Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασταμάτητη η "Μπάρτσα"
  • [02] Τηλεοπτικό διάγγελμα Καραμανλή στις οκτώ το βράδυ Ανακοινώνει Πρόεδρο
  • [03] Την ευθύνη αναλαμβάνουν Χαμάς - Φατάχ Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα
  • [04] Διεκπεραίωση μιας αγγαρείας
  • [05] Τέλος στην προεδρολογία έβαλε ο πρωθυπουργός Ο Κάρολος Παπούλιας
  • [06] Ισόπαλες Άρσεναλ-Τσέλσι
  • [07] Γκρέμισμα στην Πάτρα
  • [08] Λύτρωση στο 89'
  • [09] Προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Gara Βόμβα στο Μπερναμπέου
  • [10] Συννεφιασμένη κορυφή

    [01] Αθλητισμός

    Ασταμάτητη η "Μπάρτσα"

    12/12/2004 8:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2004 8:13:13 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πορεία της προς την κορυφή συνέχισε η Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" αν και δυσκολεύτηκαν, επικράτησαν της Αλμπαθέτε εκτός έδρας με 2-1 και έφτασαν του 38 βαθμούς σε 15 αγώνες παραμένοντας μόνη πρώτη. Στον δεύτερο αγώνα που έγινε το Σάββατο η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδριτης. Σήμερα οι υπόλοιποι αγώνες.

    Οι αγώνες

    Αλμπαθέτε-Μπαρτσελόνα 1-2

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

    Λα Κορούνια-Σεβίλη 2-2

    Χετάφε-Βιγιαρεάλ 1-2

    Μάλαγα-Λεβάντε 1-0

    Οσασούνα-Σαραγόσα 2-2

    Μπέτις-Σανταντέρ 2-1

    Βαλένθια-Νουμάνθια 1-0

    Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ έναρξη 20:00

    Εσπανιόλ-Μαγιόρκα έναρξη 22:00

    [02] Πολιτική

    Τηλεοπτικό διάγγελμα Καραμανλή στις οκτώ το βράδυ Ανακοινώνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    12/12/2004 7:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2004 8:18:47 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τέλος στα σενάρια και τις συζητήσεις για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κωστή Στεφανόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, βάζει ο πρωθυπουργός. Με τηλεοπτικό διάγγελμα που θα απευθύνει στις 20.00 απόψε το βράδυ ο Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει το όνομα που θα προτείνει και θα εξηγήσει τους λόγους της επιλογής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία πρόταση, που θα γίνει δεκτή με συναίνεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Προεδρικό

    [03] Μ. Ανατολή

    Την ευθύνη αναλαμβάνουν Χαμάς - Φατάχ Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    12/12/2004 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί, οκτώ τραυματίες και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε σήραγγα παγιδευμένη με εκρηκτικά στη Ράφα. Την ευθύνη της επίθεσης, ανέλαβαν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς και η οργάνωση Γεράκια της Φατάχ. Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση σε μία χειρονομία καλής θέλησης εν όψει των παλαιστινιακών εκλογών είχε ανακοινώσει την απόφαση της να απελευθερώσει δεκάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους.

    [04] Αθλητισμός

    Διεκπεραίωση μιας αγγαρείας

    12/12/2004 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μόνο τους τρεις βαθμούς και την επιστροφή στην κορυφή πρέπει να κρατήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον αγώνα με την Καλαμαριά, καθώς οι παίκτες του κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 2-0, έστω και αν ήταν εμφανές πως ο αγώνας ήταν μια διαδικαστική υπόθεση για εκείνους. Ο Ολυμπιακός έφτασε πλέον τους 26 βαθμούς και είναι και πάλι μόνος πρώτος, έχοντας αυξήσει την διαφορά του από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς, όσους δηλαδή και από τον Παναθηναϊκό εάν κερδίσει την Εργοτέλη. Ο αγώνας δεν χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς και το πρώτο στοιχείο που μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ήταν η ικανοποιητική προσέλευση των θεατών παρά τον αποκλεισμό απο το Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως το "Καραίσκάκη" ήταν γεμάτο.

