Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κεφάτος" ο Παναθηναϊκός
  • [02] Μαρτυρίες αλλάζουν τα δεδομένα Παράταση αγωνίας στην ομηρία
  • [03] Νέες εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας Σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή
  • [04] Τρίτωσε το... καλό για τη Λένα
  • [05] "Χορτασμένος" φεύγει ο Χατζής
  • [06] Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων "Καλύτερη Αμερική" υπόσχεται ο Μπους
  • [07] "Ξεσπάθωσε" ο Τεξεϊρα
  • [08] Η Νιούκαστλ διαψεύδει τα περι Βέναμπλς
  • [09] Αύριο αναμένεται ο τυφώνας "Φράνσις" Συναγερμός στη Φλόριντα
  • [10] Με θύμα έναν αστυνομικό Αιματηρές συμπλοκές στη Σ. Αραβία
  • [11] Οχυρό το Στάδιο των Τιράνων

    [01] Αθλητισμός

    "Κεφάτος" ο Παναθηναϊκός

    2/9/2004 11:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/9/2004 11:55:54 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με διάθεση για καλό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός μπροστά στους φίλους της ομάδας του και ήταν φυσικό εξάλλου καθώς η αναμέτρηση με την Χάιντουν αποτελούσε την πρώτη επί ελληνικού εδάφους και με τους οπαδούς της ομάδας να έχιυν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και αυτή τη φορά ο Έκι Γκονζάλες που έκανε εκπληκτικές ενέργειες και άνοιξε τον δρόμο για την νίκη. Τα τέρματα των πρασίνων σημείωσαν ο Ντεμπά στο 11 μετά από όμροφη ενέργεια των Σαπάνη, Κωνστανιτνίδη και Μάριτς και με τον τελευταίο να αφήνει έξυπνα την μπάλα στον Ντεμπά, προ κενής εστίας. Ο Σουηδός επιθετικός μάλιστα ανγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο στο 42 όταν χτύπησε στο σαγόνι και αντικαταστάθηκε από τον Βύντρα, έτσι ο Σουμ έμεινε με μια ακόμη λιγότερη επιλογή, μετά τις 13 απουσίες που είχε ούτως ή άλλως εξ αρχής.

    Χαλαρά στο β μέρος

    Η νίκη επισφραγίστηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους της αναμέτρησης, από τον πρωταγωνιστή. Ο Γκονζάλες έγιεν αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Άντριτς και έυκολα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπορεί να επέλεξε να μην φορτσάρει, οι Κροάτες όμως αποφάσισαν να χτυπήσουν στο ψαχνό, αφού έγιναν πολύ πιο σκληροίς το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να οξυνθούν και τα πνεύματα. Σε αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο και το ότι είχαν χάσει με κάτω τα χέρια από τον ορεξάτο Παναθηναϊκό, καθώς από το 49 κιόλας οι «πράσινοι» είχαν κάνει το 3-0 με τον Μάριτς. Πολλές ακόμη ευκαιρίες δημιούργησε ο Παναθηναϊκός, όμως λίγο οι κακές επιλογές στην επίθεση, λίγο το οτι δεν υπήρχε ανάγκη για ευρύ σκορ, το 3-0 έμεινε τελικό.

    Για τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκαν οι Γκαλίνοβιτς (46΄ Κοτσώλης), Μίτου, Κυργιάκος, Χένρικσεν (46΄ Κώτσιος), Μινχ, Άντριτς, Σαπάνης, Μάριτς, Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες (71΄ Οξύζογλου), Ντεμπά (42΄ Βύντρα).

