Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκαλεί πάλι την επιστημονική κοινότητα Κλωνοποίηση νεκρών από το δρ
  • [02] Ένας νεκρός, 18 τραυματίες Επεισόδια στη Μοσούλη
  • [03] Στην κατεχόμενη Μόρφου Εσπερινός στον Άγιο Μάμα μετά από 30 χρόνια
  • [04] Έτοιμοι για την έκπληξη
  • [05] Εξ' αιτίας των εκπτώσεων Πανδαιμόνιο σε κατάστημα στο Ριάντ
  • [06] Ενισχύθηκε επιθετικά η Ρόμα
  • [07] Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία
  • [08] Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Υψηλοί τόνοι από το
  • [09] Η οικονομία στο επίκεντρο εν όψει της ΔΕΘ
  • [10] Προσωρινά στη θέση Παπατώλη ο Αστέρης Τσιφτσόγλου Αποδεκτή η παραίτηση
  • [11] Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες Από νέα θέση "μάχης" Πύρρος και Βαλέριος

    [01] Υγεία

    Προκαλεί πάλι την επιστημονική κοινότητα Κλωνοποίηση νεκρών από το δρ Ζαβό

    1/9/2004 7:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/9/2004 8:36:58 μμ)

    Πηγή: New Scientist

    Αναταραχή στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας φέρνει και πάλι ο αμφιλεγόμενος γενετιστής επιστήμονας, Παναγιώτης Ζαβός, που αυτή τη φορά ισχυρίζεται, ότι μπόρεσε να δημιουργήσει βιώσιμα έμβρυα από νεκρούς ανθρώπους συγχωνεύοντας το DNA τους σε ωάρια αγελάδας κενά από γενετικό υλικό. Ανακοινώνοντας τα πορίσματα της μελέτης του σε συνέντευξη Τύπου, στο Λονδίνο επεσήμανε, ότι η νέα του αυτή μελέτη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και κανένα έμβρυο δεν εμφυτεύτηκε για κλωνοποίηση. Ωστόσο, η πλειοψηφία των Βρετανών επιστημόνων αντιμετώπισε με σκεπτικισμό και επικριτική διάθεση τους ισχυρισμούς του Κύπριου επιστήμονα.

    Έντονες κι επικριτικές αντιδράσεις

    Μάλιστα, ο καθηγητής Ρίτσαρντ Γκάρντνερ της ερευνητικής ομάδας για την κλωνοποίηση της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας χαρακτήρισε την έρευνα του Ζαβού "επιστημονικά αμφισβητήσιμη και ηθικά απαράδεκτη". "Είναι άκρως παραπλανητικό να ισχυρίζεσαι, ότι μπορείς να αντικαταστήσεις το αγαπημένο πρόσωπο κάποιου δημιουργώντας έναν κλώνο του, που φέρει το ίδιο γενετικό υλικό".

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος εξελικτικής γενετικής του βρετανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών, Ρόμπιν Λόβελ Μπαντζ, κατηγορεί τον Ζαβό, ότι "εκμεταλλεύεται τις επιθυμίες ευάλωτων συναισθηματικά ανθρώπων δίνοντας τους ψεύτικες ελπίδες".

    Ωστόσο, όπως τονίζει, ο Μπαντζ ο Ζαβός ακόμη δεν έχει παρουσιάσει, αλλά ούτε και περιγράψει λεπτομερώς τις μεθόδους, που ισχυρίζεται, πως χρησιμοποιεί. "Θα πρέπει να εκδώσει τις μελέτες του σε κάποιο αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό για να αποδείξει, ότι δεν είναι απατεώνας" τονίζει ο ίδιος.

