Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το βιογραφικό του Κάρολου Παπούλια
  • [02] Νέο δυστύχημα σε ορυχείο στην Κίνα
  • [03] Προβάδισμα στον Αμπάς
  • [04] Μεγάλη ήττα για τον Ναστάζε Νικητής ο Μπασέσκου
  • [05] Πιθανή η απέλασή του Σε περιορισμό ο αρχηγός του Αλβανικού Εθνικού
  • [06] Από σήμερα Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
  • [07] Πνίγηκαν 12 άτομα Φονικές πλημμύρες στη Μαλαισία
  • [08] Έβγαλε... 31 ο Κρόφορντ
  • [09] Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [10] "Να μην επηρεαστεί η προεκλογική περίοδος" Βολές Γιούσενκο κατά των
  • [11] "Cherchez la femme" στο... ΝΒΑ!
  • [12] Ενιαίο εισιτήριο από σήμερα

    [01] Πολιτική

    Το βιογραφικό του Κάρολου Παπούλια

    12/12/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 4 Ιουνίου του 1929 . Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Μονάχου και κάτοχος διδακτορικού Νομικής στο πανεπιστήμιο Κολωνίας. Μιλά επίσης τρεις γλώσσες, γερμανικά, ιταλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Πάνου και έχει τρεις κόρες.

    Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, παλιός πρωταθλητής και πρόεδρος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

    Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, μαθητής στις τελευταίες τάξεις του γυμνασίου, πήρε μέρος στην Αντίσταση εναντίον των κατακτητών.

    Το 1967 , ένα μήνα μετά την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών βρισκόταν στη Γερμανία, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της αντιστασιακής οργάνωσης ''Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ένωση Εξωτερικού'', της οποίας εξελέγη γενικός γραμματέας.

    Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974 ) συνεργαζόταν τακτικά στην ελληνική εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε καταγγέλλοντας το καθεστώς των συνταγματαρχών.

    Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

    Από τον Απρίλιο του 1975 έως το 1985 διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 1976 έως το 1980 ήταν μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του κόμματος. Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

    Το 1981, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εξωτερικών και έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Στις 30 Ιουλίου 1989 , εξελέγη από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γραμματέας στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

    Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990 , στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επανεξελέγη στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος.

    Στις 11 Οκτωβρίου του 1995 , εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου (ΕΓ) του ΠΑΣΟΚ και την επομένη ορίστηκε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

    Στις 30 Ιουνίου 1996 , στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 22 Οκτωβρίου 1996, εξελέγη πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Μετά τις εκλογές του 1996, ανέλαβε επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

    Το Μάρτιο του 1999, στο 5ο συνέδριο του κινήματος, εξελέγη εκ νέου μέλος της ΚΕ.

    Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

    Τον Ιούλιο του 2000 , ορίστηκε μέλος του ΔΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

    Τον Οκτώβριο του 2001 , στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

    Το Νοέμβριο του 2001 , το 2002 και τον Οκτώβριο του 2003, επανεξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Στις 12 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής τον πρότεινε για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [02] Κόσμος

    Νέο δυστύχημα σε ορυχείο στην Κίνα

    13/12/2004 7:41:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Άλλη μία φορά η κακή ασφάλεια, που παρέχουν στους εργαζομένους τα ορυχεία της Κίνας, έγινε αιτία να παγιδευτούν κάτω από τη γη 36 ανθρακωρύχοι, στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουϊζού της Κίνας, μετά από πλημμύρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, 44 από τους 80 ανθρακωρύχους, που βρίσκονταν κάτω από το έδαφος την Κυριακή, όταν σημειώθηκε η πλημμύρα, κατάφεραν να διασωθούν. Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστή κατάσταση των παγιδευμένων. Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς δυστυχημάτων στην πιο επικίνδυνη βιομηχανία ορυχείων του κόσμου. Τα ορυχεία της Κίνας, κύρια πηγή καυσίμων για την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχουν εξαιρετικά κακό ιστορικό σε θέματα εργασιακής ασφάλειας, γεγονός, που αποδεικνύει μια σειρά σοβαρών δυστυχημάτων το 2004. Μόνο την προηγούμενη Παρασκευή, 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε ορυχείο της επαρχίας Σανζί, ενώ τον περασμένο μήνα άλλη μία έκρηξη αερίου στοίχισε τη ζωή 166 ανθρακωρύχων.

