίδεται στους πέντε προαναφερθέντες παράγοντες.

    Οι ερευνητές χώρισαν την ευρωπαϊκή επικράτεια σε τρεις ζώνες βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων: στην ευημερούσα "παλιά" Ευρώπη, στα αναπτυσσόμενα Βαλκάνια και στην τουρκική ζώνη, και στη ζώνη των κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

    Τα ατυχήματα χαρακτηρίζονται ως η βασική αιτία για 75.000 θανάτους κάθε χρόνο. Για την περιοχή της δυτικής Ευρώπης οι μοιραίοι τραυματισμοί προκαλούνται κατά κύριο λόγο σε τροχαία. Μάλιστα όσο μεγαλώνουν τα παιδιά και περνούν περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, τόσο αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που αφήνουν την τελευταία τους πνοής στην άσφαλτο.

    Σε άλλα μέρη της ευρωπαϊκής ηπείρου (στα οποία η έρευνα περιλαμβάνει και τις περιοχές του Κιργιστάν, με τις όμορες χώρες) οι φωτιές, οι πνιγμοί και οι δηλητηριάσεις καταγράφονται ως ιδιαίτερα συχνές αιτίες θανάτου.

    Αυτό που είναι όμως το πιο συγκλονιστικό είναι ο αριθμός των παιδιών που χάνονται ετησίως στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, επειδή αναπνέουν μολυσμένο αέρα μέσα ή έξω από το σπίτι, εκτίθενται σε μεγάλες συγκεντρώσεις μολύβδου, ή ζουν σε συνθήκες ελλιπούς υγιεινής και πίνουν ακατάλληλο νερό.

    Η έκθεση εκτιμά ότι 9.000 παιδιά θα γλίτωναν το θάνατο ετησίως εάν οι οικογένειες τους δεν χρησιμοποιούσαν κάρβουνο για τη θέρμανση του σπιτιού. Τα μικρά παιδιά που περνούν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι αναπνέουν τις βλαβερές αναθυμιάσεις και αρρωσταίνουν.

    Η εξωτερική μόλυνση, αν και υπήρξε δύσκολο να γίνουν σχετικές εκτιμήσεις, θεωρείται ότι σκοτώνει από 4.000 έως 14.000 παιδιά και εφήβους κάθε χρόνο.

    Παράλληλα οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό ανέρχονται σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά τα παιδιά που καταναλώνουν νερό που δεν έχει υποστεί καθαρισμό, πλήττονται από διάρροιες που συχνά αποβαίνουν μοιραίες γι' αυτά. "Αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Σε μερικές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης το νερό πολλές φορές δεν είναι κατάλληλο ούτε στα σχολεία, ενώ υπολογίζουμε ότι το 20% των νοικοκυριών δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό" σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Tamburlini.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι αυτά τα στοιχεία θα βοηθήσουν σημαντικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ούτως ώστε να αναλάβουν δράση και να θέσουν σωστά τις προτεραιότητες τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    [03] Διάφορα

    Προληπτική η Εθνική Γερμανίας

    18/6/2004 2:30:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Δεν ξέρουμε αν το παρακάτω γεγονός προηγήθηκε της ισοπαλίας με την Ολλανδία ή συνέβη μετά για να σπάσει η γκίνια, πάντως, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι τα μέλη του εθνικού συγκροτήματος της Γερμανίας ζήτησαν να μην καταλύσουν στον 13ο όροφο ξενοδοχείου για να μην τους φέρει γρουσουζιά στην πορεία τους στο Euro 2004. Το πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται τη διευθύντρια του πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων Corinthia Alfa στη Λισσαβόνα, αναφέρει ότι μόλις οι υπεύθυνοι της γερμανικής αποστολής πληροφορήθηκαν ότι οι κρατήσεις δωματίων που είχαν κάνει αντιστοιχούσαν στον 13ο και 14ο όροφο του κτηρίου, ζήτησαν αμέσως αλλαγή. "Για μας αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Ικανοποιήσαμε αμέσως την επιθυμία τους. Άλλωστε έχουμε 24 ορόφους" δήλωσε η Ιζαμπελ Σάντος, διευθύντρια του ξενοδοχείου. Πάντως για την ιστορία να αναφέρουμε ότι μέχρι πρωτινός τον 13ο όροφο καταλάμβαναν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βουλγαρίας, οι οποίοι έφυγαν μετά την "οδυνηρή" συνάντηση τους με την Εθνική Σουηδίας. Σύμπτωση;

