Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε... δίαιτα οι κοσμοναύτες!
  • [02] Δώδεκα "όχι" της Κνεσέτ στην ισραηλινή αποχώρηση
  • [03] Κάλαντα και ευχές
  • [04] Στον εισαγγελέα οι δράστες
  • [05] "Πιπέρι στο στόμα" τα Χριστούγεννα
  • [06] Εχθροπραξιών συνέχεια στο Ιράκ
  • [07] Για Πρόεδρος ο Λυκουρέζος
  • [08] Παγώνουν τους λογαριασμούς της Αλ Κάιντα
  • [09] Σε εκλογικούς ρυθμούς η Ουκρανία
  • [10] Αναστασίου: Καλοσώρισες "Χάρι"
  • [11] Φιλίππου" Θα πληρώσω για το γήπεδο της ΑΕΚ"
  • [12] "Φως" σε εγκεφαλικά γονίδια-κλειδιά
  • [13] Στην Σπόρτινγκ ο Λαμπάρτε
  • [14] Παιδιά έκλεψαν παιδιά
  • [15] Ντύσου όμορφα και βάλε τα καλά σου
  • [16] Τα βαφτίσια της οικογένειας Μπέκαμ
  • [17] "Στο στόχαστρο" της Μπαρτσελόνα ο Μπασινάς
  • [18] Προηγείται η Φατάχ στις δημοτικές
  • [19] Ολυμπαικός: Πρωτοχρονιά στο γήπεδο

    [01] Τεχνολογία

    Στις 26 Δεκεμβρίου Σε... δίαιτα οι κοσμοναύτες!

    24/12/2004 11:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ,BBC

    Εκτοξεύθηκε την Παρασκευή το ρωσικό διαστημόπλοιο Progress M-51 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, το οποίο μεταφέρει ζωτικής σημασίας τρόφιμα και νερό για τους δύο αστροναύτες που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Οκτώβριο. Ο Ρώσος Σαλιζχάν Σαρίποφ και ο Αμερικανός Λιρόι Τσιάο υποχρεώθηκαν τις τελευταίες ημέρες να περιορίσουν κατά 10% την κατανάλωση, καθώς τα εφόδια είχαν αρχίσει να εξαντλούνται. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου ελέγχου της αποστολής, όλα πήγαν καλά και το διαστημόπλοιο, που βρίσκεται ήδη σε τροχιά, αναμένεται να προσδεθεί στο Σταθμό στις 26 Δεκεμβρίου. Πέραν των τροφίμων και του νερού, το Progress M-51 μεταφέρει επιστημονικό εξοπλισμό, αλλά και δώρα για τους δύο κοσμοναύτες από τα μέλη των οικογενειών τους.

    Ανησύχησαν στη Γη

    "Συναγερμός" είχε σημάνει στο ρωσικό και αμερικανικό διαστημικό κέντρο τον προηγούμενο μήνα, όταν είχαν πληροφορηθεί, ότι τα τρόφιμα που είχαν έφταναν μόνο μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με τους κανόνες, εάν οι προμήθειες ή το οξυγόνο επαρκούν για λιγότερες από 45 ημέρες, η αποστολή πρέπει να ματαιωθεί και να επιστρέψει το πλήρωμα στη Γη.

    [02] Μ. Ανατολή

    Από τα κατεχόμενα παλαιστινικά εδάφη Δώδεκα "όχι" της Κνεσέτ στην ισραηλινή αποχώρηση

    24/12/2004 12:17:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απόφασή τους να αποτρέψουν την απομάκρυνση των εβραϊκών οικισμών από τα κατεχόμενα εδάφη στη Γάζα, εξέφρασαν δώδεκα μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου, αντιστεκόμενοι στο σχέδιο αποχώρησης του ισραηλινού στοιχείου από την περιοχή, που αποφάσισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν. Οι 12 βουλευτές της Κνεσέτ, που τίθενται υπέρ των εποίκων στην περιοχή της Γάζας, υποσχέθηκαν σε ανακοίνωση τους, ότι "θα εμποδίσουν ακόμα και με το σώμα τους την ανήθικη και απάνθρωπη έξωση χιλιάδων ηρωικών και πρωτοπόρων εποίκων". Οι αντιδράσεις αυτές προέκυψαν ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του πρωθυπουργού Σαρόν, όταν το κόμμα του Λικούντ ξεκίνησε συνομιλίες με το Εργατικό κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Η τελευταία, θα μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιο της απομάκρυνσης των οικισμών, που βρίσκονται σε τέσσερις περιοχές από τις 120 της Δυτικής Όχθης καθώς και στο σύνολο της Γάζας . Η διεθνής κοινότητα θεωρεί, ότι οι οικισμοί είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, κάτι που βρίσκει αντίθετο το Ισραήλ.

    Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές

    Στην "ομάδα των 12" μετέχουν ένα μέλος του κόμματος Λικούντ και δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαρόν, οι οποίοι παραιτήθηκαν, όταν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο απομάκρυνσης των Ισραηλινών πολιτών.

    Στις δηλώσεις τους, οι "12" τονίζουν, ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν βία.

    Την ίδια ώρα, τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.

