Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος "περίπατος" της Τσέλσι
  • [02] Δριμεία επίθεση από Γ Παπανδρέου
  • [03] Ο Αΐ Βασίλης ήρθε για τον ΠΑΟΚ
  • [04] Δεύτερο 1-1 στη Γαλλία
  • [05] Ένταση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό
  • [06] Αναβλήθηκε το Πανηλειακός-Καστοριά
  • [07] Εκτός ομάδας ο Βούκσεβιτς

    [01] Αθλητισμός

    Νέος "περίπατος" της Τσέλσι

    18/12/2004 7:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2004 11:04:54 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολλά γκολ και μεγάλα σκορ περιλάμβαναν οι σημερινοί πρώτοι αγώνες της 18ης αγωνιστικής της "Πρέμιερλιγκ". Η πρωτοπόρος Τσέλσι πέρασε ένα ακόμη εύκολο απόγευμα αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την Νόριτς. Τα "καναρίνια" αν και προέρχονταν από μεγάλη νίκη επί της Μπόλτον την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να αντισταθούν. Μόλις στο 10 ο Νταφ άνοιξε το σκορ και ο Λάμπαρντ στο 34 έκανε το 2-0. Ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ρομπεν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 83 ο Ντρογκμπά. Στον άλλο ενδιαφέροντα αγώνα της ημέρας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε με το ευρύ 5-2 την Κρίσταλ Πάλας σε ένα παιχνίδι που τα χαμόγελα πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης του τραυματισμού του Ρούουντ Βαν Νίστελρόι. Ο Ολλανδός επιθετικός θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον ένα μήνα αφού υπέστη έναν τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα. Όσο για το παιχνίδι ήταν μια εύκολη επικράτηση για τους γηπεδούχους που όμως δεν ξεκίνησε έτσι, αφού ο Σκόουλς μπορεί να έκανε το 1-0 στο 22, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Γκράνβιλ ισοφάρισε. Στο 35 ήταν ο Σμιθ που έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην Μάντσεστερ για να ισοφαρίσει ξανά η Κρίσταλ Πάλας, αυτή τη φορά με τον Κόλκα στο 46. Όμως οι ¨"μπέμπηδες" σοβαρεύτηκαν και με το αυτογκόλ του Μπόις στο 48 και εκείνο του Σκόουλς στο 49 "καθάρισαν" το ματς. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Ο Σι στο 90.

    Νίκες για Μίντλεσμπρο, Τότεναμ, Μαν. Σίτι

    Στα υπόλοιπα ματς η Μπόλτον συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις και υπέστη εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Μπάρτον στο 52, ενώ η Μίντλεσμπρο πήρε σπουδαία νίκη επί της Άστον Βίλα με 3-0 που την φέρνει έστω και προσωρινά, στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Τα τέρματα σημείωσαν οι Χασελμπάινκ (20), Τζομπ (68) και Ράϊζιγκερ (88). Το μεγαλύτερο σκορ της ημέρας σημείωσε η Τότεναμ απέναντι στην Σαουθάμπτον. Ο Ντεφόε έκανε ό,τι ήθελε και πέτυχε χατ τρικ στο 8, στο 27 και στο 61, ενώ ο Κανούτε από το 44 και ο Κιν στο 88 σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ της Τότεναμ. Στο 47 ο Κράουτςε είχε μειώσει για την Σάουθάμπτον.

