Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδουν τους Αμερικανούς οι Ιρακινοί Αμερικανικό λάθος η επιδρομή
  • [02] Πανηγυρική αποχώρηση
  • [03] Μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν Συμφωνία για απαγόρευση πυρηνικών δοκιμών
  • [04] Ξανά Πρόεδρος των Φιλιππίνων η Αρόγιο
  • [05] Διανομή με κλήρωση Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού
  • [06] Τράπεζα στόχος ανταρτών Σε αναβρασμό το Ιράκ
  • [07] Η Φλόγα στον Καναδά
  • [08] Πρωτότυπος αγώνας στην Ταϊλάνδη Euro ελεφάντων
  • [09] Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ το Νοέμβρη
  • [10] Φήμες για πρόωρες εκλογές Ικανοποιημένος ο Ταλάτ για τις διαβουλεύσεις

    [01] Ιράκ

    Διαψεύδουν τους Αμερικανούς οι Ιρακινοί Αμερικανικό λάθος η επιδρομή στη Φαλούτζα;

    20/6/2004 2:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν ήταν τελικά καταφύγιο εξτρεμιστών το σπίτι, που "χτύπησαν" οι Αμερικανοί στη Φαλούτζα το Σάββατο. Ανώτατοι Ιρακινοί αξιωματούχοι διέψευσαν τους αμερικανικούς ισχυρισμούς, ότι ένα σπίτι που καταστράφηκε από έναν αμερικανικό βομβαρδισμό χρησιμοποιούνταν από μέλη της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, η επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν 22 Ιρακινοί, είχε στόχο να πλήξει καταφύγιο μουσουλμάνων εξτρεμιστών, που διοικούσε ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Φαλούτζα, όμως, ο ταξίαρχος Νούρι Αμπούντ, δήλωσε, πως επρόκειτο για το σπίτι μιας μεγάλης οικογένειας.

    Ήταν σπίτι οικογένειας

    "Επιθεωρήσαμε τις ζημιές, εξετάσαμε τα πτώματα των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων. Επρόκειτο για μια οικογένεια", είπε στο πρακτορείο Ρόιτερ, ο ταξίαρχος. "Ο Ζαρκάουι και οι άνδρες του δεν έχουν περάσει από τη Φαλούτζα", προσέθεσε.

    Πάντως, ο Αμερικανός ταξίαρχος Μαρκ Κίμιτ, είπε, πως δεν αμφισβητεί τους ιρακινούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή, αλλά, επεσήμανε, πως σύμφωνα με "σημαντικές πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών" μέλη του τρομοκρατικού δικτύου βρίσκονταν μέσα στο σπίτι , αλλά δεν υπήρχαν, στοιχεία, ότι ο ίδιος ο Ζαρκάουι ήταν εκεί.

    Δικαιολογεί ο Αλάουι

    Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα κατά των "δυνάμεων του Κακού" αποφασίζει ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλάουι. Σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε, ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να επιβάλει έκτακτη νομοθεσία στις περιοχές, που πλήττονται περισσότερο από τη βία. Επίσης, κατέστησε σαφές θα κινητοποιηθεί, όλο το δυναμικό των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ θα δημιουργηθεί ειδική δύναμη του στρατού, για την καταστολή της δράσης των ανταρτών.

    "Οι ικανότητές μας θα μας επιτρέψουν να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον των δυνάμεων του κακού και έχω θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας διεύθυνσης εθνικής ασφαλείας", πρόσθεσε.