    Νωχελικό πρώτο ημίχρονο

    Με εξαίρεση την φάση των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν ο Καστίγιο τροφοδοτήθηκε από τα μαγικά του Τζιοβάνι και άνοιξε το σκορ, ούτε οι "ερυθρόλευκοι", ούτε φυσικά οι Πόντιοι κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο. Ασφαλώς για την Καλαμαριά υπάρχει δικαιολογία, καθώς ο Αμορίν προτίμησε να ακολουθήσει την τακτική του αιφνιδιασμού με αντεπιθέσεις και να σώσει ό,τι μπορεί αμυντικά, όμως οι γηπεδούχοι παίρνοντας από το ξεκίνημα του αγώνα τον έλεγχο θα μπορούσαν να είναι πιο σοβαροί σε ορισμένα σημεία και αν μη τι άλλο να "χρυσώσουν" λίγο το χάπι από το Άνφιλντ. Πάντως ο προπονητής της Καλαμαριάς εάν ήξερε πως θα συναντήσει έναν Ολυμπιακό χωρίς όρεξη θα είχε δώσει στους παίκτες του πιο επιθετικές οδηγίες, αφού συχνά πυκνά δημιουργούσαν κάποιες καλές προϋποθέσεις, όμως μάλλον δεν πίστευαν πως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν στα ίσια τον Ολυμπιακό. Έτσι λίγο μετά την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών ο Τζιοβάνι έκανε δύο ντρίμπλες έξω από την περιοχή άφησε όμορφα για τον νεαρό Ουρουγουανό κι εκείνος αμέσως σούταρε για να κάνει το 1-0.

    Τυπική διαδικασία

    Το γκολ του Καστίγιο σήμανε την επίτευξη του στόχου και η αποβολή του άγχους από τους υπολοίπους "ερυθρόλευκους" συνδυάστηκε με τον εφησυχασμό της εύκολης επικράτησης. Έτσι και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε καλύτερη εικόνα, ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο θαρραλέοι και μάλιστα απείλησαν κιόλας, όταν στο 52' ο Ουέλινγκτον σε τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη έστειλε την μπάλα άουτ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πάντως στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερη δουλειά και στην δεύτερη πολύ καλή στιγμή της Καλαμαριάς ήταν αυτός που κράτησε το 1-0, διώχνοντας σε κόρνερ ένα άλλο τετ-α-τετ με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Παππά. Όσο περνούσε η ώρα οι Πόντιοι κουράζονταν και αυτό όπως φαινόταν θα ήταν ο μόνος λόγος για να δεχτούν το δεύτερο γκολ. Έτσι και έγινε και στο 88' ο Γεωργιάδης που αντικατέστησε τον Μάριτς στο 82' έκανε μια μπαλιά από δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Γεωργάτο που από κοντά δεν αστόχησε.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Ρέζιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Σούρερ, Καφές, Μάριτς (82΄ Γεωργιάδης), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (69΄ Στολτίδης), Καστίγιο (77΄ Οκκάς). ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Εδοάρδο Αμορίν): Ζαφειρόπουλος, Ιακώβου, Χατζί, Φυτανίδης (67΄ Πετκάκης), Παππάς, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Ουέλινγκτον (80΄ Σπυρόπουλος), Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος, Κλέιτον (85΄ Τζιακομέλι).

