Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.
  • [02] Διαστημικές αστραπές στον Κρόνο
  • [03] Έληξε την κατάληψη η Φατάχ
  • [04] Στη Βουλή τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις
  • [05] Πέθανε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαχίνης
  • [06] Απαγορεύτηκαν στη Monza της Ιταλίας Στην παρανομία βγήκαν οι γυάλες
  • [07] Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου
  • [08] Συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Κέντρου Επίσκεψη Παπανδρέου
  • [09] Άρχισαν τα καλά για την ΑΕΚ
  • [10] Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελ Μούντο" Ισπανία: Βρέθηκε το δεύτερο
  • [11] Αλβανικό ...ρόπαλο
  • [12] Ρουμανική υπεράσπιση
  • [13] Εκτελούσε το δρομολόγιο Κυπαρισσία-Αθήνα Εκτροχιασμός βαγονιού του ΟΣΕ

    [01] Εσωτερικά

    Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.

    24/7/2004 11:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2004 7:15:15 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Με ομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, που πραγματοποιείται στην Ανθούσα. Οι εργασίες άρχισαν με τις τοποθετήσεις γραμματέων του κόμματος και συνέδρων, τους οποίους διαδέχτηκαν στο βήμα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Δημήτρης Αβραμίδης. Η δεύτερη ημέρα του 6ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών και υπουργών, ενώ οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα της Κυριακής με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Αποτελεσματικό συνέδριο ως προς τους στόχους που έχει θέσει ευχήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ανοιχτός προβληματισμός και να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμίδης είπε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι 30 χρόνια μετά την μεταπολίτευση ιδανικά και στόχοι του αγώνα παραμένουν ανεκπλήρωτοι.

    Απευθυνόμενος στους 5.300 συνέδρους, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, επιτυγχάνοντας μια ταχεία και υγιή οικονομική ανάπτυξη. Στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων επικεντρώθηκε η ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις μεταολυμπιακές ευκαιρίες.

    Για μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες έκανε λόγο η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι στόχος του Συνεδρίου είναι ο προσδιορισμός της ταυτότητας και των στόχων της Ν.Δ. καθώς και ο εκσυγχρονισμός της δομής και της λειτουργίας του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της για εκλογή του προέδρου από τη βάση και θητεία για όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του κόμματος.

    "Πανηγυρικό ορόσημο στην ιστορία της παράταξης" χαρακτήρισε το Συνέδριο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν και η Ν.Δ. παρέλαβε "έναν τόπο που είχε φτάσει κυριολεκτικά στα όρια του", κατάφερε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με επιτυχία σημαντικά θέματα όπως την απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., την επανατοποθέτηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ολοκλήρωση των καθυστερημένων Ολυμπιακών έργων.

    Από το βήμα πέρασαν, επίσης, οι κκ Παυλόπουλος, Σιούφας, Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο βουλευτής Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Πρόγραμματος Νίκος Καραχάλιος, η βουλευτής και γραμματέας γυναικείων θεμάτων Κατερίνα Παπακώστα και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου.

    Προβλήματα με τα κουπόνια της Κ.Ε

    Άρχισαν να μοιράζονται από τις 3 το μεσημέρι τα νέα κουπόνια που τυπώθηκαν αριθμημένα για τους ενδιαφερόμενους να θέσουν υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή.

    Το πρωί είχε εκφράσει επιφυλάξεις η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη γιατί μοιράζονταν κουπόνια χωρίς αρίθμηση παρά την απόφαση που είχε λάβει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

    Τα κουπόνια αυτά αποσύρθηκαν και δόθηκε εντολή να τυπωθούν εκ νέου με αρίθμηση.

    Στο συνέδριο δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά της διαδικασίας. Όμως, δεν είναι λίγοι οι σύνεδροι που είχαν θέσει υποψηφιότητα ή είχαν συγκεντρώσει τα απαραίτητα κουπόνια και τώρα δυσανασχετούν γιατί πρέπει να αρχίσουν και πάλι από την αρχή.

    Το πρόβλημα με τα κουπόνια είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και έτσι η υποψηφιότητες για την ΚΕ και το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ.