    Τα αποτελέσματα

    Μπέρμιγχαμ-Γουεστ Μπρομ 4-0 Σάβατζ 4` πέν, Μόρισον 23`, Χέσκι 30`, Αντερτον 80` Μπλάκμπερν-Εβερτον 0-0 Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 Μπάρτον 52` Τσέλσι-Νόριτς 4-0 Νταφ 10`, Λάμπαρντ 34`, Ρόμπεν 44`, Ντρογκμπά 83` Μίντλεσμπρο-Αστον Βίλα 3-0 Χασελμπάινκ 20`, Τζομπ 68`, Ραϊζίγκερ 88` Τότεναμ-Σαουθάμπτον 5-1 Ντεφόε 8`, 27`, 61`, Κανουτέ 44`, Κιν 88` / Κράουτς 47` Μάντσεστερ Γ-Κρίσταλ Πάλας 5-2 Σκόουλς 22` 49`, Σμιθ 35`, Μπόις 48` αυτογκόλ, Ο'Σι 90`/Γκράνβιλ 27`, Κόλκα 46`

    Λίβερπουλ-Νιουκάστλ 19/12 Πόρτσμουθ-Αρσεναλ 19/12 Τσάρλτον-Φούλαμ 20/12

    Βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

    Τσέλσι 43 Εβερτον 37 Αρσεναλ 35-17αγ Μάντσεστερ Γ. 34 Μίντλεσμπρο 32 Λίβερπουλ 25-17αγ Τότεναμ 25 Αστον Βίλα 25

    [02] Πολιτική

    Για το έργο της κυβέρνησης και τον προϋπολογισμό Δριμεία επίθεση από Γ Παπανδρέου

    18/12/2004 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε κατά μέτωπο επίθεση εντανίον της κυβέρνησης προέβη ο Γ παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές του σε ενεργή και εντατική συμμετοχή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ότι πρέπει να ζητηθούν από την κυβέρνηση απαντήσεις για τα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν τους πολίτες, όπως η φτώχεια, η ανεργία και η ακρίβεια, ώστε να μη βγει προς τα έξω μια "εικονική πραγματικότητα". Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη, ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης θα εκτελεστεί πολύ δύσκολα, εκτιμώντας, ότι στο πρώτο κιόλας εξάμηνο θα προκύψει ανάγκη αναθεώρησης των στοιχείων. Παράλληλα ο κ Παπανδρέου επέκρινε εντονότατα το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας από την 7η Μαρτίου μέχρι σήμερα.

    Κριτική σε όλους τους τομείς

    Πολύ σκληρή ήταν ή γλώσσα, που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτιμώντας το έργο της Νέας Δημοκρατίας κατά τους δέκα μήνες διακυβέρνησης της χώρας. Την κατηγόρησε για παντελή έλλειψη στόχων στην οικονομική πολιτική και για δημιουργία αρνητικού κλίματος στην αγορά, καθώς και για αντιλαϊκές τακτικές και υπονόμευση διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας

    Επίσης, επέκρινε σφόδρα τον φορολογικό και τον αναπτυξιακό νόμο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις κατά 16,1% και τις συντάξεις κατά 15,6%, ενώ διέβλεψε τον κίνδυνο απώλειας πόρων από το Ταμείο Συνοχής.

    Εντονότατη ήταν η κριτική του και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής τονίζοντας, ότι η κυβέρνηση κάνει επικίνδυνα βήματα. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε το αυτονόητο της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Πολλές νέες "περιπέτειες" προέβλεψε και για τα ελληνοτουρκικά καθώς, όπως τόνισε η χώρας μας οπισθοχώρησε στη διαπραγμάτευση και δεν υπάρχει πλέον οδικός χάρτης.

    Η πρότασή του για τη διαφάνεια

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σχέδιο οκτώ σημείων για τη διαφάνεια. Αναλυτικά προτείνει:

    1 Αποτελεσματικό μηχανισμό ελέγχου όλων των προμηθειών από ειδικό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    2 Τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της Βουλής σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις και τις εξοπλιστικές δαπάνες

    3 Δημιουργία ολοκληρωμένου πλαίσιου για την αποτροπή του μονοπωλιακού ή ολιγοπωλιακού χαρακτήρα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ταυτόχρονα να παρασχεθούν ισχυρές εξουσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

    4. Για το πολιτικό χρήμα: Η χρηματοδότηση των κομμάτων να γίνεται μόνο από εμφανείς πηγές και να υπάρχουν ονομαστικοποιημένες διακινήσεις μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

    5. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι ανεξάρτητη αρχή με αυξημένο ρόλο και ισχύ. Η επιλογή των μελών του θα γίνεται με κλήρωση από διευρυμένο κατάλογο προσωπικοτήτων και θα εγκρίνεται από τη Βουλή.

