Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τη Μόσχα στη Σιβηρία Μεθυσμένη ...πτήση
  • [02] Στην Ελλάδα ο Ριβάλντο "Σάμπα"... στο λιμάνι
  • [03] Η αγροτική πολιτική στην κυβερνητική επιτροπή Από το 2006 η εφαρμογή
  • [04] ΑΕΚ: Πρώτη με απώλειες αλλά και συμφωνίες
  • [05] Ανακοίνωσε ο ΕΟΦ "Παγώνουν" οι τιμές φαρμάκων
  • [06] Στη Νιούκαστλ ο Κλάιφερτ
  • [07] Από ομάδα μαθητών στη Νέα Ζηλανδία Ανιχνευτής κινητών
  • [08] Στις 12 Αυγούστου η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η ώρα των μεγάλων έργων
  • [09] Η Κέρκυρα πήρε και Νινιάδη
  • [10] Ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ
  • [11] Την χαρακτηρίζει Κυβέρνηση Ζέπελιν Ευθεία επίθεση ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση

    [01] Διάφορα

    Από τη Μόσχα στη Σιβηρία Μεθυσμένη ...πτήση

    21/7/2004 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στην αρχή έμοιαζε νε είναι ένα ταξίδι, όπως όλα τα προηγούμενα Ο πλούσιος επιχειρηματίας από τη Σιβηρία επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει από τη Μόσχα στην πόλη του το Νιτζνεβαρτόσκ και πίστευε, ότι θα ζούσε μια ακόμα απλή και συνηθισμένη πτήση. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια γι αυτόν Στη μέση του ταξιδιού αποφάσισε να πιει λίγο κρασί κι έτσι επισκέφθηκε για κακή του τύχη, την κουζίνα του αεροπλάνου . Κακή, όχι μόνο γιατί τελικά δεν πήρε αυτό που ζητούσε, αλλά αντίθετα βρήκε το μπελά του. Αρχικά οι τρεις υπάλληλοι, που βρίσκονταν εκεί τον ενημέρωσαν, πως κρασί δεν υπήρχε κι όταν εκείνος παραπονέθηκε για το σέρβις, του επιτέθηκαν και τον ξυλοφόρτωσαν. Eίχαν προλάβει, βέπετε, να πιουν μέχρι τελευταίας σταγόνας τα αποθέματα κρασιού, που υπήρχαν κι είχαν μεθύσει αρκετά. Έτσι, τα παράπονα του άτυχου επιβάτη έγιναν το κόκκινο πανί, που σήμανε την εναντίον του επίθεση.

    Προς αναζήτηση υπευθύνου

    Ευτυχώς, το πρωτοφανές επεισόδιο έλαβε γρήγορα τέλος. Ωστόσο, ήταν αρκετό για να "χαρίσει" στο "μοιραίο θύμα" ένα μαυρισμένο μάτι και μια κατεπείγουσα επίσκεψη στο νοσοκομείο με το που πάτησε στο Νιτζνεβαρτόσκ.

    Εύλογα τώρα θ' αναρωτιέστε τι είχαν να δηλώσουν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρίας για το ατυχές συμβάν. Η εκπρόσωπος Τύπου της Aeroflot-κρατική αεροπορική εταιρία- με την οποία ταξίδευε ο Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε, ότι δεν φέρει ευθύνη για ό,τι έγινε. Όπως διευκρίνισε, οι μεθυσμένοι υπάλληλοι άνηκαν στην εταιρία Aviaenergo από την οποία η Aeroflot "δανείζεται" προσωπικό για τις εσωτερικές πτήσεις. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της Aviaenergo δεν προέβησαν σε καμιά δήλωση.

    Τέλος, για του λόγου το αληθές, τη μέθη των υπαλλήλων επιβεβαίωσαν και οι εξετάσεις, που τους έγιναν μετά το τέλος του ταξιδιού. Το αν θα αποληθούν ή όχι δε μπορούμε να το γνωρίζουμε, σίγουρα, όμως, "χάρισαν" μια αλησμόνητη πτήση στον άμοιρο επιβάτη.