    [03] Πολιτική

    Σε γιορτινό και χαρμόσυνο κλίμα Κάλαντα και ευχές

    24/12/2004 12:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2004 4:11:09 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Μπορεί το χιόνι να μην έχει στολίσει τα σπίτια και τους δρόμους και ο καιρός κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικος να μοιάζει, παρόλα αυτά, σήμερα είναι παραμονή των Χριστουγέννων κι από το πρωί παρέες παιδιών γυρνούν από σπίτι σε σπίτι για να προαναγγείλουν το χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου. Η γιορτινή ατμόσφαιρα πλημμυρίζει και το πολιτικό σκηνικό, καθώς και φέτος, όπως κάθε χρόνο, χορωδίες έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Μάλιστα, το πρωθυπουργικό ζεύγαρι επισκέφθηκε το κέντρο βρεφών "Μητέρα".

    Συγκίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ατμόσφαιρα εορταστική, αλλά και συγκίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου χορωδίες και συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Συγκεκριμένα ο κ Στεφανόπουλος άκουσε τα κάλαντα από τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και της Προεδρικής Φρουράς αλλά και από παιδικές χορωδίες της Ηπείρου και της Πάτρας.

    Μεταξύ των συλλόγων και των φορέων, που ευχήθηκαν καλές γιορτές στον κ. Στεφανόπουλο ήταν και η παιδική χορωδία του χωριού SOS, ο Σύλλογος Γονέων και η παιδική Χορωδία του Γ Προγράμματος της ΕΡΤ και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

    Ο κ Στεφανόπουλος, που κάνει φέτος τα τελευταία του Χριστούγεννα στο Προεδρικό Μέγαρο αντάλλαξε ευχές και δώρα και με χιούμορ προσπάθησε να κρύψει την συγκίνηση του, όταν κάλεσε τα μέλη χορευτικού συγκροτήματος να προσέχουν το πάτωμα της αίθουσας του Μεγάρου.

    "Με προσοχή παιδιά να μη χαλάσουμε το πάτωμα, πρέπει να το παραδώσουμε ακέραιο" δήλωσε χαρακτηριστικά αστειευόμενος.

    Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο "Μητέρα"

    Ημέρα αγάπης η σημερινή και ο πρωθυπουργός και η συζυγός του, συνοδευόμενοι από τον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη, και τον υφυπουργό, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, επισκέφθηκαν το κέντρο βρεφών "Μητέρα", στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Ίλιον, όπου και συμμετείχαν σε μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή.

    Σε κλίμα ζεστασιάς και αγάπης, το πρωθυπουργικό ζεύγος μοίρασε γλυκίσματα και σοκολάτες, και χάρισε παιχνίδια στα παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους έψαλλαν κάλαντα. Τα παιχνίδια είχε διαλέξει η κα Καραμανλή και ήταν όλα μουσικά όργανα, ώστε να φτιάξουν τα παιδιά το δικό τους μουσικό δωμάτιο. Το ζεύγος Καραμανλή ξεναγήθηκε από την κ. Μάρω Κοντού στους χώρους του κέντρου και επισκέφθηκε τα δωμάτια των βρεφών.

    Νωρίτερα, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες έδωσαν το δικό τους χαρμόσυνο τόνο και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το ζεύγος Καραμανλή άκουσε τα κάλαντα μεταξύ άλλων από την παιδική συμφωνική ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ και από την παιδική χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα παιδιά ο κ. Καραμανλής και η σύζυγός του μοίρασαν δώρα και αντάλλαξαν εορταστικές ευχές. Παράλληλα, το χορευτικό συγκρότημα της Αστυνομίας παρουσίασε χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία.

    Γιορτινή ατμόσφαιρα παντού

    Η χαρμόσυνη αύρα των Χριστουγέννων άπλωσε το πέπλο της στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλόυ Τρικούπη. Εκεί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τα κάλαντα από παιδιά αστυνομικών, που του χάρισαν μάλιστα και μια εικόνα του Αγίου Αρτεμίου του προστάτη της Αστυνομίας, καθώς και ο Σύλλογος Ρεθυμνιωτών και η Ομοσπονδία Ποντίων. Μάλιστα, τα μέλη της τελευταίας εξεπλάγησαν, όταν ο και Παπανδρέου τους ευχήθηκε χρόνια πολλά στα ποντικακά.

    Ατμόσφαιρα γιορτής και στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας στον Περισσό. Παιδιά της χορωδίας από την Περιφέρεια Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας έψαλλαν τα κάλαντα στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κα Παπαρήγα άκουσε τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες και από τη χορωδία του συλλόγου Φαρακλάδων η" ΕΥΓΕΡΟΣ" από την Κεφαλονιά.

    Από την πλευρά της, η κ. Παπαρήγα ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και πολλά καλά νέα για το νέο έτος. Η ίδια πρόσθεσε, ότι τα καλά που θα μπορούσαν να υπάρξουν για την Ελλάδα και την εργατική τάξη είναι να μπουν ισχυρά εμπόδια στα νέα μέτρα που προωθούνται για την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση.

    Τα κάλαντα για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΝ άκουσε και ο Αλέκος Αλαβάνος από χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου και από ομάδα παιδιών από το Forum Μεταναστών και από το Σύλλογο Φιλιππινέζων.

    Ο κ Αλαβάνος εξέφρασε τη συμπαράσταση του σε όλους τους ανθρώπους, που αυτές τις μέρες περνούν δύσκολες στιγμές και τόνισε, ότι και τη νέα χρονιά ο Συνασπισμός θα παλέψει γι' αυτούς "με όλες του τις δυνάμεις".

    Το πνεύμα των Χριστουγέννων "επισκέφθηκε" και τη Βουλή, όπου παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η Χορωδία παιδιών αστυνομικών Αθηνών-Πειραιώς, τα παιδιά της Χορωδίας της ΧΑΝ-Νίκαιας και το μουσικό συγκρότημα ΣΕΡΡΑ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο της χάρισε το βιβλίο "Εδεσματολόγιο Πόντου" με αυθεντικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Ποντιακού Ελληνισμού.

