Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιατρός έκανε επεμβάσεις αν και δεν έβλεπε Χειρουργείο ...στα τυφλά
  • [02] "Νέοι Δρόμοι - Νέα Πολιτική" Άρχισε το Συνέδριο της ΝΔ
  • [03] Χωρίς κόστος Στο στρατό για ένα... λίφτινγκ
  • [04] Το Μετρό επεκτείνεται Επόμενη στάση Χαλάνδρι
  • [05] Παγώνουν οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2004 Οριστική ρύθμιση για
  • [06] Καθησυχαστική η Ενδοκρινολογική Εταιρεία για το Τhyrormone
  • [07] Πήρε Σοάρεζ η ΑΕΚ
  • [08] Αποχώρηση Κόκκαλη από το μπάσκετ
  • [09] Δεν προκύπτει καμία επιχειρηματική σύνδεση Ρεγκούζας: "Κατά λάθος
  • [10] Ζητά επέμβαση, έστω και μονομερή Καταγγελία Κογκρέσου για γενοκτονία
  • [11] Στις 26 Ιουλίου Εγκαίνια με έκθεση του Μουρ στη Γλυπτοθήκη
  • [12] Πάντως οι γιατορί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι Επιδεινώθηκε η υγεία
  • [13] Την Κυριακή 25 Ιουλίου Ο David Lynch στoν Φιλία 107FM

    [01] Διάφορα

    Γιατρός έκανε επεμβάσεις αν και δεν έβλεπε Χειρουργείο ...στα τυφλά

    23/7/2004 11:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τι θα φοβόσαστε περισσότερο από μια εγχείρηση; Μήπως μια επέμβαση από ένα τυφλό χειρούργο; Και μην πείτε, ότι τέτοια πράγματα δε γίνονται γιατί θα βγείτε ψεύτες. Όσο κι αν μοιάζει απίθανο, ένας χειρουργός στο νοσοκομείο Φράνκστον της Μελβούρνης πραγματοποιούσε επεμβάσεις για τέσσερα ολόκληρα χρόνια αν και τυφλός. Το νοσοκομείο τον είχε προσλάβει κανονικά κι εκείνος προκειμένου να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο καθήκον εφάρμοζε μια πρωτοποριακή, αλλά μάλλον παρακινδυνευμένη μέθοδο. Έφερνε εις πέρας τις εγχειρήσεις ψαχουλεύοντας τους ασθενείς, ενώ παράλληλα έβαζε τις νοσοκόμες να του διαβάζουν το ιστορικό των ασθενών και τις ετικέτες από τα φάρμακα που τους χορηγούνταν.

    Επιτυχείς οι επεμβάσεις του

    Ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τους ασθενείς του κατά τα τέσσερα χρόνια της εργασίας του απέφυγε τις κακοτοπιές και η πάθησή του δε στάθηκε "βλαβερή" για κανέναν τους.

    Ωστόσο, το νοσοκομείο κάποια στιγμή τον απέλυσε και τότε εκείνος στράφηκε δικαστικά εναντίον του Φράνκστον κατηγορώντας το για διακρίσεις εις βάρος του.

    Από το ανακριτικό έργο, προέκυψε, δε, ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου γνώριζε επακριβώς την κατάσταση του γιατρού, αλλά τον λυπόταν και έκανε "τα στραβά μάτια".

    Πάντως, ο Αυστραλιανός Ιατρικός Σύνδεσμος για να καθησυχάσει τους ασθενείς διαβεβαίωσε, ότι η περίπτωση του τυφλού χειρούργου είναι μοναδική και δεν έχει σημειωθεί άλλο τέτοιο περιστατικό.

    Πάντως εσείς, αν ποτέ βρεθείτε στο χειρουργικό κρεββάτι πριν πέσετε σε βαθύ ύπνο από τη νάρκωση τσεκάρετε το γιατρό ...ποτέ δεν ξέρετε.

