Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένα βήμα πριν το ζύγισμα και των επιβατών; Ασήκωτα τα κιλά των
  • [02] Συνεχίζεται η αναζήτηση συναινετικής λύσης "Δεν διευκολύνουν οι
  • [03] Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου "Δεν συμβάλλει στη
  • [04] Εύηχο και τυχερό το 8 για τους Κινέζους Τα ρέστα τους στο "8"
  • [05] Τιμωρία- χάδι για Μούτου
  • [06] "Πήγε Πλατεία" ο Ιωάννου
  • [07] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ζητά το ΠΑΣΟΚ Ολιγωρία και έλλειψη
  • [08] Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο Καθημερινή υπόθεση οι τουρκικές
  • [09] Και με τη βούλα... παρέμεινε ο Καμπάνια
  • [10] Ο Σαντινί άφησε... μπουκάλα την Τότεναμ
  • [11] Οι τελικές υπογραφές στις 6 Δεκεμβρίου στη Σόφια Υπεγράφη το μνημόνιο
  • [12] Κρίσιμα 24ωρα για τον Γρ. Μπιθικώτση

    [01] Υγεία

    Ένα βήμα πριν το ζύγισμα και των επιβατών; Ασήκωτα τα κιλά των Αμερικανών στους αιθέρες

    5/11/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters-Associated Press

    Το υπέρβαρο των αποσκευών πληρώνεται ακριβά από τον επιβάτη προς τις αεροπορικές που επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος μεταφοράς. Τι γίνεται όμως όταν πέρα από τις βαλίτσες ανησυχητικά υπέρβαρος είναι και ο ίδιος ο επιβάτης; Προβληματισμό στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προκαλούν τα κιλά των Αμερικανών που γίνονται ολοένα και περισσότερα τα τελευταία χρόνια. Τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 2000, οι αεροπορικές ξόδεψαν επιπλέον 275 εκατομμύρια δολάρια, για να μπορέσουν να μεταφέρουν τους παχύσαρκους Αμερικανούς. Μέσα στη δεκαετία του 90 το μέσο βάρος των Αμερικανών πολιτών αυξήθηκε σχεδόν κατά 20 κιλά. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά μήπως πέρα από το ζύγισμα των αποσκευών, θα δούμε σύντομα και ζύγισμα επιβατών στα γκισέ του check in;

    [02] Πολιτική

    Συνεχίζεται η αναζήτηση συναινετικής λύσης "Δεν διευκολύνουν οι μονομερείς ενέργειες"

    5/11/2004 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/11/2004 8:50:36 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    "Οι μονομερείς ενέργειες της αμερικανικής πλευράς δυσκολεύουν τα πράγματα", εκτιμά σε αποκλειστική του συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η οποία και μεταδόθηκε από την Ραδιοεφημερίδα των 19:00. "Βρισκόμασταν και βρισκόμαστε σε φάση αναζήτησης συναινετικής λύσης", προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρέθηκε με κλιμάκιο του υπουργείου στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας του Οργανισμού Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου από την Ελλάδα. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την οποία εξέφρασε τη στήριξη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας του Πατριαρχείου που είναι προσανατολισμένη τόσο προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής βοήθειας των λαών της ευρύτερης περιοχής όσο και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων της Τουρκίας από τη μια πλευρά και της Ε.Ε. από την άλλη.

    Απαραίτητη μια κοινώς αποδεκτή λύση

    Ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει πως είναι ενθαρρυντική η διευκρίνιση που έδωσε ο Κόλιν Πάουελ και η δεύτερη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι θα υιοθετήσει μια κοινή λύση όταν αυτή διαμορφωθεί.

    "Από την ελληνική κυβέρνηση υπήρξε άμεση αντίδραση στα γεγονότα. Ο κ. Μολυβιάτης από την πρώτη στιγμή που υπεγράφη η σχετική αναγνώριση με τη στρατιωτική συμφωνία, έστειλε επιστολή προς τον Αμερικανό ομόλογό του, ενώ χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός της χώρας διευκρίνισε ότι, ενώ η Ελλάδα υποστηρίζει απόλυτα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των δυτικών Βαλκανίων, δεν είναι διατεθειμένη να επικυρώσει μία τέτοια προοπτική στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., δηλαδή στους ευρωπαϊκούς και ευρω-ατλαντικούς θεσμούς, εάν προηγουμένως δεν βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση. Εμείς την επιζητούμε αυτή τη λύση και νομίζω ότι η Σκοπιανή πλευρά οφείλει να φθάσει σε μια τέτοια λύση, γιατί αυτό τη συμφέρει, μια που η Ελλάδα είναι το νούμερο ένα επενδυτής στην ΠΓΔΜ", τονίζει ο υφυπουργός.