    [02] Διεθνή

    Μαρτυρίες αλλάζουν τα δεδομένα Παράταση αγωνίας στην ομηρία

    3/9/2004 7:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/9/2004 11:25:04 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Σε κλοιό φόβου ζουν για τρίτη μέρα οι όμηροι, που κρατούνται σε σχολείο στην πόλη Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας από ένοπλους εξτρεμιστές. Νέα δεδομένα δημιουργούν μαρτυρίες ορισμένων εκ των 26 ομήρων που απελευθερώθηκαν χθες, σύμφωνα με τις οποίες περίπου χίλια άτομα βρίσκονται στα χέρια των ενόπλων και όχι λίγο πάνω από 300, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές. Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για να αφεθούν ελευθέροι όσο δυνατόν περισσότεροι ομήροι. Την ίδια ώρα, απελπιστική φαίνεται να είναι η κατάσταση μέσα στο σχολείο, αφού οι ένοπλοι, παρά τις προσπάθειες των Ρώσων διαπραγματευτών, αρνούνται να δεχτούν εφόδια για τους ομήρους.

    Πάνω από 1000 οι όμηροι

    Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των απελευθερωθέντων στο ρωσικό Τύπο. "Είμαστε 1.020 όμηροι στο σχολείο", γράφει η εφημερίδα Gazeta επικαλούμενη έναν πρώην όμηρο.

    "Στην τηλεόραση λένε ότι οι όμηροι είναι 350. Δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν τουλάχιστον 1.500 άτομα στο σχολείο", δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia μια δασκάλα, που αφέθηκε ελεύθερη μαζί με την τριών ετών κόρη της.

    Οι δηλώσεις τους ανατρέπουν τις χθεσινές εκτιμήσεις των αρχών, που έκαναν λόγο για 354 ομήρους.

    Εξάλλου, και ο Πρόεδρος της Βόρειας Οσετίας, Αλεξάντρ Ντζασόχοφ, παραδέχθηκε σήμερα, ότι "οι όμηροι ίσως ξεπερνούν τους 500". Ωστόσο, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δε σκοπεύουν, προς το παρόν, να κάνουν χρήση βίας για να απελευθερώσουν τους αιχμαλώτους.

    "Σας μιλώ ειλικρινά και έντιμα ...η επιλογή της βίας δεν εξετάζεται", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    Τραγικές στιγμές ζουν οι όμηροι μέσα στο σχολείο. Σύμφωνα πάλι με μαρτυρίες, οι ένοπλοι τους υποχρέωσαν να κοιμηθούν ο ένας επάνω στον άλλο.

    "Ήταν πολύ δύσκολο να αναπνεύσει κανείς παρ' όλο που τα τζάμια των παραθύρων είναι σπασμένα", ανέφερε χαρακτηριστικά μια 27χρονη γυναίκα, που δεν κατονομάζεται. Η ίδια τόνισε, ότι οι ένοπλοι χώρισαν τα άτομα που δεν αισθάνονταν καλά από τα υπόλοιπα, μεταφέροντάς τους στα αποδυτήρια, ενώ υποστήριξε ότι οι δράστες είναι Τσετσένοι και Ινγκουσέτοι.

    "Οι τρομοκράτες λένε, ότι είναι Τσετσένοι και ζητούν την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Τσετσενία. Μας είπαν, ότι οι Ρώσοι σκότωσαν τα παιδιά τους και ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν", αναφέρει η Ζαλίνα Ντζανταρόβαγια η οποία αφέθηκε ελεύθερη χθες.

    Σύμφωνα με αναφορές από των απελευθερωθέντων, 15 με 30 ένοπλοι βρίσκονται στο σχολείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ωρες αγωνίας

    [03] Διεθνή

    Νέες εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας Σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή

    3/9/2004 8:57:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απάντησή του έδωσε σήμερα το πρωί το Ισραήλ για την διπλή επίθεση Παλαιστινίων καμικάζι την Τρίτη, με μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Γάζα. Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων ένα 14χρονο αγόρι, ενώ τραυμάτισαν δεκάδες άλλους. Επίσης, ανατίναξαν δύο συγκροτήματα κατοικιών στη Γάζα, αφήνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους άστεγους. Η εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέιρ ελ-Μπάλαχ έγινε αφορμή για τα χειρότερα επεισόδια που έχουν γίνει στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες εβδομάδες. Η επιχείρηση έγινε από χερσαίες δυνάμεις που είχαν την κάλυψη ελικοπτέρων. Οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με αντιαρματικές ρουκέτες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες.

