Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις για τους στρατιωτικούς
  • [02] Σερβίς στη σκιά των... τσουνάμι
  • [03] Μορφολογικές ανακατατάξεις λόγω του σεισμού
  • [04] Παράταση της κρίσης στην Ουκρανία;
  • [05] Ναι στο ενωτικό εγχείρημα
  • [06] Αποφασίζουν τα συμβούλια για τους συμβασιούχους
  • [07] Λύτρωση στο 90΄
  • [08] Ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος
  • [09] Έπιασε κορυφή η Καβάλα
  • [10] Δρομολόγια του ΟΑΣΑ την Πρωτοχρονιά
  • [11] Κανένα πρόβλημα με το βασικό μέτοχο
  • [12] "Έπεσε" και το Αιγάλεω
  • [13] Καθάρισε ο Λουτσιάνο
  • [14] Απόδραση στη Νίκαια
  • [15] Μόνη πρώτη η Νίκη

    [01] Οικονομία

    Αυξήσεις για τους στρατιωτικούς

    29/12/2004 12:03:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Την απόφαση του για ανακήρυξη του 2005 ως "Έτους Μέριμνας" για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι έκανε γνωστή χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος, από την Κω, όπου επισκέφθηκε το στρατόπεδο "Παλαιολόγου". Ο υπουργός Άμυνας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κυβέρνηση διοχετεύει στη στήριξη των στρατιωτικών στελεχών και των οικογενειών τους, τις δαπάνες που η προηγούμενη κυβέρνηση διοχέτευε στους εξοπλισμούς, εξήγγειλε δέσμη 23 μέτρων. Μεταξύ αυτών το νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί εντός του 2005 και θα εφαρμοστεί σταδιακά από το 2006, το οποίο προβλέπει κατώτερο μισθό ανθυπολοχαγού στα 860 ευρώ, από τα 760 που είναι σήμερα, και εξίσωση προς τα πάνω, των συντάξεων των αποστράτων.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεσμεύτηκε για οριστική επίλυση του οικιστικού προβλήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ όπως ανακοίνωσε σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται σχετικό πρόγραμμα για την ικανοποίηση, έως το 2007, περισσότερων από 3.500 δικαιούχων.

    Εξάλλου, ανακοίνωσε τη λειτουργία από τον επόμενο χρόνο νέων βρεφονηπιακών σταθμών στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο και τη Βέροια.

    Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα ιδρυθούν κέντρα ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Ο υπουργός εξήγγειλε επίσης μέτρα στρατολογικής φύσεως για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με τα οποία:

    οικογένεια με τρία παιδιά θεωρείται πολύτεκνη και ο πρώτος γιος υπηρετεί μειωμένη θητεία εννέα μηνών πατέρας τριών παιδιών απαλλάσσεται της στράτευσης πατέρας δύο παιδιών παίρνει αναβολή στράτευσης τριών ετών.

    [02] Αθλητισμός

    Σερβίς στη σκιά των... τσουνάμι

    29/12/2004 12:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ούτε οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού των 9 ρίχτερ και των φονικών τσουνάμι, που έπληξαν τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας προκαλώντας μία ανείπωτη τραγωδία, δεν στάθηκαν αρκετά για να αναβληθεί το προγραμματισμένο τουρνουά τένις στο Μαντράς της Ινδίας. Οι Ινδοί διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι από 3-9 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι αγώνες στην πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Ταμίλ Ναντού, που μετρά ήδη 4.500 νεκρούς. Μετά από την ανακοίνωση των διοργανωτών οι πρωταθλητές του τένις επιβεβαίωσαν πρόσφατα τη συμμετοχή τους στους αγώνες, τα έσοδα των οποίων θα προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Την ίδια ώρα, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του τένις η Μαρία Σαράποβα, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 10.000 δολαρίων (7.345 ευρώ) για την ενίσχυση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού. την αποφασή της, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις της Ταϊλάνδης Σουβάτ Λιπταπανλόπ. Η Ρωσίδα τενίστρια θα φτάσει σήμερα το βράδυ στη Μπανγκόγκ, όπου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα επίδειξης την Αμερικανίδα Βένους Ουίλιαμς.