    [02] Αθλητισμός

    Στην Ελλάδα ο Ριβάλντο "Σάμπα"... στο λιμάνι

    21/7/2004 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης, ο διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Ριβάλντο, που ήρθε για να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Ολυμπιακού. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας του λιμανιού, τον οποίον αποθέωσαν. Ο "φαντεζί" άσος, αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με απολαβές γύρω στο 1 με 1,5 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι αύριο αφού πρώτα περάσει απο ιατρικές εξετάσεις. Έτσι μετά από πέντε χρόνια θα σμίξει ξανά με τον φίλο του Ζιοβάνι οι οποίοι ήταν και συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα και η συμφωνία επήλθε μετά από πολύωρες συζητήσεις. Με την απόκτησή του ο Ολυμπιακός που σημέρα αναχώρησε για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενισχύεται σημαντικά στο χώρο του κέντρου, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην αθλητική ιστορία της χώρας.

    Αποθέωση στο αεροδρόμιο

    Ντελίριο ενθουσιασμού επικράτησε κατά την άφιξη του Ριβάλντο στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Πάνω από 3.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα και αποθέωσαν το νέο αστέρι της ομάδας τους.

    Λίγο μετά τις 6 μ.μ. ο Ριβάλντο έφτασε στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον μικρό γιο του και τον Γιώργο Λούβαρη, που έκλεισε τη μεταγραφή. Ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο τούς παρέλαβε μέσα από την πίστα του αεροδρομίου και τους μετέφερε στην πύλη 7, όπου είχε μαζευτεί το πλήθος. Από αυτή την πύλη είχε βγει και η εθνική ομάδα, όταν έφτασε τροπαιούχος από την Πορτογαλία.

    Με την εμφάνιση του αυτοκινήτου έγινε πραγματικός χαμός. Ο Ριβάλντο και η σύζυγός του τα είχαν χαμένα. Κοιτούσαν απορημένοι και κάποια στιγμή ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής άρχισε να χαμογελά αμήχανα και να χαιρετά, μέχρι που το αυτοκίνητο κατάφερε να ξεκινήσει πάλι, πέρασε τον κόσμο και έφυγε για το ξενοδοχείο, όπου θα μείνει ο παίκτης με την οικογένειά του.

    Ο προορισμός του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ ήταν κεντρικό ξενοδοχείο, όπου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα του ομάδα. "Ο κόσμος είναι εξαιρετικός, ειλικρινά δεν το περίμενα. Μπορώ να τον συγκρίνω με τους φιλάθλους στην πατρίδα μου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η φιλία μου με τον Ζιοβάνι και το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα της χώρας σας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα πολλές προτάσεις, αλλά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον κ. Λούβαρη, δώσαμε τα χέρια".

    Μπάγεβιτς: "Μας χρειάζεται ένας τέτοιος παίκτης"

    Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της μεταγραφής του Ριβάλντο, κυριάρχησε και στα πηγαδάκια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

    Μοιραία, γι' αυτό το θέμα ρωτήθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. "Ένας τέτοιος παίκτης χρειάζεται σε κάθε ομάδα και φυσικά στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα προσφέρει, όπως πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια που αγωνίζονταν".

    Αναφερόμενος στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες κινήσεις από τον Ολυμπιακό, πέρα από αυτή με το Ριβάλντο. "Έχουμε ακόμη χρόνο. Έχουμε δύο-τρεις παίκτες στη λίστα. Θα δούμε ποιόν θα πάρουμε"., ενώ σε ερώτηση για τον Γιαννάκη Οκκά, αυτό που αρκέστηκε να πει είναι ότι τον περιμένει στην Αυστρία, ενώ για το ενδεχόμενο απόκτησης του Βασίλη Λάκη απέφυγε να πει το παραμικρό.