    Το κουπόνι αντιστοιχεί σε μία υπογραφή υποστήριξης της υποψηφιότητας του ενδιαφερόμενου για την Κεντρική Επιτροπή. Οι σύνεδροι χρειάζονται 20 κουπόνια και οι μη σύνεδροι 40 κουπόνια για να θέσουν υποψηφιότητα. Δε χρειάζονται κουπόνια τα απερχόμενα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αν θέλουν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς και όσοι προτείνονται από τις νομαρχιακές οργανώσεις. Η ψηφοφορία θα γίνει αύριο, τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αρχή μιας νέας εποχής"

    Σχετικά Links:

    Νέα Δημοκρατία

    [02] Τεχνολογία

    Διαστημικές αστραπές στον Κρόνο

    24/7/2004 1:03:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Αστραπές στην ατμόσφαιρα του Κρόνου εντόπισε το διαστημόπλοιο της NASA, Cassini, που στις αρχές του μήνα μπήκε σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τους δακτυλίους του πλανήτη. Πρόκειται για την πρώτη φορά που παρατηρείται εκπομπή ραδιοκυμάτων από καταιγίδα στον Κρόνο, αν και τη δεκαετία του 80, ανάλογες παρατηρήσεις είχε κάνει και το διαστημόπλοιο Voyager που είχε σταλεί για να μελετήσει το μακρινό πλανήτη. Η ανακάλυψη αυτή κάνει τώρα τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια μέθοδο για να εντοπίσουν αστραπές και στο μεγαλύτερο από τους 31 δορυφόρους του Κρόνου, τον Τιτάνα, όταν το Cassini θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο του δορυφόρου, στα τέλη Οκτωβρίου. Οι αστραπές του Κρόνου θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία στους επιστήμονες σχετικά με την ατμόσφαιρα και τις ταχύτητες των ανέμων στην επιφάνεια του πλανήτη.

    Εντοπίστηκε νέα ζώνη ακτινοβολίας

    "Παρατηρήσαμε διάφορες καταιγίδες και χρησιμοποιήσαμε τα ευρήματα για να εντοπίσουμε την προέλευσή τους με την ανάλυση των ραδιοκυμάτων", δήλωσε στους επιστήμονες του Συμβουλίου Διαστημικής Έρευνας (Cospar) ο ερευνητής Φιλίπ Ζάρκα.

    Τα όργανα του Cassini εντόπισαν επίσης μία νέα ζώνη ακτινοβολίας γύρω από τα δαχτυλίδια του Κρόνου. Η κυρίως μαγνητική ζώνη του πλανήτης εκτείνεται έξω από το βασικό σύστημα δακτυλίων, ενώ οι νέες ζώνες βρίσκονται μεταξύ των δακτυλίων και βρίσκονται γύρω από τον πλανήτη.

    Όσον αφορά το δορυφόρο του Κρόνου, οι πρόσφατες φωτογραφίες του Τιτάνα, που μελέτησαν οι επιστήμονες, δεν παρέχουν μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την ύπαρξη ωκεανών που αποτελούνται από υδρογονάνθρακες, όπως πίστευαν ότι υπάρχουν ορισμένοι ερευνητές, ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα υπόθεση, οι ωκεανοί αυτοί μπορεί να καλύπτονται από ομίχλη και για το λόγο αυτό να μην είναι ορατοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκόνη και πάγος "στεφανώνουν" τον Κρόνο

    Στα δαχτυλίδια του Κρόνου

    Σχετικά Links:

    Cassini

    [03] Διεθνή

    Έληξε την κατάληψη η Φατάχ

    24/7/2004 2:45:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Λίγες ώρες διήρκησε η κατάληψη ενός κυβερνητικού κτηρίου στη Λωρίδα της Γάζας στο οποίο εισέβαλαν δεκάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι μαχητές της Φατάχ ζητώντας την απομάκρυνση του ανιψιού του Μούσα Αραφάτ από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι ένοπλοι αποχώρησαν επειδή, όπως είπαν, ο Γιασέρ Αραφάτ συμφώνησε να αποκαταστήσει τους έντεκα συντρόφους τους που αποπέμφθηκαν από τις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας από τον Μούσα Αραφάτ. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής επιβεβαίωσε ότι οι έντεκα είναι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά αρνήθηκε ότι αποπέμφθηκαν ή ανήκαν στους μαχητές των Αλ Άκσα. Νωρίτερα, οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα είχαν αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην κατάληψη. Λίγες ώρες πριν, Παλαιστίνιοι πυρπόλησαν αστυνομικό τμήμα στο γειτονικό χωριό αλ Ζουάιντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατάληψη κυβερνητικού κτηρίου από τη Φατάχ

    Υπέκυψε στις πιέσεις ο Αραφάτ

    Καζάνι που βράζει η Παλαιστίνη

    [04] Οικονομία

    Στη Βουλή τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις

    24/7/2004 2:39:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο "περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλες διατάξεις". Συγκεκριμένα, η πρώτη αφορά το θέμα των "πανωτοκίων", η δεύτερη μειώνει τα όρια διατήρησης δυσμενών οικονομικών στοιχείων στο σύστημα "Τειρεσίας" και η τρίτη παρέχει κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων Ελλήνων, που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη.

