Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με την επέκταση του Μετρό και τον Προαστιακό Αρχίζουν τα δρομολόγια
  • [02] Πολύνεκρες μάχες στη Φαλούτζα
  • [03] Στην Ίο ο Πρωθυπουργός Σε διακοπές οι πολιτικοί αρχηγοί
  • [04] Σύμφωνα με δημοσκόπηση "Πέφτει" η δημοτικότητα του Μπους
  • [05] Οριστικά στο Κύπελλο UEFA η " Ένωση"
  • [06] "Φιλική" τριάρα της Τσέλσι στους "Ρωμαίους"

    [01] Εσωτερικά

    Με την επέκταση του Μετρό και τον Προαστιακό Αρχίζουν τα δρομολόγια

    29/7/2004 11:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Παραδίδονται την Παρασκευή στο κοινό δύο μεγάλα έργα που θα συνδέσουν το κέντρο της Αθήνας με το διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Πρόκειται για την επέκταση του Μετρό και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, περίπου 10.000 άτομα θα εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς η απόσταση Σύνταγμα-Αεροδρόμιο θα διανύεται σε 35 λεπτά περίπου, ενώ σε 30 λεπτά θα καλύπτεται η απόσταση Σταθμός Λαρίσης-Αεροδρόμιο. Η επίσημη τελετή έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του Προαστιακού και του Μετρό θα γίνει στις 11 το πρωί στον τερματικό σταθμό, στο Αεροδρόμιο, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.

    Δωρεάν οι μετακινήσεις τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας

    Τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους, οι μετακινήσεις θα γίνονται δωρεάν προκειμένου το επιβατικό κοινό να γνωρίσει τα δύο αυτά σημαντικά μέσα που αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας .

    Συγκεκριμένα, στο Μετρό η μετακίνηση θα είναι δωρεάν την Παρασκευή από τις 11.00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και το Σάββατο από τις 6.00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα στο τμήμα Μοναστηράκι-Σύνταγμα-Αεροδρόμιο και αντιστρόφως, με ρυθμό δρομολογίων δύο ανά ώρα.

    Για τον Προαστιακό, η μετακίνηση θα είναι δωρεάν την Παρασκευή από 11.00 π.μ. έως 18.00, το Σάββατο και την Κυριακή από 10.00 π.μ. έως 18.00 στο τμήμα Σταθμός Λαρίσης-Αεροδρόμιο και αντίστροφα, ενώ οι συρμοί θα πραγματοποιούν στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς Κορωπί, Κάντζα και Παλλήνη.

    Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια

    Η απλή διαδρομή από ή προς το Αεροδρόμιο θα κοστίζει 8 ευρώ, ενώ στο εισιτήριο με επιστροφή (εντός 48 ωρών) θα γίνεται έκπτωση 25% και θα κοστίζει 12 ευρώ.

    Οι νέοι κάτω των 18 ετών, οι φοιτητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών θα έχουν έκπτωση 50%, άρα το εισιτήριο απλής διαδρομής θα κοστίζει 4 ευρώ .

    Έκπτωση 25% θα έχουν και τα οικογενειακά εισιτήρια δύο ατόμων, γεγονός που σημαίνει ότι η αξία του θα είναι 6 ευρώ, ενώ για οικογενειακά εισιτήρια τριών ατόμων και πάνω η αξία του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ.

