Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 24 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέθεσε και ο Συρίγος
  • [02] Βότκα- πυροβόλο
  • [03] Προοπτική εκκαθάρισης
  • [04] Δεν αλλάζει η δασική νομοθεσία Σημαντικά κίνητρα για τους αγρότες
  • [05] Δύο αποκεφαλισμοί- μία απελευθέρωση Θάνατοι και ελευθερία στο Ιράκ
  • [06] "Βροχή" από ρεκόρ και σήμερα
  • [07] Έβδομος ο Φύκας στο πρόσθιο
  • [08] Εκτός βάθρου στην σφαιροβολία
  • [09] Ένας νεκρός "Χτύπημα" στην Αμπού Γράιμπ
  • [10] Πέρασαν τα φαβορί στο τένις
  • [11] Μάχη για τον δεύτερο
  • [12] Δεύτερο χρυσό το Αζερμπαϊτζάν
  • [13] Εύκολα η Αίγυπτος
  • [14] Αλληλοκατηγορούνται για αναξιοπιστία Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Μπους-

    [01] Αθλητισμός

    Κατέθεσε και ο Συρίγος

    21/9/2004 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει από την έρευνά του για την υπόθεση των αναβολικών και των αθλητών Κεντέρη και Θάνου έδωσε στους δυο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" κ. Φίλιππος Συρίγος. Ο κ. Συρίγος έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του και επανέλαβε κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει οι Κεντέρης και Θάνου το επίμαχο απόγευμα της 12ης Αυγούστου έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό στις 18.30 και όχι στις 17.30 όπως λένε οι ίδιοι. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει επίσης ότι πολύ ώρα πριν γίνει γνωστό το τροχαίο που είχαν οι δυο αθλητές το επίμαχο βράδυ ο ίδιος είχε πληροφορία για επικείμενο τροχαίο που θα συνέβαινε στους Κεντέρη και Θάνου. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο ευθύνες για τη συνολική υπόθεση φέρει ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος αλλά όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Συρίγος και οι αθλητές δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

    "Κανένα μετάλλιο καθαρό"

    Ερωτηθείς γενικότερα για τη χρήση αναβολικών ουσιών από αθλητές ο δημοσιογράφος απάντησε ότι τα ολυμπιακά μετάλλια και τα παγκόσμια ρεκόρ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τέλος, για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων προς το αθλητικό σωματείο "Αίας" ο κ. Συρίγος απάντησε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει υποχρέωση να χρηματοδοτεί τις ομοσπονδίες και όχι πρόσωπα μέσω τρίτων, κάτι που όπως ανέφερε όταν γίνεται είναι παράνομο.

    [02] Διάφορα

    Βότκα- πυροβόλο

    21/9/2004 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μετά την επανάσταση στον τομέα των όπλων, ο στρατηγός Μιχαήλ Καλάζνικοφ, επιστρέφει δυναμικά, αυτή τη φορά όμως στα οινοπνευματώδη! Ο "πατέρας" ενός από τα πιο γνωστά όπλα στον κόσμο αποφάσισε να λανσάρει στη αγορά μια βότκα με το ίδιο όνομα. Το "καυτό νερό" του στρατηγού είναι γέννημα- θρέμμα ρώσικο, αφού παράγεται από σιτηρά, που καλλιεργούνται στη χώρα και από νερό της λίμνης Ladoga, στην Αγία Πετρούπολη. Η βότκα Καλάσνικοφ αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στην αγορά της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας σε λίγο καιρό. "Πάντα ήθελα να επεκτείνω το καλό όνομα του όπλου μου κάνοντας διάφορα πράγματα. Θέλουμε αυτή η Βότκα να είναι η καλύτερη που υπάρχει", είπε υπερήφανος ο κ. Καλάσνικοφ. Κι μπορεί τα ποτά μπόμπες να βλάπτουν, σίγουρα όμως η βότκα αυτή είναι ακίνδυνη!

    [03] Αθλητισμός

    Προοπτική εκκαθάρισης

    21/9/2004 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την ικανοποίησή του έδειξε ο Υφυπουργός αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, για την αθρόα προσέλευση θεατών στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος και δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα, όπως ακριβώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και να αλλάξει η εικόνα του ποδοσφαίρου. "Mπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου μας, να ξαναγεμίσουμε τα γήπεδα, και αυτή πρέπει να είναι η φετινή μας προοπτική", επεσήμανε ο κ. Ορφανός και συμπλήρωσε, "Στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε, προχθές είχαμε την μεγαλύτερη προσέλευση θεατών, την τελευταία δεκαετία, για την πρώτη αγωνιστική, και τα επεισόδια ήταν περιορισμένα".

    Στο πνεύμα του νόμου

    Όσο για την τιμωρία των οπαδών του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν επεισόδια στον αγώνα με την Άλκμααρ, υποστήριξε πως ήταν στο πνεύμα του νόμου, καθώς το ζητούμενο είναι η πρόληψη. "Τιμωρήθηκαν με αναστολή, αλλά τους επιβλήθηκε και η παρεπόμενη ποινή, αποκλεισμού από τους αγώνες της ομάδας τους, για οκτώ μήνες. (σ.σ. όταν αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δίνουν το «παρών» στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα). Έχουμε πει ότι η πρώτη μας προσέγγιση είναι: αυτοί που έχουν λευκό ποινικό μητρώο να τιμωρούνται με αναστολή και την παρεπόμενη ποινή", ανέφερε ο Υφυπουργός αθλητισμού και πρόσθεσε, "Οκτώ μήνες δεν θα πηγαίνουν στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, σκεφτείτε κάποιον, που για τρία χρόνια θα έχει τον φόβο να μην του ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, διότι τότε δεν θα υπάρχει, πλέον, το λευκό ποινικό μητρώο και θα πρέπει να εκτίσει και την ποινή που του επιβλήθηκε τώρα με αναστολή. Εκτιμώ ότι η μορφή με την οποία ο δικαστής τούς αντιμετώπισε είναι το πρώτο μήνυμα. Θα έχουμε, βέβαια, όπου απαιτείται, σκληρότερες ποινές".

