Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε ο αντιτρομοκρατικός νόμος
  • [02] Αϊτή: δολοφόνησαν το διευθυντή της Air France
  • [03] Έφυγαν από το Ιράν οι Βρετανοί πεζοναύτες
  • [04] Διακόπηκε ο αστροπερίπατος
  • [05] Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
  • [06] Από σύγκρουση βυτιοφόρου με λεωφορεία Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν
  • [07] Αντίθετοι οι Αμερικανοί με την εισβολή στο Ιράκ
  • [08] Η μαριχουάνα του παππού είναι η καλύτερη...
  • [09] Δεν έχει σχέση με την Αλ Κάιντα Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Υεμένη

    [01] Εσωτερικά

    Υπερψηφίστηκε ο αντιτρομοκρατικός νόμος

    25/6/2004 12:25:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη διαδικασία συζήτησης των διατάξεων ανανέωσης του αντιτρομοκρατικού νόμου. Οι διατάξεις υπερψηφίστηκαν, όπως αναμενόταν, από την κυβερνητική πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ τις καταψήφισαν. Σημειώνουμε ότι, το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από την πρώτη ημέρα της συζήτησης του αντιτρομοκρατικού νόμου στην Ολομέλεια. Η κυβέρνηση υποστήριξε την υποχρέωση που έχει η χώρα να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο, την απόφαση-πλαίσιο κατά της τρομοκρατίας που είχε συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστήριξε ότι η υποχρέωση αυτή δε δέσμευε τη ΝΔ σε πιστή αντιγραφή των διατάξεων της αποφάσεως-πλαισίου και πως υπήρχαν περιθώρια για βελτιώσεις προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

    Έντονη φραστική αντιπαράθεση

    "Το ΠΑΣΟΚ είχε έτοιμο νομοσχέδιο με τις ίδιες διατάξεις, το οποίο δεν έφερνε προς ψήφιση για λόγους πολιτικού κόστους" (Αναστάσης Παπαληγούρας, υπουργός Δικαιοσύνης)

    Ο ΣΥΝ, στάθηκε ιδιαίτερα στην αοριστία των αντιτρομοκρατικών διατάξεων, υποστηρίζοντας, δια του εισηγητή του, Φώτη Κουβέλη, πως το σχέδιο νόμου "ανοίγει Κερκόπορτα με επικίνδυνο τρόπο για τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου".

    Την αντίδραση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Φίλιππου Πετσάλνικου, προκάλεσε το επιχείρημα του νυν υπουργού, Αναστάση Παπαληγούρα, ότι "το ΠΑΣΟΚ είχε έτοιμο νομοσχέδιο με τις ίδιες διατάξεις, το οποίο δεν έφερνε προς ψήφιση για λόγους πολιτικού κόστους". Ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε ότι υπήρχε ένα προσχέδιο που είχε ετοιμαστεί επί υπουργίας του το οποίο, ωστόσο, δεν είχε εγκρίνει. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι αγνόησε σωρεία παρατηρήσεων της αντιπολίτευσης και επιστημονικών φορέων, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα ολίγων ημερών επιστημονικού διαλόγου.

    Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθούν οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις από τις αντιτρομοκρατικές διατάξεις του νόμου που αφορούν τα νομικά πρόσωπα προσθέτοντας ότι ο απλός πολίτης δεν προφυλάσσεται από τη ρήτρα που εξαιρεί της κατηγορίας της τρομοκρατίας αδικήματα που διαπράχθηκαν για την υπεράσπιση συνταγματικών ελευθεριών, καθώς "τη διάκριση για πράξεις τρομοκρατίας, θα την κάνει, είτε στο προδικαστικό στάδιο ένας αστυνομικός, είτε μια σύνθεση δικαστηρίου".

    Απέναντι στο επιχείρημα ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έχει εκφράσει σοβαρές ενστάσεις κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαληγούρας παρατήρησε πως η Επιτροπή "συνομολογεί ότι είναι χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου, πως προσπαθούμε να αμβλύνουμε κατά το μέτρο του δυνατού, το ενδεχόμενο δυσαρμονίας με βασικές δικαιικές αρχές".

    Σε ό,τι αφορά τις "αοριστίες " ως προς τον ορισμό της τρομοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι "η απόφαση-πλαίσιο, είναι δεσμευτική και ως προς τον ορισμό της τρομοκρατίας για να έχουν τα κράτη-μέλη παρεμφερείς ορισμούς και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να θεωρούνται σε ένα κράτος ως τρομοκρατικές, πράξεις που σε κάποιο άλλο κράτος δε θεωρούνται".

    Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι σε όλη την Ευρώπη είναι λυμένο το ζήτημα της διάκρισης ανάμεσα στην συνδικαλιστική δράση και την τρομοκρατία , έτσι ώστε "οι δυνατότητες παρερμηνειών που ανακαλύπτουν ορισμένοι στο νομοσχέδιο, να βρίσκονται μονάχα στη φαντασία τους".

    Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές ενέργειες σειρά εγκλημάτων (ανθρωποκτονίες, εμπρησμοί, νοθεία τροφίμων, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, βαριές σωματικές βλάβες, εκρήξεις, αρπαγές ανηλίκων κ.ά.), όταν χρησιμοποιούνται με τρόπο ή σε έκταση που θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό.

    Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω, διευκρινίζεται ότι δε συνιστά τρομοκρατική πράξη η τέλεση των εν λόγω αδικημάτων αν εκδηλώνεται ως προσπάθεια εγκαθίδρυσης δημοκρατικού πολιτεύματος ή εκδηλώνεται ως δράση υπέρ της ελευθερίας.

    Πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

    Την αντίθεσή τους στον αντιτρομοκρατικό νόμο εξέφρασαν εκατοντάδες άτομα που συμμετείχαν το βράδυ της Πέμπτης στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως "Όχι τρομονόμος σε βάρος των λαών " οι διαδηλωτές κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

    [02] Διεθνή

    Αϊτή: δολοφόνησαν το διευθυντή της Air France

    25/6/2004 7:31:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον διευθυντή της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας, Air France στην Αϊτή. Ο κ. Ντιντιέ Μορτέ, δέχτηκε την επίθεση, ενώ επέστρεφε με την σύζυγο του, στο σπίτι τους στο Πορτ-ο-Πρενς. Όπως ανακοίνωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αϊτή, το 49χρονο θύμα βρισκόταν στο αυτοκίνητο με την σύζυγο του, ουκρανικής καταγωγής και τον οδηγό τους. Το ζευγάρι μόλις είχε φθάσει στην Αϊτή με πτήση του γαλλικού αερομεταφορέα.

    [03] Διεθνή

    Έφυγαν από το Ιράν οι Βρετανοί πεζοναύτες

    25/6/2004 7:38:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τα ξημερώματα της Παρασκευής (περίπου στις 04:00, ώρα Ελλάδος), τελικά, έφυγαν από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, οι οκτώ Βρετανοί πεζοναύτες, που κρατούνταν από τη Δευτέρα στο Ιράν, με την κατηγορία, ότι είχαν παραβιάσει τα χωρικά ύδατα της χώρας. Οι Βρετανοί στρατιώτες είχαν απελευθερωθεί από τον ιρανικό στρατό, νωρίτερα την Πέμπτη. Από την Τεχεράνη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας θα πήγαιναν στο Ντουμπάι και από εκεί στο Κουβέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κουβέιτ θα ληφθεί η απόφαση έαν οι πεζοναύτες θα επιστρέψουν στις μονάδες τους στο Ιράκ.

    Χαμόγελα ικανοποίησης

    Της απελευθέρωσης των Βρετανών προηγήθηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις. Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας των πεζοναυτών, ικανοποίηση επικρατούσε στους κόλπους της βρετανικής πρεσβείας στην περιοχή, όχι μόνο επειδή απελευθερώθηκαν οι οκτώ άνδρες, αλλά επειδή η παρουσία τους στην Τεχεράνη, προκαλούσε τις αντιδράσεις του ιρανικού λαού.

    Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν γίνονταν συχνά διαδηλώσεις εναντίων της βρετανικής πολιτικής και παρουσίας στο γειτονικό Ιράκ. Οι Βρετανοί αξιωματούχοι, εξέφραζαν φόβους, ότι η παρουσία των Βρετανών πεζοναυτών, θα ενέτεινε την ατμόσφαιρα. Ήδη, η βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη δέχτηκε τα "πυρά" του πλήθους, καθώς οι διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια του κτηρίου.

    "Είμαστε χαρούμενοι, που το θέμα λύθηκε δια της διπλωματικής οδού" είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ.

    Ικανοποιημένος από την εξέλιξη ης υπόθεσης δήλωσε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο. Είπε, όμως, πως οι διαπραγματεύσεις χρειάστηκαν μερικές ημέρες για να αποδώσουν, επειδή "αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο".

