Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι μισές απολύσεις στη Γερμανία Απολύει 12.000 άτομα στην Ευρώπη η GM
  • [02] Στον τελικό ο Άρης
  • [03] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία Συζήτηση για Εξεταστική στους Εξοπλισμούς
  • [04] Μειώνεται η ζήτηση καυσίμων "Ανάβει φωτιές" στην οικονομία το πετρέλαιο
  • [05] Συνάντηση με ομολόγους ο Γιώργος Ορφανός
  • [06] Ξεκούραση στον Πειραιά
  • [07] Για πιστοποιητικό διαφάνειας "Όχι" από το ΕΣΡ στην ΆΚΤΩΡ
  • [08] Ρεκόρ τηλεθέασης οι Αγώνες της Αθήνας
  • [09] Χρήσιμα συμπεράσματα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό
  • [10] Αρνούνται κάθε εμπλοκή με το συμβάν οι Ισραηλινοί Απόπειρα δολοφονίας
  • [11] Στην Α2 το Περιστέρι
  • [12] Άγνωστος ο απολογισμός Σφοδρές μάχες στη Φαλούτζα
  • [13] Γιορτή με ήττα

    [01] Οικονομία

    Οι μισές απολύσεις στη Γερμανία Απολύει 12.000 άτομα στην Ευρώπη η GM

    12/10/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις απολύσεις 12.000 εργαζομένων της στην Ευρώπη, σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors. Όπως αποκαλύπτουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, οι μισές απολύσεις αφορούν τη Γερμανία και συνιστούν μείωση της τάξης του 1/5 του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στην Ευρώπη (62.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη). Η εξέλιξη θα δημιουργήσει νέο πονοκέφαλο στα συνδικάτα της Γερμανίας, που καλούνται επιπροσθέτως να αντιμετωπίσουν το πάγωμα μισθών και τις περισσότερες ώρες εργασίας που ζητούν επίμονα άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

    [02] Αθλητισμός

    Στον τελικό ο Άρης

    12/10/2004 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το 74-73 με το οποίο ο Μακεδονικός είχε κερδίσει τον Άρη στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων, ήταν ούτως ή άλλως ανεπαρκές, εάν δεν συνοδευόταν από μια ακόμη νίκη, ωστόσο πριν λίγη ώρα ο Άρης ανέτρεψε κάθε πρόβλεψη και πήρε την νίκη με μεγαλύτερη διαφορά (89-78) και έτσι και το εισιτήριο για τον τελικό. Οι Θεσσαλονικείς έτσι φτάνουν στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποδεικνύουν πως το κύπελλο τους ταιριάζει πολύ. Οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον ήταν σαφώς καλύτεροι και δίκαια πήραν την νίκη και θα παίξουν στον τελικό, αφού αν και το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, φρόντισαν να πάρουν τον έλεγχο και να τον διατηρήσουν σε όλη την διάρκεια. Το σημείο κλειδί της νίκης πάντως, ήταν η απόφαση του προπονητή του Άρη, να αναθέσει την φύλαξη του Χάτσον στον Στακ έτσι ο παίκτης που έκανε την ζημιά στον πρώτο αγώνα, σήμερα βρέθηκε απέναντι σε μεγάλες δυσκολίες να πιάσει καλή απόδοση. Πλέον ο Άρης περιμένει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-16, 30-36, 54-54, 78-89

    [03] Εσωτερικά

    Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία Συζήτηση για Εξεταστική στους Εξοπλισμούς

    12/10/2004 9:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2004 11:52:25 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή, η συζήτηση των προτάσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις εξοπλιστικές προμήθειες. Στην εισήγηση του ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις δυο δικογραφίες που αφορούν την προμήθεια των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων τονίζοντας ότι την εποχή που επελέχθησαν υπήρχαν καλύτερα τεχνολογικά συστήματα στην αγορά. Λαμβάνοντας το λόγο, η Αννα Διαμαντόπουλου κατήγγειλε μεθοδεύσεις πίσω από τις δυο υποθέσεις, ζήτησε σύντομες διαδικασίες για να μη δηλητηριαστεί η πολιτική ζωή του τόπου και επέκταση της έρευνας και στο επτάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ. Για χαριστικές συμβάσεις, έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

    Υπέρ και των δυο προτάσεων ΚΚΕ - ΣΥΝ

    Ο υπουργός Αμυνας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μίλησαν για την ταμπακέρα της υπόθεσης.