    Παιδιά ανάμεσα στα θύματα

    Όπως ανέφερε ισραηλινή πηγή οι μάχες ξέσπασαν, όταν οι στρατιώτες κατέστρεψαν μία σήραγγα κοντά σε εβραϊκό οικισμό.

    Παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν πως στη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων δύο αδέλφια ηλικίας 14 και 19 ετών, ενώ τραυματίσθηκαν 41 ακόμα Παλαιστίνιοι.

    Στη διάρκεια της νύχτας, οι Ισραηλινοί εισέβαλαν και στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνες, όπου ανατίναξαν δύο πενταόροφα κτήρια, τα οποία κατά τις δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούσαν Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές για επιθέσεις εναντίον εβραίων εποίκων και στρατιωτών.

    Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής τραυματίσθηκαν έξι Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες.

    [04] Αθλητισμός

    Τρίτωσε το... καλό για τη Λένα

    3/9/2004 9:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Λένα Δανιηλίδου διατήρησε το νικηφόρο της σερί καθώς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του απλού του «Όπεν» της Νέας Υόρκης και στη φάση των «32» θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Αννα Τσακβετάτζε, που απέκλεισε με 7-6, 6-3 τη συμπατριώτισσά της Αναστασία Μίσκινα (Νο 3). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 33 στον κόσμο) αν και στο ξεκίνημα του αγώνα της έδειξε κάπως μουδιασμένη και νευρική, στη συνέχεια κατάφερε με καλό σερβίς να καμψει την αντίσταση της Αναμπέλ Μεντίνα Γκαρίγκουες (Ισπανία, Νο 45 στον κόσμο) και να πανηγυρίσει με 2-1 σετ (1-6, 7-5, 6-4) την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο της αμερικανικής διοργάνωσης.

    [05] Αθλητισμός

    "Χορτασμένος" φεύγει ο Χατζής

    3/9/2004 9:45:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τις καλύτερες αναμνήσεις "κλείνει" την πόρτα της Εθνικής πόλο ανδρών, αλλά και του Ολυμπιακού, ο διεθνής Θέμης Χατζής. Ο ερυθρόλευκος άσος, που έχει γευτεί σχεδόν όλες τις διακρίσεις, αφού 12 χρόνια στις πισίνες έχει πανηγυρίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 9 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ και ένα Τσάμπιονς Καπ, τόνισε για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ακολουθώντας τα βήματα του Κώστα Λούδη: "Έχω ζήσει μεγάλες και όμορφες στιγμές με την ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει πικρία, φεύγω με τις καλύτερες των αναμνήσεων από την ομάδα που αγάπησα και με αγάπησε πραγματικά" δήλωσε ο 32χρονος παίκτης, που δεν αποκλείεται να το δούμε κοντά πάλι στην ομάδα, αλλά από ένα νέο πόστο.

    [06] Διεθνή

    Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων "Καλύτερη Αμερική" υπόσχεται ο Μπους

    3/9/2004 9:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/9/2004 10:07:13 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- BBC

    Με την ομιλία του Τζορτζ Μπους ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον κ. Μπους για να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. Μιλώντας ενώπιον των συνέδρων, ο πρόεδρος Μπους υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο Ιράκ και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κατηγορώντας παράλληλα τον αντίπαλό του, Τζον Κέρι, για "αντιφατικές θέσεις". Την ίδια ώρα, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν και πάλι κατά της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, ενώ έχει σημειωθεί ρεκόρ σε συλλήψεις διαδηλωτών.

    Στο επίκεντρο εξωτερική πολιτική και ασφάλεια

    Ο Τζορτζ Μπους επισήμανε, πως μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας επέβαλε τη λήψη σκληρών αποφάσεων. "Και η πιο σκληρή ήλθε στο Ιράκ. Γνωρίζαμε την επιθετικότητα του Σαντάμ Χουσέιν και την υποστήριξή του στην τρομοκρατία", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία εξήγηση για το γεγονός, ότι δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

    Σύμφωνα με τον Τζορτζ Μπους, η κυβέρνησή του έχει ξεκάθαρη στρατηγική για μια πιο ασφαλή Αμερική, ενισχύοντας τα στρατιωτικά της μέσα και αναμορφώνοντας τις υπηρεσίες πληροφοριών, συνεχίζοντας, όπως είπε, να επιτίθεται εναντίον των τρομοκρατών στο εξωτερικό, έτσι ώστε αυτοί να μην είναι σε θέση να πλήξουν ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Επίσης, κατηγόρησε τον αντίπαλό του, Τζον Κέρι, για "αντιφατική πολιτική" στα θέματα εθνικής ασφάλειας και επεσήμανε, πως εκπροσωπεί συντηρητικές αξίες.

