Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατασκήνωση στην Αυστραλία Τρομερή γιαγιά κατατροπώνει κροκόδειλο
  • [02] Με 184 ψήφους υπέρ "Ναι" στην Εξεταστική της ΝΔ
  • [03] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στο Μαθηματικό Αθηνών "Λαδωμένο" πτυχίο
  • [04] Εκτελέσεις και απελευθερώσεις ομήρων
  • [05] Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες Αιματηρή εξέγερση στην Ιορδανία
  • [06] Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική Πανεπιστημιακοί εναντίον Μπους
  • [07] Από τη χθεσινή επιχείρηση στο Ριάντ Νεκρός καταζητούμενος Ισλαμιστής
  • [08] Αύριο η τελευταία τηλεμαχία Ώρα για το ντέρμπι Μπους- Κέρι
  • [09] Πάνω από 120 σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Ομαδικός τάφος βρεφών στο
  • [10] Απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια η αστυνομία Έκρηξη στη Μόσχα με
  • [11] FIFA κατά Μπέκαμ
  • [12] Υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ Εξεταστική για τους εξοπλισμούς
  • [13] Επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης Εγχειρίστηκε ο Σαντάμ

    [01] Διάφορα

    Σε κατασκήνωση στην Αυστραλία Τρομερή γιαγιά κατατροπώνει κροκόδειλο

    12/10/2004 12:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2004 8:17:03 μμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Ειδήσεις > Διάφορα)&body=Ατρόμητη γιαγιά καβάλησε στο σβέρκο ενός κροκόδειλου για να γλιτώσει έναν άνδρα από τα δόντια του τεράστιου ερπετού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς τη γιαγιά λογάριασε ένας τεράστιος κροκόδειλος στην Αυστραλία, μήκους 4,2 μέτρων και βάρους 300 κιλών! Η 60χρονη Αλίσια Σόροχαν καβάλησε κυριολεκτικά στο σβέρκο τον άγριο κροκόδειλο προκειμένου να γλιτώσει έναν άλλο άνδρα, που είχε αρπάξει από το πόδι το εν λόγω ερπετό. Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σε μια ερημική παραλία της χερσονήσου του Κέιπ Γιορκ, που βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βόρεια του Κούκταουν.

    Το απίστευτο περιστατικό

    Η οικογένεια της κ. Σόροχαν, μαζί με άλλες τρεις οικογένειες είχαν πάει για κατασκήνωση στη συγκεκριμένη παραλία, όταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα εμφανίστηκε ένας κροκόδειλος έξω από την σκηνή του Άντριου Κέρι και της οικογένειάς του.

    Ο τελευταίος, φοβούμενος ότι ο κροκόδειλος θα επιτίθονταν στον νεογέννητο γιο του, προσπάθησε να τον απομακρύνει. Για κακή του τύχη, όμως, ο κροκόδειλος όρμησε στον ίδιο, αρπάζοντάς τον από το πόδι.

    Οι φωνές της γυναίκας του Κέρι ξύπνησαν και την οικογένεια της Σόραχαν, που έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Φτάνοντας εκεί είδαν το τεράστιο ερπετό να προσπαθεί να τραβήξει τον Κέρι στην θάλασσα για να τον αποτελειώσει.

    Ξαφνικά, η 60χρονη γυναίκα όρμησε στον κροκόδειλο και άρχισε να τον χτυπά στο σβέρκο με τα χέρια της. Το ερπετό τότε άφησε τον άνδρα και άρπαξε αυτήν από το χέρι.

    Η ατρόμητη γιαγιά, όμως, που έχει και δύο εγγόνια, συνέχισε τις προσπάθειές της για να αποφύγει τα χειρότερα. Τελικά, την ηρωική γυναίκα έσωσε ο γιος της, ο οποίος και πυροβόλησε στο κεφάλι τον κροκόδειλο σκοτώνοντάς τον.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με αεροπλάνο των Ιπτάμενων Γιατρών στο νοσοκομείο του Κέρνα, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Τα τραύματα που αποκόμισαν από τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία ήταν αρκετά σοβαρά.

    Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, "όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά στον κροκόδειλο θα πρέπει να αγοράσουν λαχείο αφού τη γλίτωσαν".

    [02] Εσωτερικά

    Με 184 ψήφους υπέρ "Ναι" στην Εξεταστική της ΝΔ

    13/10/2004 1:09:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με ψήφους 184 υπέρ και 114 κατά, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία στη Βουλή, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η επιτροπή θα είναι 24μελής κατά αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων και θα κληθεί να διερευνήσει την υπόθεση εντός δυο μηνών, όπως προβλέπεται και στη σχετική πρόταση της ΝΔ. Η προθεσμία αρχίζει να μετρά από την συγκρότηση της επιτροπής σε σώμα. Υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 134 βουλευτές. Στη συζήτηση που προηγήθηκε όλες οι πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δυο προτάσεις υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στέφανος Μάνος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή

    [03] Εσωτερικά

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στο Μαθηματικό Αθηνών "Λαδωμένο" πτυχίο

    13/10/2004 7:32:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: NET

    Πέντε καθηγητές και τέσσερις φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκαν από το τέταρτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επειδή διέθεταν πτυχία επί πληρωμή. Με κωδικά ονόματα, συνεργάτες καθηγητών πλησίαζαν τους επί πτυχίω φοιτητές και τους εξασφάλιζαν προβιβάσιμους βαθμούς, χωρίς καν να παραβρεθούν στις εξετάσεις. Η "ταρίφα" για κάθε μάθημα κυμαίνονταν από 293 έως και 1500 ευρώ, ενώ η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία φοιτήτριας, που αρνήθηκε να πληρώσει για να πάρει το πτυχίο της.

    Καταδικάστηκαν μέλη του κυκλώματος

    Το δικαστήριο καταδίκασε ως εγκέφαλο του κυκλώματος τον 66χρονο καθηγητή του Μαθηματικού, Αγησίλαο Δάλλα, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ το πειθαρχικό όργανο του πανεπιστημίου του επέβαλε οριστική παύση.

    Σε άλλους οκτώ συνεργάτες του καθηγητή, καθηγητές και φοιτητές, επιβλήθηκαν από 4 έως 13 μήνες κάθειρξης. Ωστόσο, οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τριετή αναστολή, επειδή είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

    [04] Ιράκ

    Εκτελέσεις και απελευθερώσεις ομήρων

    13/10/2004 8:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2004 9:15:43 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Σε νέο αποκεφαλισμό ομήρου, αυτή τη φορά ενός μέλους του Δημοκρατικού Kόμματος του Κουρδιστάν, προέβη μια ιρακινή οργάνωση, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο. Η οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Στρατός του Ανσάρ Αλ Σούνα, ανακοίνωσε ότι αποκεφάλισε τον Κούρδο Λουκμάν Χουσεΐν Μοχάμεντ, που είχε απαχθεί στις 5 Οκτωβρίου στο Ραμάντι, γιατί, όπως ισχυρίζεται, ήταν κατάσκοπος που εργαζόταν ως μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό. Η ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο όμηρος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στις επιχειρήσεις των Αμερικανών, συνοδεύεται από τις φωτογραφίες δύο κουκουλοφόρων που στέκονται δίπλα στον όμηρο. Στο μεταξύ, ο Αμερικανός φωτογράφος, Πολ Τάγκαρτ, που είχε απαχθεί την Κυριακή στη Βαγδάτη αφέθηκε τελικά ελεύθερος και, σύμφωνα με το πρακτορείο του, είναι καλά στην υγεία του.