    [05] Πολιτική

    Τέλος στην προεδρολογία έβαλε ο πρωθυπουργός Ο Κάρολος Παπούλιας υποψήφιος Πρόεδρος

    12/12/2004 8:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2004 10:57:26 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον Κάρολο Παπούλια, τον επί χρόνια υπουργό Εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής ως τον υποψήφιο που επιλέγει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Κάρολος Παπούλιας, είναι ένα πολιτικό πρόσωπο, με γνώσεις και πείρα, έχει επιδείξει μετριοπάθεια και κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή έχει αποφύγει τις οξύτητες. "Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού και του κυβερνώντος κόμματος, είναι μεγάλη τιμή γιατί η επιδίωξη της συναίνεσης εκφράζεται στο πρόσωπο μου" τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας από τα Γιάννενα. Νωρίτερα, εξαιρετική χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Παπούλια ο Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που έθετε ο ίδιος και το κόμμα του για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. "Ειλικρινή χαρά" και "μεγάλη ικανοποίηση " για την υπόδειξη του Κάρολου Παπούλια για την προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο K. Στεφανόπουλος.

    Συναίνεση για το καλό του τόπου

    Την αρχή της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπερασπίστηκε απόψε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την πρόταση του για το διάδοχο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

    "Στο θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες, προέχει το πνεύμα του συντάγματος, προέχει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και η πολιτική πρόοδος του τόπου" τόνισε επισημαίνοντας ότι η ΝΔ, αν και θα μπορούσε, ως πλειοψηφούσα πολιτική δύναμη δεν θα προτείνει υποψήφιο από τις τάξεις της.

    "Στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε τις επιλογές μας αλλά να κερδίσουμε την ευρύτερη αποδοχή της κοινωνίας" είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας συνετό και συναινετικό, με πείρα, γνώσεις και σωφροσύνη.

    "Επιλέγοντας τον Κάρολο Παπούλια κάνουμε μία σωστή και γενναία επιλογή" πρόσθεσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιλογή αυτή θα έχει την ευρύτερη αποδοχή της κοινωνίας.

    Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

    Εξαιρετική χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Παπούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που απαιτούνται για ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

    "Ο Κ. Παπούλιας, έχει υπηρετήσει τη Δημοκρατία με αυθεντικότητα και ευθύνη, έχει το διεθνές κύρος ώστε επάξια να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα, μπορεί να εκφράσει την ενότητα των Ελλήνων και κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος " ανέφερε και πρόσθεσε:

    "Πιστεύω ότι θα είναι άξιος συνεχιστής του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου "

    Αντιδράσεις ΚΚΕ ΣΥΝ

    " Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολισθεί και να παρασυρθεί από το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι πρωτεργάτες της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ" τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την υποψηφιότητα Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Την ίδια ώρα, "ουδέν σχόλιον" είναι η μέχρι στιγμής θέση του ΣΥΝ ο οποίος θα τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες μέρες. Ανεπίσημα, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η επιλογή του κ. Παπούλια εντάσσεται στο πλαίσιο του δικομματικού παιχνιδιού.

    Γραπτή ανακοίνωση Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου

    "Ειλικρινή χαρά" και "μεγάλη ικανοποίηση" για την υπόδειξη του Κάρολου Παπούλια για την προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    "Τρέφω, όπως όλοι μας μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του και είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τη χώρα" αναφέρει στη δήλωση του και καταλήγει:

    "Tον συνοδεύουν οι εγκάρδιες ευχές μου".

    Τον είχε ενημερώσει από την προηγούμενη Κυριακή

    Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστή την απόφαση του στον Κάρολο Παπούλια, από την προηγούμενη Κυριακή.

    Σήμερα το πρωί, επικοινώνησε και πάλι μαζί του και του ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση του ονόματός του.