    Όπως όλα δείχνουν πάντως οι μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν θα ολοκληρωθούν με την απόκτηση του Ριβάλντο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί, ακόμη και σήμερα το βράδυ, να υπάρξουν εξελίξεις με ποδοσφαιριστή που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, οπότε ο λόγος είναι για τον Μιχάλη Καψή ή τον Βασίλη Λάκη.

    Στην Αυστρία ο Ολυμπιακός

    Εν τω μεταξύ, για το Ζέεφελντ της Αυστρίας αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Ολυμπιακός, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

    Το άσχημο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ότι δεν έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του. Μόλις 21 παίρνει μαζί του και από αυτούς οι τέσσερις είναι νεαροί, που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου. Δεν θα πάνε στην Αυστρία οι Γιάννου, Στολτίδης, Βάλλας, Ταραλίδης, που έχουν υποχρεώσεις με την Ολυμπιακή ομάδα.

    Από εκεί και πέρα, ο Μάριτς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη βίζα του και θα αναγκαστεί να πάει στο Ζέεφελντ με δύο-τρεις μέρες καθυστέρηση, ο Ριβάλντο θα πάει μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, το ίδιο και ο Γιαννάκης Οκκάς, αλλά και όποιος άλλος αποκτηθεί τις επόμενες μέρες.

    "Τελειώσαμε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και τώρα πάμε για το δεύτερο. Σ' αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε και θα δούμε κάποια πράγματα στα φιλικά. Θέλουμε να δώσουμε και άλλα δυνατά ματς" δήλωσε για την πορεία της προετοιμασίας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Οι 21 ποδοσφαιριστές είναι: Ανατολάκης, Βενετίδης, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Καστίγιο, Καφές, Κουλουχέρης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Μπούτσεκ, Νικοπολίδης, Ντακόλ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ρέζιτς, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και οι νεαροί Μενδρινός, Λισγάρας, Ντουγέρογλου, Σαπουνάς. Οι δύο τελευταίοι είναι τερματοφύλακες και τους παίρνει μαζί του ο Μπάγεβιτς, για να συμπληρώνει τετράδα στη θέση αυτή.

    Η επιστροφή της "ερυθρόλευκης" αποστολής στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 11 Αυγούστου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιάνει... λιμάνι ο Ριβάλντο

    [03] Οικονομία

    Η αγροτική πολιτική στην κυβερνητική επιτροπή Από το 2006 η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

    21/7/2004 3:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα σε σχέση με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τέθηκε στην κυβερνητική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τα εξειδικευμένα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μεταξύ αυτών, είναι και η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων, τις οποίες οι Έλληνες αγρότες θα λαμβάνουν, όπως σήμερα, μέχρι το 2013. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσιτουρίδης, μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να ενημερώσει το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιθανότατα από το 2006.

    [04] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Πρώτη με απώλειες αλλά και συμφωνίες

    21/7/2004 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δεν τα βρήκε τελικά με την ΑΕΚ ο Μιχάλης Καψής και μετά την εμμονή του στο να εκδικαστεί η προσφυγή του από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Η αρμόδια επιτροπή, έκανε δεκτή ψήφους 3-2 κατά πλειοψηφία και έλυσε το συμβόλαιο του διεθνή άσου με υπαιτιότητα της ΠΑΕ, από 6-7-2004. Την ίδια ώρα κόντρα στο ρεύμα των καιρών ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αποφάσισε να μείνει και να συνεχίσει την καριέρα του τα επόμενα τρία χρόνια, έναντι 450.000 ευρώ ετησίως στην Ένωση. Η διοίκηση της "κιτρινόμαυρης" ομάδας με ανακοίνωση της, ευχαρίστησε τον Μεσσήνιο παίκτη για την αποδοχή της πρότασης αλλά και για τη συμφωνία του ως προς τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς εκείνον. Πάντως σήμερα στις 7 το απόγευμα οι εναπομείναντες, αλλά και οι καινούργιοι παίκτες της ομάδας, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στους Θρακομακεδόνες, για την νέα αγωνιστική περίοδο.