    [05] Διεθνή

    Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες Αιματηρή εξέγερση στην Ιορδανία

    13/10/2004 8:35:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γερμανικό Πρακτορείο

    Ένας κρατούμενος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι, έπειτα από ταραχές που ξέσπασαν χθες βράδυ στις φυλακές Τζουέινταχ, νοτίως της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, Αμάν. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αριθμός των τραυματιών κυμαίνεται από 20 μέχρι 47, με πολλούς από αυτούς να φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερις αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής, τα αίτια της εξέγερσης δεν έχουν γίνει γνωστά. Τα επεισόδια ξέσπασαν έξι εβδομάδες μετά τον ύποπτο θάνατο ενός κρατούμενου, που είχε ως αποτέλεσμα να παραπεμφθούν σε δίκη, με την κατηγορία της δολοφονίας, πέντε αξιωματικοί και έξι αστυνομικοί των φυλακών.

    Αδιευκρίνιστα τα αίτια

    Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο, η αστυνομία και τα συνεργεία διάσωσης χρειάσθηκαν περίπου πέντε ώρες για να απομακρύνουν τους τραυματίες. Σύμφωνα μάλιστα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον δύο από τους νοσηλευόμενους υποφέρουν από στερητικό σύνδρομο ναρκωτικών.

    Οι πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν τα επεισόδια είναι αντικρουόμενες. Η πρώτη εκδοχή αποδίδει την αναταραχή σε φωτιά στο εσωτερικό μιας πτέρυγας όπου κρατούνται 200 άτομα, ενώ η δεύτερη κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων, αφού πολλοί φέρουν τραύματα από ξυράφια και μαχαίρια.

    [06] Αμερικανικές εκλογές

    Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική Πανεπιστημιακοί εναντίον Μπους

    13/10/2004 9:04:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Την αντίθεσή τους στον πόλεμο στο Ιράκ, "τον πιο επιβλαβή μετά το Βιετνάμ", δηλώνουν περισσότεροι από 650 Αμερικανοί πανεπιστημιακοί σε ανοιχτή επιστολή, που απέστειλαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με την επιστολή, η αμερικανική κυβέρνηση "αγνόησε ή υποβάθμισε" τα δεδομένα και τους κινδύνους πριν τον πόλεμο και στηρίχθηκε "σε αναξιόπιστες μελέτες". Παράλληλα, οι πανεπιστημιακοί επαινούν την απόφαση του προέδρου Μπους να καταστρέψει τις βάσεις της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίζουν, όμως, "γκάφα" την ανικανότητα να συλλάβει, ή να εξοντώσει τους αρχηγούς της οργάνωσης. Οι πανεπιστημιακοί προέρχονται από 150 ανώτατα ιδρύματα των ΗΠΑ και μεταξύ τους περιλαμβάνονται πρώην σύμβουλοι του Πενταγώνου, του υπουργείου Εξωτερικών και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και έξι από τους επτά πρώην προέδρους της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Επιστημών.

    [07] Διεθνή

    Από τη χθεσινή επιχείρηση στο Ριάντ Νεκρός καταζητούμενος Ισλαμιστής

    13/10/2004 9:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Το θάνατο του Αμπντελμαζίντ Αμπντάλα αλ Μούνιε, ενός από τα μέλη της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αλ Μούνιε σκοτώθηκε χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αρχών στο ανατολικό Ριάντ. "Η ανάκριση απέδειξε, ότι μετείχε σε δολοφονίες και είχε κινητοποιηθεί για την επιστράτευση συνεργατών για την εξυπηρέτηση των ξεπερασμένων ιδεών του", τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται, πως ο αλ Μούνιε περιλαμβανόταν σε λίστα με τα ονόματα 26 καταζητούμενων τρομοκρατών, που είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2003 το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρεις νεκροί σε επιχείρηση στο Ριάντ