    Επίσης, ο Αλάουι δικαιολόγησε την αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα, λέγοντας ότι "γνωρίζουμε, ότι χτυπήθηκε ένα σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν τρομοκράτες. Καλωσορίζουμε αυτό το χτύπημα εναντίον τρομοκρατών σε οποιοδήποτε μέρος του Ιράκ", είπε. Επίσης, διευκρίνισε, ότι ο αμερικανικός στρατός είχε ενημερώσει την κυβέρνησή για την επίθεση αυτή και τόνισε, πως το σπίτι αυτό ήταν κρησφύγετο ισλαμιστών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    [02] Αθήνα 2004

    Πανηγυρική αποχώρηση

    20/6/2004 2:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το τέλος της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάστηκε μεγαλοπρεπέστατα στην καρδιά της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης. Για δυο ώρες, η Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες προβλήθηκαν από τις γιγαντοαφίσες των τηλεοπτικών δικτύων. Η προβολή ρεπορτάζ από τη μέχρι τώρα μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλο τον κόσμο και μηνύματα προσωπικοτήτων, όπως του Νέλσον Μαντέλα, προκάλεσαν ζητωκραυγές και επευφημίες από τα χιλιάδες άτομα των εκατοντάδων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και ομογενείς κάθε ηλικίας, που συγκεντρώθηκαν στη φημισμένη νεοϋορκέζικη πλατεία και στους γύρω δρόμους της περιοχής Μπρόντγουεϊ.

    Πολλοί διάσημοι

    Με δείγματα αμερικανικού σόου και με χαρακτηριστικό απόσπασμα του μιούζικαλ "Hairspray", οι Νεοϋορκέζοι αποχαιρέτισαν τη Φλόγα, χωρίς να κρύψουν τη συγκίνησή τους και τον ενθουσιασμό τους και ταυτόχρονα την προσδοκία τους για να κερδίσουν τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2012.

    Με παρουσιάστρια την ομογενή ηθοποιό, Νία Βαρντάλος, το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης αμερικανικά τραγούδια και χαιρετισμούς από το δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, την πρόεδρο της διοργανωτικής επιτροπής του 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τους εκπροσώπους των δυο μεγάλων ξένων χορηγών-εταιρειών (Coca-Cola και Samsung Electronics). Ολοι μίλησαν για "τη φλόγα που ενώνει τον κόσμο" και αναφέρθηκαν στις διαχρονικές αξίες και στα μηνύματα του Ολυμπισμού, καθώς και για την ανάγκη επικράτηση της ειρήνης.

    Η Ολυμπιονίκης, Νάντια Κομανέτσι, "κατέβηκε εξ ουρανού" (με την στήριξη εναέριου καλωδίου) και ως τελευταία λαμπαδηδρόμος της Νέας Υόρκης, άναψε το βωμό που στήθηκε στην Πλατεία, με περηφάνια και συγκίνηση.

    Πριν την πανηγυρική τελετή στην περιοχή Μπρόντγουεϊ, πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών, όπου ο γενικός γραμματέας του διεθνούς Οργανισμού, Κόφι Ανάν, ζήτησε να εφαρμοστεί η Ολυμπιακή Εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και άναψε με τη Φλόγα το βωμό του ΟΗΕ.

    Ο κ. Ανάν αναφέρθηκε στην απαρχή της λαμπαδηδρομίας στην Αρχαία Ολυμπία και στη σημασία της αναβίωσης του αρχαιοελληνικού θεσμού της Εκεχειρίας ως "παράθυρο ελπίδας" για τον σύγχρονο κόσμο.

    Χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος της ΔΟΕ Bob Ctvrtlik, η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης ως εκπρόσωπος του φορέα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    Παρουσιάστρια της τελετής ήταν η δημοσιογράφος, Μπάρμπαρα Γουόλτερς. Στην τελετή έλαβε μέρος το σχήμα κλασικής μουσικής Sejong, άγημα σαλπιγκτών και η Αρχιεπισκοπική Μητροπολιτική Χορωδία Νέων.