    [03] Κόσμος

    Επηρέασε όλο τον πλανήτη Μορφολογικές ανακατατάξεις λόγω του σεισμού

    29/12/2004 12:54:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Ειδήσεις > Κόσμος)&body= Την πιθανή επιτάχυνση της περιστροφής της

    Σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια τη μορφολογία της Γης είχαν οι σεισμικές δονήσεις, οι οποίες προκάλεσαν τα φονικά τσουνάμι, που έπληξαν την Κυριακή τις χώρες της ΝΑ Ασίας και προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, είναι πολύ πιθανό να σημειώθηκε σημαντική μετακίνηση των τεκτονικών πλακών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να έχει οδηγήσει σε γρηγορότερη περιστροφή της γης γύρω από τον άξονά της και σε ελάχιστη απόκλισή του τελευταίου από την θέση του. Αιτία του φαινομένου ήταν η μετακίνηση προς το εσωτερικό του πλανήτη μίας μεγάλης μάζας από τον φλοιό, η οποία έκανε τη Γη πιο συμπαγή και προκάλεσε την ταχύτερη περιστροφή της. Εξάλλου, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, υπάρχει πιθανότητα μετακίνησης ορισμένων νησιών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πράγμα, που θα φανεί, όταν οι ειδικοί μετακινήσουν τους δορυφόρους, προκειμένου να απομυζήσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη θέση των νησιών.

    "Αμελητέα η διαφορά στην περιστροφή"

    Όπως αναφέρει ο Ρίτσαρντ Γκρος, γεωφυσικός, που εργάζεται για την NASA, η σύμπτυξη της γης, που προκλήθηκε από το "βούλιαγμα" των τεκτονικών πλακών είναι πιθανόν να προκάλεσε αύξηση στην ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη, της τάξης των 3 μικροδευτερολέπτων.

    Μάλιστα. ο μεγέθους 9 Ρίχτερ σεισμός εικάζεται ότι προκάλεσε τον κλυδωνισμό του άξονα της γης κατά μία ίντσα. Κάτι τέτοιο, όπως λέει ο ίδιος επιστήμονας, δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό, ούτε αποτελεί πρωτότυπο φαινόμενο, αφού μετακινήσεις του άξονα συμβαίνουν συχνά.

    Όπως αναφέρει ο κ. Γκρος, οι πόλοι της Γης διαγράφουν μια κυκλική πορεία, η οποία μπορεί να έχει απόκλιση έως και 33 πόδια, ενώ ο πλανήτης συνεχώς επιβραδύνει και επιταχύνει την ταχύτητα περιστροφής του. Δεδομένων, λοιπόν, των μεγάλων μεταβολών στην περιστροφή της γης, οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν ακόμη και τόσο καταστροφικά φαινόμενα, είναι ουσιαστικά αμελητέες.

    Πιθανή μετακίνηση των νήσων περί της Σουμάτρας

    Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κεν Χάντνατ του Αμερικάνικου Γεωλογικού Ινστιτούτου παρατηρήθηκε "μία σημαντικότατη ολίσθηση" στα νησιά, που βρίσκονται στα πέριξ της Σουμάτρας. Η ολίσθηση αυτή είναι πιθανό να ήταν της τάξης των 20 περίπου μέτρων, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος ίσως να προκάλεσε τη μετακίνηση της βορειοδυτικής άκρης του ινδονησιακού τμήματος της Σουμάτρας κατά 36 μέτρα. Για να γίνουν σίγουρες οι παραπάνω υποθέσεις είναι αναγκαίο να αλλάξει η θέση ορισμένων δορυφόρων, οι οποίοι θα αποστείλουν τα αναγκαία στοιχεία στους επιστήμονες.

    Στη αντίπερα όχθη, ο Στούαρτ Σίπκιν, ερευνητής και αυτός στο κέντρο εθνικής πληροφόρησης για τους σεισμούς του Αμερικάνικου Γεωλογικού Ινστιτούτου θεωρεί ότι η ολίσθηση των νησιών γύρω από τη Σουμάτρα υπήρξε κάθετη και όχι και όχι πλευρική. Σύμφωνα με τη θεωρία του τελευταίου, "η Ινδική Πλάκα έχει βυθιστεί κάτω από αυτή της Βιρμανίας", γεγονός που προκάλεσε τη "βύθιση" των νήσων κατά λίγα μέτρα.

    [04] Κόσμος

    Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Γιανούκοβιτς Παράταση της κρίσης στην Ουκρανία;

    29/12/2004 2:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2004 4:44:54 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη δίνη της πολιτικής έντασης, που επικρατούσε και πριν τις εκλογές της Κυριακής, συνεχίζει να ζει η Ουκρανία. Μπορεί τα αποτελέσματα του της επαναληπτικής ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών να αναδεικνύουν νικητή τον Βίκτωρ Γιουστσένκο, ωστόσο ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πολιτικός του αντίπαλος, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, καταγγέλει παραβιάσεις στη διάρκεια της ψηφοφορίας. "Το Aνώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας απέρριψε χωρίς εξέταση μία από τις τέσσερις προσφυγές που υπέβαλε ο υποψήφιος Βίκτορ Γιανουκόβιτς", δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου σύμφωνα με το Ιντερφάξ. Οι υπόλοιπες τρεις προσφυγές εξετάζονται.

    Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο

    Μάλιστα, σήμερα κάνοντας τις απειλές του πραγματικότητα κατέθεσε προσφυγή στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποστηρίζοντας, ότι σημειώθηκαν παραβιάσεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έχει τώρα δυο μέρες στη διάθεσή της για να εξετάσει την προσφυγή, όπως ανακοίνωσε η Εκπρόσωπός της Ζόγια Σαρίκοβα.

    Στην πολύ πιθανή περίπτωση, που η Επιτροπή απορρίψει την προσφυγή, η ομάδα του Γιανούκοβιτς μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Στο μεταξύ το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας συνεδρίασε αντίθετα με ότι είχε ανακοινωθεί νωρίτερα πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συνεδρίασή του. Ωστόσο η τελευταία έγινε χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού και μακριά από την έδρα της κυβέρνησης, η οποία είχε αποκλειστεί από οπαδούς του Βίκτωρ Γιουστσένκο.

    Οι οπαδοί του Γιουστσένκο είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά από έκκληση του ίδιου, για να αποτρέψουν την είσοδο του Γιανούκοβιτς στο κτήριο. Ωστόσο, διαλύθηκαν, όταν πήραν τη διαβεβαίωση, ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν επρόκειτο να προσέλθει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ματαιώθηκε η συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης

    [05] Πολιτική

    Συνάντηση ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ Ναι στο ενωτικό εγχείρημα

    29/12/2004 2:50:00 μμ

    Σύσκεψη υπό τον Αλέκο Αλαβάνο και με τη συμμετοχή της γραμματείας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού και αντιπροσωπεία της γραμματείας του, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης ο κ Αλαβάνος σημείωσε την κοινή βούληση για αναζωογόνηση του ενωτικού εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αποκατάστασης νέων σχέσεων ισοτιμίας, αμοιβαίας αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Επίσης, ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε, ότι κοινός στόχος είναι η "συνδημιουργία ενός μεγάλου κινήματος, που θα ανοίξει καινούργιους ορίζοντες στην πολιτική και την πορεία της χώρας".

    [06] Κοινωνία

    Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα Αποφασίζουν τα συμβούλια για τους συμβασιούχους

    29/12/2004 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: NET 105.8

    Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προφορική παράταση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, προς τα υπηρεσιακά συμβούλια προκειμένου να αποφασίσουν για το ποιοί συμβασιούχοι, από όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μονιμοποίησης, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε, πως, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, στο μέλλον κανένας συμβασιούχος δεν θα μπορεί να υπερβεί το χρονικό όριο των 24 μηνών, οι προσλήψεις τους θα γίνονται με αξιοκρατικές διαδικασίες, δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα μοριοδοτούνται, ώστε να καταλάβουν μια θέση με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. "Αποκλείεται να έχουμε συμβασιούχους, οι οποίοι θα είναι όμηροι", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Σημειώνεται, πως όλες οι αιτήσεις των συμβασιούχων αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, το οποίο, μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα πρέπει να έχει δώσει την τελική έγκριση, επικυρώνοντας ή όχι τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων.

    [07] Αθλητισμός

    Λύτρωση στο 90΄

    29/12/2004 6:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2004 7:07:33 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο με 1-0 για την 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής Ποδοσφαίρου. "Λυτρωτής" της ομάδας του Χατζάρα ο Φερνάντο Σανχούρχο που με ένα σουτ έξω από την περιοχή νίκησε το Ντρόμπνι και χάρισε την π΄ρωτη εντός έδρας νίκη για το φετινό Πρωτάθλημα στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως οι "κυανέρυθροι" έπαιζαν με 10 παίκτες από το 28ο όταν και απόβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο νεαρός Γρηγόρης

    Κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι

    Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν "πιο ορεξάτοι" στο γήπεδο". Μάλιστα στο 7 δημιούργησαν δύο καλές καλ΄ες ευκαιρίες για να σκοράρουν όμως ούτε ο Μάντζιος μπόρεσε να νικήσει τον Λυμπερόπουλο που απομάκρυνε σε κόρνερ, ούτε στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαννόπουλος κατάφερε να σκοράρει με κοντινή προβολή. Παρά το γεγονός ότι στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση, οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που πλησίασαν στο γκολ, καθώς στο 25` ο Μάντζιος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λυμπερόπουλο που μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας του Αρη είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Γρηγόρη Μάκου.

    Δύο λεπτά αργότερα, ο νεαρός άσος του Πανιωνίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αμφότερες για αντιαθλητικό παιχνίδι) αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όμως και πάλι αυτός που κυριάρχησε ήταν ο Πανιώνιος όμως στις καλές ευκαιρίες του Μάντζιου βρήκε "τοίχο" στον Λυμπερόπλουλο. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν το 0-0.