    [04] Οικονομία

    Νέα εκκαθαριστικά από την εφορία

    18/6/2004 3:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων ταχυδρόμησε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η 6η παρτίδα περιλαμβάνει 506.763 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία τα 122.620 είναι χρεωστικά, τα 162.857 είναι πιστωτικά και τα υπόλοιπα 221.286 είναι μηδενικά. Από τα 506.763 εκκαθαριστικά σημειώματα τα 466.579 ή ποσοστό 92,07% επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας. Τα εκκαθαριστικά προέκυψαν από την επεξεργασία 539.616 δηλώσεων, από τα οποία τα 6.730 κατατέθηκαν μέσω internet και τα υπόλοιπα 532.886 χειρόγραφα στις εφορίες. Συνολικά έχουν αποσταλεί 2.524.957 εκκαθαριστικά σημειώματα από το σύνολο των περίπου 5.000.000.

    [05] Υγεία

    Η απιστία... θεραπεύεται!

    18/6/2004 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: New Scientist

    Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε με μία απλή ένεση να μετατρέψετε το "άτακτο" ταίρι σας σε πιστό και αφοσιωμένο σύντροφο; Απίστευτο; Κι όμως Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη θεραπεία για την απιστία, τουλάχιστον στην περίπτωση των αρουραίων των αγρών. Δια της εισαγωγής ενός συγκεκριμένου γονιδίου στον εγκέφαλο, κατάφεραν να μετατρέψουν τα "έκλυτα" αρσενικά τρωκτικά, σε μονογαμικούς παρτενέρ. Διευκρινίζουν φυσικά ότι η τιθάσευση ερωτύλων ανδρών και γυναικών δεν μπορεί να επέλθει τόσο εύκολα, ωστόσο τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας τους θα βοηθήσουν στην κατανόηση της νευροβιολογίας του έρωτα.

    Μια ορμόνη-ρυθμιστής πίσω από την αλλαγή

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Emory και του Κέντρου Νευρολογίας της Ατλάντα χρησιμοποίησαν έναν άκακο ιό, προκειμένου να εισάγουν στους εγκεφάλους των ασυγκράτητων αρουραίων, ένα γονίδιο που υπάρχει σε ένα συγγενές είδος αρουραίου, που όμως προτιμά τη μονογαμία. Το γονίδιο ευθύνεται για την παραγωγή μιας ορμόνης-κλειδί που σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά.

    Όπως παρατηρήθηκε μετά την "παρέμβαση" οι "άπιστοι" άρχισαν να "ξενοκοιτάζουν" λιγότερο και έδειχναν μεγαλύτερη προτίμηση στο τωρινό ταίρι τους.

    Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι μονογαμικοί αρουραίοι διέθεταν, σε ορισμένο σημείο του εγκεφάλου, υψηλότερα επίπεδα υποδοχέων μιας ορμόνης που ονομάζεται vasopressin. Η παρουσία του γονιδίου στους "υπερδιεγερμένους" εγκεφάλους αύξησε τα φυσικά επίπεδα των υποδοχέων και λειτούργησε κατευναστικά στις ορμές.

    [06] Ιράκ

    Ξεκαθάρισε ο Υφ. Εθνικής Αμυνας "Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατό στο Ιράκ"

    18/6/2004 3:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ. "Κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει ζητήσει την οποιαδήποτε στρατιωτική συμμετοχή μας στο Ιράκ", τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος και παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση της συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις ότι δεν χρειάζεται να πάνε νέα στρατεύματα στο Ιράκ, αλλά και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και δεν ζήτησε καμία συμμετοχή από τη χώρα μας. Ο κ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι στο Ιράκ συμμετέχει η Ελλάδα οικονομικά, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της χώρας, όπου έχει δώσει 5 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό και θα δώσει άλλα 3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κολοζώφ τόνισε ότι παρόμοια δέσμευση είχε ακούσει και από την προηγούμενη κυβέρνηση για το Αφγανιστάν, ωστόσο η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή στρατεύματα στην ασιατική χώρα. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να πει ότι, εάν υπάρξει πρόταση από το ΝΑΤΟ για αποστολή στρατευμάτων, θα την αρνηθεί. Ανταπαντώντας, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι "δεν πρέπει να προτρέχουμε και να συζητάμε τι θα γίνει, αν θα γίνει, μετά από πέντε χρόνια ή μετά από δέκα, στα πλαίσια κάποιων διεθνών συμβάσεων, ομόφωνων αποφάσεων του ΟΗΕ ή οτιδήποτε άλλο. Αφού δεν υπάρχει καμία προοπτική ούτε στο άμεσο μέλλον γιατί να συζητάμε; Γιατί να ανησυχούμε τον κόσμο; Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο θέμα. Είμαστε κατηγορηματικοί", κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