    Αναλυτικά οι τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις

    Με την πρώτη προτεινόμενη ρύθμιση , η οποία συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πανωτοκίων κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η ρύθμιση περιέχει ευνοϊκότερες διατάξεις για τους δανειολήπτες σε σύγκριση με την ισχύουσα και δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες να απαλλαγούν από το βάρος των συσσωρευμένων, με την πάροδο των χρόνων, τόκων επί των τόκων. Επίσης, διασφαλίζει την εφαρμογή της από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία πάντως δεν πρόκειται να πληγούν όσο αφορά την καθαρή τους θέση.

    Οι βασικές διατάξεις της ρύθμισης έχουν ως εξής:

    Για το σύνολο των δανείων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί σε εμπορικές τράπεζες, το ποσό της οφειλής που θα προκύπτει από τη ρύθμιση δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Αυτό υλοποιεί τη βασική προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού. Για τα δάνεια των αγροτών, το ποσό της οφειλής που θα προκύπτει από τη ρύθμιση δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Ειδικά για τις οφειλές αγροτών που είχαν ρυθμιστεί πριν το 1990 το όριο καθορίζεται στο 150% του κεφαλαίου, το οποίο προσδιορίστηκε με τη ρύθμιση του 1990. Ο δανειολήπτης αποκτά το δικαίωμα της αποπληρωμής της τελικής οφειλής εντός χρονικής περιόδου 5 έως 7 ετών, με διετή μάλιστα περίοδο χάριτος. Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων έως τις 31/12/2004. Προβλέπεται ότι τα τραπεζικά ιδρύματα που δεν θα προχωρούν στη ρύθμιση δεν θα έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς. Εξαιρούνται της ρύθμισης οι οφειλές (κεφάλαιο + συμβατικοί τόκοι + έξοδα) που υπερβαίνουν τα 2,2 εκατομ. (750 εκατομ. δρχ.). Πάντως, και για τη συγκεκριμένη κατηγορία των δανείων θα ισχύσει η αναστολή πλειστηριασμών ως 31/12/2004, προκειμένου ο δανειολήπτης να προβεί, αν το επιθυμεί, σε ατομικό διακανονισμό, χωρίς το άγχος του πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας του. Καταβολές που έγιναν οποτεδήποτε από τον οφειλέτη και αφορούν σε οφειλές ρυθμιζόμενες με βάση τα ανωτέρω, αφαιρούνται από το συνολικό ποσό της οφειλής όπως αυτή διαμορφώνεται. 2. Με τη δεύτερη προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση μειώνεται ο χρόνος διατήρησης των δυσμενών προσωπικών οικονομικών στοιχείων στα αρχεία του "Τειρεσία", τα οποία χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες. Ανάλογα με την περίπτωση μειώνονται τα ανώτατα όρια από πέντε σε τρία έτη, από επτά σε πέντε και από δέκα σε επτά έτη.

    3. Με την τρίτη προτεινόμενη διάταξη περί φορολόγησης επαναπατριζόμενων κεφαλαίων, δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι φορολογικά υπόχρεα στην Ελλάδα, να μεταφέρουν στη χώρα τα κεφάλαιά τους που βρίσκονται σε οποιαδήποτε μορφή τραπεζικών λογαριασμών στην αλλοδαπή, εντός 6μήνου από την έναρξη ισχύος της διάταξης. Κατά το χρόνο μεταφοράς θα καταβάλλουν φόρο με συντελεστή 3% επί της αξίας τους. Με τη ρύθμιση αυτή προσδοκάται η εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό που θα ενισχύσει πολλαπλά την ελληνική οικονομία. Τα κεφάλαια αυτά θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις και να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, να συμβάλουν στην αύξηση της ρευστότητας και του κύκλου εργασιών των τραπεζών και να αυξήσουν την οικονομική δραστηριότητα. Η καταβολή του φόρου για τη μεταφορά των κεφαλαίων νομιμοποιεί μόνο φορολογικά τη χρήση των κεφαλαίων αυτών στην Ελλάδα και απαλλάσσει τον υπόχρεο από τυχόν φορολογικά αδικήματα, με την επιφύλαξη των μη φορολογικού χαρακτήρα διατάξεων των Ν. 2331/1995, 3034/2002 κ.α. Η ρύθμιση αυτή δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση την αμνήστευση οικονομικών ή άλλων εγκλημάτων, όπως παράνομες οικονομικές δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τα οποία και θα ελέγχονται από τις τράπεζες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί "ξεπλύματος" χρήματος καταλήγει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Τροπολογία - προσθήκη

    Η τροπολογία - προσθήκη στο σ.ν. "Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλες διατάξεις" για τη φορολόγηση επαναπατριζόμενων κεφαλαίων έχει ως εξής:

    Φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι φορολογικά υπόχρεα στην Ελλάδα δύνανται να μεταφέρουν κεφάλαια, τα οποία διαθέτουν σε οποιαδήποτε μορφή τραπεζικών λογαριασμών στην αλλοδαπή, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ημεδαπής, σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καταβάλλοντας φόρο με συντελεστή 3% επί της αξίας τους κατά τον χρόνο της μεταφοράς. Με την καταβολή του προβλεπόμενου στην προηγούμενη παράγραφο φόρου, εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου για τα κεφάλαια αυτά. Η εισαγωγή των κεφαλαίων θα γίνεται μέσω τραπεζών ή άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εγκατεστημένων στην ημεδαπή, με δήλωση - εξουσιοδότηση του ενδιαφερόμενου προς την τράπεζα. Οι τράπεζες υποχρεούνται να παρακρατούν το φόρο κατά την εισαγωγή των κεφαλαίων και να τον αποδίδουν με ειδική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ ΦΑΕΕ Αθηνών την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, τηρώντας το τραπεζικό και φορολογικό απόρρητο όσον αφορά την ταυτότητα των ενδιαφερομένων. Ο τύπος και το περιεχόμενο της παραπάνω δήλωσης, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Η καταβολή του φόρου νομιμοποιεί φορολογικά τη χρήση των κεφαλαίων αυτών στην Ελλάδα και απαλλάσσει τον υπόχρεο από γεγενημένες φορολογικές υποχρεώσεις καθώς και από τυχόν φορολογικά αδικήματα που προέβλεπε ή προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, με την επιφύλαξη των λοιπών μη φορολογικού χαρακτήρα διατάξεων, ιδίως των ν. 2331/1995, ν. 3034/2002 κ.ά. Σε περίπτωση απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 17 ν. 2238/94. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία μεταφοράς των κεφαλαίων αυτών στην Ελλάδα, ο τύπος και το περιεχόμενο της υποβαλλομένης από τον υπόχρεο δήλωσης, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

    Αιτιολογική έκθεση

    Με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου αυτού αποσκοπείται ο επαναπατρισμός στη Χώρα των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα από φυσικά ή νομικά πρόσωπα φορολογικά υπόχρεα στην Ελλάδα σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση παρόμοια της οποίας έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν και άλλες χώρες (Ιταλία, Γερμανία κ.λ.π.) προσδοκάται η εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό που θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας.

    Το προτεινόμενο μέτρο θα επιφέρει:

    Σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων Αύξηση της ρευστότητας και του κύκλου εργασιών των Τραπεζών Ενίσχυση των επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Αύξηση της ρευστότητας και βελτίωση της κεφαλαιαγοράς Παροχή της δυνατότητας στους δικαιούχους να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στη χώρα που κατοικούν και αναπτύσσουν την επαγγελματική και οικονομική τους δραστηριότητα.

    Αναστέλλοναι οι πλειστηριασμοί

    Αναστέλλοναι οι πλειστηριασμοί εις βάρος των οφειλετών "πανωτοκίων" ως το τέλος Δεκεμβρίου 2004 και ρυθμίζονται ευνοικά οι οφειλές τους, με την προσθήκη-τροπολογία στο σ.ν. "Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλες διατάξεις".

    Οι οφειλέτες θα πρέπει να υποβάλλουν στα πιστωτικά ιδρύματα αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση ως την 31η Οκτωβρίου 2004.

    Συγκεκριμένα η τροπολογία έχει ως εξής:

    Άρθρο "Οφειλές προς πιστωτικά Ιδρύματα"