    "Πιστεύω ότι μπορείτε να ενώσετε τους Έλληνες" τόνισε ο πρωθυπουργός στον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή για την τιμητική πρόταση που του έκανε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το βιογραφικό του Κάρολου Παπούλια

    Ανακοινώνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Προεδρικό

    [06] Αθλητισμός

    Ισόπαλες Άρσεναλ-Τσέλσι

    12/12/2004 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πρωταγωνιστή αλλά και μοιραίο παίκτη τον Τιερί Ανρί, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κάμψει ολοκληρωτικά την αντίσταση της Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι και παραχώρησε ισοπαλία με 2-2, χάνοντας ουσιαστικά μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αφού την ξεπέρασε η Έβερτον που κέρδισε το ντέρμπι απέναντι στην Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ πολύ νωρίς με τον Ανρί να πλασάρει εκπληκτικά τον Τσεχ στο 2' και αμέσως το παιχνίδι απέκτησε έναν δαιμονιώδη ρυθμό. Στο 17' ο Τέρι συνέχισε να κρατά την εξαιρετική του επαφή με τα δίχτυα φέτος και ισοφάρισε με κεφαλιά από κόρνερ, όμως και πάλι ο Γάλλος επιθετικός των "κανονιέρηδων" έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ, έστω και με αμφιλεγόμενο τρόπο. Στο 29' η ομάδα του Βενγκέρ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ανρί εκτέλεσε την στιγμή που ο Τσεχ έφτιαχνε ακόμη το τείχος για να κάνει το 2-1, εν μέσω διαμαρτυριών. Στην επανάληψη ο Μουρίνιο πέρασε στον αγώνα τον Ντρογκμπά και πριν καν προλάβει εκείνος να "πιάσει" δουλειά, ο Γκούντγιονσεν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Η μεγαλύτερη ευκαιρία από εκεί και έπειτα ανήκε στην Άρσεναλ και ήταν εξαιρετική όμως ο Ανρί στο 80' από πολύ κοντά αστόχησε απελπιστικά.

    Τα αποτελέσματα

    Κρίσταλ Πάλας-Μπλάκμπερν 0-0 Εβερτον-Λίβερπουλ 1-0 (68΄ Κάρσλεϊ) Μάντσεστερ Σ.-Τότεναμ 0-1 (57΄ Κανουτέ) Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ 1-1 (3΄ Μπόγερ - 30΄ Στόουν) Νόριτς-Μπόλτον 3-2 (19΄, 84΄ Σβένσον, 69΄πεν. Χάκερμπι - 19΄ πεν. Οκότσα, 23΄ Ιέρο) Σαουθάμπτον-Μίντλεσμπρο 2-2 (45΄ Φίλιπς, 64΄ Κράουτς - 89΄ αυτ. Χιγκινμπόθαμ, 90΄ Ντάουνινγκ) Γουέστ Μπρομ-Τσάρλτον 0-1 (30΄ Χόλαντ) Άρσεναλ-Τσέλσι 2-2 (2΄, 29΄ Ανρί - 17΄ Τέρι, 46΄ Γκουντγιόνσεν) Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ 1-2 (90΄ Μπάρι - 9΄ Μόρισον, 18΄ Νταν) Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 13/12 Βαθμολογία (17 αγ.) Τσέλσι 40 Εβερτον 36 Αρσεναλ 35 Μάντσεστερ Γ. 30-16αγ. Μίντλεσμπρο 29 Αστον Βίλα 25 Λίβερπουλ 24-16αγ. Τσάρλτον 24 Μπόλτον 23 Πόρτσμουθ 22-16αγ. Τότεναμ 22 Νιούκαστλ 21

    [07] Αθλητισμός

    Γκρέμισμα στην Πάτρα

    12/12/2004 8:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2004 8:33:03 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ήττα που την γκρέμισε από την κορυφή της Α1 Μπάσκετ, γνώρισε η ΑΕΚ στην Πάτρα από τον Απόλλωνα. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με τους Πατρινούς να κρατάνε από την αρχή έως το τέλος το προβάδισμα και να παίρνουν τη μεγάλη νίκη. Η Ένωση με την σειρά της αν και προσπάθησε, φάνηκε εμφανώς κουρασμένη από το παιχνίδι της Πέμπτης στην Ιταλία και τη μεγάλη νίκη επί της Σκαβολίνι. Έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε μόνος ο Παναθηναϊκός. Τελικό σκορ 90-84.