    [07] Καλαθοσφαίριση

    Ο Σιγάλας εκτός Εθνικής

    18/6/2004 4:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    O Γιώργος Σιγάλας δεν θα δώσει το παρών στην προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν τον συμπεριέλαβε στην σχετική λίστα. Οι Έλληνες διεθνείς θα συναντηθούν για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου, όπου η αποστολή θα αναχωρήσει αυθημερόν για το προπονητικό κέντρο στο Μέτσοβο, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Στις 26 και 27 Ιουνίου οι διεθνείς θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις. Αναλυτικά οι 17 παίκτες που κάλεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην εθνική ομάδα είναι οι Αλβέρτης, Γλυνιαδάκης, Διαμαντίδης, Ζήσης, Κακιούζης, Ντικούδης, Παπαδόπουλος, Παπαλουκάς, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Σπανούλης, Τσακαλίδης, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Χαρίσης, Χατζηβρέττας, Χατζής.

    Αμφίβολος ο Τσακαλίδης

    Την περίπτωση να παραταχθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς τον βασικό της σέντερ, Ιάκωβο Τσακαλίδη, υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA στο διαδύκτιο.

    Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των 17 παικτών, που επέλεξε ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την ΕΟΚ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Τσακαλίδης, παρουσιάζεται ως αμφίβολη η συμμετοχή του ΝΒΑερ. Οι ιθύνοντες της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών, πάντως διέψευσαν στο ΑΠΕ πως έχει υπάρξει επαφή με τον πρώην παίκτη των Φοίνιξ Σανς μέχρι αυτή τη στιγμή.

    "Η Ελλάδα προετοιμάζεται να κατέβει στους Ολυμπιακούς χωρίς τον παίκτη του ΝΒΑ, Τζέικ Τσακαλίδης," τιτλοφορείται το συγκεκριμένο δημοσίευμα και επεξηγεί:

    "Την ώρα που η εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να ξεκινήσει προετοιμασία, ο ύψους 2 μ. 20 εκ. σέντερ, Τσακαλίδης ενημέρωσε τον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη ότι δεν μπορεί να δώσει το παρόν εξαρχής, με δικαιολογία πως επιθυμεί να λάβει μέρος σε καμπ στις ΗΠΑ.

    Ο Γιαννάκης προειδοποίησε τον Τσακαλίδη, πως αν δεν φανεί συνεπής στο πρώτο ραντεβού των διεθνών, αυτό θα σημάνει αυτόματα και το τέλος της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας".

    [08] Πολιτισμός

    Από τις 19-22 Ιουνίου Γιορτή Μουσικής στην Αθήνα

    18/6/2004 5:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: www.cultureguide.com

    Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής που έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά στις 21 Ιουνίου, η εταιρία ΜΕΣΟ (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν μια τετραήμερη μουσική πανδαισία στην Αθήνα. Έτσι από 19-22 Ιουνίου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δεκάδες συναυλίες κάθε είδους, από ηλεκτρονική και τζαζ έως έντεχνη ελληνική και κλασική, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα πάρκα, τις πλατείες και τους δρόμους της. Δημοφιλείς, αλλά και λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, ξεδιπλώνουν την τέχνη τους από τα στενά του εμπορικού τριγώνου της πόλης έως την Πνύκα, από τον Εθνικό Κήπο έως το Πεδίον του Άρεως, καθώς και σε δεκάδες άλλα σημεία, πάνω σε εξέδρες ή σε φορτηγά. Όλες οι εκδηλώσεις, που είναι δωρεάν για το κοινό, θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και τελειώνουν αργά το βράδυ.

    Η ιστορία του μελωδικού θεσμού

    Η ιστορία της Παγκόσμιας αυτής Ημέρας ξεκινά το 1982, οπότε και καθιερώθηκε επίσημα με πρόταση του τότε υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Jacques Lang. Η 21 Ιουνίου επελέγη επειδή είναι ημέρα συμβολική καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου. Τρία χρόνια αργότερα, ο θεσμός εξαπλώθηκε εκτός γαλλικών συνόρων και η πρώτη μη γαλλική πόλη που τη γιόρτασε ήταν η Αθήνα το 1985, ως πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

    Εκείνη την ημέρα, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κάθε είδους κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και αίθουσες για να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς σε χιλιάδες συναυλίες κλασικής, jazz, hip-hop, rock έως και παραδοσιακής μουσικής.