    Αναφερόμενος στα ραντάρ TPQ-37, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει πίσω τα χρήματα της από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Ράιθον αν δεν επιβεβαιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

    Κατήγγειλε μάλιστα, ότι η σχετική σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση υπογράφηκε με επαχθείς όρους για το ελληνικό δημόσιο.

    "Δόθηκε το 30% ως προκαταβολή, το 10% εντός 12 μηνών και το 50% εντός 45 ημερών από τη φόρτωση του υλικού από λιμένα των ΗΠΑ" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

    "Δηλαδή, πριν έλθουν στην Ελλάδα, πριν προλάβουμε να δούμε εάν λειτουργούν τα συστήματα, η κυβέρνηση πλήρωσε το 90% της αξίας, και έμεινε μόνο ένα 10% να δοθεί μετά την ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των συστημάτων".

    Απαντώντας στην κ. Διαμαντοπούλου, που επικαλέστηκε έγγραφο υπηρεσίας του Υπουργείου Άμυνας τον Ιανουάριο του 2004 για καταγγελία της σύμβασης σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των χαρακτηριστικών των ραντάρ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ απέκρυψε επόμενο έγγραφο της γενικής γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού του ΥπΕθΑ που έδιδε νέα ευκαιρία δοκιμών στην αμερικανική εταιρεία".

    "Με ποιο δικαίωμα δεσμεύσατε την επόμενη κυβέρνηση νομικά, να αποδεχθεί τη συνέχεια της σύμβασης που έπρεπε να έχει καταγγελθεί από καιρό" ρώτησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σπηλιωτόπουλος και αναφερόμενος στην προοπτική καταγγελίας της σύμβασης μετά τις δοκιμές του Νοεμβρίου, υπογράμμισε «είμαστε σε δυσμενή θέση, καθώς έχουμε μόνο το 10% να δώσουμε ακόμα».

    Νωρίτερα, η Αννα Διαμαντοπούλου δεσμεύθηκε για πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί η σπίλωση του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του.

    Κατηγόρησε τον υπουργό Αμυνας, ότι κρύβεται πίσω από τους Εισαγγελείς ενώ κατήγγειλε και μεθοδεύσεις καθώς σε πολλά από τα κείμενα των εισαγγελικών αρχών πέρα από τις αναφορές υπήρχαν και προσωπικές εκτιμήσεις.

    Υπέρ και των δύο προτάσεων τάχθηκε το ΚΚΕ διά του εισηγητή του Αντώνη Σκυλλάκου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, εκτίμησε ότι είναι αδύνατη η στοιχειοθέτηση κατηγορίας στις υποθέσεις αυτές και υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όπως π.χ. αν είναι ποινικό αδίκημα να αγοράζει η κυβέρνηση όπλα από χώρα εκτός ΝΑΤΟ.

    Υπέρ και των δύο προτάσεων τάχθηκε και ο ΣΥΝ και ο εισηγητής του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος υπογράμμισε ότι στις εξοπλιστικές δαπάνες επικρατεί χάος και αδιαφάνεια, καθώς είναι χώρος ασυδοσίας μεσαζόντων και διαπλοκής.

    Απαντώντας στην Αννα Διαμαντόπουλου, ο δεύτερος αγορητής της ΝΔ, Ελ. Ζαγορίτης υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής έγινε για λόγους αντιπερασπασμού, ενώ από την πλευρά του ο Κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι η "ΝΔ δε θα υποστείλει τη σημαία κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής".

    Ομιλία Τσοχατζόπουλου

    Για άνευ προηγουμένου μαζικές διώξεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Ο πρώην υπουργός Αμυνας υπογράμμισε ότι τα εισαγγελικά πορίσματα χειραγωγήθηκαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιώργο Ζορμπά.

    "Είναι λοιπόν προφανές, ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, αλλά η κυβέρνηση το αποκρύπτει" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος TOR-M1, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε με ομοφωνία.

    Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

    Η πρόταση των 116 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής έχει αντικείμενο τη διερεύνηση των δυο δικογραφιών που αφορούν στην προμήθεια 50 ερπυστριοφόρων TOR/M1 και των έξι ραντάρ AN/TRQ- 37 (V) 3 που προωθήθηκαν επί υπουργίας των Ά. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου.

    Η πρόταση των 71 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει αντικείμενο τη διερεύνηση της πορείας υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όχι μόνον σε προηγούμενες περιόδους διακυβέρνησης, αλλά μέχρι και σήμερα.

    Η απόφαση της ολoμέλειας θα ληφθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Για την ψήφιση της μίας ή της άλλης εξεταστικής επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία. (151/300 ).

    H απόφαση της Boυλής θα ορίσει επίσης τoν αριθμό των μελών της επιτρoπής και θα καθoρίζει την πρoθεσμία υπoβoλής τoυ σχετικoύ πoρίσματoς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναίνεση εναντίον της διαπλοκής

    [04] Οικονομία

    Μειώνεται η ζήτηση καυσίμων "Ανάβει φωτιές" στην οικονομία το πετρέλαιο

    12/10/2004 9:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα πρώτα σημάδια από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου αποτυπώνονται στην εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας καθώς, ήδη, περιορίζεται η αύξηση της ζήτησης καυσίμων, γεγονός, που ενθαρρύνει την ενεργειακή αποτελεσματικότητα της Κίνας. Αυτό αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή της η Παγκόσμιας Υπηρεσίας Ενέργειας, ενώ υποβαθμίζει την πρόβλεψή της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2005 κατά 320.000 βαρέλια, στο 1,45 εκατομμύριο βαρέλια και την παγκόσμια κατανάλωση στα 83,85 εκατομμύρια βαρέλια. "Η μείωση απηχεί τις προσδοκίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών του πετρελαίου στη ζήτηση και την οικονομία", εκτιμά η ίδια υπηρεσία.

    [05] Αθλητισμός

    Συνάντηση με ομολόγους ο Γιώργος Ορφανός

    12/10/2004 9:15:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η διακυβέρνηση στον αθλητισμό, η διασφάλιση των αρχών της Δημοκρατίας, του Δικαίου, της Δικαιοσύνης, και της διαφάνειας, καθώς και κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον αθλητισμό των ευρωπαϊκών χωρών, αποτελούν τον "πυρήνα" των θεμάτων της 10ης Διάσκεψης Ευρωπαίων Υπουργών Αθλητισμού, που θα γίνει 14-15 Οκτωβρίου, στην Βουδαπέστη και στην οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Ορφανός. Στα κεφαλαιώδη θέματα που απασχολούν τον αθλητισμό είναι ο έλεγχος ντόπινγκ, η συμπληρωματική σύμβαση αντιντόπινγκ που επεξεργάζεται η UNESCO, το άρθρο 182-ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, που αφορά τον αθλητισμό, η διαφθορά στο χώρο και οι τρόποι αντιμετώπισής της, ο ρόλος και η ευθύνη των "Μη Κρατικών Αθλητικών Οργανισμών", καθώς και η σχέση τους με το κράτος.

    Παράλληλα, την διάσκεψη θα απασχολήσουν, η Ευρωπαϊκή Αθλητική Συνεργασία για το χρονικό διάστημα 2004-2008 (η συγκεκριμένη διάσκεψη των υπουργών Αθλητισμού γίνεται ανά 4 χρόνια), ενώ τέλος θα εξεταστούν θέματα διοίκησης, όπως η εκλογή εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού χώρου στην Εκτελεστική Επιτροπή της WADA. Στη διάσκεψη θα συμμετέχουν 48 υπουργοί Αθλητισμού καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των "Μη Κρατικών Αθλητικών Οργανισμών". Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, λίγες ώρες μετά την άφιξη του στη Βουδαπέστη, θα μεταβεί στο χωριό Μπελογιάννης, όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο κ. Ριζογιάννη και τον πρόεδρο της Αυτοδιοίκησης κ. Βλαχόπουλο.

