Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Σβαρτσενέγκερ έγινε και γραμματόσημο Φουσκωτό γραμματόσημο
  • [02] Τέλος ο Χένρικσεν από την Εθνική Δανίας
  • [03] Την Παρασκευή 23 Ιουλίου Μαχαιρίτσας και Θηβαίος μαζί στο Θέατρο Πέτρας
  • [04] Σε περίπου δυο δεκαετίες Ακούστε τους εξωγήινους να μιλούν
  • [05] Κατά τη συζήτηση του ν/σ για τη Δημόσια Διοίκηση Υψηλοί τόνοι στη Βουλή
  • [06] Απεργία και πορεία διαμαρτυρίας Κινητοποιήσεις συμβασιούχων
  • [07] Για υπόθεση με εικονικά τιμολόγια Καταγγελία Ρεγκούζα κατά Νεονάκη
  • [08] Κόκκινος... "μάγος"
  • [09] Συνεχίζει στη "Γιούβε" ο Τρεζεγκέ
  • [10] Παρουσίασε μηχανική βλάβη Ακινητοποιημένο πλοίο στην Αδριατική

    [01] Διάφορα

    Ο Σβαρτσενέγκερ έγινε και γραμματόσημο Φουσκωτό γραμματόσημο

    22/7/2004 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Από αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ έγινε ηθοποιός, κατόπιν πολιτικός και στη συνέχεια γραμματόσημο. Ο λόγος, φυσικά, για τον πασίγνωστο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ οι συμπατριώτες του οποίου θέλησαν να τον τιμήσουν δίνοντας τη μορφή του σε ένα γραμματόσημο αξίας 1 ευρώ. Η συλλεκτική σειρά των 600.000 γραμματοσήμων θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου, ανήμερα των 57ων γενεθλίων του αστέρα του Χόλιγουντ, και θα εντάσσεται στη σειρά "Αυστριακοί που ζουν στο εξωτερικό". Το γραμματόσημο απεικονίζει τον Σβαρτσενέγκερ με κοστούμι και γραβάτα ενώ το φόντο αποτελείται από μία αμερικανική και μία αυστριακή σημαία. Στο κάτω μέρος αναφέρεται το όνομά του, ενώ ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το γραμματόσημο δεν παρέλειψε να γράψει και τη σημερινή ιδιότητά του και για το λόγο αυτό πάνω από το ονοματεπώνυμό του γράφει με κεφαλαία γράμματα "Κυβερνήτης". Σημειώνουμε ότι ο Σβαρτσενέγκερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του και για το λόγο αυτό, πριν λίγο καιρό, ένα στάδιο κοντά στη γενέτειρά του, το Ταλ, μετονομάστηκε σε "Στάδιο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ".

    [02] Αθλητισμός

    Τέλος ο Χένρικσεν από την Εθνική Δανίας

    22/7/2004 12:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρελθόν αποτελεί πλέον ο διεθνής Δανός του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν, από την Εθνική ομάδα της χώρας, μετά την ολοκλήρωση του EURO 2004. Αυτή τη δύσκολη , αλλά και συνάμα αμετάκλητη απόφαση πήρε πρόσφατα ο 34χρονος αρχηγός των Δανών, μετά από 66 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. «Αποφάσισα να σταματήσω τώρα, που ακόμη το ποδόσφαιρο είναι αρκετά καλό κι ενώ είμαι πρώτη επιλογή του προπονητή μου, αλλά και αρχηγός της εθνικής ομάδας» δήλωσε το «άλογο» των «Παραμυθάδων».

    [03] Πολιτισμός

    Την Παρασκευή 23 Ιουλίου Μαχαιρίτσας και Θηβαίος μαζί στο Θέατρο Πέτρας

    22/7/2004 12:55:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Μία μοναδική βραδιά στους θαυμαστές τους, και όχι μόνο, υπόσχονται οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο Θέατρο Πέτρας, την Παρασκευή 23 Ιουλίου. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Κώστας Θηβαίος ένωσαν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά τον περασμένο χειμώνα οπότε και εμφανίστηκαν μαζί στο Θέατρο Τραγουδιών "Μετρό" στην Αθήνα. Το επιτυχημένο πρόγραμμα που απόλαυσε το αθηναϊκό κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν για μια ακόμη φορά όσοι το αγάπησαν αλλά και να το δουν όσοι το έχασαν. Πρόκειται για ένα συναυλιακό πρόγραμμα, με παλιά και καινούργια τραγούδια, στιγμές αυτοσχεδιασμού αλλά και εναλλαγή ρόλων, καθώς ο ένας καλλιτέχνης "μπαίνει" στο ρεπερτόριο του άλλου, θυμίζοντας τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές και των δύο. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    [04] Τεχνολογία

