Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι τυφώνες, εμπόδιο για τα διαστημικά προγράμματα Νέα αναβολή των
  • [02] 24 άτομα σκοτώθηκαν περίπου 100 τραυματίστηκαν Εκρήξεις βομβών στην
  • [03] Ενέκρινε η κυβέρνηση το σχετικό διάταγμα "Ναι" της Τουρκίας στην
  • [04] Παρελθόν ο Ζούρος
  • [05] "Αιώνιος" Πρόεδρος
  • [06] "Θέλουμε συναίνεση, δεν φοβόμαστε εκλογές"
  • [07] "Τρίζει" η άμυνα της Μάντσεστερ
  • [08] Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λωρίδα της Γάζας Φονικές "Ημέρες
  • [09] Δίκαιο απότέλεσμα
  • [10] Η επιστροφή των "Βαυαρών"

    [01] Τεχνολογία

    Οι τυφώνες, εμπόδιο για τα διαστημικά προγράμματα Νέα αναβολή των προγραμμάτων της NASA

    2/10/2004 11:05:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την αναβολή της εκτόξευσης διαστημικού λεωφορείου από το διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάρτιο, ανακοίνωσε η NASA, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από τους τυφώνες. Η NASA αναφέρει ότι η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Ντισκάβερι δεν είναι δυνατόν να γίνει στο χρονικό διάστημα που προβλεπόταν (από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 18 Απριλίου 2005) και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να περιμένει το επόμενο "παράθυρο", το νωρίτερο στις 14 Μαΐου. Η καθυστέρηση αυτή αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στο προβληματικό διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ. Τα τρία διαστημικά λεωφορεία που διαθέτει η NASA έχουν καθηλωθεί στο έδαφος μετά τη συντριβή του Κολούμπια πάνω από το Τέξας τον Φεβρουάριο του 2003. Η επανάληψη των πτήσεων είναι απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στον οποίο τα υλικά και το προσωπικό μεταφέρεται προς το παρόν με ρωσικά διαστημόπλοια, τα οποία όμως δεν μπορούν να μεταφέρουν μεγάλα φορτία.

    [02] Διεθνή

    24 άτομα σκοτώθηκαν περίπου 100 τραυματίστηκαν Εκρήξεις βομβών στην Ινδία

    2/10/2004 1:20:00 μμ

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε δύο βορειοανατολικά ινδικά κρατίδια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δύο βόμβες εξερράγησαν σε αγορά στο εμπορικό κέντρο του Νάγκαλαντ, την Ντιμαπούρ και μια στο σιδηροδρομικό σταθμό, δήλωσε αξιωματικός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μια άλλη βόμβα εξερράγη στο γειτονικό κρατίδιο Άσαμ περίπου την ίδια ώρα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι δύο επιθέσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση μετά τη σύναψη μιας εκεχειρίας, πριν από επτά χρόνια, με την κύρια αυτονομιστική οργάνωση που δρα στο κρατίδιο Νάγκαλαντ. Οι εκρήξεις στο Νάγκαλαντ, όπου ζουν κυρίως Χριστιανοί, πιθανόν να είναι έργο κάποιας από τις αρκετές μικρότερες αυτονομιστικές οργανώσεις που δεν έχουν προσυπογράψει την εκεχειρία με την ινδική κυβέρνηση, ανακοίνωσε αστυνομικός. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η έκρηξη στο Άσαμ είναι πιθανόν έργο μελών της φυλής Μπόντο που μάχονται για ένα χωριστό κράτος. Η βόμβα εξερράγη σε αγορά στην περιφέρεια Κοκρατζάρ, 150 χλμ. δυτικά του Γκουαχάτι, που είναι η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου. Σημειώνεται ότι στην ορεινή βορειοανατολική Ινδία δρουν δεκάδες παράνομες οργανώσεις, μερικές από τις οποίες μάχονται για μεγαλύτερη αυτονομία και άλλες για απόσχιση. Οι οργανώσεις κατηγορούν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι λεηλατεί τους πλούσιους φυσικούς πόρους της περιοχής και παραμελεί την τοπική οικονομία.