    Αλήθεια ή ευσεβείς πόθοι;

    Στη νέα του αυτή μελέτη ο Ζαβός ισχυρίζεται, ότι πήρε ζωντανά κύτταρα από τους ιστούς τριών νεκρών ανθρώπων και τα εισήγαγε με ένεση στα ωάρια αγελάδας από τα οποία είχε αφαιρεθεί το γενετικό υλικό. Στη συνέχεια προκάλεσε τη διέγερση τους με ηλεκτρική εκκένωση, ώστε να ξεκινήσουν να διαιρούνται, όπως τα γονιμοποιημένα ωάρια.

    Τη μέθοδο είχαν ακολουθήσει από το 1996 κι άλλες ερευνητικές ομάδες, δημιουργώντας κλωνοποιημένα έμβρυα.

    Ο Ζαβός χρησιμοποίησε αίμα και ιστούς από ένα 11χρονο κορίτσι το οποίο είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι γονείς κράτησαν δείγμα του γενετικού υλικού της κόρης τους στον καταψύκτη τους μέχρι που το παρέδωσαν στο Ζαβό τρεις μέρες μετά το θάνατο της.

    Επίσης, χρησιμοποίησε κύτταρα από έναν 33χρονο τα οποία απομονώθηκαν αμέσως μετά το θάνατό του στο νεκροτομείο, αλλά και από ένα αγοράκι που πέθανε στους 18 μόλις μήνες ζωής του.

    Από τις δυο πρώτες περιπτώσεις προέκυψαν έμβρυα, που αναπτύσσονταν φυσιολογικά φτάνοντας τα 64 κύτταρα, γεγονός, που έκανε το Ζαβό να πιστεύει, ότι θα μπορούσαν να μεταφυτευθούν σε μήτρα και να εξελιχθούν σε κλωνοποιημένα βρέφη. Μόνο ο κλώνος του 18μηνου βρέφους δε μπόρεσε να αναπτυχθεί πέρα από το στάδιο των τεσσάρων κυττάρων και έτσι η μεταφύτευση του θα ήταν αδύνατη.

    Αλήθεια ή ευσεβείς πόθοι; Προς το παρόν οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τις έρευνες του Ζαβού επισημαίνοντας πως ακόμη και στην περίπτωση, που τα κλωνοποιημένα έμβρυα αναπτύσσονταν σε υγιείς ανθρώπους, υπάρχει ισχυρό το ενδεχόμενο να εμφανίσουν γενετικά ελαττώματα που θα μπορούσαν να αποβούν ακόμη και θανατηφόρα.

    [02] Ιράκ

    Ένας νεκρός, 18 τραυματίες Επεισόδια στη Μοσούλη

    1/9/2004 7:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας Ιρακινός αστυνομικός σκοτώθηκε και 18 άνθρωποι, οι 17 απλοί πολίτες και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν σήμερα στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όταν άγνωστοι εξαπέλυσαν βλήματα όλμου εναντίον του κυβερνείου της επαρχίας Νινίβ, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. "Τέσσερα βλήματα όλμου έπεσαν ακριβώς στο εξωτερικό τμήμα του περιβόλου του κυβερνείου και άλλο ένα στο συγκρότημα", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας, συνταγματάρχης Μουζάχεμ Αμπντάλα Χάλαφ αλ Σεμάρι. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση, που σημειώνεται κατά του κτηρίου αυτού από τη δολοφονία τον Ιούλιο του κυβερνήτη της επαρχίας Νινίβ.