    Επίσης, η χορευτική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με παραδοσιακές ενδυμασίες της Θράκης χόρεψε συρτό.

    [04] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα οι δράστες

    24/12/2004 1:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε στον Άγιο Δημήτριο, στις 17 Δεκεμβρίου, όπου μέσα στο σπίτι του δολοφονήθηκε ο 44χρονος Κωνσταντίνος Νιγδελίδης και τραυματίσθηκε σοβαρά η 38χρονη φίλη του Αννα Στυλιανίδου, η οποία κατέληξε την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Εναντίον του 27χρονου Σωτήρη Στασινόπουλου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, ενώ στην 23χρονη Λιθουανή σύζυγό του, δίωξη για απλή συνεργία στις δύο ανθρωποκτονίες. Ο Στασινόπουλος, ο οποίος διώκεται επίσης για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, μαζί με τη σύζυγό του παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

    Γνωστός στην αστυνομία

    Η διπλή δολοφονία έγινε 17 Δεκεμβρίου στο διαμέρισμα των θυμάτων, στην οδό Σίνα 16, στον Αγ. Δημήτριο.

    Οι δυο δράστες, που είναι χρήστες και έμποροι ναρκωτικών, δολοφόνησαν το ζευγάρι μετά από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους.

    Ο 27χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν, διέπραξε τις δολοφονίες με μαχαίρι που πήρε από το θύμα.

    Ο ίδιος δράστης, στις 20 Οκτωβρίου 2004, έκανε ληστεία σε μίνι μάρκετ στην Καλλιθέα, όπου χτύπησε τον ιδιοκτήτη και πήρε 500 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έγκλημα στο Μπραχάμι

    [05] Παράξενα

    Προειδοποιούν οι πολωνικές αρχές "Πιπέρι στο στόμα" τα Χριστούγεννα

    24/12/2004 2:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει πρόστιμο! Αυτό σκέφτηκαν οι αρχές της πόλης Elblag στην Πολωνία, που αποφάσισαν φέτος τα Χριστούγεννα να βάλουν φερμουάρ στο στόμα των αθυρόστομων πολιτών! Αστυνομικοί κάνουν συνεχώς περιπολίες στους δρόμους, μοιράζοντας χριστουγεννιάτικους "μποναμάδες", ύψους 121 ευρώ, σε όσους δε συμμορφώνονται με τις συστάσεις και αμαυρώνουν με τη συμπεριφορά τους το χαρούμενο εορταστικό κλίμα των ημερών. Οι αρχές, πάντως, "τρίβουν τα χέρια τους" από ικανοποίηση, καθώς στο ταμείο έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, ενώ η πόλη αρχίζει να κινείται σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Η πρωτοβουλία αυτή, που, μέχρι στιγμής, έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, παρακίνησε και άλλες πόλεις να εφαρμόσουν το ίδιο μέτρο. Τόσο ο Αρχηγός του αστυνομικού τμήματος στη Βαρσωβία, Witold Marczuk, όσο και ο Krzyszstof Orszagh, από τον Σύνδεσμο Υπεράσπισης Θυμάτων Εγκληματικής Ενέργειας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποτελεσματικότητα του μέτρου ενάντια στα κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς.

    [06] Ιράκ

    Σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί σε μάχη στο αλ-Ανμπάρ Εχθροπραξιών συνέχεια στο Ιράκ

    24/12/2004 3:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δεν έχει τέλος ο κύκλος αίματος στο Ιράκ. Την Παρασκευή τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσεων με αντάρτες στην επαρχία αλ-Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ. Την ίδια ώρα στη Φαλούτζα περίπου 900 άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τους μαζικούς αμερικανικούς βομβαρδισμούς του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, η περιοχή δεν είναι ακόμη απόλυτα ασφαλής καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους οι εχθροπραξίες στην περιοχή συνεχίζονται.

    [07] Αθλητισμός

    Για Πρόεδρος ο Λυκουρέζος

    24/12/2004 4:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2004 4:39:35 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Αλέξανδρος Λυκούρεζος θα είναι ο "αντίπαλος" του Θανάση Κανελλόπουλου στις εκλογές για την Προεδία της ΕΠΑΕ που θα γίνουν στις 14 Ιανουαρίου. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού, απεδέχθη την πρόταση και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να τεθεί υποψήφιος. Συμφωνά με το καταστατικό, δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν οι κάτοχοι πτυχίου και όσοι έχουν παραγωγική απασχόληση για τουλάχιστον πέντε χρονιά.

    [08] Κόσμος

    Στη Βρετανία Παγώνουν τους λογαριασμούς της Αλ Κάιντα

    24/12/2004 4:31:00 μμ

    Εντολή να παγώσουν στη Βρετανία όλοι οι λογαριασμοί του Κινήματος για την Ισλαμική Μεταρρύθμιση στην Αραβία (MIRA), μιας οργάνωσης, που πιθανόν να έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα έδωσε ο υπουργός της Οικονομικών της χώρας Γκόρντον Μπράουν. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή αποφασίστηκε, "καθώς υπάρχουν υποψίες, ότι η οργάνωση αυτή δρα στο όνομα του Σάαντ αλ-Φάκιχ, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα". Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο Press Association ο Σαουδάραβας εξόριστος αλ Φάκιχ διαμένει στο Λονδίνο και η εν λόγω οργάνωση έχει την έδρα της στη βρετανική πρωτεύουσα.