    [03] Μ. Ανατολή

    Προβάδισμα στον Αμπάς

    13/12/2004 8:43:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την άνοδό του στον προεδρικό θώκο της Παλαιστίνης φαίνεται, πως εξασφαλίζει ο μετριοπαθής Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς, μετά την απόφαση του αντιπάλου του, Μαρουάν Μπαργούτι να αποσυρθεί από τη μάχη. Η απόφαση του Μπαργούτι να υποκύψει στις πιέσεις της Φάταχ και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την παλαιστινιακή προεδρία, δίνει σαφές προβάδισμα στον Αμπάς, τον οποίον υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, ελπίζοντας σε αναβίωση του ειρηνευτικού διαλόγου. Μάλιστα, ο Μπαργούτι, σε επιστολή, που έστειλε από το κελί, όπου κρατείται, σε ισραηλινή φυλακή, χαρακτηρίζει τον Αμπάς "καλό φίλο". Ωστόσο, οι ελπίδες για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή κλονίστηκαν σοβαρά μετά από τη χθεσινή επίθεση σε ισραηλινό φυλάκιο στη Ράφα αλλά και τις ισραηλινές επιθέσεις, που ακολούθησαν, στη Γάζα και τη Ναμπλούς.

    Iσραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Ναμπλούς

    Λίγες ώρες μετά την επίθεση της Χαμάς στη Ράφα, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίθεση με περίπου έξι ρουκέτες εναντίον στόχων στην πόλη της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και χωρίς να διευκρινιστεί ποιοι ήταν ακριβώς οι στόχοι της επίθεσης.

    Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, ένας Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε και τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών στη Νάμπλους. Σύμφωνα με πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Αχσάν Σουαμέχ, , τοπικός αξιωματούχος της οργάνωσης Χαμάς, οποίος ήταν καταζητούμενος επειδή οργάνωνε επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους στρατιώτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανατίναξαν σήραγγα στη Ράφα

    [04] Κόσμος

    Μεγάλη ήττα για τον Ναστάζε Νικητής ο Μπασέσκου

    13/12/2004 8:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2004 11:25:13 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Τράιαν Μπασέσκου είναι τελικά ο νικητής στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία με ποσοστό 51,7% έναντι 48,3% του Άντριαν Ναστάζε, μετά από μια εκλογική αναμέτρηση στήθος με στήθος, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων. Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι δύο υποψήφιοι, ο αριστερός νυν πρωθυπουργός, ο 54χρονος Ναστάζε και ο κεντρώος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο 53χρονος Μπασέσκου, βρίσκονταν αμφότεροι πολύ κοντά στο 50% των ψήφων. Πάντως, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ρουμανίας δεν έχει κάνει ακόμη καμία δήλωση σχετικά με την ήττα του.

    Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

    Οι προεδρικές εξουσίες είναι περιορισμένες, ωστόσο ο αρχηγός του κράτους θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς θα κληθεί να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιον πολιτικό αρχηγό, με δεδομένο το γεγονός ότι το κοινοβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου δεν ξεκαθάρισε τις πολιτικές ισορροπίες.

    Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα χρειάζεται μία νίκη του Ναστάζε για να διατηρηθεί στην εξουσία.

    Νωρίτερα, αναλυτές σημείωναν πως, σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων παραμείνει πολύ μικρή, η Ρουμανία πιθανότατα θα αντιμετώπιζε εβδομάδες έντονων συζητήσεων για το ποιος είναι ο νικητής.

    "Αυτό σημαίνει εβδομάδες αβεβαιότητας", επισήμανε ο πολιτικής αναλυτής Μαρκ Περσιβάλ, επικεφαλής της ανεξάρτητης οργάνωσης Romania Think Tank. "Εάν το αποτέλεσμα κριθεί με μικρή διαφορά, θα ακουστούν κατηγορίες για νοθεία, που πρέπει να διερευνηθούν", πρόσθεσε.

    "Πρόκειται για περίπλοκη κατάσταση και αυτή η κούρσα που κρίνεται σε λίγες ψήφους δείχνει πως θα είναι πολύ δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης. Νομίζω ότι θα χρειασθούν πρόωρες εκλογές", δήλωσε ο ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής, Ιλιε Σερμπανέσκου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Ρουμανία ψηφίζει για πρόεδρο

    [05] Κόσμος

    Πιθανή η απέλασή του Σε περιορισμό ο αρχηγός του Αλβανικού Εθνικού Στρατού

    13/12/2004 9:13:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε κατ΄οίκον περιορισμό, στα Τίρανα, έθεσαν οι αλβανικές αρχές τον αρχηγό του εκτός νόμου Αλβανικού Εθνικού Στρατού (AKSh) Γκαφούρ Αντίλι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για την κατάσταση στη γειτονική ΠΓΔΜ, όπως μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Πρίστινα. Ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση από τη διοίκηση του ΟΗΕ στο Κόσοβο, για τις δολοφονικές επιθέσεις που έκαναν μέλη της πέρυσι. Επιπλέον, η οργάνωση του Αντίλι συμπεριελήφθη στις λεγόμενες "μαύρες λίστες" του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, ο Αντίλι αναμένεται να απελαθεί από την Αλβανία εάν δεν σταματήσει την πολιτική δράση με στόχο την αποσταθεροποίηση στην ΠΓΔΜ, όπως μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Πρίστινα.