    Έτσι, έφτασε σήμερα, από μια απλή γιορτή στο Παρίσι το 1982, να είναι η ημέρα ένα ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που απλώνεται σε πάνω από 22 χώρες, από την Ιρλανδία έως το Καζακστάν, και τις Βαλτικές χώρες έως την Κύπρο και την Ελλάδα. Το 2003 μόνο, σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25.000 εκδηλώσεις στην Ευρώπη (οι μισές στη Γαλλία).

    Το πρόγραμμα

    Σάββατο, 19 Ιουνίου Παιδικές Χορωδίες και Δρώμενα Παιδική μουσική γιορτή της Σχολής "Γούτου Γουπάτου" Παιδικό εργαστήρι παραδοσιακών μουσικών οργάνων από το θίασο σκιών "Ιάσων" Παράσταση από το θίασο "Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο" Χώρος: Εθνικός Κήπος Ωρα: 11:00

    Παρέλαση του μουσικού συνόλου "Ιστορίες για Κρουστά" του Βασίλη Βασιλάτου (από κεντρικό σημείο της Αθήνας έως τον Εθνικό Κήπο) Επίδειξη από το Munting Nayon Community School (Χορωδία) Συναυλία Χορωδίας "Σύγχρονη Ωδή" - Διασκευές / Διδασκαλία / Συνοδεία: Αγγελος Βελεγράκης Παράσταση παραδοσιακού Καραγκιόζη από τον Αθω Δανέλλη Συναυλία αραβικής μουσικής με τα συγκροτήματα Αl Mahaba, Serhan και Lamia Bedoui &amp; Al Harissa Χώρος: Εθνικός Κήπος Ωρα: 17:00

    Πάρτυ Δρόμου Με τους Sambax, Orange Skies, Relevant Box, Matice, Serpentine, Cloudscape, FFC, Dj Set Χώρος: Πλ. Κλαυθμωνος Ωρα: 17:00

    Ηλεκτρονική και Χορευτική Μουσική Από Ελλάδα συμμετέχουν οι Astralon, Decode, Astyplaz , Μιχάλης Δέλτα Live &amp; Dj Set, Supermarket, Cute, Μιchaela Rota &amp; The White Spirits και Νίκος Διαμαντόπουλος. Παράλληλα πραγματοποιούνται ένα DJ Set Party και μια παρουσίαση DJs από τον Best Radio 92,6. Από το εξωτερικό εμφανίζονται οι Funkadelica Feat, MC Navigator, Vaanya Diva &amp; Kz Video Crew (Ιταλία &amp; Βρετανία), Bermuda Triangle (Ολλανδία), Circulation Live Set (Βρετανία). Χώρος: Αλσος Στρατού Ωρα: 18:00

    Jazz Μουσική Από Ελλάδα παίζουν οι Buzz Sextet, Τάκης Μπαρμπέρης, Mickey Pantelous, Λεβεντόπουλος Quintet, Ανδρέας Γκομόζιας και Happy Dog Project ενώ από τη Γαλλία έρχονται το Julien Loureau Quintet και οι Wise. Χώρος: Τεχνόπολις Ωρα: 18:00

    Κυριακή, 20 Ιουνίου Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί Παραδοσιακός χορευτικός όμιλος "Ο Ορφέας" (δάσκαλος και υπεύθυνος: Νίκος Κότσαλος) Χώρος: Εθνικός Κήπος Ωρα: 12:00

    Μουσικές του Κόσμου Οι Scopitone &amp; ο Μιχάλης Νικολούδης, Friends of Mr. Cairo, Αέρα Πατέρα, De Traces, Soul Fire και Babas Au Rhum από Ελλάδα και εκτός συνόρων οι Mighty Zulu Nation (Ν. Αφρική), Loop Guru και Fun-Da-Mental (Βρετανία). Χώρος: Αλσος Στρατού Ωρα: 18:00