    6. Αυστηρότερο έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες.

    7. Διαρκές ανοιχτό μέτωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα

    8 Μόνιμη διακομματική διαβούλευση, η οποία θα παρακολουθείται από ειδική επιτροπή επικεφαλής της οποίας προτείνει να είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

    [03] Αθλητισμός

    Ο Αΐ Βασίλης ήρθε για τον ΠΑΟΚ

    18/12/2004 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον Βασιλειάδη να αναλαμβάνει το ρόλο του εκτελεστή ο ΠΑΟΚ κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να πάρει τη νίκη στο Μαρούσι απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" αν και έπαιζε από το 17' χωρίς τον Μουλαμέροβιτς που τραυματίστηκε βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια και έφτασε στην έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι της πρώτης τετράδας. Στη Κοζάνη, ο Παναθηναϊκός αν και σε κακή ημέρα, έφτασε στη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το πάθημα των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λάρισα έγινε μάθημα για τον Πανιώνιο, που με καλή άμυνα πήρε τη νίκη στη Λάρισα. Εύκολες νίκες για Άρη και Ηρακλή.

    Αρης-Ιωνικός Ν.Φ./Αμαλιάδα 98-81

    Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Άρης πήρε εύκολη νίκη απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ./Αμαλιάδας με 98-81. Η ομάδα του Τσαρλς Μπάρτον που μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε εμπρός, παρουσίασε μετά από καιρό επιθετική πολυφωνία και κατάφερε με τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου, να προηγείται με 18 πόντους διαφορά (52-34).

    Το δεύτερο 20λεπτο ήταν τυπική διαδικασία, αφού το σκορ αυτό δεν ήταν εφικτό να καλυφθεί από τους φιλοξενούμενους, που εμφανίστηκαν κουρασμένοι από τα συνεχή ταξίδια. Παρά τις προσπάθειες των Χάφναρ και Ζιφά, ο Αρης έβρισκε πολύ εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, διατήρησε σχετικά άνετα τη διαφορά ασφαλείας και έφτασε στο τελικό 98-81

    Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Τζάμος, Καλδίρης

    Τα δεκάλεπτα: 19-16, 52-34, 73-55, 98-81

    Οι συνθέσεις: ΑΡΗΣ: Κόλινς 7 (1), Καστλ 12, Ραϊτσεβιτς 2, Κυρίτσης, Φάρμερ 21 (5), Χαριτόπουλος, Ασημακόπουλος 2, Μεσεριάκου 15, Πάντιους 14 (1), Καραποστόλου (2), Στακ 19 (1), Σχορτσιανίτης ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπράντλεϊ, Κούρτοβιτς, Ουάσινγκτον 3, Γιαννουζάκος 8 (2), Νικολαϊδης 13 (3), Ζιφά 15 (3), Μοσχοβίτης 3, Χάφναρ 24 (3), Πασχάλης 7 (1), Νίκιλα 8.

    Ολύμπια Λάρισας-Πανιώνιος 83-86

    Αντίθετα με τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος κατάφερε και πήρε τη νίκη στη Λάρισα απέναντι στην Ολύμπια με 86 83 και έμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλοί παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, με μόνη καλή ανάμνηση μέχρι στιγμής τις δύο μεγάλες νίκες.