    Απόλυτα ευχαριστημένος, δηλώνει και ο κ. Γκράχαμ Ρέιντ, του οποίου ο 24χρονος γιος , Ντέιβιντ, είναι ένας από τους Βρετανούς πεζοναύτες. Ο κ. Ρέιντ, τονίζει, ότι το πιο μελανό σημείο της ιστορίας, ήταν όταν είδε στην τηλεόραση τους οκτώ άνδρες με δεμένα τα μάτια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έληξε η περιπέτεια των Βρετανών πεζοναυτών

    [04] Τεχνολογία

    Διακόπηκε ο αστροπερίπατος

    25/6/2004 9:02:00 πμ

    Πηγή: CNN-ΑΠΕ

    Ένα πρόβλημα στη δεξαμενή του οξυγόνου διέκοψε το διαστημικό περίπατο του Αμερικανού αστροναύτη, Μάικ Φινκ και του Ρώσου συναδέλφου του Γκενάντι Παντάλκα, έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Έτσι, αντί για έξι ώρες, η διαστημική βόλτα διήρκησε μόλις 14 λεπτά. "Πρέπει να επιστρέψετε. Η πίεση στην μπουκάλα του Μάικλ πέφτει" είπε Ρώσος ελεγκτής εδάφους στον ομοεθνή του αστροναύτη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Αμερικανό συνάδελφο του για το πρόβλημα.

    Δε διακινδύνευσαν οι αστροναύτες

    Αμέσως οι δύο αστροναύτες επέστρεψαν στο ρωσικό ενδιάμεσο αεροστεγές τμήμα του ISS, συνέδεσαν τις στολές τους με το καλώδιο τροφοδοσίας του σταθμού και πήραν οξυγόνο.

    Σε ανακοίνωση της η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) αναφέρει, πως αν και η πίεση στην στολή του Μάικ Φινκ δεν παρουσίασε πτώση , οι μετρήσεις έδειξαν, πως υπήρξε ταχύτατη απώλεια της πίεσης στη δεξαμενή, που του παρείχε οξυγόνο. Την ευθύνη για την ασφάλεια των δυο αστροναυτών είχε η ρωσική διαστημική υπηρεσία, καθώς ο διαστημικός ξεκίνησε από το σημείο του σταθμού, που βρίσκεται υπό ρωσική διοίκηση. Η NASA θα αναλάμβανε την καθοδήγηση τους όταν έφθαναν στην αμερικανική πλευρά του ISS.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δυο αστροναύτες θα επιχειρήσουν νέα έξοδο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 29 του μήνα.

    Οι Φινκ και Παντάλκα θα έκαναν τον περίπατο στο διάστημα προκειμένου να διορθώσουν ένα πρόβλημα στον έναν άξονα περιστροφής του σταθμού.

    [05] Εσωτερικά

    Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

    25/6/2004 8:49:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη θα έχει σήμερα πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά και για θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ειδικότερα, στις 9 σήμερα το πρωί έχει συνεργασία με τον υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ.κ. Σιούφα και Σαλαγκούδη, στις 10 με τους κ.κ. Μολυβιάτη και Σπηλιωτόπουλο για θέματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και στις 11 με τους κ.κ. Παυλόπουλο, Παπαληγούρα και Καρρά. Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη, όπου το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ αργότερα θα παρακαθίσει σε δείπνο που προσφέρει ο πρόεδρος Σεζέρ προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ. Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

    [06] Διεθνή

    Από σύγκρουση βυτιοφόρου με λεωφορεία Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν

    25/6/2004 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC-ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 84 τραυματίστηκαν, από τη σύγκρουση ενός βυτιοφόρου, γεμάτου με καύσιμα, με λεωφορεία και διερχόμενα αυτοκίνητα, στην πόλη Ζαχεντάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν. Στο μεταξύ σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, οι νεκροί μπορεί να είναι από 50 έως 200. Το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Αμέσως, ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες τουλάχιστον επτά λεωφορεία και άλλα οχήματα, ενώ ακολούθησαν και εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως, υπήρχε και δεύτερο βυτιοφόρο στο σημείο, που έγινε το δυστύχημα. Το βυτιοφόρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα λεωφορεία, τα οποία περίμεναν για έλεγχο ρουτίνας έξω από το τμήμα. Παρόλο, που το τραγικό ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ στις 21.00 (ώρα Ελλάδος) δεν έγινε γνωστό παρά σήμερα το πρωί. Πολλοί από τους νεκρούς είναι διασώστες, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις, που ακολούθησαν τη σύγκρουση. Δύο από τα φορτηγά, που τυλίχτηκαν στις φλόγες μετέφεραν πίσσα.

