Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξυπνούν οι μνήμες από το Θέατρο Τρόμου Ώρες αγωνίας για τους ομήρους
  • [02] Οκτώ νεκροί κατά την εισβολή Συνεχίζεται το θρίλερ με τους ομήρους
  • [03] Ανατινάχθηκαν κατοικίες Ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Μεταξύ των νεκρών και παιδιά Πολύνεκρη επιδρομή στη Φαλούτζα
  • [05] Στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων Βολές Τσέινι κατά Κέρι
  • [06] "Έλαμψε" η Ιταλία στο Ισραήλ
  • [07] Μέχρι το 2006 θα... λαλά ο Μπαρτέζ
  • [08] Ανενεργός για τρεις εβδομάδες ο Γκίγκαξ
  • [09] Για όλες τις προτιμήσεις Κουλοχέρης ...ψυχολόγος
  • [10] Συνεχίζει ακάθεκτη στο "Μεγάλο Μήλο" η Λένα
  • [11] Απειλεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις Αιχμές κατά της Συρίας από το
  • [12] Αθώος άνευ δίκης ο Μπραϊαντ

    [01] Διεθνή

    Ξυπνούν οι μνήμες από το Θέατρο Τρόμου Ώρες αγωνίας για τους ομήρους

    2/9/2004 1:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/9/2004 7:36:20 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα το θρίλερ ομηρίας 300 ανθρώπων, εκ των οποίων 132 παιδιά σε σχολείο της Βόρειας Οσετίας. Έτοιμες να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια στη Ρωσία για την αντιμετώπιση της κρίσης εμφανίζονται οι ΗΠΑ. Μετά από αίτημα της Μόσχας, το θέμα συζητάται και σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αργά χθες το βράδυ, έγινε γνωστό ότι άρχισε η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς και ότι γίνονται προσπάθειες να δοθούν τρόφιμα και νερό στους ομήρους. Στον Καύκασο έφθασε και ο γιατρός Λεονίντ Ροσάλ, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς του θεάτρου της Μόσχας το 2002.

    Τρομοκρατικό θρίλερ στη Β. Οσετία

    Αντιμέτωπη με ένα κλιμακούμενο σκηνικό τρόμου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Ρωσία.

    Μέσα σε μία βδομάδα έχει ζήσει τον εφιάλτη της τρομοκρατίας τέσσερις φορές ενώ το τελευταίο περιστατικό ομηρίας 300 ανθρώπων σε σχολείο της Β. Οσετίας έρχεται να ξυπνήσει μνήμες από το "Θέατρο τρόμου" στη Μόσχα, όταν πριν από δυο χρόνια 45 τρομοκράτες κρατούσαν ομήρους 900 άτομα.

    Αυτή τη φορά 17 ένοπλοι, πιθανότατα Τσετσένοι αυτονομιστές, κατέλαβαν και παγίδευσαν με εκρηκτικά ένα σχολείο

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κρατούν ομήρους 300 ανθρώπους, εκ των οποίων 135 παιδιά, καθηγητές και γονείς.

    Οι τρομοκράτες απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλο το σχολείο, αν οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το κτήριο κάνουν επέμβαση.

    Νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθερα 15 παιδιά ενώ άλλα πενήντα κατόρθωσαν να διαφύγουν από το σχολείο.

    Σε συναγερμό οι ρωσικές αρχές

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επέστρεψε εσπευσμένα από το Σότσι και συντονίζει όλες τις ενέργειες από τη Μόσχα.

    Μαζί του επικοινώνησε νωρίτερα και ο Τζορτζ Μπους ο οποίος μάλιστα πρόσφερε εκ μέρους των ΗΠΑ κάθε είδους βοήθεια για την αντιμετώπιση της νέας βάρβαρης τρομοκρατικής ενέργειας.

