Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι" από Χάτζι και Λουτσέσκου
  • [02] Μπρός στο χρήμα τι είν' το μίσος
  • [03] Το Άνφιλντ να μείνει κόκκινο!
  • [04] Μόνος στο σπίτι...
  • [05] Ασταμάτητος ο Ηρακλής
  • [06] Διάψευση για τα ΤΟR M1 Νέα κόντρα για τους εξοπλισμούς
  • [07] Από τις 3 Δεκεμβρίου Επίδομα και δώρο για τους ανέργους
  • [08] Μπράβο Φρίνγκερ στους παίκτες του
  • [09] Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό
  • [10] Με κάταγμα έπαιζε ο Μουράτι
  • [11] Πλήγμα με Σοάρες στην ΑΕΚ

    [01] Αθλητισμός

    "Όχι" από Χάτζι και Λουτσέσκου

    29/11/2004 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Είναι λογικό πως η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ρουμανίας θα κυνηγήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την αντικατάσταση του Άνχελ Ιορντανέσκου, όμως είναι και φυσιολογικό οι καλοί Ρουμάνοι προπονητές να απασχολούνται ήδη και να δεσμεύονται από συμβόλαια. Αυτός ο λόγος είναι και ο βασικότερος που η εθνική ομάδα της χώρας παραμένει ακόμη ακέφαλη, καθώς σήμερα ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αλλά και ο Γκεόργκι Χάτζι απάντησαν αρνητικά σε προτάσεις που τους είχαν γίνει και πλέον άλλα ονόματα ανεβαίνουν ψηλά στην λίστα. Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Χάτζι, οι οποίοι και στο παρελθόν έχουν καθίσει στον πάγκο της εθνικής, αρνήθηκαν αφού είναι αδύνατο να "σπάσουν" τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες που προπονούν. Ο Λουτσέσκου οδηγεί την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Χάτζι την Γαλτασαράι στο τυορκικό πρωτάθλημα.

    [02] Αθλητισμός

    Μπρός στο χρήμα τι είν' το μίσος

    29/11/2004 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί να είναι σπάνιο για έναν Αργεντίνο να κάνει καριέρα στην Βραζιλία, όμως ο Κάρλο Τέβες το επιχειρεί και μάλιστα αφήνει την κορυφαία ομάδα της πατρίδας του για την Κορίνθιανς που είναι τρίτη στην βαθμολογία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Ο 20χρονος Τέβες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και αποτελεί τον ανερχόμενο αστέρα αυτού, κάτι που επιβεβαίωσε και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μάλιστα ήταν και στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η μεταγραφή για άγνωστους λόγους δεν προχώρησε. Έτσι τώρα ήρθε η Κορίνθιανς με μια κίνηση έκπληξη να αποσπάσει το "ναι" του παίκτη αλλά και της ομάδας, αφού κατέβαλλε ασφαλώς 15 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που μπορεί να φαντάζει μικρό για τα δεδομένα της Ευρώπης, για την Λατινική Αμερική όμως αποτελεί απίστευτη προσφορά. Στο γενικότερο πλαίσιο της συμφωνίας μάλιστα περιλαμβάνεται και η παραμονή του Τέβες την Μπόκα έως το τέλος του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου βρίσκεται στον ημιτελικό.

    [03] Αθλητισμός

    Το Άνφιλντ να μείνει κόκκινο!