    Χτύπησε στο τέλος

    Ο Άρης ξεκίνησε καλά το β μέρος και "πήρε το χώρο του κέντρου" όμως τις ευκαιρίες τις έκανε ο Πανιώνιος. Έτσι, στο 59` ο Μπρέσκα επιχείρησε δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ. Από το 65 και μετά οι "κίτρινοι" ξαναπήραν τα "ηνία" του αγώνα. Στο 67` ο Ντρόμπνι έσωσε δις την εστία του σε διαδοχικές προσπάθειες των Σανχούρχο και Μουράφσκι. Στο 75` ο Χρυσάφης εκτέλεσε φάουλ που απέκρουσε ο Ντρόμπνι, ενώ η λύτρωση ήρθε στο 90+ όταν ο Σανχούρχο έκανε το σουτ νίκησε τον τερματιφύλακα των γηπεδούχων. Έξαλλα τα πανηγύρια από παίκτες και οπαδούς με τους τελευταίους να μπαίνουν στο αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζουν. Τελικά μετά την αποχώρηση τους ο διαιτητής Δούρος δεν άργησε να σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού και ο Άρης πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

    Διαιτητής: Δούρος (Κορίνθου)

    Κίτρινες : Μάκος, Σανχούρχο, Μουράφσκι

    Κόκκινες : Μάκος (28΄ δεύτερη κίτρινη)

    Συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Γόγολος, Παπαδόπουλος, Νάιντος, Καλλιμάνης, Μουράφσκι, Πασσαλής (52` Μαρκομιχάλης), Αμπελάς (52` Χρυσάφης), Μαρικά (61` Βανγκέλι), Σανχούρχο, Λαζανάς.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Γιαννόπουλος, Εξουζίδης, Ντομορό, Τσιώλης (62` Σπυρόπουλος), Μάκος, Τζιόλης, Παρόντι (57` Μέσαρος), Γουνδουλάκης, Μπρέσκα, Μάντζιος (85` Ζίμονιτς).

    [08] Κοινωνία

    Μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή Ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος

    29/12/2004 6:05:00 μμ

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου ειδικού ανακριτή ο Επαμεινώνδας Μιχελής, που είχε συλληφθεί την παραμονή των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Σε βάρος του Μιχελή έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος είναι υπαίτιος του εμπρησμού. "Δεν συμμετείχε σε επεισόδια ούτε πέταξε καπνογόνα", υποστήριξε ο Μιχελής.

    Στον κατηγορούμενο επεβλήθησαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του κατηγορουμένου οι οποίοι με συνθήματα εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη δίωξη του 29χρονου.

    [09] Αθλητισμός

    Έπιασε κορυφή η Καβάλα

    29/12/2004 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν στην σημερινή 12η αγωνιστική της Γ' εθνικής οι δύο πρωτοπόροι του 1ου ομίλου. Ο Αχαρναϊκός πέρασε από το Μπραχάμι με το πολύτιμο 1-0 επί του Αγίου Δημητρίου και διατηρήθηκε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, ενώ την ίδια στιγμή το Χαϊδάρι ταξίδεψε στα Μέγαρα και επικράτησε του Βύζαντα με 2-1. Με την νίκη αυτή το Χαϊδάρι έφτασε τους 28 δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει από τον Θρασύβουλο, ο οποίος επίσης νίκησε τον ΠΑΝΟ Μαλλίων με 2-0 και έχει τους ίδιους βαθμούς. Ο 1ος όμιλος περιλάμβανε μία μόνο ισοπαλία και αυτή ήταν ανάμεσα στην Αχαϊκή και τον Εθνικό, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες είχαμε νικητές, με κυριότερες από αυτές του Κερατσινίου επί της Αθηναϊδας με 2-0 και του Ηροδότου επί της Μαρκό με 1-0.

    Δεύτερη ήττα για Θράκη

    Στον 2ο όμιλο η Καβάλα όπως αποδεικνύεται πήρε μεγάλη φόρα! Μετά την νίκη της επί της Θράκης την προηγούμενη αγωνιστική, με την οποία την πλησίασε, σήμερα ευτύχησε να την φτάσει, αφού η Πτολεμαΐδα την υποχρέωσε στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Το 1-0 με το οποίο επικράτησε η Πτολεμαΐδα της Θράκης ήταν μεν φτωχό, ήταν όμως και αρκετό για να ανακόψει για τα καλά την ξέφρενη πορεία των Ακριτών. Η Καβάλα αντίστοιχα με το 3-1 επί του Θερμαϊκού έφτασε τους 23 βαθμούς και πλέον ισοβαθμεί με την Θράκη σε έναν όμιλο που μπορεί να είχε ξεκινήσει με έναν πρωταγωνιστή, εξελίσσεται όμως σε μεγάλο θρίλερ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχασε από την Αναγέννηση στην Άρτα με 2-1 και έμεινε στους 22 βαθμούς με αποτέλεσμα να τον πλησιάσει στον ένα βαθμό τόσο η Αναγέννηση όσο και η Δόξα που νίκησε στην Δράμα τον Αγροτικό Αστέρα με 1-0. Την μοναδική εκτός έδρας νίκη της ημέρας σημείωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας επί των Λύκων με 3-1.