    [02] Εσωτερικά

    "Νέοι Δρόμοι - Νέα Πολιτική" Άρχισε το Συνέδριο της ΝΔ

    23/7/2004 1:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/7/2004 7:47:06 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET

    Με τη συμμετοχή 5.300 συνέδρων άρχισαν σήμερα, λίγο πριν από τις 19:00, στην Ανθούσα, οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, με κύρια συνθήματα "Νέοι δρόμοι-Νέα πορεία" και "Ανοικτοί δρόμοι-Πολιτική αλλαγής". Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 30 χρόνων δημοκρατίας, με επίτιμο καλεσμένο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του Συνεδρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου του Κόμματος και Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στις 8 το βράδυ, κατά την οποία αναμένεται να υπογραμμίσει το όραμά του για μια Ελλάδα ισχυρή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής θα προσδιορίσει τη Νέα Δημοκρατία ως παράταξη του κοινωνικού κέντρου και θα αναφερθεί στις σχέσεις κόμματος-κυβέρνησης.

    "Παράταξη του κοινωνικού κέντρου η ΝΔ"

    "Το συνέδριο θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης", τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Αναγκαίο να είναι αιρετό το Πολιτικό Συμβούλιο, σημείωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Τη διεισδυτικότητα της ΝΔ και ιδιαιτέρως του Κώστα Καραμανλή σε χώρους που παραδοσιακά δεν είχε μεγάλη επιρροή παλαιότερα, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, προσθέτοντας ότι το συνέδριο αναγγέλλει την αναγκαιότητα που έχει η χώρα από πολιτικές συμμαχίες.

    Αρχίζει ένας νέος ιστορικός κύκλος και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των καιρών, δήλωσε από την πλευρά της στη ΝΕΤ 105,8 η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, και επανέλαβε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο, ως το ανώτατο πολιτικό όργανο της ΝΔ, πρέπει να περιλαμβάνει το βαρύ πυροβολικό του κόμματος και όλα τα μέλη να είναι αιρετά.

    Το πρόγραμμα του συνεδρίου

    Από τις 4 το απόγευμα θα αρχίσουν οι διαπιστεύσεις , ενώ οι σύνεδροι θα παραλάβουν ειδικούς φακέλους.

    Σύνθημα του συνεδρίου είναι "Νέοι δρόμοι- Νέα πολιτική", ενώ για πρώτη φορά θα είναι έντονη και η παρουσία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Επίσης, στους φακέλους των συνέδρων θα βρίσκεται ερωτηματολόγιο για τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, ώστε "να αναδειχθεί και να ακουστεί στην κυβέρνηση ο λόγος της κομματικής βάσης".

    Χαιρετισμό, σήμερα, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, θα απευθύνουν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφιτ Μάρτενς, και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Στις 8 το βράδυ, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας και την πρώτη ημέρα των εργασιών.

    Το πρωί του Σαββάτου, θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και αδελφών κομμάτων από ξένες χώρες που έχουν προσκληθεί, και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος και οι σύνεδροι.

    Επίσης, αύριο, θα μοιραστούν και τα "κουπόνια" που αποτελούν την υπογραφή υποστήριξης υποψηφιοτήτων για την Κεντρική Επιτροπή. Οι σύνεδροι χρειάζονται 20 κουπόνια, ενώ οι μη σύνεδροι 40 για να θέσουν υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή.

    Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των 150 αιρετών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και όλες οι πλευρές στο εσωτερικό του κόμματος καταβάλουν προσπάθεια για να αυξήσουν την επιρροή τους, προωθώντας λίστες με τους υποψηφίους που υποστηρίζουν.

    Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος, αλλά και υπουργών, οι οποίοι θα δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους πλατφόρμας, καθώς και η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τελική ευθεία για το συνέδριο της ΝΔ

    Σχετικά Links:

    Νέα Δημοκρατία

    [03] Διάφορα

    Χωρίς κόστος Στο στρατό για ένα... λίφτινγκ

    23/7/2004 1:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θέλετε να διορθώσετε κάποια ατέλεια στην εξωτερική σας εμφάνιση και δε βρίσκεται τα χρήματα; Μην πονοκεφαλιάζετε και μην παραπονιέστε, η λύση είναι απλή και μας έρχεται από την Αμερική. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φθάσετε μέχρι της ΗΠΑ και να καταταγείτε στο στρατό τους, καθώς προσφέρει σε όλα του τα μέλη δωρεάν πλαστικές εγχειρήσεις. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού New Yorker, ο αμερικανικός στρατός παρέχει δωρεάν λίφτινγκ προσώπου, ρυνοπλαστικές, αλλά και λιποαναρροφήσεις σε όλους τους στρατιώτες, αλλά και τις οικογένειές τους. "Οποιοσδήποτε φορά στρατιωτική στολή είναι δικαιούχος", δήλωσε στο περιοδικό ο επικεφαλής της πτέρυγας πλαστικής χειρουργικής στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Σαν Αντόνιο.