    Συνάντηση με τους "αθλητές της ζωής"

    Στο μεταξύ νωρίτερα ο κ. Ορφανός είχε συνάντηση αιμοκαθαρούμενους αθλητές και με εκείνους που έχουν κάνει μεταμόσχευση, οι οποίοι τίμησαν τα ελληνικά χρώματα στο οικείο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο έγινε στη Λουμπλιάνα, 27 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές μας κατέκτησαν 16 χρυσά μετάλλια, 21 αργυρά και 17 χάλκινα, σε 5 αθλήματα: στίβο, κολύμβηση, πετοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση και bowling, ενώ να σημειωθεί, ότι τα έξοδα της αποστολής κάλυψε εξ ολοκλήρου το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

    [04] Εσωτερικά

    Δεν αλλάζει η δασική νομοθεσία Σημαντικά κίνητρα για τους αγρότες

    21/9/2004 8:53:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Eυνοϊκά μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών αποφάσισε η κυβέρνηση

    Πηγή: ΝΕΤ

    Φορολογικά κίνητρα και διευκολύνσεις για να μπορέσουν οι αγρότες και ειδικότερα οι νέοι να αποκτήσουν γη και να τη μεγαλώσουν, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Στα μέτρα αυτά, προβλέπεται μεταξύ άλλων ένα ευρύτατο πρόγραμμα αναδασμών που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2005, φορολογικά κίνητρα για την αγορά, τη μεταβίβαση και τη μίσθωση αγροτικής Γης, απλούστευση των διαδικασιών για τη συμμετοχή σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων νέων αγροτών. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της δασικής νομοθεσίας.

    Τα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών

    Ο κ. Τσιτουρίδης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει καταγράψει τα προβλήματα του πρόσφατου νόμου και θα προχωρήσει πολύ σύντομα στη λήψη των αναγκαίων διευθετήσεων για την εύρυθμη εφαρμογή του.

    Νωρίτερα, η κυβέρνηση αποφάσισε συγκεκριμένα μέτρα για να αποκτήσουν οι αγρότες και ειδικότερα οι νέοι την αναγκαία για την παραγωγική τους δραστηριότητα αγροτική γη.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Προς τα τέλη του 2004 αρχές του 2005 θα ξεκινήσει ευρύτατο πρόγραμμα αναδασμών σε όλη τη χώρα, με στόχο την αξιοποίηση 300.000 στρεμμάτων ετησίως. (Από 70.000 αναδασμούς που πραγματοποιούνταν σήμερα)

    Ο αναδασμός της αγροτικής γης μπορεί να αποφέρει μέχρι και 25% κέρδος στο εισόδημα των αγροτών.

    Ως το τέλος του Νοεμβρίου θα τεθούν σε εφαρμογή φορολογικά κίνητρα και απλούστευση διαδικασιών για την αγορά, τη μεταβίβαση και τη μίσθωση της αγροτικής γης.

    Πριν το τέλος του 2004 θα έχουν απλουστευθεί οι διαδικασίες για τη συμμετοχή των αγροτών σε προγράμματα χρηματοδότησης

    Παράλληλα, η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ο οργανισμός που εποπτεύεται από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα αλλάξει το σκοπό και το χαρακτήρα του. Ο Οργανισμός θα κληθεί να καταγράψει άμεσα την αγροτική γη της χώρας.

    [05] Ιράκ

    Δύο αποκεφαλισμοί- μία απελευθέρωση Θάνατοι και ελευθερία στο Ιράκ

    21/9/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Το μακάβριο σκηνικό με τους αποκεφαλισμούς ομήρων στο Ιράκ συνεχίζεται. Ένας Αμερικανός και ένας Τούρκος βρήκαν τον θάνατο από τους απαγωγείς τους, ενώ ένας άλλος Τούρκος όμηρος αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με μήνυμα σε ισλαμιστική σελίδα του Διαδικτύου, η οργάνωση "Μονοθεϊσμός και Ιερός Πόλεμος", του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ, εκτέλεσε τον Αμερικανό, επειδή παρήλθε η προθεσμία για το αίτημά της, την απελευθέρωση των γυναικών που κρατούνται στις φυλακές του Ιράκ. Στο μεταξύ, η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT μετέδωσε, ότι ένας Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το πτώμα ενός άλλου βρέθηκε κοντά στη Μοσούλη.

    Απελευθερώθηκε Τούρκος

    Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, Ιρακινοί απαγωγείς απελευθέρωσαν τον Τασίν Τοπ, που κρατούσαν όμηρο από τις 6 Αυγούστου, αφού οι εργοδότες του ανακοίνωσαν ότι σταματούν κάθε εργασία στο Ιράκ, για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του υπαλλήλου τους. Ο απελευθερωθείς μεταφέρθηκε στην τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

    Ωστόσο, η ομηρία του συμπατριώτη του Τοπ, Ακάρ Μπεσίρ, δεν είχε το ίδιο αίσιο τέλος. Σύμφωνα με τα τούρκικα ΜΜΕ, το σώμα του βρέθηκε σήμερα κοντά στη βόρεια ιρακινή πόλη Μοσούλη.

    [06] Κολύμβηση

    "Βροχή" από ρεκόρ και σήμερα

    21/9/2004 9:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο των ανδρών κατηγορίας S6 δεν άντεξε παρά λίγες ώρες, αφού ο Ρώσος Ιγκορ Πλοτνίκοφ με 1:13.91 βελτίωσε το 1:14.71, που είχε πετύχει στον πρωινό προκριματικό. Στα 100μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S10 ο Καναδός Μπενουά Οτ με 53.73 βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 53.76 από το 2002 στο Μάντσεστερ και πήρε το παραολυμπιακό από τον συμπατριώτη του Φιλίπ Γκανιόν με 54.30, από το 2000 στο Σίδνεϊ. Στα 100μ. πεταλούδα γυναικών κατηγορίας S12 η Πολωνή Γιοχάνα Μέντακ με 1:04.87 κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ με 1:05.67 από το 2003 στο Μπρνο, και το παραολυμπιακό της Κινέζας Γιαν Χονγκ Ζου με 1:06.65 από τον πρωινό προκριματικό. Στα 200μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S3 ο Τσέχος Μάρτιν Κόβαρ με 3:42.63 βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 3:47.91, που είχε από το Σέφιλντ τον Μάιο και το παραολυμπιακό του Βρετανού Κέρνς με 4:08.14 από τον πρωινό προκριματικό.