    Με τον Ρασάντ Ράιτ να αναπληρώνει επάξια το κενό του τραυματία Γιώργου Διαμαντόπουλου με τους Οικονόμου και Ουάτσον να παίρνουν μπροστά στη τρίτη περίοδο οι "κυανόερυθροι", κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Λάρισα σ΄έναν αγώνα που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος στάθηκε πιο ψύχραιμα στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων, πήρε προβάδισμα 82-81 και στα τελευταία δευτερόλεπτα έβαλε τις βολές που έπρεπε και πήρε την πολύτιμη νίκη με 86-83.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Μπίτης, Κορομηλάς

    Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-40, 65-65, 83-86

    Οι συνθέσεις: ΟΛΥΜΠΙΑ: Παπαβασιλείου 5 (1), Μπάρκλεϊ 16 (2), Λάππας 13 (2), Γκραντ 18, Κακλαμάνος 5 (1), Μπένερμαν 4, Νάκιτς 11, Χαρισμίδης 6, Παπακώστας 2, Γιόνσεν 3 (1)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πετρόπουλος 12 (1), Σιγάλας 5, Περπέρογλου, Ράιτ 14 (1), Οικονόμου 21 (2), Κυριακόπουλος 5 (1), Ουάτσον 18, Σούλης 11.

    ΜΕΝΤ-Ηρακλής 48-73

    Με τους Ηλιάδη, Μπράιαντ, Χάμιλτον και Ταπούτο να "πατούν γκάζι", στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής πέτυχε την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι στην ΜΕΝΤ με 73-48.

    Παρότι φιλοξενούμενος στο... σπίτι του ο Ηρακλής μπήκε στο Ιβανώφειο με αέρα γηπεδούχου και κατάφερε με τη λήξη του ημιχρόνου, να προηγηθεί με 32-29, καθώς η ΜΕΝΤ έβρισκε τις λύσεις για να μένει κοντά στο σκορ.

    Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση, μπήκαν στο παρκέ με αέρα μεγάλης ομάδας και πήραν με το τέλος της τρίτης περιόδου διαφορά 15 πόντων (53-38).

    Απειλώντας κατά βάση από μέση απόσταση και βελτιώνοντας δραστικά τα ποσοστά τους, οι παίκτες του Ηρακλή μετέτρεψαν σε μονόλογο το δεύτερο ημίχρονο και προσφέροντας απολαυστικό θέαμα τέλειωσαν το παιχνίδι με διαφορά 25 πόντων. .

    Διαιτητές: Χριστοδούλου-Ηλιόπουλος-Παφίλης

    Τα δεκάλεπτα: 18-18, 29-32, 38-53, 48-73

    ΜΕΝΤ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Γκόλιοβιτς 16 (2), Μπεχλιβάνης 3 (1), Καμπερίδης, Κέκελης 2, Χρήστου, Πέιτζ 17, Μπίγκους 4, Φιλιούσης, Συμεωνίδης 2, Χάρτμαν 4

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάμιλτον 13, Ηλιάδης 23 (2), Μπράιαντ 13, Ταπούτος 11 (1), Σφέικος 2, Παπαϊωακείμ 2, Δέδας 5 (1), Χένιακ, Κούβελας 4.

    Μακεδονικός - Παναθηναϊκός 47 -59

    Μόνος πρώτος παραμένει ο Παναθηναϊκός στον βαθμολογικό πίνακα μετά από 10 αγωνιστικές στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών, καθώς απόψε μετέτρεψε σε εύκολη υπόθεση, 59-47, το θεωρητικό ντέρμπι με τον Μακεδονικό στην Κοζάνη. Αυτή ήταν η 8η νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ στις πέντε νίκες παρέμεινε το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη. Μπατίστ, Διαμαντίδης και Λάκοβιτς ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού. Μόνος διασωθείς για τον Μακεδονικό, ο Ντούσαν Κέτσμαν, ο οποίος έδωσε τον τελευταίο του αγώνα με την φανέλα των "πρασίνων του Βορρά".