    [03] Κυπριακό

    Ενέκρινε η κυβέρνηση το σχετικό διάταγμα "Ναι" της Τουρκίας στην τελωνειακή σύνδεση με Κύπρο

    2/10/2004 2:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η τουρκική κυβέρνηση ενέκρινε το διάταγμα, με το οποίο η Τουρκία δέχεται την τελωνειακή ένωση με την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", η οποία κάνει λόγο για "ιστορική απόφαση". Το διάταγμα προωθήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά την έγκριση του τελευταίου, θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης. Η υπόθεση εκκρεμούσε εδώ και καιρό, αφού η Τουρκία είχε δεχθεί την τελωνιακή ένωση μόνο με τις εννέα νέες χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά όχι και με την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Τουρκία διατηρεί τις θέσεις που είχε εκφράσει αμέσως μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως το διάταγμα αποτελεί ρύθμιση στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας.

    Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "και η Ελληνοκυπριακή διοίκηση έχει πλέον την υποχρέωση, με βάση τη Συμφωνία Προσχώρησης, να δέχεται τα τουρκικά προϊόντα που εξάγονται από τη χώρα μας. Ήδη, η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, με διάταγμα που εξέδωσε στις 11 Δεκεμβρίου 1998 έχει προχωρήσει στην άρση των περιορισμών σχετικά με την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων".

    Επίσης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι "η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι πιστή στις ειδικές σχέσεις της με την ΤΔΒΚ και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από αυτές". Παράλληλαν επισημαίνεται ότι "η ΕΕ δεν έχει πραγματοποιήσει προς το παρόν τις υποσχέσεις της σχετικά με την άρση του αποκλεισμού της ΤΔΒΚ".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα σχέδια κανονισμών που ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου 2004 σχετικά με την οικονομική βοήθεια και το εμπόριο, έχει κάνει αυτά που της αναλογούν. Ωστόσο πέραν τούτου, δεν υπήρξε περαιτέρω θετικό βήμα εκ μέρους των χωρών μελών της ΕΕ".

    [04] Αθλητισμός

    Παρελθόν ο Ζούρος

    2/10/2004 3:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λες και δεν είχε άλλα προβλήματα η ομάδα του Περιστερίου στο Μπάσκετ, ήρθε και η παραίτηση του προπονητή Ηλία Ζούρου να αποτελειώσει την κατάσταση. Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους διοικούντες την ΚΑΕ, όπου του προτάθηκε τριετής επέκταση συμβολαίου και του δόθηκε το ελεύθερο να «χτίσει» μία ομάδα, η οποία θα βασιζόταν σε παίκτες νεαρής ηλικίας. Ο Ζούρος, πάντως, όχι μόνο αρνήθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά ζήτησε και την αποδέσμευση του από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, η οποία έγινε αποδεκτή, αφήνοντας το Περιστέρι χωρίς προπονητή.

    [05] Αθλητισμός

    "Αιώνιος" Πρόεδρος

    2/10/2004 4:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε πολύ καλό κλίμα και ατμόσφαιρα διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Από τα 74 σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου, στην κάλπη προσήλθαν τα 72 και ο Γιάννης Σγουρός έλαβε το 100% των ψήφων. Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός του 2005. Παρέστησαν παλιοί και νέοι αθλητές, ο εθνικός προπονητής Χρήστος Ιακώβου και προπονητές σωματείων από αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

    "Αλλάζουμε σελίδα"

    Επίσης, έγινε δεκτή η πρόταση που κατέθεσε ο Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εγχώριων διοργανώσεων. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ και γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IWF) πρότεινε ως απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους αθλητές των εθνικών ομάδων που πρόκειται να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, να έχουν αγωνιστεί στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα. Η προϋπόθεση αυτή έχει άμεση ισχύ και θα εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες από Παίδες και Κορασίδες μέχρι Άνδρες και Γυναίκες.

    "Αλλάζουμε σελίδα και ξεκινάμε μια νέα πορεία με στόχο να συνεχίσουμε την επιτυχημένη παράδοση του αθλήματος που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Το πρώτο της στάδιο ολοκληρώθηκε μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πατρίδα μας. Υπάρχει μεράκι για δουλειά και βέβαια ιδέες. Μέσα από την ενότητα θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του αθλήματος που έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες στη χώρα μας" είπε ο Γιάννης Σγουρός μετά την εκλογή του.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Άρσης Βαρών διευρύνθηκε και θα αποτελείται στο εξής από 15 μέλη, ενώ μέχρι σήμερα ήταν 11.

