Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικροπροβλήματα από την απεργία των γιατρών Ικανοποίηση για τις νέες
  • [02] Νέες απειλές από τον υπαρχηγό Αλ Κάιντα εναντίον ΗΠΑ
  • [03] Για την αναγνώριση των Σκοπίων Επιστολή Καραμανλή στον Μπους
  • [04] Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ
  • [05] Κλειστή η χωματερή Ταγαράδων
  • [06] Περί "όξυνσης" στο συνέδριο της ΔΑΚΕ
  • [07] Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες
  • [08] Αγνοείται αεροσκάφος στο Αφγανιστάν
  • [09] Στην κορυφή οι "Δράκοι"
  • [10] Γενική απεργία στην Ιταλία
  • [11] Τους 78 θα φθάσουν οι ακόλουθοι της "βασίλισσας"
  • [12] Η Χένρι έσπασε το ρεκόρ της "Τορπίλης"

    [01] Κοινωνία

    Μικροπροβλήματα από την απεργία των γιατρών Ικανοποίηση για τις νέες εφημερίες

    29/11/2004 10:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105.8- ΝΕΤ

    Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι ασθενείς το νέο σύστημα εφημεριών, που τέθηκε σε εφαρμογή στα νοσοκομεία της Αττικής από το πρωί της Δευτέρας και θα ισχύσει δοκιμαστικά για τρεις μήνες, με στόχο να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση και να εξαλειφθούν τα ράντζα. Παρά την απεργία των γιατρών και τις αντιδράσεις των εργαζομένων, σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας ήταν σε ετοιμότητα. Ωστόσο, δεν έλειψαν ο συνωστισμός και τα μικροπροβλήματα, κυρίως στα νοσοκομεία όπου απήργησαν γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών και προσλήψεις προσωπικού. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε σύμφωνος με την ικανοποίηση των αιτημάτων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι πρώτος στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την πρωινή μερική εφημερία 12 νοσοκομείων της Αττικής έγιναν συνολικά 168 εισαγωγές και εξετάστηκαν 684 ασθενείς, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα είχαν απευθυνθεί σε δύο ή τρία μεγάλα νοσοκομεία. Ενδεικτικό είναι ότι στον "Ευαγγελισμό", ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας, η σημερινή κίνηση ήταν μειωμένη κατά 50%, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο διοικητής του "Ευαγγελισμού", Ανδρέας Καρταπάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο σύστημα και επεσήμανε την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού, τις οποίες, όμως, αποσυνέδεσε από το νέο σύστημα εφημεριών.

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκάλεσαν μικροπροβλήματα, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μικρή. Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης ερμήνευσε το μικρό ποσοστό συμμετοχής ως αποδοχή του νέου μέτρου εφημεριών από τον ιατρικό κόσμο των Αθηνών.

    Με το νέο σύστημα εφημεριών, το οποίο προβλέπει καθημερινή πρωινή λειτουργία όλων σχεδόν των νοσοκομείων και κύρια εφημερία 5- 8 νοσοκομείων το απόγευμα, το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί να κατανέμονται τα περιστατικά σε περισσότερα νοσοκομεία, να εφημερεύουν τα μικρότερα νοσοκομεία σε όλη την Αττική και να έχουν οι πολίτες ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

    Το βράδυ της Δευτέρας εφημερεύουν τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ και το νοσοκομείο Πατησίων, ενώ οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις εφημερίες, τηλεφωνώντας στο 166.

    Δέσμευση Κακλαμάνη για τα αιτήματα

    Στο μεταξύ, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας τόνισε, ότι προσυπογράφει τα δύο κύρια αιτήματα των γιατρών, που είναι η βελτίωση των αποδοχών τους και η συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

    Τα δύο αυτά αιτήματα, είπε ο κ. Κακλαμάνης, αποτελούν προτεραιότητα του υπουργείου και μέχρι τέλος του χρόνου η κατάσταση θα βελτιωθεί, με την εφαρμογή της διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα και με την οποία συντομεύεται η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού.

    Αναφερόμενος στο νέο σύστημα εφημεριών, ο υπουργός Υγείας κάλεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό "να συμπαρασταθούν στην νέα αυτή προσπάθεια για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών".

    Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε, πως το πρώτο δίμηνο του 2005 θα παρουσιαστούν τα δύο νέα νομοσχέδια του υπουργείου, που θα αφορούν το φάρμακο και τις προμήθειες στο χώρο της υγείας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλάζουν τα δεδομένα στις εφημερίες

    [02] Κόσμος

    Νέες απειλές από τον υπαρχηγό Αλ Κάιντα εναντίον ΗΠΑ

    29/11/2004 11:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του υπαρχηγού της, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. "Είμαστε ένα έθνος που κάνει υπομονή και θα συνεχίσουμε να σας πολεμάμε μέχρι την ύστατη ώρα", δηλώνει ο αλ Ζαουάχρι και προειδοποιεί, πως η οργάνωση δεν θα σταματήσει έως ότου η Ουάσινγκτον αλλάξει την πολιτική της απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο. Παράλληλα, το δεξί χέρι του Οσάμα Μπιν Λάντεν επικρίνει έντονα τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν, επειδή "έβαλαν τις δυνάμεις των σταυροφόρων στην αραβική χερσόνησο και επέτρεψαν στα αμερικανικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν τα αεροδρόμια της χώρας, για να βομβαρδίσουν τους μουσουλμάνους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν".

    [03] Πολιτική

    Για την αναγνώριση των Σκοπίων Επιστολή Καραμανλή στον Μπους

    30/11/2004 12:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 11:01:59 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα δεν βοηθάει στις προσπάθειες για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει, πως αποτελεί θετικό στοιχείο η διαβεβαίωση του Αμερικανού Προέδρου ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τις διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη, για την εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό. Τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί τον κ. Μπους για την επιστολή του και επαναλαμβάνει τη διάθεση της ελληνικής Κυβέρνησης για περαιτέρω συνεργασία, τονίζοντας την πάγια φιλική σχέση των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μπους απευθύνθηκε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ, με τη συνταγματική τους ονομασία. Στο μεταξύ, την αντίθεση της Ουάσιγκτον σε κάθε ενδεχόμενο επέκτασης των συνόρων της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρ. Μπάουτσερ.

    Ο Μπάουτσερ κάνει λόγο για παρερμηνεία ιστορικών στοιχείων για την ΠΓΔΜ

    Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν εδαφικές διεκδικήσεις που στοχεύουν στην δημιουργία "μεγάλης Μακεδονίας", τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου.

    Ο κ. Μπάουτσερ δεν παρέλειψε να εκφράσει έντονα τη διαφωνία του με την ερμηνεία που δίνουν μερικοί στο ιστορικό ενημερωτικό που αναφέρεται στην ΠΓΔΜ και περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι μπορεί κάποιοι που θέτουν με τέτοιο τρόπο ερωτήσεις να θεωρούν ότι υφίσταται τέτοιο ζήτημα, αλλά αυτή δεν είναι η επίσημη θέση ούτε της αμερικανικής κυβέρνησης, ούτε η θέση των Σκοπίων.

    Αφού επανέλαβε ότι κατά την άποψη των ΗΠΑ η ΠΓΔΜ δικαιούται να αποκαλείται "Μακεδονία", πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει την επέκταση των συνόρων της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετικά βλέπει η κυβέρνηση την επιστολή Μπους

    Εξηγήσεις Μπους για το Σκοπιανό

    [04] Κόσμος

    Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ

    30/11/2004 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2004 11:27:20 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κλειστή είναι από χθες για το κοινό και θα εξυπηρετεί μόνον επείγουσες υποθέσεις η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια έπειτα από πληροφορίες που διαθέτει η Ουάσιγκτον για κίνδυνο που ενδεχομένως διατρέχουν όλες τις αμερικανικές εγκαταστάσεις της περιοχής. "Η πρεσβεία φροντίζει για την ασφάλειά της και θα ανοίξει και πάλι την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ο οποίος συμβούλευσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν προσωρινά τα αμερικανικά κτήρια στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, χωρίς όμως να θελήσει να προβεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τις επίμαχες πληροφορίες. Το γεγονός επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι οι αρχές της χώρας ανταποκρίθηκαν σε αίτημα που διατυπώθηκε από την περασμένη Παρασκευή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από την πρεσβεία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε επίσης πως γνωρίζει τη φύση των απειλών, ωστόσο αρνήθηκε να τις γνωστοποιήσει, σημειώνοντας ότι αυτό εναπόκειται στις αμερικανικές αρχές. Επίσης δήλωσε πως δεν γνωρίζει για πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστή η αμερικανική πρεσβεία.

    [05] Κοινωνία

    Κλειστή η χωματερή Ταγαράδων

    30/11/2004 8:40:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κλειστή είναι σήμερα η χωματερή Ταγαράδων στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν απόφασης των δημοτικών συμβουλίων Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που κατέθεσε η μητρόπολη Λαγκαδά κατά της χωροθέτησης του νέου χώρου υγειονομικής ταφής. Αιτήσεις για την ακύρωση του έργου στη θέση Μαυροράχη δύο, του νομού Θεσσαλονίκης έχουν καταθέσει επίσης ο Δήμος Ασσήρου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ασσήρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δορκάδος και ο Σύλλογος Μαυρορραχιτών.