    Από έμπειρους πλαστικούς

    Οι στρατιώτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητήσουν την απαραίτητη άδεια από τον προιστάμενό τους.

    Να σημειώσουμε, ότι οι γιατροί που πραγματοποιούν τις εγχειρήσεις είναι έμπειροι αφού το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ.

    Αν, λοιπόν, σκέφτεστε εκείνη τη μικροεπεμβασούλα, μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε το τόλμημα;

    [04] Εσωτερικά

    Το Μετρό επεκτείνεται Επόμενη στάση Χαλάνδρι

    23/7/2004 2:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Από τις 5.30 τα ξημερώματα αρχίζει η λειτουργία της πρώτης από τις νέες μεγάλες επεκτάσεις του μετρό, αυτή που θα συνδέει το Πεντάγωνο με το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, το Γέρακα και την Αγία Παρασκευή. Έως την Τετάρτη θα λειτουργεί μόνο η διαδρομή ως το μέσον της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι. Από την Τετάρτη, το μετρό θα φθάνει στο μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο, στα σύνορα Βριλησσίων Χαλανδρίου και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μέσω των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου, θα καταλήγει στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η διαδρομή Σύνταγμα- Δ. Πλακεντίας θα διανύεται σε 15 λεπτά, ενώ από το Μοναστηράκι στο αεροδρόμιο η απόσταση θα καλύπτεται σε 37 λεπτά.

    Αρχές Αυγούστου στο Περιστέρι

    Πρόκειται για το πρώτο τμήμα της μεγαλύτερης από τις νέες επεκτάσεις του Μετρό που παραδίδεται στην κυκλοφορία. Στο σταθμό Χαλανδρίου οι επιβάτες θα συναντούν μία από τις εντυπωσιακότερες πεζογέφυρες της Αθήνας, έναν από τους πιο μοντέρνους σταθμούς μητροπολιτικού σιδηροδρόμου, ενώ θα μπορούν να σταθμεύουν και το αυτοκίνητό τους στο πρώτο υπαίθριο πάρκινγκ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, 240 θέσεων.

    Η επόμενη επέκταση που θα συνδέει τα Σεπόλια με τον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου θα χρησιμοποιείται από τους κατοίκους των δυτικών προαστίων της Αθήνας την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. "Το έργο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής", τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος επιθεώρησε το πρωί τους σταθμούς και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και για τον τρόπο κατασκευής του σταθμού της Αγίας Παρασκευής.

    [05] Οικονομία

    Παγώνουν οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2004 Οριστική ρύθμιση για πανωτόκια

    23/7/2004 4:06:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Η τελευταία ρύθμιση για το θέμα των πανωτοκίων κατατίθεται απόψε στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Οι οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα πανωτόκια θα ανακοινωθούν απόψε από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στην ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η διαμόρφωση της οφειλής δε θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, ενώ θα ανασταλούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004 όλοι οι πλειστηριασμοί που αφορούν ληξιπρόθεσμες προς τις τράπεζες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους.

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους αγρότες

    Ευνοϊκότεροι θα είναι οι όροι που αφορούν τα αγροτικά ληξιπρόθεσμα δάνεια. Συγκεκριμένα, για δάνεια αγροτών που έχουν συναφθεί μετά το 1990, το πλαφόν τίθεται στο διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, ενώ για δάνεια προ του 1990, όπου εξαιτίας προηγούμενων ρυθμίσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί το αρχικό ποσό, επανέρχεται σε ισχύ η ρύθμιση του 1990 που έθετε πλαφόν ίσο με μιάμιση φορά το αρχικό κεφάλαιο. Ωστόσο, για τα αγροτικά δάνεια που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα από την ψήφιση της ρύθμισης και μετά ισχύει το πλαφόν του τριπλάσιου αρχικού κεφαλαίου, όπως και στις υπόλοιπες κατηγορίες ληξιπρόθεσμων δανείων.