    Το νόημα της νίκης

    Την πρώτη του νίκη μετά από έξι συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν εύκολα εντός έδρας της ΜΕΝΤ με 79-67 και εκτός από τους βαθμούς κέρδισαν και στο θέμα ψυχολογία. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη των "κόκκινων" για το Πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 25-12, 44-30, 66-49, 79-67.

    Τα αποτελέσματα

    ΠΑΟΚ-Ολύμπια 87-67

    Ηρακλής-Μακεδονικός 59-58

    Αρης-Πανελλήνιος 92-72

    Ιωνικός ΝΦ Αμαλ.-Πανιώνιος 87-84

    Παναθηναϊκός-Μαρούσι 83-68

    Ολυμπιακός-ΜΕΝΤ 79-67

    Απόλλων Π.-ΑΕΚ 90-84

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9 αγ.)

    Παναθηναϊκός 16

    ΑΕΚ 15

    Αρης 14

    ΠΑΟΚ 14

    Μακεδονικός 14

    Μαρούσι 14-8αγ.

    Πανιώνιος 14

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλιάδας 14

    Ηρακλής 13

    Απόλλων Π. 13

    ΜΕΝΤ 12

    Πανελλήνιος 11

    Ολύμπια Λάρισας 11

    Ολυμπιακός 11-8αγ.

    [08] Αθλητισμός

    Λύτρωση στο 89'

    12/12/2004 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Ίδρωσε" μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, αλλά τελικά τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός και με ένα γκολ του Κωνσταντίνου στο 89', έκαμψε την αντίσταση του Εργοτέλη αλλά κατά βάση το δικό του άγχος στο οποίο σταμάτησαν δεκάδες ευκαιρίες. Ο αγώνας μπορεί κάλλιστα να χωριστεί σε δύο μέρη! Στο πρώτο ημίχρονο που ο Εργοτέλης μπόρεσε και ανέκοψε την διάθεση του Παναθηναϊκού να σημειώσει το γρήγορο γκολ και στο δεύτερο που οι "πράσινοι", "πνιγμένοι" στο άγχος δεν κατάφερναν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα ακόμη και σε εξαιρετικές ευκαιρίες. Το τελικό 1-0 το πέτυχε τελικά ο Κωνσταντίνου στο 89' σε μια απο τις πολλές φάσεις διαρκείας στο δεύτερο μέρος και μετά απο μια απο τις πολλές αποκρούσεις του Χανιωτάκη, που έκανε κυριολεκτικά ό,τι καλύτερο μπορούσε.

    Ανοιχτό παιχνίδι

    Στο πρώτο ημίχρονο εμφανώς "κλεισμένοι" στην άμυνά τους οι Κρητικοί είχαν στόχο τις αντεπιθέσεις, αλλά πρόσεχαν πάνω από όλα τα μετόπισθεν. Ο Παναθηναϊκός εγκλωβισμένος ουσιαστικά σε αυτό είχε μια δύο καλές στιγμές και μια καλή ευκαιρία μόλις στο 5' με τον Παπαδόπουλο που δεν κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Η συνέχεια ανήκε στον Παναθηναϊκό όμως το κύριο χαρακτηριστικό της ανάπτυξής του ήταν η φλυαρία και η αδυναμία να "σπάσει" την αμυντική διάταξη του Εργοτέλη. Μάλιστα οι παίκτες του Σηφάκη έγιναν και επικίνδυνοι αρχικά απαντώντας στην πρώτη καλή φάση του Παναθηναϊκού με ένα σουτ του Ογκουνσότο στο 8' και με τον ίδιο παίκτη στο 31' να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Μινχ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παπαδόπουλο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, όμως καθυστέρησε και έστειλε την μπάλα άουτ.

    Ένα ημίχρονο, επίθεση!

    Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το ματς και αυτό έγινε αισθητό μόλις στο 48' που το μόνο που σταμάτησε τον Κωνσταντίνου ήταν η ολιγωρία του. Οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα και τελικά δεν αντέδρασαν καθόλου μιας και όλο το υπόλοιπο δεύτερο μέρος ήταν μια μεγάλη επίθεση του Παναθηναϊκού. Οι ευκαιρίες χάνονταν η μια πίσω από την άλλη και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ήταν διαρκείας, με διπλά και τριπλά σουτ και κεφαλιές. Ο Σανμαρτεάν αναμφίβολα είχε τον ρόλο του ηγέτη και όχι μόνο στα λόγια, καθώς έπαιρνε συνεχώς πρωτοβουλίες και με κάθε τρόπο έψαχνε τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Στο 60' ο Ρουμάνος και στο 63' ο Παπαδόπουλος έχασαν δύο ευκαιρίες, ενώ στο 66' ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μίτου, Έτσι φτάσαμε στην μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 74' όταν αρχικά ο Μάριτς έκανε την κεφαλιά την οποία έδιωξε ο Χανιωτάκης, στην συνέχεια ο Σανμαρτεάν έκανε το σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι και τελικά ο Κωνσταντίνου σούταρε αλλά η μπάλα κόπηκε από έναν αμυντικό. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως πέντε λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" λίγο έλειψε να δεχτούν και το γκολ. Ο Δημήτρης ξέφυγε σε μια πολύ καλή αντεπίθεση αλλά η μπαλιά του από αριστερά πέρασε μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς.

    Λύτρωση

    Στα δέκα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το γκολ, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Γκούμα να κάνει πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ που έδιωξε ο Χανιωτάκης και τον Κωνσταντίνου να αποδεικνύεται μοιραίος χάνοντας μια ακόμη κεφαλιά. Τελικά στο 89' ο Σανμαρτεάν έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, ο Χανιωτάκης και πάλι έδιωξε όμως ο Κύπριος ένα μέτρο μακριά του βρέθηκε στην επαναφορά της μπάλας και σκόραρε.

    Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μινχ, Μόρις, Γκούμας, Μάριτς (84΄ Ντεμπά), Μίτου (68΄ Σαπάνης), Σανμαρτεάν, Κωνσταντινίδης (54΄ Σκάτσελ), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου. Εργοτέλης: Χανιωτάκης, Οικονομάκης, Δημήτρης, Χαραλαμπάκης, Σπυριδάκης, Ελευθεριάδης, Λαμπράκης (73΄ Τζανετής), Σουργιάς, Βοσκαρίδης, Ογκουνσότο (77΄ Πάρβου), Σλίχτινγκ.

    [09] Αθλητισμός

    Προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Gara Βόμβα στο Μπερναμπέου

    12/12/2004 10:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2004 10:22:39 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τηλεφώνημα που απειλεί για τοποθέτηση βόμβας μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είναι η αιτία της διακοπής του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σοσιεδάδ δύο λεπτά πριν την λήξη του και ενώ το σκορ ήταν 1-1. Στις 21:45 (τοπική ώρα) ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα την ίδια στιγμή που από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούγονταν οι εντολές για εκκένωση των κερκίδων. Οι 80.000 θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο απομακρύνθηκαν μέσα σε 15 λεπτά και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί "χτενίζουν" τις εξέδρες του Μπερναμπέου. Οι άγνωστοι τηλεφώνησαν στην εφημερίδα "Γκάρα" και προειδοποίησαν πως η βόμβα θα εκραγεί στις 21:00! Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των αρχών δεδομένου πως οι εκρήξεις της προηγούμενης Παρασκευής είχαν προειδοποιηθεί στην ίδια εφημερίδα, όπως και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες της ΕΤΑ.