    [03] Διεθνή

    Μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν Συμφωνία για απαγόρευση πυρηνικών δοκιμών

    20/6/2004 4:49:00 μμ

    Την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, αποφάσισαν η Ινδία και το Πακιστάν, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στο Νέο Δελχί. Μάλιστα, συμφώνησαν να εγκαταστήσουν ένα "κόκκινο τηλέφωνο" μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης. Πάντως, στη συμφωνία των δύο χωρών, υπάρχει μία εξαίρεση: οι πυρηνικές δοκιμές μπορεί να επαναληφθούν, όταν μία από τις δύο χώρες θεωρήσει ότι "εξαιρετικής σημασίας γεγονότα" απειλούν τα συμφέροντά της.

    [04] Διεθνή

    Ξανά Πρόεδρος των Φιλιππίνων η Αρόγιο

    20/6/2004 5:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Εξασφάλισε μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία των Φιλιππίνων, η Γκλόρια Αρόγιο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 10ης Μαΐου. Η ψηφοφορία είχε διεξαχθεί πριν από έξι εβδομάδες και η καταμέτρηση διήρκησε 13 μέρες, λόγω των καταγγελιών της αντιπολίτευσης για εκτεταμένη νοθεία. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Αρόγιο συγκέντρωσε 12.905.808 ψήφους, περίπου 1.000.000 περισσότερους από τον κυριότερο αντίπαλό της, πρώην κινηματογραφικό αστέρα Φερνάντο Πόε Τζούνιορ. Ο ηττημένος της αναμέτρησης είχε προηγουμένως "αυτοανακηρυχθεί" νικητής και κατηγορούσε την κα. Αρόγιο, ότι δε χρησιμοποίησε νόμιμα μέσα στην εκστρατεία της. Η Πρόεδρος των Φιλιππίνων θα ορκιστεί στα τέλη της εβδομάδας. Πάντως, ο κ. Πόε, μπορεί να ασκήσει έφεση στο εκλογικό δικαστήριο.

    [05] Εσωτερικά

    Διανομή με κλήρωση Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού

    20/6/2004 5:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Από την Τρίτη, 22 Ιουνίου, μέχρι την Παρασκευή, 25 Ιουνίου, θα διεξαχθεί από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών η απογραφή των εργαζομένων, που δικαιούνται επταήμερες δωρεάν εκδρομές. Η διανομή των εισιτηρίων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και θα γίνει με το σύστημα της κλήρωσης, που καθιέρωσε η νέα ηγεσία του Οργανισμού και εφαρμόστηκε επιτυχώς στους συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι στην Αττική μπορούν να προσέρχονται από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, σε 14 σημεία προεγγραφής.

    Ανοικτά για 16 ώρες καθημερινά θα είναι τα δέκα Γραφεία Διανομής:

    Αθήνας- Πατησίων 125, Αγίου Μάρκου 11 και Πλαστήρα 105 &amp; Κολοκοτρώνη 10 Αργυρούπολης- Αργυρουπόλεως 94-96 Ελευσίνας- Χαριλάου 30 Νέας Ιωνίας- Αγ. Βασιλείου 57 Πειραιά- Ομηρίδου Σκυλίτση 19 Περιστερίου- Θίσβης 7 Ταύρου- Τιμοθέου Ευγενικού 5 Χολαργού- Αγαμέμνονος 22

    και τα τέσσερα Κέντρα Εργαζόμενης Νεότητας:

    Αγίας Βαρβάρας- Κερκύρας &amp; Χειμάρας Καλλιθέας- Δαβάκη 44 Κερατσινίου- Ήρας 2 Υμηττού- Ευαγγελιστρίας 6 Σημειώνεται, ότι τα ΚΕΠ και οι χώροι των Δήμων, που συμμετέχουν στις προεγγραφές, θα δέχονται τους εργαζόμενους από το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι.