    Ασταμάτητος ο Σίλβα

    Νέο παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ σημείωσε και ο βραζιλιάνος Σίλβα στα 200μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S4 με 2:55.75,κατέρριψε έτσι το 2:58.62 του Ιάπωνα Χανάντα, από το 2003 στην Οζάκα και το παραολυμπιακό δικό του με 2:58.81 από τον πρωινό προκριματικό. Στα 200μ. ελεύθερο γυναικών κατηγορίας S4 η Μαγιούμι Ναρίτα από την Ιαπωνία με 3:02.00 βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ με 3:09.07, από τον Αύγουστο στην Οζάκα και το δικό της επίσης παραολυμπιακό με 3:12.79 από το 2000 στο Σίδνεϊ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών κατηγορίας S5 ο Ισπανός Σεμπαστιάν Ροντρίγκεθ με 2:41.87 βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ του Βρετανού Στίβενς με 2:47.82 από τον Μάιο στο Σέφιλντ και το παραολυμπιακό επίσης του Βρετανού με 2:47.93 από τον πρωινό προκριματικό. Στα 100μ. πρόσθιο των ανδρών κατηγορίας SB8 ο Ουκρανός Αντρέι Καλίνα με 1:40.50 βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ με 1:11.02 από τον πρωινό προκριματικό.

    Ρεκόρ διάρκειας μερικών ωρών

    Νέο παραολυμπιακό ρεκόρ σημείωσε και ο Ισραηλινός Ιζράχ Μαμιστβάλοφ με 2:35.24, βελτίωσε έτσι το δικό του από το 2000 στο Σίδνεϊ με 2:38.39, στα 100μ. ελεύθερο ανδρών κατηγορίας S1. Νέο παραολυμπιακό ρεκόρ στα 100μ.πεταλούδα ανδρών κατηγορίας S12 σημείωσε και ο Λευκορώσος Ράμαν Μακαράου με 58.79 βελτίωσε έτσι το δικό του πρωινό στον προκριματικό με 1:00.22. Και το παραολυμπιακό ρεκόρ της Βρετανίδας Νάιρι Λιούις με 1:32.92 άντεξε λίγες ώρες, αφού στον τελικό το κατέρριψε με 1:32.03 στα 100μ. ύπτιο γυναικών κατηγορίας S6. Νέο παραολυμπιακό ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο ανδρών κατηγορίας SB7 σημείωσε ο Βρετανός Σάσα Κιντρεντ με 1:23.28 βελτιώνοντας το προηγούμενο δικό του 1:24.51 από τον πρωινό προκριματικό. Νέο παραολυμπιακό ρεκόρ σημείωσε και η Δανή Γκρινετ Σισυ Εγκερμποργκ με 1:23.85 στα 100μ. πρόσθιο γυναικών κατηγορίας SB8, βελτιώνοντας το δικό της 1:26.09, από το 2000 στο Σίδνεϊ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις σημερινές κούρσες

    100μ. ελεύθερο (Α) S1

    1. Ιζράχ Μαμιστβάλοφ (Ισραήλ) 2:35.24 Ν.Παραολ.Ρεκόρ 2. Χρήστος Ταμπαξής (Ελλάδα) 2:56.64 3. Γιρο Καντεράβεκ (Τσεχία) 3:40.46 4. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Ελλάδα) 3:48.41 5. Γκρόβερ Εβανς (ΗΠΑ) 3:57.78 6. Ζοάο Μάρτινς (Πορτογαλία) 4:13.61

    100μ. ελεύθερο (Α) S2

    1. Τζιμ Άντερσον (Βρετανία) 2:21.49 2. Κέρτις Λοβτζόι (ΗΠΑ) 2:27.46 3. Φιλίπ Ρεβιγιόν (Γαλλία) 2:29.07 4. Ντέινις Ζούμελα (Ουκρανία) 2:39.80 5. Μίροσλαβ Πιέζακ (Πολωνία) 2:40.65 6. Κριστιάν Κολντμπαχ (Γερμανία) 2:40.83 7. Πέκκα Κάντολα (Φινλανδία) 2:46.07 8. Βόιτσεκ Φράνεκ (Τσεχία) 2:50.16

    100μ. ελεύθερο (Γ) S2

    1. Σάρα Καράτσελας (Ισπανία) 2:49.38 2. Ντανιέλ Γουάτς (Βρετανία) 3:12.70 3. Μπετιάνα Μπασουάλδο (Αργεντινή) 3:17.93 4. Μαρία Καλπακίδου (Ελλάδα) 3:19.24 5. Βιρτζίνια Χερνάντες (Μεξικό) 3:28.81 6. Αλεχάντρα Περεζλίντο (Αργεντινή) 3:40.11

    100μ. ύπτιο (Α) S6 1. Ιγκορ Πλοτνίκοφ (Ρωσία) 1:13.91 Ν.Π.Παρολ. Ρεκόρ 2. Γιουάν Τανγκ (Κίνα) 1:17.91 3. Ματέους Μιχάλτσκι (Πολωνία) 1:18.52 4. Ανταμ Πάρντι (Καναδάς) 1:18.97 5. Σβεν Μιχαέλις (Γερμανία) 1:20.62 6. Σόρεν Μόλερ (Δανία) 1:22.91 7. Ραν Γιουάν Γιανγκ (Κίνα) 1:24.21 8. Σεμπαστιάν Ιβάνοφ (Γερμανία) 1:28.27 100μ. ύπτιο (Γ) S6

    1. Νάιρι Λιούις (Βρετανία) 1:32.03 Ν.Παραολ. Ρεκόρ 2. Λουντιβίν Λουαζό (Γαλλία) 1:33.94 3. Ντοραμίτζι Γκονζάλες (Μεξικό) 1:34.47 4. Αναστασία Ντιοντόροβα (Ρωσία) 1:37.06 5. Νάταλι Τζόυνς (Βρετανία) 1:37.13 6. Φουγιν Γιανγκ (Κίνα) 1:39.56 7. Σάρα Μποόυεν (Αυστραλία) 1:40.35 8. Ινμπάλ Σβάρτζ (Ισραήλ) 1:46.35 100μ. ελεύθερο (Α) S10

