Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρόλα αυτά ακομα τους αγαπάει Ένα περίεργο διαζύγιο
  • [02] Ενόψει του συνεδρίου του κόμματος Στις κάλπες τα μέλη της ΝΔ
  • [03] Όγδοη η Κασούμη στο παγκόσμιο
  • [04] Κοντά σε Χαρίση ο Απόλλων Πάτρας

    [01] Διάφορα

    Παρόλα αυτά ακομα τους αγαπάει Ένα περίεργο διαζύγιο

    20/6/2004 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ως γνωστόν τους συγγενείς δεν τους διαλέγεις, για αυτό είναι πολύ πιθανό να μην ταιριάζετε καθόλου ως χαρακτήρες. Και αν δεν ταιριάζεις με κάποιον, απλά κόβεις τις διπλωματικές σχέσεις.. Τι γίνεται, όμως, όταν ο συγγενής με τον οποίο δεν ταιριάζεις καθόλου είναι η ίδια σου η μητέρα; Απλώς, παίρνεις διαζύγιο. Αυτό είπε να κάνει και ένας 14χρονος από τη Μελβούρνη, ο Πίτερ Λόνσνταϊλ και ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της Κοινωνικής Πρόνοιας να χωρίσει από την μητέρα του λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και αγεφύρωτων διαφορών. Τι να κάνουν και οι δημόσιοι λειτουργοί. Μόλις είδαν, ότι δεν υπήρχαν περιθώρια συμβιβασμού, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το διαζύγιο

    Ασυμφωνία χαρακτήρων

    Ο Πίτερ, ο οποίος είναι αριστούχος μαθητής και έχει κερδίσει υποτροφία, μένει σε με μία άλλη οικογένεια και από ότι λέει είναι ευχαριστημένος.

    Πάντως, τονίζει, ότι ακόμα αγαπάει τη μητέρα του και δηλώνει, ότι θα συνεχίσει να έχει επαφές μαζί της. "Ενδεχομένως", πρόσθεσε, "η απόφασή μου να ήταν λάθος, αλλά, δεν μπορούσα πια να συνεχίσω να μένω μαζί με την μητέρα μου. Οι διαφορές μας ήταν πολύ μεγάλες γιατί η μητέρα μου ήταν πολύ αυστηρή και ήθελε πάντα να γίνεται το δικό της".

    Η μητέρα ακόμα ελπίζει

    Η μητέρα, φυσικά θεωρεί εξωφρενικό το γεγονός να μπορεί ένα παιδί να χωρίσει από την οικογένειά του και θεωρεί, ότι το γιο της έπεισαν οι κακές παρέες.

    Πάντως, παραδέχεται, ότι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με το γιό της. Μάλιστα, είπε, πως μία φορά άναψε φωτιά στο δωματιό του, ενώ έγραφε με μαρκαδόρο τους τοίχους του σπιτιού.

    Βέβαια, η γυναίκα πάντα πίστευε, ότι το παιδί θα διορθωνόταν. "Αν τον άφηνα να κάνει ό,τι θέλει και να μένει έξω το βράδυ μέχρι αργά δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό που συνέβη. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κάνουμε πάντα το σωστό, γι αυτό και συνεχίζω να αναρωτιέμαι σε τι κάναμε λάθος" λέει.

    [02] Εσωτερικά

    Ενόψει του συνεδρίου του κόμματος Στις κάλπες τα μέλη της ΝΔ

    20/6/2004 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν στη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η συμμετοχή άγγιξε το 85%, αφού περίπου 250. 000 μέλη του κόμματος προσήλθαν για να εκλέξουν τους νέους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων και τους συνέδρους. Προσερχόμενος να ψηφίσει, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε, πως "η Νέα Δημοκρατία πορεύεται σε ένα ανοιχτό Συνέδριο με διάλογο με την κοινωνία, ύστερα από τις μεγάλες επιτυχίες, που είχε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις". Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τις νίκες της ΝΔ δείγμα της εμπιστοσύνης των πολιτών και δεσμεύτηκε, ότι η Κυβέρνηση και το κόμμα θα εργαστούν "με σεμνότητα και ταπεινότητα" για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών.

    [03] Σκοποβολή

    Όγδοη η Κασούμη στο παγκόσμιο

    20/6/2004 8:38:00 μμ

    Την όγδοη θέση στον παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής, στο Μιλάνο, κατέλαβε η Αγη Κασούμη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στο τελευταίο μεγάλο τεστ πριν ολυμπιακούς αγώνες, ήταν εντυπωσιακή και έδειξε τις μεγάλες της δυνατότητες. Πρώτη ήταν η Μαρία Γκρόνστεβα (Βουλγαρία) με 687.2, δεύτερη η Χαλούντα Ευγενία (Λευκορωσία) με 685.7 και τρίτη η Ασούμοβα Ράντα (Αζερμπαιτζάν) 684.9. Η Αγη Κασούμη κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό με 677.8.

    [04] Αθλητισμός

    Κοντά σε Χαρίση ο Απόλλων Πάτρας

    20/6/2004 8:49:00 μμ

    Φαίνεται ότι μεταγραφή του Παναγιώτη Λιαδέλη, άνοιξε την όρεξη του πρόεδρου και μεγαλομετόχου του Απόλλωνα Πατρών κ. Νίκου Καραπάνος, και πλέον ετοιμάζουν κι άλλο "μπαμ" από την Ελληνική αγορά. Oι Πατρινοί σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον Χρήστο Χαρίση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για συνεργασία τριών ετών και οι δύο πλευρές έφτασαν σε καταρχήν συμφωνία. Ο διεθνής πλέι-μέικερ έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από την οικονομική πρόταση του Απόλλωνα και αν το προσεχές 48ωρο δεν δεχθεί άλλη προσφορά, θα υπογράψει το τριετές κλειστό συμβόλαιο που έχει στα χέρια του. Η ομάδα της Πάτρας σκοπεύει να ανακοινώσει την απόκτησή του την προσεχή Τρίτη.

    Όνοματα στόχοι για μεταγραφή

    Στη λίστα του Ντάρκο Ρούσσο, πάντως υπάρχουν και άλλοι παίκτες, όπως είναι ο 24χρονος σέντερ (2.12) του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο 27χρονος παίκτης του Ολυμπιακού (φόργουορντ -2.02) Βαγγέλης Σκλάβος ο 18χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού (φόργουορντ -2.08), Ντούσαν Σάκοτα, καθώς και ο 24χρονος σέντερ (2.08) του Αμαρουσίου Λάζαρος Αγαδάκος.

    Αν και εφόσον δεν ευδοκιμήσουν οι παραπάνω περιπτώσεις, τότε ο Απόλλων, θα στραφεί στην Αμερικάνικη αγορά. Στο μεταξύ, μεθαύριο ο Παναγιώτης Λιαδέλης, θα ξεκινήσει μαζί με τους νέους συμπαίκτες του, μίνι προετοιμασία, έτσι ώστε να εγκλιματιστεί με την ομάδα του Απόλλωνα Πατρών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 June 2004 - 20:56:42 UTC