    1ος όμιλος

    Αχαϊκή-Εθνικός Πειραιώς 2-2 Θρασύβουλος -ΠΑΝΟ Μαλίων 2-0 Ρόδος-Ατσαλένιος 2-0 Αγιος Δημήτριος-Αχαρναϊκός 0-1 Κερατσίνι-Αθηναϊδα 2-0 Ηρόδοτος-Μαρκό 1-0 Βύζας Μεγάρων-Χαϊδάρι ΑΟ 1-2 Πάμισος Μεσσήνη-Θύελλα Πατρών 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

    Αχαρναϊκός 30 Χαϊδάρι (11αγ.) 28 Θρασύβουλος 28 Εθνικός 19 Αγιος Δημήτριος 17 Θύελλα Πατρών (11αγ.) 16 Πάμισος Μεσσήνης (11αγ.) 16 Αχαϊκή (11αγ.) 15 Ρόδος (11αγ.) 15 Λήλας Βασιλικού (11αγ.) 12 Κερατσίνι (11αγ.) 12 ΠΑΝΟ Μαλλίων 12 Ηρόδοτος (11αγ.) 11 Ατσαλένιος (11αγ.) 9 Μαρκό (11αγ.) 8 Αθηναϊς (11αγ.) 5 Βύζας Μεγάρων (11αγ.) 5

    2ος όμιλος

    ΑΕ Πτολεμαίδας-ΠΑΕ Θράκη 1-0 Καβάλα-Θερμαϊκός 3-1 Δόξα Δράμας-Αγροτικός Αστέρας 1-0 Λαμία-Απόλλων Λάρισας 1-1 Αναγένηση Αρτας-Γιάννινα 2-1 Λύκοι-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-3 Βέροια-Πανδραμαϊκός 2-1 Παναιτωλικός-Κοζάνη 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

    ΠΑΕ Θράκη 23 Καβάλα 23 ΠΑΣ Γιάννινα (11αγ.) 22 Αναγέννηση Αρτας (11αγ.) 21 Δόξα Δράμας (11αγ.) 21 Αναγ. Καρδίτσας (11αγ.) 19 Βέροια (11αγ.) 18 Λαμία 17 Πτολεμαϊδα (11αγ.) 15 Λύκοι (11αγ.) 13 Αγροτικός Αστέρας (11αγ.) 13 Κοζάνη (11αγ.) 13 Παναιτωλικός (11αγ.) 11 Θερμαϊκός 10 Απόλλων Λάρισας 10 Παύλος Μελάς (11αγ.) 9 Πανδραμαϊκός (11αγ.) 9

    [10] Κοινωνία

    Νωρίτερα τα τελευταία Δρομολόγια του ΟΑΣΑ την Πρωτοχρονιά

    29/12/2004 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στις 11 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ και του Μετρό την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα τρένα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία στις 23:30. Τα δρομολόγια και των τριών γραμμών του τραμ θα εκτελούνται κανονικά, με δρομολόγηση εργάσιμης ημέρας μέχρι τις 20:00. Από 20:00- 22:00 τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά και μετά τις 22:00 θα συνεχίζουν σύμφωνα με το νυχτερινό πρόγραμμα δρομολόγησης. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και την επόμενη μέρα, 2- 1- 2005, θα τηρηθεί δρομολόγηση Κυριακής και την Δευτέρα, 3- 1- 2005, θα τηρηθεί δρομολόγηση Σαββάτου, με ενισχυμένα δρομολόγια για τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Τέλος, η δρομολόγηση των γραμμών EXPRESS του αεροδρομίου και των συρμών του Προαστιακού δεν αλλάζει.

    [11] Πολιτική

    Συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο το νομοσχέδιο Κανένα πρόβλημα με το βασικό μέτοχο

    29/12/2004 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑπΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στη διαβεβαίωση, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει την απαραίτητη μέριμνα, ώστε το νομοσχέδιο του βασικού μετόχου να ξεπερνά τα προβλήματα συμμόρφωσης με το κοινοτικό δίκαιο, προέβησαν σήμερα κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι έχουν γίνει συζητήσεις και έχουν ληφθεί υπόψιν όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποστείλει επιστολή στην κυβέρνηση πριν η τελευταία να καταθέσει το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή, σημειώνοντας επιφυλάξεις της για κάποιες διατάξεις του. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος να επισκεφθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για να ενημερωθεί για τις παρατηρήσεις και την άποψη των μελών του επί του ζητήματος.