    Διαιτητές: Κορομηλάς-Σχινάς-Παπαπέτρου

    Τα δεκάλεπτα: 15-13, 23-29, 34-43, 47-59

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Καφκής 3, Παπαμακάριος 7 (1), Κέτσμαν 11 (1), Χάτσον 6, Ρίματς 1, Χίζνιακ 4, Μάικλ 9, Τσάνακ 6 (1)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 6 (1), Καλαϊτζής 6 (1), Λάκοβιτς 10, Μπατίστ 11, Φέμερλινγκ 5, Χατζηβρέττας 7 (1), Μάρεϊ, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 11, Σκεπάνοβιτς 1

    Μαρούσι-ΠΑΟΚ 63-69

    Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του ΠΑΟΚ από το κλειστό του Αμαρουσίου. Με ηγέτη τον Βασιλειάδη ο "Δικέφαλος" του Βορρά επικράτησε με 69-63 του Αμαρουσίου, αυξάνοντας σε έξι τις νίκες του, όσες δηλαδή έχει και η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη , που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο.

    Αν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη για 38 λεπτά, το Μαρούσι απείλησε με "βροχή" από τρίποντα στο τέλος, αλλά Ταμίρ και Γκαγκαλούδης απέτρεψαν τη δυσάρεστη έκπληξη για την ομάδα τους.

    Στα αξιοσημείωτα ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς τον Μουλαομέροβιτς από το 17, όταν ο Κροάτης τραυματίστηκε στη μέση.

    Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, ο πρόεδρος του Αμαρουσίου, Άρης Βωβός προσέφερε τιμητική πλακέτα στην χρυσή Ολυμπιονίκη στα 400μ εμπόδια, Φανή Χαλκιά.

    Τα δεκάλεπτα: 17-31, 35-43, 48-55, 63-69

    Διαιτητές: Βορεάδης-Μαστραφτσής-Τζιμογιάννης

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9 (1), Στιούαρτ 19 (3), Μπουντούρης 3 (1), Σμίλιανιτς 4, Σέκουλιτς 4, Τζόουνς 2, Σπανούλης 18 (3), Κολώκας, Πόποβιτς 4, Στεφανίδης, Καράγκουτης

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μουλαομέροβιτς 13 (3), Βασιλειάδης 22 (2), Βασιλόπουλος 6, Γκαγκαλούδης 6 (1), Ταμίρ 6 (1), Μέι 8 (2), Νίλσεν 4, Μπασμίνοφ 4.

    Βαθμολογία

    Παναθηναϊκός 18 Αρης 16 Πανιώνιος 16 ΠΑΟΚ 16 ΑΕΚ 15 9αγ Μακεδονικός 15 Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλιάδας 15 Μαρούσι 15 9αγ Ηρακλής 15 Απόλλων Π. 13 9αγ ΜΕΝΤ 13 Ολύμπια Λάρισας 12 Πανελλήνιος 11 9αγ Ολυμπιακός 11 8αγ

    [04] Αθλητισμός

    Δεύτερο 1-1 στη Γαλλία

    18/12/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ελληνικού ενδιαφέροντος ντέρμπι ήταν το μοναδικό σημερινό παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος, καθώς η Μονακό του Άκη Ζήκου υποδέχτηκε την Μπορντό του Μιχάλη Καψή. Οι δύο ομάδες που βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία, ήθελαν τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, μιας και οι γηπεδούχοι ήθελαν να πλησιάσουν κι άλλο στην κορυφή και οι φιλοξενούμενοι να εξανεμίσουν την διαφορά των τριών βαθμών που τους χωρίζει από την Μονακό. Εκείνος που χαμογέλασε πρώτος πάντως ήταν ο Καψής αφού μόλις στο 7'ο Νταρσεβίλ έβαλε την Μπορντό μπροστά στο σκορ, όμως στο 42' ο Καλόν ισοφάρισε και έφερε την ανακούφιση στο πρόσωπο του Ζήκου. Μάλιστα μέχρι το τέλος οι Μονεγάσκοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει και την νίκη αλλά ο Σεβαντόν αποδείχτηκε μοιραίος παίκτης, χάνοντας καλές ευκαιρίες.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Λιόν-Μαρσέιγ 1-1 Μονακό-Μπορντό 1-1 Παρί ΣΖ-Μετζ 18/12 Αζαξιό-Λιλ 18/12 Οσέρ-Νις 18/12 Καέν-Τουλούζ 18/12 Ιστρ-Σεντ Ετιέν 18/12 Λανς-Μπαστιά 18/12 Στρασμπουρ-Ρεν 18/12 Ναντ-Σοσό 19/12

    Βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

    Λιόν 39-19αγ. Λιλ 35 Μονακό 30-19αγ. Οσέρ 29 Μαρσέιγ 29-19αγ. Μπορντό 27-19αγ. Σοσό 26

    [05] Οικονομία

    Επίθεση Αλογοσκούφη στο ΠΑΣΟΚ Ένταση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

    18/12/2004 9:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2004 11:41:09 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Σε κλίμα αντιπαράθεσης ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφισή του. Τη συζήτηση άνοιξε ο εισηγητής της Ν Δημοκρατίας, Θοδωρής Σκρέκας, ο οποίος τόνισε, ότι βασικός στόχος του προϋπολογισμού για το 2005 είναι η δημιουργία σταθερής οικονομικής βάσης για την ανάπτυξη όλων των τομέων της οικονομίας και όλων των περιοχών της χώρας. Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αναξιόπιστο και διάτρητο. Απαντώντας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε σύντομη παρέμβασή του τόνισε, ότι οι ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό ανήκουν εξ ολοκλήρου στο ΠΑΣΟΚ, που αντί να ζητήσει συγγνώμη για την επί χρόνια παραπλάνηση του ελληνικού λαού και των εταίρων της Ελλάδας στην ΕΕ, προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού. Τις αντιθέσεις τους και τις επιφυλάξεις τους ως προς τον πρϋπολογισμό εξέφρασαν ΚΚΕ και Συνασπισμός.

    Οι στόχοι της κυβέρνησης

    Ο προϋπολογισμός για το 2005 είναι ο πρώτος, που καταθέτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της οποίας κύρια επιδίωξη, όπως τόνισε ο κ Σκρέκας είναι "χωρίς ωραιοποιήσεις και αποκρύψεις της πραγματικότητας, η δημιουργία μιας σταθερής οικονομικής βάσης, που θα επιτρέψει τη σταδιακή αναδιάρθρωση των δημοσίων δαπανών προς την κατεύθυνση ανάδειξης του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους".

    Κεντρικός στόχος πρόσθεσε είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη για όλους και η αύξηση της απασχόλησης, ώστε να μειωθεί ανεργία, "που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας".

    Ο ίδιος σημείωσε, ότι η αμέσως επόμενη κίνηση της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος και η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους.

    Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Αλογοσκούφης-Φλωρίδης

    Έντονα επικριτικός ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο για αναξιόπιστο και διάτρητο προϋπολογισμό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι διέσυρε τη χώρα με την πραγματοποίηση της απογραφής.

    "Το ερώτημα είναι τι καλείται να συζήτησει σήμερα η Βουλή; Ένα προϋπολογισμό που λέει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, ότι δεν τον δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Υπάρχει μεγαλύτερη ποινή από τον διασυρμό της Ελλάδας από τους διεθνείς πιστωτικούς οργανισμούς; Δεν ξεφεύγει κανείς από το μεγάλο πρόβλημα της απογραφής που έχει διασύρει την Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος εκτίμησε, ότι από τον προϋπολογισμό πλήττονται άμεσα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση, πως όλες οι φορολογικές της πρωτοβουλίες ήταν υπέρ των ισχυρών οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας.

