Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άλλαξε συνοικία ο Στιούαρτ
  • [02] Ημέρα μνήμης 30 χρόνια Δημοκρατία
  • [03] Αύριο η εκλογή των 150 μελών της Κ.Ε 2η ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.

    [01] Αθλητισμός

    Άλλαξε συνοικία ο Στιούαρτ

    24/7/2004 7:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον Αμερικανό φόργουορντ Λάρι Στιούαρτ, απέκτησε η ομάδα Μπάσκετ του Αμαρουσίου. Ο 35χρονος φόργουορντ, που μέχρι πέρυσι ήταν παίκτης του Περιστερίου, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Η "ελληνική θητεία" του, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μεταγραφή του, καθώς οι άνθρωποι των "κίτρινων" των βορείων προαστίων, είναι πεπεισμένοι για την άμεση προσαρμογή του στην ομάδα.

    Αναμένει για τους έξι ξένους

    Από εκεί και πέρα, παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του Γιώργου Τσιάκου, καθώς οι ιθύνοντες δεν έχουν απόφασίσει αν θα τον παραχωρήσουν υπό μορφή δανεισμού.

    Συν τοις άλλοις, πρέπει να υπάρξει τυπική διαβεβαίωση ότι θα ισχύσει το καθεστώς των έξι ξένων, γιατί αυτή τη στιγμή το Μαρούσι έχει "κλείσει" ως κοινοτικούς τους Τζόουνς, Σέκουλιτς, Πόποβιτς, Σμίλιανιτς και ως μη κοινοτικούς τους Μπλάκνεϊ, Στιούαρτ. Για την θέση ενός πλει μέικερ, υποφήφιοι είναι και οι Μούτουπας-Γκαγκαουδάκης, οι οποίοι φόρεσαν πέρυσι την φανέλα του Αμαρουσίου.

    Η προετοιμασία για την νέα σεζόν θα ξεκινήσει με ιατρικές εξετάσεις 16-19 Αυγούστου, ενώ το πρώτο στάδιο θα γίνει στο Μέτσοβο 29 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν επτά φιλικά, όλα εντός Ελλάδας, μέχρι τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τον Πανελλήνιο.

    [02] Εσωτερικά

    Ημέρα μνήμης 30 χρόνια Δημοκρατία

    24/7/2004 7:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2004 9:02:27 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Τα τριάντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, γιορτάστηκαν το Σάββατο, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την καθιερωμένη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Επαίνους στον ελληνικό λαό και στα πολιτικά κόμματα για τη λειτουργία της δημοκρατίας επεφύλαξε στην τελευταία δήλωση του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Τη σημασία της σημερινής επετείου υπογραμμίζουν σε μηνύματά τους ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Δηλώσεις Κ. Στεφανόπουλου

    "Έχω πολλές φορές επαινέσει τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία. Η σύγκριση με άλλες χώρες μου το επιτρέπει. Ο έπαινος ανήκει στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Έπαινος ανήκει και στα κόμματα, κυρίως από το '74 και μετά, τα οποία με τη δράση τους στήριξαν, προστάτευσαν και υπηρέτησαν με αφοσίωση τη δημοκρατία. Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί η δημοκρατία περιλαμβάνει μέσα στα όριά της και περιοχές οι οποίες δεν φυλάσσονται από αντιδημοκρατικές προσβολές", τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος.

    Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει κατά τρόπο ίσο τους κατοίκους της, ασχέτως θρησκευτικής ή άλλης πίστης.

    Ως δεύτερο παράδειγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη περιστολής πάσης ισχύος η οποία δεν πηγάζει από λαϊκή εντολή, αλλά προέρχεται από οικονομική ή άλλη επιρροή.

    Τέλος, ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, η περαιτέρω προσπάθεια για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας.

    Τη σημασία της σημερινής επετείου υπογραμμίζουν σε μηνύματά τους ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για ημέρα προβληματισμού, σημειώνοντας ότι πρέπει να τιμούμε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις του λαού και να συμβάλλουμε στην προοδευτική εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος.

    Το ΚΚΕ ανέφερε ότι οι αγώνες κατά της δικτατορίας δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη συνθήκη Σέγκεν, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τους τρομονόμους και το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενώ ο ΣΥΝ τόνισε ότι 30 χρόνια μεταπολίτευσης και οι ελπίδες του λαού μας για σημαντικές κοινωνικές αλλαγές έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτες.

    [03] Εσωτερικά

    Αύριο η εκλογή των 150 μελών της Κ.Ε 2η ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.

    24/7/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Με τις ομιλίες κορυφαίων στελεχών και Υπουργών του κόμματος συνεχίστηκαν, για δεύτερη μέρα οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου της Ν.Δ, στην Ανθούσα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και το ψηφοδέλτιο στο συνέδριο της Ν.Δ, καθώς ένα πρόβλημα με τα κουπόνια, που τυπώθηκαν για όσους θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων. Την Κυριακή το απόγευμα ολοκληρώνονται οι εργασίες, με την εκλογή των 150 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή. Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Από πλευράς ομιλητών ο Γιώργος Αλογοσκούφης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής, αλλά επιβάλλεται εγρήγορση και αυταπάρνηση, ενώ η Φάνη Πάλλη Πετραλιά τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της και ήδη δουλεύει σκληρά για να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Στο θέμα των σχέσεων κόμματος κράτους αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος και στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής ο Δημήτρης Σιούφας .

    Την πλήρη στήριξή της στον Κώστα Καραμανλή εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη και επανέλαβε την πρότασή της για την θητεία του προέδρου.

    Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε πως η Παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν την κεντρική στόχευση του κυβερνώντος κόμματος.

    Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία το 1993 ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στο συνέδριο του κόμματος ύστερα από την επιστροφή του και την εκλογή του στην Ευρωβουλή.

    "Ευχαριστώ για τη μεγάλη αγκαλιά αγάπης μέσα στην οποία με υποδεχθήκατε. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου, που ξαναβρίσκομαι δίπλα, μαζί σας και αυτή τη στιγμή μπροστά σας. Φαίνεται ότι οι μνήμες καταγωγής δεν είναι μια δεύτερη ζωή, είναι η ίδια η ζωή μας", τόνισε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

    Επίσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κοινωνία απαιτεί από τη ΝΔ να εκπροσωπήσει μια ανταγωνιστική Ελλάδα σε μια ανταγωνιστική Ευρώπη και μίλησε για τη μεσαία τάξη που συσπειρώθηκε γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.

    Από το βήμα πέρασαν, επίσης, οι κκ Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο βουλευτής Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Πρόγραμματος Νίκος Καραχάλιος, η βουλευτής και γραμματέας γυναικείων θεμάτων Κατερίνα Παπακώστα και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 July 2004 - 20:50:07 UTC