    1. Μπενουά Οτ (Καναδάς) 53.73 Ν.Π.Παραολ.Ρεκόρ 2. Νταβίντ Λεβέκ (Ισπανία) 56.32 3. Μικ φαν Ντε Ζάνντεν (Ολλανδία) 56.47 4. Τζάστιν Ζουκ (ΗΠΑ) 56.50 5. Ρόμπερτ Γουέλμπερν (Βρετανία) 56.68 6. Ροντ Γουελς (Αυστραλία) 57.06 7. Ντανιέλ Μπελ (Αυστραλία) 57.31 8. Πιοτρ Πιχανόφσκι (Πολωνία) 57.32

    100μ. ελεύθερο (Γ) S10

    1. Αν Πολινάριο (Καναδάς) 1:03.65 2. Καταρζίνα Πάβλικ (Πολωνία) 1:04.46 3. Σάρα Μπέιλι (Βρετανία) 1:05.14 4. Εσθερ Μοράλες (Ισπανία) 1:05.91 5. Βέρα Μικουλασίκοβα (Σλοβακία) 1:06.20 6. Ασλεϊ Όουενς (ΗΠΑ) 1:06.27 7. Κατ Λέβις (Αυστραλία) 1:06.70 8. Κλαούντια Χενγκστ (Γερμανία) 1:07.24 100μ. πεταλούδα (Α) S11

    1. Βίκτορ Σμιρνόφ (Ουκρανία) 1:06.34 2. Γιουνίσι Καβάι (Ιαπωνία) 1:06.76 3. Ενχαμεντ Μοχάμεντ (Ισπανία) 1:11.59 4. Ντόνοβαν Τιλντεσλεϊ (Καναδάς) 1:12.69 5. Τσεν Ουάνγκ (Κίνα) 1:14.96 6. Αρπιβάτ Αρανγκιράν (Ταϊλάνδη) 1:15.44 7. Βλαντιμίρ Μαρτίνες (Μεξικό) 1:24.23 8. Αντρέ Μενετζέτι (Βραζιλία) 1:32.99

    100μ.πεταλούδα (Α) S12

    1. Ράμαν Μακαράου (Λευκορωσία) 58.79 Ν.Παρολ. Ρεκόρ 2. Σεργκέι Πούνκο (Λευκορωσία) 1:00.18 3. Ισραέλ Όλιβερ (Ισπανία) 1:03.15 4. Ενρίκε Φλοριάνο (Ισπανία) 1:03.23 5. Γιοσικάζου Σακάι (Ιαπωνία) 1:04.05 6. Κοσέι Εγκαβα (Ιαπωνία) 1:04.90 7. Σεργκέι Ντεμτσουκ (Ουκρανία) 1:05.58 8. Αλμπερτ Γκέλις (Ισπανία) 1:06.21

    100μ. πεταλούδα (Γ) S12

    1. Γιοχάνα Μέντακ (Πολωνία) 1:04.87 Ν.Π.Παραολ.Ρεκόρ 2. Γιαν Χονγκ Ζου (Κίνα) 1:06.61 3. Ανα Γκαρθία Αρτσικολάρ (Ισπανία) 1:12.83 4. Τζέμα Χάουτον (Βρετανία) 1:16.16 5. Χάιντι Ντε Μπέερ (Ν. Αφρική) 1:16.79 6. Σάντρα Γκόμεθ (Ισπανία) 1:20.20 7. Λίντια Μπάνος (Ισπανία) 1:23.02 8. Τσουνγκ Σιν Χου (Κίνα) 1:23.33 200μ. ελεύθερο (Α) S3

    1. Μάρτιν Κόβαρ (Τσεχία) 3:42.63 Ν.Π.Παραολ. Ρεκόρ 2. Πινγκ Γιαν Ντου (Κίνα) 3:44.99 3. Κάρλο Πίκολι (Ιταλία) 4:06.20 4. Γιάννης Κωστάκης (Ελλάδα) 4:08.07 5. Κένυ Κέρνς (Βρετανία) 4:08.40 6. Τζένεζι Αντράντε (Βραζιλία) 4:16.62 7. Σάμουελ Σολέρ (Ισπανία) 4:16.79 8. Αντρέι Ζιεμπόφσκι (Πολωνία) 4:35.27

    200μ. ελεύθερο (Α) S4

    1. Κλοροάλντο Σίλβα (Βραζιλία) 2:55.75 Ν.Π.Παραολ.Ρεκόρ 2. Ρίσαρ Ορίμπε (Ισπανία) 3:02.25 3. Γιουζι Χανάντα (Ιαπωνία) 3:05.65 4. Νταβίντ Σμετανίν (Γαλλία) 3:12.81 5. Γιαν Πόβιζιλ (Τσεχία) 3:22.85 6. Ιγκνάθιο Χουάν Ρέγιες (Μεξικό) 3:26.96 7. Λούκα Ματζόνε (Ιταλία) 3:39.05 8. Αρνούλφο Χοσέ Καστορένα (Μεξικό) 3:42.06

    200μ. ελεύθερο (Γ) S4

    1. Μαγιούμι Ναρίτα (Ιαπωνία) 3:02.00 Ν.Π.Παραολ.Ρεκόρ 2. Κάρεν Μπράουμσοε (Δανία) 3:50.92 3. Τσέριλ Αντζελέλι (ΗΠΑ) 3:51.41 4. Είμι Μπράντερ (ΗΠΑ) 3:55.87 5. Σεσίλ Αν Λεκιέν (Γαλλία) 3:58.54 6. Εντένια Γκαρσία (Βραζιλία) 4:10.91 7. Πατρίτσια Βάλε (Μεξικό) 4:25.69 8. Ανκε Κονράντι (Γερμανία) 4:38.03 200μ. ελεύθερο (Α) S5

    1. Σεμπαστιάν Ροντρίγκεθ (Ισπανία) 2:41.87 Ν.Π.Παραολ.Ρεκόρ 2. Άντονι Στίβενς (Βρετανία) 2:45.84 3. Ρίσταρντ Μπέτσεκ (Πολωνία) 2:49.37 4. Ερβιν Κόβατς (Ουγγαρία) 2:52.99 5. Κριστόφ Σλέτσκα (Πολωνία) 3:08.59 6. Χαβιέ Τόρες (Ισπανία) 3:12.65 7. Κιν Τσε Ουόνγκ (Μαλαισία) 3:20.96 8. Γιουν Μιν Μπακ (Κορέα) 3:40.91 200μ. ελεύθερο (Γ) S5