    [09] Κόσμος

    Την Κυριακή η επανάληψη του δεύτερου γύρου Σε εκλογικούς ρυθμούς η Ουκρανία

    24/12/2004 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στην επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας, την Κυριακή, στηρίζονται οι ελπίδες για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα εδώ και περίπου ένα μήνα. Κι ενώ συνεχίζονται οι περιοδείες των δύο "μονομάχων", του Βίκτορ Γιανούκοβιτς και του Βίκτορ Γιουστσένκο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας διασκέπτεται σήμερα, με θέμα την νομιμότητα των πρόσφατων αλλαγών στον εκλογικό νόμο. Το Δικαστήριο έχει την εξουσία να επανεξετάσει και να ανατρέψει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είχε ακυρώσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 21ης Νοεμβρίου και είχε διατάξει την επανάληψή τους, στις 26 Δεκεμβρίου. Αν και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν έχει καθοριστεί, επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς, αν ο εκλογικός νόμος κηρυχθεί άκυρος, η χώρα ίσως βυθιστεί σε βαθύτερη πολιτική κρίση.

    "Κονταροχτυπιούνται" Γιανούκοβιτς- Γιουστσένκο

    Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία συνεχίζουν για τελευταία ημέρα τις περιοδείες τους, ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα 11 έως 13 μονάδες στον κ. Γιουστσένκο.

    Μιλώντας σε οπαδούς του, ο νυν πρωθυπουργός και "εκλεκτός" του Κρεμλίνου, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, υποστήριξε, πως μια πιθανή νίκη του αντιπάλου του μπορεί να διχάσει τη χώρα.

    Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο, Λεονίντ Κούτσμα, ότι χειραγωγεί το Συνταγματικό Δικαστήριο, ώστε να σταματήσει εντελώς την εκλογική διαδικασία και να παρατείνει την παραμονή του στο αξίωμα. Επίσης, ο κ. Γιουστσένκο επιμένει, πως οι αρχές της Ουκρανίας "έχουν σχέδιο" να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα και αυτής της ψηφοφορίας.

    Στο μεταξύ, η μη κυβερνητική οργάνωση "Επιτροπή των Ουκρανών Ψηφοφόρων" σε σημερινή της ανακοίνωση επισημαίνει, ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν τα αποτελέσματα του νέου δεύτερου γύρου και απευθύνει έκκληση προς τους υποψήφιους να επιδείξουν "πολιτική βούληση" για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Υπάρχει απειλή για σαμποτάζ ή για ακύρωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, μετά από τις πολλές προσφυγές ψηφοφόρων, που στερήθηκαν του δικαιώματος της άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος", υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο Ίχορ Ποπόφ, διευθυντής της οργάνωσης.

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε, ότι το Κρεμλίνο δεν θα ασκήσει την επιρροή του στις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατήγγειλε, όμως, άλλες χώρες για ανάμειξη, χωρίς να τις κατονομάσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προβληματίζει η δηλητηρίαση Γιουστσένκο

    Οι δημοσκοπήσεις "δείχνουν" Γιουστσένκο

    [10] Αθλητισμός

    Αναστασίου: Καλοσώρισες "Χάρι"

    24/12/2004 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Άγγελος Χαριστέας είναι και τυπικά παίκτης του Άγιαξ και ο Γιάννης Αναστασίου, ήδη παίκτης του "Αίαντα", τον καλωσόρισε. Ο Αναστασίου, σε δηλώσεις του, τόνισε πως ο "Χάρι" ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η Ολλανδική ομάδα και πως είναι μεγάλη τιμή για τον 24χρονο επιθετικό και κατ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που θα φορέσει την ιστορική φανέλα του Άγιαξ. Παράλληλα μίλησε και για το ενδεχόμενο να συναντήσει κάποιες δυσκολίες όσον αφορά την γρήγορη προσαρμογή του στο "Άμστερνταμ Αρίνα".

    "Τιμή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο"

    "Είναι μεγάλη τιμή για τον Άγγελο, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα αγωνίζεται στον Άγιαξ. Πόσο μάλλον τώρα που θα υπάρχουν δύο Έλληνες στην ομάδα. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει Άγιαξ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και του προπονητή, για τον Άγγελο θα είναι μεγάλες. Θεωρείται διάδοχος του Ιμπραΐμοβιτς και θα έχει μεγάλη πίεση. Πιστεύω, όμως, πως η ομάδα έκανε την καλύτερη επιλογή.

    Η προσαρμογή στην ομάδα δεν θα είναι δύσκολη εφόσον υπάρχω εγώ. Δύσκολη θα είναι η προσαρμογή του στο σύστημα, καθώς ο Άγγελος δεν έχει συνηθίσει το 4-3-3 που χρησιμοποιεί ο Άγιαξ. Αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση, αλλά θα έχουμε διαφορετικούς ρόλους στην ομάδα. Άλλωστε, εγώ έχω μια τέτοια ηλικία που ο Άγιαξ δεν περιμένει πολλά από μένα".

    [11] Αθλητισμός

    Φιλίππου" Θα πληρώσω για το γήπεδο της ΑΕΚ"

    24/12/2004 5:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο πλευρό της ΠΑΕ ΑΕΚ, όσον αφορά το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου, στέκεται, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ του "δικέφαλου" Γιάννης Φιλίππου. Ο ισχυρός άντρας του μπασκετικού τμήματος της Ένωσης είπε πως θα συμβάλλει και ο ίδιος χρηματικά προκειμένου να χτιστεί το γήπεδο και έκανε έκκληση για σύμπνοια στο γηπεδικό θέμα όλων των τμημάτων και όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην ομάδα με επικεφαλής της προσπάθειας αυτής τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ και πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα.