    Στη ρύθμιση δεν μπορούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των οποίων το αρχικό κεφάλαιο υπερβαίνει τα 2,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, και στην περίπτωση αυτών των οφειλετών, ισχύει η αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ προβλέπεται, επίσης, ο διακανονισμός κατά περίπτωση (προσωπικός διακανονισμός).

    Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν στη ρύθμιση με διάταξη που προβλέπει ότι όσες δε δεχθούν αίτημα δανειολήπτη, δε θα μπορούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άρχισε το Συνέδριο της ΝΔ

    Οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια

    [06] Υγεία

    Καθησυχαστική η Ενδοκρινολογική Εταιρεία για το Τhyrormone

    23/7/2004 4:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κανένας λόγος ανησυχίας ή κίνδυνος δε συντρέχει από τη λήψη του φαρμάκου για το θυρεοειδή, Τhyrormone, επισημαίνει η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) να διακόψει την κυκλοφορία του φαρμάκου. "Το σκεύασμα αποσύρεται λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης του ΕΟΦ από την εταιρεία παρασκευής του περί των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων (μελέτη βιοδιαθεσιμότητας)", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Επίσης, αναφέρεται ότι στην ελληνική αγορά υπάρχει επάρκεια αντίστοιχων σκευασμάτων θυροξίνης. Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία καλεί τους ασθενείς να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους για να πάρουν τις κατάλληλες οδηγίες αντικατάστασης του φαρμάκου. Μέχρι τότε, σημειώνει, δεν οφείλουν να σταματήσουν τη λήψη της συγκεκριμένης φαρμακευτικής θεραπείας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποσύρεται το "Τhyrormone"

    [07] Αθλητισμός

    Πήρε Σοάρεζ η ΑΕΚ

    23/7/2004 4:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόκτηση του Αλεσάντρο Σοάρεζ, ανακοίνωσε και επίσημα την Παρασκευή η ΑΕΚ, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο με την Ένωση. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ, αναμένεται να καλύψει το κενό του Βασίλη Λάκη που αποχώρησε από την ομάδα, καθώς δεν δέχτηκε το νέο συμβόλαιο συνεργασίας που του πρότεινε η διοίκηση Νικολαΐδη. Οι οικονομικές του απολαβές θα φτάσουν τα 80.000 ευρώ το χρόνο ενώ η πρώην ομάδα του θα αποταμιεύσει στα ταμεία της 50.000 ευρώ. Για την απόκτηση του Βραζιλιάνου, η ΑΕΚ έδωσε στον ΟΦΗ περίπου 60.000 ευρώ, αλλά στην περίπτωση που ο 31χρονος μεσοεπιθετικός ικανοποιήσει με την απόδοσή του, τότε στο τέλος της χρονιάς η ΑΕΚ θα δώσει στον ΟΦΗ 150.000 ευρώ επιπλέον, για να αγοράσει εξ ολοκλήρου τα δικαιώματά του.

    Ενδιαφέρον για Λίτος

    Μιλώντας στην ΕΡΑΣΠΟΡ, ως παίκτης της πλέον της κιτρινόμαυρης ομάδας ο Βραζιλιάνος, δήλωσε: "Οι ευθύνες είναι τώρα μεγαλύτερες. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ΑΕΚ. Έζησα καλές στιγμές στον ΟΦΗ, όμως υπήρχαν και κάποια προβλήματα. Πάντως, στο μυαλό μου, έχω μόνο τις όμορφες στιγμές. Είμαι 30 ετών και έπρεπε να πάρω το ρίσκο και να έρθω στην ΑΕΚ. Δεν παρουσιάζονται συνέχεια τέτοιες ευκαιρίες. Θέλω να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου, όσο μπορώ περισσότερο την ΑΕΚ. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι μια νέα προσπάθεια και θέλω να έχω ενεργή συμμετοχή".