    1. Μπεατρίς Ες (Γαλλία) 2:49.99 2. Ολένα Ακοπιάν (Ουκρανία) 2:53.86 3. Ινμπάλ Πεζάρο (Ισραήλ) 2:58.74 4. Κατερίνα Λίσκοβα (Τσεχία) 3:18.55 5. Τερέζα Ρουίζι Γκο (Σινγκαπούρη) 3:29.58 6. Ζοάο Μαρία Μοργκάδο (Πορτογαλία) 3:41.21 7. Κάλεϊ Μακ Λιν (Καναδάς) 3:44.21 8. Ντάιλα Νταμένο (Ιταλία) 3:53.62

    100μ. πρόσθιο (Α) SB7

    1. Σάσα Κιντρεντ (Βρετανία) 1:23.28 Ν.Παρολ.Ρεκόρ 2. Μπαορεν Γκονγκ (Κίνα) 1:24.20 3. Πενγκ Λι (Κίνα) 1:25.72 -. Τομοτάρο Νακαμούρα (Ιαπωνία) 1:25.72 5. Ρούντι Γκαρσία (ΗΠΑ) 1:26.68 6. Κριστόφ Μπούρκαρντ (Γερμανία) 1:29.49 7. Τσε Λιου (Κίνα) 1:32.14 8. Μάθιου Ουώλκερ (Βρετανία) ακυρώθηκε

    100μ. πρόσθιο (Γ) SB7

    1. Εριν Πόποβιτς (ΗΠΑ) 1:38.66 2. Ρος Κριστίν Χακοναρντοτιρ (Ισραήλ) 1:38.84 3. Μιν Χουάνγκ (Κίνα) 1:39.51 4. Ντιάνα Σώντερς (Αυστραλία) 1:44.99 5. Τιμέα Ποπρόσι (Ουγγαρία) 1:47.01 6. Στέισι Ουίλιαμς (Αυστραλία) 1:50.84 7. Μαγκνταλένα Γιαροσλάφσκα (Πολωνία) 1:53.09 8. Λιμπο Γιανγκ (Κίνα) ακυρώθηκε

    100μ. πρόσθιο (Α) SB8

    1. Αντρέι Καλίνα (Ουκρανία) 1:40.50 Ν. Π.Παραολ.Ρεκόρ 2. Τζέιμς Κρισπ (Βρετανία) 1:19.47 3. Κιανγκ Κε Λι (Κίνα) 1:19.59 4. Τζάρετ Πέρυ (ΗΠΑ) 1:20.09 5. Τσικάρα Αρα (Ιαπωνία) 1:20.34 6. Αλεξ Ρακοβεάνου (Σουηδία) 1:23.30 7. Κωνσταντίνος Φύκας (Ελλάδα) 1:23.72 8. Κριστόφ Πατέρκα (Πολωνία) ακυρώθηκε

    100μ. πρόσθιο (Γ) SB8

    1. Γκρινετ Σισι Εγκερμπορντ (Δανία) 1:23.85 Ν.Παραολ.Ρεκόρ 2. Μικαέλα Ράδερφορντ (ΗΠΑ) 1:27.68 3. Μπεθ Ρίκγλ (ΗΠΑ) 1:29.66 4. Νάταλι Ντι Τουά (Ν. Αφρική) 1:30.17 5. Λέιλα Μάρκες (Πορτογαλία) 1:30.63 6. Ναν Σενγκ Γιανγκ (Κίνα) 1:34.29 7. Μπρουκ Στοκχαμ (Αυστραλία) 1:34.96 8. Ιματσολάτα Τσεραζουόλο (Ιταλία) 1:34.97

    [07] Κολύμβηση

    Έβδομος ο Φύκας στο πρόσθιο

    21/9/2004 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο αργυρός Παραολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Φύκας στα 100μ. πρόσθιο κατηγορίας SΒ8 δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο καλό πλασάρισμα, αφού δεν είναι το αγώνισμα του το πρόσθιο, απλά ήθελε να κολυμπήσει, όπως παραδέχθηκε μπροστά στο ελληνικό κοινό και να προσπαθήσει για κάτι καλό. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε 8ος με 1:23.72, αλλά ακυρώθηκε ο Πολωνός Πατέρκα και κατέλαβε την 7η θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ουκρανός Αντρέι Καλίνα με 1:10.40 που αποτελεί νέο παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ , το αργυρό ο Βρετανός Τζέιμς Κρισπ με 1:19.47 και το χάλκινο ο Κινέζος Κιανγκ Κε Λι με 1:19.59.

    [08] Στίβος

    Εκτός βάθρου στην σφαιροβολία

    21/9/2004 10:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκτός βάθρου έμειναν οι δύο Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στον τελικό της σφαιροβολίας στην κατηγορία F33/34 (αθλητές με εγκεφαλική παράλυση). Ο Ευάγγελος Μπακόλας κατετάγη 5ος με καλύτερη βολή στα 9.10μ., συγκεντρώνοντας συνολικά 948 βαθμούς, ενώ έκτος ήταν ο Αθανάσιος Κολτσίδας με 9.06μ. και 944β. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τσέχος Ρομάν Μουσίλ με 10.26μ. και 1069β., ενώ το ασημένιο πήρε ο Αυστραλός Αμίς Μακντόναλντ, με νέο μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία F34, και το χάλκινο ο Ιρανός Μοσέν Αμού.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    1. Ρομάν Μουσίλ (Τσεχία-F33) 10.26μ (1069β) 2. Αμίς Μακντόναλντ (Αυστραλία-F34) 11.16μ (1056β) -Παγκόσμιο ρεκόρ- 3. Μοσέν Αμού (Ιράν-F33) 9.30μ (969β) 4. Ντάνι Γουέστ (Βρετανία-F34) 10.16μ (961β) 5. Ευάγγελος Μπακόλας (ΕΛΛΑΔΑ-F33) 9.10μ (948β) 6. Αθανασίος Κολτσίδας (ΕΛΛΑΔΑ-F33) 9.06μ (944β) 7. Καμίς Αμποντουλά (ΗΑΕ-F34) 9.74μ (927β) 8. Τέρι Φαλεβάι (Νέα Ζηλανδία-F34) 9.37μ (887β)