    [06] Ιράκ

    Τράπεζα στόχος ανταρτών Σε αναβρασμό το Ιράκ

    20/6/2004 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αναστάτωση επικρατεί και σήμερα στο Ιράκ. Ενώ ο τελευταίος Λιβανέζος όμηρος αφέθηκε ελεύθερος, τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στο κέντρο της Βαγδάτης και άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του στη χώρα. Η ισχυρή έκρηξη, που συγκλόνισε σήμερα το πρωί το κέντρο της Βαγδάτης, σημειώθηκε κοντά στη κεντρική τράπεζα της πόλης. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτή. Τρεις από τους τραυματίες είναι υπάλληλοι της τράπεζας. Οι αντάρτες έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον οικονομικών στόχων ενόψει της παράδοσης της εξουσίας στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση, στις 30 Ιουνίου.

    Άφησαν ελεύθερο Λιβανέζο όμηρο

    Στο μεταξύ ελεύθερος είναι από σήμερα ο τελευταίος Λιβανέζος όμηρος στο Ιράκ, ο Ζορζ Φερνάντο. Ο Λιβανέζος, ο οποίος είναι οδηγός φορτηγού σε μία κατασκευαστική εταιρία, είχε απαχθεί τη Δευτέρα από αγνώστους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στη Βηρυτό, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να καταβληθούν λύτρα, βρίσκεται στη Βαγδάτη και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Ζαν Ομπέιντ, τηλεφώνησε στη σύζυγο του Ζορζ Φερνάντο, που κατοικεί στη Βηρυτό, για να τη συγχαρεί μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης του άνδρα της.

    Την ίδια ώρα άλλος ένας Αμερικανός πεζοναύτης έχασε τη ζωή του το Σάββατο στην επαρχία αλ Ανμπαρ του δυτικού Ιράκ, ενώ συμμετείχε σε επιχειρήσεις "ασφάλειας και σταθερότητας". Η νέα αυτή απώλεια ανεβάζει σε 616 τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Ιράκ από το Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου.

    [07] Αθήνα 2004

    Η Φλόγα στον Καναδά

    20/6/2004 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με φόντο το Ολυμπιακό Στάδιο, σε μια σεμνή τελετή ο δήμαρχος του Μόντρεαλ Ζεράλντ Τραμπλέ υποδέχθηκε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα ,παρουσία της ελληνικής Ομογένειας, αλλά και άλλων εθνικοτήτων που έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην τελετή της Αφής. Ο δήμαρχος Τραμπλέ μίλησε για το συμβολισμό του επαναπατρισμού των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, καθώς και για την πόλη του Μόντρεαλ, που αγκαλιάζει όλους τους λαούς και τις εθνικότητες. Ο κ. Τραμπλέ παρέδωσε τη Φλόγα στην πρώτο λαμπαδηδρόμο ,το νεαρό Γεώργιο Αδαμόπουλο, έναν ομογενή με ειδικές ανάγκες, ο οποίος φορούσε τα χρώματα της Ολυμπιακής Αθήνας. Παρόντες στην τελετή της Αφής ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Γ. Μουρίκης ,ο αντιπρόεδρος του δήμου Μισέλ Πρεσκότ, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004 κ. Λαμπρίδης, η συντονίστρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Δήμητρα Ιγκαν, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής στο Μόντρεαλ Δημήτρης Γιατζούλης, καθώς και άλλοι επίσημοι.

    [08] Διάφορα

    Πρωτότυπος αγώνας στην Ταϊλάνδη Euro ελεφάντων

    20/6/2004 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Η μανία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου "χτύπησε" και την Ταϊλάνδη. Αντί για τον Ζιντάν, τον Μπέκαμ και τον Νικοπολίδη, "ρέστα" στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν δέκα ελέφαντες, που "ντύθηκαν" με τα χρώματα των ευρωπαϊκών ομάδων. Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων διεξήχθη σε φυλακή της ασιατικής χώρας, όπου οι τρόφιμοι στοιχηματίζουν παράνομα για τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα στην Πορτογαλία. Και μπορεί η ομάδα των κρατουμένων να άνοιξε το σκορ, η τεραστίων διαστάσεων μπάλα, όμως, ευνόησε περισσότερο τους ελέφαντες.