    Ενωμένοι όλοι οι "Ενωσίτες"

    «Θέλουμε να ενωθούν όλοι οι ΑΕΚτζήδες και αυτό πρέπει να γίνει υπό τον Γιάννη Γρανίτσα, ώστε το θέμα του γηπέδου να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Αυτή είναι η μοναδική λύση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενωθούν όλες οι πλευρές της ομάδας, ο Ντέμης, η Ένωση 1924, όλοι! Δεν πρέπει να υπάρξουν διαφωνίες για αυτό το ζήτημα,» ήταν τα πρώτα λόγια του Φιλίππου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης εμπορικών χώρων:

    «Δεν μπορεί να γίνει γήπεδο χωρίς εμπορικούς χώρους. Στόχος μας είναι να πάρουμε τα χρήματα από το άρθρο 9 του αναπτυξιακού νόμου. Μόλις βγει στη δημοσιότητα αυτός, θα κάνουν αμέσως αίτηση, ώστε να ενταχθούμε σε αυτόν. Τα έργα θα ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα που θα εγκριθεί ο νόμος. Μάλιστα θα χρηματοδοτήσω κι εγώ το γήπεδο. Μερικά ζητήματα είναι πολύ λεπτά για να βγουν στη δημοσιότητα. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγει το θετικό αποτέλεσμα για αυτό και κρατάγαμε χαμηλούς τόνους.»

    [12] Υγεία

    Παίζουν κρίσιμο ρόλο σε εγκεφαλικές ασθένειες "Φως" σε εγκεφαλικά γονίδια-κλειδιά

    24/12/2004 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: BBC

    "Κίνηση ματ" απέναντι στην καταπολέμηση νευρολογικών νόσων, όπως εγκεφαλικοί όγκοι, μπορεί να χαρακτηριστεί η "χαρτογράφηση" των γονιδίων-TF. Πρόκειται για πρωτεΐνες, που ρυθμίζουν την κανονική ανάπτυξη τμημάτων του εγκεφάλου και "πυροδοτούν" τη μεταγραφή ενός γονιδίου. Ερευνητές του Ινστιτούτου για τον καρκίνο "Ντάνα-Φάρμπερ" της Βοστώνης δημιούργησαν τον "άτλαντα" των γονιδίων-TF, αναλύοντας τα γονιδιώματα των εγκέφαλων των ποντικιών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρονται και στους ανθρώπους, καθώς τόσο οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι όσο και τα τρωκτικά εμφανίζουν πολλά, όμοια γονίδια-TF. Είναι η πρώτη φορά, που αυτά τα γονίδια απομονώθηκαν και αναγνωρίσθηκαν οι διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, στις οποίες αυτά εντοπίζονται. Τα πορίσματα της έρευνας δίνουν τη δυνατότητα στους ειδικούς να εντοπίσουν ποια γονίδια-TF ελέγχουν την ανάπτυξη συγκεκριμένων τμημάτων του εγκεφάλου και κατ επέκταση ποια από αυτά θεωρούνται πιθανές αιτίες εγκεφαλικών όγκων και άλλων ασθενειών. Τώρα, οι επιστήμονες ελπίζουν, ότι τα ευρήματά τους θα "ανοίξουν" το δρόμο για περαιτέρω έρευνα σχετικά με ασθένειες, που προκαλούνται από τις γονιδιακές μεταλλάξεις.

    Για όλα φταίει ένα γονίδιο

    Οι όγκοι και άλλες νευρολογικές νόσοι εμφανίζονται στον άνθρωπο, ύστερα από μεταλλάξεις των γονιδίων-TF.

    Τα γονίδια-TF ελέγχουν από τα πρώτα στάδια των προγεννητικών κυττάρων τη διαμόρφωση των νευρώνων και των βοηθητικών κυττάρων, που ονομάζονται νευρογλοία.

    Η ενεργοποίηση των γονιδίων-TF οδηγεί σε μια αλυσιδωτή αντίδραση με άλλα γονίδια. Λόγω αυτής της αντίδρασης, τα κανονικά γονίδια, που ελέγχονται από τα γονίδια-TF, εμφανίζουν παραμορφωμένες λειτουργίες, προκαλώντας με τη σειρά τους ανωμαλίες στην ανάπτυξη ή τη λειτουργία των νεύρων.

    Τι έδειξε η έρευνα

    "αυτή είναι η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση όλων των σημαντικών τμημάτων του εγκεφάλου, που δείχνει ποια γονίδια-ρυθμιστές εντοπίζονται σε αυτές τις περιοχές"

    Δρ Κουιφού Μα, επικεφαλής της έρευνας και μέλος του βιολογικού τμήματος του Ινστιτούτου Ντάνα-Φάρμπερ

    Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν γενετική τεχνολογία, προκειμένου να ερευνήσουν λεπτούς και ευαίσθητους τομείς των εγκεφάλων των τρωκτικών.

    Από το σύνολο των γονιδίων των τρωκτικών, η ομάδα ξεχώρισε όλα τα γονίδια-TF. Ανακάλυψαν, ότι περισσότερα από 1.000 γονίδια-TF βρίσκονταν στον εγκέφαλο των τρωκτικών, κατά την ανάπτυξή τους.

    Από αυτό τον αριθμό, τουλάχιστον 349 γονίδια-TF εμφανίστηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι εξαπλωμένα σε όλο τον εγκέφαλο, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα γονίδια.