    [09] Ιράκ

    Ένας νεκρός "Χτύπημα" στην Αμπού Γράιμπ

    21/9/2004 10:36:00 μμ

    Ένοπλοι επιτέθηκαν με όλμους και πολυβόλα εναντίον της φυλακής Αμπού Γράιμπ στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ιρακινός κρατούμενος. Σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση, δεν τραυματίστηκε κανένα άλλο άτομο. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά επιθέσεων στη διαβόητη φυλακή, τη γνωστή τόσο από τις εκτελέσεις κρατουμένων επί καθεστώτος Σαντάμ Χουσέιν όσο και από τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν οι φυλακισμένοι από τους Αμερικανούς στρατιώτες, μετά την ανατροπή του Ιρακινού προέδρου. Η σφοδρότερη επίθεση είχε σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν 20 Ιρακινοί κρατούμενοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από εκρήξεις όλμων.

    [10] Αντισφαίριση με αμαξίδιο

    Πέρασαν τα φαβορί στο τένις

    21/9/2004 10:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα φαβορί επικράτησαν στους σημερινούς αγώνες για τον γύρο των 32 του Μονού Ανδρών στο Τένις με Αμαξίδιο, με τους τρεις πρώτους στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τους Ρόμπιν Αμερλάαν (Ολλανδία), Ντέιβιντ Χαλ (Αυστραλία) και Μίκαελ Ιερέμιας (Γαλλία).

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Τζάιαντ Μίστρι(Βρετανία)-Χέρμπερτ Μπαουμγκάρτνερ(Αυστρία) : 6-7, 7-5, 6-1 Άντονι Μπονακούρσο (Ιταλία)-Τζελ Χα Λι (Κορέα) : 6-2, 6-3 Τζον Ρίντμπεργκ (ΗΠΑ)-Ρεγκί Χαρέλ(Γαλλία) : 6-4, 6-1 Ρόμπινσον Μέντεζ (Χιλή)-Ντέιβιντ Χαλ (Αυστραλία) : 0-6, 2-6 Μάριο Γκατέλι(Ιταλία)-Σατόσι Σαΐντα(Ιαπωνία) : 0-6, 2-6 Ταεντούς Κρουζελνίκι (Πολωνία)-Ντέηβιντ Γκάρντνερ(Βρετανία): 6-0, 6-0 Στιβ Γουέλς(ΗΠΑ)-Πιοτρ Ζαροζέφσκι (Πολωνία) : 6-3, 6-0 Κρίστιαν Μίρα (Ισπανία)-Έρικ Στουούρμαν(Ολλανδία) : 2-6, 0-6 Μίροσλαβ Μπρικίτα (Τσεχία)-Στέφαν Όλσον (Σουηδία) : 7-5, 6-2 Κάι Σχραμέγιερ (Γερμανία)-Λάζλο Φάρκας(Ουγγαρία) : 7-5, 6-7, 3-6 Λάρι Κιντέρο (ΗΠΑ)-Μίκαελ Ιερέμιας (Γαλλία) : 1-6, 0-6 Σίνγκο Κουνιέντα (Ιαπωνία)-Φάμπιαν Ματσέι (Ιταλία) : 6-0, 6-2 Κέβιν Πλόουμαν (Βρετανία)-Πίτερ Γουίκστρομ (Σουηδία) : 2-6, 0-6 Φράκενσκ Τουρ (Ισπανία)-Μάρτιν Λέγκνερ (Αυστρία) : 1-6, 1-6 Λεονίντ Σέβτσικ (Ρωσία)-Λάνσεν Μαντί (Γαλλία) : 6-4, 1-6, 1-6 Ρόμπιν Αμερλάαν (Ολλανδία)-Μπεν Γουίκς (Αυστραλία) : 6-0, 6-0

    Προκρίθηκαν οι

    Ρόμπιν Αμερλάαν (Ολλανδία) Ντέιβιντ Χαλ (Αυστραλία) Μίκαελ Ιερέμιας (Γαλλία) Μίροσλαβ Μπρικίτα (Τσεχία) Σίνγκο Κουνιέντα (Iαπωνία) Πίτερ Γουίκστρομ (Σουηδία) Μάρτιν Λέγκνερ (Αυστρία) Λανσέν Μαντί (Γαλλία) Τζάιαντ Μίστρι (Βρετανία) Άντονι Μπονακούρσο (Ιταλία) Τζον Ρίντμπεργκ (ΗΠΑ) Σατόσι Σαΐντα (Ιαπωνία) Ταεντούς Κρουζελνίκι (Πολωνία) Στιβ Γουέλς (ΗΠΑ) Έρικ Στουούρμαν (Ολλανδία) Λάζλο Φάρκας (Ουγγαρία)

    [11] Επιτραπέζια Αντισφαίριση

    Μάχη για τον δεύτερο

    21/9/2004 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την παγκόσμια δύναμη του πινγκ πονγκ, Κίνα να συνεχίζει την πλούσια συγκομιδή της στα μετάλλια του πινγκ πονγκ, τρεις είναι οι χώρες που θα δώσουν την μάχη για να πάρουν την άτυπη αλλά ουσιαστική δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων του αθλήματος. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Κίνα ισοβαθμούν με 7 μετάλλια στο σύνολο και επιθυμούν στην συνέχεια να ξεφύγουν κατακτώντας ακόμη περισσότερα στους υπόλοιπους τελικούς των κατηγοριών. Η Γερμανία πάντως ουσιαστικά είναι εκείνη που είναι δεύτερη δεδομένου πως έχει 3 χρυσά και από δύο ασημένια και χάλκινα, ενώ Γαλλία και Κορέα έχουν ακριβώς τα ίδια. 2 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα. Διαβάστε παρακάτω τι συνέβη στους σημερινούς τελικούς.