    Η συνολική οφειλή από κάθε είδους συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων, οι οποίες συνομολογούνται ή έχουν συνομολογηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου με πιστωτικά ιδρύματα, δεν δύναται να υπερβαίνει το τριπλάσιο του κατά περίπτωση ληφθέντος κεφαλαίου εκάστου δανείου ή πίστωσης ή του αθροίσματος των ληφθέντων κεφαλαίων περισσοτέρων δανείων ή πιστώσεων ή προκειμένου περί αλληλόχρεων λογαριασμών, του ποσού της οφειλής, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη τελευταία εκταμίευση του λογαριασμού, με την επιφύλαξη των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου. Τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να αναπροσαρμόσουν το ύψος των απαιτήσεών τους σύμφωνα με τη διάταξη της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου. Τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να μην προχωρήσουν σε έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξή τους ούτε σε συνέχιση διαδικασιών που έχουν ήδη αρχίσει, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2004 ή εφ΄όσον εκκρεμεί η αίτηση του επομένου εδαφίου για τη συνομολόγηση της ρύθμισης ή για όσο χρόνο ο οφειλέτης είναι ενήμερος. Μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2004 οι οφειλέτες ή οι εγγυητές πρέπει να υποβάλουν στα πιστωτικά ιδρύματα αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση. Η αποπληρωμή της προκύπτουσας κατά τα ως άνω οφειλής πρέπει να έχει διάρκεια πέντε (5) έως επτά (7) ετών, εκ των οποίων δύο (2) έτη θα αποτελούν περίοδο χάριτος και η αποπληρωμή θα γίνεται με ισόποσες περιοδικές δόσεις, εκτός και αν τα δύο μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά. Η οφειλή θα είναι έντοκη με το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο της ενήμερης οφειλής για όμοιες χρηματοδοτήσεις. Παρέλευση της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου άπρακτης ή καθυστέρηση στην εξόφληση δόσης που έχει συμφωνηθεί με τη ρύθμιση πέραν των ενενήντα (90) ημερών παρέχει το δικαίωμα στο πιστωτικό ίδρυμα να αρχίσει ή να συνεχίσει τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη της ανεξόφλητης οφειλής όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω . Στην περίπτωση αυτή η οφειλή θα εκτοκίζεται με το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο υπερημερίας από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. Στην περίπτωση απαιτήσεων από κάθε είδους συμβάσεις δανείων ή πιστώσεων που είχαν συνομολογηθεί κατά την ισχύ του ν. 2789/2000 και το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 2.201.000 ευρώ, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31-12-1999 με το κεφάλαιο, τους συμβατικούς τόκους και λοιπά έξοδα, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 1 και του α΄ εδαφίου της παρ. 2 του παρόντος άρθρου. Και στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται η έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης, ούτε η συνέχιση διαδικασιών που έχουν αρχίσει, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2004 ή εφ΄όσον εκκρεμεί η αίτηση του επόμενου εδαφίου για τη συνομολόγηση της ρύθμισης ή για όσο χρόνο ο οφειλέτης είναι ενήμερος. Τα πιστωτικά ιδρύματα θα προχωρήσουν, κατά τους όρους των τελευταίων δύο εδαφίων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, σε ρύθμιση της εξόφλησης της κατά περίπτωση συνολικής οφειλής που απορρέει από τις παραπάνω συμβάσεις, μετά από αίτηση των οφειλετών ή των εγγυητών που πρέπει να υποβληθεί στα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2004 το αργότερο. Μη εμπρόθεσμη υποβολή αίτησης κατά τα προαναφερθέντα, ή καθυστέρηση στην εξόφληση δόσης που έχει συμφωνηθεί με τη ρύθμιση πέραν των ενενήντα (90) ημερών, παρέχει το δικαίωμα στο πιστωτικό ίδρυμα να αρχίσει ή να συνεχίσει τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη της ανεξόφλητης οφειλής. Στην περίπτωση αυτή η οφειλή θα εκτοκίζεται με το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο υπερημερίας από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. Προκειμένου περί οφειλών κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 2789/2000, όπως ισχύει, το συνολικό ύψος τους δεν δύναται να υπερβαίνει το διπλάσιο του κατά περίπτωση ληφθέντος κεφαλαίου, ή προκειμένου περί αλληλόχρεων λογαριασμών το διπλάσιο του ποσού της οφειλής, όπως διαμορφώθηκε κατά την τελευταία εκταμίευση. Για δάνεια που χορηγήθηκαν πριν από το έτος 1990, εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία των οφειλών αυτών για την ανεύρεση του αρχικού κεφαλαίου, η συνολική οφειλή δεν δύναται να υπερβαίνει ποσοστό 150% του ποσού της οφειλής, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην τελευταία προ του έτους 1990 ρύθμιση. Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να υπολογίζουν το ύψος της οφειλής της παρούσας παραγράφου, να τη γνωστοποιούν στον οφειλέτη και να συνομολογούν τη ρύθμιση εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης, η οποία πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2004 το αργότερο. Και ως προς τις οφειλές αυτές ισχύουν οι λοιπές διατάξεις του παρόντος άρθρου. Οι ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου πρέπει να συνομολογούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης, εφαρμοζόμενης και στην περίπτωση αυτή της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 47 του Ν. 2873/2000, όπως ισχύει. Εάν κατά την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου διαγραφούν από τα πιστωτικά ιδρύματα ποσά τόκων ή κεφαλαιοποιημένα ποσά τόκων: α) αυτό δεν θα επιφέρει επιβολή προστίμων, προσαυξήσεων ή τελών, που προβλέπονται με διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας β) τα ποσά αυτά δύνανται να έρχονται σε μείωση της καθαρής θέσης ή να αποσβεσθούν σε διάρκεια 5 ετών. Τα πάσης φύσεως έξοδα, δαπάνες και λοιπές επιβαρύνσεις των δανείων ή των πιστώσεων πρέπει να είναι σύμφωνα με όσα ορίζονται κάθε φορά από την Τράπεζα της Ελλάδος και συνυπολογίζονται στο ποσό της συνολικής οφειλής όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Καταβολές που έγιναν οποτεδήποτε από τον οφειλέτη, τον εγγυητή ή τρίτο και αφορούν σε οφειλές ρυθμιζόμενες με τις ανωτέρω παραγράφους, αφαιρούνται από το συνολικό ποσό της οφειλής όπως αυτή διαμορφώνεται με βάση τις διατάξεις του παρόντος. Στις διατάξεις του παρόντος άρθρου υπάγονται και οι οφειλές επιχειρήσεων που τέθηκαν σε εκκαθάριση ή ειδική εκκαθάριση χωρίς όμως να έχει εγκατασταθεί και να αρχίσει τις εργασίες του ο εκκαθαριστής ή ο ειδικός εκκαθαριστής αντίστοιχα. Στις διατάξεις του παρόντος άρθρου υπάγονται και τα δάνεια που έχουν ρυθμισθεί με βάση το ν. 128/1975. Τα δικαιώματα του παρόντος άρθρου έχουν και οι καθολικοί διάδοχοι του πρωτοφειλέτη ή του εγγυητή. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 2789/2000, όπως ισχύει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οριστική ρύθμιση για πανωτόκια