    Κι όμως 300 στην πρώτη προπόνηση

    Παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΕΚ, η αισιοδοξία δεν χάνεται στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο", όπως φάνηκε και στη σημερινή πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, εν όψει της νέας περιόδου. Περίπου 300 οπαδοί της ομάδας αποθέωσαν τον Φερνάντο Σάντος και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Χρήστο Κόντη, Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο και Λεωνίδα Καμπάνταη, που αποτέλεσαν τα κεντρικά πρόσωπα.

    Από την πρεμιέρα απουσίαζε δικαιολογημένα ο Κώστας Κατσουράνης (έχει άδεια λόγω της συμμετοχής του στην εθνική), ενώ παραβρέθηκαν οι: Χιώτης, Μιχαηλίδης, Κωστένογλου, Κωνσταντινίδης, Τόσκας, Αμπονσά, Λυμπερόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Κόντης, Μαϊστρέλλης, Πέτκοφ, Ρούσεφ, Κάππος, Κωστής, Καραμέρης, Στεργιάτος, Αραμπατζής και Τσεβάς.

    Ο Φερνάντο Σάντος, που δεν έκρυβε την ικανοποίησή του, τόνισε στις δηλώσεις του, ότι νιώθει σαν στο σπίτι του. Είπε συγκεκριμένα: "Aισθάνομαι σαν να πήγα διακοπές και να γύρισα. Εδώ είναι σαν το σπίτι μου. Είναι μια καινούρια χρονιά και μια καινούρια αρχή. Αυτό που εύχομαι, είναι ένα καλό ξεκίνημα για μια καλή χρονιά. Αν το μέλλον της ΑΕΚ είναι καλό, τότε θα είναι και το δικό μου. Μας περιμένει πολλή δουλειά».

    Όταν ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" ρωτήθηκε για τις διαφορές σε σχέση με την πρώτη φορά που είχε αναλάβει την ΑΕΚ, απέφυγε ν' απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η διαφορά είναι, ότι την πρώτη φορά η πρώτη προπόνηση έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ τώρα στους Θρακομακεδόνες".

    Όσον αφορά τον Χρήστο Κόντη, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για την καριέρα του, ενώ τόνισε, πως θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας. Είπε αναλυτικά: "Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για σκληρή δουλειά. Πρέπει να πάμε την ΑΕΚ ψηλά. Μου αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις. Και η ΑΕΚ από μόνη της είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία μου και τη σκληρή δουλειά".

    Ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος τόνισε, από την πλευρά του: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα φοράω τη φανέλα της ΑΕΚ. Θα δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω όλους όσους μ΄ εμπιστεύτηκαν'.

    Βοηθός προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας ανέλαβε ο Αντώνης Μήνου, ενώ όσον αφορά στο ιατρικό επιτελείο, θα συγκροτείται, όπως ανακοινώθηκε, από τους Γιάννη Λεβάκο (ορθοπεδικός), Χρήστο Καρβουνίδη (φυσικοθεραπευτής οστεοπαθητικής), Χρήστο Πέγιο (γυμναστής, προπονητής αποκατάστασης), Γιώργο Ζουριδάκη, Νίκο Ζαφειρόπουλο και Νίκο Ζαρακοβίτη (φυσικοθεραπευτές), ενώ διατροφολόγος θα είναι ο Γιώργος Μουλίνος.

    [05] Εσωτερικά

    Ανακοίνωσε ο ΕΟΦ "Παγώνουν" οι τιμές φαρμάκων

    21/7/2004 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το "πάγωμα" των τιμών των ήδη κυκλοφορούντων φαρμάκων για ένα εξάμηνο αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη. Το εξάμηνο αυτό και μετά από διάλογο που θα γίνει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς αλλά και κοινωνικούς εταίρους, θα καθοριστεί σταθερό πλαίσιο (πενταετίας) φαρμακευτικής πολιτικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το προεδρείο του ΕΟΦ Δ. Βαγιωνάς και Β. Κοντοζαμάνης και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), οι οποίοι απεδέχθησαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για την σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και του ΣΦΕΕ.