    Ελληνική Μουσική Εμφανίζονται οι Ανοιχτή Θάλασσα, Ζακ Στεφάνου, Μανώλης Φάμελος, Θεοδοσία Τσάτσου, Γιώργης Χριστοδούλου, Στέλιος Μποτωνάκης, τα Μακρινά Ξαδέρφια, ο Δημήτρης Μαράμης και πολλές εκπλήξεις... Χώρος: Τεχνόπολις Ωρα: 18:00

    Λυρική, Κλασική &amp; Ορχηστρική Μουσική Ρεσιτάλ Κωνσταντή Σφέτσα (τσέλο) - Παναγιώτη Γιαννακάκη (πιάνο) Ρεσιτάλ Ειρήνης Τσιμπίδη (σοπράνο) - Δέσποινας Στεφανίδου (πιάνο) Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πατρών, SoNaMa Δύο Γυναίκες και Ενα Πιάνο: Οι ηθοποιοί Πέμυ Ζούνη και Κάτια Γέρου με τον συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου. Χώρος: Εθνικός Κήπος Ώρα: 18:00

    Πάρτυ Δρόμου Goin Through, Νέβμα, Ominus &amp; Dj S, Film, Κωνσταντίνος Βήτα, Γιώργος Μαργαρίτης και οι 667. Ακόμα, πολλές εκπλήξεις σε live και DJ set Χώρος: Πλατεία Κλαυθμώνος (Athens Voice Stage) Ώρα: 20:30

    Δευτέρα, 21 Ιουνίου Κεντρική εκδήλωση Locomondo, Palyrria, Expert Medicine από την Ελλάδα, καθώς και οι Ελληνες Sigmatropic με την Carla Torgenson των Walkabouts. Από το εξωτερικό, ο Mich Gerber (Ελβετία), Baaba Maal και πολλοί άλλοι... Επίσης... 1 Giant Leap με Maxi Jazz (Faithless)! Χώρος: Αλσος Στρατού Ώρα: 18:30

    Πάρτι Δρόμου Με την υποστήριξη του Rock FM, εμφανίζονται οι Electroware και οι Locopop. Ακολουθεί DJ set Party με τους Δημήτρη Αυγερό, Romilos και Γιώργο Κυριάκου Χώρος: Πλατεία Κλαυθμώνος (Athens Voice Stage) Ώρα: 19:00

    Τρίτη, 22 Ιουνίου Electro Pop Μουσική Σκηνή Από την Ελλάδα εμφανίζονται οι Ευσταθεία και οι Ασταθείς, Locopop, Atria, Universal Trilogy. Από το εξωτερικό οι Scissor Sisters (ΗΠΑ) και οι Dublex Inc feat του Robin Hoffman (Γερμανία) Χώρος: Αλσος Στρατού Ώρα: 18:00

    Παράλληλες Εκδηλώσεις: 19 - 22 Ιουνίου: Bazaar στο Άλσος Στρατού 19 - 20 Ιουνίου: Συναυλία Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 10 - 23 Ιουνίου: Εικαστική Έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

    [09] Αθήνα 2004

    UNICEF και Ολυμπιακοί Αγώνες

    18/6/2004 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με σκοπό την εξεύρεση τρόπων προώθησης των αξιών του Ολυμπισμού, της ειρήνης και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στα παιδιά όλου του κόσμου, η Οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004" συνεργάζεται με την UNICEF, η οποία με τη συμμετοχή της στην Ολυμπιακή Κατασκήνωση Νέων (ΟΚΝ) έχει θέσει ως κύριο στόχο της να παράσχει στους νέους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να καταστήσουν τη χώρα τους κοινωνό αυτών των αξιών. Σκοπός της, επίσης, είναι να τους διαφωτίσει για τα Δικαιώματα του Παιδιού και να τους ενθαρρύνει να σκεφτούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη θέση και το μέλλον των παιδιών.

    Οι νέοι αθλητές όχι μόνο θα μπορέσουν να απολαύσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους και να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα συμμετάσχουν και σε διάφορες συνόδους υπό την αιγίδα της UNICEF.

    Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" προσφέρει δύο θέσεις φιλοξενίας στη UNICEF. Οι δύο πρεσβευτές της UNICEF θα επιλεγούν μέσω της Διεύθυνσης «Sports for Development/Office of Public Partnerships».