    [06] Εσωτερικά

    "Θέλουμε συναίνεση, δεν φοβόμαστε εκλογές"

    2/10/2004 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    "Θέλουμε συναίνεση, δεν φοβόμαστε εκλογές". Μα αυτή του τη δήλωση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου διασαφηνίζει τη στάση του κόμματός του όσον αφορά την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη.

    "Η κυβέρνηση οφείλει εγκαίρως να αναλάβει τις ευθύνες της και τις σχετικές πρωτοβουλίες. Η συναίνεση είναι επιθυμητή. Και αυτό ζητάει και ο ελληνικός λαός. Παρά ταύτα δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν και όχι δεδομένη εκ των προτέρων. Το ΠΑΣOΚ αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η συναίνεση αυτή πρέπει να κτιστεί γύρω από ένα πρόσωπο που θα εκφράζει τη σύγχρονη Ελλάδα, την πρόοδο της χώρας και τη βαθιά προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς. Είμαστε έτοιμοι για την αναγκαία και επιθυμητή συναίνεση. Είμαστε έτοιμοι και για την εκλογική αναμέτρηση, εάν αυτό απαιτηθεί".

    Με αυτή του τη δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου επιζητά να βάλει τέλος στη φημολογία που θέλει το κόμμα του να είναι να διατεθειμένο να αποδεχτεί την όποια πρόταση της ΝΔ προκειμένου να μην εμπλακεί σε νέες εκλογές. Πλέον, καθιστά σαφές ότι από πλευράς του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ετοιμότητα για οποιοδήποτε τροπή πάρουν τα πράγματα, τονίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη που βαραίνει το κυβερνών κόμμα και την προσοχή που πρέπει να δείξει ως προς την επιλογή του προσώπου που θα διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

    [07] Champions League

    "Τρίζει" η άμυνα της Μάντσεστερ

    2/10/2004 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες η σχέση του Γουές Μπράουν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αμυντικός των "κόκκινων διαβόλων" δεν δέχθηκε την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του από τους "μπέμπηδες", καθώς όπως όλα δείχνουν, θέλει να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του το ερχόμενο καλοκαίρι όπου λήγει και η μεταξύ τους συνεργασία.

    Ξένος δάκτυλος

    Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τοποθετήθηκε για τι θέμα, λέγοντας πως για αυτή τη στάση του 25χρονου αμυντικού οφείλεταιο στο νέο του μάνατζερ που του "άλλξε τα μυαλά" όσον αφορά την παραμονή του στο Όλντ Τράφορντ.

    Ο Γουές Μπράουν είναι γέννημα-θρέμμα του «Ολντ Τράφορντ» αφού ανήκει στη Γιουνάιτεντ από τα 17 του χρόνια. Απολάμβανε ανέκαθεν της πλήρους στήριξης του Φέργκιουσον ο οποίος τον θεωρούσε ως τον ιδανικότερο διάδοχο του Γιάαπ Σταμ στο κέντρο της άμυνας. Όμως η καριέρα του «χτυπήθηκε» από διαδοχικούς τραυματισμούς που τον έχουν αφήσει αρκετά πίσω.

    [08] Διεθνή

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λωρίδα της Γάζας Φονικές "Ημέρες Μεταμέλειας"

    2/10/2004 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC-REUTERS

    Δραματική για άλλη μια φορά η κατάσταση στα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας, τα οποία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κλιμάκωση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, που άρχισαν την Τετάρτη υπό την ονομασία "Ημέρες Μεταμέλειας", σε αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτες κατά της πόλης Σντερότ, κορυφώθηκε σήμερα. Οι αλλεπάλληλες επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας άφησαν πίσω τους νεκρούς, επτά Παλαιστίνιους. Ο Γιάσερ Αραφάτ και το παλαιστινιακό υπουργικό συμβούλιο απηύθυναν έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, ενώ με αντικείμενο τον τερματισμό της βίας συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή στο Κάιρο ο Αραβικός Σύνδεσμος. Την ίδια ώρα, η Χαμάς δηλώνει πως δεν προτίθεται να σταματήσει τις επιθέσεις και προειδοποιεί ότι στο στόχαστρο της θα μπει η πόλη Ασκελόν.