    [10] Αθλητισμός

    Συννεφιασμένη κορυφή

    12/12/2004 10:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πλούσια σε θέματα ήταν η ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας που βρήκε κερδισμένο τον Ολυμπιακό, έστω και με πολύ άγχος και διαμαρτυρίες. Οι "ερυθρόλευκοι" με την νίκη με 2-0 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καραϊσκάκη, επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνοι με 26 βαθμούς αφού από χθες είδαν την ΑΕΚ να μένει στους 23, μετά το 1-1 της Ξάνθης. Ο "Δικέφαλος" βέβαια ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, που με καλύτερη εμφάνιση απο τον Ολυμπιακό αλλά με το ίδιο μεγάλο άγχος πήρε την νίκη στην Λεωφόρο από τον Εργοτέλη με 1-0. Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας ο Πανιώνιος πήρε την σπουδαιότερη νίκη με 1-0 στο Καυταντζόγλειο προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στον "γηραιό" με μεγαλύτερη συνέπεια την έστω προφορική παραίτηση του Σέρχιο Μαρκαριάν. Σπουδαία νίκη πήρε και η Κέρκυρα στην Καλλιθέα με 2-1 και πήρε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, ενώ Άρης-Αιγάλεω και Ιωνικός-Χαλκηδόνα σε δύο ντέρμπι για διαφορετικούς λόγους το καθένα έμειναν στο 0-0. Τα περισσότερα τέρματα της αγωνιστικής σημειώθηκαν στο Ηράκλειο όπου ΟΦΗ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 σε ένα όμορφο και συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς.

    Σοκ με Τζωρτζιόπουλο

    Αναμφίβολα το γεγονός της αγωνιστικής είναι δυστυχώς αρνητικό και είναι η δύσκολη στιγμή του αγώνα της Ξάνθης, όπου ο Σταύρος Τζωρτζιόπουλος έφυγε με το ασθενοφόρο από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Λαμπριάκο όπου "έσπασε" την κνήμη του. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γιατροί είναι να περιμένουν να ξεπρηστεί το τραυματισμένο πόδι του, προκειμένου να υποβληθεί στην διορθωτική επέμβαση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1 (47΄ Λουτσιάνο - 71΄ Καμπάνταης) Αρης-Αιγάλεω 0-0 Ηρακλής-Πανιώνιος 0-1 (27΄ Μάντζιος) Καλλιθέα-Κέρκυρα 1-2 (86΄ Κουλακιώτης - 10΄ Νινιάδης, 52΄ Γήττας) Ιωνικός-Χαλκηδόνα 0-0 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-2 (45΄ Μαχλάς, 50΄ Κουνενάκης - 19΄ πεν. Σαλπιγγίδης, 84΄ Μαλαδένης) Ολυμπιακός-Καλαμαριά 2-0 (45΄ Καστίγιο, 90΄ Γεωργάτος) Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-0 (89΄ Κωνσταντίνου)

    Βαθμολογία

    1. Ολυμπιακός 11 8-2-1 22-5 26 2. Παναθηναϊκός 11 7-2-2 18-5 23 - ΑΕΚ 11 6-5-0 16-6 23 4. Αιγάλεω 11 3-7-1 8-6 16 - Ξάνθη 11 4-4-3 14-13 16 6. Πανιώνιος 11 4-3-4 7-10 15 7. ΟΦΗ 11 4-3-4 17-15 15 - Χαλκηδόνα 11 4-3-4 13-12 15 - Ιωνικός 11 4-3-4 8-10 15 10. Ηρακλής 11 4-1-6 11-15 13 11. ΠΑΟΚ 11 3-4-4 11-17 13 - Καλλιθέα 11 3-3-5 15-17 12 13. Κέρκυρα 11 3-2-6 10-14 11 14. Απόλλων Καλ. 11 2-4-5 7-11 10 15. Αρης 11 1-6-4 9-14 9 16. Εργοτέλης 11 1-2-8 6-21 5


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 December 2004 - 21:52:06 UTC