    Η υποτροφία περιλαμβάνει:

    · Αεροπορικό εισιτήριο προς και από την Αθήνα

    · Διαμονή στην Ολυμπιακή Κατασκήνωση Νέων για 16 ημέρες

    · Συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της Κατασκήνωσης Νέων

    · Παρακολούθηση τεσσάρων ολυμπιακών αθλημάτων ή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [10] Διεθνή

    Υψηλά ποσοστά υποσιτισμού στο Νταρφούρ

    18/6/2004 5:57:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χιλιάδες παιδιά στο Σουδάν υποφέρουν από υποσιτισμό στο Νταρφούρ, όπου η συνεχιζόμενες βίαιες συγκρούσεις και άλλα εμπόδια καθυστερούν την αποστολή τροφίμων πριν την έναρξη της εποχής των βροχών, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΗΕ. Παρά την συμφωνία εκεχειρίας τον Απρίλιο ανάμεσα στους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις η έλλειψη ασφάλειας και σημείων ελέγχου καθυστερεί τη διανομή της βοήθειας, επισήμανε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) των Ηνωμένων Εθνών. "Η κατάσταση στο Νταρφούρ είναι κρίσιμη. Τα ποσοστά υποσιτισμού είναι πολύ υψηλά", τόνισε η εκπρόσωπος του προγράμματος Κριστιάν Μπερτιόμ.

    Πάνω από ένα εκατομμύριο Σουδανοί πρόσφυγες

    Το WFP είχε ανακοινώσει πως μέσα στον Ιούνιο θα προμήθευε με τρόφιμα περίπου 800.000 από τους 1,2 εκατομμύρια Σουδανούς που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων στο δυτικό Σουδάν.

    Ήδη έχουν μεταφερθεί σε ειδικά κέντρα 1.204 παιδιά που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας του υποσιτισμού καθώς και άλλα 16.132 που είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση, διευκρίνισε η ίδια και ανάφερε χαρακτηριστικά πως στον καταυλισμό Αμπου Σουκ, στο βόρειο Νταρφούρ, τα ποσοστά υποσιτισμού φτάνουν το 39%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξόντωση προσφύγων στο Νταρφούρ

    Ήπιο ψήφισμα για το Νταρφούρ

    Σχετικά Links:

    United Nations World Food Programme

    [11] Πολιτισμός

    Στις 23 Ιουνίου "Παιδιά - Περιστέρια τραγουδούν για την Ειρήνη"

    18/6/2004 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Η μοναδική φωνή της Μίλβα με τη μελωδική συνοδεία παιδικών χορωδίών από χώρες της Βαλκανικής θα πλημμυρίσει το Ηρώδειο το βράδυ της 23ης Ιουνίου στα πλαίσια της μουσικής ποιητικής εκδήλωσης "Παιδιά - Περιστέρια τραγουδούν για την Ειρήνη". Συνδιοργανωτές του ξεχωριστού αυτού δρώμενου είναι η ΓΣΕΕ, η ΚΕΔΚΕ, η Βαλκανική Ένωση Φιλίας και άλλες οργανώσεις, ενώ τα έσοδά της θα διατεθούν για τα παιδιά του πολέμου, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης αυτής είναι η ΕΡΤ ΑΕ.

    Οι συντελεστές

    Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ Παιιδικές Χορωδίες Βαλκανικών Κρατών και Κύπρου Ενορχήστρωση- Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Πλαρινός Σκηνοθεσία: Ανδρέας Βουτσινάς Σολίστ: Μίλβα , Ελένη Βιτάλη, Κώστας Μακεδόνας, Μ.Σουλτάτου, Κ.Παλιατσάρας (τενόρος), Τζ.Φωτεινοπούλου (σοπράνο), Θ.Στίγκα και ο Πασχάλης Τόνιος. Σολίστ-Συμμετοχή: Πετρολουκάς Χαλκιάς, Χρ.Κωνσταντίνου, Αργυρώ Κεραμύδα Αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός, Πέμυ Ζούνη Παρουσίαση: Σπύρος Παπαδόπουλος

    [12] Εσωτερικά

    Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρπαθο

    18/6/2004 6:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/6/2004 7:16:08 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Λευκός της Καρπάθου, από τις 2 το μεσημέρι. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και τώρα έχει κατεύθυνση προς την κοινότητα Μεσοχώρι. Αργά το απόγευμα έφτασαν στην Κάρπαθο τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, που πήραν μέρος στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς. Μέχρι τώρα έχει καεί μεγάλη πευκόφυτη έκταση και πολλά ελαιόδεντρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Καρπάθου και οι κάτοικοι της περιοχής μετέχουν στην επιχείρηση για κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είναι ανεξέλεγκτη και κινείται σε πολλά μέτωπα.