    Ενδεικτικό του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι σφράγισαν τις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ με μαθητές στη Ρωσία

    Όμηροι μαθητές στην Οσετία

    [02] Διεθνή

    Οκτώ νεκροί κατά την εισβολή Συνεχίζεται το θρίλερ με τους ομήρους

    2/9/2004 7:02:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/9/2004 10:24:28 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Associated Press - Reuters - BBC - ΝΕΤ 105,8

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των ρωσικών αρχών με τους 17 ενόπλους, πιθανότατα Τσετσένους, οι οποίοι κρατούν ομήρους περίπου 354 άτομα, μεταξύ τους και 132 παιδιά, σε σχολείο της πόλης Μπελσάν της Βόρειας Οσετίας, ενώ οκτώ άτομα σκοτώθηκαν κατά την εισβολή τους στο κτήριο, το πρωί της Τετάρτης. Εκατοντάδες στρατιώτες έχουν περικυκλώσει το σχολείο, την ώρα που οι δράστες απειλούν με λουτρό αίματος σε περίπτωση επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας. Διεθνή συνδρομή στη Ρωσία, για τη σύλληψη των υπευθύνων των τελευταίων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, ζήτησε το Σ.Α. του ΟΗΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του που ζητήθηκε από τη Μόσχα, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε τηλεφωνικά στον Ρώσο ομόλογό του έτοιμος να προσφέρει κάθε βοήθεια.

    Διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς

    Οι αρχές βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους απαγωγείς, οι οποίοι συνομίλησαν και με το γιατρό Λεονίντ Ροσάλ που έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη.

    Ο Ροσάλ, τη μεσολάβηση του οποίου ζήτησαν οι ίδιοι οι δράστες, ήταν ο άνθρωπος που είχε παρέμβει όταν Τσετσένοι αυτονομιστές κρατούσαν ομήρους σε θέατρο της Μόσχας, τον Οκτώβριο του 2002.

    Οι δράστες απαιτούν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Τσετσενία και την απελευθέρωση 27 συντρόφων τους που κρατούνται στην Ιγκουσετία, Αξιώνουν, επίσης, τη μετάβαση επί τόπου των προέδρων της Βόρειας Οσετίας και της Ινγκουσετίας.

    Πάντως ο αρχηγός των Τσετσένων ανταρτών, Ασλάν Μασκάντοφ, αρνείται κάθε ανάμειξη των δυνάμεων του στην επιχείρηση αυτή.

    Η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" ανέφερε από την πλευρά της ότι συνεργάτης της είχε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν άνδρα που βρίσκεται μέσα στο σχολείο και ο οποίος δήλωσε ότι ανήκει στην "Δεύτερη Ομάδα των Ριγιάντους Σαλαχίν Σαχίντι", η οποία έχει διασυνδέσεις με τον Μπασάγεφ.

    Η οργάνωση αυτή φέρεται να διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα και οι ΗΠΑ την έχουν περιλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων με την ονομασία "Τάγμα Αναγνώρισης και Σαμποτάζ των Τσετσένων Μαρτύρων Ριγιάντους-Σαλαχίν".

    Μέχρι αυτή την ώρα, οι πληροφορίες σχετικά με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους παρουσιάζονται πάντως συγκεχυμένες.

    Όπως μεταδίδει πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο ανώνυμη μαρτυρία αξιωματούχου, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς την Πέμπτη, 12 μέσα στο σχολείο, 2 στο νοσοκομείο ενώ 2 ακόμη πτώματα βρίσκονται έξω από το σχολείο.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Β. Οσετίας, οι απαγωγείς είπαν πως για κάθε σύντροφό τους που θα σκοτώνεται θα εκτελούν 50 παιδιά, και για κάθε έναν που τραυματίζεται, 20 παιδιά.

    Νύχτα αγωνίας

    Σύμφωνα με το BBC, οι απαγωγείς δεν επιτρέπουν την παροχή τροφής και νερού στους ομήρους.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Οσετίας, Καζμπέκ Ζαντίεφ, τόνισε πάντως ότι τα παιδιά έχουν "καλή μεταχείριση", χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Οι οικογένειες των ομήρων πέρασαν την πρώτη νύχτα αναμονής αγωνιώντας σιωπηλά, συγκεντρωμένοι στην αίθουσα τελετών του Μπεσλάν που απέχει μόλις 150 μέτρα από το σχολείο. Από τα παράθυρα του κτηρίου μπορούσαν να δουν μόνο τις κινήσεις των αστυνομικών και των στρατιωτών που έχουν περικυκλώσει το σχολείο.

    Την Τετάρτη, 15 μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ άλλα 50 κατόρθωσαν να διαφύγουν .

    Οι δράστες φέρονται να έχουν ζώσει το σχολείο με εκρηκτικά τα οποία θα ανατινάξουν σε περίπτωση εφόδου των δυνάμεων ασφαλείας.

    Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα πως θα μπορούσε να τερματιστεί η ομηρία δίχως έφοδο των ρωσικών δυνάμεων.

    Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια, 45 τρομοκράτες εισέβαλαν σε θέατρο της Μόσχας κρατώντας όμηρους σχεδόν 900 άτομα. Κατά την επιχείρηση απελευθέρωσής τους, σχεδόν 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Την άμεση απελευθέρωση των ομήρων ζητά ο ΟΗΕ

    Σε έκτακτη συνεδρίασή του, κατόπιν αιτήματος της Μόσχας, το 15μελές Συμβούλιο ζήτησε "την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της τρομοκρατικής επίθεσης" στη Βόρεια Οσετία.

    Στην ανακοίνωση, την οποία διάβασε ο προεδρεύων του Σ.Α., Ισπανός διπλωμάτης Χουάν Αντόνιο Γιάνεθ-Μπαρνουέβο, καλούνται όλες οι χώρες να συνεργαστούν με τις ρωσικές αρχές προκειμένου να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης "οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών".

    "Οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια είναι εγκληματική και αδικαιολόγητη, ανεξάρτητα από το κίνητρο, το πότε και από ποιον διαπράχθηκε", προστίθεται στο κείμενο.

    Το αίτημα της Ρωσίας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν πάντως πρωτόγνωρο, δεδομένου ότι η Μόσχα εμμένει εδώ και πολλά χρόνια στην άποψη ότι ο πόλεμος στην Τσετσενία είναι εσωτερικό πρόβλημα που θα λύσει μόνη της.

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι το κύμα των πρόσφατων επιθέσεων "δείχνει ότι η διαδικασία σταθεροποίησης στην Τσετσενία δεν αρέσει στους διεθνείς τρομοκράτες".

    Βοήθεια με κάθε τρόπο από τον Τζορτζ Μπους

    Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προσφέρθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την κρίση με τους εκατοντάδες ομήρους.

    Ο Μπους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, είπε στον Πούτιν πως οι ΗΠΑ "διεξάγουν τον ανελέητο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, παράλληλα με τη Ρωσία". Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Πούτιν ταυτίστηκε με την πολιτική Μπους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και επιδίωξε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει την εικόνα ότι οι Τσετσένοι αντάρτες έχουν στενές διασυνδέσεις με εξτρεμιστές στο εξωτερικό.

    "Ουδείς λόγος θα μπορούσε να δικαιολογήσει πράξεις που στρέφονται εναντίον της ζωής αθώων", δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας από τους απαγωγείς "να απελευθερώσουν άμεσα και χωρίς όρους" τους ομήρους στη Βόρεια Οσετία.

    Από την Αθήνα, το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό της Ελλάδας και καταδικάζει απερίφραστα ως απαράδεκτη και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια τη σύλληψη παιδιών, δασκάλων και γονέων ως ομήρων . Τασσόμενη στο πλευρό του ρωσικού λαού, εκφράζει ειλικρινή συμπαράσταση και αλληλεγγύη τη δύσκολη αυτή ώρα.

    Τέλος, όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δε θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ώρες αγωνίας για τους ομήρους

    [03] Διεθνή

    Ανατινάχθηκαν κατοικίες Ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

    2/9/2004 8:01:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνες, στη Λωρίδα της Γάζας, ανατίναξαν το βράδυ της Τετάρτης οι ισραηλινές δυνάμεις, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό. Κατά την επιδρομή, που πραγματοποιείται μία ημέρα αφότου 16 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στην πόλη Μπερσέμπα, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Ο στρατός υποστηρίζει ότι τα κτήρια που ανατίναξε χρησιμοποιούνταν από ενόπλους Παλαιστινίους για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον στρατιωτών και Εβραίων εποίκων του γειτονικού οικισμού Νέβε Ντεκαλίμ.

    Πυρά μέσα στον καταυλισμό

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι περίπου 20 άρματα και στρατιωτικά οχήματα μπήκαν στον καταυλισμό. Ελικόπτερα έριξαν πυραύλους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι ένοπλοι.