    [03] Κυπριακό

    Στην κατεχόμενη Μόρφου Εσπερινός στον Άγιο Μάμα μετά από 30 χρόνια

    1/9/2004 7:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/9/2004 11:07:58 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Για πρώτη φορά ύστερα από τριάντα χρόνια ακούστηκαν σήμαντρα και ψαλμωδίες στον κατεχόμενο Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Μάμα στη Μόρφου. Δεκάδες εκατοντάδες πιστοί έζησαν συγκλονιστικές στιγμές, κατά την τέλεση του εσπερινού για την αυριανή γιορτή του προστάτη αγίου της Μόρφου, από το μητροπολίτη Νεόφυτο, συμπαραστατούμενο από τον αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο, δέκα ιερείς και τρεις διακόνους. Ο εσπερινός άρχισε με ειδική ευχή από το μητροπολίτη για τον καθαγιασμό της Αγίας Τράπεζας. Κατά την προσέλευσή του στην εκκλησία ο μητροπολίτης έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων για την πρωτοβουλία, που ανέλαβε για την τέλεση του εσπερινού και της αυριανής λειτουργίας. Στον ιερό ναό του αγίου Μάμα προσήλθαν εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι μετέβησαν στην κατεχόμενη κωμόπολη το απόγευμα με ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

    Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

    Παρίστανται επίσης αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ υπό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Κατσουρίδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, ο τέως Συντονιστής Εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου και πρέσβεις ξένων χωρών.

    Η ακολουθία του εσπερινού αναμένεται να τελειώσει στις 8.30, με ομιλία του μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος στη συνέχεια θα δεχθεί τις ευχές των πιστών έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο.

    Στην ομιλία του ο Μόρφου Νεόφυτος αναμένεται να τονίσει ότι, η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική, αλλά προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου, για να υπάρξει ένα κοινό ειρηνικό μέλλον για όλους τους Κυπρίους. Αναμένεται επίσης να τονίσει, πως αν οι ιερωμένοι της Κύπρου έχουν ένα ρόλο να επιτελέσουν, αυτός είναι να υπηρετήσουν την ανάγκη της συμβίωσης και της συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων αυτού του τόπου.

    Οι κατοχικές αρχές πήραν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετά τη βομβιστική επίθεση και τις απειλές από εξτρεμιστές στα Κατεχόμενα. Καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού, ελικόπτερο των κατοχικών δυνάμεων επιτηρούσε το χώρο γύρω από την εκκλησία, ενώ εκατοντάδες "αστυνομικοί" είχαν παραταχθεί γύρο από το ναό.

    Αύριο θα τελεσθεί στον κατεχόμενο ναό η θεία λειτουργία, η οποία θα αρχίσει στις 7.45 το πρωί.

    [04] Αθλητισμός

    Έτοιμοι για την έκπληξη

    1/9/2004 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα από την Εθνική μας, έχουν στόχο οι παίκτες της Εθνικής Αλβανίας. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις ο διεθνής Αλβανός μεσοαμυντικός, Έρβιν Σκέλα, εν όψει της σαββατιάτικης πρεμιέρας των δύο ομάδων στο πλαίσιο του 2ο ομίλου για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006.

    Η αποστολή για τον αγώνα

    Η Ελλάδα μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποτελεί "στόχο" για πολλές εθνικές ομάδες που θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να "κοντράρουν" στα ίσια τον Ρεχάγκελ και την παρέα του.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γειτόνων μας, Χανς-Πέτερ Μπρίγκελ, συμπεριέλαβε 21 συνολικά ποδοσφαιριστές στην αποστολή της Αλβανίας για τον αγώνα με την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι Στρακόσια, Μουράτι οι οποίοι αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Η αποστολή:

    Τερματοφύλακες: Φώτης Στρακόσια, Ίλιον Λίκα, Ίσλι Χίντι.

    Αμυντικοί: Έλβιν Μπεγκίρι, Αντριάν Αλιάι, Ρέτσαρτ Ντάμπουλα, Άριαν Πίσα, Χένρι Ντρέκα.

    Μέσοι: Κλόντιαν Ντούρο, Έντβιν Μουράτι, Μπέσνικ Χάσι, Λόρικ Τσάνα, Έρβιν Σκέλα, Άλτιν Λάλα, Άρντιτ Μπεγκίρι, Μεχμέτ Ντραγκούσα, Ντέβι Μουκάι.

    Επιθετικοί: Ίγκλι Τάρε, Άλμπαν Μπουσάι, Φλοριάν Μίρταϊ, Αλτίν Ράκλι.