    [06] Αθλητισμός

    Στη Νιούκαστλ ο Κλάιφερτ

    21/7/2004 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αίσιο τέλος είχαν οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις του Πάτρικ Κλάιφερτ με την Νιούκαστλ καθώς όπως ανακοινώθηκε παίκτης και ομάδα τα βρήκαν σε όλα και ο Ολλανδός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα στους "ανθρακωρύχους" για τα επόμενα τρία χρόνια. Στην επίσημη παρουσίαση του παίκτη που θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 11, ο προπονητής της ομάδας Σερ Μπόμπι Ρόμπσον την χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική μεταγραφή για τη Νιούκαστλ τα τελευταία χρόνια, παραλληλίζοντας, την έλευση του με αυτή του Άλαν Σίρερ, δείγμα του πόσο ποντάρουν τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση, στον πρώην στράικερ της Μπαρτσελόνα. "Αισθάνομαι έτοιμος 100% και ελπίζω να κατακτήσω εδώ κάποιους τίτλους", τόνισε από την πλευρά του ο παίκτης.

    Οικονομικές λεπτομέρειες για τις αποδοχές του ολλανδού ποδοσφαιριστή δεν έγιναν γνωστές. Ο Κλάιφερτ στη Μπαρτσελόνα κέρδιζε 120.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

    Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νιούκαστλ μετρά 79 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, όμως στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας έχασε τη θέση του βασικού επιθετικού των "οράνιε" από τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    [07] Τεχνολογία

    Από ομάδα μαθητών στη Νέα Ζηλανδία Ανιχνευτής κινητών

    21/7/2004 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σας φάνηκε φουσκωμένος ο λογαριασμός του κινητού και σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε πως έγιναν όλες αυτές οι κλήσεις; Υποπτεύεστε, ότι κάποιος άλλος το χρησιμοποιεί "παράνομα"; Τώρα μπορείτε να το εξακριβώσετε, χάρις σε μία συσκευή, που κατασκεύασε μια ομάδα έξι μαθητών από τη Νέα Ζηλανδία στα πλαίσια ενός σχολικού διαγωνισμού. Η μαθητική αυτή ανακάλυψη έχει συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ οι νεαροί μαθητές έχουν, ήδη, δεχθεί παραγγελίες από σχολεία και πανεπιστήμια από ολόκληρη τη χώρα.

    Πώς λειτουργεί

    Όλα ξεκίνησαν, όταν οι έξι οι μαθητές από λύκειο Saint Thomas του Καντέμπουρι, κλήθηκαν να κατασκευάσουν μια εταιρία και ένα προϊόν συμμετέχοντας στον Τοπικό Διαγωνισμό Εφευρετικότητας .

    Εκείνοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μηχανή-ανιχνευτή, που θα μπορεί να ειδοποιεί τον κάτοχο ενός κινητού για το πότε το τηλέφωνό του πέφτει "θύμα υποκλοπής" , βοηθώντας τον να γλιτώσει την όποια "οικονομική καταστροφή". Το αποτέλεσμα ήταν η πρωτοποριακή κατασκευή τους να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της και να γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου τεχνολογικού ενδιαφέροντος.

    Η ομάδα έχει, ήδη, προπωλήσει τα πρώτα 20 μοντέλα του CellTrac-r, που έχουν στα σκαριά, ενώ βρίσκονται ένα βήμα πριν τη δημιουργία του "sequel" του ρηξικέλευθου μηχανήματος.

    Το CellTrac-r λειτουργεί λαμβάνοντας τα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από ένα κινητό κάθε φορά που γίνεται μια κλήση ή αποστέλλεται ένα μήνυμα από ή προς αυτό. Η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε ακτίνα 30 μέτρων. Σε περίπτωση, που ανιχνεύσει κάποια τέτοια εκπομπή ανάβει ειδική λυχνία. Όταν ανάψουν τέσσερις λυχνίες το CellTrac-r έχει εντοπίσει, ότι κάποιο κινητό σε κοντινή απόσταση χρησιμοποιείται.