    Γυναίκες

    Το πρώτο μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων στο πινγκ πονγκ κατέκτησε η Γερμανίδα Κριστάνε Πάπε, αφού, στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 4, επικράτησε της Αλίς Ραστ από την Ελβετία με 3-1 σετ (11-5, 11-9, 11-13, 11-7). Στην ίδια κατηγορία το χρυσό πήρε η Βάινμαν Σίκορα, αφού επικράτησε στον τελικό, της Ιταλίδας Βαλέρια Ζορζέτο, με 3-1 σετ (13-15, 11-7, 11-7, 12-10). Στην κατηγορία 1-2 η Γαλλίδα, Ιζαμπέλ Μάρζιου Λαφαγιέ, αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης, αφού νίκησε στον τελικό με 3-1 σετ (11-7, 13-15, 11-6, 14-12 την συμπατριώτισσα της Γκενεβιέν Κλοτ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα, Κάτριν Μιτόν, που επικράτησε της Κλάρα Πόντα από την Ιταλία, με 3-0 σετ (11-5, 11-6, 11-9).

    Η Ματέγια Πίνταρ από τη Σλοβακία νίκησε στον τελικό της κατηγορίας 3, τη Γαλλίδα Στεφανί Μαριάζ με 3-1 σετ (8-11, 11-8, 11-7, 11-6) και αναδείχθηκε «χρυσή» Παραολυμπιονίκης. Η Αλένα Κάνοβα από τη Σλοβακία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 3 των Γυναικών, αφού νίκησε τη Βαλερί Γκάι από τη Γαλλία με 3-0 σετ (11-7, 11-4, 11-9).

    Η Γκούι Ξιάνγκ Ρεν από την Κίνα, επικράτησε της συμπατριώτισσας της Γούι Χονγκ Τσεν με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-2), στην κατηγορία 5 του Πινγκ Πονγκ, των Παραολυμπιακών Αγώνων και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας του. Η Μέι Χούι Γουέι από την Κινεζική Ταϊπέι, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, αφού νίκησε την Τσέχα Γίτκα Πιβαρτσίοβα με 3-2 σετ (10-12, 11-8, 11-13, 12-10, 11-8).

    Η Κινέζα, Ξιαολίνγκ Ζανγκ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πινγκ Πονγκ γυναικών, στην κατηγορία 6-8, αφού νίκησε τη Σουηδέζα, Κόβα Μπένγκτσον, με 3-1 σετ (4-11, 11-8, 15-13, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο, πήρε η Ρωσίδα, Γιούλια Οβσγιανίκοβα, που επικράτησε της Μιροσλάβα Τουρόβσκα από την Πολωνία με 3-1 σετ (13-11, 9-11, 17-15, 11-6).

    Η Κινέζα Μέιλι Λίου πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 9, στο Πινγκ Πονγκ, των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ,αφού νίκησε την συμπατριώτισσα της Λίνα Λέι με 3-2 σετ (9-11, 11-8, 9-11, 11-5, 11-7). Η Του Καμκασόπφου από την Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού νίκησε τη Ρωσίδα Όλγα Κομλέβα με 3-2 σετ (8-11, 14-12, 11-5, 6-11, 11-9).

    Η Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία πήρε το χρυσό μετάλιο στην κατηγορία 10 των γυναικών, στο Πινγκ Πονγκ, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αφού επικράτησε με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-6) της Γιολάνα Ματούσκοβα από την Τσεχία. Το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η Γου Κιάνγκ Λι από την Κίνα, που νίκησε την Γιασούκο Κούντο από την Ιαπωνία μ 3-2 σετ (12-10, 10-12, 6-11, 13-11, 11-9).

    Ανδρες

    Ο Χόλγκερ Νίκελις πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 1, του Πινγκ Πονγκ, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Γερμανός κατέκτησε τη νίκη στον τελικό, απέναντι στον τον Κορεάτη, Χάε Γκον Λι, με 3-0 σετ (11-8, 13-11, 11-9). Ο Γερμανός Βάλτερ Κίλγκερ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Κίλγκερ επικράτησε του Σεόνγκ Χον Κάνγκ από την Κορέα με 3-2 σετ (11-7, 11-6, 8-11, 5-11, 11-7).

    Ο Γιάν Ριάπος από τη Σλοβακία αναδείχθηκε «χρυσός» Παραολυμπιονίκης,στην κατηγορία 2, του Πινγκ Πονγκ, αφού νίκησε στον τελικό τον Γκονγκ Γιόνγκ Κιμ από την Κορέα με 3-1 σετ (11-7, 8-11, 11-6, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 2 ανδρών, στο Πινγκ Πονγκ, των Παραολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε ο Κορεάτης Κίουνγκ Μοκ Κιμ, που επικράτησε του Ράτισλαβ Ρεβούτσκι, από την Σλοβακία, με 3-1 σετ (11-4, 11-5, 9-11, 12-10).

    Ο Γούνγκ Γκαν Κιμ από την Κορέα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 3 ανδρών, στο Πινγκ Πονγκ, των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αφού νίκησε στον τελικό τον Ζαν Φιλίπ Ρόμπιν από την Γαλλία, με 3-1 σετ (4-11, 11-9, 11-9, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ζλάτκο Κέσλερ από τη Σερβία και Μαυροβούνιο, που νίκησε με 3-0 σετ(11-8, 11-7, 11-9) τον Ισπανό, Τόμας Πινάς.

    Ο Γιαν Ζανγκ από την Κίνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αφού στο Πινγκ Πονγκ των Παραολυμπιακών Αγώνων, στην κατηγορία 4, νίκησε τον Τσέχο, ελληνικής καταγωγής Μίχαλ Στεφάνου με 3-2 σετ (7-11, 10-12, 11-5, 11-7, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κιουνγκ Σικ Τσόϊ (Κορέα) που επικράτησε του Μάρτιν Εμερίκ με 3-1 σετ (8-11, 11-3, 13-11, 11-1).

    Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 5 του Πινγκ Πονγκ, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κατέκτησε ο Κορεάτης, Μπίουνγκ Γουνγκ Κιμ, που κέρδισε στον τελικό, το συμπατριώτη του, Εούν Τσανγκ Γουνγκ, με 3-2 σετ (11-5, 6-11, 11-6, 9-11, 11-6). Το χάλκινο πήγε στον Γάλλο Κριστόφ Ντουράντ μετά την νίκη του στον μικρό τελικό επί του Καμ Σινγκ Κουόνγκ από το Χονγκ Κονγκ με 3-1 (11-5, 9-11, 11-8, 11-2).