    Ο πυρετός της μπάλας

    Ελέφαντες και άνθρωποι βάφτηκαν με τα χρώματα των ομάδων, που παίρνουν μέρος στο Euro και αγωνίστηκαν για την πολυπόθητη κατάκτηση. Το μόνο που είχε να ζηλέψει η διοργάνωση αυτή από την ευρωπαϊκή ήταν το γήπεδο, αφού δεν υπήρχε πλούσιο γκαζόν, αλλά λάσπη.

    Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, το σκορ έληξε είτε ισόπαλο με 5 τέρματα για κάθε ομάδα, είτε με 7- 6 υπέρ των ελεφάντων.

    Η ομάδα των κρατουμένων, όντας πιο ευκίνητη, άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τα εύσωμα τετράποδα έδειξαν τις αμυντικές τους ικανότητες, αποτρέποντας με τον όγκο τους την παραβίαση της εστίας τους.

    Σε μεγάλο εμπόδιο για τους ανθρώπους εξελίχθηκε η βάρους 8 κιλών μπάλα, η οποία δύσκολα γλιστρούσε μέσα στη λάσπη του γηπέδου. Η μπάλα, όμως, ήταν το μεγάλο ατού των ελεφάντων, αφού η προβοσκίδα τους φάνηκε σωτήρια!

    Στόχος το "ευ αγωνίζεσθαι"

    Ο πρωτότυπος αγώνας διοργανώθηκε σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν τα παράνομα στοιχήματα των κρατουμένων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

    "Θέλαμε να δείξουμε, πως το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πιο διασκεδαστικό χωρίς να στοιχηματίζεις, δήλωσε στο BBC o επικεφαλής του τμήματος σωφρονισμού της Ταϊλάνδης, Nathee Chitsawang.

    Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 200 ποδοσφαιρόφιλοι. Πρώτος σκόρερ μεταξύ όλων, αναδείχθηκε ο ελέφαντας Kocharaa, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δανίας και γιόρτασε τη νίκη με ένα φρεσκοκομμένο ζαχαροκάλαμο!

    [09] Εσωτερικά

    Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ το Νοέμβρη

    20/6/2004 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις 27 και 28 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το 2ο Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου και γι' αυτό η Επιτροπή καλεί "τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, και όλοι όσοι αντιστέκονται στη νέα τάξη και τον δικομματισμό, να συμμετέχουν ενεργά". Τέλος, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής χαρακτήρισαν "αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική" την απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος από τις Ευρωεκλογές.

    [10] Κυπριακό

    Φήμες για πρόωρες εκλογές Ικανοποιημένος ο Ταλάτ για τις διαβουλεύσεις

    20/6/2004 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ικανοποιημένος δηλώνει ο λεγόμενος πρωθυπουργός στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, από τον πρώτο γύρο διαβουλεύσεων για σχηματισμό "κυβέρνησης". Μάλιστα, ο κ. Ταλάτ είπε ότι το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του οποίου ηγείται, το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς και το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας του Μουσταφά Ακιντζί εργάζονται για επίτευξη συμφωνίας σε πρωτόκολλο, προσθέτοντας, πως αν συμφωνήσουν, θα αποφασίσουν για την κατανομή των λεγόμενων υπουργείων. Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Μεχμέτ Νταβουλτζού εισηγήθηκε τη διεξαγωγή πρόωρων "εκλογών" στα κατεχόμενα στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί ψευδοκυβέρνηση, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η τουρκοκυπριακή κοινότητα, σημειώνοντας δε, ότι από την ημέρα του δημοψηφίσματος δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή των Τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, το κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων "εκλογών", ενώ δεν αποκλείεται να στραφεί υπέρ της διεξαγωγής των "εκλογών" και το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας του Μουσταφά Ακιντζί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις για "κυβέρνηση" στα Κατεχόμενα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 June 2004 - 16:50:47 UTC