    Το μεταγραφικό ενδιαφέρον της ΑΕΚ στρέφεται πλέον στην απόκτηση του Κάρλος Γκαμάρα, για τον οποίο οι ελπίδες αναθερμάνθηκαν, μετά τη χθεσινοβραδινή επαφή και πιστεύουν ότι με μια προσφορά ανάλογη με αυτή του Καψή (500.000ευρώ ετησίως) ο Παραγουανός θα επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Σύμφωνα τώρα με την πορτογαλική εφημερίδα A Bola ο Φερνάντο Σάντος ενδιαφέρεται να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό της Μάλαγα, Λίτος, για να καλύψει το κενό του Μιχάλη Καψή.

    Ο Λίτος είναι 30 χρόνων, έχει ύψος 1.85μ. και ζυγίζει 81 κιλά, ενώ πριν φορέσει την φανέλα της Μάλαγα, αγωνίστηκε και στις Εστορίλ, Ρίο Αβε και Μποαβίστα.

    Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και για τον Γκαμάρα, η τιμή του οποίου, όμως, είναι πολύ υψηλή για τους "κιτρινόμαυρους", όπως τονίζεται.

    [08] Αθλητισμός

    Αποχώρηση Κόκκαλη από το μπάσκετ

    23/7/2004 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά από δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ηγεσία του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Ο μέχρι πρότινος πλέον πρόεδρος της ΚΑΕ, πραγματοποίησε πάντως ηρωική έξοδο, αφού στην ανακοίνωση της παραίτησής του επιτίθεται στον Πρόεδρο της ΕΟΚ και σήμερα Πρόεδρο της FIBA EUROPE Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο κατηγορεί ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

    Αιφνιδίασε τους πάντες

    Η ξαφνική του απόφαση αιφνιδίασε το σωματείο που αυτή τη στιγμή έχει μείνει ακέφαλο και χωρίς χρηματοδότη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κόκκαλης αναμένεται να συναντηθεί το βράδυ με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, για να συζητήσουν την διάδοχη κατάσταση.

    Γεγονός είναι πως τα τελευταία χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε παραμερίσει το μπάσκετ με αποκορύφωμα την σεζόν που τελείωσε και όπου η ομάδα τερμάτισε στην όγδοη θέση στην κανονική περίοδο.

    Όσον αφορά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, με μια ήπια ανακοίνωση χαρακτήρισε απώλεια την αποχώρηση του, χωρίς να απαντήσει στις κατηγορίες του πρώην προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

    Οι ανακοινώσεις Κόκκαλη και Βασιλακόπουλου

    "Μετά από 14 χρόνια ενεργούς παρουσίας μου στο χώρο του Μπάσκετ, διαπιστώνω με λύπη ότι το άθλημα τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία. Αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτήν την κατρακύλα θεωρώ τον Πρόεδρο της ΕΟΚ και σήμερα Πρόεδρο της FIBA EUROPE Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θέλησε να κατανοήσει τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας του επαγγελματικού Μπάσκετ γιατί μοναδικός του στόχος είναι με κάθε τρόπο να διατηρεί τον έλεγχο του χώρου και τη θέση του ως παράγων, αδιαφορώντας πλήρως για την απαξίωση του επαγγελματικού Μπάσκετ. Κατόπιν αυτού, θεωρώ εντελώς περιττή την παρουσία μου στο χώρο του Μπάσκετ, παραιτούμαι από Πρόεδρος της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και θέτω τις μετοχές μου στη διάθεση του σωματείου". "Η Παρουσία του Σ. Κόκκαλη στο χώρο του μπάσκετ έχει τα θετικά της και τ' αρνητικά της σημεία. Η αποχώρησή του είναι σίγουρα μια απώλεια. Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους αντιπαρέρχομαι γιατί δε τους θεωρώ σοβαρούς. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα. Προϋπήρχε από την ημέρα που τον ανέλαβε ο Σωκράτης Κόκκαλης και θα συνεχίσει να υπάρχει".