    Το πείραμά τους κατέδειξε, ότι τα γονίδια-TF ήλεγχαν την ανάπτυξη ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου, ενώ ρύθμιζαν και τις εγκεφαλικές δομές, στις οποίες αυτά εντοπίστηκαν.

    Συνεχίζοντας τη μελέτη της, η ερευνητική ομάδα εστιάζει πλέον στην ανάλυση των γονιδίων-TF, που ελέγχουν άλλα νεύρα. Συγκεκριμένα, εξετάζουν την επίδραση των γονιδιών-TF σε νεύρα, που σχετίζονται με την αίσθηση του πόνου ή με συγκεκριμένους εγκεφαλικούς όγκους.

    Ιδιαίτερα αναλύουν τα γονίδια-TF σε σχέση με τα προβλήματα ομιλίας, που προκαλούνται από την ανώμαλη ανάπτυξη των κινητικών νευρώνων, οι οποίοι ελέγχουν τους μύες της γλώσσας.

    Η Δρ Κουιφού Μα, επικεφαλής της έρευνας και μέλος του βιολογικού τμήματος του Ινστιτούτου Ντάνα-Φάρμπερ, δήλωσε ότι "αυτή είναι η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση όλων των σημαντικών τμημάτων του εγκεφάλου, που δείχνει ποια γονίδια-ρυθμιστές εντοπίζονται σε αυτές τις περιοχές".

    Σχετικά Links:

    Ινστιτούτο Καρκίνου "Ντάνα-Φάρμπερ"

    [13] Αθλητισμός

    Στην Σπόρτινγκ ο Λαμπάρτε

    24/12/2004 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη Λισαβόνα και την Σπόρτινγκ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μαρσέλο Λαμπάρτε. Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλεύρων είναι οι υπογραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα όταν και ο Βραζιλιάνος άσος της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε θα μεταβεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του.

    Όπως ο Ντέκο

    «Η μεταγραφή μου στη Σπόρτινγκ, την οποία θεωρώ δεδομένη, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Είναι σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο για μένα. Και οικονομικά ήταν προς όφελός μου αφού κερδίζω περίπου δέκα φορές περισσότερα απ΄ ό,τι στη Βραζιλία» είπε ο Βραζιλιάνος μέσος που φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια ενός συμπατριώτη του, που πλέον όμως έχει πάρει την πορτογαλική υπηκοότητα και αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της χώρας. «Στόχος μου είναι να ακολουθήσω τα βήματα του Ντέκο, που ήταν άγνωστος στη Βραζιλία. Θέλω να πετύχω στην Ευρώπη και να μην επιστρέψω σε ομάδα της χώρας μου» είπε με... αφοπλιστική ειλικρίνεια ο νέος άσος της Σπόρτινγκ.

    [14] Κοινωνία

    Στη Νέα Σμύρνη Παιδιά έκλεψαν παιδιά

    24/12/2004 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία ληστεία με θύματα αλλά και θύτες μικρά παιδιά, σημειώθηκε το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη. Δυο ανήλικοι, ηλικίας περίπου 15 ετών πλησίασαν δυο μαθητές Δημοτικού και με την απειλή μαχαιριού, τους απέσπασαν τα 60 Ευρώ που είχαν πάνω τους καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι 15χρονοι, προσποιήθηκαν στους μικρότερους τους ότι ήθελαν να τους πουν τα κάλαντα. Η ληστεία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο της Νέας Σμύρνης. Οι ανήλικοι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

    [15] Ζωής ...σΤάσεις

    Γιορτινό dress code για άντρες Ντύσου όμορφα και βάλε τα καλά σου

    24/12/2004 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, καιρός για δημόσιες εμφανίσεις! Εκτός από τα δώρα, βασικό ζήτημα των ημερών είναι το ντύσιμο. Το Α και το Ω είναι ένα black tie ή ένα καλοραμμένο κουστούμι, που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και να γίνεις πρωταγωνιστής σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Βασικός και απαράβατος κανόνας; Το κοστούμι πρέπει να σου "κάθεται" καλά και οι λεπτομέρειες (γραβάτα ή παπιγιόν, μανικετόκουμπα και παπούτσια) να "δένουν" με αυτό και να το αναδεικνύουν. Και επειδή το ωραίο περιεχόμενο πρέπει να συνοδεύεται από ένα εξίσου ωραίο περιτύλιγμα, το παλτό είναι must. Προτίμησε μακρύ και σε στενή γραμμή, μαύρο ή καμηλό, ανάλογα με το στυλ και το χρώμα του κουστουμιού. Όμως, πριν ντυθείς σκέψου κάτι βασικό: πού πας; Το ντύσιμο εξαρτάται από την εκδήλωση, αλλά και το χώρο.

    Εν αρχή ην το κουστούμι

    Το ύφασμα του κοστουμιού δεν πρέπει να είναι "βαρύ" και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφήνει το σώμα σου να αναπνέει.

    Αν ανήκεις στους "συντηρητικούς", που η ντουλάπα τους θυμίζει χρηματιστή ή δικηγόρο, προτίμησε το all time classic μονόχρωμο (συνήθως μαύρο, σκούρο μπλε ή γκρι) κουστούμι, με άσπρο πουκάμισο και μονόχρωμη ή ριγωτή γραβάτα.

    Αν πάλι τείνεις προς το trendy ή το fashion victim, φόρεσε ένα ταρτάν, με μεγάλα καρό, κοστούμι. Πρόσεχε μόνο τον συνδυασμό, γιατί η πολλή μόδα μπορεί να σου βγει σε κακό!