    [07] Ιράκ

    Αντίθετοι οι Αμερικανοί με την εισβολή στο Ιράκ

    25/6/2004 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Οι διαφωνούντες με την επέμβαση στο Ιράκ Αμερικανοί πολίτες για πρώτη φορά πλειοψηφούν σε δημοσκόπηση. Το ποσοστό εκείνων που θεωρούν λάθος την εισβολή ανέβηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες από το 41% στο 54%, σύμφωνα με δημοσκόπηση των USA Today, CNN και Gallup Poll που δημοσιεύτηκε χθες. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα η USA Today στην ιστοσελίδα της είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Βιετνάμ που η πλειοψηφία των Αμερικανών χαρακτηρίζει "λάθος" μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας.

    Πιο ευάλωτες σε επιθέσεις οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο

    Επιπλέον πάλι για πρώτη φορά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έκανε τις ΗΠΑ λιγότερο ασφαλείς από τρομοκρατικές επιθέσεις. Ποσοστό 55% δήλωσε ότι ο πόλεμος έκανε περισσότερο ευάλωτη την Αμερική. Τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσκόπηση έδειχνε πως το 56% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο πόλεμος έκανε πιο ασφαλή την χώρα.

    Παρά την αλλαγή στάσης των Αμερικανών στο θέμα του πολέμου, η δημοσκόπηση έδειξε πως οι ψηφοφόροι θεωρούν καταλληλότερο για πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τζορτζ Μπους με ποσοστό 51%. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, γερουσιαστής Τζον Κέρι συγκεντρώνει 43%, ενώ στο 60% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι θα τα κατάφερνε ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

    [08] Διάφορα

    Η μαριχουάνα του παππού είναι η καλύτερη...

    25/6/2004 10:42:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο τίτλος είναι από θεατρικό έργο του Νταριο Φο, αλλά στην περίπτωση μας πάει γάντι. Εκείνος είναι 81 ετών και η σύζυγός του 77 ετών. Και οι δυο τους κατέχουν τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου ζευγαριού που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών! Ο λόγος για τον Ντέϊβιντ Ντέϊβις και την σύζυγό του Φλόρενς, κατοίκους του Περθ της Αυστραλίας που τον περασμένο μήνα καταδικάστηκαν σε 16 μήνες φυλάκιση, ο καθένας με αναστολή, επειδή στο σπίτι τους βρέθηκε μαριχουάνα αξίας 260 χιλιάδων δολαρίων.

    Το ζευγάρι, που είναι παντρεμένο εδώ και 58 χρόνια ισχυρίστηκε αρχικά ότι είναι αθώο και ότι δεν γνώριζε ότι στην οροφή του σπιτιού τους ήταν κρυμμένη η μαριχουάνα.

    Η κα Ντέϊβις ομολόγησε αργότερα ότι χρησιμοποιούσε μαριχουάνα για θεραπευτικούς λόγους επειδή υπέφερε από τη μέση της.

    Ο γιος τους, Τουσούλ Ντέϊβις, ο οποίος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο υποστήριξε ότι αυτός είχε κρύψει τη μαριχουάνα στο σπίτι των γονιών του αλλά δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο.

    Το ηλικιωμένο ζευγάρι έχει υποβάλει έφεση.

    [09] Διεθνή

    Δεν έχει σχέση με την Αλ Κάιντα Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Υεμένη

    25/6/2004 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters-ΑΠΕ

    Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Υεμένη, όπου τουλάχιστον 46 οπαδοί του αντι-αμερικανού Σιίτη κληρικού, Χουσέιν αλ Χούθι , έχασαν τη ζωή τους, τις τελευταίες ημέρες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Επίσης, τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι αστυνομικές αρχές, κατά την επιχείρηση σύλληψης του αλ Χούθι, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, συνέλαβαν 43 οπαδούς του, κατά τις συγκρούσεις, που ακολούθησαν.

    Ακόμα είναι περικυκλωμένοι

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης, δεν ανέφερε αν στους νεκρούς συγκαταλέγονται και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στον κατάλογο των θυμάτων είναι και δύο αστυνομικοί νεκροί και πέντε τραυματίες.

    Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Σανάντα, 240 χμ βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά .

    Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τον Χούθι και ένα μικρό αριθμό οπαδών του, στα ορεινά της περιοχής.

    Οι αρχές πιστεύουν, ότι ο Χούθι είναι επικεφαλής της επαναστατικής οργάνωσης "η πιστή νεολαία", η οποία είναι υπεύθυνη για την παρακίνηση βίαιων διαμαρτυριών εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σε τζαμιά

    Πάντως, ο Χούθι, δε συνδέεται με την Αλ Κάιντα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 June 2004 - 8:52:16 UTC