Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο εδώλιο τα μέλη της Κεφαλαιαγοράς και του ΔΣ Τον Σεπτέμβριο η δίκη
  • [02] Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες Φονικές εκρήξεις στην Τουρκία
  • [03] Η ευτυχία το τέλειο αγχολυτικό Γιατί μία γυναίκα πρέπει να είναι
  • [04] Ξεκινά το Υπουργείο Ανάπτυξης Μάχη κατά της ακρίβειας και της
  • [05] To "καλό πράγμα" αργεί να γίνει. Οι "καλοί" γαμπροί αργούν να
  • [06] Τον έσωσε ο ναυαγοσώστης Παραλίγο τραγωδία με 9χρονο σε πισίνα
  • [07] Μέχρι τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών
  • [08] Μετά από δύο χρόνια εργασιών συντήρησης Άνοιξε τις πύλες του το
  • [09] ΑΕΚ: Σε αναμονή ο Σάντος...

    [01] Οικονομία

    Στο εδώλιο τα μέλη της Κεφαλαιαγοράς και του ΔΣ Τον Σεπτέμβριο η δίκη για το Χρηματιστήριο

    24/6/2004 5:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο εδώλιο θα καθίσουν στις 14 Σεπτεμβρίου τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος για υποθέσεις μετοχών που αφορούν στην περίοδο 1999-2000. Η ανάκριση ολοκληρώθηκε με ταχεία διαδικασία πριν από λίγες ημέρες ενόψει παραγραφής. Η υπόθεση αφορά διώξεις που άσκησε στις 4 Μαΐου κατά των μελών του ΔΣ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης. Η άσκηση των ποινικών διώξεων είναι απόρροια της έρευνας που πραγματοποίησε αρχής γενομένης από το περασμένο καλοκαίρι ο εισαγγελέας εφετών Βασίλης Πλιότας, κατόπιν παραγγελίας του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπά. Ο κ. Πλιότας συγκεκριμένα, διενήργησε προκαταρκτική έρευνα σε έντεκα συνολικά εταιρείες εκ των οποίων οι οκτώ είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ και οι τρεις είναι μη εισηγμένες. Συγκεκριμένα στο εδώλιο θα καθίσουν τα μέλη του ΔΣ του ΧΑΑ την επίμαχη περίοδο: Παναγιώτης Αλεξάκης, Αρτέμης Θεοδωρίδης, Λέων Ντεπόλας, Ι. Βλαχάκης, Ι. Βουράκης και Μ. Στασινόπουλος, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκης, Γ. Φλώρος, Αλ. Βουσβούντης, Δ. Μόσχος, Βασιλική Κάμπελ, Δ. Χατζηγρηγοριάδης, Αλ. Σαριγεωργίου και Π. Καβουρόπουλος.

    [02] Διεθνή

    Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες Φονικές εκρήξεις στην Τουρκία

    24/6/2004 7:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2004 8:19:18 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΝΕΤ

    Δύο διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν την Πέμπτη την Τουρκία, μόλις τρεις ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αφήνοντας πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Μετά τη μικρής ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί 150 μέτρα από την είσοδο του ξενοδοχείου Χίλτον στην Άγκυρα, όπου είχε προγραμματιστεί να καταλύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, μία δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο της Κωνσταντινούπολης τη στιγμή που περνούσε έξω από ιατρικό κέντρο στη συνοικία Φατίχ σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα δέκα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, την ευθύνη για την επίθεση στο Χίλτον ανέλαβε το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα, μία ολιγάριθμη κομμουνιστική οργάνωση που επί χρόνια πραγματοποιεί μικρής κλίμακας επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων. Πριν λίγο το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρία άτομα ως ύποπτα για τη συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο. Παρά τις σημερινές επιθέσεις, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δε θα αλλάξει, αποδίδοντας τις επιθέσεις σε τρομοκράτες που έχουν ως στόχο να διαταράξουν τη σύνοδο κορυφής.

    Σε φρούριο μετατρέπεται η Τουρκία

    Τις σημερινές επιθέσεις καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ελληνική Κυβέρνηση η οποία δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριση συμπαράστασή της στην τουρκική Κυβέρνηση.

    Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στην Τουρκία καθώς είναι ακόμη πρόσφατα τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο. Τότε, στόχος είχαν γίνει τα υποκαταστήματα της βρετανικής τράπεζας HSBC, μόλις λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ. Οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται προς την Αλ Κάιντα, ενώ όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου, η Τουρκία μεταμορφώνεται σε φρούριο.

    Τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται είναι δρακόντεια καθώς μόνο στην Άγκυρα, όπου το Σάββατο θα βρεθεί ο Τζορτζ Μπους, θα υπάρχουν 13.000 αστυνομικοί που θα φροντίζουν για τη διασφάλιση της τάξης. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ θα πετούν πάνω από την Κωνσταντινούπολη αεροσκάφη-ραντάρ AWACS, ενώ η περιοχή γύρω από το χώρο της συνόδου και σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων θα είναι απαγορευμένη για όλα τα οχήματα.

    [03] Υγεία

    Η ευτυχία το τέλειο αγχολυτικό Γιατί μία γυναίκα πρέπει να είναι ευτυχισμένη;

    24/6/2004 7:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2004 8:11:08 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ασπίδα προστασίας για τα προβλήματα καρδιάς που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες, είναι οι αρμονικές σχέσεις με το σύζυγο ή τον ερωτικό τους σύντροφο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Σουηδοί επιστήμονες, μετά από 10χρονη μελέτη 600 γυναικών, ηλικίας από 30 ως 65 ετών. Όπως παρατήρησαν, οι γυναίκες που έχουν στρες λόγω προβλημάτων στο γάμο ή τη σχέση τους, παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά στένωσης των αρτηριών. Επιπλέον, οι γυναίκες που είναι μόνες και δεν μοιράζονται ευτυχισμένες στιγμές με τους συζύγους ή τους ερωτικούς τους συντρόφους, δεν μπορούν να ρυθμίζουν τους παλμούς και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το άγχος τους. Παράλληλα, οι κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες, είναι πιο επιρρεπείς να εμφανίσουν στο μέλλον παχυσαρκία και διαβήτη.

    [04] Οικονομία

    Ξεκινά το Υπουργείο Ανάπτυξης Μάχη κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας

    24/6/2004 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    "Κάνουμε αγώνα ταχύτητας και μαραθώνιο για να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της αγοράς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε η χώρα να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τους Αγώνες".

    Δημήτρης Σιούφας, υπουργός Ανάπτυξης

    Στην πάταξη της αισχροκέρδειας ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, προειδοποίησε όσους επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν, ότι θα παταχθούν αμείλικτα για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στην αγορά. Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, τόνισε πως θα πραγματοποιούνται από κλιμάκια του Υπουργείου εκτεταμένες έρευνες επί 24ωρου βάσεως. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Απασχόλησης ανακοίνωσε την πρόσληψη 500 ανέργων -μέσω του ΟΑΕΔ- στο υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση των κλιμακίων ελέγχου της αγοράς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως επεσήμανε ο κ. Σιούφας, "κάνουμε αγώνα ταχύτητας και μαραθώνιο για να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της αγοράς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε η χώρα να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τους Αγώνες".

    Πτωτικά κινούνται οι τιμές των καυσίμων

    Παράλληλα, τόνισε ότι οι Αγορανομικές Διατάξεις που είχαν υπογραφεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου (με τις οποίες επιβλήθηκε διατίμηση ή ανώτατα ποσοστά κέρδους σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες), βρίσκονται σε ισχύ .

    Για την αγορά καυσίμων, ο κ. Σιούφας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πτωτική πορεία των τιμών και δήλωσε με έμφαση ότι η άνοδος των διεθνών τιμών αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βλέπουν τα αποτελέσματα το τελευταίο 20ήμερο. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, υπογράμμισε ότι το προηγούμενο διάστημα οι αυξήσεις στα καύσιμα στη χώρα μας ήταν μικρότερες σε σύγκριση με όλες της χώρες της Μεσογείου και η δυστοκία που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας για τη μεταφορά των μειώσεων στον τελικό καταναλωτή, είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένη λόγω των χαμηλών καταναλώσεων των πρατηρίων της περιφέρειας.

    Την ίδια ώρα, τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών διαπιστώνουν μείωση στις τιμές των καυσίμων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ από σήμερα ξεκινά το μέτρο της κοινοποίησης των νέων τιμολογίων από τα διυλιστήρια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή, όπως τόνισε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ, επιτρέπει να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση του κυκλώματος διακίνησης των καυσίμων και ανταγωνιστικότερες τιμές. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, από τις 28 Μαΐου μέχρι την περασμένη Παρασκευή η μέση τιμή της αμόλυβδης μειώθηκε κατά 6,25%.

    Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε 11 πόλεις

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης, ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα στον τομέα του φυσικου αερίου, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, με ορίζοντα 3ετίας και επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε έντεκα πόλεις .

    Ήδη το διοικητικό συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) έχει αποφασίσει την κατασκευή των εξής δικτύων , συνολικού προϋπολογισμού 54,9 εκατ. ευρώ:

    -Στις Σέρρες , για επέκταση του βιομηχανικού δικτύου και αστική υποδομή, επένδυση ύψους 8,8 εκατ. ευρώ.

    -Στην Καβάλα , για επέκταση του βιομηχανικού δικτύου, 4,7 εκατ. ευρώ.

    -Στην Κομοτηνή , για επέκταση του βιομηχανικού δικτύου, 4,4 εκατ. ευρώ.

    -Στην Κατερίνη , για επέκταση του βιομηχανικού δικτύου, 5,7 εκατ. ευρώ.

    -Στη Δράμα , για νέο βιομηχανικό δίκτυο, 8,6 εκατ. ευρώ.

    -Στην Αλεξανδρούπολη , για νέο βιομηχανικό δίκτυο, 8,7 εκατ. ευρώ.

    -Στη Θήβα , για νέο βιομηχανικό δίκτυο και αστική υποδομή, επένδυση ύψους 6,7 εκατ. ευρώ.

    -Στην Κόρινθο , για νέο βιομηχανικό δίκτυο, 2,5 εκατ. ευρώ.

    -Στη Λαμία , για αστική υποδομή, 2 εκατ. ευρώ.

    -Στο Κιλκίς , για αστική υποδομή, 1,2 εκατ. ευρώ.

    -Στη Χαλκίδα , για αστική υποδομή 1,6 εκατ. ευρώ.

    Τα έργα αυτά εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας του Γ' ΚΠΣ , χρηματοδοτούνται με ποσοστό 40% και προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως το 2007. Στις πόλεις που αναπτύσσονται αστικές υποδομές, οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στο νέο καύσιμο, που είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σιούφας, τα δίκτυα αυτά μαζί με τα δίκτυα διανομής, αυτά που ήδη έχουν κατασκευαστεί (Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Οινόφυτα, Πλατύ Ημαθίας) ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα (Εύβοια για βιομηχανία), αποτελούν μια σημαντική υποδομή για τη λειτουργία των τριών νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου, Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο διαγωνισμός για την ίδρυση των οποίων θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα . Εξάλλου, η κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης προς Κόρινθο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τροφοδότηση περιοχών της Πελοποννήσου, ενώ η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλίας πρόκειται να εκπονήσουν μελέτη για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

    Ως προς τις διεθνείς διασυνδέσεις, για μεν τον αγωγό Ελλάδας-Τουρκίας οι εργασίες κατασκευής πρόκειται να ξεκινήσουν το Δεκέμβριο, ενώ για τη διασύνδεση με Ιταλία στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η οριστική μελέτη για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί η διείσδυση του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και για το λόγο αυτό ασκούνται πιέσεις στις Εταιρείες Παροχής Αερίου (σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα-Βόλο) να επιταχύνουν την κατασκευή των δικτύων, ενώ παράλληλα προωθείται η διείσδυση του αερίου σε νέες χρήσεις, όπως ο κλιματισμός και η κίνηση αυτοκινήτων (λεωφορείων και απορριμματοφόρων). Η αγορά φυσικού αερίου την επόμενη δεκαετία, είπε ο υφυπουργός, θα θυμίζει την αγορά κινητής τηλεφωνίας την προηγούμενη δεκαετία.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Ραφαήλ Μωϋσής υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις αυτές κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στην περιφέρεια και θα καλύψουν το κενό που δημιουργείται με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι Κώδικες λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα υπογραφούν στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ το φθινόπωρο θα γίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή των πρώτων ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Η προσπάθεια που καταβάλλεται, είναι να ξεκινήσει η κατασκευή το 2005, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας το 2008, όπως προκύπτει από τα "σενάρια" για την εξέλιξη της ζήτησης ρεύματος τα επόμενα χρόνια. Στο μεσοδιάστημα οι ανάγκες καλύπτονται με τη μονάδα των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη, που προβλέπεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2005, καθώς και τη νέα μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο που θα τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2006.

    [05] Διάφορα

    To "καλό πράγμα" αργεί να γίνει. Οι "καλοί" γαμπροί αργούν να παντρευτούν!

