Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λέει ο Ισραηλινός υπουργός για τους Παλαιστινίους "Μπορούν να
  • [02] Ο Κόλιν Πάουελ συναντά τον Κόλιν Πάουελ

    [01] Διεθνή

    Λέει ο Ισραηλινός υπουργός για τους Παλαιστινίους "Μπορούν να απεργήσουν μέχρι να πεθάνουν"

    15/8/2004 5:06:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές κήρυξαν σήμερα απεργία πείνας επ αόριστον, με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αλλά ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ δήλωσε ότι, αδιαφορεί εάν θα πεθάνουν από την πείνα. "Όσον αφορά εμένα, μπορούν να απεργήσουν για μία ημέρα, ένα μήνα, μέχρι θανάτου. Δεν θα υποκύψουμε σε αυτή την απεργία και θα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ", δήλωσε ο Τσάχι Χάνεγκμπι στους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι δήλωσε ότι, κάθε τυχόν πρόοδος προς την κατεύθυνση της ειρήνης με το Ισραήλ είναι αλληλένδετη με το "σοβαρό και ευαίσθητο" αυτό θέμα. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σύμβολο αντίστασης προς την ισραηλινή κατοχή για τους ομοεθνείς τους, διεκδικούν μεταξύ άλλων μεγαλύτερη συχνότητα επισκέψεων από τους οικείους τους, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, εγκατάσταση τηλεφώνων κ.α.

    Απαράδεκτες συνθήκες

    Σε ανακοίνωση της απεργιακής τους επιτροπής οι φυλακισμένοι δηλώνουν την απόφαση τους να απεργήσουν, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι, τους έχει στερήσει όλα τα δικαιώματά τους, ότι προσβάλλει την αξιοπρέπειά τους και τους συμπεριφέρεται σα να είναι ζώα.

    Πάνω από 7.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 4.000 φυλακισμένοι για πράξεις βίας κατά του Ισραήλ, βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

    [02] Διάφορα

    Ο Κόλιν Πάουελ συναντά τον Κόλιν Πάουελ

    15/8/2004 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τον λένε Κόλιν Πάουελ και θωρείται σημαντικός όχι όμως για την κυβερνητική θέση που κατέχει, αλλά για την υψηλή καταγωγή του. Οι καθημερινές ασχολίες του περιλαμβάνουν ανησυχία για την συνέπεια στο σερβίρισμα του μεσημεριανού και εγρήγορση για ενδεχόμενη αποφυγή ενός μπάνιου. Διότι ως γνωστό οι γάτες δεν συμπαθούν το νερό και ο συνονόματος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δεν είναι παρά ένας σπάνιος μαύρος γάτος της Βομβάης, που αναδείχθηκε στις ΗΠΑ "Μαύρος Γάτος της χρονιάς 2004". Ο χαδιάρης γατούλης ζήτησε δια στόματος των ιδιοκτητών του να γνωρίσει τον αυθεντικό Κόλιν Πάουελ, από τον οποίο πήρε το όνομα του (όχι ότι το διάλεξε ο ίδιος κιόλας), την περασμένη Παρασκευή 13 μηνός. Με αυτόν τον τρόπο προκάλεσε τον Αμερικανό υπουργό να περιφρονήσει την πρόληψη που θέλει τις μαύρες γάτες να φέρνουν κακοτυχία ειδικά εκείνη την ημέρα, που θεωρείται έτσι κι αλλιώς γρουσούζικη. Ο κ. Πάουελ (ο κανονικός) ανταποκρίθηκε και δέχθηκε τον κ. Πάουελ (τον γάτο), ανήμερα 13 του μηνός, σε ιστορική αίθουσα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απ ότι φαίνεται όμως το στιλπνό αιλουροειδές με τα κεχριμπαρένια μάτια απογοητεύτηκε από τη συνάντηση, διότι η μόνη επιθυμία που εξέφρασε με τον ασυγκράτητο εκνευρισμό του ήταν να φύγει από εκεί το συντομότερο δυνατό. Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν;


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 August 2004 - 20:50:48 UTC