    Τα άρματα συγκεντρώθηκαν κοντά σε δέκα μεγάλα συγκροτήματα διαμερισμάτων που βλέπουν στο γειτονικό εβραϊκό οικισμό του Νέβε Ντεκάλιμ, όπου ένοπλοι έριξαν τρεις όλμους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα μεταξύ των κατοίκων του οικισμού αυτού.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι στρατιώτες διέταξαν τις 150 οικογένειες Παλαιστινίων που διαμένουν στα κτήρια να τα εγκαταλείψουν. Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι δόθηκε τέτοια διαταγή, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα σπίτια πρόκειται να κατεδαφιστούν.

    Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κατέφυγαν στο γειτονικό νοσοκομείο και σε ένα σχολείο. Ο κάτοικος της συνοικίας, Άλι Καλάφ-Αλάχ, είπε ότι τα άρματα έβαλαν κατά των κτηρίων πριν δοθεί η εντολή στις οικογένειες να τα εγκαταλείψουν. Ο ίδιος και η γυναίκα του πήγαν με τα τρία παιδιά τους στο νοσοκομείο. "Τα παιδιά κλαίνε και φωνάζουν Εβραίοι, Εβραίοι. Δεν πήραμε τίποτα από το σπίτι επειδή ο στρατός δεν μας άφησε" υποστήριξε.

    Μέσα στον καταυλισμό, ένοπλοι Παλαιστίνιοι έριξαν αντιαρματικούς πυραύλους και πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένας πύραυλος έπληξε ένα στρατιωτικό όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο στρατιώτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ετοιμάζεται για σκληρά αντίποινα το Ισραήλ

    [04] Ιράκ

    Μεταξύ των νεκρών και παιδιά Πολύνεκρη επιδρομή στη Φαλούτζα

    2/9/2004 8:23:00 πμ

    Τουλάχιστον εννέα Ιρακινοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν τη νύχτα της Τετάρτης οι αμερικανικές δυνάμεις στη Φαλούτζα, προπύργιο των σουνιτών ανταρτών, στα δυτικά της Βαγδάτης. Δύο σπίτια ισοπεδώθηκαν από τους δύο πυραύλους που εξαπέλυσε το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος. Στόχος της επιδρομής, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ήταν δύο κρησφύγετα του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι ο οποίος πιστεύεται ότι διατηρεί επαφές με την οργάνωση Αλ Κάιντα. Όπως ανέφερε ο γιατρός Σέιφ ελ-Ντίνε Τάχα, του γενικού νοσοκομείου της Φαλούτζα, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και παιδιά ενώ πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

    [05] Διεθνή

    Στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων Βολές Τσέινι κατά Κέρι

    2/9/2004 9:08:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με μια ομιλία-ανοιχτή επίθεση κατά του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζον Κέρι, ο 63χρονος Ντικ Τσέινι έλαβε το χρίσμα της υποψηφιότητας για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, που του δόθηκε και τυπικά από το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Ο Τσέινι κατηγόρησε τον Κέρι για αναποφασιστικότητα και λανθασμένη τακτική στο ζήτημα της ασφάλειας των ΗΠΑ. "Διαρκώς ο γερουσιαστής Κέρι έπαιρνε κακές αποφάσεις όσον αφορά τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσέινι δίνοντας παραδείγματα από διάφορες ψηφοφορίες στη Γερουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, που υπήρξε ένας από τους κυριότερους υποστηρικτές του πολέμου κατά του Ιράκ, ο Τζον Κέρι δε μπόρεσε να αντιληφθεί το πόσο άλλαξε τον κόσμο η 11η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο Τσέινι, δε δίστασε να τον ειρωνευτεί σημειώνοντας: "μιλάει για έναν πιο συνετό πόλεμο, λες και η Αλ Κάιντα θα εντυπωσιαζόταν από την αβρή όψη μας".

    "Γενικευμένη επίθεση"

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ομιλίες άλλων συνέδρων, όπως του Ζελ Μίλερ, που κατηγόρησε το Τζον Κέρι, για έλλειψη στερείται οράματος και για προσπάθεια διχασμού της χώρας σχετικά με το ζητημα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με τον Μίλερ, οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο τον οποίο αντιμετωπίζει η Αμερική και εμμένουν στο να κατακρίνουν την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς τη αδέξια και λανθασμένη.

    Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής Μπους, όπως υποστήριξε ο Μίλερ, "πιστεύει ότι πρέπει να ασχοληθούμε με όσα γίνονται σήμερα και να ετοιμαστούμε για τις αυριανές προκλήσεις".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επεισοδιακό το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

    [06] Γκόλμπολ

    "Έλαμψε" η Ιταλία στο Ισραήλ

    2/9/2004 9:46:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χαρακτήρα "πρόβα τζενεράλε" ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είχε για 7 ομάδες η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γκολμπολ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ. Στους αγώνες που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση του Ισραήλ για αθλητές με κινητικά προβλήματα συμμετείχαν ακόμη εκτός από την διοργανώτρια ομάδα οι ομάδες του Βελγίου, της Κροατίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Ουκρανίας και της Νορβηγίας. Για την ιστορία νικήτρια αναδείχθηκε η Ιταλία. Τις υπόλοιπες θέσεις της τελικής κατάταξης κατέλαβαν οι εξής ομάδες: 2. Βέλγιο, 3. Ουκρανία, 4. Ολλανδία, 5. Ισραήλ, 6. Νορβηγία, 7. Κροατία.

    [07] Αθλητισμός

    Μέχρι το 2006 θα... λαλά ο Μπαρτέζ

    2/9/2004 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την εστία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας θα συνεχίσει να προασπίζεται και για τα επόμενα δύο χρόνια, ο πορτιέρο των "τρικολόρ" Φαμπιάν Μπαρτέζ. Σύμφωνα με δηλώσεις του 36χρονού Μπαρτέζ που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της "LEquipe" θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια της Γαλλίας μέχρι το 2006. Παρόλα αυτά ο τερματοφύλακας της Μαρσέϊγ, θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού από τους αγώνες των "πετεινών" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Ισραήλ (4/9) και τις Νήσους Φερόε (8/9).

    [08] Αθλητισμός

    Ανενεργός για τρεις εβδομάδες ο Γκίγκαξ

    2/9/2004 10:25:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χωρίς τον τραυματία Ντάνιελ Γκίγκαξ αναμένεται να παρουσιαστούν οι Ελβετοί απέναντι στις Νήσους Φερόε και στην Ιρλανδία στο πλαίσιο των αγώνων του 4ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Έλβετός άσος, σε αντίθεση με τους διεθνείς Μουράτ Γιακίν, Γιόχαν Φόγκελ και Κριστόφ Σπιχέρ, δεν κατάφερε να λάβει μέρος στην χθεσινή προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και εκφράζονται φόβοι, ότι πιθανότατα θα μείνει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός γηπέδων, κάτι που φυσικά προβληματίζει έντονα τον εκλέκτορα της Εθνικής Ελβετίας, Κοέμπι Κουν.

    [09] Τεχνολογία

    Για όλες τις προτιμήσεις Κουλοχέρης ...ψυχολόγος

    2/9/2004 10:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/9/2004 11:37:11 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πόσες φορές δε νιώσατε, ότι όλα σας πάνε στραβά, στη δουλειά, στη σχέση ή στην παρέα σας; Τότε χρειαστήκατε έναν ώμο για να ακουμπήσετε και να ξεκουράσετε τις ανησυχίες, ένα φίλο να σας πει μια καλή κουβέντα ή να σας δώσει μια συμβουλή. Κι όταν δεν τα βρίσκατε αυτά, πληρώνατε αδρά σε ψυχολόγους ή αστρολόγους για να σας βρουν αυτή τη λύση. Ξεχάστε τα όλα πολύ πιο φθηνή και εύκολη απάντηση για τα προβλήματά σας, η οποία ακούει στο όνομα "Comfort XxL". Όχι δεν πρόκειται για φαρμακευτικό σκεύασμα, αλλά για ένα σύστημα ψυχολογικής υποστήριξης, που κατασκεύασε η ίδια αναμορφώνοντας ένα κουλοχέρη.

    Με πολλές επιλογές και δυνατότητες

    Ο αναγεννημένος κουλοχέρης περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένα μηνύματα συμπαράστασης και εμψύχωσης από 100 άνδρες και γυναίκες και παιδιά.

    Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει ποιος θέλει να του συμπαρασταθεί και να πατήσει ένα κουμπί για να ξεκινήσει το βίντεο. Επίσης τα μηνύματα ποικίλουν, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες κάθε χρήστη.

    Υπάρχουν μηνύματα, στα οποία δυο νεαρές γυναίκες τραγουδούν σε χαρούμενο σκοπό κολακευτικά σχόλια για τους φύσει πιο αισιόδοξους, αλλά δε λείπουν και εκείνα για τους πιο προσγειωμένους, που υπενθυμίζουν, ότι "τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα".