    [05] Εσωτερικά

    Πέθανε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαχίνης

    24/7/2004 2:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ηλικία 84 χρονών, έφυγε από τη ζωή ο συνδικαλιστής και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Δημήτρης Σαχίνης, η κηδεία του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στα κοιμητήρια της Θέρμης. Ο Δημήτρης Σαχίνης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1920 και έζησε στη Θεσσαλονίκη. Στα 14 του χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανοξυλουργός. Πήρε μέρος στις μεγάλες απεργίες στη Θεσσαλονίκη το 1936 και στη μεγάλη διαδήλωση στις 9 Μαΐου 1936. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ και πήρε μέρος στον λαϊκό απελευθερωτικό αγώνα με τον ΕΛΑΣ. Το 1947 συνελήφθη και καταδικάστηκε από το στρατοδικείο σε δύο φορές ισόβια και αποφυλακίζεται μετά από έξι χρόνια.

    Με την αποφυλάκισή του συνεχίζει την παράνομη κομματική του δράση και συμμετέχει επίσης στην ΕΔΑ μέχρι το 1967. Τα χρόνια αυτά ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης. Το 1967 συλλαμβάνεται από τη στρατιωτική χούντα και καταδικάζεται από έκτατο στρατοδικείο σε ισόβια.

    Στη φυλακή υπερασπίζεται τις αποφάσεις της 12ης Ολομέλειας του 1968 του ΚΚΕ. Με την αποφυλάκισή του μετά την πτώση της δικτατορίας γίνεται μέλος του Γραφείου της Κομματικής Οργάνωσης της Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της Εργατικής δουλειάς.

    Το 1978 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ και επανεκλέγεται το 1981. Από το 10ο έως το 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ.

    [06] Διάφορα

    Απαγορεύτηκαν στη Monza της Ιταλίας Στην παρανομία βγήκαν οι γυάλες ψαριών!

    24/7/2004 3:50:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Φρένο σε έναν από τα πιο τους πιο παραδοσιακούς τρόπους φύλαξης των κατοικίδιων ψαριών θέλει να βάλει το συμβούλιο της ιταλικής πόλης Monza το οποίο απαγόρευσε στους κατοίκους της πόλης να έχουν γυάλες με ψάρια. Ο λόγος είναι ότι τα μέλη του συμβουλίου πιστεύουν ότι τα ψάρια αναπτύσσουν λανθασμένη εικόνα για την πραγματικότητα και τον έξω κόσμο όταν ζουν μέσα σε γυάλα. Ένα μέλος του συμβουλίου της Monza, ο Τζιαμπέτρο Μόσκα, δικαιολογεί την πρωτάκουστη αυτή απόφαση λέγοντας ότι το γεγονός πως το ψάρι έχει λανθασμένη εικόνα για την πραγματικότητα το κάνει να υποφέρει, ενώ η γυάλα, λόγω του ότι δεν έχει φίλτρο, δεν παρέχει επαρκή οξυγόνωση του νερού, όπως τα ενυδρεία.

    Ο νέος νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε δύο εβδομάδες και μαζί με την απαγόρευση στις γυάλες θα απαγορεύεται η πώληση χρωματισμένων πουλιών στα πανηγύρια καθώς και το χάρισμα μικρών ζώων ως έπαθλα σε διαγωνισμούς.

    Ο κ. Μόσκα λέει ότι οι νέοι νόμοι έχουν ως στόχο να διαπαιδαγωγήσουν τους νέους στη σωστή μεταχείριση των ζώων.