    [12] Αθλητισμός

    "Έπεσε" και το Αιγάλεω

    29/12/2004 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Εργοτέλης άργησε να κάνει την πρώτη του νίκη στο Παγκρήτιο, αφού την πέτυχε μόλις στην 12η αγωνιστική απέναντι στην Καλαμαριά, όμως φαίνεται πως οι Κρητικοί έμαθαν τον τρόπο, αφού από εκεί και έπειτα, κατάφεραν να πάρουν άλλες δύο. Με την Πτολεμαϊδα για το κύπελλο και απόψε με το Αιγάλεω σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Εργοτέλη. Το τελικό 2-1 αντικατοπτρίζει την ατυχία των φιλοξενουμένων σε μερικές καλές στιγμές αλλά και το άγχος τους που δεν τους επέτρεψε παρά να μειώσουν πολύ αργά, ενώ το γεγονός πως ο Ογκουνσότο έμεινε "σιωπηλός" είναι ενδεικτικό, ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο.

    Προβάδισμα από νωρίς

    Μόλις στο 5' της αναμέτρησης οι Κρητικοί βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, όταν ο Ελευθεριάδης με ένα δυνατό, μακρινό σουτ έκανε το 1-0 και νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Σιντιμπέ. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Ογκουνσότο έχασε μοναδική ευκαιρία στέλνοντας άουτ ένα σουτ του, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου τους ανήκε, με μερικές καλές ευκαιρίες. Στο 24' ο Μανουσάκης είχε δοκάρι και λίγο αργότερα ο Μπάρκογλου είχε μια κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ. Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο δεύτερο μέρος! Οι παίκτες του Μύρωνα Σηφάκη ευτύχησαν εξίσου νωρίς να κάνουν το 2-0, αφού στο 52' ο Παπουτσής ανέτρεψε τον Βοσκαρίδη μέσα στην περιοχή και ο Λαμπράκης ευστόχησε, έτσι από εκεί και πέρα ό,τι και αν προσπάθησε το Αιγάλεω ήταν δύσκολο να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των Κρητικών. Το μοναδικό που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 86' με τον Νικολόπουλο να εκμεταλλεύεται μια ασταθή απόκρουση του Χανιωτάκη στην κεφαλιά του Ψωμά.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας) Κίτρινες κάρτες: Ψωμάς, Ελευθεριάδης, Παπουτσής, Οικονομάκης, Λιαπάκης, Χλωρός, Νικολόπουλος, Πίρβου. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Χαραλαμπάκης, Οικονομάκης, Αργυράκης, Δημήτρης, Λαμπράκης (54` Σλίχτινγκ), Σιλά (67` Πίρβου), Σπυριδάκης, Βοσκαρίδης, Ελευθεριάδης, Ογκουνσότο. ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής (56` Νικολόπουλος), Ψωμάς, Φωτάκης, Μπάρκογλου, Χρήστου, Σκοπελίτης, Λιαπάκης, Μανουσάκης, Τσάτσος, Μακρής (56` Χλωρός).

    [13] Αθλητισμός

    Καθάρισε ο Λουτσιάνο

    29/12/2004 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη στο Πρωτάθλημα. Οι Ακρίτες κέρδισαν τον ΟΦΗ εντός έδρας και δια τηρήθηκαν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο ντε Σόουζα, ο οποίος πέτυχε τα δύπ γκολ των γηπεδούχων, (67 και 87), γυρνώντας το ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με είναι Μαχλά στο 59.

    Καλύτερη η γηπεδούχος

    Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής, από την αρχή εμπόδισε τις δύο ομάδες στις κινήσεις τους. Πάντως οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις από την αρχή για να προηγηθούν. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Λουτσιάνο ανατράπηκε από τον Κουνενάκη πριν βγει μόνος απέναντι στον Σηφάκη. Οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως ο αμυντικός του ΟΦΗ ήταν τελευταίος παίκτης, άρα έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα, όμως ο διαιτητής Κάκος ήταν αμετάπειστος. Την εκτέλεση της ποινής ανέλαβε ο Λουτσιάνο, που έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Σηφάκης πραγματοποίησε ωραία απόκρουση.

    Τρία λεπτά αργότερα (26΄) ο Βραζιλιάνος μέσος των γηπεδούχων σούταρε άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 31΄ η Ξάνθη διαμαρτυρήθηκε εκ νέου, όταν η σέντρα του Λαμπριάκου χτύπησε σε χέρι αμυντικού. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα ευκαιρία για την ακριτική ομάδα, που μετά το πρώτο 25λεπτο είχε αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της συνάντησης: το σουτ του Πρίττα στο 38ο λεπτό κόντραρε στο πόδι του Κουτσουρέ, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε άουτ, προς ανακούφιση του Σηφάκη.