    [08] Αμερικανικές εκλογές

    Αύριο η τελευταία τηλεμαχία Ώρα για το ντέρμπι Μπους- Κέρι

    13/10/2004 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- CNN

    Την τελευταία τηλεοπτική ευκαιρία να προσελκύσουν ψηφοφόρους θα έχουν αύριο οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τζορτζ Μπους και ο Τζον Κέρι θα δώσουν την τελευταία τους τηλεοπτική μονομαχία στην Αριζόνα, τρεις εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 2ας Νοεμβρίου. Την τηλεμαχία αναμένεται να μονοπωλήσουν τα θέματα εσωτερικής πολιτικής, την ώρα που οι δύο υποψήφιοι συμβαδίζουν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου CNN, ο κ. Κέρι προηγείται έναντι του νυν προέδρου κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

    "Χέρι- χέρι" στις δημοσκοπήσεις

    Το αυριανό ντιμπέιτ, που θα διεξαχθεί στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις 04.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, θεωρείται το κρισιμότερο.

    Ο νυν πρόεδρος έφθασε στην πολιτεία χθες βράδυ, για να μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του. "Αύριο θα πω στον κόσμο ότι δεν πρέπει να επιστέψουμε στις μέρες της φορολόγησης και των δαπανών", τόνισε ο κ. Μπους, κατηγορώντας τον αντίπαλό του, πως προωθεί αλόγιστες δαπάνες με το προτεινόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης του τομέα της υγείας.

    Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αναμένεται να επικρίνει τον πρόεδρο Μπους για τις απώλειες θέσεων εργασίας, την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη διεύρυνση των ελλειμμάτων. "Τα πεπραγμένα του προέδρου Μπους είναι τόσα λίγα, που έχει πραγματικό πρόβλημα να υπερασπιστεί την πολιτική του των τελευταίων τεσσάρων χρόνων", τόνισε ο σύμβουλος του κ. Κέρι, Τζο Λόκχαρτ.

    Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του CNN σε 793 ψηφοφόρους δίνει στον Τζον Κέρι 49%, έναντι 48% του κ. Μπους. Ο Κέρι προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε ότι αφορά τα εσωτερικά θέματα και ο πρόεδρος Μπους στις φορολογικές ελαφρύνσεις και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Μάλιστα, το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει, πως ο Κέρι θα αυξήσει τη φορολογία αν εκλεγεί στο Λευκό Οίκο, σε αντίθεση με το 34% που αναμένει φορολογικές ελαφρύνσεις.

    [09] Ιράκ

    Πάνω από 120 σοροί έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής Ομαδικός τάφος βρεφών στο Ιράκ

    13/10/2004 9:47:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, BBC

    Ίσως το πιο μακάβριο εύρημα που ανακαλύφθηκε ποτέ στο Ιράκ άρχισε να έρχεται στο φως τις τελευταίες ημέρες. Ένας ομαδικός τάφος γυναικών ακόμα και εγκύων αλλά και βρεφών και μικ΄ρων παιδιών, ανακαλύφθηκε σε ένα χωριό του βορείου Ιράκ και, σύμφωνα με την ομάδα των πραγματογνωμόνων, αποτελεί ένδειξη ότι, επί προεδρίας Σαντάμ Χουσεΐν, οι ιρακινές δυνάμεις προέβησαν σε εκτελέσεις γυναικών και παιδιών. Οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες έχουν εντοπίσει χαντάκια στο χωριό Χάτρα με εκατοντάδες σορούς, που πιστεύεται ότι, είναι Κούρδοι, που εκτελέστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 80. Στους συνολικά εννέα τάφους, που βρέθηκαν στο Χάτρα, έχουν ανακαλυφθεί 120 πτώματα, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι, πρέπει να υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 150. Μάλιστα, οι εμπειρογνώμονες, που ψάχνουν στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες κατά του Σαντάμ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κάνουν λόγο για γενοκτονία.

    Μακάβρια ευρήματα

    Οι εκσκαφές έχουν φέρει στο φως συγκλονιστικά ευρήματα, όπως σκελετούς εμβρύων και μικρών παιδιών. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για την πρώτη φορά που οι έρευνες που διεξάγονται για λογαριασμό του Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας οδηγούν στην πλήρη εκσκαφή ομαδικού τάφου.

    Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Κιχόου, που συνεργάζεται με το Ειδικό Δικαστήριο, πρόκειται για τόπο εκτέλεσης, που χρησιμοποιούνταν για αρκετό χρονικό διάστημα.

    Τα ευρήματα, όπως όλα δείχνουν, είναι σοροί Κούρδων που εκτελέστηκαν ομαδικά την περίοδο 1987-88 . Στον ένα τάφο βρέθηκαν σώματα γυναικών και μικρών παιδιών, ενώ στον άλλο μόνο αντρών. Οι μαρτυρίες των ερευνητών είναι ανατριχιαστικές καθώς κάνουν λόγο για μικρά παιδιά που εκτελέστηκαν στην αγκαλιά των μανάδων τους καθώς και για έμβρυα μόλις 18 εβδομάδων.

    "Θα μπορούσε να θεωρηθεί γενοκτονία"

    Πάνω από 300.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της 24χρονης θητείας του Σαντάμ Χουσεΐν, εκτιμούν διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις

    Ο Κιχόου, που έχει πάρει μέρος και στην εκσκαφή ομαδικών τάφων στη Βοσνία, δήλωσε ότι, είναι η πρώτη φορά που συναντάει μια τέτοια περίπτωση καθώς πρόκειται για μαζικές εκτελέσεις γυναικών και παιδιών , και όχι για άντρες ή στρατιώτες.

    "Η γενοκτονία είναι η προσπάθεια να περιοριστεί ή να εξοντωθεί μία θρησκευτική, εθνική ή φυλετική ομάδα. Οι Κούρδοι είναι ξεκάθαρα μία διαφορετική εθνότητα. Επομένως [...] θα μπορούσε να θεωρηθεί γενοκτονία ", είπε στους δημοσιογράφους ο Κιχόου.

    Σημειώνεται ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν ότι πάνω από 300.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της 24χρονης ηγεσίας του Σαντάμ.

    [10] Διεθνή

    Απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια η αστυνομία Έκρηξη στη Μόσχα με στόχο επιχειρηματία

    13/10/2004 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη κοντά σε 17όροφη πολυκατοικία στη δυτική Μόσχα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον μία διερχόμενη γυναίκα και να σπάσουν τα τζάμια των γύρω κτηρίων. Η αστυνομία απέκλεισε την πιθανότητα να πρόκειται για έργο τρομοκρατών καθώς, όλα δείχνουν, ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένας επιχειρηματίας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

    [11] Αθλητισμός

    FIFA κατά Μπέκαμ

    13/10/2004 10:56:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το κεφάλι του Ντέηβιντ Μπέκαμ "έπι πίνακη" θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αλλά και όλος ο Αγγλικός τύπος. Η δήλωση του μέσου της Ρεάλ, πως πήρε την κάρτα επίτηδες στον αγώνα με την Ουαλία, δεν άρεσε καθόλου στον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος διέταξε από την πειθαρχική επιτροπή να ερευνλησει τι θέμα. Παράλληλα στην Αγγλία "ξέσπασε σάλος" με την δήλωση του "σπάις μπόι", με τον Αγγλικό τύπο να στρέφεται εναντίον του, γράφοντας χαρακτηρριστικά πως με την συμπεριφορά του ντρόπιασε τη χώρα του και ζητούν την άμεση τιμωρία του.

    Το κακό παράδειγμα

    Μάλιστα ο Πρόεδρος της FIFA, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από τη στάση και τη πράξη αυτή του Άγγλου σταρ. Ο Μπλάτερ δήλωσε πως αυτό που έκανε ο Μπέκαμ ήταν απάτη και πως πλέον αποτελεί ένα πολύ κακό παράδειγμα για τους νέους. Η ευθεία επίθεση συνεχίστηκε από τον «ισχυρό άνδρα» της Ομοσπονδίας λέγοντας πως ο Άγγλος μέσος δεν υπηρέτησε το ποδόσφαιρο με τις δηλώσεις του αυτές και πως πρόθεση του είναι να τιμωρηθεί άμεσα.