    [13] Αθλητισμός

    Ο Γιώργος Αφρουδάκης στον Ολυμπιακό

    18/6/2004 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Γιώργος Αφρουδάκης, είναι με το ένα πόδι στο λιμάνι. Ο διεθνής φουνταριστός αναμένεται να απαντήσει αύριο ή το αργότερο την Κυριακή θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και να αλλάξει σκουφάκι. Η Βουλιαγμένη του έκανε και αυτή τη δική της πρόταση, αλλά όλα δείχνουν ότι ο ένας εκ των κορυφαίων φουνταριστών της Ευρώπης θα προτιμήσει να αλλάξει περιβάλλον και ομάδα, αφού και οικονομικά η πρόταση των "ερυθρολεύκων" ήταν πιο συμφέρουσα από αυτή της τωρινής του ομάδας.

    Μαζί με τον Αφρουδάκη, φαίνεται να οδεύει προς το λιμάνι και ο Δημήτρης Μάζης, χωρίς όμως να είναι βέβαιο το χρώμα στο σκουφάκι που θα φορέσει, αφού έχουν εκφράσει επιθυμία να τον αποκτήσουν, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Εθνικός.

    Σε δηλώσεις του, ο διεθνής αμυντικός απέφυγε να δεσμευθεί και την τελική απόφαση θα την πάρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Παραδέχθηκε πάντως ότι εξετάζει πρόταση και από το εξωτερικό, όχι από τη Μπαρτσελονέτα, αλλά από άλλη ομάδα.

    Το τρίτο μέλος της παρέας των "μπέμπηδων" είναι ο Γιώργος Ρέππας. Ο διεθνής τερματοφύλακας, αποτελεί επιθυμία του Μάκη Βολτυράκη για τον Εθνικό, αφού οι "κυανόλευκοι" του Πειραιά έχουν μείνει χωρίς έμπειρο υπερασπιστή της εστίας τους, μετά τη μεταγραφή του Πολίτη στον ΠΑΟΚ.

    Τον Γιώργο Ρέππα, όμως, θέλει και ο Πανιώνιος, που του έχει ήδη κάνει πρόταση. Όσον αφορά στο θέμα του προπονητή, για τη Βουλιαγμένη, όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Σέρβος Ντέγιαν Γιόβοβιτς, αφού μένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί ο ερχομός του στην ομάδα του Λαιμού.

    [14] Στίβος

    Χάνει τα μετάλλια η Γουάιτ

    18/6/2004 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της Κέλι Γουάιτ, μετά τις εναντίον της κυρώσεις από τον αμερικανικό οργανισμό, κατά του ντόπινγκ, προχώρησε η IAAF. Συγκεκριμένα διέγραψε από τις λίστες της τις επιδόσεις, που σημείωσε σε όλους τους αγώνες, όπως παγκόσμια πρωταθλήματα γκραν πρι κλπ και τις οποίες σημείωσε από τις 15 Δεκεμβρίου 2000 μέχρι σήμερα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλοι οι τελικοί που συμμετείχε, τόσο στα 100μ και 200μ, όσο και στις σκυταλοδρομίες με την ομάδα των ΗΠΑ. Η 27χρονη αμερικανίδα σπρίντερ ομολόγησε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών από το 2000 και τον προηγούμενο μήνα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων.

    Όλοι οι άκυροι αγώνες

    Έτσι -χρονολογικά- δεν ισχύουν οι επιδόσεις της

    Στο Παγκόσμιο κλειστού του 2001 στη Λισαβόνα με την ομάδα 4χ400μ.

    Στο παγκόσμιο ανοικτού στίβου του 2001 στο Εντμοντον στα 100μ, στα 200μ και στα 4χ100μ.

    Στον τελικό των Γκραν Πρι της IAAF του 2001 στη Μελβούρνη στα 200μ.

    Στον τελικό των Γκραν Πρι της IAAF του 2002 στο Παρίσι στα 100μ.

    Στο Παγκόσμιο κύπελλο της Μαδρίτης το 2002 στα 200μ.

    Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του 2002 στο Παρίσι στα 100μ και 200μ.

    Στον τελικό των Γκόλντεν Λιγκ του 2003 στο Μονακό στα 100μ και 200μ.

    Το βασικότερο για την Γουάιτ είναι ότι χάνει οριστικά τα χρυσά μετάλλια, που κέρδισε πέρυσι στο παγκόσμιο του Παρισιού στα 100μ και 200μ. Επίσης χάνει και το χρυσό μετάλλιο, που είχε κερδίσει, το 2001, στο αγώνισμα 4Χ100, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και φυσικά όλη η αμερικανική ομάδα.