    [07] Αθλητισμός

    Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου

    24/7/2004 4:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Τσέλσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Φρανκ Λαμπάρντ. Ο επιθετικός μέσος, που αποτέλεσε "μήλον της έριδος" για πολλούς Ευρωπαϊκούς Συλλόγους, ανανέωσε την συνεργασία του με τους "Μπλε" για πέντε χρόνια. Ο Λάμπαρντ είναι βασικός με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας, και πέρσι αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς για την ομάδα του Λονδίνου.

    Θέλανε και οι δύο

    Ο "πολυμήχανος" μέσος, δήλωσε μετά από τη εξέλιξη αυτή πολύ ευχαριστημένος, καθώς πέτυχε αυτό που ήθελε. Δηλαδή να παραμείνει στην ομάδα του Λονδίνου.

    Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Γενικού Διετυθυντή της Τσέλσι Πίτερ Κένιον, που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με την παραμονή του Λαμπάρντ στην ομάδα, χαρακτηρίζοντας τον ως ένα από τα πολυτιμότερα "εργαλεία".

    [08] Εσωτερικά

    Συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Κέντρου Επίσκεψη Παπανδρέου στο κέντρο Δασοπυρόσβεσης

    24/7/2004 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Κέντρο Συντονισμού Πυρόσβεσης στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και για τα νέα τεχνολογικά συστήματα με τα οποία θα λειτουργεί η νέα πτέρυγα του Κέντρου ενημερώθηκε ο κ. Παπανδρέου από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Σμέτη και τον Διοικητή Ηλία Καραχάλιο. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, με τις επιπρόσθετες ευθύνες της φέτος, την ολυμπιακή ασφάλεια, με 1500 πυροσβέστες, 150 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Κέντρου, ενώ είχε και σύντομη συνομιλία από τον ασύρματο με όλα τα πληρώματα που ήταν στην Αττική. Από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής έλαβε ως αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψή του έναν πίνακα σε σμάλτο που απεικονίζει τις στολές των πυροσβεστών από το 1854 μέχρι σήμερα.

    "Αίσθηση εθνικού πατριωτικού χρέους"

    "Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής. Ήθελα να τους συγχαρώ για την προσφορά και την αυτοθυσία. Παρά το δύσκολό τους έργο βρήκα ένα προσωπικό και μία ηγεσία με κέφι, με το αίσθημα της ευθύνης και θα έλεγα και με μία αίσθηση εθνικού πατριωτικού χρέους, τώρα μπροστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που όλοι μας είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν με ασφαλή τρόπο και θα είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για ολόκληρη την υφήλιο. Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι μία δουλειά που έχει την εκτίμηση όλου του ελληνικού λαού σε μια χώρα που είχε πολλές δυσκολίες σε ό,τι αφορά στις φωτιές. Σιγά-σιγά με την υποδομή που έχει δημιουργηθεί, με την μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της πυροσβεστικής έχουμε καταφέρει να φθάσουμε σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο. Και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και φέτος", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [09] Αθλητισμός

    Άρχισαν τα καλά για την ΑΕΚ

    24/7/2004 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιτέλους ευχάριστα νέα για την ΑΕΚ. Μετά τις "μπόρες" των τελευταίων ημερών, ο ήλιος άρχισε να κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Κώστας Κατσουράνης αποφάσισε να παραμείνει στην "Ένωση", αποσύροντας την προσφυγή του. Ο διεθνής μέσος, υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο, απορρίπτοντας έτσι πολλές προτάσεις που είχε από το εξωτερικό. Η κίνηση του αυτή, ικανοποίησε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, και κοινοποίησε στον παίκτη πως δεν θα σταθεί εμπόδιο, αν έρθει μια πρόταση από το εξωτερικό που θα του δώσει μεγάλες προοπτικές.

    Ένα κεραμίδι στο κεφάλι της

    Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εκεί. Ο "δικέφαλος" φαίνεται πλέον πως βρίσκει και "προπονητική στέγη".

    Ο Ντέμης Νικολαϊδης, μετά από τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Μενιδίου, Σπύρο Στριφτό, κατάφερε και ήρθε σε συμφωνία που παραχωρεί στην ομάδα 80 στρέμματα στους πρόποδες της Πάρνηθας, για να κατασκευαστεί στον συγκεκριμένο δήμο, το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο του "Αετού".

    [10] Διεθνή

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελ Μούντο" Ισπανία: Βρέθηκε το δεύτερο αυτοκίνητο-βόμβα

    24/7/2004 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου, η ισπανική αστυνομία ανακάλυψε το δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές των τρένων της Μαδρίτης, αναφέρει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα "Ελ Μούντο". Το υπουργείο Εσωτερικών και εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Σύμφωνα με την "Ελ Μούντο", οι βομβιστές χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο για να μεταφέρουν ορισμένα από τα εκρηκτικά που σκότωσαν 191 ανθρώπους και τραυμάτισαν 1.900 στα γεμάτα κόσμο τρένα την 11η Μαρτίου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κοντά στο σταθμό στην Αλκάλα ντε Χενάρες απ όπου οι βομβιστές επιβιβάστηκαν στα τρένα. Η αστυνομία είχε βρει ένα φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες στον ίδιο χώρο στάθμευσης την ημέρα που έγιναν οι επιθέσεις.