    "Με βάση τις πράξεις θα κριθεί η ευρωτουρκική προοπτική"

    "Πιστεύω πως οι καλές προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση Ερντογάν θα αρχίσουν σύντομα να φέρουν θετικά αποτελέσματα και σε αυτή την κατεύθυνση η οποία μας ενδιαφέρει (σ.σ. για τη Σχολή της Χάλκης) , μια που δεν έχει να κάνει μόνο με διμερή ζητήματα αλλά με ζητήματα ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων". Ευρ. Στυλιανίδης, υφ. Εξωτερικών

    "Προσπαθούμε, αφότου αναλάβαμε την προεδρία του ΟΣΕΠ και κατά την εξάμηνη διάρκεια της θητείας μας, να επιβάλλουμε έναν ευρωπαϊκό τρόπο λειτουργίας , και κεντρικός μας στόχος είναι φυσικά να φέρουμε κοντά τις 12 χώρες που αποτελούν τον ΟΣΕΠ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς", αναφέρει ο υφυπουργός. "Η επόμενη κίνηση είναι να ενημερώσουμε την Κομισιόν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που η Ευρώπη ξεκινά την πολιτική της νέας γειτονίας , η οποία κοιτά προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας", προσθέτει ο ίδιος.

    Όσον αφορά στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως είναι ένα θέμα ευρωτουρκικού ενδιαφέροντος και ελληνικής ευαισθησίας.

    "Η εκτίμηση μας είναι ότι, όσο η Τουρκία προσεγγίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και επιχειρώντας να πλησιάσει την Ευρώπη εναρμονίζεται με την έκθεση προόδου που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας από την Κομισιόν, τόσο οι πιθανότητες για την επίλυση αυτού του είδους των ζητημάτων θα αυξάνονται γιατί είναι βέβαιο ότι η τελική κρίση της ευρωτουρκικής προοπτικής θα γίνει με βάσει τις πράξεις και όχι με βάση τα λόγια", αναφέρει, τέλος, ο κ. Στυλιανίδης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ρητή η θέση της ΕΕ"

    [03] Πολιτική

    Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου "Δεν συμβάλλει στη σταθερότητα των Βαλκανίων"

    5/11/2004 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" δεν συμβάλλει στην σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Μπους, με την οποία τον συγχαίρει για την επανεκλογή του. Στην επιστολή του επεσήμανε: "ενέργεια όπως η πρόσφατη μονομερής αναγνώριση από την κυβέρνησή σας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με όνομα διάφορο αυτού με το οποίο η χώρα έχει (σύμφωνα με το ψήφισμα 817/93) ενταχθεί στα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να ερμηνευθούν ότι συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της διαρκούς σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή. Αυτή η απόφαση δικαιολογημένα θεωρείται από τον ελληνικό λαό ως λανθασμένη. Αγνοεί τις ελληνικές θέσεις και δεν θα συμβάλει τελικά στη σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή ευαίσθητη, όπου η σύνεση και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πλευρών είναι πολύ σημαντικές". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται επίσης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την ιστορική περίοδο στις οποίες όπως τόνισε, "μπορούμε να ανταποκριθούμε μόνο με συλλογική προσπάθεια".

    Κλειδί ο ρόλος της ΕΕ στα Βαλκάνια

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας, υπογραμμίζει ότι η θέση του, όπως και η πολιτική που το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε ως κυβέρνηση και θα ακολουθήσει και στο μέλλον, είναι ότι πρέπει να εξελιχθεί σε περιβάλλον σταθερότητας και ευημερίας, ώστε να συμβάλει στην οικοδόμηση της διεθνούς ασφάλειας. Η επίτευξη αυτού του στόχου έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη στενότατη συνεργασία μεταξύ όλων των υπεύθυνων και ενδιαφερόμενων πλευρών, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει μείζονα και θετικό ρόλο.

    Παράλληλα, στον πολύ σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου και εποικοδομητικού παράγοντα σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή.