    Θέαμα και ανατροπή

    Στο β μέρος και πάλι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά και στο 56ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Λουτσιάνο σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Στην επαναφορά της, αρχικά ο Μελισσάς και εν συνεχεία ο Μπαϊκαρά, δεν κατάφεραν να την προωθήσουν στα δίχτυα. Και επειδή ως γνωστόν ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτος, στην πρώτη καλή επίθεσή τους, οι Κρήτες άνοιξαν το σκορ με τον Μαχλά, στο 59΄. Ο έμπειρος επιθετικός δέχθηκε τη σέντρα του Τριανταφύλλου στο δεύτερο δοκάρι, και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Όμως, στο 65΄ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Πρίττα από τον Αναστασιάδη, που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» μετέτρεψε σε γκολ ο Λουτσιάνο, στο 67΄, ισοφαρίζοντας (1-1).

    Η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους που έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Έτσι, στο 73΄ το γυριστό σουτ του Λαμπριάκου έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη, στο 74΄ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το πλασέ του Λουτσιάνο, στο 79΄ ο γκολκίπερ της ομάδας του Ηρακλείου εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Λαμπριάκου, ενώ το ίδιο έκανε και στο 81΄, σε σουτ του Παπαδημητρίου. Όμως, στο 87 και πάλι ο Λουτσιάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Σηφάκη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρα)

    Κίτρινες: Παπαδημητρίου, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος-Κουνενάκης, Αναστασιάδης, Τριναταφύλλου, Τομάς.

    Κόκκινη: 65΄ Αναστασιάδης

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Αναστασόπουλος, Τοροσίδης, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Παπαδημητρίου, Πρίττας, Μπαϊκαρά (89΄ Μπα), Λουτσιάνο, Κάραμπας (88΄ Παπαδόπουλος), Μελισσάς (89΄ Κουράκ), Λαμπριάκος.

    ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Σηφάκης, Μπελεβώνης, Αναστασιάδης, Τομάς, Ρουμπάκης (90΄+ Καζαντζής), Κουνενάκης, Δέντσας (90΄+ Πίτσος), Αρβανίτης, Κουτσουρές, Μαχλάς, Νουαφόρ (55΄ Τριανταφύλλου).

    [14] Αθλητισμός

    Απόδραση στη Νίκαια

    29/12/2004 6:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2004 7:18:33 μμ)

    Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα στη Νίκαια η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, επικρατώντας του Ιωνικού με 3-2. Έτσι η Ένωση κλείνει τη φετινή περιπετειώδη χρονιά, με τον καλύτερο τρόπο αήττητη και διεκδικώντας με ίσους όρους μια θέση στην πρώτη τριάδα. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής του αγώνα Μαζαράκης που με τις αποφάσεις του έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα και προκάλεσε τις αντιδράσεις των γηπεδούχων. Στα αξιοσημείωτα η τελευταία εμφάνιση του Ηλία Κυριακίδη, με τα χρώματα του Ιωνικού, λίγο πριν φορέσει την φανέλα του "Δικέφαλου", που χειροκροτήθηκε και από τους φιλάθλους των δυο ομάδων.

    Με Μαζαράκη και Μιχαϊλίδη πρωταγωνιστές

    Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 14΄ με τον Σοάρες, που βρήκε τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Πέτκοφ και την έστειλε στα δίχτυα του Αριάν Μπεκιάι. Όμως, η χαρά των παικτών της «Ένωσης» δεν διήρκεσε πολύ, αφού μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (18΄) οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μακόρ (μακρινό σουτ), σε ένα γκολ για το οποίο, πάντως, φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας Μιχαηλίδης (η μπάλα αναπήδησε μπροστά του).

    Η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου στο 31΄, όταν ο Κωνσταντινίδης δέχθηκε ωραία πάσα από τον Πέτκοφ και από θέση πλάγια δεξιά έβγαλε "ασίστ" στον Νίκο Λυμπερόπουλο, που μόνος προ του Μπεκιάι σούταρε άουτ.

    Η φάση που "σημάδεψε" τον αγώνα, πάντως, σημειώθηκε οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Σοάρες έπεσε στη μεγάλη περιοχή του Ιωνικού χωρίς να δεχθεί μαρκάρισμα, όμως προς γενική έκπληξη ο διαιτητής Μαζαράκης έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσουράνης στο 38ο λεπτό, κάνοντας το 1-2.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιωνικός κατόρθωσε να ισοφαρίσει εκ νέου με τον Μακόρ, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 57΄ νίκησε για δεύτερη φορά τον φέροντα ευθύνη και σε αυτή τη φάση Μιχαηλίδη. Προ του φάσματος της απώλειας βαθμών, η ΑΕΚ ενέτεινε τις προσπάθειές της, και έχασε καλές ευκαιρίες με τους Ρούσεφ (58΄), Λυμπερόπουλο (60΄) και Σοάρες (64΄), πριν ο Κόντης διαμορφώσει το τελικό 2-3 στο 70΄.

