Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιβλέπει, αλλά δεν εγκρίνει τα κονδύλια Η Κομισιόν "υπεύθυνη" για την
  • [02] Με τη συνοδεία ενόπλων φρουρών Φρουρούμενες πτήσεις στην Ολλανδία

    [01] Κυπριακό

    Επιβλέπει, αλλά δεν εγκρίνει τα κονδύλια Η Κομισιόν "υπεύθυνη" για την ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων

    2/7/2004 10:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει την επίβλεψη των χρηματοδοτήσεων για την οικονομική ανάπτυξη των Τουρκοκυπρίων. Ωστόσο, η έγκριση των κονδυλίων θα γίνεται από ειδική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από τις Βρυξέλλες, η βοήθεια αυτή περιέχεται στο σχέδιο πρότασης κανονισμού που θα εξετασθεί στη συνεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσεχή Τετάρτη. Στους Τουρκοκύπριους για την περίοδο 2004 2006, προβλέπεται να δοθούν, 263 εκατομμύρια ευρώ. Η ενίσχυση προσφέρεται σε τοπικές αρχές, συνεταιρισμούς και εκπροσώπους κοινωνίας πολιτών, κοινωνικούς εταίρους, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για τη σταδιακή εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

    [02] Διεθνή

    Με τη συνοδεία ενόπλων φρουρών Φρουρούμενες πτήσεις στην Ολλανδία

    2/7/2004 11:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με την παρουσία ένοπλων φρουρών με περιβολή πολιτική θα πραγματοποιούνται από την Παρασκευή και για μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών ορισμένες πτήσεις των ολλανδικών αερομεταφορέων KLM και Martinair. Η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου θα γίνεται σε πτήσεις που θα ορίζονται από την ολλανδική κυβέρνηση. Η τελευταία ανταποκρίνεται έτσι σε αίτημα των ΗΠΑ να λειτουργήσει η παρουσία των φρουρών ως προληπτικό μέτρο για επιθέσεις αυτοκτονίας με αεροπλάνα. Η KLM, που ανήκει στο μεγαλύτερο αεροπορικό όμιλο στον κόσμο από πλευράς εσόδων, τηνAir France-KLM και η Martinair θα θεσπίσουν κανόνες που θα περιγράφουν λεπτομερώς τις ευθύνες των πιλότων και των φρουρών αντίστοιχα. "Ο κυβερνήτης θα έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο για την πτήση του, αν θα απογειωθεί ή όχι και αν θα απογειωθεί με φρουρούς ή όχι", δήλωσε ο Χενκ ντε Βρίες, επικεφαλής της ένωσης των πιλότων, VNV. Ωστόσο, η ένωση των πιλότων και η αεροπορική εταιρία δεν αναφέρθηκαν σε περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

    Οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις

    Το εν λόγω μέτρο έγινε δεκτό με κάποια ανησυχία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οργανώσεις πιλότων που ανησυχούν ιδιαίτερα για το κόστος της εκπαίδευσης και την πρόσληψη των φρουρών, καθώς και για τις πιθανές συνέπειες της ύπαρξης όπλων εν πτήσει. Από την πλευρά τους, η Βρετανία και η Γερμανία ανταποκρίθηκαν θετικά στα αιτήματα των ΗΠΑ να τοποθετήσουν φρουρούς σε ορισμένες πτήσεις, ενώ η Ιταλία και άλλες χώρες της ΕΕ είναι πιο επιφυλακτικές. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος η Ρωσία ανακοίνωσε, ότι επιχείρησε στο παρελθόν να χρησιμοποιήσει ένοπλους φρουρούς στις πτήσεις με ολέθρια αποτελέσματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 July 2004 - 8:50:18 UTC