    29/11/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την Τετάρτη θα έχει την πολυσυζητημένη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Λίβερπουλ και της Έβερτον ο υπουργός αθλητισμού της Αγλλίας, Ρίτσαρντ Κάρμπορν, προκειμένου να συζητηθεί η ιδέα του να μοιράζονται οι δύο συντοπίτες το νέο Άνφιλντ. Παρόλα αυτά όμως ήδη στην πόλη έχουν ξεσπάσει μεγάλες αντιδράσεις, αφού καμία πλευρά δεν θέλει κάτι τέτοιο. Η αρχική ιδέα τέθηκε από τις διοικήσεις των ομάδων ασφαλώς για οικονομικούς λόγους, αφού το κόστος του νέου γηπέδου, από 80 εκατομμύρια λίρες αυξήθηκε στα 110, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις για την εξοικονόμηση πόρων. "Μπορείτε να φανταστείτε να μπαίνουμε στο νέο Άνφιλντ και να βλέπουμε μπλέ καθίσματτα; Πως θα μπορούμε να το θεωρήσουμε έδρα μας", δήλωσε στο "Ρόιτερ" ο Άντι Νέιμεν, φίλαθλος της Λίβερπουλ. "Υποτίθεται πως θα είναι η νέα έδρα μας σε έναν χώρο που είναι θρυλικός για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να το μοιραστούμε με αυτούς". Ακόμη όμως και αν στην "μεγάλη" Λίβερπουλ αυτή μοιάζει μια φυσιολογική αντίδραση, ίδια είναι και του Νιλ Σλίμαν, φίλου της Έβερτον. "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποστηρίξω κάτι που κάνει η Λίβερπουλ, μόνο για να έχω νέο γήπεδο", είπε κι προσέθεσε χαρακτηριστικά, "Πάντα θα είναι η έδρα της Λίβερπουλ και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να θέλω να αποκαλώ το νέο Άνφιλντ έδρα της Έβερτον", κατέληξε.

    [04] Αθλητισμός

    Μόνος στο σπίτι...

    29/11/2004 8:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2004 9:53:34 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς πολλά λόγια και με συνοπτικές διαδικασίες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, συμφώνησαν την Δευτέρα το πρωί για τα εισιτήρια του ντέρμπι. Μετά από σύσκεψη που έγινε στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά οι παράγοντες των δυο "αιωνίων", κατέληξαν στην απόφαση στο γήπεδο Καραϊσκάκη να βρίσκονται μόνο φίλαθλοι της Πειραιώτικης ομάδας, με την "πράσινη" ΠΑΕ να υπαναχωρεί από την αρχική της θέση για την παραχώρηση του 5% των εισιτηρίων. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και στον αγώνα του δεύτερου γύρου, που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία "ερυθρόλευκων" φιλάθλων. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, συμπληρώνοντας ότι, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει " να δείξουν ότι μπορούν να οργανώσουν ένα σωστό αγώνα ασχέτως του παθιασμένου κλίματος που υπάρχει πάντα σε τέτοιους αγώνες.

    Ευελπιστούν σε αλλαγή κλίματος

    "Τώρα μένει στον Ολυμπιακό και στους φιλάθλους του να δείξουν ότι μπορούν να οργανώσουν ένα σωστό αγώνα ασχέτως του παθιασμένου κλίματος που υπάρχει πάντα σε τέτοιους αγώνες", τόνισε ο κ. Μώραλης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοι του να διοργανώσουν το παιχνίδι όπως πρέπει, είπε Ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοι του έχουν αποδείξει κατ επανάληψη ότι μπορούν να διοργανώνουν σωστούς αγώνες και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει και το Σάββατο

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από την πλευρά της με ανακοίνωσή της αιτιολόγησε την απόφαση του συλλόγου να μην πάρει εισιτήρια ως μια προσπάθεια να συμβάλει στην εμπέδωση ενός καλύτερου κλίματος, που δε θα έχει καμία σχέση με γεγονότα του "...πρόσφατου παρελθόντος", κάνοντας σαφή αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στη Ριζούπολη προ διετίας.

    "H ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αποφάσισε να μην ασκήσει το δικαίωμά της να παραλάβει τα εισιτήρια που αναλογούν στους φιλάθλους της για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης".

    Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και θεωρώντας ότι συμβάλλει στην προσπάθεια για την εμπέδωση ενός καλύτερου κλίματος στις κερκίδες των γηπέδων μας έλαβε την απόφασή της αυτή.

    Ελπίζουμε και ευχόμαστε, όσα θα συμβούν και στον αγωνιστικό χώρο αυτή τη φορά, να μας απομακρύνουν οριστικά από την ανάμνηση ενός θλιβερού πρόσφατου παρελθόντος, ενός "ποδοσφαίρου" που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω".

    Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αργύρης Μήτσου μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό διευκρίνισε τους λόγους που οδήγησαν την "πράσινη" ΠΑΕ να συναινέσει και να μην πάρει εισιτήρια για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

    "Συμφωνώ πλήρως με τα παράπονα των οπαδών μας. Αν οι οπαδοί μας αποκλείονται από τα ντέρμπι που είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, αυτό δεν είναι καλό ούτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και για την ομάδα μου. Από την άλλη πλευρά, μετά την πρωτοβουλία που πήρε η ΑΕΚ να απαγορεύσει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να πάνε στο ΟΑΚΑ, εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν θέλαμε να γίνουμε η αιτία όπου θα δικαιολογήσουμε κάθε παρεκτροπή.

    Έτσι αποφασίσαμε με βαριά καρδιά να δεχθούμε αυτούς τους όρους. Αυτό που έγινε δεν είναι για χειροκρότημα. Είμαστε η μόνη χώρα που η φίλαθλοι μιας ομάδας αποκλείονται να πάνε στο γήπεδο, εξαιτίας φόβου επεισοδίων. Δεν νομίζω να υπάρχει δεύτερη. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Προσωπικά διαφωνώ με αυτό το μέτρο, αλλά αφού εφαρμόστηκε στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός έπρεπε και εμείς να το δεχθούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Πρέπει τόσο οι φίλαθλοι οι οποίοι προκαλούν επεισόδια όσο οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και η ΕΠΟ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τι είναι επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο;".

    Την Τετάρτη κυκλοφορούν τα εισιτήρια

    Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα εισιτήρια του ντέρμπι, θα τεθούν σε κυκλοφορία την Τετάρτη.

    Οι φίλαθλοι των "ερυθρόλευκων" θα μπορούν να προμηθευτούν τα μαγικά χαρτάκια" από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης", που -ως συνήθως- θα ανοίξουν στις 09.30 το πρωί.

    Αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε ο ακριβής αριθμός εισιτηρίων που θα διατεθούν από τα εκδοτήρια, εν τούτοις -με βάση τις ενδείξεις από τα προηγούμενα ματς- αναμένεται να κυκλοφορήσουν περίπου 4.500-6.000 εισιτήρια.

    Ακόμη, οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας θα μπορούν να προμηθευτούν τα υπόλοιπα εισιτήρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του σωματείου, τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.

    Οι υποψήφιοι διατητές

    Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το παιχνίδι θα διευθύνει ένας εκ των Γιώργου Κασναφέρη (Αργολίδας), Θανάση Μπριάκου (Ηπείρου), Γιώργου Δούρου (Κορίνθου) και Ηλία Τσίκινη (Μεσσηνίας).

    Ο διαιτητής θα γίνει γνωστός αύριο, μετά από κλήρωση που θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΟ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χωρίς "πράσινους" οπαδούς το ντέρμπι

    [05] Αθλητισμός

    Ασταμάτητος ο Ηρακλής

    29/11/2004 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σιγά και μην σταμάταγε το τρένο του Ηρακλή στην Αλεξανδρούπολη. Ο "Γηραίος" πήγε στην ακριτική πόλη, πήρε εύκολα και χωρίς πολύ κόπο και τα τρία σετ όπως συνηθίζει και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, παρέμεινε αήττητος και μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας της διοργάνωσης. Τι και να έλειπε ο βασικός πασαδόρος του, Λόι Μπολ (βρίσκεται στις ΗΠΑ για το γάμο της αδελφής του), και ο τραυματίας Μάριος Γκιούρδας; Ο "Γηραιός" βρήκε λύσεις από τον πάγκο (κυρίως στο πρόσωπο του Μπαρμπούδη), επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντιπαλό του να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του.