    Σε περίπου δυο δεκαετίες Ακούστε τους εξωγήινους να μιλούν

    22/7/2004 1:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΗΜΑ New Scientist

    Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε αν είμαστε μόνοι σ αυτό το αχανές σύμπαν; Ψάξατε τους εξωγήινους σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας, σε χολιγουντιανές ταινίες και σε ατέρμονες αναλύσεις υποτιθέμενων ειδικών επιστημόνων, αλλά ματαία. Κι όμως, το μόνο, που χρειάζεται για να λυθεί το αίνιγμα που σας βασανίζει είναι υπομονή. Περιμένετε 20 χρόνια και όχι μόνο θα πληροφορηθείτε για το αν υπάρχει ζωή "εκεί έξω" αλλά θα μπορέσετε και να ακούσετε τους πραγματικούς ΕΤ; Σύμφωνα με τον αστρονόμο τότε τα ραδιοτηλεσκόπια θα έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να μπορούν να "πιάσουν" ραδιοκύματα από απομακρυσμένους εξωγήινους πολιτισμούς.

    Εν αναμονή για τα ραδιοτηλεσκόπια "σούπερμαν"

    Ο Σόστακ είναι επικεφαλής μιας ομάδας αστρονόμων στο επιστημονικό πειραματικό πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων, SETI. Ο ίδιος έχει στηρίξει τη θεωρία του σε ένα υπολογιστικό μοντέλο του αριθμού των άστρων που περιβάλλονται από πλανήτες, αλλά και των πλανητών, που εμφανίζουν πιθανότητες να φιλοξενούν μορφές ζωής, το οποίο είχε διαμορφώσει ο αστρονόμος Φρανκ Ντρέικ το 1961.

    Λαμβάνοντας υπόψη τη μελέτη του Ντρέικ, ο Σόστακ έφτασε να υπολογίσει πόσοι είναι οι εξωγήινοι πολιτισμοί, που πιθανότατα εκπέμπουν ραδιοσήματα στο διάστημα. Αυτή η ανακάλυψη δεν είναι, όμως, παρά η αρχή στο μαραθώνιο που πρέπει να τρέξουμε για να τους εντοπίσουμε.

    Βλέπετε, για τον επιτυχή εντοπισμό των εξωγήινων αυτών πολιτισμών χρειάζεται να ερευνηθεί το σύνολο των πιθανών περιοχών, όπου μπορεί να εκπέμπονται τέτοιου είδους ραδιοκύματα ...μιλάμε δηλαδή όλα τα "συμπαντικά κατατόπια" γύρω από τα 100 δις άστρα του γαλαξία μας! Ωστόσο και να προσπαθούσαμε να το φέρουμε εις πέρας προς το παρόν δε θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το μεγαλόπνοο σχέδιο, αφού δεν υπάρχει ακόμη ο κατάλληλος υλικός εξοπλισμός.

    Τα ραδιοτηλεσκόπια που θα χρησιμοποιηθούν για ένα τέτοιο σκοπό θα πρέπει να διαθέτουν τεράστια επεξεργαστική ισχύ, δυνατότητα που για τώρα δεν υφίσταται.

    Όπως υπολογίζει ο Σόστακ μέχρι το 2015 η ισχύς των υπολογιστών θα διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες και στη συνέχεια ο διπλασιασμός της ισχύος θα πραγματοποιείται κάθε 36 μήνες. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο τα άλματα της τεχνολογίας θα φέρουν μέσα σε 20 χρόνια στα χέρια μας τα ραδιοτηλεσκόπια "σούπερμαν" που θα μπορούν να μας φέρουν σ επαφή με τους εξωγήινους γείτονές μας.

    Τέλος, ο αισιόδοξος ερευνητής εκτιμά, ότι ο πλανήτης που θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε το 2015 θα απέχει από τη Γη μας από 200 έως 1000 έτη φωτός. Οι αποστάσεις αυτές, όμως, ακυρώνουν a priori την οποιαδήποτε φιλόδοξη προσπάθειά μας να απαντήσουμε στο σήμα των εξωγήινων, αφού θα το λάβουν αιώνες μετά.

    Οι προβλέψεις του Σόστακ, πάντως έχουν φέρει τη διχόνοια στους κόλπους της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας. Κάποιοι τον επικροτούν, ενώ άλλοι εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί λέγοντας πως τέτοιες προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν δυο δεκαετίες πριν.

    Σωστός ή λάθος ο Σόστακ; Θα μιλήσουμε, όντως, το 2015 με τους εξωγήινους; Όπως φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τότε για να εξακριβώσουμε ή όχι την αλήθεια του πράγματος.