    Ο παίκτης του «Δικέφαλου» σούταρε προς την εστία του Μπεκιάι, κι ένα πόδι αμυντικού του Ιωνικού εξέτρεψε τη μπάλα από την πορεία της στέλνοντάς την στα δίχτυα. Ο βοηθός διαιτητή είχε υψωμένη τη σημαία, υποδεικνύοντας σε θέση οφ-σάιντ δύο παίκτες της ΑΕΚ, όμως ο διαιτητής Μαζαράκης πήρε τη φάση πάνω του και, εφαρμόζοντας τον κανονισμό του παθητικού οφ-σάιντ, κατακύρωσε το γκολ, που έμελλε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, αφού έκτοτε δεν άλλαξε τίποτα.

    Διαιτητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (Σύνδεσμος Κεφαλλονιάς) Κίτρινες: Μάγγος, Βουρεξάκης-Μόρας, Ρούσεφ

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Μπεκιάι, Διγκόζης, Κινγκ, Μάγγος (73΄ Ζίφκοβιτς), Μακόρ, Βουρεξάκης, Μελαμπιανάκης (78΄ Ρόκας), Κυριακίδης, Γκούτμαν (61΄ Τσιμπλίδης), Διαμαντής, Γαβριλόπουλος.

    ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Μιχαηλίδης (83΄ Χιώτης), Γεωργέας (85΄ Κωστένογλου), Μόρας, Αλβες, Κόντης, Κωνσταντινίδης, Πετκόφ, Κατσουράνης, Ρούσεφ (59΄ Καμπάνταης), Λυμπερόπουλος, Σοάρες. Μιχαηλίδης και Γεωργέας τραυματίστηκαν σε μια σύγκρουσή τους λίγα λεπτά πριν τη λήξη και η αντικατάστασή τους από τον Φερνάντο Σάντος ήταν αναγκαστική.

    [15] Αθλητισμός

    Μόνη πρώτη η Νίκη

    29/12/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μόνο γρουσούζικη δεν ήταν η 13η αγωνιστική της Β΄Εθνικής για την Νίκη Βόλου που μετά το ντέρμπι του Βόλου και τη νίκη του επί του Ολυμπιακού, πήρε το διπλό και στον Ατρόμητο και έμεινε μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για να γίνει αυτό βέβαια χρειάστηκε πρώτα Καστοριά και Λεβαδειακός να χάσουν βαθμούς από Ακράτητο και Καλαμάτα αντίστοιχα. Στην ακριτική πόλη της Μακεδονίας οι "γουναράδες" αν και προηγήθηκαν με ένα γκολ το Σουλτανίδη στο 57', ισοφαρίστηκαν με γκολ του Νακαράτο στο 73'. Λίγο νωρίτερα στη Λιβαδειά η Καλαμάτα παρότι με 10 παίκτες από το 31' λόγω της αποβολής του Καλαντζή με δυο κίτρινες κάρτες, έκοψε βαθμούς από την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη που έχασε την ευκαιρία να πάρει το "τρίποντο", όταν στο 90+ ο ήρωας του αγώνα τερματοφύλακας των Πελοποννήσιων, Κοτταράς απέκρουσε πέναλτι του Κιούμπικ. Μεγάλη νίκη πέτυχε και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός μέσα στη Καισαριανή με 2-0 απέναντι στον Ηλυσιακό. Νίκη και της Λάρισας στη Πάτρα με 1-0 απέναντι στην Παναχαϊκή που έχασε την πέναλτι στο Κατσαρό.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Πανηλειακός-Προοδευτική 1-1 (42' Κόγιογλου-34' Λεοντίου)

    Ηλυσιακός-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 0-2 (12' Σαϊτιώτης, 67' Χατζηζήσης)

    Λεβαδειακός-Καλαμάτα 0-0

    Ατρόμητος Αθηνών-Νίκη Βόλου 0-2 (66' Κοντέων, 86' αυτ. Γιαννόπουλος)

    Παναχαϊκή 2005-Λάρισα 0-1 (71' Παπακώστας)

    Καστοριά-Ακράτητος

    (57' Σουλτανίδης Νακαράτο 73')

    Ποσειδών Νέων Πόρων-Εθνικός Αστέρας 0-2 (α.α.)

    Απόλλων Αθηνών-Πανσερραϊκός 30/12

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

    Νίκη Βόλου 25 Λεβαδειακός 23 Ολυμπιακός Βόλου 23 Ακράτητος 22 -12αγ. Πανσερραϊκός 22 -12αγ. Πανηλειακός 22 Καλαμάτα 22 Καστοριά 21 -12αγ. Προοδευτική 21 Λάρισα 21 Εθνικός Αστέρας 16 Απόλλων Αθ. 15 -12αγ. Παναχαϊκή 2005 13 Ηλυσιακός 13 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων - * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 December 2004 - 17:53:08 UTC