    Όλη η αγωνιστική

    ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 3-1 (27-29, 25-19, 25-17, 25-23) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (22-25, 28-30, 11-25) ΡΕΘΥΜΝΟ-ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ 2-3 (25-20, 25-19, 24-26, 19-25, 9-15) ΜΙΛΩΝΑΣ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 2-3 (25-23, 29-27, 12-25, 22-25, 12-15) ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ 0-3 (15-25, 21-25, 20-25) ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 0-3 (14-25, 17-25, 18-25)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες) 1. Ηρακλής 15β. 15-0 2. Ολυμπιακός 12 12-3 3. Παναθηναϊκός 10 12-6 4. ΠΑΟΚ 9 12-9 5. ΕΑ Πατρών 8 10-8 -. ΑΕ Νίκαια 8 9-10 7. Ορεστιάδα 7 12-12 -. Πανελλήνιος 7 10-11 9. Ρέθυμνο 4 7-14 -. Παγκράτι 4 5-13 11. Μίλωνας 3 6-14 12. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3 3-13

    [06] Πολιτική

    Διάψευση για τα ΤΟR M1 Νέα κόντρα για τους εξοπλισμούς

    29/11/2004 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2004 9:22:27 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105.8- ΝΕΤ- εφημερίδα "Έθνος"

    Κατηγορηματικά διέψευσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημερινό δημοσίευμα για την επιχειρησιακή δοκιμή και τη διαδικασία παραλαβής του συστήματος TOΡ-M1, μια ημέρα πριν την πρεμιέρα των καταθέσεων πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα "Έθνος" δημοσίευσε τρία έγγραφα, με τα οποία αμφισβητείται ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης περί μη αξιοπιστίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αδυναμίας διασύνδεσης τους με την ελληνική αεράμυνα. "Τα έγγραφα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για "ανυπόστατα δημοσιεύματα, που προφανή στόχο έχουν την πρόκληση σύγχυσης". Ωστόσο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την Κυβέρνηση για απόκρυψη στοιχείων και παραπλάνηση της Βουλής. Στο μεταξύ, νέα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρουν την κατασκευάστρια εταιρία των ραντάρ TPQ37 να ζητά την αναβολή της δοκιμής τους.

    Ζήτησαν αναβολή για τα TPQ37

    Σύμφωνα με την αλληλογραφία μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας των ραντάρ και της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2004, ζητείται από την εταιρία η μετάθεση της προγραμματισμένης δοκιμής της 6ης Δεκεμβρίου για το 2005. Στην απάντησή της, μια ημέρα μετά, η διεύθυνση του υπουργείου καλεί την εταιρεία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

    Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του "Έθνους", το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε, ότι οι δοκιμές για τη διασύνδεση του ΤΟΡ- Μ1 με την αεράμυνα της χώρας καθυστέρησαν με ευθύνη της ρωσικής εταιρείας. Από την πλευρά του, ο κ. Αντώναρος επεσήμανε, ότι τα τρία έγγραφα "μπορεί να τα ζητήσει συμπληρωματικά η Εξεταστική Επιτροπή εφόσον το επιθυμεί" και διευκρίνισε, ότι "όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα έχουν κατατεθεί στη Βουλή και ο φάκελος είναι πλήρης".

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Ιωάννης Τραγάκης, τόνισε, πως τα έγγραφα του "Έθνους" δεν αφορούν το χρονικό διάστημα που ερευνάται και επεσήμανε, ότι "όσα έγγραφα ζητηθούν από μέλη της επιτροπής θα κατατεθούν".

    Ωστόσο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλούν για απόκρυψη στοιχείων. "Πολιτικό, κοινοβουλευτικό και εισαγγελικό, εντός εισαγωγικών, σκάνδαλο" χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δημοσίευση εγγράφων σχετικά με τα εξοπλιστικά, εκτιμώντας πως εκτίθεται η Κυβέρνηση και οι ευθύνες αγγίζουν και τον Πρωθυπουργό.

    "Πυρά" από το ΠΑΣΟΚ

    Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εντείνει την αντιπαράθεση για τα εξοπλιστικά, με την κατάθεση ερωτήσεων προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και με δηλώσεις κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Σε ερώτησή τους, είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται δημοσιεύματα, που θέλουν να έχει ανατεθεί η επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου Άμυνας στην εταιρεία Civitas, η οποία περιλαμβάνει στο πελατολόγιό της και εταιρείες όπλων.