    [09] Οικονομία

    Δεν προκύπτει καμία επιχειρηματική σύνδεση Ρεγκούζας: "Κατά λάθος ενεπλάκη το όνομα του κ. Νεονάκη"

    23/7/2004 5:21:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Καμία επιχειρηματική σύνδεση δεν προκύπτει μεταξύ του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Νεονάκη, και του Αρχιμήδη Νεονάκη δηλώνει με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, αποσύροντας τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει εναντίον του κ. Νεονάκη για εμπλοκή του σε πλαστά τιμολόγια. Ωστόσο, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι παραμένει "απορίας άξιο το γεγονός ότι ο κάθε πολίτης, με τόση ευκολία, μπορούσε να αποφεύγει τις ποινές ή τα πρόστιμα της τάξης των 5 δις δραχμών περίπου", ενώ τονίζεται ότι "η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανέδειξε την πολιτική υποκρισία του ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση νομοθετούσε φωτογραφικά, απαλλάσσοντας επιχειρήσεις-λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων και ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα "οδύρεται" για τις κανονιστικές ρυθμίσεις, μέσω των οποίων η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να ξεμπλοκάρει την αγορά".

    Έντονη αντίδραση ΠΑΣΟΚ

    Λίγο μετά τη δήλωση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ, για την απόσυρση κατηγοριών εναντίον του Μιχάλη Νεονάκη, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει "ο υποτίθεται υπεύθυνος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θεωρεί, ότι τη μια μέρα μπορεί να συκοφαντεί ασύστολα και την άλλη να επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα". Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει, ότι "ο κ. Ρεγκούζας παραμένει και μετά τη σημερινή δήλωσή του, έκθετος και υπόλογος", ενώ υπογραμμίζεται, ότι "σε οποιαδήποτε υπεύθυνη κυβέρνηση, η οποία θα ήθελε να διαφυλάξει τη σοβαρότητά της και το κύρος της, ο κ. Ρεγκούζας δεν θα είχε θέση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταγγελία Ρεγκούζα κατά Νεονάκη

    [10] Διεθνή

    Ζητά επέμβαση, έστω και μονομερή Καταγγελία Κογκρέσου για γενοκτονία στο Νταρφούρ

    23/7/2004 5:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Γενοκτονία χαρακτηρίζει το αμερικανικό Κογκρέσο τις ωμότητες που διαπράττονται εναντίον αμάχων στο Νταρφούρ του Σουδάν και ζητά από την Ουάσινγκτον να επέμβει. Στην απόφαση αυτή, η οποία εγκρίθηκε με 422 ψήφους υπέρ και καμιά κατά, τα μέλη του Κογκρέσου αναφέρουν πως 30.000 άνθρωποι "δολοφονήθηκαν θηριωδώς" στο Νταρφούρ ενώ 130.000 αναγκάσθηκαν να καταφύγουν στο γειτονικό Τσαντ και 1.000.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Από την πλευρά τους, οι Άραβες του Σουδάν απέρριψαν την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου. "Δεν είναι αρκετό το Ιράκ; Θέλουν να καταστρέψουν κι εμάς;... Η Αμερική θέλει να πληρώσουν όσοι στο Σουδάν είναι Άραβες. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα", είπε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο 34χρονος Ισμαήλ Γκασμαλσίντ, οδηγός στο Χαρτούμ.

    "Δεν υπάρχει νομική βάση"

    Επαναλαμβάνοντας τα συμπεράσματα του ΟΗΕ, η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου υπογραμμίζει πως η βία στο Νταρφούρ "φαίνεται πως έχει στόχο μια συγκεκριμένη ομάδα βάσει εθνοτικών κριτηρίων και μοιάζει συστηματική".

    Κατά συνέπεια, στην απόφαση "δηλώνεται ότι οι ωμότητες που διαπράττονται στο Νταρφούρ του Σουδάν συνιστούν γενοκτονία".

    Με την απόφαση ζητείται από την κυβέρνηση Μπους να αποκαλέσει τις βιαιότητες που διαπράττονται "με το όνομά τους, δηλαδή γενοκτονία" και να τεθεί επικεφαλής διεθνούς δράσης για τον τερματισμό τους.

    Σύμφωνα με το Κογκρέσο, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει "σοβαρά το ενδεχόμενο μιας πολυμερούς ή ακόμη και μονομερούς επέμβασης για να εμποδιστεί αυτή η γενοκτονία, αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν επέμβουν".

