Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα το σηκώσουν όλοι οι Έλληνες Το Κύπελλο στην Ελλάδα
  • [02] Συστάσεις στην Ελλάδα για μείωσή του "Καμπανάκι" ECOFIN για το έλλειμμα
  • [03] Πέντε νεκροί από έκρηξη στην Ιταλία
  • [04] Σε κλοιό ασφαλείας και η αμερικανική Κλειστή η βρετανική πρεσβεία στο
  • [05] Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί Νέα αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα
  • [06] Σύμφωνα με γερμανικές πηγές Και βασανισμοί παιδιών;

    [01] Euro 2004

    Θα το σηκώσουν όλοι οι Έλληνες Το Κύπελλο στην Ελλάδα

    5/7/2004 4:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/7/2004 8:35:38 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τιμές ηρώων θα υποδεχθεί σήμερα στις 20.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τους Πρωταθλητές Ευρώπης, η Ελλάδα, σε εκδήλωση που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο δήμος Αθηναίων. Εκτός των Αθηναίων όλοι οι Έλληνες θα είναι εκεί, μέσω της ΕΡΤ που με συνεχείς ζωντανές μεταδόσεις από τις 17.00 θα καλύψει την άφιξη της Εθνικής στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 19.15, αλλά και τις εκδηλώσεις υποδοχής στο Καλλιμάρμαρο. Παρούσα στην εκδήλωση και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν από τις 15.30 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

    Τα μέτρα κυκλοφορίας

    Συγκεκριμένα από τις 3.30 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στις οδούς Αρδηττού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Ηρόδοτου Αττικού και Αρχιμήδους, καθώς και σε όλους τους χώρους γύρω από το αεροδρόμιο.

    Από το απόγευμα επίσης και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το τμήμα της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Ηλιουπόλεως, Καρέα, Αθανασίου Διάκου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Αλεξάνδρου, Μιχαλακοπούλου, Μερκούρη, Ευτυχίδου, Αρχιμήδους, Μάρκου Μουσούρου και Υμηττού.

    Τέλος και κατά τη διάρκεια της μετακίνησης των οχημάτων που θα επιβαίνουν η Εθνική Ομάδα και ο Οτο Ρεχάγκελ με τη συνοδεία τους θα διακόπτεται σταδιακά και για όσο χρόνο χρειάζεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά μήκος του δρομολογίου της πομπής και τους κάθετους δρόμους. Η διαδρομή θα είναι Αττική Οδός, Περιφερειακή Υμηττού, Κατεχάκη, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι την είσοδο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

    Η Τροχαία παρακαλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις επειδή όλες θα γίνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, να μη μεταβούν στο αεροδρόμιο και για το κέντρο της Αθήνας να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για δική τους διευκόλυνση και για να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

    Επίσης, οι οδηγοί να δείξουν υπομονή και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [02] Οικονομία

    Συστάσεις στην Ελλάδα για μείωσή του "Καμπανάκι" ECOFIN για το έλλειμμα

    5/7/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- NET 105,8

    Τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για μείωση του δημοσίου ελλείμματος, εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, υιοθέτησαν οι υπουργοί Οικονομικών των 25 στις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα, το ECOFIN ενέκρινε τις διαπιστώσεις της Κομισιόν της 24ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις οποίες το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2003 ήταν μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ και κάλεσε τη χώρα μας να προχωρήσει σε μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων, μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο. Ανάλογες αποφάσεις υιοθετήθηκαν για ακόμα έξι κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Κύπρος και Μάλτα), στις περιπτώσεις των οποίων οι Βρυξέλλες έδειξαν περισσότερη επιείκεια.

    Κρίσιμος μήνας ο Νοέμβριος

    Σύμφωνα με το ECOFIN, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να έχουν κυρίως διαρθρωτικό χαρακτήρα και θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον μία εκατοστιαία μονάδα του ΑΕΠ σωρευτικά την περίοδο 2004- 2005, κατά προτίμηση κατανεμημένα ισομερώς στα δύο αυτά χρόνια.

    Στη σύσταση υπογραμμίζεται ακόμη, πως οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εξασφαλίσουν, ότι ο δείκτης δημοσίου χρέους, που έφτασε το 103% του ΑΕΠ το 2003 και αναμένεται να μειωθεί οριακά στο 102,8% το 2004, θα μειώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό.