    [06] Αθλητισμός

    Ξεκούραση στον Πειραιά

    12/10/2004 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ξεκούραση περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Ολυμπιακού από αύριο, όμως, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένει τους παίκτες του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη με... «άγριες» διαθέσεις. Λογικό, αφού στο μεν πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είναι πλέον υποχρεωμένος να αποδυθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου (βαθμολογικού) εδάφους από την ήττα στην Ξάνθη, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ οφείλει να δικαιώσει τις υψηλές εφετινές προσδοκίες, απόρροια των εξαιρετικών ως τώρα εμφανίσεών του στη διοργάνωση που τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση του ομίλου του. Η διαφορά δυναμικότητας με τον Εργοτέλη, καθώς και το πρόσθετο πλεονέκτημα της έδρας, δεν αποπροσανατολίζουν τον πολύπειρο τεχνικό της πειραϊκής ομάδας, που ξέρει ότι αν οι παίκτες του στρέψουν από τώρα την προσοχή τους στην αναμέτρηση του πριγκιπάτου με τους «Μονεγάσκους», κινδυνεύουν να βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης.

    Πρώτα ο Εργοτέλης

    Ως εκ τούτου, ο Μπάγεβιτς δεν παύει να επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση και σε κάθε τόνο ότι "ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για τη Μονακό και καταστρώνουμε πλάνα γι αυτό το παιχνίδι. Μπροστά μας έχουμε πρώτα τον αγώνα με τον Εργοτέλη, και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να μην μπλέξουμε σε δυσάρεστες εκπλήξεις", στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές του, που έδειξαν καθαρά σημάδια υποτίμησης του αντίπαλου στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τη Βέροια, αλλά και την πρώτη μισή ώρα του δεύτερου αγώνα με τον ίδιο αντίπαλο. Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Μελέτης Περσίας, θα μεταβεί το Σάββατο στη Γαλλία προκειμένου να «κατασκοπεύσει» τη Μονακό στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Μετς. Αντίστοιχα, τους «ερυθρόλευκους» θα "κατασκοπεύσει" στον αγώνα του Σαββάτου με τον Εργοτέλη το μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μονακό, Ζαφέτ Εντοράμ.

    [07] Εσωτερικά

    Για πιστοποιητικό διαφάνειας "Όχι" από το ΕΣΡ στην ΆΚΤΩΡ

    12/10/2004 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ

    Την απόφαση να μην εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην εταιρία ΆΚΤΩΡ ΑΤΕ πήρε την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία τεσσάρων μελών έναντι τριών. Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στο ότι υπάρχει ταύτιση συμφερόντων μεταξύ Γεωργίου και Λεωνίδα Μπόμπολα και κατά συνέπεια στοιχειοθετείται ασυμβίβαστο. Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας "Ελληνική Τεχνοδομική", η οποία ελέγχει την εταιρία ΆΚΤΩΡ. Ο Γιώργος Μπόμπολας είναι μέτοχος της εταιρίας "Πήγασος", η οποία ελέγχει τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ και συμμετέχει στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MEGA Channel. Κυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, με την επισήμανση, ότι είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

    Η απάντηση της ΆΚΤΩΡ

    Το ΕΣΡ αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας για το έργο "Συντήρηση και Λειτουργία του χωριού Τύπου του Λόφου Παλλήνης" με εργοδότη την "Αθήνα 2004", προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, του οποίου ανάδοχος ήταν η εταιρεία και το οποίο έχει ήδη εκτελεσθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η εταιρεία Άκτωρ με ανακοίνωσή της ανακοίνωσε, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σχετικά και εξέφρασε την πεποίθησή της, ότι θα δικαιωθεί "όπως μέχρι σήμερα (η Δικαιοσύνη) την δικαίωσε σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις προσφυγών, για τον ίδιο λόγο, της οποίες είχαν υποβάλει ανταγωνιστές της".

    Παράλληλα, στο κείμενο τονίζεται, ότι "το γεγονός αυτό συνέβη αφού επί τρία συνεχή έτη όλες οι εργοληπτικές επιχειρήσεις του Ομίλου μας έλαβαν περί τα 100 πιστοποιητικά διαφάνειας για ισάριθμα έργα, χωρίς να έχει επέλθει μέχρι σήμερα καμιά μετοχική αλλαγή στην εταιρεία και στη διοίκησή της και χωρίς, επίσης, να έχει επέλθει καμιά αλλαγή στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο".