    24/6/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα τα νέα, για όσες θέλουν να βάλουν γρήγορα στεφάνι Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey και η οποία αποτυπώνει το κλίμα στην αμερικανική κοινωνία, άνδρες καλοί για κουφέτα υπάρχουν, απλά οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν λιγάκι ώστε οι τελευταίοι να το πάρουν απόφαση. "Στους περισσότερους άνδρες αρέσει ο γάμος, απλά η σύγχρονη τάση είναι να το καθυστερούν" επισημαίνει η επικεφαλής του project, Barbara Dafoe.

    Οι άνδρες παίρνουν μόνοι τη μεγάλη απόφαση

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των ετεροφυλόφιλων ανδρών ηλικίας 25-34 ετών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να παντρευτούν, ακόμα και αύριο, αν έβρισκαν την ιδανική γυναίκα.

    Εξίσου όμως υψηλό είναι και το ποσοστό εκείνων που τονίζουν ότι το θέμα δεν τους ενδιαφέρει, τουλάχιστον λίαν συντόμως (53%)

    Πιθανότεροι παράγοντες για αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το ότι μάλλον περιμένουν να τελειώσουν τις σπουδές τους και να είναι ισχυρότεροι οικονομικά.

    Η έρευνα έδειξε επίσης ότι σε ποσοστό 81% εκείνοι που παντρεύτηκαν, το έκαναν επειδή αποφάσισαν από μόνοι τους ότι "ήρθε ο καιρός να πιάσουν λιμάνι" και όχι επειδή τους ασκήθηκε πίεση από τη μεριά της νύφης.

    Με σκεπτικισμό, είδε το γάμο, το 22% των εργένηδων, οι οποίοι φαίνεται να φοβούνται ενδεχόμενο διαζύγιο, ή και την επιστροφή της συζύγου σε μία παλιά της σχέση.

    Τα καλά του γάμου

    Η έρευνα αποδείχθηκε, τουλάχιστον σε επίπεδο θεωρίας, άκρως θετική για το συζυγικό βίο.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της, υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να παντρευτείτε!

    Όπως επεσήμανε το 94% των παντρεμένων ανδρών, ο γάμος "τους έκανε περισσότερο ευτυχισμένους" από ότι όταν ήταν εργένηδες ενώ το 73% εξ αυτών δήλωσε ότι είδε μεγάλη βελτίωση στην ερωτική του ζωή .

    Επιπλέον, το 67% των παντρεμένων ανδρών, τόνισε ότι με το γάμο, είδε σπουδαία βελτίωση στα οικονομικά του!

    [06] Εσωτερικά

    Τον έσωσε ο ναυαγοσώστης Παραλίγο τραγωδία με 9χρονο σε πισίνα

    24/6/2004 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε τραγωδία, λίγο έλειψε να μετατραπεί το παιχνίδι παιδιών, σε πισίνα πάρκου αναψυχής στην Κόρινθο. Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα 9χρονο παιδί χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ο ναυαγοσώστης που αντελήφθη αμέσως, το περιστατικό ανέσυρε το παιδί, από τον πυθμένα της πισίνας και μαζί με τη νοσοκόμα του πάρκου, του έκαναν τεχνικές ανάνηψης. Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου και εν συνεχεία διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

    Ενθαρρυντικά τα νέα για την υγεία του

    Ο 9χρονος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου και βρίσκεται αυτήν την ώρα σε καταστολή .

    Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του είναι μάλλον ενθαρρυντικά, καθώς οι δυο αξονικές τομογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν καθαρές .

    Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται οι γονείς του, ενώ αύριο αν όλα πάνε καλά, (όλοι το ευχόμαστε) οι γιατροί θα προσπαθήσουν να τον ξυπνήσουν.

    [07] Εσωτερικά

    Μέχρι τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

    24/6/2004 9:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα ανακοινωθούν φέτος οι βαθμολογίες των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, από την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά, στα Λύκεια όλης της χώρας οι σχετικοί πίνακες, ώστε έως τις 30 Ιουνίου να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα προαγωγής ή απόλυσης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η συμπλήρωση και κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στην επιλογή για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αναμένεται να αρχίσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, διαφαίνεται πτώση των βάσεων στο 2ο και 4ο πεδίο, όχι όμως και στο 3ο όπου βρίσκονται οι περιζήτητες ιατρικές σχολές. Αυξομειώσεις εκτιμάται ότι θα παρατηρηθούν στις σχολές του 1ου αλλά και του 5ου πεδίου.

    Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους βαθμολογητές, το μάθημα στο οποίο πέτυχαν περισσότερο από όλα τα άλλα οι μαθητές φέτος ήταν τα Μαθηματικά όπου οι επιδόσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ χειρότερα πήγαν στη Φυσική.

    [08] Πολιτισμός

    Μετά από δύο χρόνια εργασιών συντήρησης Άνοιξε τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο

    24/6/2004 10:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από δύο χρόνια εργασιών ανακαίνισης, το σημαντικότερο μουσείο της χώρας μας άνοιξε την Πέμπτη και πάλι τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό. Τα εγκαίνια των 32 από τις 48 συνολικά αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου έκανε το υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας. "Η μάχη με τον χρόνο τελικά κερδίζεται", είπε η κ. Πετραλιά αναφερόμενη στο γεγονός ότι μόλις 50 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το μεγαλύτερο μέρος του Μουσείου είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην προηγούμενη και στην τωρινή πολιτική ηγεσία.

    Συντηρήθηκαν χιλιάδες γλυπτά και αγγεία

    "Η κληρονομιά του παρελθόντος αποτελεί την περιουσία του παρόντος και του μέλλοντος", είπε η κ. Πετραλιά, εκτιμώντας, ότι το Μουσείο θα αποτελέσει πόλο έλξης των ξένων επισκεπτών. "Τα μουσεία δεν είναι νεκροί χώροι, αλλά βοηθούν την παγκόσμια κοινωνία να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της", τόνισε ο κ. Τατούλης, ενώ ο διευθυντής του Μουσείου, Νικόλαος Καλτσάς, ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουλίου θα λειτουργήσει στο Μουσείο η έκθεση "Αγών", με εκθέματα που αφορούν Ολυμπιακά θέματα, και τα οποία θα έρθουν από όλον τον κόσμο.

    Ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείο αναφέρθηκε, επίσης, στις εργασίες ανακαίνισης υπογραμμίζοντας το σεβασμό που επιδείχθηκε απέναντι στο κτήριο του Ερνστ Τσίλλερ στη διάρκεια της ανακαίνισης και ιδιαίτερα στις εργασίες εξασφάλισης της στατικότητάς του μετά τον σεισμό του 1999.

    Ιδιαίτερη προσοχή, επιδείχθηκε απέναντι στα 14.000 γλυπτά και 70.000 αγγεία τα οποία προστατεύθηκαν στη διάρκεια της ανακαίνισης, ενώ καθαρίστηκαν από τους ρύπους και συντηρήθηκαν εκ νέου.

    Το όλο έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ τη διαμόρφωση του κήπου που βρίσκεται μπροστά από το Μουσείο έχουν αναλάβει συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους εντός δεκαπενθημέρου.

    [09] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Σε αναμονή ο Σάντος...

    24/6/2004 10:47:00 μμ

    Αισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος περιμένει τη λήξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, προκειμένου να έχει την τελική επαφή με τον Ντέμη Νικολαΐδη, οπότε θα ξεκαθαριστεί το αν θα επιστρέψει στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο ίδιος δεν θέλει να μιλήσει αναλυτικά για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά πιστεύει ότι η πρώην ομάδα του θα ξεπεράσει τα τωρινά της προβλήματα και θα βρει ξανά τον δρόμο της. Ο Πορτογάλος τεχνικός που δεν έχει δώσει ακόμα την τελική του απάντηση, φαίνεται να πλησιάζει κοντά στη χρυσή τομή για το οικονομικό, που ήταν και το κυριότερο εμπόδιο, λόγω της υψηλής του αμοιβής, για τα δεδομένα της ΑΕΚ.

    Πάντως το θέμα του προπονητή, όπως και όλα τα άλλα θέματα, έχουν παγώσει στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο", καθώς όλοι βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης για το άρθρο 44, μια απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

    Και μέχρι να επιστρέψει ο Νικολαΐδης από την Πορτογαλία και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στην ΠΑΕ στις αρχές Ιουλίου, κανένας δεν θα γνωρίζει με ποιον τεχνικό θα βαδίσει η ομάδα, πότε θα ξεκινήσει την προετοιμασία και με ποιους παίκτες, τι θα γίνει με τις προσφυγές, σε ποιο προπονητικό κέντρο θα γίνει και τελικά ποια θα είναι η ΑΕΚ της νέας περιόδου.

    Και το σπουδαιότερο, τι θα συμβεί αν η ΑΕΚ δεν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 44.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 June 2004 - 20:50:45 UTC