Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κι όμως το πιστεύαμε... Μια πρόβλεψη σωστή
  • [02] Τριάντα νεκροί ο τελευταίος απολογισμός Τυφώνας σκορπά το θάνατο στις
  • [03] Από Τρίτη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας "Θερίζει" ο καύσωνας στην
  • [04] "Μεταγραφικές" εξελίξεις στην Χαλκηδόνα
  • [05] Βία δίχως τέλος Νεκρός 9χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά
  • [06] Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Παραιτήθηκε ο Ιταλός
  • [07] Χτυπήθηκαν από θραύσματα βομβών και χειροβομβίδων Βαγδάτη: Βομβιστική

    [01] Euro 2004

    Κι όμως το πιστεύαμε... Μια πρόβλεψη σωστή

    2/7/2004 6:27:00 μμ

    Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα με την Τσεχία, ο Κώστας Γαλάνης μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία των δυο ομάδων είχε κάνει την τολμηρή πρόβλεψη, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε με λίγη εύνοια της τύχης να προκριθεί στον τελικό. Την ώρα του μεγάλου ημιτελικού σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ήταν από τους λίγους που πίστευαν ότι η Ελλάδα, ότι και να γίνει θα βάλει ένα γκολ, επιμένοντας όμως παράλληλα ότι θα δεχθεί επίσης ένα τέρμα. Στην παράταση έβλεπε καθαρά πρόκριση. Επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξέρω αν πιστεύετε στην δύναμη των αριθμών, αλλά σίγουρα πάντα θα ρίχνετε μια κρυφή ματιά πριν βγείτε με τους φίλους σας, για να έχετε να πείτε κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Αν θέλετε να γίνετε ο "μάγκας"... της παρέας η EΡΤonline υπόσχεται, ότι σύντομα θα έχετε μια πρόβλεψη και για τον τελικό. Δεν θα σας πούμε αν θα σηκώσουμε την κούπα. Αυτό δεν γίνεται. Απλά θα επισημάνουμε κάποια γεγονότα και εσείς θα κρίνετε. Ως τότε ζήστε την περιγραφή του ημιτελικού με την γλώσσα των αριθμών, όπως την ανάλυσε ο κ. Γαλάνης, βασιζόμενος στα στατιστικά που παρουσιάζονται στην ειδική ιστοσελίδα μας για το EURO.

    Ολική επαναφορά και παράταση ζωής

    Δίναμε προχθές την εικόνα των δύο ημιτελικών από την οπτική των στατιστικών και ούτε εμείς το πιστεύαμε. Μέσα σε μερικές γραμμές, που είχαν τίτλο "δύο ίδια κόλπα στο καρέ των άσσων", προσπαθούσαμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι με λίγη εύνοια, τα νούμερα βλέπουν λίγο και εμάς.

    Το ενδιαφέρον στο κομμάτι αυτό ήταν ότι, όπως μας αποκάλυπταν τα νούμερα αυτά, τα δύο έργα που καλούμασταν να δούμε, τα είχαμε ήδη δει, δηλαδή και εμείς, αλλά και η Πορτογαλία, θα περνούσαμε με ένα γκολ διαφορά. Θα είχαμε μία επανάληψη των αγώνων Πορτογαλίας - Ισπανίας και Ελλάδας Γαλλίας.

    Προφανώς μία τέτοια προσέγγιση φάνταζε μεταφυσική ή ονειρική, αλλά και οι μέρες, που ζούμε στο Euro ετούτο, μάλλον στο χώρο του ονείρου ή έστω του εικονικού, θα μας φάνταζαν δύο εβδομάδες πριν.

    Και επειδή η ταχυπαλμία, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, ήταν μεγάλη, βάλαμε τον καρδιογράφο να τα καταγράψει όλα, λεπτό προς λεπτό και το καρδιογράφημα ήταν για γερούς οργανισμούς, και μόνον ένας Παναγιώτης Σπύρου θα μπορούσε να αντέξει να παρακολουθήσει.

    Η μελέτη της, μέχρι τη στιγμή του αγώνα, πορείας της Εθνικής παράλληλα με αυτήν της Τσεχίας έλεγε ότι οι Τσέχοι παράγουν τις διπλές προσπάθειες για γκολ σε σχέση με τις δικές μας, με το ίδιο όμως ποσοστό αποτελεσματικότητας του ενός γκολ κάθε 7 σουτ. Στην άμυνα πλεονεκτούσαμε αφού δεχόμασταν πιο δύσκολα το γκολ (1 κάθε 15), απ ότι οι αντίπαλοί μας (1 κάθε 12). Η ελπίδα μας να επιβεβαιωθούν τα νούμερα αυτά, σε συνδυασμό με το ερώτημα: πόσα σουτ θα βγάλουν τελικά οι Τσέχοι; ήταν αυτό, που θα μας έδινε εικόνα για την έκβαση.