    [05] Διεθνή

    Εξ' αιτίας των εκπτώσεων Πανδαιμόνιο σε κατάστημα στο Ριάντ

    1/9/2004 8:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Τρεις νεκροί και δώδεκα τραυματίες είναι ο απολογισμός μία ημέρας εκπτώσεων στο πολυκατάστημα IKEA, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Εξαιτίας της πολύ μεγάλης πολυκοσμίας στην είσοδο του καταστήματος, επακολούθησε πανδαιμόνιο και πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν. Μάλιστα, έξω από την είσοδο του καταστήματος βρίσκονταν περισσότερα από 8.000 άτομα, πολλά από τα οποία είχαν κυριολεκτικά κατασκηνώσει από την προηγούμενη νύχτα. Ο σουηδικός όμιλος οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ έχει ανοίξει πρόσφατα δύο μεγάλα πολυκαταστήματα στη Σαουδική Αραβία. Ένα στην πρωτεύουσα Ριάντ και ένα στη Τζέντα. Η λειτουργία των δύο πολυκαταστημάτων συνδυάστηκε με μία μακρά διαφημιστική εκστρατεία στο σαουδαραβικό τύπο, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι πελάτες θα απολάμβαναν μεγάλων εκπτώσεων. Το υπουργείο Εσωτερικών απέδωσε, μάλιστα, τη δυσάρεστη σημερινή εξέλιξη σε αυτή τη διαφημιστική εκστρατεία, κρίνοντας με δήλωση εκπρόσωπού του τις προσφορές του ΙΚΕΑ υπερβολικά δελεαστικές, κάτι, που εξώθησε τους καταναλωτές να κάνουν...έφοδο στον προαύλιο χώρο με τραγικά αποτελέσματα.

    [06] Αθλητισμός

    Ενισχύθηκε επιθετικά η Ρόμα

    1/9/2004 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής έγιναν της μόδας και η Ρόμα δεν γινόταν να μην ακολουθήσει αυτή την τάση. Λίγο πριν εκπνεύσουν τα περιθώρια, οι "Ρωμαίοι" ανέταξαν στο δυναμικό τους τον διεθνή Αιγύπτιο επιθετικό Αχμέντ Μίντο Χοσάμ από την Μαρσέιγ. Ο 21χρονος άσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "τζιαλορόσι" και οι ετήσιες απολαβές του θα ανέρχονται σε 2,25 εκ. δολάρια.

    [07] Διεθνή

    Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία

    1/9/2004 8:50:00 μμ

    Δεν έφεραν μαζί τους εκρηκτικά οι δύο γυναίκες, που θεωρούνται υπεύθυνες για την αεροπορική τραγωδία, που συγκλόνισε τη Ρωσία, στις 24 Αυγούστου και στοίχισε τη ζωή σε 90 άτομα. Οι βόμβες στα δύο αεροσκάφη των ρωσικών αερογραμμών είχαν τοποθετηθεί από συνεργούς των δύο γυναικών καμικάζι, πιθανώς εργαζομένους στο αεροδρόμιο και οι δύο γυναίκες, οι οποίες πιθανότατα είναι Τσετσένες, απλώς τις ενεργοποίησαν, όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, πτέραρχος Βλαντίμιρ Μιχαήλοφ.

    Πιθανότατα τα τοποθέτησαν υπάλληλοι της εταιρίας

    "Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι κανένας επιβάτης δεν μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο αεροσκάφος. Τα εκρηκτικά είχαν μεταφερθεί νωρίτερα και είχαν τοποθετηθεί στις τουαλέτες στο πίσω τμήμα των αεροσκαφών από υπαλλήλους και το μόνο, που έκαναν οι καμικάζι ήταν να τα ενεργοποιήσουν", δήλωσε ο πτέραρχος Μιχαήλοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Ο ίδιος προσέθεσε, ότι δε σημειώθηκε απόπειρα αεροπειρατείας στα δύο αεροσκάφη. "Οι υπηρεσίες μας, που παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία είδαν αμέσως, ότι σημειώθηκαν εκρήξεις. Αναλύοντας τις εγγραφές των ραντάρ βρήκαν τα τμήματα των αεροσκαφών που είχαν σκορπιστεί σε τέτοια απόσταση, που μπορούσαν να εντοπιστούν ξεχωριστά", πρόσθεσε.