    Σε ετοιμότητα για νέες συγκρούσεις

    Ωστόσο, ο Αντίλι κάλεσε τους άνδρες του την περασμένη εβδομάδα, να προετοιμασθούν για μία πιθανή νέα σύγκρουση στην ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας αποδείχθηκε ανίκανη να επιλύσει την τελευταία κρίση στα περίχωρα των Σκοπίων.

    Στις αρχές Νοεμβρίου, περίπου 200 Αλβανοί ένοπλοι, υπό την ηγεσία στελεχών του UCK και του AKSh, πήραν θέσεις γύρω από την πόλη των Σκοπίων, απειλώντας με επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων εάν η κυβέρνηση δεν πρότεινε την αμνήστευση των πρώην Αλβανών ανταρτών.

    [06] Κοινωνία

    Από σήμερα Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

    13/12/2004 9:40:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο εορταστικό κλίμα των ημερών και το ωράριο των πολυκαταστημάτων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης, το άνοιγμα των καταστημάτων από Δευτέρα έως Παρασκευή θα είναι ελεύθερο, ενώ θα κλείνουν στις 8 το βράδυ. Τo Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα κλείσουν στις 18:00. Ίδιο ωράριο θα ισχύσει και για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

    [07] Κόσμος

    Πνίγηκαν 12 άτομα Φονικές πλημμύρες στη Μαλαισία

    13/12/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: AΠΕ

    Βιβλικές ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες που έπληξαν το σαββατοκύριακο την ανατολική ακτή της Μαλαισίας και στοίχισαν τη ζωή σε 12 άτομα. Πάνω από 10.000 κάτοικοι στις ανατολικές επαρχίες Τερενγκάνου, Κελαντάν και Παχάνγκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε σχολεία και κέντρα υποδοχής. Πολλοί δρόμοι έκλεισαν και δρομολόγια σιδηροδρομικών συρμών διεκόπησαν λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στις τρεις επαρχίες μετά τις συνεχείς σφοδρές βροχοπτώσεις. Για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 40 ετών στη χώρα έκανε λόγο ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μουστάφα Μοχάμεντ, μιλώντας στο πρακτορείο Μπερνάμα. Μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν από την πρώτη στιγμή προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες των αρχών.

    [08] Αθλητισμός

    Έβγαλε... 31 ο Κρόφορντ

    13/12/2004 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στη δεύτερη φετινή τους ήττα υποχρέωσε τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Τζαμάλ Κρόφορντ τους Ντένβερ Νάγκετς, καθώς ο άσος της Νέας Υόρκης, τράβηξε 31 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 107-96. Μετά τη λήξη του αγώνα ο Κρόφορντ φανερά ικανοποιημένος έδειξε σαν να βρίσκεται στο σπίιτι του: "Κάτι τέτοιες στιγμές είσαι σε απίστευτη ημέρα. Νιώθεις σαν να είναι καλοκαίρι και να σουτάρεις στην αυλή του σπιτιού σου". Στον αγώνα της Ουάσιγκτον οι Γουίζαρντς, με άμυνα για σεμινάριο και με μία ανεξήγητη έφεση στα κλεψίματα, αφού τα 20 αποτελούν ρεκόρ της φετινής περιόδου στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, δεν δυσκολεύτηκαν να επιβληθούν με 88-69 των Χόρνετς της Νέας Ορλεάνης. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Τορόντο Ράπτορς-Μαϊάμι Χιτ 98-106, Φιλαδέλφεια Σίξερς-Μιλγουόκι Μπακς 107-101, Λος Αντζελες Λέικερς-Ορλάντο Μάτζικ 105-98 και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 99-87.

    [09] Ιράκ

    Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    13/12/2004 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Επτά νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας Ιρακινού καμικάζι έξω από την είσοδο της Πράσινης ζώνης, στο κέντρο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο καμικάζι επέβαινε σε αυτοκίνητο και ανατίναξε το αυτοκίνητο σε μία από τις εισόδους στρατιωτικής βάσης της ιρακινής εθνοφρουράς στη συνοικία Μανσούρ της Βαγδάτης, πολύ κοντά στην "Πράσινη ζώνη". Η έκρηξη έγινε στις 08.00 (ώρα Ελλάδος), στην είσοδο των "επιχειρηματιών", την οποία χρησιμοποιούν Ιρακινοί, που εργάζονται για λογαριασμό της κυβέρνησης και της πολυεθνικής δύναμης.