    Στην κατηγορία 6 "χρυσός" Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Ντάνιελ Άρνολντ από την γερμανία, καθώς στον τελικό επικράτησε του συμπατριώτη του, Ράινερ Σμιντ με 3-0 σετ (11-3, 11-5, 11-7). Ο Δανός Πέτερ Ρόζενμάϊερ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, της κατηγορίας, αφού επικράτησε του Μίροσλαβ Κοβάλσκι από την Πολωνία με 3-0 σετ (11-6, 12-10, 11-8) στον μικρό τελικό.

    Ο Γάλλος, Στεφάν Μεσί, αναδείχθηκε «χρυσός» Παραολυμπιονίκης, αφού στην κατηγορία 7, του Πινγκ Πονγκ, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, νίκησε τον Γερμανό, Γιόχεν Βόλμερτ, με 3-2 σετ ( 9-11, 8-11, 11-13, 11-9, 11-7). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Τζορντί Μοράλες από την Ισπανία, που νίκησε με 3-0 σετ (11-4, 12-10, 11-3) τον Ιταλό, Αντρέα Φουρλάν.

    Στην κατηγορία 8 του Πινγκ Πονγκ, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάτιου Λοΐκ από τον Βέλγιο, που νίκησε τον επίσης Βέλγο Μαρκ Λεντού με 3-0 σετ (11-9, 11-9, 11-5). Το χάλκινο πήγε στα χέρια του Ριχάρντ Τσεστέϊ (Σλοβακια), ο οποίος νίκησε τον Πέτερ Φρόμελτ (Λιχτενστάιν) με 3-0 σετ (11-4, 11-3, 12-10)

    Στην κατηγορία 10, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβάκος Λάντισλαβ Γκασπάρ. Ο Γκασπάρ κέρδισε στον τελικό τον Σουηδό Φρανκ Άντερσον με 3-1 σετ (11-9, 11-6, 4-11, 11-9). Τρίτος και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου πλέον, ο Κινέζος Γιανγκ Γκε που νίκησε στον μικρό τελικό τον Ισπανό, Χοσέ Μανουέλ Ρουίθ με σκορ 3-2, (11-7, 11-9, 4-11, 12-14, 11-5).

    [12] Στίβος

    Δεύτερο χρυσό το Αζερμπαϊτζάν

    21/9/2004 11:32:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Όλεγκ Πανιούτιν από το Αζερμπαϊτζάν ήταν ο μεγάλος νικητής στο μήκος ανδρών κατηγορίας F12 (μειωμένη όραση), καθώς με άλμα στα 7 μέτρα και 25 εκατοστά πήρε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα και παράλληλα πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Χίλτον Λάνγενχοβεν ήταν 2ος με άλμα 7.03 και ο Ντουάν Κιφένγκ 3ος με άλμα ακριβώς στα 7 μέτρα, όπως και ο Οντουβέρ Ντάζα από την Βενεζουέλα, ο οποίος όμως έμεινε τέταρτος.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    1.Όλεγκ Πανιούτιν (Αζερμπαϊτζάν) 7.25μ. παγκόσμιο ρεκόρ 2.Χίλτον Λάνγκενχοβεν (Ν.Αφρική) 7.03μ. 3.Ντουάν Κιφένγκ (Κίνα) 7.00μ. 4.Οντουβέρ Ντάζα (Βενεζουέλα) 7.00μ. 5.Στεφάν Μποζολό (Γαλλία) 6.91μ. 6.Ματίας Σρέντερ (Γερμανία) 6.83μ. 7.Ιγκόρ Κορμπένκο (Ουκρανία) 6.70μ. 8.Ιβάν Κιτσένκο (Ουκρανία) 6.56μ.

    [13] Πετοσφαίριση (Καθιστών)

    Εύκολα η Αίγυπτος

    21/9/2004 11:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον αγώνα με τον οποίον έπεσε η αυλαία της πρώτης ημέρας στο Παραολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ καθιστών Ανδρών, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, η Αίγυπτος νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με 3-0 σετ (25-16, 25-15, 25-19). Η αφρικανική ομάδα απέδωσε πολύ καλό βόλεϊ απέναντι σε έναν ικανό αντίπαλο, επιβεβαιώνοντας την αξία της και πείθοντας ότι θα είναι μεταξύ των βασικών διεκδικητριών των μεταλλίων. Με άριστη συνολική λειτουργία, ταχύτητα, δυνατά χτυπήματα και αυτοματισμό στις κινήσεις τους, οι Αιγύπτιοι έκαναν δικό τους μάλλον εύκολα ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν καλό και σκληροτράχηλο αντίπαλο.

    ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Μανσούρ Νταρβίς): Ελ Σουΐκ, Αμπντάλα, Ελ Μπαχαεΐ, Ιμπραΐμ, Ελ Χελμπαουΐ, Αμπού Ελ Γιαζίντ, Αμπντέλ Λατίφ (λίμπερο), Αουάντ, Αμπντ Ελάαλ. ΗΠΑ (Μπιλ Χάμιτερ): Όσμπχαρ, Μακ Μιουν, Μοράν, Ράσμουσεν, Λιζ, Λάνγκε, Έβανς (λίμπερο), Χαμίντο, Σέιλκοπ.

    [14] Διεθνή

    Αλληλοκατηγορούνται για αναξιοπιστία Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Μπους- Κέρι

    21/9/2004 11:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Σαράντα πέντε ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Το "χορό" της πολιτικής αντιπαράθεσης άνοιξε ο Τζορτζ Μπους, που κατηγόρησε τον αντίπαλό του, Τζον Κέρι, για αναξιοπιστία. "Ο αντίπαλός μου έχει εκφράσει επανειλημμένα αντιφατικές θέσεις, που δεν είναι καθόλου αξιόπιστες", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μπους, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Ιγιάντ Αλάουι. Ο κ. Κέρι "επέστρεψε" την κατηγορία, λέγοντας πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ "δεν έχει την αξιοπιστία για να κυβερνήσει τον κόσμο", αφού με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη "δεν κατάφερε να μιλήσει ξεκάθαρα στους ηγέτες". Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Τζορτζ Μπους προηγείται του κ. Κέρι, ενώ το ζήτημα του Ιράκ κυριαρχεί στην προεκλογική ατζέντα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 September 2004 - 20:51:36 UTC