    [08] Εσωτερικά

    Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

    1/9/2004 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Με κομματικά κριτήρια έγιναν οι τοποθετήσεις των νέων προϊσταμένων εκπαίδευσης' καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ. Οι τοποθετήσεις είναι προσωρινές και σε κάθε περίπτωση λήγουν την 31η Αυγούστου 2005' απαντά το υπουργείο Παιδείας

    Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τις έντονες αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκαλεί η τοποθέτηση των νέων περιφερειακών διευθυντών και προϊσταμένων Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας. Για κομματικές επιλογές κάνουν λόγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καλούν την υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζει ότι οι τοποθετήσεις των 444 διευθυντών και προϊσταμένων εκπαίδευσης έχουν προσωρινό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην ομαλή λειτουργία του σχολικού έτους.

    "Προσωρινές οι τοποθετήσεις" απαντά το υπουργείο

    Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι τα κριτήρια επιλογής που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2005-2006 θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου του υπουργείου και των εκπροσώπων της Εκπαίδευσης.

    Παράλληλα, υπενθυμίζει σε όλους όσοι μιλούν για κομματικές επιλογές ότι:

    " Οι ίδιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών που σήμερα κόπτονται για τις δήθεν ομαδικές σφαγές Διευθυντών εκπαίδευσης, κατά τις κρίσεις του 2002, που είχε πραγματοποιήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την είχαν κατηγορήσει για οικοδόμηση αυταρχικής διοικητικής πυραμίδας ."

    Διευκρινίζει ακόμα, ότι επί συνόλου 210 επιλεγέντων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 43 διευθυντές παρέμειναν στις θέσεις τους (ποσοστό 20%) ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τις κρίσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου επί συνόλου 225 επιλεγέντων, 52 διευθυντές επανεπελέγησαν.

    Για κομματικές επιλογές μιλά το ΠΑΣΟΚ

    Νωρίτερα, η Συντονίστρια του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για κομματικές επιλογές και προσχηματικές διαδικασίες χωρίς καμία αξιολόγηση.

    "Είναι φανερό ότι στο όνομα της κομματικοκρατίας παραμερίζεται η αξιοκρατία και το συμφέρον της Δημόσιας Εκπαίδευση" τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε την υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στη Βουλή.

    [09] Εσωτερικά

    Η οικονομία στο επίκεντρο εν όψει της ΔΕΘ

    1/9/2004 9:56:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής ευρείας σύσκεψης υπό τον Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ το μεσημέρι συναντήθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ του Β΄θερινού τμήματος της Βουλής, όπου επεσήμανε την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της περιφέρειας.

    Στόχος να πέσει το έλλειμμα

    Προκαταρκτική σύσκεψη με τους κυρίους Αλογοσκούφη, Σιούφα και Σουφλιά είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, σχετικά με τις εξαγγελίες, που θα κάνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τονίστηκε, ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πρόγραμμα τετραετίας, ενώ στόχος για το 2005 είναι να πέσει το έλλειμμα κάτω από 3%. Μάλιστα, οι παροχές και τα αναπτυξιακά μέτρα θα υλοποιηθούν εντός της τετραετίας και ο προϋπολογισμός θα είναι μεν σφικτός, αλλά η πολιτική, που θα ακολουθηθεί θα είναι ήπια και συναινετική.