    Μεγαλύτερη επιείκεια έδειξε το ECOFIN προς τα νέα μέλη, απευθύνοντάς τους συστάσεις σύμφωνες με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, βάσει των πολυετών δημοσιονομικών τους προγραμμάτων. Η Τσεχία και η Ουγγαρία διαθέτουν τα μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια, για την επιστροφή στα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας ως το 2008, ενώ η Κύπρος έχει τα ίδια χρονικά περιθώρια με την Ελλάδα. Το μέτρο της έγκαιρης προειδοποίησης απέφυγε μόνο η Ιταλία, μετά τα οικονομικά μέτρα που παρουσίασε και υποσχέθηκε ότι θα πάρει, εντός του 2004, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοσιονομικές υπερβάσεις στο ECOFIN

    Καμπανάκι της Κομισιόν για τα ελλείμματα

    [03] Διεθνή

    Πέντε νεκροί από έκρηξη στην Ιταλία

    5/7/2004 7:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων κοντά στη Νάπολη, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. Οι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, στην οποία διευκρινίζει ότι η έκρηξη συγκλόνισε το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην ύπαιθρο κοντά στην πόλη Τζουλιάνο. Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από εκρήξεις σε εργοστάσια πυροτεχνημάτων, κυρίως στη νότια Ιταλία.

    [04] Διεθνή

    Σε κλοιό ασφαλείας και η αμερικανική Κλειστή η βρετανική πρεσβεία στο Πακιστάν

    5/7/2004 8:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Αξιόπιστες" απειλές κατά της βρετανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ οδήγησαν τη Δευτέρα στο κλείσιμό της, όπως και στη ματαίωση του εορτασμού στην αμερικανική πρεσβεία της 4ης Ιουλίου, Ημέρας της Ανεξαρτησίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν. "Υπήρξε μία συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή, η οποία προκάλεσε το προσωρινό κλείσιμο της βρετανικής πρεσβείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μασούντ Χαν. "Επίσης, ματαιώθηκε μία υποδοχή στην αμερικανική πρεσβεία", πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση της απειλής. Η αμερικανική πρεσβεία, η οποία έκλεισε για την 4η Ιουλίου, αναμένεται ότι θα παραμείνει κλειστή αύριο Τρίτη, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εκπροσώπησης στο Πακιστάν. "Υπήρξε μία απειλή αρκετά σοβαρή κατά μιας συγκεκριμένης πρεσβείας στο διπλωματικό θύλακα στο Ισλαμπαμπάντ", πρόσθεσε αναφερόμενος στην περιοχή της πακιστανικής πρωτεύουσας, η οποία έχει τεθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. "Η ασφάλεια γύρω από αυτές τις αποστολές ενισχύθηκε και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα", κατέληξε ο Μασούντ Χαν.

    [05] Ιράκ

    Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί Νέα αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    5/7/2004 9:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/7/2004 9:59:56 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 5 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας όταν αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε σπίτι στην ιρακινή σουνιτική πόλη Φαλούτζα, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία της περιοχής. Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μία σειρά αεροπορικών επιδρομών σε "κρυσφύγετα ανδρών" του δικτύου του μαχητή Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ στη Φαλούτζα. Στο μεταξύ, ο βομβαρδισμός στη Φαλούτζα επιβεβαιώθηκε στη Βαγδάτη από εκπρόσωπο του συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία. Ο εκπρόσωπος ανέφερε, μάλιστα, ότι χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις βόμβες των 250 κιλών η καθεμία και άλλες δύο των 500 κιλών.

    [06] Ιράκ

    Σύμφωνα με γερμανικές πηγές Και βασανισμοί παιδιών;

    5/7/2004 10:01:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για βασανισμούς ιρακινών στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για κακοποιήσεις παιδιών που κρατούνται από Αμερικανούς στρατιώτες. Από τον Ιανουάριο ως το Μάιο, 107 παιδιά έχουν συλληφθεί στο Ιράκ, όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού σε συνέντευξη του σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή. Τα παιδιά αυτά κρατούνται σε διάφορες φυλακές, μεταξύ των οποίων και η διαβόητη φυλακή Αμπού Γκράιμπ. Σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, επικαλούμενο την ίδια εκπομπή, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έχουν αναφερθεί κακοποιήσεις ανηλίκων από τους φυλακές τους.

    Σχετικά Links:

    Spiegel


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 July 2004 - 20:51:11 UTC