Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη του Ολυμπιακού την Δευτέρα
  • [02] Τελευταίο θύμα ένας 50χρονος στην Ανδαλουσία "Σβήνουν" από τη ζέστη οι
  • [03] Σύγχυση για τον Αμερικανό πεζοναύτη Διαψεύδεται ο αποκεφαλισμός
  • [04] Συμβολική τελετή Το νέο σύμβολο της Νέας Υόρκης
  • [05] Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Β. Σοφίας Μία βαλίτσα προκαλεί αναστάτωση

    [01] Αθλητισμός

    Πρώτη του Ολυμπιακού την Δευτέρα

    4/7/2004 7:37:00 μμ

    Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει από αύριο ο Ολυμπιακός, καθώς στις 08.00 το πρωί οι "ερυθρόλευκοι" θα συναντηθούν για πρώτη φορά για την νέα περιποδο στον Ρέντη. Οι παίκτες χωρισμένοι σε γκρουπ θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, ενώ μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε και θα αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ της Αυστρίας όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους θα γυμνάζονται στο γκολφ της Γλυφάδας. Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στις 11 Αυγούστου. Όπως είναι αναμενόμενο το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που επέστρεψε στην ομάδα του Λιμανιού και ανέλαβε να δημιουργήσει την ομάδα που θα μπει στο νέο "Καραϊσκάκη' και θα επιστρέψει στους τίτλους.

    Ωστόσο, από την πρώτη συγκέντρωση θα απουσιάσει Σέρβος Μάριτς, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της Σερβίας/Μαυροβουνίου, ενώ παρών θα είναι ο Βραζιλιάνος Ντακόλ.

    Ο τρίτος ποδοσφαιριστής που έχει αποκτηθεί, ο Αντώνης Νικοπολίδης, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ούτως ή άλλως όμως θα απουσίαζε, αφού βρίσκεται στην Πορτογαλία με την εθνική ομάδα και θα πάρει επιπλέον άδεια. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους διεθνείς του Ολυμπιακού, Βενετίδη, Καφέ και Γεωργιάδη, οι οποίοι θα ενσωματωθούν πολύ αργότερα στην προετοιμασία της ομάδας, όπως και ο Γιαννάκης Οκκάς, η απόκτηση του οποίου θεωρείται σίγουρη όταν ο παίκτης μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

    Στον Ρέντη αύριο το πρωί, έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται και οι Γιώργος Ανατολάκης, Ανδρέας Νινιάδης. Και για τους δύο, το κλίμα είναι θετικό για να παραμείνουν στον Ολυμπιακό, όμως η ανανέωση του συμβολαίου τους θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τις συζητήσεις που θα έχουν με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Γιώργο Λούβαρη. Θυμίζουμε πως παρέμειναν στην ομάδα οι Μαυρογενίδης, Κουλουχέρης και αποχώρησαν οι Καρεμπέ, Κούζμπα, Χούτος, Γκώνιας, Κατεργιαννάκης, Τάτσης.

    Τέλος, στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα συμμετάσχουν και ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου. Ουσιαστικά θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» του Μπάγεβιτς και τους δύο με τρεις από αυτούς, θα τους πάρει μαζί του στην Αυστρία. Σίγουρα ο ένας θα είναι τερματοφύλακας και ο άλλος ο Μενδρινός, που είχε δοθεί δανεικός στον Ιωνικό. Δανεικοί είχαν δοθεί και οι Ντόβας (στον Ιωνικό), Λύγκος (στον Ακράτητο), Δερμιτσόγλι (στον Απόλλωνα), Τζήμας (στον Βύζαντα), που επίσης επέστρεψαν και θα είναι παρόντες αύριο στον Ρέντη.

    [02] Διεθνή

    Τελευταίο θύμα ένας 50χρονος στην Ανδαλουσία "Σβήνουν" από τη ζέστη οι Ισπανοί

    4/7/2004 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=Επτά οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ισπανία. Από την Τρίτη, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

    Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον καύσωνα στην Ισπανία. Σύμφωνα με τις αρχές, τελευταίο θύμα είναι ένας 50χρονος άνδρας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ανδαλουσίας, με συμπτώματα θερμοπληξίας. Ο άτυχος άνδρας, δεν κατάφερε να αντέξει και έχασε τη μάχη για τη ζωή, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στην εντατική μονάδα θεραπείας. Η Ανδαλουσία έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από το φετινό κύμα καύσωνα, καθώς η περιοχή "μετρά" τους πέντε από τους συνολικά επτά θανάτους. Οι άλλοι δυο σημειώθηκαν στη Μαδρίτη. Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα άτομα, ενήλικες και παιδιά που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με συμπτώματα θερμοπληξίας στα νοσοκομεία της χώρας. Οι μετεωρολόγοι πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς περιμένουν μία "γενναία" πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