    [08] Αθλητισμός

    Ρεκόρ τηλεθέασης οι Αγώνες της Αθήνας

    12/10/2004 10:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανακοινώθηκαν σήμερα τα πλήρη στοιχεία για τις θεαματικότητες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε ολόκληρο τον πλανήτη απο τα οποία προκύπτει πως δημιουγήθηκε νέο ρεκόρ τηλεθέασης με 3,9 δισεκατομμύρια τηλεθεατών. "Στον τομέα της τηλεθέασης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, σημείωσαν σημαντική επιτυχία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και πρόσθεσε: "Τους Αγώνες της Αθήνας παρακολούθησαν 3,9 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, έναντι 3,6 δισ. που είδαν την διοργάνωση του Σίδνεϊ και 3 δισ που παρακολούθησαν αυτήν του Σολτ Λέικ Σίτι. Η τηλεθέαση αποτελούσε βασική προτεραιότητα για την ΔΟΕ, καθώς πρέπει να προσεγγίσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο κόσμο". Τα στοιχεία στηρίζονται στην παγκόσμια έρευνα της Sports Marketing Surveys (SMS) και προκύτπουν ως εξής:

    Αναλυτικά τα στοιχεία

    ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - 3.9 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο παρακολούθησαν τους Αγώνες, έναντι 3.6 δισ. στην διοργάνωση του Σίδνεϊ - 35.000 ώρες τηλεοπτικών μεταδόσεων αφιερώθηκαν στους Αγώνες της Αθήνας και συνιστούν αύξηση 27% σε σχέση με τις 29.600 ώρες του Σίδνεϊ. Τα αντίστοιχα νούμερα ήταν: 20.000 στη Βαρκελόνη και 25.000 στην Ατλάντα - Σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε άνθρωπος παρακολούθησε κατά μέσο όρο 12 ώρες συνολικά Ολυμπιακούς Αγώνες - Υπήρξε σημαντική άνοδος της τηλεθέασης στην Κεντρική, τη Νότια Αμερική και την Ασία, παρά τη διαφορά της ώρας ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟ ΕΥΡΩΠΗ - Αυξηση κατά 50% της μέσης τηλεθέασης σε σχέση με το Σίδνεϊ. Κάθε Ευρωπαϊος παρακολούθησε κατά μέσο όρο, 14 ώρες από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων - Το κανάλι Eurosport συγκέντρωσε περίπου 350εκ. ώρες τηλεθέασης - Στη Γαλλία κάθε τηλεθεατής παρακολούθησε κατά μέσο όρο 17 ώρες από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο Σίδνεϊ η αντίστοιχη μέτρηση δεν ξεπερνούσε τις 8 ώρες - Στη Γερμανία ο μέσος όρος ανά τηλεθεατή ήταν 11 ώρες, 4,5 παραπάνω απ΄ό,τι στο Σίδνεϊ - Στην Ελλάδα η ΕΡΤ κάλυψε με 24ωρο πρόγραμμα τους Αγώνες και ο μέσος όρος ανά τηλεθεατή ήταν 17 ώρες. ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ - Συνολικά 203εκ. τηλεθεατές παρακολούθησαν Ολυμπιακούς Αγώνες, οι περισσότεροι σε διοργάνωση που έγινε εκτός των ΗΠΑ. Σε σχέση με το Σίδνεϊ καταγράφηκε αύξηση 14%. - Κάθε Καναδός κατανάλωσε κατά μέσο όρο 9 ώρες συνολικά για να παρακολουθήσει τους Αγώνες (αύξηση 6% σε σχέση με το Σίδνεϊ). Η τηλεθέαση της τελετής έναρξης έφτασε τους 1.1εκ. τηλεθεατές. Επίσης 604.000 Καναδοί στήθηκαν στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν τον τελικό στα 100μ. εμπόδια όπου συμμετείχε η Πεντρίτα Φελισιέν ΑΣΙΑ - Η Κίνα κατέγραψε εκπληκτικά νούμερα. Συνολικά μετρήθηκαν 9 δισ. ώρες τηλεθέασης, αφού κάθε πολίτης της παρακολούθησε κατά μέσο όρο 8 ώρες από το συνολικό Ολυμπιακό πρόγραμμα. - Οι Ιάπωνες παρακολουθούσαν «φανατικά» τους Αγώνες, αφού κάθε πολίτης της χώρας παρακολούθησε κατά μέσο όρο 29 ώρες του Ολυμπιακού Προγράμματος. Η τηλεοπτική κάλυψη έφτασε τις 700 ώρες, σχεδόν διπλάσια από το Σίδνεϊ ΩΚΕΑΝΙΑ - Για πρώτη φορά δύο ελεύθερα κανάλια μετέδωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο μέσος όρος ανά τηλεθεατή έφτασε τις 24 ώρες από το σύνολο του προγράμματος ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ - Οι επιτυχίες της Αργεντινής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ καθήλωσαν όλη τη χώρα μπροστά σε τηλεοπτικούς δέκτες. Στον τελικό του μπάσκετ καταγράφηκε τηλεθέαση της τάξης του 80% - Πάνω από 20εκ. τηλεθεατές στη Βραζιλία παρακολούθησαν την εθνική ομάδα βόλεϊ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον τελικό. Η τηλεθέαση στον συγκεκριμένο αγώνα «άγγιξε» το 70%, ενώ το δίκτυο Globasat είχε «αφιερώσει» ένα κανάλι αποκλειστικά στις προσπάθειες των Βραζιλιάνων αθλητών. - Στο Μεξικό κάθε τηλεθεατής παρακολούθησε κατά μέσο όρο 14 ώρες από το Ολυμπιακό πρόγραμμα