    Στο μεταξύ, ο κ. Τραγάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι τα ζητηθέντα από τη Ρωσία στοιχεία θα έρθουν εγκαίρως στη χώρα μας. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να εκδοθεί το πόρισμα της Επιτροπής ακόμα και χωρίς αυτά, σε περίπτωση καθυστέρησης της παραλαβής τους.

    Αύριο, με την κατάθεση του Γενικού Διευθυντού Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου, ανοίγει ο κύκλος καταθέσεων των πολιτικών προσώπων ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνέχεια στην αντιπαράθεση

    [07] Κοινωνία

    Από τις 3 Δεκεμβρίου Επίδομα και δώρο για τους ανέργους

    29/11/2004 9:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2004 9:50:40 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δέκα ημέρες νωρίτερα, από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει να χορηγεί φέτος ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων. Το επίδομα και το δώρο αφορούν 220.000 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού και θα χορηγούνται μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Το επίδομα ανεργίας αρχίζει από 311 ευρώ και άνω, ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση και το ημερομίσθιο που λάμβανε ο δικαιούχος όταν εργαζόταν, ενώ το δώρο υπολογίζεται όπως στους μισθωτούς, για την περίοδο από 1η Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου, με βάση τους μήνες επιδότησης.

    Οι δικαιούχοι

    Οι προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος είναι να έχει συμπληρώσει ο άνεργος που επιδοτείται πρώτη φορά 80 ημέρες εργασίας το χρόνο την προηγούμενη διετία, με τον όρο ότι το τελευταίο 14μηνο συγκεντρώνει 125 ημέρες εργασίας.

    Δικαιούχος της επιδότησης ανεργίας είναι επίσης ο άνεργος που συμπλήρωσε τη διετία πριν την απόλυσή του 200 ημέρες εργασίας, με όριο τουλάχιστον 80 ημέρες το χρόνο.

    Οι άνεργοι που επιδοτούνται για δεύτερη φορά από τον ΟΑΕΔ πρέπει να συμπληρώνουν 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν απολυθούν, ενώ για τους εποχικά εργαζόμενους απαιτείται η συμπλήρωση 100 ημερών εργασίας τους τελευταίους 14 μήνες πριν απολυθούν.

    [08] Αθλητισμός

    Μπράβο Φρίνγκερ στους παίκτες του

    29/11/2004 9:17:00 μμ

    Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στη Ξάνθη, που συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση. Μια ημέρα μετά ο Ρολφ Φρίνγκερ που δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του υποδέχτηκε με τα πιο κολακευτικά λόγια τους ποδοσφαιριστές του στην προπόνηση και τους επαίνεσε για ό,τι καλό έκαναν χθες στο γήπεδο Πηγαδιών της ακριτικής πόλης. "Είμαι για μια ακόμα φορά ικανοποιημένος από την απόδοση σας, όπως και στο ματς με την Χαλκηδόνα, αλλά εκεί δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα", τους είπε, ενώ μετά το τέλος της προπόνησης μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

    Πρόκληση ο αγώνας με την ΑΕΚ

    "Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και πως μπορούμε να κερδίσουμε ένα αποτέλεσμα. Ήρθε η ώρα μας. Δουλεύουμε στο γήπεδο και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Ως τώρα είχαμε καλά παιχνίδια, αλλά χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα. Αξίζαμε τη νίκη στην Ξάνθη και είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Χάσαμε τα προηγούμενα τρία παιχνίδια και μείναμε πίσω στην βαθμολογία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε πολύ μακριά. Το επόμενο παιχνίδι μόνο. Θα κάνουμε 'ταμείο' στο τέλος και θα δούμε που είμαστε", ανέφερε σχετικά ο Αυστριακός τεχνικός.