    Επίσης, η Μπαουμίστερ έχει "ντύσει" την "Comfort XxL" στο πράσινο, το χρώμα τις ελπίδας, ώστε εκείνοι που τη χρησιμοποιούν να λαμβάνουν ακόμη περισσότερη θετική ενέργεια.

    Το πρωτοποριακό μηχάνημα λειτουργεί, ήδη σε αστυνομικό τμήμα της Γερμανίας και σύντομα θα τοποθετηθεί και σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

    [10] Αθλητισμός

    Συνεχίζει ακάθεκτη στο "Μεγάλο Μήλο" η Λένα

    2/9/2004 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αήττητη συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στο "Αμερικανικό Όπεν", που διεξάγεται στο Φλάσινγκ Μίντοου της Νέας Υόρκης, η Λένα Δανιηλίδου. Μετά τη χθεσινή της νίκη με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 7-5) επί της Ταλάγια (Κροατία), στο πλαίσιο της πρεμιέρας του απλού, νικηφόρα ήταν και η πρεμιέρα της στο διπλό του τουρνουά των ΗΠΑ. Με παρτενέρ τη Σλοβένα Καταρίνα Σρεμπότνικ η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια επικράτησε των Αμερικανίδων Νέχα Ουμπερόι και Σίκα Ουμπερόι με 6-4, 6-1 και σφράγισε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    [11] Διεθνή

    Απειλεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις Αιχμές κατά της Συρίας από το Ισραήλ

    2/9/2004 11:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/9/2004 11:38:19 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ευθύνη στη Συρία για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας την Τρίτη στο Ισραήλ καταλόγισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ενώ προειδοποίησε, ότι η ανάμειξη αυτή θα έχει "σαφείς συνέπειες" για τη Συρία. Παράλληλα και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ζεέβ Μποΐμ απείλησε με στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της εν λόγω χώρας. "Είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουμε επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση, ότι θα επιλέξουμε προσεκτικά τους στόχους, την κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε οι Σύροι να καταλάβουν, ότι υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να υπερβούν". Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε, ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί την πρόκληση γενικής σύρραξης στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

    [12] Αθλητισμός

    Αθώος άνευ δίκης ο Μπραϊαντ

    2/9/2004 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Φτηνά τη γλίτωσε" ο άσος των Λος Άντζελες Λέϊκερς, Κόμπι Μπράϊαντ, που μέχρι χθες θεωρούνταν κατηγορούμενος για βιασμό μίας 19χρονης στις 30 Ιουνίου του 2003, αφού η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα για τη μη συνέχιση της εξέτασης της υπόθεσης και ο δικαστής απέσυρε τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά σε βάρος του Αμερικανού μπασκετμπολίστα εκκρεμεί ακόμη μια αστική δίκη, όπου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταβάλει αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

    Το χρονικό της κατηγορίας

    Μετά την απροθυμία του "θύματος" να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και το αίτημα του να μην προχωρήσει η διαδιακσία ο εισαγγελέας Μαρκ Χάρλμπερτ "σφράγισε" οριστικά το φάκελο του... Λιμνανθρώπου δηλώνοντας: "Σε κανένα χρονικό σημείο δεν θα ανοίξει ξανά ο φάκελος αυτής της υπόθεσης".

    Θυμίζουμε ότι ο Κόμπι Μπαραϊαντ είχε κατηγορηθεί ότι βίασε μια 19χρονη γυναίκα στις 30 Ιουνίου του 2003, όταν η υπάλληλος του ξενοδοχείου στο Κολοράντο μπήκε στο δωμάτιό του. Ο Μπράιαντ, ο οποίος είναι παντρεμένος, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, για τις οποίες θα μπορούσε να τιμωρηθεί με ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο 750.000 δολαρίων. Ο άσος των Λέικερς είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε συνουσία με τη γυναίκα, η οποία έγινε με συναίνεση και των δύο, και ισχυρίστηκε πως οι μώλωπες γύρω από τα γεννητικά όργανα της 19χρονης ήταν αποτέλεσμα άλλων σεξουαλικών επαφών που είχε εκείνη πριν και μετά τη δική τους συνεύρεση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 September 2004 - 8:51:44 UTC