    "Δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη"

    Νωρίτερα το μεσημέρι, σε γεύμα με τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο Β. Θερινό Τμήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. "Δεν είναι του χαρακτήρα μου και δεν προτίθεμαι να κάνω παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, που θα προκαλέσουν σοκ. Το βάρος μας θα πέσει στην οικονομία για να έρθει η ανάπτυξη χωρίς περιοριστική πολιτική. Με αυτή τη λογική θα κινηθώ και στη ΔΕΘ", είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους βουλευτές ο πρωθυπουργός.

    Στο μεταξύ, ορισμένοι βουλευτές παρατήρησαν, ότι μπορεί το Μάρτιο να γίνουν εκλογές, αλλά ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα.

    Πάντως, ο κ. Καραμανλής άκουσε τις πρώτες "γκρίνιες" για τη στάση ορισμένων υπουργών, οι οποίοι είναι "προσιτοί", ενώ όπως είπαν, σε ορισμένους οργανισμούς έχουν παραμείνει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι υπουργοί τοποθέτησαν δικούς τους ανθρώπους σε οργανισμούς, αγνοώντας τους βουλευτές.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις ο κ. Καραμανλής παρενέβη, λέγοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη, αφού προτεραιότητα της κυβέρνησης για το περασμένο εξάμηνο ήταν τέσσερα - πέντε μεγάλα θέματα, με κορυφαίο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [10] Αθλητισμός

    Προσωρινά στη θέση Παπατώλη ο Αστέρης Τσιφτσόγλου Αποδεκτή η παραίτηση Παπατώλη

    1/9/2004 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ την παραίτηση που είχε υποβάλει ο εθνικός προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης μετά τη γνωστή υπόθεση με τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου. "Ο Οδυσσέας Παπατώλης ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης με μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες του ελληνικού στίβου " δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ανακοινώνοντας την απόφαση του ΔΣ ενώ αναφερόμενος στο θέμα των Κεντέρη Θάνου τόνισε ότι συστάθηκε τριμελής επιτροπή, η οποία θα συμπληρώσει το σχετικό φάκελο που θα σταλεί στην IAAF.

    Τριμελής επιτροπή για το φάκελο "Κεντέρη-Θάνου"

    Ο Οδυσσέας Παπατώλης, ανέλαβε καθήκοντα εθνικού προπονητή το 1997.

    Πιθανοί αντικαταστάτες του εμφανίζονται να είναι αρκετοί, όπως ο Κώστας Σπανίδης και ο Λάμπρος Παπακώστας, ενώ προσωρινά χρέη στη θέση του Οδυσσέα Παπατώλη αναμένεται να εκτελεί ο Αστέρης Τσιφτσόγλου, Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης.

    Στο μεταξύ, την τριμελή επιτροπή που θα ετοιμάσει το φάκελο που θα σταλεί στην IAAF για τους Κεντέρη Θάνου αποτελούν ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Αντιπρόεδρος Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ και το μέλος του ΔΣ Κώστας Παναγόπουλος.

    [11] Αθλητισμός

    Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες Από νέα θέση "μάχης" Πύρρος και Βαλέριος

    1/9/2004 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Κοντά στην ομάδα του Χρήστου Ιακώβου, αλλά από άλλη θέση, φαίνεται ότι θα παραμείνουν ο Πύρρος Δήμας και ο Βαλέριος Λεωνίδης. Με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Γιάννης Σγουρός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι δυο Ολυμπιονίκες μας έχουν δεχθεί πρόταση να περιληφθούν στο επιτελείο των ομοσπονδιακών προπονητών. Ο Πύρρος Δήμας και ο Βαλέριος Λεωνίδης είναι οι μόνοι που έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν οριστικά από τα πλατό. Αν αποδεχθούν την πρόταση που τους έχει γίνει θεωρούνται και υποψήφιοι διάδοχοι του Χρήστου Ιακώβου, όταν φυσικά ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών μετακομίσει σε άλλο πόστο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 September 2004 - 20:51:07 UTC