    Απλό, φτηνό και εύχρηστο

    Οι μαθητές, όμως δεν ήταν μόνοι σ αυτή τους την προσπάθεια. Είχαν την υποστήριξη της τοπικής εταιρίας Tait Electronics. Μάλιστα, ο Φρικ ντε Μπιρ, που υπήρξε τεχνικός σύμβουλος της νεανικής ομάδας δήλωσε, ότι το CellTrac-r έχει σχεδιαστεί με την προοπτική να περάσει στη μαζική παραγωγή. Επίσης, τόνισε, ότι ο ανιχνευτής δεν είναι ένα παιχνίδι, παρά την απλουστευμένη στην παρούσα φάση του δομή, η οποία και του εξασφαλίζει χαμηλό κόστος.

    Συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό προϊόν στοιχίζει περίπου 15 ευρώ, αν όμως, τα παιδιά το αναβαθμίσουν και παρουσιάσουν μια εξελιγμένη του μορφή, η τιμή του θα αυξηθεί και πιθανότατα να φτάσει τα 35 ευρώ .

    Εν τω μεταξύ, πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται πιθανές χρήσεις της νέας συσκευής. Η Λίντα Ρόμπερτς, συνεργάτιδα του πανεπιστημίου του Καντέμπουρι, που ασχολείται με την οργάνωση των διαγωνισμάτων δηλώνει, ότι η νέα συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνευθούν τα κρούσματα αντιγραφής μέσω κινητού κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

    Παράλληλα, το Celltrack-r αναμένεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στις τοπικές φυλακές . Οι υπεύθυνοι προσανατολίζινται στην αγορά του καθώς, όπως δηλώνουν, η εποπτεία των φυλακών είναι μια δύσκολη υπόθεση, καθώς οι χώροι είναι μεγάλοι και τα κινητά τηλέφωνα πολύ μικρά.

    Το μέλλον μπροστά τους

    Τα μελλοντικά σχέδια των ανερχόμενων κατασκευαστών μοιάζουν μεγαλόπνοα. Οι ίδιοι, μπορεί να μην καρπωθούν ούτε λίρα τσακιστή από τα έσοδά τους, καθώς αυτά θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, στοχεύουν, όμως να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρία.

    Μέχρι τότε, όμως, όπως δηλώνουν κι οι ίδιοι, έχουν πολύ καιρό μπροστά τους. Πρέπει πρώτα να τελειώσουν το σχολείο, να μπουν στο πανεπιστήμιο και πάνω απ όλα να κερδίσουν το διαγωνισμό.

    [08] Εσωτερικά

    Στις 12 Αυγούστου η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Η ώρα των μεγάλων έργων

    21/7/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των οδικών έργων που θα εξυπηρετήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Έτσι, αύριο δίνεται στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισού με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και τμήμα της Λεωφόρου Κύμης, ενώ την προσεχή Δευτέρα εγκαινιάζεται η νέα λεωφόρος Μαραθώνος, καθώς και οι κατοικίες των δημοσιογράφων στον Αγιο Ανδρέα. Το Σαββατοκύριακο το Μετρό ανεβαίνει σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια και από τις αρχές Αυγούστου θα φτάνει στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι. Στις 29 Ιουλίου παραδίδεται το τμήμα της Κακιάς Σκάλας από την Αθήνα προς την Κόρινθο, και στις 12 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σουφλιάς, θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διευκρίνισε ότι στα εγκαίνια του Ρίου-Αντιρρίου θα κληθούν και οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ για τα υπόλοιπα έργα δεν θα γίνουν εγκαίνια απλά παραδόσεις.

    Νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα υπογράμμισε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στις 10 Αυγούστου και στο διάστημα αυτό κάλεσε τις εργοληπτικές οργανώσεις να καταθέσουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις προκειμένου τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη να υπάρχει ο νέος νόμος. Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για τις μελέτες δημοσίων έργων, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της κατάρτισής του.