    Αναφερόμενος σε άλλα θέματα που κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Μπους υποσχέθηκε απλούστευση του φορολογικού συστήματος, ιδιωτικές επενδύσεις στο σύστημα ασφάλειας και διευκόλυνση της ιδιοκατοίκησης. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς θα επιτύχει αυτούς τους στόχους.

    Διαδηλώσεις με ρεκόρ συλλήψεων

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονταν στους δρόμους της Νέας Υόρκης οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Μπους, με αιχμή τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Επίσης, Αμερικανοί συνδικαλιστές κινητοποιούνται για να πλήξουν τον πρόεδρο Μπους, με αφορμή την πολιτική του στα θέματα της υγείας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της ανεργίας. Περισσότεροι από 15.000 εθελοντές θα επισκεφθούν τα σπίτια περίπου ενός εκατομμυρίου μελών των συνδικαλιστικών ενώσεων στις ΗΠΑ, σε 16 πολιτείες, σε μία προσπάθεια να τούς πείσουν, ότι ο Τζορτζ Μπους απέτυχε στους τομείς αυτούς.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι συλλήψεις διαδηλωτών στην αμερικανική μεγαλούπολη έχουν ξεπεράσει τις 2.000, αριθμός- ρεκόρ για συνέδριο κόμματος στα χρονικά των ΗΠΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βολές Τσέινι κατά Κέρι

    [07] Αθλητισμός

    "Ξεσπάθωσε" ο Τεξεϊρα

    3/9/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η άρνηση της Μίλαν να παραχωρήσει επανειλημμένως τους τρεις διεθνείς Βραζιλιάνους Ντίντα, Καφού και Κακά για τις ανάγκες της "σελεσάο" έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του τεχνικού Ρικάρντο Τεϊξέιρα, που κατηγορεί τον ιταλικό σύλλογο για την αδιαλλαξία του. "Το ποτήρι ξεχείλισε" στο φιλικό της ομάδας του Τεξεϊρα με την Αϊτή, όπου ο τεχνικός των βερντεόρο δεν έχει και πάλι στη διάθεσή τους παίκτες του. Μάλιστα ο εν λόγω προπονητής με δηλώσεις του προπονητικό κέντρο της "σελεσάο" έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των Ιταλών.

    Αδιάλλακτοι οι Ιταλοί

    "Τα προβλήματα με τη Μίλαν άρχισαν με το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, μετά τις αναμετρήσεις με Αργεντινή και Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ ακολούθησαν το φιλικό με τη Γαλλία για τα 100 χρόνια της FIFA και αυτό στη Βαρκελώνη με μια ομάδα επιλέκτων της Καταλωνίας. Και τώρα με αυτό το παιχνίδι κόντρα στην Αϊτή" τόνισε ο Τεϊξέιρα, με δηλώσεις του στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Βραζιλίας, και συμπλήρωσε: "Εχουμε προσπαθήσει να λύσουμε τα πάντα με διάλογο. Τους καλέσαμε αρκετές φορές, αλλά είναι πολύ αδιάλλακτοι. Την περίοδο του αγώνα με την Αργεντινή λάβαμε μια αγενή επιστολή από τη Μίλαν, μολονότι ήταν επίσημο διεθνές παιχνίδι και ο σύλλογος ήταν υποχρεωμένος να αποδεσμεύσει τους παίκτες. Αργότερα ζήτησαν συγγνώμη, αλλά ήταν απαράδεκτη συμπεριφορά".