    Σχετικά Links:

    Αττικό Μετρό

    Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

    [02] Ιράκ

    Πολύνεκρες μάχες στη Φαλούτζα

    30/7/2004 9:56:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον δεκατρείς Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Αμερικανών πεζοναυτών και ανταρτών, στη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης. Κάτοικοι της πόλης αναφέρουν πως οι συγκρούσεις διήρκεσαν αρκετές ώρες και καταστράφηκαν σπίτια και βιομηχανικά κτήρια στα ανατολικά της πόλης. Από τα τεμένη της πόλης ακουγόταν το σύνθημα "Ο Θεός είναι μεγάλος", την ώρα που γινόταν η επίθεση από αμερικανικά αεροσκάφη και άρματα μάχης. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον θέσης των Αμερικανών με όλμους και ρουκέτες και οι στρατιώτες απάντησαν με πυρά αρμάτων μάχης και μονάδων πυροβολικού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    [03] Εσωτερικά

    Στην Ίο ο Πρωθυπουργός Σε διακοπές οι πολιτικοί αρχηγοί

    30/7/2004 10:20:00 πμ

    Σε ολιγοήμερες διακοπές βρίσκονται πολιτικοί αρχηγοί και κορυφαία στελέχη των κομμάτων για να ξεκουραστούν, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 13 Αυγούστου. Μόνο για ένα τετραήμερο αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής με προορισμό το Μαγκανάρι της Ίου, ενώ ήδη βρίσκονται το νησί η σύζυγός του και τα δίδυμα. Ο κ. Καραμανλής θα επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ καθώς για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προωθήσει για το θέμα η κυβέρνηση.

    Ολιγοήμερες αποδράσεις

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη τους

    Την Πελοπόννησο επέλεξε για τις φετινές διακοπές του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Την ίδια ώρα, στην Αθήνα παραμένουν υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες που σχετίζονται άμεσα με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

    [04] Διεθνή

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση "Πέφτει" η δημοτικότητα του Μπους

    30/7/2004 10:09:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το 48% των Αμερικανών προτιμάει το δίδυμο Κέρι-Εντουαρντς έναντι 43% του προέδρου Μπους και του αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου " Zogby America", που δημοσιεύτηκε σήμερα. Η δημοτικότητα του προέδρου Μπους υποχώρησε αυτή την εβδομάδα στη διάρκεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Βοστώνη. Η προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου στις 6 και 7 Ιουλίου έδινε στο δίδυμο Κέρι-Εντουαρντς και ποσοστό 48%, αλλά στους Μπους-Τσέινι 46% στην πρόθεση ψήφου. Το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε από 5% σε 8%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Θα αγωνιστώ για την Αμερική"

    Επισήμως το χρίσμα στον Κέρι

    [05] Αθλητισμός

    Οριστικά στο Κύπελλο UEFA η " Ένωση"

    30/7/2004 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη "λύτρωση" στην αγωνία και το άγχος της ΑΕΚ έφερε η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που δίνει το δικαίωμα στην Ένωση να αγωνιστεί οριστικά στο Κύπελλο UEFA. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που γνωστοποιήθηκε προ ολίγου, η ελληνική ομοσπονδία εμμένει στην πρωτόδικη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία ο "δικέφαλος" μπορεί να λάβει μέρος στο Κύπελλο UEFA της νέας περιόδου, υπό την προϋπόθεση της υπαγωγής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ στο άρθρο 44.

    [06] Αθλητισμός

    "Φιλική" τριάρα της Τσέλσι στους "Ρωμαίους"

    30/7/2004 11:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Έστω και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κέζμαν στο 66, η αγγλική Τσέλσι επικράτησε με 3-0 της ιταλικής Ρόμα, σε διεθνές φιλικό αγώνα, που διεξήχθη στο στάδιο«Χάιντζ Φιλντ» του Πίτσμπουργκ. Οι Βρετανοί στο πλαίσιο του τουρνουά Champions World Series προηγήθηκαν 1-0 στο 11 με γκολ του Τζό Κόουλ, για να διπλασιάσει 2-0 τα τέρματα της ομάδας του στο 63 ο Ματεϊα Κέζμαν, λίγο πριν την αποβολή του στο 66. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε για τους Ρωμαίους και ο Ολιβιέ Ντακούρ. Το τελικό σκορ 3-0 διαμόρφωσε για την Τσέλσι στο 68 ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 July 2004 - 8:50:01 UTC