    [09] Αθλητισμός

    Χρήσιμα συμπεράσματα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό

    12/10/2004 10:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τη φιλική αναμέτρηση εναντίον του Ολυμπιακού εγκαινίασε σήμερα η ανδρική ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ το κλειστό του Γαλατσίου. Οι δύο αντίπαλοι δεν κράτησαν σκορ, καθώς ο αγώνας είχε περισσότερο τη μορφή δυνατής προπόνησης και αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να διαπιστώσουν την ετοιμότητα των ομάδων τους. Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής της "Ένωσης", Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του ενόψει της πρεμιέρας απέναντι στον φιλοξενούμενο, Πανιώνιο. Από την πλευρά του Ολυμπιακού που ρίχνεται στη μάχη αργότερα από τις υπόλοιπες ομάδες και συγκεκριμένα την Τρίτη (19/10) και ώρα 19:00 εναντίον του Ιωνικού ΝΦ Αμαλιάδα, ο προπονητής Μίλαν Μίνιτς δήλωσε: "Παίξαμε ένα δυνατό παιχνίδι. Η ΑΕΚ έτρεξε και έπαιξε καλά το τρανζίσιον. Η αντίπαλός μας είχε πράγματι πολύ καλή κίνηση στην επίθεση. Εμείς παίξαμε δυνατά και με πάθος και έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες μου. Κάνουμε πάντως ακόμη κάποια λάθη. Είχαμε καλή συνεργασία και επικοινωνία σε άμυνα κι επίθεση και αυτό που κρατάω είναι πως κάναμε μερικά βήματα παραπάνω".

    [10] Διεθνή

    Αρνούνται κάθε εμπλοκή με το συμβάν οι Ισραηλινοί Απόπειρα δολοφονίας του Μούσα Αραφάτ

    12/10/2004 10:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2004 11:04:17 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Απόπειρα δολοφονίας, σε βάρος του στρατηγού Μούσα Αραφάτ, αρχηγού των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας σημειώθηκε απόψε έξω από το γενικό επιτελείο ασφάλειας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα. Παγιδευμένο όχημα, εξερράγη τη στιγμή που από το κτήριο έβγαινε το αυτοκίνητο του Μούσα Αραφάτ και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος δεν τραυματίσθηκε. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα. Εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή με το συμβάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Παλαιστίνιοι ζητούν τον τελευταίο καιρό την απομάκρυνση του Μούσα Αραφάτ, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