    [05] Εσωτερικά

    Κατά τη συζήτηση του ν/σ για τη Δημόσια Διοίκηση Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

    22/7/2004 2:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Προκόπη Παυλόπουλου δημιουργήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κρούσματα διαφθοράς στην κυβέρνηση που ήδη άρχισαν, επέκρινε τον Κώστα Καραμανλή ότι κορόιδεψε τους συμβασιούχους και την κυβέρνηση ότι προωθούσε στο παρελθόν τους δικούς της στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ενώ προ του 81 ουδείς μη δεξιός έμπαινε στη δημόσια διοίκηση. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να το επαναφέρει με συναινετικές διαδικασίες. Απαντώντας ο Υπουργός Εσωτερικών τον κατηγόρησε για αντιφάσεις και αμηχανία και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ζήτησε συγνώμη από τους συμβασιούχους τους οποίους κρατούσε σε ομηρία. Επίσης, έκανε λόγο για κρίσεις στα ύπατα αξιώματα της Δικαιοσύνης που έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με "βουτιές", δηλαδή με υπέρβαση της ιεραρχίας, ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί να φέρει στη Βουλή προς κρίση όλες τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση αφού γίνουν.

    [06] Εσωτερικά

    Απεργία και πορεία διαμαρτυρίας Κινητοποιήσεις συμβασιούχων

    22/7/2004 4:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εικοσιτετράωρη απεργία, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και τη στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοιήκησης, πραγματοποιούν σήμερα οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις για μονιμοποίηση. Το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία, που κατέληξε στο υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί, επιτροπή των απεργών συμβασιούχων παρέδωσε ψήφισμα με κύριο αίτημα την οριστική επίλυση του προβλήματος. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

    Παρέδωσαν ψήφισμα

    Το πρωί οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα, εφόσον όπως υποστηρίζουν, το δε δίνει οριστική λύση στο πρόβλημά τους, καθώς εξαιρεί μεγάλο ποσοστό εργαζομένων.

    Όταν οι απεργοί έφτασαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, αντιπροσωπία τους, παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το ίδιο ψήφισμα επιδόθηκε στη Βουλή και σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Τις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις εντός Αυγούστου .

    Βασική διεκδίκηση των συμβασιούχων είναι αφενός να μετατραπούν άμεσα όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και αφετέρου να παραταθούν όλες οι συμβάσεις και να μην υπάρξει καμία απόλυση μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

    "Πράσινο φως" και στον ιδιωτικό τομέα

    Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και στους συμβασιούχους του Ιδιωτικού Τομέα και των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο δημοσίων επιχειρήσεων. Στην αρμόδια τριμερή επιτροπή κατατέθηκε σήμερα νέο Προεδρικό Διάταγμα , το οποίο στη συνέχεια θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8, προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, το Διάταγμα θα προβλέπει 24μηνη προϋπηρεσία και διακοπή μεταξύ των συμβάσεων, που δε θα υπερβαίνει τον ένα μήνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργούν οι συμβασιούχοι

    [07] Οικονομία

    Για υπόθεση με εικονικά τιμολόγια Καταγγελία Ρεγκούζα κατά Νεονάκη

    22/7/2004 3:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την καταγγελία ότι σε νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή τον Ιανουάριο πριν τις εκλογές, η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε φωτογραφική διάταξη, με την οποία απαλλάχθηκε από ποινικές ευθύνες για πλαστά και εικονικά τιμολόγια η Εταιρεία Ανακύκλωσης Απορριμμάτων και με την οποία φέρεται να έχει σχέσεις ο Μιχάλης Νεονάκης, έκανε σε κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τα ληξιπρόθεσμα χρέη ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Νεονάκης διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία του υφυπουργού, λέγοντας ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία, κάλεσε τον υφυπουργό αν έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα φέρει στη δημοσιότητα, διαφορετικά επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εταιρεία που ανήκει σε μακρινό συγγενή του.

    [08] Αθλητισμός

    Κόκκινος... "μάγος"

    22/7/2004 5:05:00 μμ

    Η σημαντικότερη μεταγραφή στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι γεγονός. Ο Ριβάλντο είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοι της "ερυθρόλευκης" ομάδας είχαν την ευκαιρία να τον δουν σήμερα να φοράει και να φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα. Πριν την ιστορική φωτογράφηση, ο "μάγος", υπεβλήθη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που αποδείχθηκαν απολύτως "καθαρές". Στη συνέχεια βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 2+1 χρόνια, με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν το 1,8 εκατομμύρια ευρώ. "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ριβάλντο, για 2+1 χρόνια", αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ, με την οποία επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του 32χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή και ενός από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς, που έχει αναδείξει τα τελευταία δέκα χρόνια το διεθνές ποδόσφαιρο.