    [09] Αθλητισμός

    Η Κέρκυρα πήρε και Νινιάδη

    21/7/2004 10:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ένατη μεταγραφή της πραγματοποίησε η Κέρκυρα, η οποία απέκτησε τον Ανδρέα Νινιάδη, που υπέγραψε για 1+1 χρόνο και ήδη σήμερα το απόγευμα, έκανε και την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του νησιού των Φαιάκων. Ο 33χρονος παίκτης, που ήταν το μήλο της έριδος για πολλές ομάδες, προτίμησε την Κέρκυρα λόγω της προσωπικής του γνωριμίας με τον Νίκο Αναστόπουλο. Πέραν του Ανδρέα Νινιάδη, η ΠΑΕ Κέρκυρα είναι κοντά στην απόκτηση και του Ηλία Χουζούρη, που αν τελικά συμφωνήσει, κάτι που είναι πιθανό, τότε θα αποτελέσει τη δέκατη και τελευταία μεταγραφή της ομάδας.

    [10] Αθλητισμός

    Ανεβαίνει ο ΠΑΟΚ

    21/7/2004 10:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με τη Μονακό, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε την Τετάρτη στη γαλλική πόλη Νταρνού. Οι φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ προηγήθηκαν στο 15΄ με τον Εβρά, αλλά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 71΄ με σκόρερ τον Εμπενίτζερ Χάγκαν.

    Έμφανιση Champions League

    Ο "δικέφαλος" πήρε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 15ο λεπτό, όταν οι Αντεμπαγιόρ, Σκιλασί και Εβρά συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τοχούρογλου με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

    Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη που άρχισε να βγαίνει όλο και πιο συχνά στην επίθεση, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 45ο λεπτό, όταν ο Μαλαδένης με κεφαλιά σημάδευσε το δοκάρι και ο Γιασεμή δεν μπόρεσε στην επαναφορά της μπάλας να την σπρώξει στα δίχτυα.

    Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα καλύτερος και από το πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε καλές ευκαιρίες.

    Σ το 72ο λεπτό, ο Χάγκαν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1 και πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του σε αυτή τη σειρά φιλικών αγώνων στη Γαλλία.

    [11] Εσωτερικά

    Την χαρακτηρίζει Κυβέρνηση Ζέπελιν Ευθεία επίθεση ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση

    21/7/2004 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση με αιχμή κυρίως το κρούσμα διαφθοράς, το πρόσφατο μπλακάουτ και το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση άσκησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας. Ο κ Βούγιας έκανε λόγο για Κυβέρνηση Ζέπελιν, "που δεν απογειώνεται γιατί είναι ευάλωτη στις αναταράξεις". Σχετικά νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την κατάθεσή του στην "ενίσχυση του κλίματος στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ" και ζήτησε να αποσυρθεί. Παράλληλα, σχολιάζοντας εξάλλου την αποπομπή του στενού συνεργάτη του υφυπουργού Τουρισμού, ο κ. Βούγιας μίλησε για "αυτονόητη ενέργεια" και επέρριψε "σοβαρές πολιτικές ευθύνες" στην Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο, όπως είπε, συνέβη σε μια περίοδο, που ο τουρισμός περνά μεγάλη κρίση, με σημαντικές απώλειες σε θέσεις εργασίας.

    Η απάντηση Ρουσόπουλου

    Απαντώντας ο Υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος, κάλεσε τον εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να είναι περισσότερο προσεκτικός, ιδίως, όταν με τις ατυχείς δηλώσεις του εκθέτει, πέρα από τον εαυτόν του και το κόμμα του. Σε ότι αφορά το Ζέπελιν, ο κύριος Ρουσόπουλος είπε ότι παραγγέλθηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανείς να ενημερωθεί για τις προδιαγραφές του.

    Aανταπαντώντας ο κύριος Βούγιας, τόνισε ότι το σχόλιο για το "Ζέπελιν", αναφερόταν στην Κυβέρνηση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 July 2004 - 20:50:21 UTC