    [03] Ιράκ

    Σύγχυση για τον Αμερικανό πεζοναύτη Διαψεύδεται ο αποκεφαλισμός

    4/7/2004 8:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Η οργάνωση "Στρατός της Ανσάρ Αλ Σούνα" διαψεύδει με ανακοίνωση που δημοσιεύει στον επίσημο δικτυακό της τόπο, τις πληροφορίες για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού πεζοναύτη, λιβανικής καταγωγής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι πληροφορίες που μετέδωσαν δυο ισλαμικοί δικτυακοί τόποι για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού από τον "Στρατό της Ανσάρ Αλ Σούνα" δεν έχουν καμία βάση αλήθειας. Νωρίτερα, τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού πεζοναύτη, δεν επιβεβαίωσε ούτε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Ζαν Ομπέιντ.

    Από την πλευρά του, ο αμερικανικός στρατός είχε αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή την πληροφορία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αποδείξεις για τον αποκεφαλισμό.

    Στις 27 Ιουνίου το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο Αμερικανός πεζοναύτης με δεμμένα τα μάτια, και οι απαγωγείς του απειλούν να τον αποκεφαλίσουν στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν απελευθερώσουν όλους τους φυλακισμένους Ιρακινούς.

    [04] Διεθνή

    Συμβολική τελετή Το νέο σύμβολο της Νέας Υόρκης

    4/7/2004 9:45:00 μμ

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=Μπήκε σήμερα στο σημείο που κάποτε βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι, ο θεμέλιος λίθος του μελλοντικού 'Πύργου της Ελευθερίας'

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο θεμέλιος λίθος για το νέο σύμβολο της Νέας Υόρκης, τον "Πύργο της Ελευθερίας" κατατέθηκε σήμερα στο ground zero, εκεί όπου πριν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, στέκονταν επιβλητικοί οι δίδυμοι πύργοι. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας, παρευρέθηκε πλήθος Νεοουρκέζων, μεταξύ των οποίων επιζώντες και συγγενείς των 2.749 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου. Η συγκίνηση έφθασε στο αποκορύφωμα όταν ο γιος ενός αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στις επιθέσεις, διάβασε αποσπάσματα από τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σύμβολο Ελευθερίας και Δημοκρατίας

    Η ανέγερση του Πύργου της Ελευθερίας, δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να αφανίσει τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τον αμερικανικό τρόπο ζωής, δήλωσε κατά την τελετή "θεμέλιου λίθου" ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι.

    Ο "Πύργος της Ελευθερίας", η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2008 ή 2009 , αποτελεί το κύριο μέρος του προγράμματος ανοικοδόμησης του Σημείου Μηδέν.

    Με μια τηλεπικοινωνιακή κεραία στην κορυφή του, θα έχει ύψος άνω των 541 μέτρων, για την ακρίβεια 1.776 πόδια, ώστε να θυμίζει το έτος της αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

    Οι εμπνευστές του διαβεβαιώνουν ότι θα είναι ο πιο ψηλός και πιο ασφαλής ουρανοξύστης που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

    Το ρεκόρ του υψηλότερου ουρανοξύστη κατέχουν τώρα οι πύργοι Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, ύψους 452 μέτρων.

    [05] Εσωτερικά

    Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Β. Σοφίας Μία βαλίτσα προκαλεί αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας

    4/7/2004 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Εντοπίσθηκε μέσα σε λεωφορείο. Οι άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, δεν διαπίστωσαν τίποτα ύποπτο, παρά μόνο ρούχα.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία ξεχασμένη βαλίτσα, προκάλεσε αναστάτωση στην αστυνομία το απόγευμα. Η βαλίτσα εντοπίστηκε μέσα σε αστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ακαδημίας - Αγία Παρασκευή. Μπροστά στη Βουλή, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και ενημέρωσε αμέσως έναν αστυνομικό για το "ύποπτο" φορτίο. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στη Β. Σοφίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι επιβάτες και διακόπηκε η κυκλοφορία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίοι τελικά δεν διαπίστωσαν τίποτα ύποπτο. Όπως αποδείχθηκε, στη βαλίτσα υπήρχαν μόνο ρούχα και πιθανότητα κάποιος αφηρημένος την άφησε στο λεωφορείο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 July 2004 - 20:50:23 UTC