    Στην εισήγηση του ο πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Κουσούλης αναμένεται να ζητήσει την απόρριψη όλων των αιτιάσεων των προσφευγόντων, με μόνη επιφύλαξη ως προς τον ισχυρισμό τους για τη σεισμικότητα της θέσης που προορίζεται για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ, που θα αντικαταστήσει εκείνον των Ταγαράδων. Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, η επίμαχη περιοχή είναι από τις πλέον σεισμικές της Ελλάδας. Κατά τον εισηγητή, γεννώνται μεν αμφιβολίες, οι οποίες όμως δεν κλονίζουν τις αντίθετες θέσεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των δήμων Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της χωματερής στους Ταγαράδες και ανακοίνωσαν πως θα παραμείνει κλειστή μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

    [06] Πολιτική

    Περί "όξυνσης" στο συνέδριο της ΔΑΚΕ

    30/11/2004 9:09:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    "Οι συνδικαλιστές έχουν τις απόψεις τους οι οποίες είναι σεβαστές. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί, όμως, υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική", φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός σε συζητήσεις που είχε χθες με υπουργούς σχετικά με τα όσα διατυπώθηκαν στο συνέδριο της ΔΑΚΕ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. "Είναι φυσικό στο πλαίσιο ενός συνεδρίου συνδικαλιστικών φορέων να διατυπώνονται διάφορες απόψεις που η κυβέρνηση ακούει και σέβεται" ανέφερε σχετικά και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος, διευκρινίζοντας πως όποτε χρειάζεται να υπάρξει επαφή κομματικών στελεχών με κυβερνητικά στελέχη, αυτή υπάρχει και τα αιτήματα εξετάζονται όταν υποβάλλονται συντεταγμένα. "Δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες υπουργών σε συνδικαλιστές" τόνισε ο κ. Αντώναρος. "Τα συνέδρια είναι χώροι διαλόγου, κριτικής και προτάσεων", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 FM και ο γραμματέας της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    [07] Κόσμος

    Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες

    30/11/2004 9:10:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη ζωή τουλάχιστον 26 ανθρώπων στοίχισαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, που προκάλεσε τροπική καταιγίδα στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθνικών Καταστροφών, οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρήκαν τον θάνατο στην επαρχία Κεζόν. Μάλιστα, στην πόλη Ινφάντα, της ίδιας επαρχίας, τα νερά ξεπέρασαν το ύψος των σπιτιών. Η θύελλα κόπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεργεία διάσωσης μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές. Την περασμένη εβδομάδα πάνω από 160 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, ή αγνοούνται, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μουΐφα και της τροπικής καταιγίδας Μερμπόκ από τις βόρειες Φιλιππίνες.

    [08] Κόσμος

    Αγνοείται αεροσκάφος στο Αφγανιστάν

    30/11/2004 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    "Χτενίζουν" το κεντρικό Αφγανιστάν οι αμερικανικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπίσουν μεταγωγικό αεροσκάφος, με τρεις Αμερικανούς στρατιωτικούς και τρία μέλη του πληρώματος, που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο. Το αεροσκάφος, τύπου Casa-212, το οποίο είχε νοικιαστεί από τον αμερικανικό στρατό για την μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Μπαγκράμ, 50 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, "αεροσκάφος της Συμμαχίας έλαβε σήματα από έναν πομπό εκτάκτου ανάγκης για τη σήμανση της θέσης, προερχόμενα από μία ορεινή περιοχή στο κεντρικό Αφγανιστάν, γεγονός που οδήγησε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να εστιάσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση σε εκείνη τη συγκεκριμένη περιοχή". Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους πραγματοποιούνται από εδάφους κι αέρος.

    [09] Champions League

    Στην κορυφή οι "Δράκοι"

    30/11/2004 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος σκαρφάλωσε από χθες η Πόρτο. Οι "δράκοι" με γκολ του Ζόρζε Κόστα στο 24' επιβλήθηκαν 0-1 της γηπεδούχου Βιτόρια Σετουμπάλ, στον αγώνα που έριξε χθες την αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Στο 43' ο σκόρερ, που είχε ήδη τιμωρηθεί με κίτρινη, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος είχαν ως εξής: Ρίο Αβε-Νασιονάλ Μαδέιρα 4-1, Εστορίλ-Γκιμαράες 0-1, Πεναφιέλ-Ακαντέμικα 3-1, Μαρίτιμο-Τζιλ Βιθέντε 1-1, Λεϊρία-Μπενφίκα 1-0, Σπόρτινγκ-Μορεϊρένσε 4-1, Μπελενένσες-Μπράγκα 1-2, Μποαβίστα-Μπέιρα Μαρ 3-0.