    Βέβαια, σε περίπτωση που είσαι ανοικτός στις ενδυματολογικές επιλογές, σκέψου με βάση την εκδήλωση. Για παράδειγμα, αν πας σε φιλικό σπίτι, μπορείς να φορέσεις ένα βελούδινο σακάκι, ζιβάγκο (το κασμίρ ενδείκνυται) και παντελόνι σε ίσια γραμμή. Αν, όμως, είσαι καλεσμένος σε gala, τότε βάλε απαραιτήτως επίσημο βραδινό ένδυμα (βλέπε black tie, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ή pinstripe κοστούμι).

    Κι έχω παράδεισο μ' ένα πουκάμισο

    Με μια βόλτα στα μαγαζιά σίγουρα θα μπερδευτείς! Τα είδη και τα στυλ πουκαμίσων είναι πολλά, το καθένα, όμως, δεν πάει με οτιδήποτε.

    Ξεκινάμε με το κλασσικό laydown, όπου τα άκρα του γιακά είναι κατεβασμένα. Φυσικά, το laydown "συνοδεύει" τα κλασσικά κοστούμια, ωστόσο, μπορείς να το βάλεις με ένα πιο trendy κοστούμι, για να κρατήσεις την ισορροπία.

    Μια δεύτερη κατηγορία είναι τα wingtip, που έχουν ελαφρώς ανασηκωμένα τα άκρα του γιακά. Φυσικά θα έχεις δει ουκ και ολίγα celebrities να τα φορούν, αφού θεωρούνται must σε κάθε νεανικό ντύσιμο, αλλά και high "νότα" σε κλασσικό κοστούμι.

    Τέλος, υπάρχει και το mandarin, με σηκωμένο κολάρο, χωρίς μύτη. Με αυτό το πουκάμισο σίγουρα θα ξεχωρίσεις, ωστόσο, πρέπει να το ξεχάσεις αν η γραβάτα ή το παπιγιόν είναι υποχρεωτικά piece and parcel του ντυσίματός σου.

    Σημαντική "πινελιά" σε κάθε πουκάμισο είναι οι μανσέτες. Εδώ η συμβουλή για να ξεχωρίσεις είναι μία και ακούει στο όνομα french cuffs. Οι εν λόγω μανσέτες γυρίζουν και γίνονται διπλές, αναδεικνύοντας περισσότερο ένα άλλο must του ανδρικού ντυσίματος, τα μανικετόκουμπα.

    "Δέσε" λαιμό και μανίκια

    Το άκρον άωτο του στυλ επιβάλλει το παπιγιόν και τα μανικετόκουμπα. Τα τελευταία ήταν "ολιγοπώλιο", τώρα, όμως, θεωρούνται must για κάθε άνδρα που θέλει να ξεχωρίζει για το καλό του γούστο.

    Το παπιγιόν φοριέται σε πολύ επίσημες εκδηλώσεις και είναι το "υποκατάστατο" της γραβάτας. Το χρώμα που θα διαλέξεις εξαρτάται από το κουστούμι. Υπάρχει το all time classic μαύρο μεταξωτό και, για να μην τρέχεις, προτίμησε να διαλέξεις ένα ήδη δεμένο, ώστε να μην αγχωθείς για το φιόγκο.

    Αν θες να πας το ντύσιμό σου ακόμα πιο κοντά στην αποθέωση του στυλ, διάλεξε μανικετόκουμπα! Ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με πολύτιμους λίθους ή εκκεντρικό σχέδιο είναι αρκετό για να σε κάνει μοναδικό. Ασημένια ή φτιαγμένα από πλατίνα ταιριάζουν με κάθε ντύσιμο. Αν πάλι θες κάτι με λίθους, προτίμησε άχρωμα swarovski ή βάλε χρώμα, διαλέγοντας τοπάζι ή σμαράγδι.

    Στυλ επί ποδός

    Το σωστό ντύσιμο ολοκληρώνεται με το κατάλληλο παπούτσι. Ξέχασε από τώρα τα λουστρίνια, που παραπέμπουν σε άνθρωπο παλιών δεκαετιών.

    Τι να διαλέξεις; Δερμάτινα, δετά παπούτσια, σε μαύρο ή καφέ χρώμα, ανάλογα με το κοστούμι. Αν τολμάς, προτίμησε τα μυτερά- αν όχι, βάλε ένα ζευγάρι με στρογγυλεμένες άκρες.

    Και επειδή σίγουρα θα γυρίσεις το ξημέρωμα, μην ξεχάσεις να μεριμνήσεις για την επομένη: γυαλιά ηλίου, σε κλασσική γραμμή και με σκουρόχρωμους φακούς, θα κρύψουν σίγουρα το ξενύχτι που προηγήθηκε!

    Καλές γιορτές!

    [16] Ζωής ...σΤάσεις

    Νονός ο Έλτον Τζον Τα βαφτίσια της οικογένειας Μπέκαμ

    24/12/2004 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τους γιους τους, Ρομέο και Μπρούκλιν, βάφτισε η οικογένεια Μπέκαμ, στην έπαυλη τους στο Χερτφορντσαϊρ. Στα βαφτίσια, αλλά και την δεξίωση που ακολούθησε περίσσευσαν οι celebrities, με πρώτο και καλύτερο τον περιχαρή νονό των μικρών, Σερ Έλτον Τζον, τις πρώην Spice Girls αλλά και τη Λιζ Χάρλεϊ, η οποία έκανε λαμπερή εμφάνιση με μία ιβουάρ τουαλέτα. Τα βαφτίσια τελέστηκαν στο εκκλησάκι που έχουν χτίσει στον κήπο του σπιτιού τους οι Μπέκαμ, από τον Επίσκοπο Πολ Κολτον, ο οποίος τους είχε παντρέψει πριν από πέντε χρόνια. Στη δεξίωση που ακολούθησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, έβγαλε λόγο, ευχαριστώντας όχι μόνο τους καλεσμένους που τον τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και τη σύζυγο του Βικτώρια γιατί στέκεται πιστή στο πλευρό του, όλα αυτά τα χρόνια.