    Στο μεταξύ, χθες, Κυριακή, άλλοι επτά Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία αλ-Ανμπάρ, στην οποία ανήκουν η Φαλούτζα και το Ραμάντι.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών οι πεζοναύτες έπεσαν στη μάχη σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις.

    [10] Κόσμος

    "Να μην επηρεαστεί η προεκλογική περίοδος" Βολές Γιούσενκο κατά των ουκρανικών αρχών

    13/12/2004 10:24:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Πρόκειται για έργο της εξουσίας. Χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η έρευνα", τονίζει ο Βίκτορ Γιούσενκο σε ανακοίνωσή του λίγο μετά την επιστροφή του από τη Βιέννη, όπου οι θεράποντες γιατροί ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας δηλητηριάστηκε με διοξίνη. Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως δεν θέλει το θέμα αυτό να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την προεδρία, με αντίπαλο τον πρωθυπουργό, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ο Γιούσενκο είπε πως είναι "ευτυχής που ζει" και πρόβλεψε ότι "το καθεστώς των τελευταίων 14 χρόνων στην Ουκρανία, ζει τις τελευταίες του ημέρες".

    "Φως" στην υπόθεση από τους εισαγγελείς

    "Αν η γενική εισαγγελία τηρήσει το γράμμα του νόμου και ενεργήσει όπως οφείλει, η Ουκρανία και όλος ο κόσμος θα μάθουν ποιος διέπραξε τη δηλητηρίαση", πρόσθεσε ο Γιούσενκο, που θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές της 26ης Δεκεμβρίου.

    Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν και πάλι τον φάκελο για τη δηλητηρίασή του, προσθέτοντας ότι "αυτή είναι δουλειά των αρχών".

    Πάντως επισήμανε ότι θα ήθελε να ερευνηθεί το θέμα μετά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ώστε να μην υπάρξει "οποιαδήποτε ηθική συνέπεια, θετική ή αρνητική, στην προεκλογική εκστρατεία".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θύμα τοξικής δηλητηρίασης ο Β. Γιούσενκο

    [11] Ζωής ...σΤάσεις

    "Cherchez la femme" στο... ΝΒΑ!

    13/12/2004 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Λάδι στη φωτιά" που εδώ και αρκετό καιρό "σιγοκαίει" τις σχέσεις των δύο άσων των Λεϊκερς, Κάρλ Μαλόουν και Κόμπι Μπραϊαντ, έριξε η σύζυγος του τελευταίου, Βανέσα, η οποία εκμυστηρεύτηκε στον αρχηγό των "Λιμναθρώπων", ότι ο συμπαίκτης του την φλερτάρει αδιάκοπα. Αν και αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η μονομαχία για την τιμή της κας Μπραϊαντ, ο Κόμπι όπως ήταν φυσικό, ζήτησε, πριν από τον αγώνα, εξηγήσεις από τον "ταχυδρόμο" και οι δύο άνδρες λογομάχησαν.

    Οι αντίπαλοι "πλήρωσαν τη νύφη"

    Από την πλευρά του ο Κάρλ Μαλόουν απέφυγε να κάνει κάνενα σχόλιο, όμως ο ατζέντης του, Ντουάιτ Μάνλεϊ δήλωσε: "Ο Καρλ ποτέ δεν φλέρταρε την Βανέσα Μπράιαντ. Ζητάει πάντως συγγνώμη αν με τις πράξεις και τα λόγια του έκανε κάτι τέτοιο να φανεί". Γεγονός πάντως είναι ότι o Κόμπι Μπράιαντ μετά από όλα αυτά "ξέσπασε" στους Ορλάντο Μάτζικ, καθώς φόρτωσε το καλάθι τους, με 23 πόντους, ενώ είχε παράλληλα οκτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ.

    [12] Κοινωνία

    Ενιαίο εισιτήριο από σήμερα

    13/12/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πρεμιέρα σήμερα του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών διαδρομών και οικονομικότερη μετεπιβίβαση σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της πρωτεύουσας. Η αξία του είναι 1 ευρώ για μιάμιση ώρα και 3 ευρώ για ένα 24ωρο. Θα καλύπτει μετακινήσεις με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τρόλεϊ, τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ και προαστιακό (μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το ενιαίο εισιτήριο σε "κυκλοφορία"


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 December 2004 - 9:53:27 UTC