    [10] Κόσμος

    Γενική απεργία στην Ιταλία

    30/11/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC-Reuters

    Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η Ιταλία, καθώς τα εργατικά συνδικάτα έχουν προκηρύξει μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι να προχωρήσει το νέο έτος σε περικοπές φοροαπαλλαγών και μειώσεις των δαπανών του δημοσίου, ύψους 6,5 δις ευρώ. Τα εργοστάσια, τα τρένα, οι τράπεζες κι οι αερομεταφορές δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σήμερα για πολλές ώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πορεία στη Ρώμη στην οποία οι διοργανωτές ευελπιστούν πως θα κατέβουν έως κι ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Οι εργατικές ενώσεις έχουν προγραμματίσει επίσης άλλες 80 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για την τέταρτη γενική απεργία που αντιμετωπίζει ο Μπερλουσκόνι από το 2001, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Προβλήματα στις μετακινήσεις

    Από την απεργία θα επηρεαστούν περισσότερο οι αερομεταφορές , ιδίως στη μεταξύ 12.00-16.00 τοπική ώρα (13.00-17.00, ώρα Ελλάδος), με την Alitalia να έχει ακυρώσει ήδη 138 πτήσεις. Οι σιδηρόδρομοι θα σταματήσουν από τις 09.00-01.00, τοπική ώρα, ενώ και στους περισσότερους δημόσιους τομείς θα πραγματοποιηθούν τετράωρες στάσεις. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Τα ταχυδρομεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για όλη την ημέρα, ενώ σημαντικά προβλήματα αναμένονται στις μετακινήσεις με τα τοπικά δίκτυα μεταφοράς.

    "Αυτή η γενική απεργία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, που προσφέρει στους πλούσιους και μειώνει σημαντικά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες ", τόνισε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων Αλφόνσο Πεκοράνο Σκάνιο.

    Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι στην ιταλική κυβέρνηση για μείωση του δημόσιου χρέους και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έχει ασκήσει σοβαρές πιέσεις στους ενδοκυβερνητικούς εταίρους του προκειμένου να συνταχθούν στην προσπάθειά του να προωθήσει το νέο προϋπολογισμό , επισείοντας την απειλή της παραίτησης και της προσφυγής στις κάλπες εάν δεν τον στηρίξουν.

    Ωστόσο οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα σχέδια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για περικοπές φοροαπαλλαγών και συμπιέσεις των δημοσίων δαπανών δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τη βιομηχανία, ούτε να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία.

    [11] Euro 2004

    Τους 78 θα φθάσουν οι ακόλουθοι της "βασίλισσας"

    30/11/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Να γεμίσει το άδειο Ολύμπικο στις 8 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ανακοίνωσε ότι η αποστολή της ομάδας που θα ταξιδέψει στην Ιταλία, για τον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών με τη Ρόμα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Β' ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ, θα περιλαμβάνει 78 άτομα. Στο παιχνίδι, που λόγω της τιμωρίας των "Ρωμαίων" από την UEFA, για τα επεισόδια στον αγώνα με την ουκρανική Δυναμό Κιέβου, θα διεξαχθεί σε άδειες κερκίδες, εκτός από τους ποδοσφαιριστές το τεχνικό, ιατρικό, διοικητικό επιτελείο της "βασίλισσας", θα δώσει το παρών και ο πρόεδρος των "μερένγκες" Φλορεντίνο Πέρεζ μετά της συζύγου του, καθώς και κάποιοι "vip" οπαδοί. Παράλληλα η ισπανική ομάδα ζήτησε από την UEFA και κάποια άλλα εισιτήρια για Ισπανούς φιλάθλους, αλλά η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στο αίτημα της βασίλισσας.

    [12] Αθλητισμός

    Η Χένρι έσπασε το ρεκόρ της "Τορπίλης"

    30/11/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι εκπληκτικές εμφανίσεις της κολυμβήτριας από την Αυστραλία, Τζόντι Χένρι, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκε τρεις φρες στο βάθρο σπάζοντας τα χρονόμτερα και συνθλίβοντας τα προηγούμενα παγκόσμια και ολυμπιακά ρεκόρ, δεν άφησαν ασυγκίνητους τους συμπατριώτες της. Έτσι η Ολυμπιονίκης στα 100μ ελεύθερο, στα 4Χ100 μικτής Ατομικής (παγκόσμιο και Ολυμπιακό ρεκόρ) και στα 4x100μ. ελεύθερο (ολυμπιακό ρεκόρ) ψηφίστηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, βάζοντας τέλος στο εκπληκτικό σερί της "Τορπίλης". Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Ίαν Θόρπ κατέχει τον αντίστοιχο τίτλο του κορυφαίου αθλητή της "Πράσινης Ηπείρου" από το 1999 έως το 2003.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 November 2004 - 9:53:06 UTC