    "Την ίδια στιγμή που κάνετε περαιώσεις και χαρίζεται εκατομμύρια προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, καταργείται την έκπτωση στα νοικοκυριά. Έχετε ένα σταθερό προσανατολισμό υπέρ των πλουσίων. Αυτή είναι η ήπια προσαρμογή για την οποία μιλάτε και για τους υπόλοιπους επιβάλλεται το χαράτσι" δήλωσε.

    Απαντώντας με σκληρή γλώσσα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε λόγο για "μηδενιστική κριτική", κινδυνολογία και λαϊκισμό, που δεν πείθουν κανένα.

    "Ας μην ανησυχούν οι Κασσάνδρες του ΠΑΣΟΚ. Η κινδυνολογία, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός δεν πείθουν κανένα. Τη δοκιμάσατε και πριν τις εκλογές και απέτυχαν. Όπως κάναμε με εξαιρετική επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι θα αποκαταστήσουμε την ισορροπία στην οικονομία για ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

    Αντιδρούν ΚΚΕ και ΣΥΝ

    Την αντίθεσή τους με τον προϋπολογισμό εξέφρασαν και οι εισηγητές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Από την πλευρά του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Άγγελος Τζέκης υποστήριξε, ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός, φιλοεισπρακτικός και λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του μονοπωλίου.

    Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η κυβέρνηση δεν προτείνει νέα οικονομική πολιτική και ο ελληνικός λαός ζει στο πετσί του είτε την πολιτική του ενός είτε την πολιτική του άλλου.

    Συνέχεια των προϋπολογισμών του παρελθόντος χαρακτήρισε τον συζητούμενο ο εισηγητής του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης. Παράλληλα, εκτίμησε, ότι οι στόχοι του είναι υπεραισιόξοι. επισημαίνοντας ότι η εκτέλεσή του θα δοκιμαστεί στην πράξη.

    [06] Αθλητισμός

    Αναβλήθηκε το Πανηλειακός-Καστοριά

    18/12/2004 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον καιρό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ξεκίνησαν σήμερα τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα στις δύο μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Μετά την δεκαπεντάλεπτη διακοπή στην Κέρκυρα το μεσημέρι και ο αγώνας της Β' εθνικής επλήγη από την έντονη βροχόπτωση και ο αγώνας με τον οποία άνοιγε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής, διεκόπη οριστικά. Ο διαιτητής του αγώνα βλέποντας τον αγωνιστικό χώρο να είναι σε άθλια κατάσταση λίγα λεπτά μετά την σέντρα του δευτέρου μέρους, αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα, καθώς ήταν εμφανές πως οι προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών καταστρέφονταν μέσα στο νερό.

    [07] Αθλητισμός

    Εκτός ομάδας ο Βούκσεβιτς

    18/12/2004 10:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εκτός ομάδας τέθηκε ο Ντούσαν Βούκσεβιτς από τη διοίκηση του Ολυμπιακού έως και τη Δευτέρα στις 15:00, ημέρα κατά την οποία κλήθηκε να απολογηθεί στα γραφεία της ΚΑΕ για το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε στη Μαδρίτη την περασμένη Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός θα μεταβεί χωρίς τον Βούκσεβιτς στο κλειστό του Γαλατσίου αύριο για την αναμέτρηση της 10ης ημέρας της Α1 με την ΑΕΚ (21:00). Εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του Βούκσεβιτς αναμένονται μετά την απολογία του. Το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα προς το πρόσωπό του σε συνδυασμό με το... παχυλό του συμβόλαιο ενισχύουν την πιθανότητα να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Πειραιά. Υπενθυμίζουμε πως ο Σέρβος γκαρντ απουσίαζε από το δωμάτιο του μετά τη συντριπτική ήττα των "ερυθρολεύκων" από την Εστουντιάντες για την 7η ημέρα της Ευρωλίγκα, ατόπημα που διαπίστωσε το τεχνικό τιμ, όταν έκανε αιφνίδιο έλεγχο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 December 2004 - 21:52:15 UTC