    Έκκληση στο Κουαρτέτο για παρέμβαση

    Οι μαχητές των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν από τον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, είπαν πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κάτοικοι της πόλης Ασκελόν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, είναι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. "Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση απέτυχε, θα συνεχίσουμε να εκτοξεύουμε ρουκέτες Κάσαμ" είπαν στους δημοσιογράφους.

    Έως τώρα, η Χαμάς έπληττε με ρουκέτες Κασάμ την πόλη Σντερότ, του νοτίου Ισραήλ, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτές τις ρουκέτες βρήκαν το θάνατο δύο παιδιά την περασμένη Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας του ισραηλινού στρατού με στόχο τον αφοπλισμό των μαχητών. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν έδωσε εντολή στον κυβερνητικό στρατό να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να σταματήσει τις παλαιστινιακές επιθέσεις, λέγοντας ότι κανένα έθνος δεν θα επέτρεπε "τυφλούς" βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών.

    Έκτοτε έχουν πεθάνει 53 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ενώ παλαιστινιακές πηγές ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό στους 63 και τους τραυματίες στους 170. Από την πλευρά του Ισραήλ σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και μία γυναίκα έποικος στη Λωρίδα της Γάζας.

    Την ίδια ώρα αγωνιώδης είναι οι εκκλήσεις για τον τερματισμό της βίας. Ο πρόεδρος Αραφάτ χαρακτήρισε "απάνθρωπη και ρατσιστική" την επιχείρηση που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός και κάλεσε το Κουαρτέτο να παρέμβει.

    Το παλαιστινιακό υπουργικό συμβούλιο κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και χαρακτήρισε "εγκλήματα πολέμου" τα όσα διαπράττει το Ισραήλ, ενώ ζήτησε από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στον κόσμο να προστρέξουν σε βοήθεια του πληθυσμού. Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Άχμεντ Κορέι διέκοψε μια περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία και την Τουρκία, για να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο του συμβουλίου.

    Την Κυριακή θα συνέλθουν και οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου με στόχος την κατάστρωση σχεδίου επείγουσας πολιτικής και διπλωματικής δράσης για τον τερματισμό της αιματοχυσίας, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί η πιθανότητα να καταστεί δυνατή η αποστολή διεθνών δυνάμεων προστασίας και διατήρησης της ειρήνης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

    [09] Αθλητισμός

    Δίκαιο απότέλεσμα

    2/10/2004 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μοιρασμένο σε φάσεις, γκολ και βαθμούς ήταν το παιχνίδι που άνοιξε την γ αγωνιστική του Ελληνικού Πρωταθλήματος, μεταξύ Κέρκυρας και ΟΦΗ. Παράλληλα αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός που πήραν και οι δύο ομάδες στον φετινό αγωνιστικό μαραθώνιο. Όσον αφορά το παιχνίδι, η Κέρκυρα προηγήθηκε στο 72 με γκολ του Γκαρόζη, όμως οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας σχεδόν με τη λήξη του αγώνα, με τον Τριανταφύλλου να χρίζεται σκόρερ.

    Προσπάθησαν και οι δύο

    Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να "πάρουν" το πρώτο "τρίποντο" του στο Πρωτάθλημα, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9ο λεπτό της, όταν ο Ολιβέιρα βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Βεζυρίδη, όμως, το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα άουτ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στο 29 εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βεζυρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

    Στη συνέχεια, οι νεοφώτιστοι ανέβασαν το ρυθμό τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ το 31, όταν ο Σφακιανάκης έπιασε το σουτ από κοντά, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη. Πάντως, ο ΟΦΗ είχε τη σπουδαία φάση για να πάρει το προβάδισμα, στο 39, όταν πάλι ο Ολιβέιρα ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Μαχλάς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

    Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες συνέχισαν επιθετικά με σκοπό το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Με τον Ολίβέιρα να αποδεικνύεται σε μοιραίο παίκτη για του ς Κρητικούς, ξεκίνησε η επανάληψη, με τον Βραζιλιάνο παίκτη να χάνει μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο πάντως ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε άσκοπες ενέργειες. Αυτό άλληξε στο 72 όταν το γήπεδο "πήρε φωτιά" με τους Κερκυραίους οπαδούς να πανηγυρίζουν το γκολ της ομάδας τους από τον Γκαρόζη. Οι Κρητικοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ενώ όλα έδειχναν πως θα έχαναν και τρίτο σερί παιχνίδι, ήρθε η λύτρωση από τον Τρανταφύλλου που με ωραίο σουτ ισοφάρισε στο 89. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 έμεινε το τελικό αποτέλεσμα.