    [04] Παράξενα

    Εύηχο και τυχερό το 8 για τους Κινέζους Τα ρέστα τους στο "8"

    5/11/2004 8:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/11/2004 8:31:42 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Η κινεζική κουλτούρα απεφάνθη Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο θα γίνουν στις 8/8 του σωτηρίου έτους 2008. Η απόφαση κάθε άλλο παρά τυχαία ελήφθη. Το νούμερο 8 στην Κίνα θεωρείται πολύ τυχερός αριθμός καθώς η προφορά του στα καντονέζικα είναι η ίδια με τη λέξη που χρησιμοποιείται "για να βγάλει κανείς χρήματα". Έτσι παρά τις αρχικές σκέψεις να αρχίσει η ολυμπιακή διοργάνωση στα τέλη Αυγούστου προς αποφυγήν των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμαρχος του Πεκίνο ανακοίνωσε ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα αρχίσει στις οκτώ το πρωί της 8 Αυγούστου του 2008.

    Μακριά από το "4" και το "7"

    Οι αριθμοί στην κινεζική κουλτούρα έχουν βαρύνουσα σημασία.

    Το έξι το οκτώ και το εννέα θεωρούνται τυχεροί αριθμοί, ενώ το τέσσερα, το επτά και το ένα.. προάγγελοι ατυχίας.

    Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι θα προτιμήσει να βάλει στο 9 την ημέρα του γάμου του καθώς η ομόηχη λέξη στα κινεζικά σημαίνει "με μεγάλη διάρκεια ".

    Αντίθετα, το τέσσερα και το επτά αποφεύγονται μετά μανίας.

    Το τέσσερα στα κινεζικά ακούγεται όπως η λέξη για το θάνατο ενώ το επτά μεταφράζεται όπως το "έφυγε" και αυτό δηλαδή κατ επέκταση, μοιάζει με το θάνατο.

    Εξίσου ατυχές θεωρείται και το νούμερο 1 που μεταφράζεται σε μοναξιά.

    Μήπως, ήρθε η ώρα με τη βοήθεια των Κινέζων, να κερδίσουμε το τζόκερ;

    [05] Champions League

    Τιμωρία- χάδι για Μούτου

    5/11/2004 8:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/11/2004 8:45:48 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παραπονούμενη έμεινε η Τσέλσι από την ποινή επτάμηνου αποκλεισμού που επέβαλλε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, στον διεθνή Ρουμάνο ποδοσφαιριστή Αντριάν Μούτου. Η ομάδα του Μούτου, που μετά από εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού της Ζοσέ Μουρίνιο διέκοψε τη συνεργασία της με τον Βαλκάνιο, όταν παραδέχθηκε τη χρήση κοκαϊνης, θεώρησε την ετυμηγορία της Ομοσπονδίας της χώρας της, υπερβολικά επιεική, καθώς στέλνει λάθος μηνύματα για τα ναρκωτικά στο ποδόσφαιρο. Αντίθετα ικανοποιημένοι φαίνεται ότι έμειναν στο άκουσμα της ποινής τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και η Ένωση των παικτών, αλλά κυρίως η FIFA, που είχε ζητήσει ποινή τουλάχιστον έξι μηνών για τέτοιου είδους παραπτώματα.

    Δυσαρεστημένοι οι "εφοπλιστές"

    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, να μην δυσαρεστήσει κανέναν με την ανακοίνωση της ποινής του 7μηνου αποκλεισμού του Αντριάν Μούτου, για τη χρήση κοκαϊνης, η παραπάνω ετυμηγορία προκάλεσε την απογοήτευση στο στρατόπεδο των "εφοπλιστών", αλλά και για την Παγκόσμια Επιτροπή κατά του Ντόπινγκ (WADA), την αγγλική κυβέρνηση και μεγάλο μέρος των βρετανικών ΜΜΕ που τη θεωρούν ανεπαρκή.

    Η ομάδα του Ρώσου μεγιαστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς, που δαπάνησε περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του παίκτη, τρελαίνεται με την ιδέα, ότι μπορεί την επόμενη σεζόν να συναντήσει τον πρώην παίκτη της στο δρόμο της, με τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας.

    Ο διευθύνων σύμβουλος των «μπλε», Πίτερ Κένιον εξοργισμένος μέσω επίσημης ανακοίνωσε δήλωσε τα εξής: "Οι άνθρωποι της Τσέλσι είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι. Πιστεύουμε ότι η τιμωρία είναι υπερβολικά πολύ επιεικής και στέλνει λάθος μηνύματα για τα ναρκωτικά στο ποδόσφαιρο. Επίσης, είναι ενδεικτική της έλλειψης διεύθυνσης εντός της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αυτή την περίοδο. Ως σύλλογος, μπορούμε μόνο να αναλάβουμε τη δράση που πιστεύουμε ότι είναι σωστή για την Τσέλσι. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, έχει μια αρκετά μεγάλη ευθύνη να φροντίσει τα συμφέροντα του παιχνιδιού ως σύνολο και σε αυτή την περίπτωση πιστεύουμε ότι έχει δείξει πως είναι αδύναμη στο θέμα των ναρκωτικών".