    Και ξεκινάμε, όπου στο πρώτο δεκάλεπτο πάμε κόλαση, χωρίς να προλάβουμε να ακούσουμε το σφύριγμα της έναρξης. Παρακολουθώντας το διάγραμμα, η απόδοση των Τσέχων μεταξύ 0-10 και, λίγο μετά την έναρξη του β ημιχρόνου (55-65) δείχνει συντριβή της Εθνικής μας.

    Και στις δύο περιπτώσεις, και με τη βοήθεια της τύχης, η ομάδα μας εξισορροπεί τον αγώνα και μάλιστα περνάμε δύο μικρά καρδιακά στο 41-45 και 76-90.

    Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μας βρίσκει να έχουμε παραγωγή ενός τρίτου ( αντί του επιθυμητού μισού) της παραγωγής των Τσέχων. Τα πράγματα δείχνουν σκούρα και είναι γενική η ομολογία ότι αργά ή γρήγορα οι αντίπαλοί μας θα σκοράρουν. Τα σουτ τη στιγμή εκείνη είναι 3 έναντι 9 των Τσέχων, αλλά εμείς, κούτσου-κούτσου όλο και σκάμε κάθε τέταρτο και από ένα σουτάκι στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή, με αυτόν το ρυθμό θα βγάλουμε 6-7 μέχρι τη λήξη, άρα και ένα γκολ, οριακά βέβαια.

    Στο β ημίχρονο τα πράγματα διορθώνονται, διότι οι Τσέχοι και χάνουν τον Νέτβεντ, και δεν εμφανίζονται τόσο επικίνδυνοι, όσο στο πρώτο. Απ το μυαλό της ομάδας μας αρχίζει και περνάει η σκέψη "μπας και;" και επιβεβαιώνεται. Η κανονική διάρκεια τελειώνει με 7 σουτ δικά μας, έναντι 17 των Τσέχων.

    Η άμυνά μας, που συμπεριφέρεται σαν ένα ισχυρότατο ανοσοποιητικό σύστημα, έχει ξεπεράσει τα ποσοστά της. Το ίδιο και ο Νικοπολίδης, που ξεκίνησε το Euro με ένα γκολ κάθε 4 εύστοχα σουτ, το βελτίωσε σε 1 κάθε 5, και στη λήξη του αγώνα το είχε ανεβάσει στο 1 στα 6, όσο δηλαδή έχει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα τα τελευταία 6 χρόνια.

    Το διάστημα της εντατικής πέρασε. Πετάμε τα σωληνάκια. Οι Τσέχοι έκπληκτοι και εκνευρισμένοι στην παράταση παρακολουθούν την ολική επαναφορά μας, όπου κατεβαίνουμε από το κρεβάτι και αρχίζουμε να αγριεύουμε. 3-0 τα σουτ μέσα σε 14 λεπτά και όλα τους ένα κι΄ένα. Οι ρόλοι αλλάζουν και όλοι αισθάνονται ότι ο Θεός κοιμήθηκε για λίγο για να ξενυχτήσουμε εμείς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με την ματιά των αριθμών

    [02] Διεθνή

    Τριάντα νεκροί ο τελευταίος απολογισμός Τυφώνας σκορπά το θάνατο στις Φιλιππίνες

    3/7/2004 12:36:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τριάντα νεκροί, δώδεκα τραυματίες και δώδεκα αγνοούμενοι, είναι ο τελευταίος απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Μιντούλε στις Φιλιππίνες. Τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη για να εντοπίσουν τα δώδεκα άτομα που αγνοούνται και τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρά. Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχει και ο στρατός ο οποίος έχει κινητοποιηθεί στα βόρεια της χώρας. Τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές. Υπολογίζεται ότι από τις πλημμύρες καταστράφηκαν περισσότερες από 14.000 κατοικίες ενώ τουλάχιστον 385.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι αρχές πολιτικής προστασίας εκτιμούν ότι οι ζημιές ανέρχονται σε 13.000.000 δολάρια.

    [03] Διεθνή

    Από Τρίτη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας "Θερίζει" ο καύσωνας στην Ισπανία

    3/7/2004 1:36:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πέντε νεκρούς αφήνει πίσω του ο καύσωνας που πλήττει την Ισπανία την τελευταία βδομάδα. Τελευταίο του θύμα, μία 53 γυναίκα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην πόλη Χερέθ ντε Λα Φροντέρα στη Νότια Ισπανία, εκεί όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και δυο άντρες, ένας 40χρονος και ένας 72χρονος. Τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες δεν άντεξαν στη Μαδρίτη και άλλο δυο άνδρες, 69 και 48 ετών. Την ίδια ώρα, αυξάνονται διαρκώς οι περιπτώσεις εκείνων που μεταφέρονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας. Δυστυχώς, παρά τις αρχικές προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη. Μέχρι τότε, ο υδράργυρος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    [04] Αθλητισμός