    Αναφερόμενος δε στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το χαρακτήρισε ως πρόκληση, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους παίκτες του. "Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ και το παιχνίδι αυτό είναι μια πρόκληση για μας. Είναι πολύ ενδιαφέρον το ματς, γιατί παίζουμε με την ομάδα που προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα, που είναι δύσκολη και πολύ δυνατή. Είναι ευκαιρία να αρπάξουμε τη νίκη και να βελτιώσουμε την θέση μας. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι αυτό".

    Τέλος αναφερόμενος στον Ουντέζε, που παρά το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το ταξίδι του στη Νιγηρία και την διαφαινόμενη τιμωρία του από την διοίκηση τον χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα, ο τεχνικός της ασπρόμαυρης ομάδας, είπε: "Ο Ουντέζε είναι χρήσιμος παίκτης και η απουσία του στον αγώνα με την Χαλκηδόνα το έδειξε".

    Από αύριο τα εισιτήρια

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ γύρισε με τρεις τραυματίες από την Ξάνθη. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κούτσης έχει διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κάκωση στην δεξιά γάμπα και ο Σπάσιτς ενοχλήσεις στους προσαγωγούς με την κατάσταση του Σέρβου να θεωρείται η πιο σοβαρή.

    Σήμερα έγινε μια προπόνηση, ενώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για το ντέρμπι της Κυριακής θα αρχίσει από την Τετάρτη, αφού αύριο οι παίκτες έχουν ρεπό. Στο ματς αυτό θα επανέλθει ο Πάρις Ανδράλας, που εξέτισε την ποινή του.Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ από αύριο τίθονται σε κυκλοφορία τα 18.650 εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής, εκ των οποίων τα 1450 θα πάνε στους οπαδούς της Ενωσης που θα έρθουν ομαδικά και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την Θύρα 8.

    Για λόγους προστασίας και ασφάλειας, η θύρα 7 θα μείνει κενή και τα εισιτήρια τιμώνται από 10 ως και 40 ευρώ. Αυτά αποφασίστηκαν -μεταξύ άλλων- στην σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα μέτρα τάξης του αγώνα της Τούμπας και στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των δυο ομάδων, εκτός του Αστυνομικού διευθυντή κ. Αντώνη Μπάμιατζη.

    [09] Αθλητισμός

    Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό

    29/11/2004 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με την ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη μετά τις νίκες επί της Ντεπορτίβο και του Ιωνικού, θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Η πολλή καλή εμφάνιση στη Νίκαια αλλά και η δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Ζιοβάνι κάνουν τους "ερυθρόλευκους" να αισιοδοξούν, ότι στο ντέρμπι θα δείξουν το καλό τους πρόσωπο, για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και θα φτάσουν στη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τους. Στα συν η παρουσία μόνο δικών τους φιλάθλων στο γήπεδο, που σαν έδρα παραμένει απόρθητο από την αρχή του χρόνου, τόσο σε παιχνίδια για το πρωτάθλημα, όσο και για την Ευρώπη. Το παιχνίδι θα παρακολουθήσει και ο σκάουτερ της Λίβερπουλ κ. ΜακΠάρλαντ, για να κατασκοπεύσει τους Πειραιώτες, πριν το κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης για το Champions League.

    Αναβλήθηκε η συνάντηση διοίκησης - Καστίγιο

    Στο ελληνικό "el classico" όπως το χαρακτήρισε ο Αργεντινός αμυντικός Γκαμπιέλ Σούρερ, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, καθώς εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ακόμα και αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα μικροτραυματισμών θα είναι έτοιμοι έως το Σάββατο.

    Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν σήμερα στις 12:30 με τους Σούρερ και Γεωργάτο που έχουν ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο ν ακολουθούν πρόγραμμα θεραπείας, όπως και ο Ανατολάκης λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

    Θεραπεία και ατομική προπόνηση έκαναν οι Ριβάλντο, Μαυρογενίδης, ενώ ο Κωστούλας ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και τρέξιμο. Τέλος ο Φιλιππάκος έκανε ατομική προπόνηση.