    Με την απόφαση ζητείται επίσης να επιβληθούν κυρώσεις με συγκεκριμένο στόχο, ανάμεσα στις οποίες απαγορεύσεις εισόδου και πάγωμα των περιουσιών των ηγετών του Εθνικού Κογκρέσου που κυβερνά στο Χαρτούμ και επιχειρηματικών κύκλων που συνδέονται μ' αυτό, καθώς και σε βάρος ατόμων που είναι άμεσα υπεύθυνα για τις ωμότητες στο Νταρφούρ.

    Ο Ιμπραήμ Άχμεντ, Σουδανός πολιτικός αναλυτής, δήλωσε πως είναι σαφές πως δεν υπάρχει νομική βάση για να υποστηρίξει κανείς πως στο Νταρφούρ διαπράττεται γενοκτονία, αλλιώς οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης θα είχαν υιοθετήσει τον όρο.

    "Αλλά είναι εξίσου προφανές ότι η αμερικανική κοινή γνώμη πιστεύει πως είναι γενοκτονία και γι' αυτό η απόφαση του Κογκρέσου ήταν ένας πολιτικά βολικός τρόπος να κατευναστεί η κοινή γνώμη και να παρακαμφθούν ταυτόχρονα τα νομικά προβλήματα", πρόσθεσε.

    Δίχως τέλος οι επιθέσεις

    Αντάρτες στο δυτικό Σουδάν δήλωσαν πως ένοπλοι Άραβες επιτέθηκαν στο Νταρφούρ δύο φορές αυτή την εβδομάδα παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι προχωρεί σε καταστολή των οργανώσεών τους.

    Το ανταρτικό Κίνημα Δικαιοσύνης και Ισότητας (JEM) δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει στην τακτική αστυνομία περισσότερους από 6.000 από τους ενόπλους αυτούς, δίνοντάς τους στολές και καινούρια όπλα.

    Ο γενικός συντονιστής του JEM, ο Αμπού Μπακρ Χαμίντ αλ-Νουρ, δήλωσε σε ότι η αστυνομία καθώς και μερικοί ένοπλοι, οι οποίοι είναι γνωστοί με την ονομασία Τζαντζαουίντ, επιτέθηκαν την Τετάρτη σε στρατόπεδο των ανταρτών στην περιοχή Ορσί βόρεια του ελ-Φάσερκ, πρωτεύουσας του σουδανικού κρατιδίου του Βόρειου Νταρφούρ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως δύο ημέρες νωρίτερα οι Τζαντζαουίντ είχαν σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους και είχαν απαγάγει πολλές γυναίκες και παιδιά στο Κφουρ, ανάμεσα στο ελ-Φάσερ και το Κουτούμ, περίπου 120 χλμ στα βορειοδυτικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξόντωση προσφύγων στο Νταρφούρ

    [11] Πολιτισμός

    Στις 26 Ιουλίου Εγκαίνια με έκθεση του Μουρ στη Γλυπτοθήκη

    23/7/2004 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ, www.cultureguide.gr

    Με αναδρομική έκθεση έργων του Χένρι Μουρ θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η Εθνική Γλυπτοθήκη. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου οπότε το κοινό θα μπορέσει να επισκεφθεί τους δύο ανακατασκευασμένους παλαιούς στάβλους του 19ου αιώνα και να θαυμάσει τα έργα του Βρετανού καλλιτέχνη αλλά και γλυπτά του Χρήστου Καπράλου, εμπνευσμένα από τα αετώματα του ναού του Δία στην αρχαία Ολυμπία. Μετά την έκθεση Μουρ, η Γλυπτοθήκη θα στεγάζει τις μόνιμες συλλογές γλυπτών της Εθνικής Πινακοθήκης και περιοδικές εκθέσεις ξένων και Ελλήνων γλυπτών, υπαίθριες εκθέσεις, συμπόσια καθώς και άλλα γεγονότα.

    "Πρόκληση η έκθεση Μουρ σε εσωτερικό χώρο"

    Στους χώρους της Γλυπτοθήκης, ο διευθυντής του Ιδρύματος Χένρι Μουρ και οι συνεργάτες του προσαρμόζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της έκθεσης με τα 72 γλυπτά του κορυφαίου και ασυμβίβαστου γλύπτη του 20ου αιώνα. Το αποτέλεσμα "αν και ασυνήθιστο να δείξεις Χένρι Μουρ σε εσωτερικό χώρο, άξιζε την πρόκληση " ομολογούν οι Βρετανοί υπεύθυνοι του Ιδρύματος.