    [17] Αθλητισμός

    "Στο στόχαστρο" της Μπαρτσελόνα ο Μπασινάς

    24/12/2004 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον Άγγελο Μπασινά έχει στο στόχαστρο της η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισπανικού Τύπου, οι Καταλανοί, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αναζητούν λύσεις και ο Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού αποτελεί μία καλή περίπτωση. Ο "Άγγελος", έχει προταθεί στους "μπλουγκράνα" και μάλιστα στην Βαρκελώνη εξετάζουν την περίπτωση απόκτησης του από τώρα, ώστε να αποκτηθεί στην μεταγραφική περίοδο τουΙανουαρίου. Ο Μπασινάς είναι ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που απασχολεί την Μπάρτσα, καθώς πριν από λίγο είχαν ενδιαφερθεί για τον αρχηγό της Εθνικής μας, Θοδωρή Ζαγοράκη.

    [18] Μ. Ανατολή

    Την Κυριακή τα επίσημα αποτελέσματα Προηγείται η Φατάχ στις δημοτικές

    24/12/2004 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε φαβορί των δημοτικών εκλογών στα παλαιστινιακά εδάφη ανακηρύσσουν την Φατάχ τα πρώτα αποτελέσματα. Όπως ανακοινώθηκε, το κόμμα του πρώην προέδρου, Γιάσερ Αραφάτ, εξασφαλίζει τις 200 από τις 306 έδρες, σε συνολικά 26 δημοτικά συμβούλια, ενώ οι υπόλοιπες κατανέμονται μεταξύ της Χαμάς και ανεξάρτητων υποψηφίων. Η Φατάχ προηγείται σε προάστια της Ιερουσαλήμ, στην Δυτική Όχθη, καθώς και στις περιοχές Ραμάλα, Ιεριχώ, Καλκίλια, Τουλκάρεμ, Τουμπά και Σαλφίτ. Από την άλλη, η Χαμάς, που έλαβε μέρος στις παλαιστινιακές εκλογές για πρώτη φορά, προηγείται κυρίως στη Βηθλεέμ και την Νάμπλους. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι ψήφισε το 84% από τους συνολικά 144.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και επεσήμαναν, πως πρόκειται για ποσοστό υψηλότερο του αναμενόμενου. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρόβα εκλογών για τους Παλαιστινίους

    [19] Αθλητισμός

    Ολυμπαικός: Πρωτοχρονιά στο γήπεδο

    24/12/2004 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το δώρο που επεφύλασσε ο Ντούασν Μπάγιεβιτς στους πάικτες του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτό ακριβώς που περίμεναν οι "ερυθρόλευκοι". Ο Ντούσκο, όντας έξαλος για την διάρρευση κάποιας πληροφορίας από τα εσωτερικά της ομάδας, είπε στους ποδοσφαιριστές του πως ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα γίνει κανονική προπόνηση. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταχύ του προπονητή και του Γκάμπριελ Σούρερ, αφού ο Αργεντινός του είπε ότι θέλει να περάσει την πρώτη μέρα του νέου χρόνου με την οικογένεια του. Στα μεταγραφικά, τα ονόματα του Μοχαμάντ Ζιντά και Γκαρσία Γκερέρο, προστέθηκαν στη "ερυθρόλευκη" λίστα. Οι τρεις αρχηγοί της ομάδας του Πειραιά, φανερά ενοχλημένοι από την κίνηση του Ντούσκο, του ζήτησαν εξηγήσεις. Ο ίδιος τους είπε πως η διαρροή είχε να κάνει με την είδηση ότι η ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα θα γίνει στις 04/01. Οι άνθρωποι της Καλλιθέας το έμαθαν από τον Τύπο έκαναν παράπονα στην ΕΠΟ, η όποια άλλαξε την ημερομηνία του επαναληπτικού για τις 12/01.

    Αγκάθι το οικονομικό

    Από εκεί και πέρα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός σκέφτεται τις μεταγραφικές κινήσεις που θέλει να γίνουν στην τωρινή περίοδο. Όνομα αμυντικού δεν ακούστηκε όμως για την επίθεση προστέθηκαν αλλά δύο ονόματα, μετά τυς Αγρίτη, Μάντζιο και Ζαπρόπουλο. Πρόκειται για τον Αιγύπτιο με δανέζικο διαβατήριο στράικερ της Μίντιλαντ, Μοχαμάντ Ζιντάν και ο φορ ης Ράσινγκ Σανταντέρ, Γκαρσία Γκερέρο.

    Για τον 23χρονο "Δανό" είναι πολλά τα θετικά στοιχεία, καθώς έχει πετύχει 11 γκολ σε 18 συμμετοχές και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Το αγκάθι στην υπόθεση απόκτησης του έγκειται στις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας που ανήκει, η οποία ζητάει 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Όσο για τον 28χρονο επιθετικό της Ράσινγκ, πρόκειται για μία πολύ καλή κίνηση, όμως η περίπτωση του "σκαλώνει" στο οικονομικό καθώς είναι πολύ ακριβώς. Πάντως ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να "κάνει πίσω" και εξετάζει το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 December 2004 - 17:52:26 UTC