    [08] Αθλητισμός

    Η Νιούκαστλ διαψεύδει τα περι Βέναμπλς

    3/9/2004 10:25:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η πρόσφατη απόλυση του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον από τη Νιούκαστλ "γέννησε" πολλά σενάρια στον Τύπο, μεταξύ των οποίων μερίδα των βρετανικών εφημερίδων φέρουν ως διάδοχο του Σερ, έστω και ως προσωρινή λύση στον πάγκο των "ανθρακωρύχων", τον Τέρι Βέναμπλς. Από την πλευρά του, ο αγγλικός σύλλογος δε σταματά να διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστική είναι αλλωστε η δήλωση του προέδρου της Νιούκαστλ, Φρέντι Σέπερντ για τον ερχομό του Βέναμπλς: "Δεν έχουμε έρθει ποτέ σε επαφή με τον Βέναμπλς και πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε".

    [09] Διεθνή

    Αύριο αναμένεται ο τυφώνας "Φράνσις" Συναγερμός στη Φλόριντα

    3/9/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Στιγμές πανικού ζουν οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα, που ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας "Φράνσις". Οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, ενώ δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, καθώς οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τις περιοχές που απειλούνται. Οι αεροπορικές εταιρίες British Airways και Delta Airlines ανακοίνωσαν, πως θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις τους από και προς τη Φλόριντα, σήμερα και αύριο. Ο "Φράνσις" κινείται προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ έχει ήδη πλήξει τις Μπαχάμες, με ανέμους ταχύτητας 225 χιλιομέτρων την ώρα. Στη Φλόριντα αναμένεται ότι θα φθάσει το πρωί του Σαββάτου, ενώ εκτιμάται πως είναι απειλητικότερος από τον "Τσάρλι", που έπληξε την πολιτεία πριν από τρεις εβδομάδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο έλεος του "Τσάρλι" η Φλόριντα

    [10] Διεθνή

    Με θύμα έναν αστυνομικό Αιματηρές συμπλοκές στη Σ. Αραβία

    3/9/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με το θάνατο ενός Σαουδάραβα αστυνομικού και τον τραυματισμό ακόμα δυο έλειξε το τελευταίο μίας σειράς αιματηρών επεισοδίων που συγκλονίζουν το Βασίλειο, με πρωταγωνιστές εξτρεμιστές που πιστεύεται, πως συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Reuters, ότι μετά την ανταλλαγή πυρών που έγινε στην πόλη Μπουράιντα, 320 χιλιόμετρα βόρεια του Ριάντ, οι ένοπλοι Ισλαμιστές διέφυγαν, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν κάποιος από αυτούς τραυματίσθηκε. Η μάχη λίγο μετά την ανακοίνωση από αξιωματούχους στο Ριάντ, ότι παραδώθηκε στις αρχές ο καταζητούμενος ισλαμιστής, Αμπντάλα μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Αχμεντ αλ-Μουκρίν, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης που έγινε τον Μάιο στην πόλη Χομπάρ, στην οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

    [11] Αθλητισμός

    Οχυρό το Στάδιο των Τιράνων

    3/9/2004 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Φρούριο" θα θυμίζει αύριο το Εθνικό Στάδιο Τιράνων, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία, ενόψει του αυριανού αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ της Αλβανίας με την Εθνική. Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε η στάθμευση οχημάτων σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω από το Στάδιο της αλβανικής πρωτεύουσας, ενώ "λουκέτο" θα βάλουν τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις που λιετουργούν κοντά σε αυτό. Παράλληλα θα γίνονται σωματικοί φίλαθλοι σε όσους εισέρχονται στο Στάδιο. Σε αντίθεση πάντως με τον επόμενο αγώνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης με την Τουρκία, όπου τα μαγικά χαρτάκια "έκαναν φτερά" μέσα σε ελάχιστες ώρες, πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους Αλβανούς η "τσουχτερή" τιμή των εισιτηρίων, που φτάνουν μέχρι τα 70 ευρώ, ενώ στη "μαύρη αγορά" πωλούνται ακόμη και 130 ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 September 2004 - 8:51:28 UTC