    Εν τω μεταξύ, η συνάντηση ανάμεσα στον πατέρα του Νέρι Καστίγιο και τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα, θεωρείται όμως πολύ πιθανό να γίνει αύριο.

    Οι δύο πλευρές είχαν συνομιλήσει την περασμένη Παρασκευή για την ανανέωση συμβολαίου του νεαρού Ουρουγουανού που λήγει το προσεχές καλοκαίρι, και στην προσεχή συνάντηση θα καταθέσουν τις νέες προτάσεις τους.

    [10] Αθλητισμός

    Με κάταγμα έπαιζε ο Μουράτι

    29/11/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με κάταγμα, στη βάση του πέμπτου μετατάρσιου στο δεξί πόδι, τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα Ηρακλή-Αιγάλεω ο Εντβιν Μουράτι . Ο Αλβανός μέσος του "Γηραιού", από τη φύση του πεισματάρης και γεννημένος νικητής, παρότι πονούσε προτίμησε να μην γίνει αλλαγή και να μείνει στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την λήξη του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου για να βοηθήσει την ομάδα του. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είχε καταλάβει ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς, κάτι που διαπιστώθηκε σήμερα μετά από τις ακτινογραφίες που υποβλήθηκε. Όπως όλα δείχνουν ο διεθνής παίκτης θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, για ένα μήνα περίπου. Ο Μοπυράτι, λόγω του τραυματισμού του θα φύγει για μερικές μέρες για τη Γαλλία, όπου και θα ακολουθήσει θεραπεία για να επανέλθει την επόμενη εβδομάδα.

    [11] Αθλητισμός

    Πλήγμα με Σοάρες στην ΑΕΚ

    29/11/2004 10:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2004 10:58:56 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αγωνιστικό πλήγμα για την ΑΕΚ που χάνει για τις επόμενες 15 ημέρες τον πρώτο της σκόρερ Αλεσάντρο Σοάρες. Ο επιθετικός της ΑΕΚ που ένιωθε έντονους πόνους στο δεξί γόνατο και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας κάθε άλλο παρά ευχάριστα ήταν για τον Φερνάντο Σάντος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Βραζιλιάνος άσος της Ένωσης, έχει υποστεί περιφερική κάκωση του μηνίσκου χωρίς ρήξη του σώματος. Στον ποδοσφαιριστή δόθηκε αντιφλεγμονώδης αγωγή, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

    Κανένα πρόβλημα με Κατσουράνη

    Ο Σοάρες, θα χάσει τους εκτός έδρας αγώνες με τη Σεβίλη (την Πέμπτη) για το Κύπελλο UEFA και με τον ΠΑΟΚ (την προσεχή Κυριακή), ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει και το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της Ενωσης, με αντίπαλο την Ξάνθη.

    Όσον αφορά τον Κώστα Κατσουράνη, που δεν γυμνάστηκε σήμερα λόγω ενός προβλήματος στην ποδοκνημική, η κατάστασή του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Κανονικά προπονήθηκε ο Ιβάν Ρούσεφ μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του, όπως και ο Γεωργέας, και είναι πολύ πιθανό να δώσουν το "παρών" στην Ισπανία.

    Στη σημερινή προπόνηση, ο Σάντος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του και τους ζήτησε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: "Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το πάθος σας στο ματς με την Χαλκηδόνα. Δεν θέλω να χαλαρώσετε επειδή βρισκόσαστε στην κορυφή. Θέλω να συνεχίσετε στον ίδιο ρυθμό και με μεγαλύτερη προσπάθεια. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια".

    Εν τω μεταξύ, αύριο θα συναντηθεί κατά πάσα πιθανότητα, ο Ντέμη Νικολαϊδης με τον Γιάννη Γρανίτσα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του γηπέδου και αν υπάρχουν κάποια νέα δεδομένα μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, πάντως, θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, με τον οποίο θα συζητήσουν το θέμα της βίας, που βρίσκεται σε έξαρση εκτός αγωνιστικών χώρων, μετά τα τελευταία επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ με οπαδούς του Παναθηναϊκού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 November 2004 - 21:52:29 UTC