    Στο πλευρό του Μπέκαμ πάντως στάθηκε ο προπονητής των «λιονταριών», Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός τεχνικός είπε πως αυτό που έκανε ο «γκαλάκτικο» δεν αποτελεί είδηση, καθώς πολλοί παίκτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως τους συμφέρει και τόνισε πως η κάρτα που πήρε ήταν για να ωφελήσει την ομάδα του και όχι τον ίδιο.

    [12] Εσωτερικά

    Υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ Εξεταστική για τους εξοπλισμούς

    13/10/2004 10:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2004 11:15:35 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με 184 ψήφους υπέρ και 114 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Καταψηφίστηκε, με 164 υπέρ και 134 κατά, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ και των δύο προτάσεων τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΝ. Η συζήτηση διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους, καθώς όλες οι πλευρές επισήμαναν την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Υπήρχαν καλύτερα εξοπλιστικά συστήματα στην αγορά επεσήμαναν οι εισηγητές της ΝΔ, ενώ, από την πλευρά τους, οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για προαναγγελθείσα δίωξη".

    Σε ήπιους τόνους η συζήτηση

    Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για "χαριστική σύμβαση", οι όροι της οποίας ήταν ιδιαίτερα επαχθείς για το ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε, πως η Κυβέρνηση θα καταγγείλει τη σύμβαση για την προμήθεια των ραντάρ TPQ-37, εφόσον στις δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα δεν επιβεβαιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και θα ζητήσει πίσω τα χρήματά της από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, "Ράιθον".

    Από την πλευρά τους, οι πρώην υπουργοί Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και Άκης Τσοχατζόπουλος, μίλησαν για "άθλια μεθόδευση" και κατηγόρησαν την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας.

    Η συζήτηση της Ολομέλειας έκλεισε με την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, που τόνισε, πως η Κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.

    "Όλοι οι συνάδελφοι στην Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, γιατί έχουμε να κάνουμε με προσωπικότητες και συνειδήσεις", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γιώργος Καλατζής, βουλευτής της ΝΔ που μετέχει στην Επιτροπή.

    Σημειώνεται, πως η Εξεταστική Επιτροπή αποτελείται από 24 μέλη και το έργο της θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών, αρχής γενομένης από τη συγκρότησή της σε Σώμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ναι" στην Εξεταστική της ΝΔ

    [13] Ιράκ

    Επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης Εγχειρίστηκε ο Σαντάμ

    13/10/2004 11:05:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης υποβλήθηκε πριν δύο εβδομάδες ο έκπτωτος Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν σε αμερικανικό νοσοκομείο της Βαγδάτης και ήδη έχει αναρρώσει πλήρως. Η επέμβαση έγινε στην αμερικανική κλινική Ιμπν Σινά, που χρησιμοποιούνταν από στελέχη του προηγούμενου καθεστώτος, στο εσωτερικό της "πράσινης ζώνης" στη Βαγδάτη, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος. "Αντιμετώπισαν πλήρως το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν επιπλοκές και ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του", τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι, ο 67χρονος Χουσεΐν επέστρεψε στο κελί του λίγο μετά την επέμβαση, που κράτησε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

    Τον είχε επισκεφτεί ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός

    Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε τον κρατούμενο πρώην Πρόεδρο του Ιράκ στις αρχές του περασμένου μήνα. "Έγινε συνομιλία μεγάλου χρονικού διαστήματος (με τον Χουσεΐν) όχι σε θάλαμο νοσοκομείου, αλλά σε κελί", τόνισε Ιρακινός αξιωματούχος.

    Από τη σύλληψή του, στις 13 Δεκεμβρίου 2003, ο Σαντάμ πιστεύεται ότι, κρατείται σε στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης και αναμένεται να δικαστεί για γενοκτονία τον επόμενο χρόνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 October 2004 - 8:52:37 UTC