    Πολύτιμες πληροφορίες... εξαφανίστηκαν

    Ένας κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε την αστυνομία για την παρουσία του αυτοκινήτου τον Ιούνιο, επειδή παρατήρησε πως είχε εγκαταλειφθεί εκεί για τρεις μήνες, αναφέρει η εφημερίδα.

    Η αστυνομία ανακάλυψε ότι επρόκειτο για κλεμμένο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, αλλά δεν συνειδητοποίησε τη σημασία του και ενημέρωσε την εταιρία ενοικιάσεως, υπάλληλοι της οποίας το απομάκρυναν και άρχισαν να το καθαρίζουν πριν ανακαλύψουν μέσα μια βαλίτσα που περιείχε φυσιγγιοθήκες.

    Οι ανακριτές εξέτασαν στη συνέχεια το περιεχόμενο της βαλίτσας και ανακάλυψαν πως ορισμένα από τα ρούχα είχαν ίχνη DNA δύο εκ των επτά υπόπτων για τις επιθέσεις που ανατινάχτηκαν σε ένα διαμέρισμα στο προάστιο Λεγανές της Μαδρίτης τον Απρίλιο όταν περικυκλώθηκαν από την αστυνομία.

    "Πολλά από τα στοιχεία που άφησαν οι τρομοκράτες μέσα στο αυτοκίνητο εξαφανίστηκαν κατά τη διαδικασία του καθαρισμού του αυτοκινήτου", ανέφερε η "Ελ Μούντο" η οποία δεν ανέφερε τις πηγές της.

    [11] Αθλητισμός

    Αλβανικό ...ρόπαλο

    24/7/2004 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την φανέλα του Ηρακλή θα συνεχίσει να φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Έντβιν Μουράτι. Ο Αλβανός μέσος συμφώνησε με τον "Γηραιό", και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο για 2+1 έτη, με την διοίκηση των "μπλε" της Θεσσαλονίκης να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη με αυτή την εξέλιξη.

    Κοντά στον Ραϊτ

    Τις επόμενες μέρες αναμένεται στην "νύμφη του Θερμαϊκού", ο Κοσταρικανός αμυντικός Μαουρίτσιο Ράιτ, προκειμένου να τακτοποιηθεί το τυπικό κομμάτι της συμφωνίας συνεργασίας του με τον Ηρακλή.

    Στο μεταξύ, αναχωρεί αύριο το πρωί η αποστολή του Ηρακλή για τη Νόρτσια της Ιταλίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

    [12] Αθλητισμός

    Ρουμανική υπεράσπιση

    24/7/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την απόκτηση του Ρουμάνου τερματοφύλακα Φλοριάν Προυνέα, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ξάνθη. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου είναι 2 χρόνια. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ακριτική ΠΑΕ, "Η ΠΑΕ Ξάνθη ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Ρουμάνου τερματοφύλακα, Φλοριάν Προυνέα, για τα επόμενα 2 χρόνια".

    Γυρολόγος των γηπέδων

    Ο διεθνής πορτιέρο είναι 36 ετών και έχει αγωνιστεί με την Εθνική της χώρας του σε δύο παγκόσμια Κύπελλα (1994 Αμερική και 1998 Γαλλία), και σε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1996 Γερμανία, 2000 Γαλλία).

    Έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στην καριέρα του: Βικτόρια Βουκουρεστίου, Κλουζ, Κραϊόβα, Ντινάμο Βουκουρεστίου, Ερζερούμσπορ, Άστρα Πλοέστι, την Λίτεξ Λόβετς, την Μπακάου και την Μπρασόβ.

    [13] Εσωτερικά

    Εκτελούσε το δρομολόγιο Κυπαρισσία-Αθήνα Εκτροχιασμός βαγονιού του ΟΣΕ

    24/7/2004 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Βαγόνι αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Κυπαρισσία-Αθήνα εκτροχιάστηκε το απόγευμα λίγο πριν τους Αγίους Θεοδώρους. Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες. Επί τόπου έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ και άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικού διευθυντή της περιοχής το βαγόνι βγήκε απλώς έξω από τις ράγες χωρίς να ανατραπεί. Τα αίτια του εκτροχιασμού του βαγονιού της αμαξοστοιχίας 303 ερευνώνται από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού του ΟΣΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 July 2004 - 16:50:20 UTC