    "Θέλω ευρωπαϊκούς τίτλους"

    Το πρωί, ο Ριβάλντο πήγε στο Ιατρικό Κέντρου Αμαρουσίου, όπου υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις από τον Λάκη Νικολάου. Στην συνέχεια και συνοδευόμενος από την σύζυγο και τον 10χρονο γιο του, μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συναντήθηκε επί δίωρο με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Λούβαρη, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης απολαμβάνει μέρος των διακοπών του σε ελληνικό νησί. Η τελική συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από περίπου δύο ώρες, καθώς αρχικά ο Ολυμπιακός είχε προτείνει στον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, όμως ο Ριβάλντο ήταν ανένδοτος για 2+1 χρόνια, επιθυμία που τελικά έγινε σεβαστή από τους "ερυθρόλευκους".

    Περίπου στις 2.30 ο Ριβάλντο και ο γιος του βγήκαν από τα γραφεία της ΠΑΕ, φορώντας αμφότεροι την καινούργια φανέλα του Ολυμπιακού και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Πειραιωτών, ο διάσημος Βραζιλιάνος, που θα φορά το Νο 5, τόνισε: "Το Νο 10 και το Νο 11 φορούν στον Ολυμπιακό ο Τζιοβάνι και ο Τζόρτζεβιτς, δύο ποδοσφαιριστές τους οποίους σέβομαι. Έτσι, από τα ελεύθερα νούμερα διάλεξα το 5. Υπήρξαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση μου, αλλά σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ελλάδα, η προσωπική φιλία μου με τον Τζιοβάνι, καθώς και οι συζητήσεις με τον κ Λούβαρη".

    Αναφερόμενος στην νέα του ομάδα και τους στόχους που έχει με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο Ριβάλντο, δήλωσε: "Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Γιατί να μην το καταφέρουμε και με τον Ολυμπιακό; Μπορούμε να σταθούμε πολύ ψηλά ως ομάδα και αυτό θα το κάνω για την ικανοποίηση μου. Εχω μάθει να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και να μην παίζω μόνο για τα χρήματα. Ο Ολυμπιακός έχει καινούργιο γήπεδο. Μου είχαν πει πάρα πολλά για τον κόσμο και την ομάδα. Τώρα τα είδα με τα μάτια μου".

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Λούβαρης, που χειρίσθηκε και την μεταγραφή του Ριβάλντο, δήλωσε: "Είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Πολλοί βιάστηκαν να κριτικάρουν την μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού, όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, απέδειξε ότι είναι κοντά στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός κάνει διαρκώς μεγάλες μεταγραφές όπως του Τζιοβάνι, του Ζάχοβιτς του Καρεμπέ και του Ριβάλντο. Έπεται και συνέχεια".

    Στο υπόλοιπο της ημέρας, ο Ριβάλντο πρόκειται να επισκεφθεί το σπίτι που του έχει προτείνει ο Ολυμπιακός και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για την Βραζιλία προκειμένου να ρυθμίσει κάποια προσωπικά θέματα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα μεταβεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

    [09] Αθλητισμός

    Συνεχίζει στη "Γιούβε" ο Τρεζεγκέ

    22/7/2004 5:39:00 μμ

    Κάτοικος Τορίνο θα παραμείνει και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, που τα βρήκε σε όλα με την ομάδα της Γιουβέντους και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Την ανακοίνωση της συμφωνίας, έκανε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του ιταλικού συλλόγου, Λουτσιάνο Μότζι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό της "γηραιάς κυρίας" τη νέα χρονιά. "Ο Τρεζεγκέ υπέγραψε χθες νέο τετραετές συμβόλαιο", δήλωσε λακωνικά ο Μότζι, που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Βραζιλιάνο άσο της Ρόμα, Εμερσον. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Γάλλος επιθετικός θα εισπράττει σε ετήσια βάση περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη σχετική συμφωνία περιλαμβάνεται και ένα ειδικό πριμ, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οσον αφορά στον Εμερσον, ο έμπειρος Βραζιλιάνος εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψει τη Ρόμα και προχώρησε σε προφορική συμφωνία με τον Μότζι.

    [10] Εσωτερικά

    Παρουσίασε μηχανική βλάβη Ακινητοποιημένο πλοίο στην Αδριατική

    22/7/2004 5:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2004 7:28:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στις 21:30 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κέρκυρας το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Ιόνιαν Σκάι", το οποίο βρίσκεται αυτή την ώρα ακινητοποιημένο σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του Οτράντο, από τις 3:40 το απόγευμα της Πέμπτης, εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι 476 επιβάτες και τα 84 άτομα του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο δεν έχει ζητήσει συνδρομή και όπως έχει αναφέρει ο καπετάνιος του πλοίου, η βλάβη θα επισκευαστεί με ίδια μέσα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 22 July 2004 - 16:50:22 UTC