    [06] Αθλητισμός

    "Πήγε Πλατεία" ο Ιωάννου

    5/11/2004 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Μέμος Ιωάννου θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου. Στη σημερινή συνάντηση που είχε ο κ. Ιωάννου με τον πρόεδρο των "κυανέρυθρων", Ηλία Λιανό, ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε προφορικά να διαδεχθεί το Γιώργο Καλαφατάκη στον πάγκο της ομάδας. Αύριο πάντως, στον κρίσιμο αγώνα της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών με τον Απόλλωνα Πατρών, ο Πανιώνιος θα παραταχθεί πλήρης, υπό τις τεχνικές οδηγίες του πρώην συνεργάτη του κ. Καλαφατάκη, Νίκου Λινάρδου.

    [07] Πολιτική

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ζητά το ΠΑΣΟΚ Ολιγωρία και έλλειψη στρατηγικής

    5/11/2004 8:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η κυβέρνηση επιδεικνύει καθημερινά ολιγωρία, σύγχυση και έλλειψη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί πάντα να μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλους και την κάλεσε να μην μείνει στη λογική ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος και, κατά προτίμηση, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του. Ο κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι είναι πρόθυμος να στηρίξει οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, αλλά υπογράμμισε ότι τέτοια στρατηγική η κυβέρνηση δεν διαθέτει. Παράλληλα, ο κ. Αθανασάκης επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

    Βολές κατά Ρουσόπουλου και Αντώναρου

    Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει επιδιώξει καμία συνεννόηση και συνεργασία ούτε στο Κυπριακό, ούτε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε στα Βαλκάνια ούτε στο ζήτημα των Σκοπίων . Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Ρουσόπουλου, ότι η συνεννόηση και η συνεργασία δεν επιτυγχάνονται με ψεύδη και προσπάθειες παραπλάνησης.

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διόρθωσε το λάθος του για τη Ρωσία με νέο λάθος που αφορούσε την αναγνώριση των Σκοπίων από την Κίνα. Και πρόσθεσε ότι ο κ. Αντώναρος σήμερα διόρθωσε τον κ. Ρουσόπουλο και την αναφορά του για την αναγνώριση από 130 χώρες.

    Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε ότι, είτε πρόκειται για άγνοια είτε για συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης , δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

    Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον κ. Αντώναρο ο οποίος δέχθηκε ως ακριβή μια λάθος διατυπωμένη ερώτηση σχετικά με όσα προέβλεψε την Τετάρτη σε γεύμα με δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου, για το ενδεχόμενο αναγνώρισης των Σκοπίων από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συνταγματική τους ονομασία.

    Πρόκειται για στημένα παιχνίδια , δήλωσε ο κ. Αθανασάκης, υπενθυμίζοντας ότι στα κείμενα των εφημερίδων χρησιμοποιήθηκαν τα ρήματα "προβλέπω" και "διαβλέπω", σχετικά με την εκτίμηση που έκανε ο κ. Παπανδρέου, ότι οι ΗΠΑ μετά τις εκλογές ίσως αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στην περιοχή, καθώς και ότι θα μπορούσαν αν ήθελαν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

    Ναι σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή

    Απαντώντας στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε δεκτή από την Ε.Ε. η θέση - όρος περί ένταξης των Σκοπίων μόνο εφόσον βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή ονομασία, ο κ. Αθανασάκης δήλωσε ότι η θέση αυτή έχει υιοθετηθεί από την Ένωση από το 1992 στο Γκιμαράες και τη Λισαβόνα και τελευταία έγινε δεκτή και από τον ΟΗΕ.

    Χαρακτήρισε προφανή και αυτονόητη την αναφορά στη θέση αυτή της Ε.Ε. η οποία, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την θετική ψήφο της Ελλάδος.