    Η έκθεση Μουρ, καλλιτέχνη με διεθνή ακτινοβολία, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1951 στο Ζάππειο, οργανώνεται στην Εθνική Γλυπτοθήκη γύρω από επτά θεματικές ενότητες. Τέσσερις ανθρωποκεντρικές, με μορφές όρθιες, πλαγιασμένες, μητέρα και παιδί, πολεμιστές, και τρεις ενότητες με έργα καθαρά αφηρημένης τέχνης, αρχέτυπα ζώα, κράνη και οργανικές φόρμες. Σύμφωνα με τους ιστορικούς τέχνης, τα έργα του Μουρ είναι τα πιο επιβλητικά μνημεία της σύγχρονης γλυπτικής.

    Η έκθεση Καπράλου, 20 έργα δουλεμένα σε ξύλο ευκαλύπτου, δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα σε γλυπτική ξύλου καθώς δίπλα στα μέλη της μνημειακής "Παρωδίας από το αέτωμα της Ολυμπίας" , όπως ονομάζει ο γλύπτης τη σύνθεσή του που εκτίθεται για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η "Σταύρωση", ένα σύμπλεγμα του Χριστού σταυρωμένου ανάποδα, της Παναγίας, των δύο ληστών και της Μαγδαληνής, ένα άλλο που τιτλοφορείται Ίκαρος, η Νίκη, ο Αχιλλέας και ο Έκτορας.

    Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Χρήστου και Σούλης Καπράλου θα περιέλθει, μετά από απόφαση της συζύγου, στην Εθνική Πινακοθήκη.

    [12] Πολιτισμός

    Πάντως οι γιατορί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι Επιδεινώθηκε η υγεία της Ρένας Βλαχοπούλου

    23/7/2004 6:36:00 μμ

    Πηγή: NET

    Κρίσιμη, αν και ελεγχόμενη, θεωρείται από τους γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών η υγεία της Ρένας Βλαχοπούλου. Η δημοφιλής ηθοποιός παραμένει διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά. Η Ρένα Βλαχοπούλου εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο την περασμένη Παρασκευή σε διαβητικό κόμμα. Στη συνέχεια παρουσίασε διάτρηση στομάχου και υπεβλήθη σε εγχείρηση. Ενώ η μετεγχειρική της πορεία εξελισσόταν ομαλά, χθες το μεσημέρι η υγεία της επιδεινώθηκε, για αυτό οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της. Πάντως, οι θεράποντες γιατροί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς η κατάστασή της είναι ελεγχόμενη, τονίζουν, όμως, πως χρειάζεται χρόνος για να επανακτήσει τις δυνάμεις της. Στο πλευρό της μεγάλης κυρίας του θεάτρου και του κινηματογράφου, βρίσκονται πάντοτε ο σύζυγός της, Γιώργος Λαφαζάνης και στενοί της φίλοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλά τα νέα για τη Ρένα Βλαχοπούλου

    Στην εντατική η Ρένα Βλαχοπούλου

    [13] Πολιτισμός

    Την Κυριακή 25 Ιουλίου Ο David Lynch στoν Φιλία 107FM

    23/7/2004 7:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ο περιπλανώμενος Ιρλανδός σαξοφωνίστας, που επέλεξε την Ελλάδα για να ζήσει και να δημιουργήσει, ο David Lynch θα βρεθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου στα στούντιο του σταθμού Φιλία 107FM για να μιλήσει στη Μαρία Κουτσιμπύρη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τη συνέντευξη του μουσικού με το μαγικό σαξόφωνο, που εμπνέεται από τα υπόγεια μουσικά ρεύματα των Κελτών και στη συνέχεια συναντάει τους σύγχρονους ρυθμούς και μελωδίες, στην εκπομπή "Με Ρυθμό" (3 με 4 μ.μ.) από τη συχνότητα των 107 στα FM και των 665 των AM για όλη την Ελλάδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 July 2004 - 16:50:16 UTC