    "Μεταγραφικές" εξελίξεις στην Χαλκηδόνα

    3/7/2004 2:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύ κοντά στο τέλος των δύο μεταγραφών της για την νέα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται η ομάδα της Χαλκηδόνας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΑΕ αναφέρεται πως έχουν γίνει οι τελικές συζητήσεις με τους δύο στόχους της ομάδας και πολύ σύντομα αναμένονται και οι υπογραφές τους, που θα ολοκληρώσουν τις φετινές κινήσεις. Όπως τονίζεται οι δύο εν λόγω ποδοσφαιριστές είναι επιθετικοί, ωστόσο ακόμη δεν έχουν δοθεί στο φως της δημοσιότητας τα ονόματά τους, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

    Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: "Κοντά στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών της στόχων βρίσκεται η Χαλκηδόνα. Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει προβεί στις τελικές συζητήσεις με τους δύο βασικούς στόχους που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή και αναμένεται σύντομα να «πέσουν οι υπογραφές». Ο ένας εκ των δύο αγωνίστηκε πέρυσι με επιτυχία σε ομάδα της πρώτης Εθνικής, ενώ ο έτερος είναι ξένος σέντερ φορ και από τους πρώτους σκόρερ στο πρωτάθλημα της χώρας του. Είναι πάγια τακτική της ομάδας να μην αποκαλύπτει τα ονόματα των παικτών που βρίσκονται στο στόχαστρο της, όπως και να διατηρεί μία σταθερότητα στα οικονομικά δεδομένα. Τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε και πάλι τα ίδια ονόματα παικτών, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στην τρέχουσα μεταγραφική πραγματικότητα. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε οριστικές εξελίξεις στο θέμα των δύο επιθετικών".

    [05] Διεθνή

    Βία δίχως τέλος Νεκρός 9χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

    3/7/2004 2:53:00 μμ

    Ένα αγοράκι εννιά ετών από την Παλαιστίνη, έπεσε νεκρό κατά τη διάρκεια συμπλοκών του ισραηλινού στρατού με Παλαιστινίους. Το περιστατικό συνέβη στο Μπέιτ Χανούν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Νεαροί Παλαιστίνοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις στην περιοχή. Στις ίδιες συμπλοκές, τραυματίσθηκε και ένας νεαρός Παλαιστίνιος. Με το νέο αυτό θάνατο, ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της Ιντιφάντα, ανεβαίνει στους 4.145 η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Παλαιστίνιοι (3150).

    [06] Διεθνή

    Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Παραιτήθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

    3/7/2004 3:50:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει από την Ε.Ε να αναβάλει τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών

    Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, αναλαμβάνοντας προσωρινά τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά τη λήξη της τρίωρης συνάντησης που είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό. Εν τω μεταξύ, ματαιώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί με αντικείμενο τη μείωση των δημοσιονομικών δαπανών, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa. Η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει από την Ε.Ε να αναβάλει τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, η οποία έχει οριστεί για τη Δευτέρα, μετά την παραίτηση του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε θα αποφάσιζαν κατά τη σύνοδο της Δευτέρας την έκδοση ή μη επίσημης προειδοποίησης προς την Ιταλία για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προβλέψει ότι θα παραβιάζει το όριο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας για φέτος.

    Αλλαγή οικονομικής πολιτικής

    Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι είχε απαιτήσει την Παρασκευή την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα απέσυρε την υποστήριξή του από την κυβέρνηση.

    Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περνά κρίση μετά τις απώλειες που υπέστη στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, τον περασμένο μήνα.

    [07] Ιράκ

    Χτυπήθηκαν από θραύσματα βομβών και χειροβομβίδων Βαγδάτη: Βομβιστική επίθεση με 5 νεκρούς

    3/7/2004 4:52:00 μμ

    Πέντε μέλη της ιρακινής εθνοφρουράς σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε περιοχή νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. "Πέντε πτώματα, ένας υπολοχαγός και τέσσερις στρατιώτες, μεταφέρθηκαν εδώ το πρωί, όπως και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σοβαρά", δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου στη Μαχμουντίγια, νότια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατροδικαστική εξέταση των πτωμάτων, όπως και η εξέταση των τραυματιών δείχνει ότι χτυπήθηκαν από θραύσματα βομβών και χειροβομβίδων. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα μέλη της εθνοφρουράς δέχθηκαν επίθεση σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Λατιφίγια, η οποία βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μαχμουντίγια.

    Yπέκυψε o Ίχσαν Καρίμ

    Ο ιρακινός αξιωματούχος που είχε τεθεί επικεφαλής της έρευνας για φερόμενη διαφθορά στο πρόγραμμα του ΟΗΕ Πετρέλαιο Έναντι Τροφίμων σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι που μετέχουν στην έρευνα.

    Ο Ίχσαν Καρίμ υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο την Πέμπτη.

    Ο θάνατός του οφείλεται στην έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα από τα αυτοκίνητα που μετείχαν στην αυτοκινητοπομπή του, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 July 2004 - 16:50:16 UTC