    Ο κ. Αθανασάκης επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή και όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του, μάλλον δεν προτίθεται να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

    Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Αθανασάκης απάντησε ότι όταν η χώρα διαπραγματεύεται κανείς δεν μπορεί να ανακοινώνει τέτοιες θέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ρητή η θέση της ΕΕ"

    [08] Πολιτική

    Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο Καθημερινή υπόθεση οι τουρκικές παραβιάσεις

    5/11/2004 9:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/11/2004 9:17:13 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εμμένει στην προκλητική συμπεριφορά η τουρκική πολεμική αεροπορία. Έξι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών διείσδυσαν στο Αιγαίο και σε 16 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τουρκικών παραβιάσεων συνέχεια

    [09] Αθλητισμός

    Και με τη βούλα... παρέμεινε ο Καμπάνια

    5/11/2004 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης ανανέωσης γράφτηκε σήμερα με την υπογραφή του Ιταλού ομοσπονδικαούς τεχνικούς της Εθνικής υδατοσφαίρισης, Σάντρα Καμπάνια, στο διετές συμβόλαιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Με την οριστική συμφωνία που είχε επέλθει εδώ και λίγες μέρες και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΟΕ, ο κ. Καμπάνια θα συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2006.

    Το πρώτο μεταολυμπιακό καμπ της Εθνικής

    Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Ιταλός τεχνικός κάλεσε ήδη στο ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, 26 διεθνείς (Δεληγιάννη, Φλώρο, Σχίζα, Χατζηθεοδώρου, Δελακά Β., Θωμάκο, Ντόσκα, Θεοδωρόπουλο, Πρωτονοτάριο, Κατσαούνη, Μιτελούδη, Καραμπέτσο, Σάντα, Καλακόνα, Αφρουδάκη Γ., Ρέππα, Μάζη, Βλοντάκη, Μυλωνάκη, Χατζηκυριακάκη, Μπλάνη, Βουλγαράκη, Λιοτσάκη, Κατσουλάκη, Φουντούλη Γ. και Ντούλο) για το πρώτο μεταολυμπιακό καμπ προετοιμασίας, που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

    [10] Αθλητισμός

    Ο Σαντινί άφησε... μπουκάλα την Τότεναμ

    5/11/2004 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Ακέφαλη" παραμένει η Τότεναμ λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της πρέμιερ λίγκ με την Τσάρλτον, μετά την ξαφινή παραίτηση του Γάλλου τεχνικού από τον πάγκο της αγγλικής ομάδας. Ο πρώην "τιμονιέρης" των "πετεινών" επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στην πατρίδα του και έτσι σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου χρέη προσωρινού προπονητή θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Σαντινί, Μάρτιν Γιολ.

    [11] Οικονομία

    Οι τελικές υπογραφές στις 6 Δεκεμβρίου στη Σόφια Υπεγράφη το μνημόνιο για τον αγωγό

    5/11/2004 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Το πολιτικό μνημόνιο για τους όρους που θα διέπουν τη λειτουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, μονογράφηκε στην Αθήνα, στη συνάντηση των εκπροσώπων των κυβερνήσεων Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας. Η υπογραφή του μνημονίου θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στη Σόφια, από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών.

    "Ιστορική η στιγμή"

    Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από την υπογραφή του μνημονίου, οι τρεις χώρες καλούνται να παρουσιάσουν τις εταιρείες που θα συμμετέχουν στο φορέα διαχείρισης του έργου.

    Ιστορική χαρακτήρισε την υπογραφή ο υπουργός Ανάπτυξης.

    "Μετά από περισσότερο από 10 χρόνια προσπαθειών κατορθώσαμε όλοι μαζί να αποτελματώσουμε το θέμα και τώρα να έχουμε ένα νέο ξεκίνημα" τόνισε ο Δημήτρης Σιούφας.

    Η υλοποίηση του έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δεν αφορά απλά την μεταφορά πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδος προς τις μεγάλες διεθνείς αγορές.

    Με το έργο αυτό, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης θα ενισχυθούν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των τριών χωρών.

    [12] Πολιτισμός

    Κρίσιμα 24ωρα για τον Γρ. Μπιθικώτση

    5/11/2004 10:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα δύο 24ωρα για το Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς δυσκολεύεται να συνέλθει από το τριπλό μπάι-πας στο οποίο υπεβλήθη το πρωί της Πέμπτης. Οι θεράποντες γιατροί του μεγάλου ερμηνευτή φοβούνται μήπως υποστεί εγκεφαλικό ή αιμορραγία, όμως ελπίζουν ότι τελικά θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα. Η διάθεση, πάντως, του Γρηγόρη Μπιθικώτση πριν από την εγχείριση ήταν καλή και, μάλιστα, ήταν εκείνος που ενθάρρυνε τους γιατρούς να προχωρήσουν σε αυτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ομαλή η μετεγχειρητική πορεία του Μπιθικώτση


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 November 2004 - 21:52:28 UTC