    [11] Αθλητισμός

    Στην Α2 το Περιστέρι

    12/10/2004 11:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε να εκδώσει στο Περιστέρι το πιστοποιητικό συμμετοχής. Έτσι λοιπόν η ομάδα της Δυτικής Όχθης θα αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα αύριο η ΕΟΚ. Aυτό σημαίνει ότι τη θέση του Περιστερίου στην Α1 θα πάρει η Ολύμπια Λάρισας, ενώ ο Μίλωνας θα παραμείνει στη Β' Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η ΕΕΑ δεν έδινε το πιστοποιητικό στο Περιστέρι, τότε ο Μίλωνας ήλπιζε σε άνοδο στην Α2. Στο μεταξύ, η ΕΕΑ δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στα χαρτιά που κατέθεσαν οι υπόλοιπες ομάδες της Α1.

    [12] Ιράκ

    Άγνωστος ο απολογισμός Σφοδρές μάχες στη Φαλούτζα

    12/10/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο επίκεντρο των εχθροπραξιών και πάλι η Φαλούτζα. Το απόγευμα έντονες ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν ανάμεσα σε Αμερικανούς πεζοναύτες και εξεγερμένους Ιρακινούς στην ανατολική είσοδο της πόλης Φαλούτζα, όπου ρίχτηκε και μια βόμβα μεγάλου μεγέθους σε μια θέση των εξεγερθέντων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού, όλα ξεκίνησαν, όταν οι αντάρτες έπληξαν με πυρά τις περιπολίες των πεζοναυτών, γεγονός, που προκάλεσε την απάντηση των αμερικανικών δυνάμεων. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι οι πεζοναύτες ζήτησαν "αεροπορική υποστήριξη, και μια βόμβα βάρους 250 κιλών ρίχτηκε σε μια θέση των ανταρτών, με αποτέλεσμα να τεθεί τέρμα στη σύγκρουση". Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο απολογισμός των εχθροπραξιών από καμιά πλευρά.

    Στην πορεία για τη διεθνή συνδιάσκεψη για το Ιράκ

    Κι ενώ στο Ιράκ οι μάχες μαίνονται στην διεθνή πολιτική σκηνή έχει αρχίσει η συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές στο Ιράκ και τις εξελίξεις, που αυτές θα σημάνουν.

    Την Τρίτη από την Κίνα την οποία επισκέπτεται, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ δήλωσε, ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να μετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου στην Αίγυπτο. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της Γαλλίας να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της διάσκεψης το θέμα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

    Σύμφωνα με το Γάλλο Πρόεδρο η διάσκεψη θα πρέπει να μπορεί να θίξει "το σύνολο της εξέλιξης" της κατάστασης στο Ιράκ στην προοπτική των εκλογών που προβλέπεται να διεξαχθούν στις αρχές του 2005, αλλά και πέραν αυτού "τις συνθήκες επανόδου στην πλήρη εθνική κυριαρχία, στις οποίες εμπεριέχεται φυσικά το θέμα της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής".

    Η ημερήσια διάταξη της διάσκεψης για το Ιράκ εξακολουθεί να αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης, καθώς η Γαλλία επιθυμεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από το Ιράκ και τη συμμετοχή της ιρακινής αντίστασης στη διάσκεψη.

    [13] Αθλητισμός

    Γιορτή με ήττα

    12/10/2004 11:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Γαλατασαράι αναδείχθηκε νικήτρια με 2-1 στη φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση της "Ένωσης". Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σοάρες, αλλά στο 62' ο Αϊχάν ισοφάρισε σε 1-1. Τρία λεπτά αργότερα (65') ο Ουνούρ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, υπέρ της Γαλατασαράι. Το αποτέλεσμα αυτό δεν απισκίασε ούτε στο ελάχιστο την γιροτή της ΑΕΚ στην Κωνσταντινούπολη και ο αγώνας μέσα στο πλαίσο αυτής, παρουσίασε μικρό αγωνιστικό ενδιαφέρον, παρόλα αυτά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο αποζημιώθηκαν με όμορφο θέαμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 October 2004 - 20:51:22 UTC