    [15] Τζούντο

    Η Εθνική ομάδα Τζούντο

    18/6/2004 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΟΦΤ, οι επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, είναι ίδιες με αυτές που είχε κάνει και πριν από μερικές εβδομάδες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο Βουκουρέστι.

    Η ελληνική ομάδα των Ανδρών

    Η ελληνική ομάδα των Ανδρών, ανά κατηγορία σωματικού βάρους έχει ως εξής:

    -60κ. Ρεβάζ Ζιντιρίδης

    -66κ. Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι

    -73κ. Λαυρέντης Αλεξανίδης

    -81κ. Ηλίας Ηλιάδης

    -90κ. Διονύσης Ηλιάδης

    -100κ. Βασίλης Ηλιάδης+100κ. Χάρης Παπαϊωάννου

    [16] Αθλητισμός

    Πρόκληση ο Ολυμπιακός

    18/6/2004 7:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για όλους και για όλα μίλησε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό "Θρύλος". Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί πρόκληση γι' αυτόν, ότι είναι έτοιμος να δώσει πάλι εξετάσεις, ενώ αναφέρεται στους στόχους που έχει βάλει, και στην πρόθεσή του μετά τον Ολυμπιακό να σταματήσει την καριέρα του

    Να φύγω με το κεφάλι ψηλά

    "Ο Ολυμπιακός είναι μία σταθερή πρόκληση, αλλά τι αφήνω πίσω μου, τι πέτυχα, τι δεν πέτυχα, ποτέ δεν το εξετάζω, γιατί δε θέλω να ζω με το παρελθόν. Ότι είμαι πεισματάρης, είναι αλήθεια.

    Ειδικότερα όταν αναλαμβάνεις μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλους στόχους, είσαι προετοιμασμένος να δώσεις πάλι εξετάσεις! Ανεξαρτήτως επιτυχιών στην καριέρα σου. Όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν την Ευρώπη. Όχι μόνο το πρωτάθλημα", τονίζει ο Σερβοέλληνας τεχνικός και συνεχίζει:

    "Θα είμαι ευχαριστημένος να παίζουμε, το συντομότερο δυνατό, ωραίο ποδόσφαιρο. Να προσφέρουμε θέαμα. Τώρα ο πρώτος, ο άμεσος στόχος είναι να ξαναπαίξουμε μπάλα και θ ακολουθήσουν και τ αποτελέσματα. Η σκέψη μου πάντως, είναι να σταματήσω μετά τον Ολυμπιακό. Να φύγω από το ποδόσφαιρο. Και θέλω να φύγω, αν πετύχουμε, με το κεφάλι ψηλά".

    Τέλος, ο 56χρονος προπονητής αναφέρεται στο στάδιο Καραϊσκάκη υποστηρίζοντας ότι ανεβαίνει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε ένα τέτοιο γήπεδο.

    [17] Εσωτερικά

    Διεξαγόταν άσκηση ρουτίνας Διαψεύδει δημοσίευμα το Υπ. Εθνικής Αμυνας

    18/6/2004 7:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Απολύτως ανακριβές χαρακτηρίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" περί δήθεν "πτήσης-πρόκλησης που πραγματοποίησε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο ακριτικό Αγαθονήσι" και η οποία -όπως αναφέρεται- "κρατήθηκε κρυφή από την κυβέρνηση, λόγω εκλογών". Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι βάσει των στοιχείων των σταθμών έγκαιρης προειδοποίησης εναέριων απειλών, κανένα τουρκικό ελικόπτερο δεν εκτέλεσε υπέρ-πτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι κανένα τουρκικό ελικόπτερο δεν "άναψε τους προβολείς του, σαρώνοντας το νησί", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ευφάνταστο δημοσίευμα και πολύ περισσότερο η πτήση δεν "διήρκεσε δέκα λεπτά". Προστίθεται ακόμη ότι το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για έρευνα και διάσωση. Τέλος, στην ανακοίνωση του Υπουργείου και με αφορμή την κριτική που διατύπωσε για το θέμα η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται ότι η κα Διαμαντοπούλου δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε άκριτη υιοθέτηση τέτοιων δημοσιευμάτων ώστε να μην εξυπηρετεί εν αγνοία της συμφέροντα και στόχους άλλους πλην των εθνικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 June 2004 - 16:51:13 UTC