    Οι συνθέσεις

    Κέρκυρα (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπράγκα (59 Ζιάκας), Κόλτζος, Σφακιανάκης, Αμανατίδης, Γεωργίου, Νινιάδης (66 Γκαρόζης), Γήττας, Μπούγκανεμ (7 Βαντελανόιντ), Ν Ντιαγέ, Ναλιτζή.

    ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Δασκαλάκης, Μπελεβώνης, Αρβανίτης, Τομάς, Σταυρακάκης (92 Δέντσας), Κουτσουρές (87 Καζαντζής), Κωνσταντάκης (75 Τριανταφύλλου), Ρουμπάκης, Κουνενάκης, Ολιβέιρα, Μαχλάς.

    [10] Αθλητισμός

    Η επιστροφή των "Βαυαρών"

    2/10/2004 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Χαμένες ευκαιρίες, γκολ, ένταση, πάθος, η Μπάγερν Μονάχου πήρε την "άτυπη" ρεβάνς από την Βέρντερ για τη περυσινή απώλεια του τίτλου, επικρατώντας και μάλιστα μέσα στη Βρέμη με 1-2. Οι Βαυαροί πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ενώ η Βέρντερ έχασε σημαντικό έδαφος στην υπόθεση τίτλος. Το σκορ άνοιξε ο Μίκαελ Μπάλακ στο 20΄ και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έγραψε το 2-0 στο 75΄, ενώ ο Αγγελος Χαριστέας μπήκε ως αλλαγή στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου στη θέση του Κλάσνιτς, χωρίς να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τη Βέρντερ, η οποία μείωσε στο 83΄ με τον Μίροσλαβ Κλόζε.

    Προελαύνουν οι "λύκοι"

    Πρώτη στη βαθμολογία παρέμεινε η εκπληκτική στο ξεκίνημα της Μπουντεσλίγκα, Βόλφσμπουργκ η οποία πέτυχε την 6η νίκη της σε 7 αγώνες. Θύμα της πρωτοπόρου αυτή την φορά η Γκλάντμπαχ. Οι "λύκοι" έκαμψαν την αντίσταση της "Γκλαντ" με 2-1 με τους Ντ΄ Αλεσάντρο (13΄) και Σνόορ (43΄) να χρίζονται σκόρερ. Ενδιάμεσα η Γκλάντμπαχ (15΄) είχε ισοφαρίσει με τον Ολιβερ Νόιβιλ.

    Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Χέρτα με 2-0 επί της Καϊζερσλάουτερν, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός ο Δημήτρης Γραμμόζης.

    Επίσης, η μία ακόμα έκπληξη στο Πρωτάθλημα, η νεοφώτιστη Μάιντς, επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Φράιμπουργκ με τον Μάρκο Ρόζε να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Τέλος η Νυρεμβέργη πήρε πολύτιμο βαθμό από τη Ντόρτμουντ (2-2) εκτός έδρας, ενώ η Λεβερκούζεν ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Αμβούργο επικρατώντας 3-0 (Κρζίνοβεκ 10΄, Ζουάν 74΄, Μπερμπάτοφ 87΄).

    Τα αποτελέσματα

    Καϊζερσλάουτερν-Χέρτα Βερολίνου 0-2

    Φράιμπουργκ-Μάιντς 1-2

    Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 2-2

    Λεβερκούζεν-Αμβούργο 3-0

    Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-1

    Χάνσα Ροστόκ-Ανόβερο 1-3

    Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-2

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Στουτγκάρδη 3/10

    Σάλκε-Μπόχουμ 3/10

    Η βαθμολογία

    Βόλφσμπουργκ 18

    Στουτγκάρδη 14 -6αγ

    Μπάγερν Μονάχου 14

    Βέρντερ Βρέμης 12

    Μάιντς 12

    Λεβερκούζεν 11

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 8 -6αγ

    Χέρτα Βερολίνου 8

    Ντόρτμουντ 8

    Ανόβερο 8


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 October 2004 - 16:51:03 UTC